Azərbaycan universitetlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
Təhsil müəssisəsinin adı Tipi Yaranma
tarixi
Ünvanı Rəsmi saytı Tələbə
sayı
Bakı Dövlət Universiteti Dövlət 1919 Bakı ş. Z.Xəlilov küçəsi 23, www.bsu.az -
Azərbaycan Dövlət Neft Akademiyası Dövlət 1920 Bakı ş. Azadlıq prospekti, 20 www.asoa.edu.az 6536
Azərbaycan Dövlət Dəniz Akademiyası Dövlət 1996 Bakı ş., Z.Əliyeva küç 18 www.adda.edu.az -
Milli Aviasiya Akademiyası Dövlət 1992 - www.naa.in-baku.com -
Azərbaycan Respublikası Prezidenti Yanında Dövlət İdarəçilik Akademiyası Dövlət 1999 Bakı ş., Lermontov küçəsi 74 www.dia.edu.az -
Azərbaycan Tibb Universiteti Dövlət 1930 Bakı ş. Bakıxanov küçəsi 23, www.amu.edu.az 8000
Azərbaycan Texniki Universiteti Dövlət 1950 Bakı ş. Hüseyn Cavid pr. 25 www.aztu.az 7565
Azərbaycan Dövlət İqtisad Universiteti Dövlət 1930 Bakı ş. İstiqlaliyyət küçəsi 6, www.aseu.ab.az 18000
Azərbaycan Dövlət İqtisad Universitetinin Dərbənd filialı Dövlət - Rusiya Federasiyası, Dərbənd şəhəri, S.Stalski 26 - -
Azərbaycan Dövlət Pedaqoji Universiteti Dövlət - AZ 1000, Bakı Üzeyir Hacıbəyli, 68, www.adpu.edu.az -
Azərbaycan Memarlıq və İnşaat Universiteti Dövlət 1975 Bakı ş. A.Sultanova küçəsi 5, - 5000
Bakı Slavyan Universiteti Dövlət - Bakı ş., S. Rüstəm küçəsi 25, http://www.bsu-az.org -
Azərbaycan Dillər Universiteti Dövlət - Bakı ş. R.Behbudov küçəsi 60, www.adu.edu.az -
Azərbaycan Dövlət Bədən Tərbiyəsi və İdman Akademiyası Dövlət - - - -
Azərbaycan Kənd Təsərrüfatı Akademiyası Dövlət - Gəncə şəhəri, Atatürk prospekti 262, www.akta.edu.az -
Bakı Musiqi Akademiyası Dövlət - Bakı ş. Ş.Bədəlbəyli küçəsi 98

http://musakademiya.
musigi-dunya.az

-
Azərbaycan Dövlət Mədəniyyət və İncəsənət Universiteti Dövlət - Bakı ş. İnşaatçılar prospekti, 9

www.admin.edu.az

-
Sumqayıt Dövlət Universiteti Dövlət - Sumqayıt şəhəri, 43-cü məhəllə www.sdu.edu.az -
Lənkəran Dövlət Universiteti Dövlət - Lənkəran şəhəri, general Həzi Aslanov xiyabanı 50

www.lsu.edu.az

-
Gəncə Dövlət Universiteti Dövlət - Gəncə şəhəri, Şah İsmayıl Xətai prospekti 187 www.ganjasu.com -
Azərbaycan Texnologiya Universiteti Dövlət - Gəncə şəhəri, 28 may küç. 103, www.aztu.ws -
Mingəçevir Politexnik İnstitutu Dövlət - Mingəçevir şəhəri, D.Əliyeva küçəsi, 21 www.mpi-az.narod.ru(müvəqqəti) -
Azərbaycan Rəssamlıq Akademiyası Dövlət - Bakı ş., Heydər Əliyev prospekti, 58 - -
Naxçıvan Dövlət Universiteti Dövlət - Naxçıvan şəhəri, Universitet şəhərciyi, Az 7012 www.ndu.edu.az -
Azərbaycan Milli Konservatoriyası Dövlət - Bakı ş., Mirzə İbrahimov küç., 8 -
Naxçıvan Müəllimlər İnstitutu Dövlət - Naçıvan şəhəri, Azadlıq küç.1 - -
Azərbaycan Müəllimlər İnstitutu Dövlət - Bakı, Akad. Həsən Əliyev 104 www.ami.az -
* Sumqayıt filialı Dövlət - Sumqayıt, 16-cı kvartal 38a - -
* Ağcabədi filialı Dövlət - Ağcabədi, M.Ə.Rəsulzadə pr.210 - -
* Şəki filialı Dövlət - Şamaxı, Şəhriyar qəs. Azadlıq küç.1 - -
* Cəlilabad filialı Dövlət - Cəlilabad şəhəri - -
* Quba filialı Dövlət -

