Azərbaycanın Milli Qəhrəmanlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Tarixə görə olan sıra[redaktə]

1992[redaktə]

  1. Seyidov Məhərrəm Mirəziz oğlu (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  2. İlham Müzəffər oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  3. Yuri Petroviç Kovalyov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  4. Mikayıl Əhmədiyyə oğlu Cəbrayılov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  5. Əlif Lətif oğlu Hacıyev (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  6. Səfəralı Qurban oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  7. Yusif Əliyusif oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  8. Vüqar Tofiq oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  9. Nofəl Zahid oğlu Quliyev (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  10. Mehdi Yusif oğlu Abbasov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  11. Valeh Əlirza oğlu Müslümov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  12. Albert Aqarunoviç Aqaronov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  13. Səfiyar Abuzər oğlu Behbudov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  14. Ramiz Bulud oğlu Qəmbərov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  15. Aqil Sahib oğlu Quliyev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  16. Yunis Əskər oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  17. Riad Fikrət oğlu Əhmədov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  18. Naiq Nəsir oğlu Yusifov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  19. Yevgeni Nikolayeviç Karlov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  20. Elgiz Kərim oğlu Kərimov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  21. Fəxrəddin Musa oğlu Musayev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  22. Mərfət Əhməd oğlu Nəsibov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  23. Sərxan Surxay oğlu Ocaqverdiyev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  24. Canpolad Yaqub oğlu Rzayev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  25. Mehman Qəzənfər oğlu Səyyadov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  26. Pərviz Əbdüləhəd oğlu Səmədov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  27. Cəlil Əziz oğlu Səfərov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  28. Fikrət Əli oğlu Hacıyev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  29. Fərhad Qəmbər oğlu Hümbətov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  30. Tofiq Mirsiyab oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  31. Şahlar İsa oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  32. Firudin İsa oğlu Şamoyev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  33. Maşallah Babakişi oğlu Abdullayev — 23.06.1992[3]
  34. Rasim Ağa oğlu Əkbərov — 23.06.1992[3]
  35. Kazımağa Mövsüm oğlu Kərimov (ölümündən sonra) — 23.06.1992[3]
  36. Şahin Talıb oğlu Tağıyev — 23.06.1992[3]
  37. Etibar Firuddin oğlu Hacıyev (ölümündən sonra) — 23.06.1992[3]
  38. Məhəmməd Ələsgər oğlu Həsənov — 23.06.1992[3]
  39. Şikar Şükür oğlu Şikarov (ölümündən sonra) — 23.06.1992[3]
  40. Anatoli Nikolayeviç Davidoviç (ölümündən sonra) — 03.07.1992[4]
  41. Səyavuş Həsən oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 21.07.1992[5]
  42. Seymur Qəhrəman oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 11.08.1992[6]
  43. Əlabbas Qara oğlu İsgəndərov (ölümündən sonra) — 13.08.1992[7]
  44. Hikmət Baba oğlu Nəzərli — 09.09.1992[8]
  45. Yavər Yaqub oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 14.09.1992[9]
  46. Zakir Nüsrət oğlu Məcidov (ölümündən sonra) — 14.09.1992[9]
  47. Ruslan Aleksandroviç Polovinka (ölümündən sonra) — 14.09.1992[9]
  48. Cavanşir İzzət oğlu Rəhimov (ölümündən sonra) — 14.09.1992[9]
  49. Serqey Aleksandroviç Senyuşkin (ölümündən sonra) — 14.09.1992[9]
  50. Tahir Tofiq oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 19.10.1992[10]
  51. İlqar Sədi oğlu İsmayılov (ölümündən sonra) — 19.10.1992[10]
  52. Əli Hüseyn oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 19.10.1992[10]
  53. Ənvər Talış oğlu Arazov (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  54. Mətləb Kamran oğlu Quliyev (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  55. İqor Vladimiroviç Makeyev (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  56. Səxavət Ələmdar oğlu Məhərrəmov (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  57. Ruslan Həmid oğlu Muradov (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  58. Fəxrəddin Vilayəddin oğlu Nəcəfov (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  59. Salatın Əziz qızı Əsgərova (ölümündən sonra) — 06.11.1992[12]
  60. Alı Mustafa oğlu Mustafayev (ölümündən sonra) — 06.11.1992[12]
  61. Çingiz Fuad oğlu Mustafayev (ölümündən sonra) — 06.11.1992[12]
  62. Əliyar Yusif oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 10.11.1992[13]
  63. Səfa Fətulla oğlu Axundov (ölümündən sonra) — 25.11.1992[14]
  64. Əsəd Soltan oğlu Əsədov (ölümündən sonra) — 25.11.1992[14]
  65. Ərəstun İsfəndi oğlu Mahmudov (ölümündən sonra) — 25.11.1992[14]
  66. Hikmət Oqtay oğlu Muradov (ölümündən sonra) — 25.11.1992[14]
  67. Viktor Vasilyeviç Seryokin (ölümündən sonra) — 25.11.1992[14]
  68. Fəxrəddin İbrahim oğlu Şahbazov (ölümündən sonra) — 04.12.1992[15]
  69. Bəylər Tapdıq oğlu Ağayev (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  70. Aslan Qabil oğlu Atakişiyev (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  71. İxtiyar Qasım oğlu Qasımov (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  72. Ələkbər Həsən oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  73. Rövşən Nəriman oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  74. Asif Yusif oğlu Məhərrəmov (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  75. Yunis İsa oğlu Nəcəfov (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  76. Baxşeyiş Xanəhməd oğlu Paşayev (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  77. Mirəskər Mir Abdulla oğlu Seyidov (ölümündən sonra) — 18.12.1992[17]

