Ölkələrin və ərazilərin sahələrinə görə siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
Ölkənin adı Ölkənin ərazisi (km²) Dünya ərazisinə görə %-lə nisbəti
1 Flag of Russia.svg Rusiya 17075400 11.5%
2 Flag of Canada.svg Kanada 9976140 6.7%
3 Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR 9598077 6.5%
4 Flag of the United States.svg ABŞ 9518900 6.4%
5 Flag of Brazil.svg Braziliya 8511965 5.7%
6 Flag of Australia.svg Avstraliya 7686850 5.2%
7 Flag of India.svg Hindistan 3287590 2.3%
8 Flag of Argentina.svg Argentina 2766890 2%
9 Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan 2727300 1.8%
10 Flag of Algeria.svg Əlcəzair 2381740 1.6%
11 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg KDR 2345410 1.6%
12 Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı 2218000 1.4%
13 Flag of Greenland.svg Qrenlandiya 2166086 1.3%
14 Flag of Mexico.svg Meksika 1972550 1.3%
15 Flag of Indonesia.svg İndoneziya 1904556 1.3%
16 Flag of Sudan.svg Sudan 1886068 1.3%
17 Flag of Libya.svg Liviya 1759540 1.2%
18 Flag of Iran.svg İran 1648000 1.1%
19 Flag of Mongolia.svg Monqolustan 1566600 1.1%
20 Flag of Peru (state).svg Peru 1285220 0.86%
21 Flag of Chad.svg Çad 1284000 0.86%
22 Flag of Niger.svg Niger 1267000 0.85%
23 Flag of Angola.svg Anqola 1246700 0.85%
24 Flag of Mali.svg Mali 1240000 0.83%
25 Flag of South Africa.svg CAR 1219912 0.82%
26 Flag of Colombia.svg Kolumbiya 1138910 0.76%
27 Flag of Ethiopia.svg Efiopiya 1127127 0.74%
28 Flag of Bolivia.svg Boliviya 1098580 0.74%
29 Flag of Mauritania.svg Mavritaniya 1030700 0.69%
30 Flag of Egypt.svg Misir 1001450 0.67%
31 Flag of Tanzania.svg Tanzaniya 948087 0.63%
32 Flag of Nigeria.svg Nigeriya 923768 0.62%
33 Flag of Venezuela.svg Venesuela 916444 0.61%
34 Flag of Namibia.svg Namibiya 825418 0.55%
35 Flag of Pakistan.svg Pakistan 803940 0.54%
36 Flag of Mozambique.svg Mozambik 801590 0.53%
37 Flag of Turkey.svg Türkiyə 780580 0.53%
38 Flag of Chile.svg Çili 756950 0.51%
39 Flag of Zambia.svg Zambiya 752614 0.51%
40 Flag of Myanmar.svg Myanma 678500 0.45%
41 Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan 647500 0.44%
42 Flag of Somalia.svg Somali 637657 0.43%
43 Flag of the Central African Republic.svg MAR 622984 0.43%
44 Cenubi Sudan 619745 0.43%
44 Flag of Ukraine.svg Ukrayna 603700 0.41%
45 Flag of Botswana.svg Botsvana 600370 0.39%
46 Flag of Madagascar.svg Madaqaskar 587040 0.39%
47 Flag of Kenya.svg Keniya 582650 0.39%
48 Flag of France.svg Fransa 547030 0.36%
49 Flag of Yemen.svg Yəmən 527970 0.35%
50 Flag of Thailand.svg Tailand 514000 0.34%
51 Flag of Spain.svg İspaniya 497304 0.34%
52 Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan 491200 0.33%
53 Flag of Cameroon.png Kamerun 475440 0.32%
54 Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya 463840 0.31%
55 Flag of Sweden.svg İsveç 449964 0.30%
56 Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan 447400 0.30%
57 Flag of Morocco.svg Mərakeş 446550 0.30%
58 Flag of Iraq.svg İraq 437072 0.29%
59 Flag of Paraguay.svg Paraqvay 406750 0.27%
60 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve 390580 0.26%
61 Flag of Japan.svg Yaponiya 377835 0.25%
62 Flag of Germany.svg Almaniya 357021 0.24%
63 Flag of the Republic of the Congo.svg Konqo Respublikası 342000 0.23%
64 Flag of Finland.svg Finlandiya 337030 0.23%
65 Flag of Malaysia.svg Malayziya 329750 0.22%
66 Flag of Vietnam.svg Vyetnam 329560 0.22%