Quba, Fətəli Xan küç.4

- -
* Zaqatala filialı Dövlət - Zaqatala, Əzizbəyov küç.4 - -
* Qazax filialı Dövlət - Qazax, M.Ə.Sabir küç.150 - -
* Mingəçevir filialı Dövlət - Mingəçevir, M.Ə.Rəsulzadə pr.55/18 - -
* Gəncə filialı Dövlət - Gəncə şəhəri, Xətai pr.56 - -
* Salyan filialı Dövlət - Salyan şəhəri - -
* Şamaxı filialı Dövlət - Şamaxı şəhəri - -
Heydər Əliyev adına Azərbaycan Ali Hərbi Məktəbi Dövlət - Nahimov küç -

www.aahm.edu.az

-
Azərbaycan Ali Hərbi Dənizçilik Məktəbi Dövlət - Nahimov küç AS 1018 www.aahm.edu.az -
Azərbaycan Ali Hərbi Təyyarəçilik Məktəbi Dövlət - Nahimov küç www.aahm.edu.az -
Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyinin Heydər Əliyev adına Akademiyası Dövlət - - - -
Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyi Polis Akademiyası Dövlət - Yesenin küç 3 www.pa.edu.az -
"Qərb" Universiteti Özəl - Bakı ş., İstiqlaliyyət küçəsi 27 www.wu.edu.az -
Bakı "Asiya" Universiteti Özəl - Bakı ş., A.Salamzadə küçəsi 28 - -
Elm və Təhsil Mərkəzi "Təfəkkür" Universiteti Özəl - Bakı ş., Təbriz küçəsi 19 - -
"Azərbaycan" Universiteti Özəl - Bakı, Mirəli Qaşqay küçəsi 84 www.au.edu.az -
"Qafqaz" Universiteti Özəl - Bakı-Sumqayıt Şosesi 16-km Xırdalan, Bakı AZ0101, Bakı ş. [1] -
"Xəzər" Universiteti Özəl - Bakı ş., Məhsəti küçəsi 11; B. Səfəroğlu küçəsi, 122 www.khazar.org -
"Odlar Yurdu" Universiteti Özəl - 370072 Bakı ş., Köroğlu Rəhimov küçəsi, 835 məhəllə www.oyu.edu.az -
Bakı Avrasiya Universiteti Özəl - Bakı ş., N.Nərimanov rayonu, akad. H.Əliyev küçəsi 135a - -
Bakı Qızlar Universiteti Özəl - Bakı ş., Mövsüm Sənani küçəsi 14 - -
Azərbaycan Beynəlxalq Universiteti Özəl - Bakı ş., 7-ci mikrarayon, Xarici dairəvi küçəsi 179 www.abu.az -
Azərbaycan Kooperasiya Universiteti Özəl - Bakı ş., Nəcəf Nərimanov küçəsi 8b http://aku.tgt.az/ 3850
Bakı Biznes Universiteti Özəl - Bakı ş., Zərdabi küçəsi 88a www.bbu.edu.az -
Azərbaycan İctimai-Siyasi Universiteti Özəl - Bakı ş., F.Ağayev küçəsi 14 - -
Naxçıvan Özəl Universiteti Özəl - Naxçıvan şəhəri, Azadlıq prospekti 1 www.az-npu.org -
Rusiya Federasiyası Əmək və Sosial Münasibətlər Akademiyasının Bakı filialı Özəl - Bakı ş. Azadlıq prospekti 18 - -

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]