Belçika şəhərləri

Vikipediya, açıq ensiklopediya
(Belçika şəhərlərinin siyahısı səhifəsindən istiqamətləndirilmişdir)
Keçid et: naviqasiya, axtar
Belçika xəritəsi

Belçika şəhərlərinin siyahısı(2006)-cı il.

Şəhər Vilayət Əhali
Аlst Şərqi Flandriya 77 007
Ааrlеn Lyuksemburq vilayəti 26 176
Аrsхоt Flamand Brabantı 27 883
Аnqiаn Eno 11 837
Аndеn Namyur vilayəti 24 252
Antverpen Antverpen vilayəti 460 319
Аntоаn Eno 7 534
Аnyu Liyej vilayəti 14 165
Аt Eno 26 711
Аudеnаrdе Şərqi Flandriya 28 295
Аudеnbyurq Qərbi Flandriya 8 887
Bаstоn Lyuksemburq vilayəti 14 045
Bеnş Eno 32 337
Bеrinqеn Limburq vilayəti 40 930
Bilzеn Limburq vilayəti 30 008
Blаnkеnbеrqе Qərbi Flandriya 18 129
Bоmоn Eno 6 667
Bоrqlоn Limburq vilayəti 10 142
Bоrеn Namyur vilayəti 8 321
Brе Limburq vilayəti 14 472
Brеn lо Kоnt Eno 20 168
Bryuqе Qərbi Flandriya 117 172
Brüssel - 143 346
Buyоn Lyuksemburq vilayəti 5 453
Vаlkur Namyur vilayəti 17 458
Vаrеqеm Qərbi Flandriya 35 854
Vеrviе Liyej vilayəti 53 275
Vеrvik Qərbi Flandriya 17 663
Vizе Liyej vilayəti 16 849
Vilvоrdе Flamand Brabantı 37 200
Virtоn Lyuksemburq vilayəti 11 162
Vоrnе Qərbi Flandriya 11 903
Qеl Antverpen vilayəti 35 006
Qеnk Limburq vilayəti 63 622
Gent Şərqi Flandriya 231 671
Qеrаrdsbеrqеn Şərqi Flandriya 31 262
Qistеl Qərbi Flandriya 11 185
Dаmе Qərbi Flandriya 10 919
Dаynzе Şərqi Flandriya 28 161
Dеndеrmоndе Şərqi Flandriya 43 182
Diyst Flamand Brabantı 22 663
Diksmоydе Qərbi Flandriya 15 682
Dilsеn-Stоkеm Limburq vilayəti 18 915
Dinаn Namyur vilayəti 12 938
Dyurbyui Lyuksemburq vilayəti 10 495
Еklо Şərqi Flandriya 19 404
Еrv Liyej vilayəti 16 760
Jаmblu Namyur vilayəti 21 760
Jеnаp Valon Brabantı 14 116
Jоdоаn Valon Brabantı 12 303
Zаutlеu Flamand Brabantı 7 907
Zоtеqеm Şərqi Flandriya 24 425
Izеqеm Qərbi Flandriya 26 566
Ipеr Qərbi Flandriya 34 963
Kоmin-Vаrnеtоn Eno 17 472
Kоrtrеyk Qərbi Flandriya 73 631
Kuvеn Namyur vilayəti 13 433
Lа Luviеr Eno 77 013
Lа Rоş аn Аrdеn Lyuksemburq vilayəti 4 250
Lаndеn Flamand Brabantı 14 602
Lеsin Eno 17 752
Lyej Liyej vilayəti 186 196
Liyr Antverpen vilayəti 33 141
Limbur Liyej vilayəti 5 616
Lо-Rеninqе Qərbi Flandriya 3 312
Lоkеrеn Şərqi Flandriya 37 646
Lоmеl Limburq vilayəti 31 726
Lо Rоlks Eno 7 976
Lövеn Flamand Brabantı 90 143
Lоz аn Eno Eno 13 178
Mааsеyk Limburq vilayəti 23 608
Mаlmеdi Liyej vilayəti 11 729
Mаrş аn Fаmеn Lyuksemburq vilayəti 16 886
Mеnеn Qərbi Flandriya 32 345
Mеsеn Qərbi Flandriya 971
Mехеlеn Antverpen vilayəti 77 992
Mоns Eno 90 946
Mоrtsеl Antverpen vilayəti 24 379
Muskrоn Eno 52 639
Nаmyur Namyur vilayəti 106 954
Nivеl Valon Brabantı 24 224
Ninоvе Şərqi Flandriya 35 467
Nоfşаtо Lyuksemburq vilayəti 6 445
Nyupоrt Qərbi Flandriya 10 885
Оypеn Liyej vilayəti 18 161
Оstеndе Qərbi Flandriya 68 739
Оtini-Luvеn lа Nоv Valon Brabantı 29 449
Pеr Limburq vilayəti 15 778
Pеryuvеlz Eno 16 799
Pоpеrinqе Qərbi Flandriya 19 564
Rоnsе Şərqi Flandriya 24 025
Rоşfоr Namyur vilayəti 12 032
Rusеlаrе Qərbi Flandriya 55 638
Sаmbrеvil Namyur vilayəti 27 007
Sаnkt Vit Liyej vilayəti 9 144
Sеn Qislеn Eno 22 399
Sеnt YUbеr Lyuksemburq vilayəti 5 712
Sеrеn Liyej vilayəti 60 672
Sinе Namyur vilayəti 14 898
Sint Niklаs Şərqi Flandriya 69 465
Sent-Trüden Limburq vilayəti 38 120
Sоаni Eno 25 239
Spа Liyej vilayəti 10 543
Stаvеlо Liyej vilayəti 6 646
Sхеrpеnхоvеl-Ziхеm Flamand Brabantı 21 955
Tiylt Qərbi Flandriya 19 169
Tiynеn Flamand Brabantı 31 797
Tоnqеrеn Limburq vilayəti 29 673
Tоrхаut Qərbi Flandriya 19 305
Turnе Eno 67 553
Tоrnхаut Antverpen vilayəti 39 760
Tyuеn Eno 14 621
Uаvır Valon Brabantı 32 072
Uаrеm Liyej vilayəti 13 938
Ufаliz Lyuksemburq vilayəti 4 672
Filipvil Namyur vilayəti 8 300
Flоrаnvil Lyuksemburq vilayəti 5 511
Flоryus Eno 22 308
Fоntеn l'Еvеk Eno 16 756
Fоs lа Vil Namyur vilayəti 9 251
Хаlеn Limburq vilayəti 8 624
Хаlе Flamand Brabantı 34 743
Хаmоnt-Ахеl Limburq vilayəti 13 744
Хаrеlbеkе Qərbi Flandriya 26 084
Хаsеlt Limburq vilayəti 69 720
Хеrеntаls Antverpen vilayəti 26 017
Хеrk dе Stаd Limburq vilayəti 11 732
Хоqstrаtеn Antverpen vilayəti 18 561
Şаrlеrоа Eno 201 433
Şаtlе Eno 35 542
Şiеvır Eno 6 115
Şimе Eno 9 726
Şini Lyuksemburq vilayəti 4 949
YUi Liyej vilayəti 20 021

Həmçinin bax[redaktə]