Şəxslər haqqında Azərbaycan poçt markalarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Şəxslər haqqında Azərbaycan poçt markalarının siyahısı — Şəxslər ilə əlaqədar olaraq dövriyyəyə buraxılan Azərbaycan poçt markaları. Bu markalar adətən şəxsin yubileyinə həsr olunmuşdur. Həmçinin, idman yarışları və ölkələrarası münasibətlərlə bağlı olaraq da poçt markaları üzərində şəxslər təsvir olunmuşdur. Üzərində şəxsin təsviri olan ilk Azərbaycan poçt markası 1993-cü ildə dövriyyəyə buraxılmışdır.

İllər üzrə[redaktə]

1993[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
200 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 1993-200.jpg 25 manat 36×40 25 000[1] Heydər Əliyevin 70 illiyinə həsr olunmuşdur.

1994[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
209 Məhəmməd Füzuli Stamps of Azerbaijan, 1994-209.jpg 10 manat 33×50 20 000[2] Məhəmməd Füzulinin 500 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
222 Cəlil Məmmədquluzadə Stamps of Azerbaijan, 1994-222.jpg 20 manat 31×52 100 000[3] Yazıçı Cəlil Məmmədquluzadənin 125 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
223 Məmməd Əmin Rəsulzadə Stamps of Azerbaijan, 1994-223.jpg 15 manat 40×40 100 000[4] Məmməd Əmin Rəsulzadənin 110 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
227 Lüdviq Nobel, Robert Nobel, Peter von Bilderlinq, Alfred Nobel Stamp of Azerbaijan 227.jpg 50 manat 52×31 50 000[5] Neft istehsalı üzrə Nobel qardaşları şirkətinin yaradılmasının 115 illiyinə həsr olunmuşdur.
263 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 1994-263.jpg 150 manat 100×70 70 000[6] Azərbaycan Prezidenti Heydər Əliyevin təntənəli olaraq vəzifəyə başlamasının il dönümünə həsr olunmuşdur.
281 Pyer de Kuberten Stamp of Azerbaijan 281.jpg 100 manat 45,5×30 30 000[7] Beynəlxalq Olimpiya Komitəsinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

1995[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
296 Aleksey Urmanov Stamp of Azerbaijan 296.jpg 10 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
297 Nensi Kerriqan Stamp of Azerbaijan 297.jpg 25 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
298 Bonni Bleyer Stamp of Azerbaijan 298.jpg 40 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
299 Takanori Kono Stamp of Azerbaijan 299.jpg 50 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
300 Filip Laroş Stamp of Azerbaijan 300.jpg 80 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
301 Almaniyanın bobsley dördlüyünün üzvü Harald Çuday Stamp of Azerbaijan 301.jpg 100 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
302 Katya Seyzinqer Stamp of Azerbaijan 302.jpg 200 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
303 Meri Kliv Stamps of Azerbaijan, 1995-303.jpg 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
304 Valentina Tereşkova Stamps of Azerbaijan, 1995-304.jpg 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
305 Tamara Çerniqan Stamps of Azerbaijan, 1995-305.jpg 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
306 Vendi Laurens Stamps of Azerbaijan, 1995-306.jpg 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
307 Mai Cemison Jemison stamp.jpg 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
308 Kedi Koulman Cady Coleman stamp.jpg 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
309 Ellen Şulman Stamps of Azerbaijan, 1995-309.jpg 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
310 Meri Veber Stamps of Azerbaijan, 1995-310.jpg 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
328 Üzeyir Hacıbəyov Stamp of Azerbaijan 328.jpg 250 manat 31×48 50 000[9] Üzeyir Hacıbəyovun anadan olmasının 110 illiyinə həsr olunmuşdur.
329 Əliağa Vahid Stamp of Azerbaijan 329.jpg 400 manat 31×48 50000[9] Əliağa Vahidin anadan olmasının 100 illiyinə həsr olunmuşdur.
347 Heydər ƏliyevButros Butros Qali 1995 The 50th Anniversary of UN.jpg 250 manat 42,6×28,5 36 000[10] BMT-nin 50 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
369 Con Lennon Stamps of Azerbaijan, 1995-369.jpg 500 manat 42,5×28,6 800 000[11] Markanın üzərində Con Lennonun çəkdiyi şəkil və onun öz portreti təsvir olunmuşdur. [11]
Mustafa Topçubaşov 1996 The 100th Anniversary of an academician M A Topchubashev.jpg 300 manat 42,6×28,5 40 000[12] Dahi tibb işçisi, alim, ictimai xadim Mustafa Ağa bəy oğlu Topçubaşova həsr olunmuşdur.

1996[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
389 Nazim Hüseynov Stamps of Azerbaijan, 1996-389.jpg 500 manat 74×104 25 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır. Markanın üzərində 1992-ci ildə Barselonada keçirilən olimpiya oyunlarının dzudo üzrə qızıl medalçısı Nazim Hüseynovun portreti təsvir olunmuşdur.
383 Məhəmməd Əli Stamp of Azerbaijan 383.jpg 100 manat 42,6×28,5 200 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
385 Səid Auita Stamp of Azerbaijan 385.jpg 200 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
387 Nadya Komaneçi Nadia Comăneci on a Stamp of Azerbaijan 387.jpg 300 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
386 Olqa Korbut Olga Korbut on a Stamp of Azerbaijan 386.jpg 250 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
382 Karl Lyuis Stamp of Azerbaijan 382.jpg 50 manat 42,6×28,5 400 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
388 Qreq Luqanis Stamp of Azerbaijan 388.jpg 400 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
384 Li Nin Stamp of Azerbaijan 384.jpg 150 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
392 Rəşid Behbudov Stamp of Azerbaijan 392.jpg 100 manat 48×31 50 000[14]
Yusif Məmmədəliyev 1996 The 90th Anniversary of anacademician Yusif Mammadaliyev.jpg 100 manat 48×31 50 000[15]

1997[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
439 İlyas Əfəndiyev Stamp of Azerbaijan 439.jpg 250 manat 48,3×31,8 40 000[16]
440 Əziz Əliyev Stamp of Azerbaijan 440.jpg 250 manat 48,3×31,8 40 000[16]
Tofiq Bəhrəmov Tofik Bahramov stamp.jpg 1500 manat 51,3×38,5 50 000[17]
492 İtaliya milli futbol komandasının heyəti Stamps of Azerbaijan, 1997-492.jpg 250 manat 51,3×38,5
493 Argentina milli futbol komandasının heyəti Stamps of Azerbaijan, 1997-493.jpg 250 manat 51,3×38,5
494 Uruqvay milli futbol komandasının heyəti Stamps of Azerbaijan, 1997-494.jpg 250 manat 51,3×38,5
495 Braziliya milli futbol komandasının heyəti Stamps of Azerbaijan, 1997-495.jpg 250 manat 51,3×38,5
496 İngiltərə milli futbol komandasının heyəti Stamps of Azerbaijan, 1997-496.jpg 250 manat 51,3×38,5
497 Almaniya milli futbol komandasının heyəti Stamps of Azerbaijan, 1997-497.jpg 250 manat 51,3×38,5
441 Fətəli xan Xoyski Stamp of Azerbaijan 441.jpg 250 manat 48,3×31,8 40 000[16]
442 Nəriman Nərimanov Stamp of Azerbaijan 442.jpg 250 manat 48,3×31,8 40 000[16]
491 Hüseyn Rəsulbəyov Stamp of Azerbaijan 491.jpg 250 manat 42,6×28,5 40 000[18]
Xaqani Şirvani Khagani Shirvani stamp.jpg 250 manat 30,6×48,3 40 000[19]

1998[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
510 Həsən Əliyev Stamp of Azerbaijan 510.jpg 500 manat 42,6×28,5 40 000[20]
Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 1998-512.jpg 500 manat 51×37,5 50 000[21] Heydər Əliyevin 75 illiyinə həsr olunmuşdur.
518 Aşıq Ələsgər Stamp of Azerbaijan 518.jpg 250 manat 42,6×28,5 40 000[22]
511 Bəhram Gur Stamp of Azerbaijan 511.jpg 100 manat 22,1×24,4 1 000 000[23]
Bülbül Stamp of Azerbaijan 519.jpg 500 manat 28,5×42,6 25 000[24]
508 Diana, Uels şahzadəsi Stamps of Azerbaijan, 1998-508.jpg 400 manat 42,6×28,5 240 000[25]
509 Diana, Uels şahzadəsi Stamps of Azerbaijan, 1998-509.jpg 400 manat 42,6×28,5 240 000[26]
517 Qara Qarayev Stamp of Azerbaijan 517.jpg 250 manat 42,6×28,5 40 000[22] Qara Qarayevin 80 illiyinə həsr olunmuşdur.
499 Katerina Vit Stamps of Azerbaijan, 1998-499.jpg 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
500 Elvis Stoyko Stamps of Azerbaijan, 1998-500.jpg 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
501 Milori İto Stamps of Azerbaijan, 1998-501.jpg 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
504 Kristi Amaquçi Stamps of Azerbaijan, 1998-504.jpg 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
505 Con Kari Stamps of Azerbaijan, 1998-505.jpg 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
506 Çen Lu Çin Stamps of Azerbaijan, 1998-506.jpg 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
507 Yekaterina Qordeyeva və Sergey Qrinkov Stamp of Azerbaijan 507-1998.jpg 500 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
516 Məhəmmədhüseyn Şəhriyar Stamp of Azerbaijan 516.jpg 250 manat 42,6×28,5 40 000[22]

1999[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
539 Heydər Əliyev Stamp of Azerbaijan 539-Heydər Əliyev.jpg 1000 manat 28×40 125 000[28] Coupling stamps
Cəfər Cabbarlı 1999 Jafar Jabbarli 100.jpg 250 manat 42×30 100 000[29] Dedicated to Jabbarly's centenary

2000[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
582 Sabit Rəhman Stamp of Azerbaijan 582.jpg 1000 manat 48×30 100 000[30] Sabit Rəhmanın 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
576 Rəsul Rza Stamp of Azerbaijan 576.jpg 250 manat 40×30 25 000[31] Rəsul Rzanın 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