67 Flag of Norway.svg Norveç 324220 0.22%
68 Flag of Côte d'Ivoire.svg Fil Dişi Sahili 322460 0.22%
69 Flag of Poland.svg Polşa 312685 0.21%
70 Flag of Oman.svg Oman 309500 0.21%
71 Flag of Italy.svg İtaliya 301230 0.20%
72 Flag of the Philippines.svg Filippin 300000 0.20%
73 Flag of Ecuador.svg Ekvador 283560 0.20%
74 Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso 274200 0.18%
75 Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya 268680 0.18%
76 Flag of Gabon.svg Qabon 267667 0.18%
77 Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Qərbi Sahara 266000 0.18%
78 Flag of Guinea.svg Qvineya 245857 0.17%
79 Flag of England.svg İngiltərə 244820 0.16%
80 Flag of Ghana.svg Qana 238540 0.16%
81 Flag of Romania.svg Rumıniya 237500 0.16%
82 Flag of Laos.svg Laos 236800 0.16%
83 Flag of Uganda.svg Uqanda 236040 0.16%
84 Flag of Guyana.svg Qayana 214970 0.14%
85 Flag of Belarus.svg Belarus 207600 0.14%
86 Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan 198500 0.13%
87 Flag of Senegal.svg Seneqal 196190 0.13%
88 Flag of Syria.svg Suriya 185180 0.12%
89 Flag of Cambodia.svg Kamboca 181040 0.12%
90 Flag of Uruguay.svg Uruqvay 176220 0.12%
91 Flag of Tunisia.svg Tunis 163610 0.11%
92 Flag of Suriname.svg Surinam 163270 0.11%
93 Flag of Bangladesh.svg Banqladeş 144000 0.10%
94 Flag of Tajikistan.svg Tacikistan 143100 0.10%
95 Flag of Nepal.svg Nepal 140800 0.10%
96 Flag of Greece.svg Yunanıstan 131940 0.09%
97 Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua 129494 0.09%
98 Flag of Eritrea.svg Eritreya 121320 0.08%
99 Flag of North Korea.svg KXDR 120540 0.08%
100 Flag of Malawi.svg Malavi 118480 0.08%
101 Flag of Benin.svg Benin 112620 0.08%
102 Flag of Honduras.svg Honduras 112090 0.08%
103 Flag of Liberia.svg Liberiya 111370 0.07%
104 Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan 110910 0.07%
105 Flag of Guatemala.svg Qvatemala 108890 0.07%
106 Flag of Iceland.svg İslandiya 103000 0.07%
107 Flag of Cuba.svg Kuba 100860 0.07%
108 Flag of South Korea.svg Koreya Respublikası 98480 0.07%
109 Flag of Hungary.svg Macarıstan 93030 0.06%
110 Flag of Portugal.svg Portuqaliya 92082 0.06%
112 Flag of Jordan.svg İordaniya 89400 0.06%
113 Flag of Serbia.svg Serbiya 88361 0.06%
114 Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan 86600 0.06%
115 Flag of Austria.svg Avstriya 83858 0.06%
116 Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ 82880 0.06%
117 Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 78866 0.05%
118 Flag of Panama.svg Panama 78200 0.05%
119 Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone 71740 0.05%
120 Flag of Ireland.svg İrlandiya 70273 0.05%
121 Flag of Georgia.svg Gürcüstan 69700 0.05%
122 Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka 65610 0.04%
123 Flag of Lithuania.svg Litva 65200 0.04%
124 Flag of Latvia.svg Latviya 64589 0.04%
125 Flag of Norway.svg Şpisbergen və Yan-Mayen 62049 0.04%
126 Flag of Togo.svg Toqo 56785 0.04%
127 Flag of Croatia.svg Xorvatiya 56542 0.04%
128 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina 51129 0.03%
129 Flag of Costa Rica.svg Kosta-Rika 51100 0.03%
130 Flag of Slovakia.png Slovakiya 48845 0.03%
131 Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası 48730 0.03%
132 Flag of Bhutan.svg Butan 47000 0.03%
133 Flag of Estonia.svg Estoniya 45226 0.03%
134 Flag of Denmark.svg Danimarka 43094 0.03%
