İstanbul Erməni Patriarxlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
  1. Bursalı I. Hovagim (1461-1478)
  2. I. Nigoğayos (1478-1489)
  3. I. Garabed (1489-1509)
  4. I. Mardiros(1509-1526)
  5. I. Krikor (1526-1537)
  6. I. Asvadzadur (1537-1550)
  7. I. Istepanos (1550-1561)
  8. Sisli I. Diradur (1561-1563)(1596-1599)
  9. I. Hagop (1563-1573)
  10. I. Hovahannes (1573-1581)
  11. I. Tovmas (1581-1587)
  12. I. Sarkis (1587-1590)
  13. II. Hovahannes (1590-1591)
  14. Çulfalı I. Azaria (1591-1592)
  15. Zeytunlu II. Sarkis Baron Der (1592-1596)
  16. Karnili I. Melkiseteg (1599-1600)
  17. İstanbullu III. Hovahannes Sağır (1600-1601)(1621-1623)(1623-1626)
  18. Kaysərili II. Kevork (1601-1608)(1611-1621)(1623-1626)
  19. Vanlı I. Zakaria (1626-1631)(1636-1639)
  20. Arevelkli I. Tavit (1639-1641)(1643-1644)(1644-1649)(1650-1651)
  21. Yerevanlı I. Giragos (1641-1642)
  22. Sivaslı I. Khaçadur (1642-1643)
  23. Halepli II. Tovmas(1644)(1657-1659)
  24. Antepli I. Yeğiazar (1651-1652)
  25. Muğnəli IV. Hovahannes (1652-1655)
  26. Kəfəli II. Mardiros (1659-1660)
  27. Sivaslı I. Ğazar(1660-1663)
  28. V. Hovahannes Tütüncü (1663-1664)(1665-1667)
  29. Tekirdağlı III. Sarkis (1664-1665)(1667-1670)
  30. Meğrili II. Istepanos (1670-1674)
  31. Amasyalı IV. Hovahannes (1674-1675)
  32. İstanbullu I. Antreas (1675-1676)
  33. Kayserili II. Garabed (1676-1679)(1680-1681)(1681-1684)(1686-1687)(1688-1689)
  34. IV. Sarkis Ekmekçi (1679-1680)
  35. İstanbullu I. Toros (1681)(1687-1688)
  36. I. Ğapanlı Yeprem (1684-1686)(1694-1698)
  37. Cileli II. Khaçadur (1688)
  38. Kayserili I. Mateos Sarı (1692-1694)
  39. II. Melkiseteg Suphi (1698-1699)(1700-1701)
  40. I. Mıkhitar (1699-1700)
  41. Tokatlı I. Avedik (1702-1703)(1704-1706)
  42. Amasyalı I. Kalust Gaydzag (1703-1704)
  43. Balatlı I. Nerses (1704)
  44. Erzincanlı III. Mardiros (1706)
  45. Harputlu I. Mikayel (1706-1707)
  46. Apuçehli I. Sahag (1707)(1708-1714)
  47. İzmirli VII. Hovahannes (1707-1708)
  48. Kantsaklı VIII. Hovahannes (1714-1715)
  49. Bitlisli IX. Hovahannes (Golod) (1715-1741)
  50. Zimaralı II. Hagop Nalyan (1741-1749)
  51. Silistreli I. Brokhoron (1749)
  52. Eğinli I. Minas (1749-1751)
  53. Ğapanlı I. Kevork (1751-1752)
  54. İstanbullu III. Kevork Basmacıyan (1764-1773)
  55. II. Zakarya Pokuzyan (1773-1781)(1782-1799)
  56. Hamadanlı X. Hovahannes (1781-1782)
  57. Surmarlı I. Tanyel (1799-1800)
  58. Bayburtlu XI. Hovahannes Çamaşırciyan (1800-1801)(1802-1813)
  59. Hamsalı IV. Kevork (1801-1802)
  60. Datevli I. Apraham Kolyan (1813-1815)
  61. Edirneli I. Boğos Krikoryan ( 1815-1823)
  62. Balatlı III. Garabet (1823-1831)
  63. Bursalı III. Istepanos Ağavni Zakaryan (1831-1839)(1840-1841)
  64. Balatlı III. Hagopos Seropyan (1839-1840)(1848-1858)
  65. İstanbullu II. Asvadzadur (1841-1844)
  66. İstanbullu II. Madteos Çuhacıyan (1844-1848)
  67. İstanbullu II. Kevork Keresteciyan (1858-1860)
  68. Edirneli V. Sarkis Kuyumciyan (1860-1861)
  69. Bursalı II. Boğos Taktakyan (1863-1869)
  70. İstanbullu I. İknadios Kakamaciyan (1869)
  71. Vanlı I. Mıgırdiç Hrimyan (1869-1873)
  72. II. Nerses Varjabedyan (1874-1884)
  73. I. Harutyun Vehabedyan (1885-1888)
  74. Keremetli I. Khoren Aşıkyan (1888-1894)
  75. İstanbullu III. Matdeos İzmirliyan (1894-1896)(1908-1909)
  76. I. Mağakya Ormanyan (1896-1908)
  77. İstanbullu I. Yeğişe Turyan (1909-1910)
  78. İstanbullu XII. Hovahannes Arşaruni (1911-1913)
  79. Bağdatlı I. Zaven Der Yeğyayan (1913-1915)(1919-1922)
  80. I. Mesrob Naroyan (1927-1944)
  81. Trabzonlu I. Karekin Haçaduryan (1951-1961)
  82. I. Şınorhk Kalustyan (1961-1990)
  83. II. Karekin Kazancıyan (1990-1998)
  84. II. Mesrob Mutafyan (1998-2010)