Azərbaycan televiziya kanallarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Azərbaycanda ilk Azərbaycandilli radio Azərbaycan radiosu 6 noyabr 1926-cı il tarixində yayıma başlamışdır. Televiziyaradioya nəzarət Azərbaycan Respublikası Milli Televiziya və Radio Şurasına məxsusdur. Yayımı isə Teleradio İstehsalat Birliyi həyata keçirir.

Ümumrespublika[redaktə]

Dövlət[redaktə]

Qeyd: xoronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec Şifrələnmə İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı il Qeyd
AzTV loqosu (14 fevral 2011-günümüz).png
AzTV Hotbird
Galaxy19
Azerspace-1/Africasat-1a
13E
97W
46E
11034
12508
11898
11169
V
H
H
V
H
27500
2278
22000
20400
3/4
5/6
5/6
3/4
5/6
Açıq www.aztv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC[1] 19 fevral 1956[1] Bəzi futbol maçlarında kanal
BİSS şifrələmə sistemi ilə bağlanır.
İctimai Televizia.jpg
İTV Hotbird
Azerspace-1/Africasat-1a
13E
46E
12015
11169
H
H
27500
20400
3/4
5/6
Açıq www.itv.az İctimai Televiziya və Radio Yayımları Şirkəti[2] 29 avqust 2005[2]
İdman.jpg
İdman Azərbaycan Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11169 H 20400 5/6 Açıq www.idmantv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC[3] 1 yanvar 2009[3] Bəzi futbol maçlarında və Formula 1
yarışlarında kanal BİSS şifrələmə
sistemi ilə bağlanır
Mədəniyyət -tv.jpg
Mədəniyyət TV Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11169 H 20400 5/6
5/6
Açıq www.medeniyyettv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC 14 fevral 2011

Özəl[redaktə]

Qeyd: xoronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec Şifrələnmə İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Qeyd
ANS TV loqosu (19 may 2012-günümüz).jpeg
ANS Azerspace-1/Africasat-1a
Turksat3A
46E
11135
11001
H
H
27500
3200
5/6
3/4
Açıq www.anstv.ws ANS Müstəqil Yayım və Media Şirkəti[4] 26 noyabr 1991[5]
Space TV loqosu (26 sentyabr 2012-günümüz).jpeg
Space TV Azerspace-1/Africasat-1a 46E 111135 H 27500 5/6 Açıq www.spacetv.az Space Müstəqil Televiziya və Radio Şirkəti[6] 12 oktyabr 1997[6]
Lider TV loqosu (1 sentyabr 2010-günümüz).png
Lider TV E36B
Hotbird
36E
13E
12521
12149
H
V
4340
27500
1/2
3/4
Açıq
Açıq
www.lidertv.com Lider-Media Holdinq 1 sentyabr 2000
Atv-logo.jpg
ATV Azerspace-1/Africasat-1a
Turksat3A
42E 12618 H 2800 5/6 Açıq www.atv.az Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası[7] 25 dekabr 2000[7]
Xəzər tv.jpg
Xəzər TV Azerspace-1/Africasat-1a
Turksat 3A
42E
46E
11049
11169
V
H
2400
20400
5/6
5/6
Açıq
Açıq
www.xazar.tv Xəzər TV MMC 5 oktyabr 2007[8]
Region TV.jpeg
Region TV Azerspace-1/Africasat-1a 46E 111135 H 27500 5/6 Açıq www.regiontv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[9] 10 may 2014[9]

Regional[redaktə]

Dövlət[redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Mərkəzi Qeyd
Naxçıvan Televiziyası loqosu.png
Naxçıvan TV Naxçıvan Muxtar Respublikası Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Komitəsi[10] 1963[10] Naxçıvan
Kanal 35 loqosu.png
Kanal 35 Naxçıvan Muxtar Respublikası Rabitə və İnformasiya Texnologiyaları Nazirliyinin Radio-Televiziya Ötürücü Mərkəzi 14 iyul 2004 Naxçıvan