1993[redaktə]

  1. Şövqiyar Cəmil oğlu Abdullayev (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  2. Niyazi Şərəfxan oğlu Aslanov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  3. Tahir Əminağa oğlu Bağırov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  4. Muxtar Cahid oğlu Qasımov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  5. Əsəd Cəlal oğlu Əhmədov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  6. Zakir Tofiq oğlu Yusifov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  7. Aqil Səməd oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  8. Kamil Balədə oğlu Nəsibov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  9. Qasım Qara oğlu Rzayev (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  10. Məzahir İzzət oğlu Rüstəmov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  11. Allahverdi Teymur oğlu Bağırov (ölümündən sonra) — 24.02.1993[19]
  12. Yusif Vəli oğlu Mirzəyev (ölümündən sonra) — 27.03.1993[20]
  13. Vəzir Surxay oğlu Orucov (ölümündən sonra) — 27.03.1993[20]
  14. Vasili Əhməd oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 11.05.1993[21]
  15. Oqtay Güləli oğlu Güləliyev (ölümündən sonra) — 11.05.1993[21]
  16. Kərəm Ərşad oğlu Mirzəyev (ölümündən sonra) — 11.05.1993[21]
  17. Sultanağa Nəhmət oğlu Bayramov (ölümündən sonra) — 24.08.1993[22]
  18. Etibar Böyükağa oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 24.08.1993[22]
  19. Paşa Qurban oğlu Təhməzov (ölümündən sonra) — 24.08.1993[22]
  20. Gültəkin Məlik qızı Əsgərova (ölümündən sonra) — 20.11.1993[23]

1994[redaktə]