2001[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
584 Namiq Abdullayev Stamps of Azerbaijan, 2001-584.jpg 1000 manat 42×28 25 000[32] 2000 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
585 Zemfira Meftəhəddinova Stamps of Azerbaijan, 2001-585.jpg 1000 manat 42×28 25 000[33] 2000 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
586 Vüqar Ələkbərov Stamps of Azerbaijan, 2001-586.jpg 1000 manat 42×28 25 000[34] 2000 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
596 Heydər Əliyev Stamp of Azerbaijan 596.jpg 5000 manat 32×51 10 000[35] Dedicated to the 10th anniversary of Azerbaijan's independence. The first Azerbaijan postage stamp produced with genuine 22 carat gold[35]
Heydər ƏliyevVladimir Putin Azerbaijan stamp V.Putin&H.Aliev 2001 1000m.jpg 1000 manat 42×28 20 000[36]
595 Yuri Qaqarin Stamp of Azerbaijan 595.jpg 3000 manat 42×28 20 000[37] Issued for the 40th anniversary of the first human spaceflight
Nəsirəddin Tusi Tusi.jpg 3000 manat 60×48 25 000[38] Issued for the 800th anniversary of Tusi

2002[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
Heydər ƏliyevTsyan Tsemin Stamps of Azerbaijan, 2002-608.jpg 1000 manat 40×30 170 000[39] Dedicated to the 10th anniversary of the establishment of Azerbaijani-Chinese relations
II İoann PavelHeydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2002-619.jpg 1500 manat 42×28 20 000[40] Dedicated to the visit of John Paul II to Baku on May 22–23, 2002
620 Rauf Hacıyev Stamps of Azerbaijan, 2002-620.jpg 5000 manat 40×28 25 000[41] Dedicated to the 80th anniversary of Hajiyev
Türkiyə milli futbol komandasının heyəti Stamps of Azerbaijan, 2002-627.jpg 5000 manat

2003[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
642 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2003-642.jpg 1000 manat
Zərifə Əliyeva Stamps of Azerbaijan, 2003-641.jpg 3000 manat 40×28 25 000[42]

2004[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
677 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2004-677.jpg 500 manat 28×30 500 000[43]
684 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2004-684-miniature sheet.jpg 10000 manat 28×40 10 000[44]
668 Molla Cümə Stamps of Azerbaijan, 2004-668.jpg 500 manat

2005[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
II İoann Pavel Stamp of Azerbaijan, 2005-706.jpg 3000 manat
700 Heydər Əliyev Stamp of Azerbaijan 700.jpg 1000 manat 28×30 1 000 000[45]

2006[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
723 Heydər Əliyev Stamp of Azerbaijan 723.jpg 60 qəpik 28×30 250 000[46]
729 Cəlil Məmmədquluzadə Stamps of Azerbaijan, 2006-729.jpg 20 qəpik 31×52 58 880[47] Yazıçı Cəlil Məmmədquluzadənin 125 illik yubileyinə həsr olunmuş Kataloq nömrəsi 222 olan poçt markasının uzərində yeni nominal 20 qəp qara rəng ilə mətbəə üsulu ilə çap olunub.
741 Süleyman Rüstəm Stamp of Azerbaijan 741.jpg 20 qəpik 28×40 5 000[48]
742 Səməd Vurğun Stamp of Azerbaijan 742.jpg 10 qəpik 28×40 15 000[48]

2007[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
803 Hüseyn Cavid Stamp of Azerbaijan 803.jpg 20 qəpik 40×28 100 000[49]
810 Məmməd Əmin Rəsulzadə Stamps of Azerbaijan, 2007-810.jpg 10 qəpik 40×40 Məmməd Əmin Rəsulzadənin 110 illik yubileyinə həsr olunmuş kataloq nömrəsi 223 olan poçt markaları üzərinə mətbəə üsulu ilə yeni nominalın vurulması[50].
813 Kərim Kərimov Stamps of Azerbaijan, 2007-813.jpg 1 manat 28x40 mm 20 000[51] Kərim Kərimovun 90 illiyi

2008[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
823 Zərifə Əliyeva Stamp of Azerbaijan 823.jpg 1 manat 28×40 12 280[52] Zərifə Əliyevanın 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
824 Zərifə Əliyeva Stamp of Azerbaijan 824a.jpg 1 manat 28×40 12 280[53] Zərifə Əliyevanın 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
825 Heydər Əliyev Stamp of Azerbaijan 825.jpg 1 manat 28×40 15 360[54] Heydər Əliyevin 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
826 Heydər Əliyev Stamp of Azerbaijan 826a.jpg 1 manat 28×40 15 360[55] Heydər Əliyevin 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
827 Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin qurucuları Stamps of Azerbaijan, 2008-827.jpg 20 qəpik 40×28 20450[56][57] Azərbaycan Demokratik Respublikasının 90 illiyinə həsr olunmuşdur.
828 Mikayıl Müşfiq Stamp of Azerbaijan 828.jpg 20 qəpik 40×28 100 720[58] Mikayıl Müşfiqin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
833 Həsən Abdullayev Stamp of Azerbaijan 833.jpg 20 qəpik 40×28 100 720[59] Akademik Həsən Abdullayevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
834 Lev Landau Stamp of Azerbaijan 834.jpg 20 qəpik 40×28 100 720[59] Lev Landaunun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
847 Mir Cəlal Paşayev Stamp of Azerbaijan 847.jpg 60 qəpik 40×28 200 720[60] Mir Cəlal Paşayevin 100 illiyinə həsr olunmuşdur.

2009[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
871 Cəlil Məmmədquluzadə Stamps of Azerbaijan, 2009-871.jpg 20 qəpik 28×40 100 000[61] Cəlil Məmmədquluzadənin anadan olmasının 140 illiyinə həsr olunmuşdur.
872 Leyla Məmmədbəyova Stamps of Azerbaijan, 2009-872.jpg 20 qəpik 40×28 100 000[62] Azərbaycanlı ilk təyyarəçi qadın Leyla Məmmədbəyovanın anadan olmasının 100 illiyinə həsr olunmuşdur.
861 Nəsirəddin Tusi Stamps of Azerbaijan, 2009-861.jpg 20 qəpik 28×40 50 000[63] Astronomiyaya həsr olunmuşdur.

2010[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
908 Ələsgər Ələkbərov Stamps of Azerbaijan, 2010-908.jpg 20 qəpik 40×28 100 000[64] Ələsgər Ələkbərovun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
Şəfaət Mehdiyev Shefaet Mehdiyev stamp 2010.jpg 60 qəpik 40×28 100 000[65] Şəfaət Mehdiyevin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

2011[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
949 Hüseyn Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2011-949.jpg 60 qəpik 28×40 100 000[66] Azərbaycan rəssamı Hüseyn Əliyevin 100 illiyinə həsr olunmuşdur.
954 Eldar QasımovNigar Camal Stamps of Azerbaijan, 2011-954.jpg 1 manat 28×40 15 000[67] Azərbaycanın 2011 Avroviziya Mahnı Müsabiqəsindəki qələbəsinə həsr olunmuşdur.
956 Behbud ağa Şahtaxtinski Stamps of Azerbaijan, 2011-956.jpg 60 qəpik 40×28 25 000[68] Behbud ağa Şahtaxtinskinin anadan olmasının 130 illiyinə həsr olunmuşdur.
985 Nizami Gəncəvi Stamps of Azerbaijan, 2011-985.jpg 30 qəpik 30×52 50 000[69] Dahi Azərbaycan şairi Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr həsr olunmuşdur.
986 Nizami Gəncəvi Stamps of Azerbaijan, 2011-986.jpg 30 qəpik 30×52 50 000[70] Dahi Azərbaycan şairi Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr həsr olunmuşdur.
994 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2011-994.jpg 2 manat 74×108 5 000[71] Azərbaycan Respublikasının Dövlət Müstəqilliyinin bərpasının 20-ci ildönümünə həsr olunmuşdur.
1005 Abbas Zamanov Stamps of Azerbaijan, 2011-1005.jpg 60 qəpik 28×40 100 000[72] Abbas Zamanovun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1014 Rabitə Bakı Stamps of Azerbaijan, 2011-1014.jpg 1 manat 28×40 15 000[73] "Rabitə Bakı" voleybol klubunun 2011-ci il FIVB klublararası dünya çempionu olması münasibətilə buraxılmışdır.

2012[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1017 Bəhruz Kəngərli Stamps of Azerbaijan, 2012-1017.JPG 20 qəpik 28×40 100 000[74] Azərbaycan rəssamı Bəhruz Kəngərlinin 120 illiyinə həsr olunmuşdur.
1044 Mirzə Fətəli Axundzadə Stamps of Azerbaijan, 2012-1044.jpg 20 qəpik 28×40 100 000[75] Mirzə Fətəli Axundzadənin 200 illiyinə həsr olunmuşdur.
1045 Mirzə Ələkbər Sabir Stamps of Azerbaijan, 2012-1045.jpg 20 qəpik 28×40 100 000[76] Mirzə Ələkbər Sabirin 150 illiyinə həsr olunmuşdur.
1047 Müslüm Maqomayev Stamps of Azerbaijan, 2012-1047.jpg 50 qəpik 28×40 100 000[77] Müslüm Maqomayevin 70 illiyinə həsr olunmuşdur.
1048 Məmməd Səid Ordubadi Stamps of Azerbaijan, 2012-1048.jpg 50 qəpik 28×40 100 000[78] Məmməd Səid Ordubadinin 140 illiyinə həsr olunmuşdur.
1054 Hüseyn Cavid Stamps of Azerbaijan, 2012-1054.jpg 20 qəpik 28×40 100 000[79] Hüseyn Cavidin 130 illiyinə həsr olunmuşdur.
1057 Uzun Həsən Stamps of Azerbaijan, 2012-1057.jpg 60 qəpik 28×40 13 125[80] Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələrinin 540 illiyinə həsr olunmuşdur.
1058 Kazimir IV Yaqellon Stamps of Azerbaijan, 2012-1058.jpg 60 qəpik 28×40 13 125[81] Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələrinin 540 illiyinə həsr olunmuşdur.