Özəl[redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Mərkəzi Qeyd
Kepez TV logo.jpg
Kəpəz TV www.kepeztv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[9] 6 may 1994[11] Gəncə
Qütb TV loqo.jpg
Qütb TV www.qutb.tv 1995[11] Quba
Mingəçevir TV.jpeg
Mingəçevir TV www.mtv.az Mingəçevir Televiziya və Radio Şirkəti 4 may 1998[12] Mingəçevir
Xəyal TV 1 sentyabr 1998[11] Quba
Dünya TV.jpeg
Dünya TV www.dunyatv.az "Dünya" Müstəqil Televiziya və Radio Şirkəti[13] 15 oktyabr 1998[13] Sumqayıt
AlternativTV.png
Alternativ TV www.alternativtv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[9] 15 mart 2001[11] Gəncə
Regional TV.png
Regional TV www.regionaltv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[9] 15 noyabr 2007[14] Xaçmaz
CTV.jpg
Cənub TV www.ctv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[9] 31 dekabr 2007[15] Lənkəran
Kanal-S loqosu.jpeg
Kanal-S www.kanals.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[9] 29 dekabr 2008[16] Şəki
El TV loqosu.jpeg
El TV www.eltv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[9] 17 iyul 2009[17] Yevlax
Türkel TV loqosu.png
Türkel TV www.turkeltv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[9] 1 iyun 2010[18] Tovuz

Fəaliyyətini dayandıran[redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Sahibi Yarandığı il Qapandığı il Tipi Mərkəzi Qeyd
AzTV 2 Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC 1992 2005 Ümumrespublika Bakı
BMTİ avqust 1993 may 1994 Regional Bakı
Sara TV.png
Sara TV Rəsul Rauf 16 iyun 1995 1999 Regional Bakı
Simurq M Televiziyası.jpg
SM TV SM TV Teleradio Kompaniyası 26 iyul 1995 2010[19] Regional Bakı
Aygün TV Rüstəm Abbasov 25 yanvar 1996[11] 14 fevral 2014[20] Regional Zaqatala
Abateleviziyasi.png
ABA TV Faiq Zülfiqarov 19 iyul 1999 17 iyul 2001 Ümumrespublika Bakı
Peyk TV Regional Bakı
Yevlax TV Yevlax TV MMC 14 iyul 2006[11] 2010[19] Regional Yevlax
Atv international.jpg
ATV International Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası 5 oktyabr 2009[21] 10 aprel 2013[22] Ümumrespublika Bakı
Yurd TV loqo.jpg
Yurd TV Rüstəm Əliyev 1 mart 2011[23] 11 aprel 2014[23] İnternet Bakı www.yurd.tv
Maarif TV loqo.jpg
Maarif TV 2013 17 may 2014 İnternet Bakı www.maarif.tv
TV Tibb loqo.png TV Tibb 3 mart 2014 İnternet Bakı www.tvtibb.az

Efir-kabel və kabel tv şirkətləri[redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Adı Sahibi Yarandığı il Mərkəzi İnternet səhifəsi Qeyd
B&B TV loqo.gif
B&B TV BB TV Kommunikeyşn MMC 1996[24] Bakı www.bbtv.az
SN TV loqo.png
SNTV SN Telecom MMC Sumqayıt www.sntv.az
KATV1 loqo.png
KATV1 2006[25] Bakı www.katv1.az
Albax TV loqo.png
Albax TV Bakı new.albaxtv-cinema.com
DigiCom DİGİCOM MMC 1 dekabr 2006[26] Bakı
Ailə TV loqo.png
Ailə TV Caspian Telecom MMC 2010[27] Bakı www.aile.tv
Connect loqo.jpg
Connect Bakı www.connect.az
Smart TV loqo.png
Smart TV Plus ŞAM MMC 2 dekabr 2011[28] Gəncə www.smarttvplus.az
ATV Plus loqo.PNG
ATV Plus Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası 16 avqust 2013[29] Bakı www.atvplus.az

İstinadlar[redaktə]

  1. 1,0 1,1 "AzTV" (az). aztv.az. http://www.aztv.az/viewabout.php?lang=az&id=1. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  2. 2,0 2,1 "BİZİM TARİX" (az). itv.az. http://itv.az/az/televiziya/bizim-tarix. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  3. 3,0 3,1 "İdman Azərbaycan Televiziya Kanalı Haqqında" (az). idmantv.az. http://www.idmantv.az/about.php. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  4. "Birincilik Tarixi" (az). ansgroup.ws. http://www.ansgroup.ws/index.php?id=145. İstifadə tarixi: 2014-08-26. 
  5. "Biz kimik ?" (az). ansgroup.ws. http://www.ansgroup.ws/index.php?id=52. İstifadə tarixi: 2014-08-26. 
  6. 6,0 6,1 "BARƏMİZDƏ, Müstəqil Teleradioşirkəti `SPACE`" (az). spacetv.az. http://www.spacetv.az/faq.php?lng=az. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  7. 7,0 7,1 "Haqqımızda" (az). atv.az. http://www.atv.az/az/aboutus.php. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  8. Hüseyn Dinləməz. "AİLƏNİZİN “XƏZƏR”İ" (az). xazar.tv. http://xazar.tv/family/. İstifadə tarixi: 2014-08-26. 
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 9,5 9,6 9,7 9,8 "Haqqımızda" (az). regiontv.az. http://www.regiontv.az/about. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  10. 10,0 10,1 Sevinc (2009-10-11). "NAXÇIVAN TV BÜTÜN AZƏRBAYCANA YAYIMLANSA..." (az). musavat.com. http://musavat.com/news/media/NAXÇIVAN-TV-BÜTÜN-AZƏRBAYCANA-YAYIMLANSA_62226.html. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  11. 11,0 11,1 11,2 11,3 11,4 11,5 "Regional Yayımçılar / Azərbaycan Respublikasında fəaliyyət göstərən regional yayımçılar" (az). ajb.az. http://www.ajb.az/site/?sec=mdata&mid=56&lang=1. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  12. "HAQQIMIZDA" (az). mtv.az. http://www.mtv.az/haqq305m305zda.html. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  13. 13,0 13,1 Asəf Qarayev (2013-10-04). "Haqqımızda" (az). dunyatv.az. http://dunyatv.az/dunyatv/5-haqqimizda.html. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  14. "Haqqımızda" (az). regionaltv.az. http://www.regionaltv.az/about. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  15. "HAQQIMIZDA" (az). ctv.az. http://ctv.az/about/. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  16. "Şirkət haqqında" (az). kanals.az. http://www.kanals.az/about. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  17. "Haqqımızda" (az). eltv.az. http://eltv.az/haqqimizda.html. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  18. "Şirkət haqqında" (az). turkeltv.az. http://www.turkeltv.az/about. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  19. 19,0 19,1 Teymur Həsənli (2010-08-28). "BÖLGƏ TELEKANALLARI SAHİBLƏRİNDƏN ALINIR" (az). musavat.com. http://musavat.com/news/son-xəbər/BÖLGƏ-TELEKANALLARI-SAHİBLƏRİNDƏN-ALINIR_83812.html. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  20. "Azərbaycanda regional televiziya kanalının fəaliyyəti dayandırıldı (ƏLAVƏ OLUNUB)" (az). az.trend.az. 2014-02-14. http://az.trend.az/news/society/2242205.html. İstifadə tarixi: 2014-08-12. 
  21. "“Azad Azərbaycan İnternational” (ATV İnternational) açılış mərasimi keçirilib" (az). xeber.azeri.net. 2009-12-24. http://xeber.azeri.net/medeniyyet/azad-azerbaycan-international-atv-international-acilis-merasimi-kecirilib. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  22. "“ATV İnternational” televiziya kanalı “CBC” adı ilə fəaliyyətə başlayacaq" (az). aztv.az. http://www.aztv.az/readnews.php?lang=az&id=9284. İstifadə tarixi: 2014-05-15. 
  23. 23,0 23,1 Meydan TV (2014-04-11). "“Yurd” TV bağlandı" (az). meydan.tv. http://www.meydan.tv/az/site/opinion/1320/“Yurd”-TV-bağlandı.htm. İstifadə tarixi: 2014-08-12. 
  24. "Şirkət haqqında" (az). bbtv.az. http://www.bbtv.az/az/show.page.php?page_id=54. İstifadə tarixi: 2014-08-12. 
  25. "Haqqımızda" (az). katv1.az. http://katv1.az/az/site.php?id=3. İstifadə tarixi: 2014-08-12. 
  26. "“DİGİCOM” MMC" (az). ntrc.gov.az. http://www.ntrc.gov.az/az/content/news/59.html. İstifadə tarixi: 2014-08-12. 
  27. "Haqqımızda" (az). aile.tv. http://aile.tv/az/static/about. İstifadə tarixi: 2014-08-12. 
  28. "“Smart TV Plus”un təqdimat mərasimi keçirilib" (az). https://www.facebook.com/SmartTVaz. https://www.facebook.com/photo.php?v=2765821785762. İstifadə tarixi: 2014-08-12. 
  29. "Haqqımızda" (az). atvplus.az. http://atvplus.az/index.php/about-us. İstifadə tarixi: 2014-08-12. 

Həmçinin bax[redaktə]