Azərbaycandilli televiziya kanallarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Azərbaycanda ilk radio 6 noyabr 1926-cı il tarixində, ilk televiziya isə 14 fevral 1956-cı il tarixində yayıma başlamışdır. Televiziyaradioya nəzarət Azərbaycan Respublikası Milli Televiziya və Radio Şurasına məxsusdur. Yayımı isə Teleradio İstehsalat Birliyi həyata keçirir.

Kanalların siyahısı[redaktə]

Dövlət[redaktə]

Qeyd: xoronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec Şifrələnmə İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı il Qeyd
AzTV loqosu (14 fevral 2011-günümüz).png
AzTV Hotbird
Galaxy19
Azerspace-1/Africasat-1a
13E
97W
46E
11034
12508
11898
11169
V
H
H
V
H
27500
2278
22000
20400
3/4
5/6
5/6
3/4
5/6
Açıq www.aztv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri Qapalı Səhmdar Cəmiyyəti[1] 19 fevral 1956[1] Bəzi futbol maçlarında kanal
BİSS şifrələmə sistemi ilə bağlanır.
İctimai Televizia.jpg
İTV Hotbird
Azerspace-1/Africasat-1a
13E
46E
12015
11169
H
H
27500
20400
3/4
5/6
Açıq www.itv.az İctimai Televiziya və Radio Yayımları Şirkəti[2] 29 avqust 2005[2]
İdman.jpg
İdman Azərbaycan Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11169 H 20400 5/6 Açıq www.idmantv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri Qapalı Səhmdar Cəmiyyəti[3] 1 yanvar 2009[3] Bəzi futbol maçlarında və Formula 1
yarışlarında kanal BİSS şifrələmə
sistemi ilə bağlanır
Mədəniyyət -tv.jpg
Mədəniyyət TV Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11169 H 20400 5/6
5/6
Açıq www.medeniyyettv.az Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri Qapalı Səhmdar Cəmiyyəti 14 fevral 2011

Özəl[redaktə]

Ümumrespublika kanalları[redaktə]

Qeyd: xoronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec Şifrələnmə İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Qeyd
ANS TV loqosu (19 may 2012-günümüz).jpeg
ANS Azerspace-1/Africasat-1a
Turksat3A
46E
11135
11001
H
H
27500
3200
5/6
3/4
Açıq www.anstv.ws ANS Şirkətlər Qrupu 26 noyabr 1991
Space TV loqosu (26 sentyabr 2012-günümüz).jpeg
Space TV Azerspace-1/Africasat-1a 46E 111135 H 27500 5/6 Açıq www.spacetv.az Space Müstəqil Teleradio Şirkəti[4] 12 oktyabr 1997[4]
center|50px Lider TV E36B
Hotbird
36E
13E
12521
12149
H
V
4340
27500
1/2
3/4
Açıq
Açıq
www.lidertv.com Lider-Media Holdinq 1 sentyabr 2000
Atv-logo.jpg
ATV Azerspace-1/Africasat-1a
Turksat3A
42E 12618 H 2800 5/6 Açıq www.atv.az Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası[5] 25 dekabr 2000[5]
Xəzər tv.jpg
Xəzər TV Azerspace-1/Africasat-1a
Turksat 3A
42E
46E
11049
11169
V
H
2400
20400
5/6
5/6
Açıq
Açıq
www.xezerxeber.com Əhməd Gül 2 oktyabr 2007
Region TV.jpeg
Region TV Azerspace-1/Africasat-1a 46E 111135 H 27500 5/6 Açıq www.regiontv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[6] 10 may 2014[6]

Regional kanallar[redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Mərkəzi Qeyd
Naxçıvan Televiziyası loqosu.png
Naxçıvan TV Naxçıvan Muxtar Respublikası Dövlət Televiziya və Radio Verilişləri Komitəsi[7] 1963[7] Naxçıvan
Kepez TV logo.jpg
Kəpəz TV www.kepeztv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[6] 6 may 1994[8] Gəncə
Qütb TV www.qutb.tv 1995[8] Quba
Mingəçevir TV.jpeg
Mingəçevir TV www.mtv.az Mingəçevir Televiziya və Radio Şirkəti 4 may 1998[9] Mingəçevir
Xəyal TV 1 sentyabr 1998[8] Quba
Dünya TV.jpeg
Dünya TV www.dunyatv.az "Dünya" Müstəqil Televiziya və Radio Şirkəti[10] 15 oktyabr 1998[10] Sumqayıt
AlternativTV.png
Alternativ TV www.alternativtv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[6] 15 mart 2001[8] Gəncə
Kanal 35 loqosu.png
Kanal 35 14 iyul 2004 Naxçıvan
Regional TV.png
Regional TV www.regionaltv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[6] 15 noyabr 2007[11] Xaçmaz
CTV.jpg
Cənub TV www.ctv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[6] 31 dekabr 2007[12] Lənkəran
Kanal-S loqosu.jpeg
Kanal-S www.kanals.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[6] 29 dekabr 2008[13] Şəki
El TV loqosu.jpeg
El TV www.eltv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[6] 17 iyul 2009[14] Yevlax
Türkel TV loqosu.png
Türkel TV www.turkeltv.az Azərbaycan Regional Televiziyalarının İstehsalat Birliyi[6] 1 iyun 2010[15] Tovuz