2013[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1085 İslam Səfərli Stamps of Azerbaijan, 2013-1085.jpg 20 qəpik 28×40 100000[82] İslam Səfərlinin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1086 Əlimərdan bəy Topçubaşov Stamps of Azerbaijan, 2013-1086.jpg 20 qəpik 40×28 100000[82] Əlimərdan bəy Topçubaşovun 150 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1087 Hökümə Qurbanova Stamps of Azerbaijan, 2013-1087.jpg 20 qəpik 100000[82] 40×28 Hökümə Qurbanovanın 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1088 Nigar Rəfibəyli Stamps of Azerbaijan, 2013-1088.jpg 20 qəpik 40×28 100000[82] Nigar Rəfibəylinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1091 Zərifə Əliyeva Stamps of Azerbaijan, 2013-1091.jpg 1 manat 32×52 7000[83] Zərifə Əliyevanın 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1092 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2013-1092.jpg 50 qəpik 52×37 49000[84] Müqəddəs Apostol Andrey Pervozvanni Ordeninin Kavaleri Heydər Əliyev
1093 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2013-1093.jpg 50 qəpik 32×52 7000[85] Heydər Əliyev 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1094 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2013-1094.jpg 50 qəpik 32×52 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1095 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2013-1095.jpg 50 qəpik 32×52 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1096 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2013-1096.jpg 50 qəpik 32×52 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1097 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2013-1097.jpg 50 qəpik 7000[85] 32×52 Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1098 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2013-1098.jpg 50 qəpik 32×52 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1099 Heydər ƏliyevSüleyman Dəmirəl Stamps of Azerbaijan, 2013-1099.jpg 50 qəpik 52×32 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1100 Heydər ƏliyevBil Klinton Stamps of Azerbaijan, 2013-1100.jpg 50 qəpik 52×32 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1101 Heydər ƏliyevHelmut Kol Stamps of Azerbaijan, 2013-1101.jpg 50 qəpik 52×32 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1102 Heydər ƏliyevVladimir Putin Stamps of Azerbaijan, 2013-1102.jpg 50 qəpik 52×32 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1103 Heydər ƏliyevJak Şirak Stamps of Azerbaijan, 2013-1103.jpg 50 qəpik 52×32 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1104 Heydər ƏliyevinTsyan Tsemin Stamps of Azerbaijan, 2013-1104.jpg 50 qəpik 52×32 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1105 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2013-1105.jpg 1 manat 32×52 7000[85] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1106 Məhsəti Gəncəvi Stamps of Azerbaijan, 2013-1106.jpg 60 qəpik 28×40 200000[86] Məhsəti Gəncəvinin yaradıcılığının 900 illiyinə həsr olunmuşdur.
1110 Valentina Tereşkova Stamps of Azerbaijan, 2013-1110.jpg 1 manat 28×40 20000[87] Qadının ilk dəfə olaraq kosmosa uçuşunun 50 illiyinə həsr olunmuşdur.
1119 Məmməd Araz Stamps of Azerbaijan, 2013-1119.jpg 20 qəpik 28×40 200000[88] Məmməd Arazın 80 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1130 Mehdi Hüseynzadə Stamps of Azerbaijan, 2013-1130.jpg 60 qəpik 28×40 100000[89] Mehdi Hüseynzadənin 95 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

2014[redaktə]

Kataloq nömrəsi Şəxs(lər) Marka Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1040 Məhəmməd Əmin Rəsulzadə Stamps of Azerbaijan, 2014-1140.jpg 20 qəpik 28×40 200000[90] Məhəmməd Əmin Rəsulzadənin 130 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1045 Heydər Əliyev Stamps of Azerbaijan, 2014-1145.jpg 20 qəpik Sumqayıt şəhərinin 65 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1157 İlyas Əfəndiyev Stamps of Azerbaijan, 2014-1157.jpg 20 qəpik 40 x 28 200 000[16] İlyas Əfəndiyevin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1186 Molla Pənah Vaqif Stamps of Azerbaijan, 2014-1186.jpg 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1187 Xurşidbanu Natəvan Stamps of Azerbaijan, 2014-1187.jpg 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1188 Bülbül Stamps of Azerbaijan, 2014-1188.jpg 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1189 Üzeyir Hacıbəyov Stamps of Azerbaijan, 2014-1189.jpg 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1190 Xan Şuşinski Stamps of Azerbaijan, 2014-1190.jpg 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1191 Əbdürrəhim bəy Haqverdiyev Stamps of Azerbaijan, 2014-1191.jpg 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.

Qeydlər[redaktə]

İstinadlar[redaktə]