  1. Etibar Bəylər oğlu İsmayılov (ölümündən sonra) — 05.01.1994[24]
  2. İbrahim İsmayıl oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 20.06.1994[25]
  3. Rafael Əvəz oğlu Əsədov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  4. Sergey Murtuzəliyeviç Murtuzəliyev (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  5. Elbrus Hacı oğlu Allahverdiyev (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  6. Rafael Şərafət oğlu Həbibov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  7. Eldar Tofiq oğlu Məcidov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  8. Namiq Vahid oğlu Abdullayev (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  9. Rövşən Şəmil oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  10. Şirin Vəli oğlu Mirzəyev (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  11. Rasim Səxavət oğlu İbrahimov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  12. Rafiq Cəfər oğlu Alıcanov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  13. Elxan Qaçay oğlu Zülfüqarov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  14. Mirələkbər Ələsgər oğlu İbrahimov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  15. Elşad Saday oğlu Əhədov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  16. Rafiq Hüseyn oğlu Nəsrəddinov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  17. Koroğlu İsmayıl oğlu Rəhimov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  18. Yelmar Şahmar oğlu Edilov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  19. Mübariz Əlizadə oğlu Əhmədov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  20. Rövşən Telman oğlu Əkbərov — 05.10.1994[28]
  21. Aqil Hüseyn oğlu Musayev (ölümündən sonra) — 05.10.1994[28]
  22. Natiq Bəşir oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 05.10.1994[28]
  23. Elnur Eyvaz oğlu Nuriyev (ölümündən sonra) — 05.10.1994[28]
  24. Vahid Həbibulla oğlu Quliyev — 09.10.1994[29]
  25. Nadir Alış oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 09.10.1994[29]
  26. Eldar Harun oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 11.12.1994[30]

1995[redaktə]

  1. Vəzir İsa oğlu Sədiyev (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  2. Elman Süleyman oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  3. İsgəndər Söhrab oğlu Aznaurov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  4. Rövşən Əbdülhüseyn oğlu Abdullayev (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  5. İsrafil Şahverdi oğlu Şahverdiyev (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  6. Qorxmaz Abış oğlu Eyvazov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  7. Eldar İspəndiyar oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  8. Tabil Qasım oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  9. Əfqan Qaraxan oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  10. Fəxrəddin Mövsüm oğlu Cəbrayılov — 04.04.1995[32]
  11. Fərhad İslam oğlu Ağayev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  12. Xanoğlan Sadıq oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  13. Arif Vəliş oğlu Qubadov — 04.04.1995[32]
  14. Samir Zirəddin oğlu Xasıyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  15. Roman Yasəf oğlu Yusifov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  16. Ehtiram İsrayıl oğlu Əliyev — 04.04.1995[32]
  17. Dilqəm Heydər oğlu Nağıyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  18. Nazim Abbas oğlu Babayev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  19. Zabit Adil oğlu Quliyev — 04.04.1995[32]
  20. İlham Gülbala oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  21. Elşən İbrahim oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  22. Bəşir Bəylər oğlu Kərimov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  23. Şamil Ağasəf oğlu Ramazanov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  24. Mirzə Məcid oğlu Quliyev — 04.04.1995[32]
  25. Eldar Əsgər oğlu Ağayev — 04.04.1995[32]
  26. İntiqam Vahid oğlu Atakişiyev — 04.04.1995[32]
  27. Bəxtiyar Əzizulla oğlu Allahverdiyev — 04.04.1995[32]
  28. Fariz Çoban oğlu Qəhrəmanov — 04.04.1995[32]
  29. Zaur Rəşid oğlu Sarıyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  30. Yalçın Canhəsən oğlu Nəsirov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  31. Elşad Ramiz oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  32. Famil İsgəndər oğlu İsgəndərov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  33. Arif Maasif oğlu Qədimalıyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  34. Samir Xəlil oğlu Zülfiqarov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  35. Emin Ələkbər oğlu Quliyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  36. Novruz Amirulla oğlu Qurbanov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  37. Faiq İsbəndiyar oğlu Əmirov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  38. Eldar Xəlil oğlu Xəlilov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  39. Yavər Əlibala oğlu Şahbazov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  40. Rəşad Akif oğlu Mirabov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  41. Fariz Əlövsət oğlu Mədətov — 04.04.1995[32]
  42. Əsgər Ələkbər oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  43. Bəhruz Qəhrəman oğlu Mənsurov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  44. Əmiraslan Rza oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  45. Əjdər Haqverdi oğlu Babayev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]

2009[redaktə]

  1. Elton Xaləddin oğlu İsgəndərov (ölümündən sonra) — 25.06.2009

2010[redaktə]

  1. İbrahimov Mübariz Ağakərim oğlu (ölümündən sonra) — 2010

Əlifba sırası ilə[redaktə]

  1. Akif Əkbərov
  2. Aqil Quliyev
  3. Aqil Məmmədov
  4. Aqil Musayev
  5. Albert Aqarunov
  6. Alı Mustafayev
  7. Allahverdi Bağırov
  8. Anatoli Davidoviç
  9. Araz Səlimov
  10. Arif Qədiməliyev
  11. Arif Qubadov
  12. Asif Məhərrəmov
  13. Aslan Atakişiyev
  14. Aytəkin Məmmədov
  15. Baxşeyiş Paşayev
  16. Bəhruz Mənsurov
  17. Bəxtiyar Allahverdiyev
  18. Bəşir Kərimov
  19. Bəylər Ağayev
  20. Canbulaq Rzayev (Canpolad Rzayev)
  21. Cavanşir Rəhimov
  22. Cəlil Səfərov
  23. Cəmil Niftəliyev
  24. Çingiz Babayev
  25. Çingiz Mustafayev
  26. Dilqəm Nağıyev
  27. Ehtiram Əliyev
  28. Elbrus Allahverdiyev
  29. Eldar Ağayev
  30. Eldar Həsənov
  31. Eldar Xəlilov
  32. Eldar Məcidov
  33. Eldar Məmmədov
  34. Eldar Tağızadə
  35. Elgiz Kərimov
  36. Elxan Zülfüqarov
  37. Elman Hüseynov
  38. Elnur Nuriyev
  39. Elton İsgəndərov
  40. Elşad Əhədov
  41. Elşad Hüseynov
  42. Elşad Məmmədov
  43. Elşad Yəhyayev
  44. Elşən Hüseynov
  45. Emin Quliyev
  46. Etibar Əliyev
  47. Etibar Hacıyev
  48. Etibar İsmayılov
  49. Əfqan Hüseynov
  50. Əjdər Babayev
  51. Əlabbas İsgəndərov
  52. Ələkbər Əliyev
  53. Ələsgər Novruzov
  54. Əli Məmmədov
  55. Əlif Hacıyev
  56. Əliyar Əliyev
  57. Əmiraslan Əliyev
  58. Ənvər Arazov
  59. Ənvər Fərəcov
  60. Ərəstun Mahmudov
  61. Əsəd Əhmədov
  62. Əsəd Əsədov
  63. Əsgər Əliyev
  64. Faiq Ağayev
  65. Faiq Cəfərov
  66. Faiq Əmirov
  67. Faiq Rəfiyev
  68. Famil İsgəndərov
  69. Fariz Qəhrəmanov
  70. Fariz Mədətov
  71. Fazil Mehdiyev
  72. Fəxrəddin Cəbrayılov
  73. Fəxrəddin Musayev
  74. Fəxrəddin Nəcəfov
  75. Fəxrəddin Şahbazov
  76. Fərhad Ağayev
  77. Fərhad Hümbətov
  78. Fikrət Hacıyev
  79. Firudin Şamoyev
  80. Füzuli Rüstəmov
  81. Gültəkin Əsgərova
  82. Hidayət Rüstəmov
  83. Hikmət Muradov
  84. Hikmət Nəzərli
  85. Xanoğlan Məmmədov
  86. İbrahim Məmmədov
  87. İxtiyar Qasımov
  88. İqor Makeyev
  89. İlham Əliyev
  90. İlham Həsənov
  91. İlqar İsmayılov
  92. İmamverdi Əliyev
  93. İnqilab İsmayılov
  94. İntiqam Atakişiyev
  95. İsgəndər Aznaurov
  96. İsrafil Şahverdiyev
  97. Kamil Nəsibov
  98. Kazım Məmmədov
  99. Kazımağa Kərimov
  100. Kərəm Mirzəyev
  101. Kərim Kərimov
  102. Koroğlu Rəhimov
  103. Qasım Rzayev
  104. Qorxmaz Eyvazov
  105. Malik Əsədov
  106. Maşallah Abdullayev
  107. Mehdi Abbasov
  108. Mehman Sayadov (Mehman Səyyadov)
  109. Mədət Quliyev
  110. Məhəmməd Həsənov
  111. Məhərrəm Seyidov
  112. Mərifət Nəsibov
  113. Mətləb Quliyev
  114. Məzahir Rüstəmov
  115. Mixail Slesaryov
  116. Mikayıl Cəbrayılov
  117. Mirələkbər İbrahimov
  118. Mirəsgər Seyidov
  119. Mirzə Quliyev
  120. Mövsüm Məmmədov
  121. Muxtar Qasımov
  122. Mübariz Əhmədov
  123. Mübariz İbrahimov
  124. Nadir Əliyev
  125. Naiq Yusifov (Naib Yusifov)
  126. Namiq Abdullayev
  127. Namiq Allahverdiyev
  128. Natiq Əhmədov
  129. Natiq Məmmədov
  130. Nazim Babayev
  131. Nazim Quliyev
  132. Niyazi Aslanov
  133. Nizami Məmmədov
  134. Nofəl Quliyev
  135. Novruz Qurbanov
  136. Nurəddin İbrahimov
  137. Oqtay Güləliyev
  138. Paşa Təhməzov
  139. Pəhlivan Fərzəliyev
  140. Pərviz Səmədov
  141. Rafiq Alıcanov
  142. Rafiq Nəsrəddinov
  143. Ramazan Çirinqov
  144. Ramiz Qənbərov (Ramiz Qəmbərov)
  145. Rasim İbrahimov
  146. Rəfael Əsədov (Rafael Əsədov)
  147. Rəfael Həbibov
  148. Rəşad Mirabov
  149. Riad Əhmədov
  150. Rizvan Teymurov
  151. Roman Yusifov
  152. Rövşən Abdullayev
  153. Rövşən Əkbərov
  154. Rövşən Əliyev
  155. Rövşən Hüseynov
  156. Rövşən Rzayev
  157. Ruslan Muradov
  158. Ruslan Polovinko
  159. Sadıq Hüseynov
  160. Sahil Məmmədov
  161. Salatın Əsgərova
  162. Samir Xasıyev
  163. Samir Zülfüqarov
  164. Sergey Murtuzəliyev
  165. Sergey Senyuşkin
  166. Seymur Məmmədov
  167. Səfa Axundov
  168. Səfəralı Məmmədov
  169. Səfiyar Behbudov
  170. Səxavət Məhərrəmov
  171. Sərdar Səfərov
  172. Sərxan Ocaqverdiyev
  173. Səyavuş Həsənov
  174. Soltanağa Bayramov
  175. Şahin Tağıyev
  176. Şahlar Hüseynov
  177. Şahlar Şükürov
  178. Şakir Salahov
  179. Şamil Ramazanov
  180. Şamoy Çobanov
  181. Şikar Aslanov
  182. Şikar Şikarov
  183. Şirin Mirzəyev
  184. Şövqiyar Abdullayev
  185. Tabil Həsənov
  186. Tahir Bağırov
  187. Tahir Həsənov
  188. Təbriz Xəlilbəyli
  189. Tofiq Hüseynov
  190. Vaqif Qurbanov
  191. Valeh Müslümov
  192. Vasili Əliyev
  193. Vəzir Orucov
  194. Vəzir Sədiyev
  195. Viktor Seryogin
  196. Vüqar Hüseynov
  197. Vüqar Mürsəlov
  198. Yalçın Nəsirov
  199. Yavər Əliyev
  200. Yavər Şahbazov
  201. Yelmar Edilov
  202. Yevgeni Karlov
  203. Yunis Əliyev
  204. Yunis Nəcəfov
  205. Yuri Kovalyov
  206. Yusif Əliyev
  207. Yusif Mirzəyev
  208. Zabit Quliyev
  209. Zakir Məcidov
  210. Zakir Yusifov
  211. Zaur Sarıyev