135 Flag of the Netherlands.svg Niderland 41526 0.03%
136 Flag of Switzerland.svg İsveçrə 41290 0.03%
137 Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau 36120 0.02%
138 Flag of the Republic of China.svg Çin Respublikası 35980 0.02%
139 Flag of Moldova.svg Moldova 33843 0.02%
140 Flag of Belgium (civil).svg Belçika 32545 0.02%
141 Flag of Lesotho.svg Lesoto 30355 0.02%
142 Flag of Armenia.svg Ermənistan 29743 0.02%
143 Flag of Albania.svg Albaniya 28748 0.02%
144 Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları 28450 0.02%
145 Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya 28051 0.02%
146 Flag of Burundi.svg Burundi 27830 0.02%
147 Flag of Haiti.svg Haiti 27750 0.02%
148 Flag of Rwanda.svg Ruanda 26338 0.02%
149 Flag of Macedonia.svg Makedoniya 25333 0.02%
150 Flag of Belize.svg Beliz 22966 0.02%
151 Flag of Israel.svg İsrail 22072 0.02%
152 Flag of Djibouti.svg Cibuti 22000 0.01%
153 Flag of El Salvador.svg Salvador 21040 0.01%
154 Flag of Slovenia.png Sloveniya 20253 0.01%
155 Flag of Fiji.svg Fici 18270 0.01%
156 Flag of Kuwait.svg Küveyt 17820 0.01%
157 Flag of Swaziland.svg Svazilend 17363 0.01%
158 {Şarki Timor} 14874 0.01%
159 Flag of Montenegro.svg Monteneqro 14026 <0.01%
160 Flag of the Bahamas.svg Baham adaları 13940 <0.01%
161 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu 12200 <0.01%
162 Flag of Qatar.svg Qətər 11437 <0.01%
163 Flag of The Gambia.svg Qambiya 11300 <0.01%
164 Flag of Jamaica.svg Yamayka 10990 <0.01%
165 Flag of Lebanon.svg Livan 10452 <0.01%
166 Flag of Cyprus (bordered).svg Kipr 9250 <0.01%
167 Flag of Palestine.svg Fələstin Dövləti 6220 <0.01%
168 Flag of Brunei.svg Bruney 5770 <0.01%
169 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo 5128 <0.01%
170 Flag of Cape Verde.svg Kabo-Verde 4033 <0.01%
171 Flag of Samoa.svg Samoa 2860 <0.01%
172 Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq 2586 <0.01%
173 Flag of the Comoros.svg Komor adaları 2170 <0.01%
174 Flag of Mauritius.svg Mavriki 1860 <0.01%
175 Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi 1001 <0.01%
176 Flag of Dominica.svg Dominika 754 <0.01%
177 Flag of Tonga.svg Tonqa 748 <0.01%
178 Flag of Kiribati.svg Kiribati 717 <0.01%
179 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikroneziya 702 <0.001%
180 Flag of Singapore.svg Sinqapur 693 <0.001%
181 Flag of Bahrain.svg Bəhreyn 665 <0.001%
182 Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya 620 <0.001%
183 Flag of Andorra.svg Andorra 468 <0.001%
184 Flag of Palau.svg Palau 458 <0.001%
185 Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları 455 <0.001%
186 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda 442 <0.001%
187 Flag of Barbados.svg Barbados 430 <0.001%
188 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadina 389 <0.001%
189 Flag of Grenada.svg Qrenada 340 <0.001%
190 Flag of Malta.svg Malta 316 <0.001%
191 Flag of Maldives.svg Maldiv adaları 300 <0.001%
192 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis 261 <0.001%
193 Flag of the Marshall Islands.svg Marşall adaları 181 <0.001%
194 Flag of Liechtenstein.svg Lixtenşteyn 160 <0.001%
195 Flag of San Marino.svg San-Marino 61 <0.001%
196 Flag of Tuvalu.svg Tuvalu 26 <0.001%
197 Flag of Nauru.svg Nauru 21 <0.001%
198 Flag of Monaco.svg Monako 2,02 <0.001%
199 Flag of the Vatican City.svg Vatikan 0,44 <0.001%

Həmçinin bax[redaktə]

Meşə sahəsinə görə ölkələrin siyahısı