  1. "1993, September, 23. The 70th Anniversary of Heydar Aliyev, a Public and Political Man of Azerbaijan.". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1993.php?subaction=showfull&id=1130832639&archive=&start_from=&ucat=9&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  2. "1994, January, 17. The 500 Anniversary of Muhammed Fizuli, the poet". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1994.php?subaction=showfull&id=1131437008&archive=&start_from=&ucat=10&. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  3. "1994, May, 21. The 125th Anniversary of the writer J. Mammadguluzadeh". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1994.php?subaction=showfull&id=1131437205&archive=&start_from=&ucat=10&. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  4. "1994, May, 27. The 110th Anniversary of M.A. Rasulzadeh". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1994.php?subaction=showfull&id=1131437327&archive=&start_from=&ucat=10&. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  5. "1994, June, 10. The Anniversary of Brothers Nobel Company". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1994.php?subaction=showfull&id=1131437531&archive=&start_from=&ucat=10&. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  6. "1994, October, 28. The Ann. of inauguration of the President of Azerbaijan". Azermarka. http://www.azermarka.az/1994.php?subaction=showfull&id=1130744024&archive=&start_from=&ucat=13&. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  7. "15 Dekabr, 1994. Beynəlxalq Olimpiya Komitəsinin 100 illik yubileyi.". Azermarka. http://www.azermarka.az/1994.php?subaction=showfull&id=1130745684&archive=&start_from=&ucat=13&. İstifadə tarixi: 2011-07-27.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 8,7 "21 Fevral, 1995. Kosmonavt qadınlar. "Apollo 11" kosmik gəmisinin uçuşu və ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyi". Azərmarka. http://www.azermarka.az/1995.php?subaction=showfull&id=1130748698&archive=&start_from=&ucat=14&. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  9. 9,0 9,1 "1995, June, 30. Men of culture of Azerbaijan". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1995.php?subaction=showfull&id=1131439245&archive=&start_from=&ucat=11&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  10. "15 Sentyabr, 1995. BMT-nin 50 illik yubileyi". Azərmarka. http://www.azermarka.az/1995.php?subaction=showfull&id=1130762144&archive=&start_from=&ucat=14&. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  11. 11,0 11,1 "8 dekabr, 1995 Con Lennon". Azərmarka. http://www.azermarka.az/1995.php?subaction=showfull&id=1130765520&archive=&start_from=&ucat=14&. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  12. "1996, February, 1. The 100th Anniversary of an academician M.A. Topchubashev". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1996.php?subaction=showfull&id=1131444327&archive=&start_from=&ucat=12&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  13. 13,0 13,1 13,2 13,3 13,4 13,5 13,6 13,7 "1996, April, 9. Atlanta Olympic Games-96". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1996.php?subaction=showfull&id=1131444621&archive=&start_from=&ucat=12&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  14. "1996, April, 22. Rashid Beybutov—80". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1996.php?subaction=showfull&id=1131444760&archive=&start_from=&ucat=12&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  15. "1996, April, 22. The 90th Anniversary of academician Yusif Mammadaliyev". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1996.php?subaction=showfull&id=1131444800&archive=&start_from=&ucat=12&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 "1997, March, 25. Political and outstanding figures of Azerbaijan". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1997.php?subaction=showfull&id=1130845025&archive=&start_from=&ucat=13&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  17. "1997, October, 15. World Football Championship "France-98".". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1997.php?subaction=showfull&id=1130931065&archive=&start_from=&ucat=13&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  18. "1997, October, 6. Rasulbayov—80". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1997.php?subaction=showfull&id=1130930964&archive=&start_from=&ucat=13&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  19. "1997, September, 12. The great Azerbaijan poet Xagani Shirvani". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1997.php?subaction=showfull&id=1130930698&archive=&start_from=&ucat=13&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  20. "1998, April, 3. Hasan Aliyev—90". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1998.php?subaction=showfull&id=1131002865&archive=&start_from=&ucat=14&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  21. "1998, May, 10. Heydar Aliyev 75". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1998.php?subaction=showfull&id=1131002931&archive=&start_from=&ucat=14&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  22. 22,0 22,1 22,2 "1998, June, 2. The jubilee of Azerbaijan art figures". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1998.php?subaction=showfull&id=1131003296&archive=&start_from=&ucat=14&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  23. "1998, March, 23. Bahram Gur". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1998.php?subaction=showfull&id=1131002776&archive=&start_from=&ucat=14&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  24. "1998, July, 7. Bul-Bul-100". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1998.php?subaction=showfull&id=1131003364&archive=&start_from=&ucat=14&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  25. "4 Fevral, 1998. Şahzadə Diana.". Azermarka. http://www.azermarka.az/1998.php?subaction=showfull&id=1134117484&archive=&start_from=&ucat=17&. İstifadə tarixi: 2012-03-03.
  26. "4 Fevral, 1998. Şahzadə Diana.". Azermarka. http://www.azermarka.az/1998.php?subaction=showfull&id=1134117484&archive=&start_from=&ucat=17&. İstifadə tarixi: 2012-03-03.
  27. 27,0 27,1 27,2 27,3 27,4 27,5 27,6 "1998, January, 13. Winter Olympic Games in Nagano". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1998.php?subaction=showfull&id=1130997239&archive=&start_from=&ucat=14&. İstifadə tarixi: 2011-09-30.
  28. "1999, October, 11. Nakhchivan Autonomic Republic—75". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1999.php?subaction=showfull&id=1131004880&archive=&start_from=&ucat=15&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  29. "1999, October, 20. Jafar Jabbarli—100". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/1999.php?subaction=showfull&id=1131005000&archive=&start_from=&ucat=15&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  30. "2000, November, 17. Sabit Rahman-90". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2000.php?subaction=showfull&id=1131012786&archive=&start_from=&ucat=16&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  31. "2000, September, 28. The 90th Anniversary of Rasul Rza". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2000.php?subaction=showfull&id=1131012376&archive=&start_from=&ucat=16&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  32. "2001, January, 26. Azerbaijan winners of summer olympic XXVII games". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2001.php?subaction=showfull&id=1131341500&archive=&start_from=&ucat=17&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  33. "2001, January, 26. Azerbaijan winners of summer olympic XXVII games". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2001.php?subaction=showfull&id=1131341500&archive=&start_from=&ucat=17&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  34. "2001, January, 26. Azerbaijan winners of summer olympic XXVII games". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2001.php?subaction=showfull&id=1131341500&archive=&start_from=&ucat=17&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  35. 35,0 35,1 "2001, December, 1. The 10th Ann. of Independence of Azerbaijan". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2001.php?subaction=showfull&id=1131342218&archive=&start_from=&ucat=17&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  36. "2001, December, 20. Friendly relations between Azerbaijan and Russia". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2001.php?subaction=showfull&id=1131342348&archive=&start_from=&ucat=17&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  37. "2001, November, 6. The 40th Ann. of the human's first flight to Space". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2001.php?subaction=showfull&id=1131342118&archive=&start_from=&ucat=17&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  38. "2001, September, 7. Nasraddin Tusi – 800". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2001.php?subaction=showfull&id=1131341976&archive=&start_from=&ucat=17&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  39. "2002, March, 27. The 10th Anniversary of Azerbaijan-China relationship". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2002.php?subaction=showfull&id=1131342701&archive=&start_from=&ucat=18&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  40. "2002, September, 18. The visit of Pope John Paul II to Azerbaijan". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2002.php?subaction=showfull&id=1131343101&archive=&start_from=&ucat=18&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  41. "2002, September, 18. The 80th Anniversary of Rauf Hajiyev". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2002.php?subaction=showfull&id=1131343155&archive=&start_from=&ucat=18&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  42. "2003, April, 28. The 80th Anniversary of academician Zarifa Aliyeva". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2003.php?subaction=showfull&id=1131344098&archive=&start_from=&ucat=19&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  43. "2004, May 10. Heydar Aliyev". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2004.php?subaction=showfull&id=1151992661&archive=&start_from=&ucat=20&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  44. "2004, December, 10. The National Azerbaijan leader H. Aliyev". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2004.php?subaction=showfull&id=1151993301&archive=&start_from=&ucat=20&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  45. "2005, April 18. Heydar Aliyev". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2005.php?subaction=showfull&id=1151994175&archive=&start_from=&ucat=21&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  46. "18.11.2005 "H.Aliyev"". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2005.php?subaction=showfull&id=1152193315&archive=&start_from=&ucat=21&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  47. "01.01.2006, Kataloq N 222 "yazıçı C. Məmmədquluzadənin anadan olmasının 125 illiyi" poçt markasının uzərində yeni nominal". Azərmarka. http://www.azermarka.az/2006.php?subaction=showfull&id=1193518174&archive=&start_from=&ucat=25&. İstifadə tarixi: 2006-01-01.
  48. 48,0 48,1 "16.03.2006 "The centenary of National Azerbaijan poets: Samed Vurgun and Suleyman Rustam". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2006.php?subaction=showfull&id=1195069504&archive=&start_from=&ucat=22&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  49. "19.09.2007. "Huseyn Javid"". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2007.php?subaction=showfull&id=1216903518&archive=&start_from=&ucat=35&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  50. 28.11.2007. Yeni nominalın vurulması. (azərb.)
  51. 30.12.2007. "Kərim Kərimovun 90 illiyi". (azərb.)
  52. "28.04.2008. Akademik Zərifə Əliyeva. 85 illiyi.". Azermarka. http://www.azermarka.az/2008.php?subaction=showfull&id=1223970973&archive=&start_from=&ucat=34&. İstifadə tarixi: 2011-09-14.
  53. "28.04.2008. Akademik Zərifə Əliyeva. 85 illiyi.". Azermarka. http://www.azermarka.az/2008.php?subaction=showfull&id=1223970973&archive=&start_from=&ucat=34&. İstifadə tarixi: 2011-09-14.
  54. "02.05.2008. Heydər Əliyev. 85 illiyi.". Azermarka. http://www.azermarka.az/2008.php?subaction=showfull&id=1224063091&archive=&start_from=&ucat=34&. İstifadə tarixi: 2011-09-14.
  55. "02.05.2008. Heydər Əliyev. 85 illiyi.". Azermarka. http://www.azermarka.az/2008.php?subaction=showfull&id=1224063091&archive=&start_from=&ucat=34&. İstifadə tarixi: 2011-09-14.
  56. "28.05.2008. Azərbaycan Demokratik Respublikası, 90 il.". Azərmarka. http://www.azermarka.az/2008.php?subaction=showfull&id=1224066643&archive=&start_from=&ucat=34&. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  57. AZ014.08 wnsstamps.ch (ing.)
  58. "06.06.2008. The 100th Anniversary of Mikayil Mushvig". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2008.php?subaction=showfull&id=1225365347&archive=&start_from=&ucat=36&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  59. 59,0 59,1 "21.07.2008. Akademiklər L.Landau və H.Abdullayev.". Azərmarka. http://www.azermarka.az/2008.php?subaction=showfull&id=1224077375&archive=&start_from=&ucat=34&. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  60. "17.12.2008. Görkəmli Azərbaycan yazıçısı Mir Cəlalın (Mir Cəlal Əli oğlu Paşayev) 100 illiyinə həsr olunmuş poçt markası.". Azermarka. http://www.azermarka.az/2008.php?subaction=showfull&id=1230032812&archive=&start_from=&ucat=34&. İstifadə tarixi: 2011-09-14.
  61. "10.07.2009. Yazıçı C. Məmmədquluzadə - 140 illik.". Azərmarka. http://www.azermarka.az/2009.php?subaction=showfull&id=1251956967&archive=&start_from=&ucat=35&. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  62. "19.09.2009. İlk təyyarəçi qadın Leyla Məmmədbəyova 100 il.". Azərmarka. http://www.azermarka.az/2009.php?subaction=showfull&id=1253882225&archive=&start_from=&ucat=35&. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  63. "13.04.2009. Avropa 2009. Astronomiya. Buklet.". Azərmarka. http://www.azermarka.az/2009.php?subaction=showfull&id=1239953971&archive=&start_from=&ucat=35&. İstifadə tarixi: 2013-11-01.
  64. "18.06.2010. The 100th Ann. of the outstanding Azerbaijan actor A.Alekperov". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2010.php?subaction=showfull&id=1277469715&archive=&start_from=&ucat=39&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  65. "05.11.2010. Academician Sh. Mehdiyev". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2010.php?subaction=showfull&id=1290601458&archive=&start_from=&ucat=39&. İstifadə tarixi: 2011-01-30.
  66. "22.04.2011. The stamps dedicated to the 100th anniversary of outstanding azerbaijan painter Huseyn Aliyev.". Azermarka. http://www.azermarka.az/en/2011.php?subaction=showfull&id=1303812277&archive=&start_from=&ucat=40&. İstifadə tarixi: 2011-07-07.
  67. Eurovision – 2011
  68. Nakhchivan Autonomus Republic.
  69. "21.09.2011. Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr edilmiş marka.". Azərmarka. http://www.azermarka.az/2011.php?subaction=showfull&id=1317117711&archive=&start_from=&ucat=40&. İstifadə tarixi: 2011-09-29.
  70. "21.09.2011. Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr edilmiş marka.". Azərmarka. http://www.azermarka.az/2011.php?subaction=showfull&id=1317117711&archive=&start_from=&ucat=40&. İstifadə tarixi: 2011-09-29.
  71. "11.10.2011. Azərbaycan Respublikasının Dövlət Müstəqilliyinin bərpasının 20-ci ildönümünə həsr olunmuş marka.". Azərmarka. http://azermarka.az/index_az.php?subaction=showfull&id=1318423522&archive=&start_from=&ucat=1&. İstifadə tarixi: 2011-10-18.
  72. "01.12.2011. A.Zamanovun 100 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azərmarka. http://azermarka.az/index_az.php?subaction=showfull&id=1322832947&archive=&start_from=&ucat=1&. İstifadə tarixi: 2011-12-05.
  73. "26.12.2011. "Rabita Baku" volleyball club - FIVB clubs world champions 2011.". Azərmarka. http://azermarka.az/en/index_en.php?subaction=showfull&id=1324991390&archive=&start_from=&ucat=1&. İstifadə tarixi: 2012-03-05.
  74. "01.03.2012. Bəhruz Kəngərlinin 120 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azermarka. http://azermarka.az/index_az.php?subaction=showfull&id=1334914370&archive=&start_from=&ucat=1&. İstifadə tarixi: 2012-04-30.
  75. "30.06.2012. M.F.Axundzadənin 200 illiyinə həsr edilmiş marka.". Azermarka. http://azermarka.az/index_az.php?subaction=showfull&id=1342419115&archive=&start_from=&ucat=1&. İstifadə tarixi: 2012-07-16.
  76. "10.07.2012. M.Ə.Sabirin 150 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azermarka. http://azermarka.az/index_az.php?subaction=showfull&id=1342419571&archive=&start_from=&ucat=1&. İstifadə tarixi: 2012-07-16.
  77. "17.08.2012. Müslüm Maqomayevin 70 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azermarka. http://azermarka.az/index_az.php?subaction=showfull&id=1344860638&archive=&start_from=&ucat=1&. İstifadə tarixi: 2012-08-13.
  78. "17.08.2012. Məmməd Səid Ordubadinin 140 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azermarka. http://azermarka.az/index_az.php?subaction=showfull&id=1344861237&archive=&start_from=&ucat=1&. İstifadə tarixi: 2012-08-13.
  79. "24.10.2012. Hüseyn Cavidin 130 illik yubileyinə həsr olunmuş marka.". Azermarka. http://azermarka.az/2012.php?subaction=showfull&id=1350046464&archive=&start_from=&ucat=44&. İstifadə tarixi: 2012-11-02.
  80. "29.10.2012. Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələri.". Azermarka. http://azermarka.az/2012.php?subaction=showfull&id=1351768103&archive=&start_from=&ucat=44&. İstifadə tarixi: 2012-11-02.
  81. "29.10.2012. Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələri.". Azermarka. http://azermarka.az/2012.php?subaction=showfull&id=1351768103&archive=&start_from=&ucat=44&. İstifadə tarixi: 2012-11-02.
  82. 82,0 82,1 82,2 82,3 19.04.2013. Azərbaycanın görkəmli şəxsiyyətləri.
  83. 28.04.2013. Akademik Zərifə Əliyevanın 90 illiyinə həsr olunmuş marka.
  84. 06.05.2013. Müqəddəs Apostol Andrey Pervozvanni Ordeninin Kavaleri - Görkəmli Dövlət və Siayasi xadim Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Heydər Əliyev. (azərb.)
  85. 85,00 85,01 85,02 85,03 85,04 85,05 85,06 85,07 85,08 85,09 85,10 85,11 85,12 10.05.2013. Ümummilli lider Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr edilmiş marka.
  86. 14.05.2013. Məhsəti Gəncəvinin 900 illiyinə həsr olunmuş marka.
  87. 16.06.2013. Qadının ilk dəfə olaraq kosmosa uçuşunun 50 illiyinə həsr olunmuş marka.
  88. 10.09.2013. Xalq şairi Məmməd Arazın 80 illik yubileyinə həsr olunmuş marka.
  89. 12.12.2013. Mehdi Hüseynzadənin 95 illiyinə həsr olunmuş marka. Azərbaycan Sloveniya birgə buraxılışı.
  90. 31.01.2014. Məhəmməd Əmin Rəsulzadənin 130 illiyinə həsr olunmuş marka.

Həmçinin bax[redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə]