Bella Torn

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
Bella Torn
Bella Dorn
Bella Dorn
Ümumi məlumatlar
Doğum adı Annabella Avery Thorne
Ləqəbi Bella
Doğum tarixi 8 oktyabr 1997 (1997-10-08) (17 yaş)
Florida, ABŞ
Üslub pop
Peşələri Müğənni, rəqqasə, aktrisa, model
Fəaliyyət illəri 2003
Veb saytı http://bellathorneofficial.com/

Annabella Evri "Bella" Torn (8 noyabr 1997) — ABŞ aktrisası, müğənni, modelrəqqasə. Dorn 20-dən çox serialda və 60-dan çox reklamda modellik və aktrisalıq edib. Lakin Tornun ən məşhur rolu baş rolunu ən yaxın dostu Zendaya ilə bölüşdüyü "Göstər özünü"dəki ("Shake it up") Sisi Cons roludur.

Bella və Zendaya

Həyatı[redaktə]

Bella Torn 9 oktyabr 1997-ci ildə, Floridada, Pembruk Şamlarında anadan olmuşdur[1]. Ailənin ən kiçiyi olan Dornun atası da aktyor idi.[2]

Karyerası[redaktə]

2003-2009[redaktə]

Torn ilk dəfə 2003-cü ildə "Sənə vurğun" filmində MEQAHERS Yan xətti azarkeşi rolunda çəkildi. 2008-ci ildə isə "Mənim ən pis düşmənim" adlı serialda Rati Spivi köməkçi rolu ilə bir Cavan Aktyor Mükafatını qazandı. O, həmçinin, Cimmi Kimmel Yaşayır! daxil olmaqla, O.C. - də Teylor Tovnsendin gənc versiyası kimi, Oktyabr Yolunda Ancela Ferilli və Şəhvani haram pul serialında 5 seriya boyunca, Marqaruks Darlinq obrazını canlandırmışdı. Dorn , bu nailiyyətdən sonra Kiçik rahib serialında Vendi roluna çəkildi.

Bella Torn (2010)

2009 - cu ildə Məni unutmayın adlı bir qorxu filmində kinli antaqonist rolunda çəkildi. 2010 - nun sonunda Göstər özünüdə baş rol olan Sisi Cons roluna çəkilir. 2010 - cu ildə, Torn dördüncü mövsümündə Böyük məhəbbət serialının tərkinə qoşuldu və burada o, Bil Henriksonun qızı Tensi Henriksonunun surətini canlandırdı. O həmçinin, Veyverli Pleysin sehrbazlarında qonaq aktrisa kimi Meksin gizli sevgilisi Nensi Laki roluna çəkildi. Bundan əlavə, Torn ailə dramı olan Moruq Sehrbazlığında köməkçi Sarah Pitterson rolunu götürdü. Torn uşaq modeli kimi geniş karyerası var. O əvvəllər, 6 yaşında ikən tərbiyə jurnalı üçün modellik edib. Sonra Rəqəmli İşıq üçün televiziya elanı kampaniyalarında baş rola çəkildi. KFC, Barbi, ALDO K!DS, JLO by Cennifer Lopez, Kaiya Eve Couture, LaSenza Girl, Tommi Hilfiger, Guess?, Justice daxil olmaqla markalar üçün çap elanlarında meydana çıxmışdır. O, həmçinin 17 jurnalda modellik edib.



Bella Torn (2012)

2010 - 2012[redaktə]

Torn hal-hazırda Disney Channel istehsalı olan Göstər özünü komediya serialında bölüşülən baş rollardan biri olan Sisi Consu canlandırır.

Serial karyera üçün bir rəqs proqramında çalışan iki qızın - Raki və Sisinin həyatından bəhs edir.

Şəxsi həyatı[redaktə]

Mənşəcə Pembruk Şamlarından, Floridadan olan Dorn 2006 - cı ilin əvvəllərindən bəri Kaliforniyada ailəsi ilə yaşayır. Onun futbol oynamaq kimi maraqları var. Dornun həmçinin, iki iti, Koker-spanieli, altı pişiyi və tısbağası var və onlarla vaxt keçirməyi sevir. O, həmçinin bərk cildli kitab kitablarının toplayıcısı olduğunu da etiraf edib. Dorn, obrazını özündə cəmləşdirmək üçün YouTubedən istifadə edərək 1980 - ci illərin musiqilərinə qulaq asır. Dorn İnsansevər Cəmiyyətin çalışqan tərəfdarıdır, Fibroz Fondu Afrikada uşaqlara təhsili, qidanı və medikamentləri təmin edən və Köçəri Təşkilatıdır. Dorn 2007-ci ildə bədbəxt nəqliyyat vasitəsi hadisəsinə rast gəldi. Dorn 2008 - ci ilin dekabrında yerli televiziya "Körfəzdən təsvir" tok-şousunda canlı müsahibədə onun atasının ölümünü açıqladı. Torna birinci sinifdə disleksiya ilə diaqnoz qoyuldu. O hal-hazırda ictimai məktəbdə əvvəlcədən iştirak etmədən sonra evə öyrədilmiş olur, necə ki o per sui-istifadəsini keçirmişdi. Dorn Meşəli Öyrənmə mərkəzində iştirak edəndən sonra öyrənmək onda yaxşılaşdı və hal-hazırda o yuxarı sinifdə oxuyur. Torn həmçinin Amerikan Əsas azarkeş Jurnalı ilə müsahibə 2010 - cu ilin aprelində onun disleksiyası haqqında danışdı və izah etdi ki, o onun tapa bildiyi hər şeyi ciddi oxumaq ilə hətta, dənli bitki qutularının nişanları daxil olmaqlaonun disleksiyası üstün gəldi.

Filmografiya[redaktə]

Film
İl Film Rolu Qeydlər
2003 Sənə Vurğun MEQAHERS Yan xətti Azarkeşi Annabella Torn rolu ilə çıxdı.
2007 Oyunu qurtarmaq Əlavə
Kor Ambisiya Vilbert Deniel Qısa bir Rol
Gələcəyi bilən Gənc Klara
Çinədan Gölü Cülya Köməkçi Rol
2009 Su Həbləri Psixolojik qız
Məni unutmayın Gənc Ancela
2010 Bir arzu Elçi Baş rol
Moruq Sehrbazlığı Sarah Pitterson Köməkçi rol
2012 Dostumsan, yoxsa düşmənim? Evalon Bölüşülən baş rol
Ayran Səması Cenni Çəkilir
Televizyon
İl Serial Rol Qeydlər
2006 Cimmi Kimmel Yaşayır! Ces Qonaq aktrisa (2 seriya)
Əhatə Uşaq "Mən Taraz Olmaq İstəyirəm" (mövsüm 3, seriya 10)
2007 O.C. Gənc Taylor Tovnsend "Frankların Hadisəsi" (mövsüm 4, seriya 13)
2007 - 2008 Şəhvani haram pul Merqaruks Darlinq "Chiavennasca" (mövsüm 1, seriya 4)
"Ailə Vəkili" (mövsüm 2, seriya 2)
"Sakitlik" (mövsüm 2, seriya 4)
"Bağ" (mövsüm 2, seriya 7)
2008 Oktyabr Yolu Ancela Ferilli "Muxtar Mənimlə" (mövsüm 2, seriya 11)
Mənim ən pis düşmənim Rati Spivi Köməkçi Rol (6 seriya)
2009 Analıqda Enni "Təcrübə, nə Siz Moizə oxuyursunuz" (mövsüm 1, seriya 4)
Zehni Emili "Pilot (mövsüm 1, seriya 1)"
Kiçik Rahib Vendi Köməkçi Rol (9 seriya)
2010 Veyverli Pleysin sehrbazları Nensi Laki "Meksin Məxfi Rəfiqəsi (mövsüm 3, seriya 19)"
Böyük məhəbbət Tensi Herrikson "Qəribə Ərlər" (mövsüm 4, seriya 3)
"Qüdrətli və Güclü" (mövsüm 4, seriya 4)
"Atanın günahları" (mövsüm 4, seriya 5)
"Növbəti Arxadakı Bilet" (mövsüm 4, seriya 8)
"Günlərin sonu" (mövsüm 4, seriya 9)
Göstər özünü Sisi Cons Bölüşülən baş rol
2011 Uğurlar, Çarli! "Göstər özünü, Çarli!" (mövsüm 2, seriya 13)
Zarafatcıl Ulduzlar Özü "İt iclasında məcaralar" (mövsüm 1, seriya 5)


Diskoqrafiya[redaktə]

Kinofilmdən musiqi albomları[redaktə]

Albomların siyahısı, seçilən diaqram vəziyyətləri ilə
Ad Albom qeydləri Pik diaqramı vəziyyətləri
US
[3]
US OST
[3]
US Kids
[3]
CAN MEX
[4]
Göstər özünü: Sındır özünü 22 1 1 65
Göstər özünü:İki rəqsi Yaşa
  • Buraxılan: 20 mart, 2012[5]
  • Formatlar: KOMPAKT-DİSK, rəqəmli yükləmə
13 2 1 99
Göstər özünü: Yaponiyada istehsal olunub
"—" işarəsi ilə qeyd edilən yerlər buraxımanı işarə edir.

Mahnılar[redaktə]

Mahnıların siyahısı, seçilən diaqram vəziyyətləri ilə
Ad İl Pik diaqramı vəziyyətləri Albom
US
[6]
US
Heat

[7]
CAN
[8]
"Watch Me" (Zendaya ilə) 2011 86 9 Göstər özünü:Sındır özünü
"TTYLXOX" 2012 97 15 71 Göstər özünü: İkirəqsi Yaşa
"—" işarəsi ilə qeyd edilən yerlər buraxımanı işarə edir.

Reklam mahnıları[redaktə]

Mahnıların siyahısı, seçilən diaqram vəziyyətləri ilə
Ad İl Pik diaqramı vəziyyətləri Albom
US
"Fashion Is My Kryptonite" (Zendaya ilə) 2012 Göstər özünü:Yaponiyada istehsal olunub

Other appearances[redaktə]

Year Song Other(s) artist(s) Album
2011 "Bubblegum Boy"[9] Pia Mia non-album song
2012 "Can't Stay Away"[10] IM5 non-album song
2012 "Rockin' Around the Christmas Tree" Disney Channel Holiday Playlist

Mükafatlar və namidədliklər[redaktə]

İl Mükafat Kateqoriya İşi Nəticə
2008 Cavan Aktyor Mükafatı Bir televiziya serialında ən yaxşı performans (Gənc qonaq aktrisa) O.C. Nominasiya
2009 Bir TV Dizisinde En İyi Performans (Gənc qonaq aktrisa) Oktyabr yolu
Bir televiziya serialında ən yaxşı performans (Köməkçi gənc aktrisa) Mənim ən pis düşmənim Qələbə
2010 Bir televiziya serialında ən yaxşı performans (Gənc qonaq aktrisa) Zehni Nominasiya
2011 Bir televiziya serialında ən yaxşı performans (Komediya və Dram)-Baş roldakı Gənc aktrisa Göstər özünü Qələbə
Yeniyetmə mükafatı Sabahın təsviri Nominasiya
Obraz mükafatı Ən yaxşı gənc aktrisa (televiziya üzrə)
Yeniyetmə mükafatı Aktrisa təsviri (televiziya üzrə) Gözlənilir
Tvitter İkonu Özü
2012 Cavan Aktyor Mükafatı Bir televiziya serialında ən yaxşı performans - baş roldakı gənc aktrisa Göstər özünü Nominasiya
Televiziyadakı görkəmli gənc ansambl
(Zendaya, Deyvis Klevilənd, Raşan Fiqan, Adam Ayrqoyn, Kenton Dati
Karolin Sanşayn ilə birlikdə)
Nominasiya
ALMA mükafatı Televiziyadakı ən yaxşı çıxış Gözlənilir
Obraz mükafatı Ən yaxşı gənc aktrisa (televiziya üzrə) Qələbə

İstinadlar[redaktə]

  1. ["Disney Channel Medianet" ]
  2. http://www.latina.com/entertainment/buzz/exclusive-bella-thorne-wants-her-shake-it-character-be-cuban
  3. 3,0 3,1 3,2 List of Zendaya's soundtracks:
  4. "Soundtrack – Göstər özünü: Sındır özünü". mexicancharts.com. http://mexicancharts.com/showitem.asp?interpret=Soundtrack&titel=Shake+It+Up%3A+Break+It+Down&cat=a. İstifadə tarixi: 2011-11-20.
  5. ""Something To Dance For" Featured On The New Shake It Up Soundtrack". Zendaya.com. http://zendaya.com/2012/02/09/something-to-dance-for-featured-on-the-new-shake-it-up-soundtrack/. İstifadə tarixi: 2010-05-13.
  6. "Billboard Chart History: Bella Thorne". Billboard. http://www.billboard.com/artist/bella-thorne/1720529#/artist/bella-thorne/chart-history/1720529?f=379&g=Singles. İstifadə tarixi: 2010-05-13.
  7. "Top Heatseekers Songs – Week of July 30, 2011". Billboard. http://www.billboard.com/artist/bella-thorne/1720529#/artist/bella-thorne/chart-history/1720529?f=887&g=Singles. İstifadə tarixi: 2010-05-13.
  8. "Canadian Chart History: Bella Thorne". Billboard. http://www.billboard.com/artist/bella-thorne/1720529#/artist/bella-thorne/chart-history/1720529?f=793&g=Singles. İstifadə tarixi: 2010-05-13.
  9. "Bubblegum Boy – Single by Pia Mia & Bella Thorne". iTunes. http://itunes.apple.com/us/album/bubblegum-boy-single/id485248204. İstifadə tarixi: 2010-05-13.
  10. "Can't Stay Away – Single by IM5 featuring Bella Thorne". im5band. http://www.im5band.com/im5-feat-bella-thorne-cant-stay-away-official-lyric-video. İstifadə tarixi: 2012-07-18.

Xarici keçidlər[redaktə]