Xarici keçidlər[redaktə]

İstinadlar[redaktə]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının bir qrup əməkdaşına Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 iyun 1992-ci il tarixli, 831 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına “Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı” adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 iyun 1992-ci il tarixli, 833 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 "Azərbaycan Respublikasının Silahlı Qüvvələri hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 iyun 1992-ci il tarixli, 6 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  4. "A.N. Davidoviçə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 iyul 1992-ci il tarixli, 24 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  5. "S. H. Həsənova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 iyul 1992-ci il tarixli, 69 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  6. "S. Q. Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 avqust 1992-ci il tarixli, 131 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  7. "Ə.Q. İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 13 avqust 1992-ci il tarixli, 135 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  8. "H.B. Nəzərliyə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 sentyabr 1992-ci il tarixli, 178 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 "Azərbaycan Respublikası Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 sentyabr 1992-ci il tarixli, 204 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  10. 10,0 10,1 10,2 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 oktyabr 1992-ci il tarixli, 273 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  11. 11,0 11,1 11,2 11,3 11,4 11,5 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 290 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  12. 12,0 12,1 12,2 "S.Ə. Əsgərovaya, A. M. Mustafayevə və Ç. F. Mustafayevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 294 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  13. "Ə.Y. Əliyevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 noyabr 1992-ci il tarixli, 301 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 ""Azərbaycan Hava yolları" Dövlət Konserni əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 noyabr 1992-ci il tarixli, 337 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  15. "F.İ. Şahbazova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" verilməsi haqqında adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 dekabr 1992-ci il tarixli, 344 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 16,5 16,6 16,7 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 dekabr 1992-ci il tarixli, 350 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  17. "M.M. Seyidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 18 dekabr 1992-ci il tarixli, 367 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 18,4 18,5 18,6 18,7 18,8 18,9 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 fevral 1993-cü il tarixli, 415 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  19. "A. T. Bağırova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 fevral 1993-cü il tarixli, 476 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  20. 20,0 20,1 "Y. V. Mirzəyevə və V. S. Orucova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 27 mart 1993-cü il tarixli, 495 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  21. 21,0 21,1 21,2 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" fəxri adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 may 1993-cü il tarixli, 599 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  22. 22,0 22,1 22,2 "S. N. Bayramova, E. B. Əliyevə və P. Q. Təhməzova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 avqust 1993-cü il tarixli, 740 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  23. "G. M. Əsgərovaya "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 noyabr 1993-cü il tarixli, 31 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  24. "E. B. İsmayılova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 yanvar 1994-cü il tarixli, 86 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  25. "İ. İ. Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 iyun 1994-cü il tarixli, 156 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  26. 26,0 26,1 26,2 26,3 26,4 26,5 26,6 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularının təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 16 sentyabr 1994-cü il tarixli, 202 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  27. 27,0 27,1 27,2 27,3 27,4 27,5 27,6 27,7 27,8 27,9 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularının təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 16 sentyabr 1994-cü il tarixli, 203 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  28. 28,0 28,1 28,2 28,3 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin bir qrup hərbi qulluqçusunun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 oktyabr 1994-cü il tarixli, 215 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  29. 29,0 29,1 "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 oktyabr 1994-cü il tarixli, 218 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  30. "Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyinin hərbi qulluqçuları E. H. Məmmədovun və T. Ə. Bədəlovun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 dekabr 1994-cü il tarixli, 247 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  31. 31,0 31,1 31,2 31,3 31,4 31,5 31,6 31,7 31,8 "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının və polis işçilərinin bir qrupunun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 yanvar 1995-ci il tarixli, 262 nömrəli Fərmanı (azərb.)
  32. 32,00 32,01 32,02 32,03 32,04 32,05 32,06 32,07 32,08 32,09 32,10 32,11 32,12 32,13 32,14 32,15 32,16 32,17 32,18 32,19 32,20 32,21 32,22 32,23 32,24 32,25 32,26 32,27 32,28 32,29 32,30 32,31 32,32 32,33 32,34 32,35 "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının və polis işçilərinin bir qrupunun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 aprel 1995-ci il tarixli, 307 nömrəli Fərmanı (azərb.)

Həmçinin bax[redaktə]