II Yelizavetanın titullarının və mükafatlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Vətənində və Birlik ölkələrində aldığı mükafatlar[redaktə]

Şəkili Adı Tarix
Gran Maestro dell'Ordine della Giarrettiera
United-kingdom138.gif Gran Maestro dell'Ordine del Cardo
Gran Maestro dell'Ordine di San Patrizio
Order of the Bath (ribbon).svg Sovrano dell'Ordine del Bagno
Ord.St.Michele-Giorgio.png Sovrano dell'Ordine dei Santi Michele e Giorgio
Sovrano dell'Ordine dell'Impero Britannico
Royal Victorian Chain Ribbon.gif Sovrano dell'Ordine Reale Vittoriano
Gran Maestro dell'Ordine Reale di Vittoria ed Alberto
Lint van de Orde Compaions of Honour.jpg Gran Maestro dell'Order of the Companions of Honour
Dso-ribbon.png Gran Maestro del Distinguished Service Order
Gran Maestro dell'Ordine al Merito del Regno Unito
Order of St. Giovanni of Gerusalem-Rhodes-Malta BAR.svg Gran Maestro del Venerabile Ordine di San Giovanni
ImperialOrderCrownIndiaRibbon .gif Dama dell'Ordine della Corona d'India
[[Şəkil: Capo Cacciatore dell'Ordine della Caccia al Bufalo
Order of Canada (CC) ribbon bar.png Sovrano dell'Ordine del Canada
Order of Military Merit (Canada) ribbon (CMM).jpg Sovrano dell'Ordine al merito militare del Canada
OrderAustraliaRibbon.png Sovrano dell'Ordine dell'Australia
QueenServiceRibbon.png Sovrano del Queen's Service Order
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine delle Barbados
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine di Santa Lucia
[[Şəkil: Membro di I Classe dell'Ordine delle Isole Salomone
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine della Stella
Order of New Zealand ribbon.png Sovrano dell'Ordine della Nuova Zelanda
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine dell'Eroe Nazionale del Belize
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine del Belize
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine della Distinzione
New Zealand Order of Merit ribbon.png Sovrano dell'Ordine al merito della Nuova Zelanda
[[Şəkil: Gran Maestro dell'Ordine dell'Eroe Nazionale di Saint Kitts and Nevis
[[Şəkil: Gran Maestro dell'Ordine dell'Eroe Nazionale di Antigua e Barbuda
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine della Nazione
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine al merito di Antigua e Barbuda
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine dell'Eredità Principesca
Order of Merit of the Police Forces (Canada) ribbon (COM).jpg Sovrano dell'Ordine al merito delle Forze di Polizia
Order of Logohu - Grand Companion (PNG) ribbon.png Sovrano dell'Ordine di Logohu
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine della Stella di Melanesia
Baton van de Orde van Birma.jpg Sovrano dell'Ordine di Burma (formalmente)
[[Şəkil: Sovrano dell'Ordine della Pietà
Dama dell'Ordine Famigliare Reale di Re Giorgio V
FamilyOrderGeorgeVI-ribbon.jpg Dama dell'Ordine Famigliare Reale di Re Giorgio VI
GBR Family Order Elizabeth II BAR.png Sovrano dell'Ordine Famigliare Reale della Regina Elisabetta II
GeorgeVSilverJubileum-ribbon.png Medaglia del giubileo d'argento di Giorgio V
GeorgeVICoronationRibbon.png Medaglia dell'Incoronazione di Giorgio VI
War Medal 1939–1945 (UK) ribbon.png War Medal 1939-1945
DefenceMedal-Ribbon.png Defence Medal
[[Şəkil: Decorazione delle Forze Armate del Canada

Xarici ölkələr tərəfindən verilmiş mükafatlar[redaktə]

Mükafat Adı Tarix
Cordone di gran Croce di Gran Cordone OMRI BAR.svg Dama di Gran Croce decorata con Gran Cordone dell'Ordine al Merito della Repubblica Italiana (İtaliya)
Dama di Gran Croce decorato con Gran Cordone dell'Ordine della Torre e della Spada (Portuqaliya)
Order of St. Giovanni of Gerusalem-Rhodes-Malta BAR.svg Dama del Sovrano Militare Ordine di Malta (Sovrano Militare Ordine di Malta)
Legion Honneur GC ribbon.svg Dama di Gran Croce della Legion d'Onore (Fransa)
Dama dell'Ordine dell'Elefante (Danimarka)
[[Şəkil: Dama di Gran Croce dell'Ordine di El Kemal
Ord.Rajanya.Nepal-Ribbon.gif Dama di Gran Croce dell'Ordine di Ojaswi Rajanya (Nepal)
Ord.Neth.Lion.jpg Dama di Gran Croce dell'Ordine del Leone dei Paesi Bassi (Paesi Bassi)
Dama di Gran Croce dell'Ordine di Sant'Olga e Santa Sofia (Yunanıstan)
[[Şəkil: Membro con Collare dell'Ordine di Hussein ibn' Ali
Dama di Gran Croce decorato con Collare dell'Ordine dei Serafini (İsveç)
Ord.ManuelGuerrero.Panama-Ribbon.gif Dama di Gran Croce decorato con Collare d'Oro dell'Ordine di Manuel Amador Guerrero (Panama)
OSSIbis3.png Dama di Gran Croce decorato con Collare dell'Ordine di Idris I (Liviya)
Cavaliere SSML BAR.svg Dama di Gran Croce decorato con Collare dell'Ordine di Salomone (Efiopiya)
Order Sint Olaf 1 kl.png Dama di Gran Croce decorato con Collare dell'Ordine Reale Norvegese di Sant'Olav (Norveç)
Dama di Gran Croce decorato con Collare dei Tre ordini del Cristo, di Aviz e di Santiago
[[Şəkil: Membro decorato con Collare dell'Ordine degli Hashimiti
GER Bundesverdienstkreuz 9 Sond des Grosskreuzes.svg Classe speciale della Gran Croce dell'Ordine al Merito della Repubblica Federale di Germania (Almaniya)
Reale e militare ordine di San Giorgio della Riunione.png Dama di Gran Croce decorato con Gran Collare dell'Ordine dei Pahlavi (Fars İmperiyası)
Dama di Gran Croce dell'Ordine del Sole del Perù (Peru)
[[Şəkil: Dama di Gran Croce decorato di Gran Collare dell'Ordine del liberatore San Martín (Argentina)
Order of the Royal House of Chakri (Thailand) ribbon.png Dama dell'Ordine della Casata Reale di Chakri (Tailand)
[[Şəkil: Dama di Gran Croce decorato di Gran Collare dell'Ordine dell'Indipendenza (Tunis)
Dama di Commenda di Gran Croce dell'Ordine della Rosa Bianca (Finlandiya)
Ord.National.Mali-ribbon.gif Dama di Gran Croce decorato con Gran Cordone dell'Ordine Nazionale del Mali (Mali)
Cavaliere SSML BAR.svg Dama di Gran Croce decorato con Gran Cordone dell'Ordine del Leone (Seneqal)
Cavaliere SSML BAR.svg Dama di Gran Croce decorato con Gran Cordone dell'Ordine dei Pionieri della Repubblica (Liberiya)
Dama di Gran Croce decorato con Gran Cordone dell'Ordine Nazionale della Costa d'Avorio (Fil Dişi Sahili)
Ord.St.Michele-Giorgio.png Dama di Gran Croce decorato con Gran Cordone dell'Ordine della Stella d'Africa (Liberiya)
Ribbon of Supreme Order of the Chrysanthemum.gif Gran Cordone e Collare dell'Ordine del Crisantemo (Yaponiya)
Dama di Gran Croce decorato con Gran Cordone dell'Ordine del Valore (Kamerun)
Grand Crest Ordre de Leopold.png Dama di Gran Croce decorato con Gran Cordone dell'Ordine di Leopoldo (Belçika)
GRE Order Redeemer 1Class.png Dama di Gran Croce dell'Ordine del Salvatore (Yunanıstan)
ISL Icelandic Order of the Falcon - Grand Cross BAR.png Dama di Gran Croce decorato con Collare dell'Ordine del Falcone (İslandiya)
Dama di Gran Croce decorato con Collare dell'Ordine al Merito del Cile (Çili)
AUT Honour for Services to the Republic of Austria - 1st Class BAR.png Dama di Gran Croce decorato con Collare e Gran Cordone dell'Ordine al Merito della Repubblica Austriaca (Avstriya)
Dama di Gran Croce decorato con Gran Collare dell'Ordine Nazionale della Croce del Sud (Braziliya)
Dama di Gran Croce decorato con Gran Cordone dell'Ordine Nazionale del Niger (Niger)
[[Şəkil: Membro di I Classe dell'Ordine di Al-Nahayyan
Ord.Equator.Star-ribbon.gif Dama di Gran Croce decorato con Gran Cordone dell'Ordine della Stella Equatoriale (Qabon)
Cavaliere BAR.svg Membro di I Classe dell'Ordine del Sole Supremo (Əfqanıstan)
Ord.Lion.Nassau.jpg Dama dell'Ordine del Leone d'Oro di Nassau (Lüksemburq)
Order of the Yugoslavian Great Star Rib.png Dama di Gran Stella dell'Ordine della Grande Stella di Jugoslavia (Yuqoslaviya)
MEX Order of the Aztec Eagle 1Class BAR.png Cavaliere di Gran Croce decorato di Gran Cordone dell'Ordine dell'Aquila Azteca (Meksika)
[[Şəkil: Dama di Gran Croce decorato di Gran Cordone dell'Ordine del Leopardo
EGY Order of the Nile - Grand Cordon BAR.png Dama di Gran Croce decorato di Gran Cordone dell'Ordine del Nilo (Misir)
PRT Order of Saint James of the Sword - Grand Cross BAR.png Dama di Gran Croce decorato di Gran Cordone dell'Ordine di San Giacomo della Spada (Portuqaliya)
Dama di Gran Croce decorato di Gran Collare dell'Ordine di Mubarak il Grande (Küveyt)
[[Şəkil: Dama di Gran Croce decorato di Gran Collare dell'Ordine di al-Khalifa
Membro di Classe Superiore dell'Ordine di Oman (Oman)
Spanish War Service Medal ribbon.svg Dama di Gran Croce decorato di Gran Collare dell'Ordine del Re Abdul Aziz (Səudiyyə Ərəbistanı)
[[Şəkil: Dama di Gran Croce decorato di Gran Collare dell'Ordine della Repubblica di Tunisia (Tunis)
[[Şəkil: Membro di Classe Eccezionale dell'Ordine della sovranità (Mərakeş)
[[Şəkil: Membro dell'Ordine di Said
Dama di Gran Croce decorato con Gran Collare del Reale Ordine di Carlo III (İspaniya)
[[Şəkil: Membro dell'Ordine di Mugunghwa
Dama dell'Ordine del Toson d'Oro (İspaniya)
[[Şəkil: Membro dell'Ordine della Grande Stella
POL Order Zaslugi PRL kl1 BAR.png Dama di Gran Croce dell'Ordine al Merito della Repubblica di Polonia (Polşa)
OSSIbis3.png Dama di Gran Croce dell'Ordine al Merito della Repubblica ungherese (Macarıstan)
[[Şəkil: Dama di Gran Croce decorato con Gran Collare dell'Ordine della Croce di Boyaca
[[Şəkil: Membro di Classe Speciale dell'Ordine del Kuwait (Küveyt)
Order Orla Bialego1.gif Dama dell'Ordine dell'Aquila Bianca (Polşa)
TCH CS Vojensky Rad Bileho Lva 1st (1945) BAR.svg Dama di Gran Croce decorato di Gran Collare dell'Ordine del Leone Bianco (Çexiya)
LVA Order of the Three Stars - Grand Cross BAR.png Dama di Gran Croce decorato di Gran Collare dell'Ordine delle Tre Stelle (Litva)
Ord.Merit.Perù-ribbon.gif Dama di Gran Croce dell'Ordine al Merito del Perù (Peru)
Ord.GoldenEagle-ribbon.gif Membro dell'Ordine dell'Aquila d'Oro (Qazaxıstan)
Ribbon of an order of king Tomislav.png Membro del Grand'Ordine del Re Tomislavo (Xorvatiya)
Order of Vytautas GC Ribbon.gif Gran Collare dell'Ordine di Vytautas il Grande (Litva)
Dama di Gran Croce decorato di Gran Cordone dell'Ordine della Croce della Terra Mariana (Estoniya)
[[Şəkil: Membro di Prima Classe dell'Ordine della Repubblica Turca (Türkiyə)
SVK Rad Bieleho Dvojkriza 1 triedy BAR.svg Membro di I Classe dell'Ordine della Doppia Croce Bianca (Slovakiya)
Ord.Nishan-i-Pakistan.ribbon.gif Membro di I Classe dell'Ordine del Nishan-e-Pakistan (Pakistan)
Darjah Utama Temasek ribbon (from 1996).png Membro di I Classe dell'Ordine del Darjah Utama Temasek (Sinqapur)
Croce al merito della marina bronze medal BAR.svg Gran Comandante dell'Ordine della Corona di Malaysia (Malayziya)
BRU Royal Family Order of the Crown of Brunei.svg Collare dell'Ordine famigliare reale della Corona del Brunei (Bruney)
[[Şəkil: Membro di I Classe dell'Ordine del Capo Distinto
[[Şəkil: Membro dell'Ordine del Cuore d'Oro
Ord.Gambia-ribbon.gif Gran Comandante dell'Ordine della Repubblica di Gambia (Qambiya)
[[Şəkil: Gran Comandante dell'Ordine del Leone
PresidentialOrder.Botswana-ribbon.gif Membro dell'Ordine Presidenziale del Botswana (Botsvana)
[[Şəkil: Dama di Gran Croce decorata di Gran Cordone dell'Ordine della Repubblica Federale di Nigeria (Nigeriya)
MelitenseMilitare.png Compagno d'Onore dell'Ordine pro merito Melitensi (Sovrano Militare Ordine di Malta)
[[Şəkil: Membro dell'Ordine del Sultano del Brunei (Bruney)
Ord.GoodHope-ribbon.gif Gran Croce in oro dell'Ordine della Buona Speranza (CAR)
[[Şəkil: Membro onorario del Xirka Ġieħ ir-Repubblika

Kraliçanın xarici ölkə başçısı kim titulları[redaktə]

Sələfi Titulları Tarix Xələfi
VI Georq Böyük BritaniyaŞimali İrlandiya kraliçası 6 fevral 1952-dən Hələ təyin edilməyib
VI Georq Kanada kraliçası 6 fevral 1952-dən Hələ təyin edilməyib
VI Georq Avstraliya kraliçası 6 fevral 1952-dən Hələ təyin edilməyib
VI Georq Yeni Zelandiya kraliçası 6 fevral 1952-dən Hələ təyin edilməyib
VI Georq Pakistan kraliçası 6 fevral 1952-1956 Titul ləğv edilib
VI Georq Cənubi Afrika kraliçası 6 fevral 1952-1961 Titul ləğv edilib
VI Georq Seylon adası kraliçası 6 fevral 1952-1972 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Qana kraliçası 1957-1960 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Nigeriya kraliçası 1960-1963 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Syerra-Leone kraliçası 1961-1971 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Tanqanika kraliçası 1961-1962 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Yamayka kraliçası 1962-ci ildən Hələ təyin edilməyib
Kraliçanın özü Trinidad və Tobaqo 1962-1976 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Reqgina Uqanda 1962-1963 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Keniya kraliçası 1963-1964 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Malavi kraliçası 1964-1966 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Qambiya kraliçası 1965-1970 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Qayana kraliçası 1966-1970 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Barbados kraliçası 1966-cı ildən Hələ təyin edilməyib
Kraliçanın özü Mavriki kraliçası 1964-1974 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Fici adaları kraliçası 1970-1987 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Baham adaları kraliçası 1970-1987 Titul ləğv edilib
Kraliçanın özü Qrenada kraliçası 1973-dən Hələ təyin edilməyib
Kraliçanın özü Papua Yeni Qvineya kraliçası 1974-dən Hələ təyin edilməyib
Kraliçanın özü Solomon adaları kraliçası 1978-dən Hələ təyin edilməyib
Kraliçanın özü Tuvalu kraliçası 1978-dən Hələ təyin edilməyib
Kraliçanın özü Sent-Lüsiya kraliçası 1979-dan Hələ təyin edilməyib
Kraliçanın özü Sent Vinsent və Qrenadinlər kraliçası 1979-dan Hələ təyin edilməyib
Kraliçanın özü Beliz kraliçası 1981-dən Hələ təyin edilməyib
Kraliçanın özü Antiqua və Barbuda kraliçası 1981-dən Hələ təyin edilməyib
Kraliçanın özü Sent-Kitts və Nevis kraliçası 1981-dən Hələ təyin edilməyib