Peyk, internet, kabel TV kanalları[redaktə]

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec Şifrələnmə İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı tarix Qeyd
CBC loqosu.png CBC Hotbird
Azerspace-1/Africasat-1a
13E
46E
11169 V
H
27500
20400
5/6
5/6
Şifrəsiz www.cbc.az Azərbaycan Respublikası Dövlət Neft Şirkəti 10 aprel 2013
Tibb TV www.tvtibb.az Kanalın peykdən yayımı yoxdur.
APA TV apa.tv Peykdən yayımı yoxdur.
Avropa TV Peykdən yayımı yoxdur.
Bakılı Tv Peykdən yayımı yoxdur.
Yurd TV www.yurd.tv Kanalın peykdən yayımı yoxdur.
Muz TV Azərbaycan www.muz-tv.az Peykdən yayımı yoxdur.
Heyderbaba TV Peykdən yayımı yoxdur.
Kanal 13 www.kanal13.tv Peykdən yayımı yoxdur.
Obyektiv TV www.obyektiv.tv Peykdən yayımı yoxdur.
Səs TV www.sestv.az Peykdən yayımı yoxdur.
FC Baku TV www.media.fcbaku.com/livetv Peykdən yayımı yoxdur.
Khazar Lankaran FC TV www.lankaranfc.com/az/fan-sector/fan-club/online-tv.html Peykdən yayımı yoxdur.
Inter FC TV www.inter.az/tv/ Kanalın peykdən yayımı yoxdur.
Dəyərlər TV www.deyerler.org/new_deyerler-tv Peykdən yayımı yoxdur.
AFFA TV www.affatv.az Peykdən yayımı yoxdur.
Zuhur TV logo.png
Zuhur TV Azerspace-1/Africasat-1a 46E 11046 H 15000 5/6 Açıq www.zuhurtv.com
Maarif TV loqo.jpg
Maarif TV www.maarif.tv Peykdən yayımı yoxdur.
Chat Box KATV1 www.chatbox.az Peykdən yayımı yoxdur.
KanalM5 TV www.kanalm5.tv Peykdən yayımı yoxdur.
Şahin TV www.sahintv.com 12 dekabr 2012 Peykdən yayımı yoxdur.
Vision TV www.visiontv.az 1 may 2013 Peykdən yayımı yoxdur.
İrəli TV www.ireli.tv İrəli dekabr 2013 Peykdən yayımı yoxdur.
Azadlıq Radiosu TV AzadliqRadiosuTV Azadlıq radiosu Peykdən yayımı yoxdur.
Qlobal TV loqo.jpg Qlobal TV www.qlobal.tv 13 iyun 2014 Peykdən yayımı yoxdur.
Azad TV www.azadxeber.net/azad-tv Peykdən yayımı yoxdur.

Xaricdə fəaliyyət göstərənlər[redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

Leybl Kanalın adı Peyk Dərəcə Tezlik Polarizasya Axın sürəti Fec Şifrələnmə İnternet səhifəsi Sahibi Yarandığı il Ölkə Qeyd
Türkmeneli TV Türksat 2A
Nilesat
11839
12398
V
H
4444
27500
www.turkmenelitv.com İraq Türkmən Cəbhəsi 2004 İraq
Gunaz.gif
Günaz TV Telstar12
Hotbird
EutelsatW3A
15W
13E
7E
12608
11200
10721
H
V
H
19279
27500
22000
2/3
5/6
3/4
Açıq www.gunaz.tv Əhməd Obalı aprel 2005 ABŞ
AzCan TV Kanada Azərbaycan Dərnəkləri Federasiyası[16] 15 sentyabr 2007[16] Kanada
İnterAz loqosu.jpeg
İnterAz ABS-1
AzerSpace1A
75E
46E
12731
11095
V
V
22000
27500
5/6
5/6
Açıq www.interaztv.com 28 noyabr 2007[17] Rusiya
Amerikanın səsi Hotbird 2008 ABŞ
CanAz TV www.canaz.tv 1 fevral 2010[18] Türkiyə Peykdən yayımı yoxdur.
Azarbayjan-e Gharbi TV İran
Meydan TV logo.jpg
Meydan TV www.meydan.tv 15 may 2013[19] Almaniya Peykdən yayımı yoxdur[20]

