İtaliya prezidentlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

İtaliya Prezidentlərinin siyahısı

Sol Demokratların nümayəndəsi
( Corco Napolitano)
Sosialist Partiyasının nümayəndəsi
(Alessandro Pertini)
Sosial-Demokrat Partiyasının nümayəndəsi
(Cuzeppe Saraqat)
Müstəqil namizəd
(Karlo Adzelio Çampi)
Xristian-Demokrat Partiyasının nümayəndələri
(Covanni Qronki, Antonio Senyi, Covanni Leone, Françesko Kossiqa, Oskar Luici Skalfaro)
Liberal Partiyanın nümayəndələri
(Enriko de Nikola, Luici Eynaudi)


Ad Foto Tur
səs.
Səsvermənin nəticələri Səlahiyyətlərinin başlaması Səlahiyyətlərinin bitməsi Partiya Ştandart Ömürlük senator
I Enriko de Nikola De Nicola ritratto.jpg 1 72,9%
(556-dan 405 səs)
1 iyul 1946 [1] 12 may 1948 Liberal Flag of Italy.svg 1 oktyabr 1959
II Luici Eynaudi Luigi Einaudi.jpg 4 59,4%
(872-dən 518 səs)
12 may 1948 11 may 1955 Liberal Flag of Italy.svg 30 oktyabr 1961
III Covanni Qronki Giovanni Gronchi.jpg 4 78,9%
(883-dən 658 səs)
11 may 1955 11 may 1962 Xristian-Demokrat Flag of Italy.svg 17 oktyabr 1978
IV Antonio Senyi Antonio Segni.jpg 9 52,6%
(842-dən 443 səs)
11 may 1962 6 dekabr 1964[2] Xristian-Demokrat Flag of Italy.svg 1 dekabr 1972
V Cuzeppe Saraqat Giuseppe Saragat.jpg 21 68,9%
(937-dən 646 səs)
29 dekabr 1964 29 dekabr 1971 Sosial-Demokrat Presidential flag of Italy (mod.1965).svg 11 iyun 1988
VI Covanni Leone Giovanni Leone.jpg 23 52,0%
(996-dan 518 səs)
29 dekabr 1971 15 iyun 1978[2] Xristian Demokrat Presidential flag of Italy (mod.1965).svg 9 noyabr 2001
1967-ci ildən 1971-ci ilə qədər ömürlük senator olub
VII Alessandro Pertini Pertini ritratto.jpg 16 83,6%
(995-dən 832 səs)
9 iyul 1978 29 iyun 1985[2] Sosialist Presidential flag of Italy (mod.1965).svg 24 fevral 1990
VIII Françesko Kossiqa Cossiga Francesco.jpg 1 76,6%
(997-dən 752 səs)
3 iyul 1985 28 aprel 1992[2] Xristian-Demokrat Presidential flag of Italy (mod.1990).svg 17 avqust 2010
IX Oskar Luici Skalfaro Oscar Luigi Scalfaro 2.jpg 16 66,3%
(1014-dən 672 səs)
28 may 1992 15 may 1999[2] Xristian-Demokrat Presidential flag of Italy (mod.1992).svg 29 yanvar 2012
X Karlo Adzelio Çampi Ciampi ritratto.jpg 1 77,7%
(990-dan 707 səs)
18 may 1999 15 may 2006[2] Müstəqil Presidential flag of Italy.svg hazırda vəzifədədir
XI Corcio Napolitano Presidente Napolitano.jpg 4

6
54,8%
(990-dan 543 səs)
73,28%
(1007-dən 738 səs)
15 may 2006 hazırda vəzifədədir Sol demokratlar Presidential flag of Italy.svg 2005-ci ildən 2006-cı ilə qədər ömürlük senator
  1. 31 dekabr 1947-ci ilə qədər Müvəqqəti Dövlət başçısı.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 В отставке

Həmçinin bax[redaktə]

Şablon:Avropa ölkələrinin prezidentləri