Dallasda ən yüksək binaların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Dallasda ən yüksək binaların siyahısı - ABŞ-ın Texas ştatında Dallasda hündürlüyünə görə sıralanmış hündür olan binalarını ehtiva edir.

Şəhərətrafdan Dallas ştatının görünüşü


Tikilən binalar[redaktə]

Sıralama Ad Şəkil Yüksəklik
feet / m
Mərtəbə İl Qeydlər
01.01 Bank of America Plaza Bank of America Plaza - Dallas.jpg 921 / 281 72 1985 [1]
02.02 Renaissance Tower Renaissance Tower.jpg 890 / 271 56 1974 [2]
03.03 Comerica Bank Tower Bank One Center.jpg 787 / 240 60 1987 [3][4]
04.04 JPMorgan Chase Tower JPMorganChaseTower.png 738 / 225 55 1987 [5][6]
05.05 Fountain Place Fountain place.jpg 720 / 220 62 1986 [7][8]
06.06 Trammell Crow Center Dallas Trammell Crow Center 2.jpg 686 / 209 50 1985 [9][10]
07.07 1700 Pacific Avenue 1700 Pacific northside.jpg 655 / 200 50 1983 [11][12]
08.08 Thanksgiving Tower Thanksgiving Tower.jpg 645 / 197 50 1982 [13][14]
09.09 Energy Plaza Dallas Energy Plaza.jpg 629 / 192 49 1983 [15][16]
10.010 Elm Place Dallas Elm Place.jpg 625 / 191 52 1965 [17][18]
11.011 Republic Center Tower I Republic Tower I.JPG 602 / 184 36 1954 [19][20]
12.012 Republic Center Tower II Republic Tower I.JPG 598 / 182 53 1964 [21][22]
13.013 One AT&T Plaza AT&THQDallas.jpg 580 / 177 37 1984 [23][24]
14.014 Lincoln Plaza Lincoln Plaza.jpg 579 / 177 45 1984 [25]
15.015 Cityplace Center Cityplace Tower in Dallas, Texas.jpg 560 / 171 42 1988 [26][27]
17.016 Sheraton Dallas Hotel Adam'sMarkComplex.jpg 550 / 168 42 1959 [28][29]
18.017 Dallas Convention Center Omni Hotel Dallas 2011-11-12.jpg 532 / 162 23 2011 [30][31]
19.018 Mercantile National Bank Building MercantileNationalBankBuilding.jpg 523 / 159 31 1943 [32][33]
20.019 Bryan Tower Dallas Bryan Tower and parking garage.jpg 512 / 156 34 1973 [34][35]
21.020 Harwood Center 483 / 147 36 1982 [36][37]
22.021 KPMG Centre Kpmgdallas.jpg 481 / 147 34 1980 [38][39]
23.022 2100 Ross Avenue Dallas 2100 Ross Ave (San Jacinto Tower) 2.jpg 456 / 139 33 1982 [40]
24.023 Renaissance Hotel 451 / 138 29 1983 [41][42]
25.024= Patriot Tower PatriotTower01.jpg 448 / 137 30 1979 [43][44]
26.024= Adam's Mark Hotel North Tower Adam'sMarkComplex.jpg 448 / 137 31 1981 [45][46]
27.026 One Main Place Dallas One Main Place.jpg 445 / 136 33 1968 [47][48]
28.027 W Dallas Victory Hotel & Residences W Tower, Dallas.jpg 440 / 134 32 2006 [49][50]
29.028 1600 Pacific Tower 434 / 132 31 1964 [51][52]

İstinadlar[redaktə]

  1. "Bank of America Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=135. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  2. "Renaissance Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=204. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  3. "Patriot Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1dallascenter-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  4. "One Dallas Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=670. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  5. "JPMorgan Chase Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=jpmorganchasetower-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  6. "JP Morgan Chase Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=120. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  7. "Trammell Crow Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=trammellcrowtower-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  8. "Trammell Crow Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=224. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  9. "1700 Pacific Avenue". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1700pacificavenuenue-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  10. "1700 Pacific Avenue". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=256. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  11. "Thanksgiving Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=thanksgivingtower-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  12. "Thanksgiving Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=257. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  13. "Energy Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=energyplaza-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  14. "Energy Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=258. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  15. "Elm Place". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=elmplace-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  16. "Elm Place". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=259. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  17. "Republic Center Tower I". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=republiccentertoweri-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  18. "Republic Center Tower I". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=407. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  19. "Lincoln Plaza". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=lincolnplaza-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  20. "Lincoln Plaza". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=410. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  21. "Cityplace Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=cityplacecenter-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  22. "Cityplace Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=411. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  23. "One Main Place". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1mainplace-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  24. "One Main Place". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=671. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  25. "Reunion Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=629. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  26. "Sheraton Tower Dallas". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=adamsmarkhotelcentertower-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  27. "Dallas Sheraton Hotel and Convention Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=662. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  28. "Renaissance Dallas Hotel". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=renaissancedallashotel-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  29. "Renaissance Hotel". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=669. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  30. "San Jacinto Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=sanjacintotower-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  31. "San Jacinto Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=668. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  32. "KPMG Centre". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=kpmgcentre-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  33. "KPMG Centre". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=667. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  34. "Harwood Center". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=harwoodcenter-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  35. "Harwood Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=666. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  36. "Bryan Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=bryantower-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  37. "Bryan Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=665. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  38. "Mercantile Building". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=mercantilebuilding-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  39. "Mercantile National Bank Building". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=674. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  40. "Reunion Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=629. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  41. "Sheraton Tower Dallas". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=adamsmarkhotelcentertower-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  42. "Dallas Sheraton Hotel and Convention Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=662. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  43. "Sheraton Tower Dallas". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=adamsmarkhotelcentertower-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  44. "Dallas Sheraton Hotel and Convention Center". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=662. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  45. "Adam's Mark Hotel North Tower". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=adamsmarkhotelnorthtower-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  46. "Adams Mark Hotel North Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=663. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  47. "One Main Place". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1mainplace-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  48. "One Main Place". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=671. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  49. "W Dallas Victory Hotel & Residences". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=wdallasvictoryhotelresidences-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  50. "W Dallas Victory Hotel & Residences". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=26208. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 
  51. "1600 Pacific". Emporis.com. http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=1600pacific-dallas-tx-usa. İstifadə tarixi: 2007-10-04. 
  52. "1600 Pacific Tower". SkyscraperPage.com. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=5058. İstifadə tarixi: 2007-10-01. 

Xarici keçidlər[redaktə]