Fəaliyyətlərini dayandıran televiziya kanalları[redaktə]

Leybl Kanalın adı Sahibi Yarandığı il Qapandığı il Tipi Mərkəzi Qeyd
AzTV 2 Azərbaycan Televiziya və Radio Verilişləri QSC 1992 2005 Ümumrespublika Bakı
BMTİ avqust 1993 may 1994 Regional Bakı
Sara TV Rəsul Rauf 1993 1999 Regional Bakı
Simurq M Televiziyası.jpg
SM TV SM TV Teleradio Kompaniyası 26 iyul 1995 2010[21] Regional Bakı
Aygün TV Rüstəm Abbasov 25 yanvar 1996[8] 14 fevral 2014[22] Regional Zaqatala
Abateleviziyasi.png
ABA TV Faiq Zülfiqarov 19 iyul 1999 17 iyul 2001 Ümumrespublika Bakı
Peyk TV Regional Bakı
Yevlax TV Yevlax TV MMC 14 iyul 2006[8] 2010[21] Regional Yevlax
Atv international.jpg
ATV International Azad Azərbaycan Müstəqil Teleradio Kompaniyası 5 oktyabr 2009[23] 10 aprel 2013[24] Ümumrespublika Bakı

Azərbaycanda fəaliyyət göstərən efir-kabel və kabel tv şirkətləri[redaktə]

Qeyd: xronoloji ardıcıllıqla sıralanmışdır.

  1. B&B TV
  2. SNTV
  3. KATV1
  4. Albax TV
  5. DigiCom
  6. Ailə TV
  7. Connect TV
  8. Smart TV
  9. ATV Plus

Online izləmə[redaktə]

İstinadlar[redaktə]

  1. 1,0 1,1 AzTV (az). aztv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  2. 2,0 2,1 BİZİM TARİX (az). itv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  3. 3,0 3,1 İdman Azərbaycan Televiziya Kanalı Haqqında (az). idmantv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  4. 4,0 4,1 BARƏMİZDƏ, Müstəqil Teleradioşirkəti `SPACE` (az). spacetv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  5. 5,0 5,1 Haqqımızda (az). atv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 6,4 6,5 6,6 6,7 6,8 Haqqımızda (az). regiontv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  7. 7,0 7,1 Sevinc (2009-10-11). NAXÇIVAN TV BÜTÜN AZƏRBAYCANA YAYIMLANSA... (az). musavat.com. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 Regional Yayımçılar / Azərbaycan Respublikasında fəaliyyət göstərən regional yayımçılar (az). ajb.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  9. HAQQIMIZDA (az). mtv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  10. 10,0 10,1 Asəf Qarayev (2013-10-04). Haqqımızda (az). dunyatv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  11. Haqqımızda (az). regionaltv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  12. HAQQIMIZDA (az). ctv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  13. Şirkət haqqında (az). kanals.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  14. Haqqımızda (az). eltv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  15. Şirkət haqqında (az). turkeltv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  16. 16,0 16,1 «AzCAN» TV KANADADA İLK DƏFƏ EFİRƏ ÇIXIB (az). mediaforum.az (2007-09-17). Yoxlanılıb 2014-05-15.
  17. Haqqımızda (az). interaztv.com. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  18. Türkiyədə “Can Azərbaycan Televiziyası” adlı telekanal fəaliyyətə başlayacaq (az). antenn.az (2010-01-15). Yoxlanılıb 2014-05-15.
  19. Meydan TV (az). meydan.tv. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  20. “Azərbaycan saatı”nın vurulması beynəlxalq qalmaqala çevrilir (az). azadliq.info (2013-07-10). Yoxlanılıb 2014-05-15.
  21. 21,0 21,1 Teymur Həsənli (2010-08-28). BÖLGƏ TELEKANALLARI SAHİBLƏRİNDƏN ALINIR (az). musavat.com. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  22. Səadət Akifqızı (2014-02-14). «Aygün TV»nin direktoru: «TV-ni satmadım, bağladılar» (az). azadliq.org. Yoxlanılıb 2014-05-15.
  23. “Azad Azərbaycan İnternational” (ATV İnternational) açılış mərasimi keçirilib (az). xeber.azeri.net (2009-12-24). Yoxlanılıb 2014-05-15.
  24. “ATV İnternational” televiziya kanalı “CBC” adı ilə fəaliyyətə başlayacaq (az). aztv.az. Yoxlanılıb 2014-05-15.

Həmçinin bax[redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə]