Tapançaların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Tapançaların siyahısı — ölkə, model və kalibr üzrə tapançaların siyahısı.

Simvol TA ÇL YA AT
Mənası Tək atımlı Çox lüləli Yarı avtomatik tapança Avtomatik tapança
Tapança İstehsalçı Giliz Növü Ölkə İl
Akdal Ghost Akdal 9×19mm Parabellum YA Flag of Turkey.svg Türkiyə 1990
Bechowiec-1 Bataliony Chłopskie 9×19mm Parabellum MP Flag of Poland.svg Polşa 1943
ALFA Combat ALFA 9×19mm Parabellum
.40 S&W
.45 ACP
YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 1980
ALFA Defender ALFA 9×19mm Parabellum
.40 S&W
.45 ACP
YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 1982
Arcus 94 Arcus 9×19mm Parabellum YA Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan 1994
Arcus 98DA Arcus 9×19mm Parabellum YA Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan 1998
Arsenal P-M02 Bulgarian Arsenal 9×19mm Parabellum YA Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan 1999
ASP Paris Theodore 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1970s
Astra 300 Astra-Unceta y Cia .32 ACP
.380 ACP
YA Flag of Spain.svg İspaniya 1921
Astra 400 Astra-Unceta y Cia 9×23mm Largo YA Flag of Spain.svg İspaniya 1921
Campo Giro 9×23mm Largo YA Flag of Spain.svg İspaniya 1904
Star model 14 Star Bonifacio Echeverria S.A 7.65 Browning YA Flag of Spain.svg İspaniya 1914
Star model 08 Star Bonifacio Echeverria S.A 7.65 Browning YA Flag of Spain.svg İspaniya 1908
Astra 600 Astra-Unceta y Cia 9×19mm Parabellum YA Flag of Spain.svg İspaniya 1943
Astra Model 900 Astra-Unceta y Cia 7.63×25mm Mauser MP Flag of Spain.svg İspaniya 1927
Astra A-80 Astra-Unceta y Cia 9×19mm Parabellum
.38 Super
.45 ACP
YA Flag of Spain.svg İspaniya 1982
AutoMag (pistol) Arcadia Machine and Tool .44 Magnum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1969
FÉG 37M FÉG .380 ACP
.32 ACP
YA Flag of Hungary.svg Macarıstan 1937
AMT Automag II Arcadia Machine and Tool .22 WMR YA Flag of the United States.svg ABŞ 1970s
AMT AutoMag III Arcadia Machine and Tool .30 Carbine YA Flag of the United States.svg ABŞ 1970s
AMT AutoMag IV Arcadia Machine and Tool .45 Winchester Magnum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1970s
AMT Automag V Arcadia Machine and Tool .50 Action Express YA Flag of the United States.svg ABŞ 1970s
AMT Hardballer Arcadia Machine and Tool .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1977
AMT Skipper Arcadia Machine and Tool .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1960s
Baby Nambu Kijiro Nambu 7×20mm Nambu YA Flag of Japan.svg Yaponiya 1909
Ballester-Molina Hispano Argentina de Automotives SA .45 ACP YA Flag of Argentina.svg Argentina 1938
Bersa 83 Bersa .380 ACP YA Flag of Argentina.svg Argentina 1989
Bersa Thunder 380 Bersa .380 ACP YA Flag of Argentina.svg Argentina 1995
Steyr Mannlicher 1901 Steyr 7.65mm Mannlicher YA Şəkil:Flag of Austria-Hungary 1869-1918.svg Avstriya-Macarıstan 1901
Roth Steyr M1907 Österreichische Waffenfabriksgesellschaft 8mm Roth-Steyr YA [[Şəkil:|border|20px]] Avstriya-Macarıstan 1900
Bersa Thunder 9 Bersa 9×19mm Parabellum YA Flag of Argentina.svg Argentina 1994
Beretta Cheetah Beretta .32 ACP YA Flag of Italy.svg İtaliya 1976
Beretta 21 Bobcat Beretta .25 ACP YA Flag of Italy.svg İtaliya 1979
Beretta 3032 Tomcat Beretta .32 ACP YA Flag of Italy.svg İtaliya 1979
Beretta 418 Beretta .25 ACP YA Flag of Italy.svg İtaliya 1919
Beretta 87 Target Beretta .22 LR YA Flag of Italy.svg İtaliya 1976
Beretta 92 Beretta 9×19mm Parabellum YA Flag of Italy.svg İtaliya 1975
Beretta 92G-SD/96G-SD Beretta 9×19mm Parabellum YA Flag of Italy.svg İtaliya 2002
Vz. 52 Zbrojovka Brno 7.62mm YA Flag of the Czech Republic.svg Çexoslovakiya 1952
Beretta 93R Beretta 9×19mm Parabellum MP Flag of Italy.svg İtaliya 1978
Beretta 950 Jetfire Beretta .25 ACP YA Flag of Italy.svg İtaliya 1952
Beretta M 1934 Beretta .380 ACP YA Flag of Italy.svg İtaliya 1934
Beretta M 1935 Beretta .32 ACP YA Flag of Italy.svg İtaliya 1935
Beretta M 1951 Beretta 9×19mm Parabellum YA Flag of Italy.svg İtaliya 1951
Beretta 8000 Beretta 9×19mm Parabellum YA Flag of Italy.svg İtaliya 1994
Beretta 9000 Beretta 9×19mm Parabellum
.40 S&W
YA Flag of Italy.svg İtaliya 1990s
Beretta Px4 Storm Beretta 9×19mm Parabellum
.40 S&W
.45 ACP
YA Flag of Italy.svg İtaliya 2004
Beretta U22 Neos Beretta .22 LR YA Flag of Italy.svg İtaliya 2000s
Bergmann-Bayard pistol Theodor Bergmann 9mm Largo YA Flag of Belgium (civil).svg Belçika 1901
Bren Ten Dornaus & Dixon Enterprises, Inc. 10mm Auto
.45 ACP
YA Flag of the United States.svg ABŞ 1983
Browning BDM Browning Arms Company 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1991
Browning Buck Mark Browning Arms Company
FN Herstal
.22 LR YA Flag of the United States.svg ABŞ 1985
Browning Hi-Power Browning Arms Company 9×19mm Parabellum
.40 S&W
YA Flag of the United States.svg ABŞ 1935
Brügger & Thomet MP9 Brügger & Thomet 9×19mm Parabellum MP/DA Flag of Switzerland.svg İsveçrə 2004
Caracal pistol Caracal International L.L.C. 9×19mm Parabellum YA Flag of the United Arab Emirates.svg Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri 2006
Carbon 15 Type 21 Bushmaster Firearms International, LLC 9×19mm Parabellum MP Flag of the United States.svg ABŞ 2000s
Carbon 15 Type 21S Bushmaster Firearms International, LLC 9×19mm Parabellum MP Flag of the United States.svg ABŞ 2000s
Carbon 15 Type 97 Bushmaster Firearms International, LLC 9×19mm Parabellum MP Flag of the United States.svg ABŞ 2000s
Carbon 15 Type 97S Bushmaster Firearms International, LLC 9×19mm Parabellum MP Flag of the United States.svg ABŞ 2000s
Carbon 15 9mm Bushmaster Firearms International, LLC 9×19mm Parabellum MP Flag of the United States.svg ABŞ 2000s
Claridge Hi-Tec/Goncz Pistol Claridge Hi-Tec Inc. 9×19mm Parabellum MP Flag of the United States.svg ABŞ 1990
Cobra Rhodesia 9×19mm Parabellum MP Şablon:Flagcountry
Colt M1911 John Browning .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1911
Colt Model 1903 Pocket Hammerless Colt Patent Firearms Manufacturing Company of Hartford .32 ACP
.380 ACP
YA Flag of the United States.svg ABŞ 1903
Colt Model 1903 Pocket Hammer Colt Patent Firearms Manufacturing Company of Hartford .38 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1903
Colt SCAMP Henry A. Into .221 Remington Fireball MP Flag of the United States.svg ABŞ 1971
Colt SOCOM John Browning .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1990s
COP 357 Derringer Robert Hillberg .357 Magnum SS/ÇL Flag of the United States.svg ABŞ 1983
Córdova Indumil 9×19mm Parabellum YA Flag of Colombia.svg Kolumbiya 2013
CZ vz. 22 Ceska Zbrojovka .380 ACP YA Flag of the Czech Republic.svg Çexoslovakiya 1921
ČZ vz. 27 Ceska Zbrojovka .32 ACP YA Flag of the Czech Republic.svg Çexoslovakiya 1927
ČZ vz. 38 Ceska Zbrojovka .380 ACP YA Flag of the Czech Republic.svg Çexoslovakiya 1938
CZ 75 Česká Zbrojovka 9×19mm Parabellum YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 1975
CZ 82 Česká Zbrojovka 9×19mm Parabellum YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 1982
CZ 85 Česká Zbrojovka 9×19mm Parabellum YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 1985
CZ P-01 Česká Zbrojovka 9×19mm Parabellum YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 1980s
CZ 2075 RAMI Česká Zbrojovka 9×19mm Parabellum YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 2007
CZ SP-01 Česká Zbrojovka 9×19mm Parabellum YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 1970s
CZ 92 Česká Zbrojovka 9×19mm Parabellum YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 1992
CZ-97B Česká Zbrojovka .45 ACP YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 1987
CZ 100 Česká Zbrojovka 9×19mm Parabellum YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 1995
CZ 110 Česká Zbrojovka 9×19mm Parabellum YA Flag of the Czech Republic.svg Çexiya 2000s
Daewoo DP51 S&T Daewoo 9×19mm Parabellum YA Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya 1990
FN Model 1903 Fabrique Nationale 9mm Browning Long
.32 ACP
YA Flag of the United States.svg ABŞ 1902
Dan Wesson M1911 ACP pistol Dan Wesson Firearms .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 2005
Danuvia VD-01 Danuvia Gepgyar 9×19mm Parabellum YA Flag of Hungary.svg Macarıstan 2005
Deer gun American Machine and Foundry 9×19mm Parabellum SS Flag of the United States.svg ABŞ 1964
Delacre Henri Delacre 9×19mm Parabellum MP Flag of France.svg Fransa 1931
Denshway Helwan military industries 9×19mm Parabellum YA Flag of Egypt.svg Misir 1990
Desert Eagle Magnum Research .44 Magnum
.50 Action Express
YA Flag of the United States.svg ABŞ 1979
Flintlock pistol .54
.69
SS Flag of the United States.svg ABŞ 1799/1816/1836
Duck foot pistol Various .45 ACPŞablon:Citation needed SS/ÇL Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya 1800s
FEG P9M FEGARMY Arms factory 9×19mm Parabellum YA Flag of Hungary.svg Macarıstan 1969
FEG P9R FEGARMY Arms factory 9×19mm Parabellum YA Flag of Hungary.svg Macarıstan 1970s
Fort 12 FORT 9×18mm Makarov YA Flag of Ukraine.svg Ukrayna 1990s
Fort 14 FORT 9×18mm Makarov YA Flag of Ukraine.svg Ukrayna 2003
Fort 17 FORT 9×18mm Makarov YA Flag of Ukraine.svg Ukrayna 2007
FN Forty-Nine FN Herstal 9×19mm Parabellum YA Flag of Belgium (civil).svg Belçika 1949
FN Five-seven FN Herstal 5.7×28mm YA Flag of Belgium (civil).svg Belçika 1998
FN FNP series FN Herstal 9×19mm Parabellum YA Flag of Belgium (civil).svg Belçika 2003
FN Hi-Power FN Herstal 9×19mm Parabellum YA Flag of Belgium (civil).svg Belçika 1935
FN Model 1910 FN Herstal .380 ACP YA Flag of Belgium (civil).svg Belçika 1910
FP-45 Liberator Guide Lamp Corporation .45 ACP SS Flag of the United States.svg ABŞ 1942
Freedom Arms single shot pistol Freedom Arms Inc. .375 Winchester SS Flag of the United States.svg ABŞ 2007
Garrucha (pistol) Castelo .32 S&W
.38 S&W
SS/ÇL Flag of Brazil.svg Braziliya 1730's
Glisenti Model 1910 Real Factory D'arma Glisenti 9×19mm Glisenti YA Flag of Italy.svg İtaliya 1910
Glock 17 Glock 9×19mm Parabellum YA Flag of Austria.svg Avstriya 1980
Glock 18 Glock 9×19mm Parabellum MP Flag of Austria.svg Avstriya 1980
Glock 19 Glock 9×19mm Parabellum YA Flag of Austria.svg Avstriya 1988
Glock 20 Glock 10mm Auto YA Flag of Austria.svg Avstriya 1991
Glock 21 Glock .45 ACP YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 22 Glock .40 S&W YA Flag of Austria.svg Avstriya 1991
Glock 23 Glock .40 S&W YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 24 Glock .40 S&W YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 25 Glock .380 ACP YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 26 Glock 9×19mm Parabellum YA Flag of Austria.svg Avstriya 1995
Glock 27 Glock .40 S&W YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 28 Glock .380 ACP YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 29 Glock 10mm Auto YA Flag of Austria.svg Avstriya 1997
Glock 30 Glock .45 ACP YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 31 Glock .357 SIG YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 32 Glock .357 SIG YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 33 Glock .357 SIG YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 34 Glock 9×19mm Parabellum YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 35 Glock .40 S&W YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 36 Glock .45 ACP YA Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Glock 37 Glock .45 GAP YA Flag of Austria.svg Avstriya 2003
Glock 38 Glock .45 GAP YA Flag of Austria.svg Avstriya 2004
Glock 39 Glock .45 GAP YA Flag of Austria.svg Avstriya 2005
Goncz GA-9 Goncz Armament Inc 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1984
Guncrafter Industries Model No. 1 Guncrafter Industries .50 GI YA Flag of the United States.svg ABŞ 2000
Guncrafter Industries Model No. 2 Guncrafter Industries .50 GI YA Flag of the United States.svg ABŞ 2006
Gyrojet MB Associates 13x50mm rocket YA Flag of the United States.svg ABŞ 1960s
Harpers Ferry Model 1805 Harpers Ferry Armory .58 calibre ball SS Flag of the United States.svg ABŞ 1805
Helwan 51 Helwan military industries 9×19mm Parabellum YA Flag of Egypt.svg Misir 1951
Helwan 92 Helwan military industries 9×19mm Parabellum YA Flag of Egypt.svg Misir 1992
Helwan super Helwan military industries 9×19mm Parabellum YA Flag of Egypt.svg Misir 2000
Heckler & Koch HK4 Heckler & Koch .22 LR YA Flag of Germany.svg Almaniya 1967
Heckler & Koch MK23 Heckler & Koch .45 ACP YA Flag of Germany.svg Almaniya 1991
Heckler & Koch MK23 Heckler & Koch .45 ACP YA Flag of Germany.svg Almaniya 1991
Heckler & Koch HK45 Heckler & Koch .45 ACP YA Flag of Germany.svg Almaniya 2005
Heckler & Koch MP7 Heckler & Koch 4.6×30mm MP Flag of Germany.svg Almaniya 2001
Heckler & Koch P30 Heckler & Koch 9×19mm Parabellum YA Flag of Germany.svg Almaniya 2006
Heckler & Koch P7 Heckler & Koch 9×19mm Parabellum
.380 ACP
YA Flag of Germany.svg Almaniya 1976
Heckler & Koch P9 Heckler & Koch 9×19mm Parabellum YA Flag of Germany.svg Almaniya 1965
Heckler & Koch P11 Heckler & Koch 7.62×36mm ÇL Flag of Germany.svg Almaniya 1970s
Heckler & Koch P2000 Heckler & Koch 9×19mm Parabellum YA Flag of Germany.svg Almaniya 2001
Heckler & Koch VP70 Heckler & Koch 9×19mm Parabellum MP Flag of Germany.svg Almaniya 1970
Heckler & Koch UCP Heckler & Koch 4.6×30mm YA Flag of Germany.svg Almaniya 2006
Heckler & Koch USP Heckler & Koch 9×19mm Parabellum
.357 SIG
.40 S&W
.45 ACP
YA Flag of Germany.svg Almaniya 1989
Hi-Point .45 ACP Hi-Point Firearms .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1990s
Hi-Point Model 40 SW Hi-Point Firearms .40 S&W YA Flag of the United States.svg ABŞ 1990s
Hogue Avenger Powerspeed .45 ACP YA Flag of Austria.svg Avstriya 2010
Howdah pistol unknown .455 Webley ÇL [[Şəkil:|border|20px]] Britaniya İmperiyası unknown
Husqvarna M/40 Aimo Lahti 9×19mm Parabellum YA [[Şəkil:|border|20px]] Findlandiya 1935
IM Metal HS 2000 IM Metal 9×19mm Parabellum
.357 SIG
.45 ACP
YA Flag of Croatia.svg Xorvatiya 1997
Inglis Hi-Power Inglis 9×19mm Parabellum YA Flag of Canada.svg Kanada 1930s
Intratec TEC-DC9 Intratec 9×19mm Parabellum MP Flag of the United States.svg ABŞ 1970s
JO.LO.AR. Star Bonifacio Echeverria, S.A. .380 ACP
9×23mm Largo
YA Flag of Spain.svg İspaniya 1924
Jericho 941 Israel Weapons Industries 9×19mm Parabellum
.45 ACP
YA Flag of Israel.svg İsrail 1990
Kahr CW series Kahr Arms 9×19mm Parabellum
.40 S&W
.45 ACP
YA Flag of the United States.svg ABŞ 1990s
Kahr K9 Kahr Arms 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1996–present
Kahr MK series Kahr Arms 9×19mm Parabellum
.40 S&W
YA Flag of the United States.svg ABŞ 1990s
Kahr P9 Kahr Arms 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1990s
Kahr T9 Kahr Arms 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1990s
Kel-Tec P-11 Kel-Tec 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1991
Kel-Tec P-32 Kel-Tec .32 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1999
Kel-Tec P-3AT Kel-Tec .380 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 2004
Kel-Tec PLR-16 Kel-Tec 5.56×45mm NATO MP Flag of the United States.svg ABŞ 2006
Kimber Aegis Kimber Manufacturing 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1995
Kimber Custom Kimber Manufacturing .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1997
Kimber Custom TLE II Kimber Manufacturing .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1998
Kommando LDP Kommando Arms 9×19mm Parabellum MP Şablon:Flagcountry 1965
KRISS KARD KRISS USA .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ Not in production
Lancaster pistol unknown .455 Webley ÇL [[Şəkil:|border|20px]] Britaniya İmperiyası 1860
Lercker pistol Italy .32 ACP MP Flag of Italy.svg İtaliya 1950
LH9 Lionheart 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 2011, Related to Daewoo DP-51
Llama (pistol) Llama Gabilondo y Cia SA 9×19mm Parabellum YA Flag of Spain.svg İspaniya 1986
LP01 VB Berapi 9×19mm Parabellum MP Flag of Malaysia.svg Malaysia 2000s
Lucznik Arms Factory P-64 Lucznik Arms Factory 9×18mm Makarov YA Flag of Poland.svg Polşa 1965
Luger P08 pistol Deutsche Waffen und Munitionsfabriken 9×19mm Parabellum YA [[Şəkil:|border|20px]] Almaniya İmperiyası 1910
M9 Pistol Beretta 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1990
MAB Model A Manufacture d'armes de Bayonne .25 ACP YA Flag of France.svg Fransa 1920s
MAB Model B Manufacture d'armes de Bayonne .25 ACP YA Flag of France.svg Fransa 1932
MAB Model D Manufacture d'armes de Bayonne .32 ACP YA Flag of France.svg Fransa 1933
Modèle 1935 pistol Manufacture d'armes de Saint-Étienne 7.65mm Longue YA Flag of France.svg Fransa 1935
MAC Mle 1950 Manufacture d'armes de Châtellerault MAS 9x19mm Parabellum YA Flag of France.svg Fransa 1950
MAB PA-15 Manufacture d'armes de Bayonne 9×19mm Parabellum YA Flag of France.svg Fransa 1975
MAC-10 Military Armament Corporation .45 ACP MP Flag of the United States.svg ABŞ 1970
MAC-11 Military Armament Corporation .380 ACP MP Flag of the United States.svg ABŞ 1972
MAG-95 Łucznik Arms Factory - Radom 9×19mm Parabellum YA Flag of Poland.svg Polşa 1995
Makarov PM Izhevsk Mechanical Factory 9×18mm Makarov YA Flag of the Soviet Union.svg SSRİ
Flag of Russia.svg Rusiya
1951
Mamba 9×19mm Parabellum YA Flag of South Africa.svg Cənubi Afrika Respublikası 1970s
Mars Automatic Pistol Webley and Scott .45 Mars Long and others YA Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya 1890s
Mauser C96 Mauser 7.63×25mm Mauser MP [[Şəkil:|border|20px]] Almaniya İmperiyası 1899
MGP-15 submachine gun SIMA Electronica 9×19mm Parabellum MP Flag of Peru (state).svg Peru 1990
Minebea PM-9 Minebea 9×19mm Parabellum MP Flag of Japan.svg Yaponiya 1990
Mk 1 Underwater Defense Gun Naval Surface Weapons Center Mark 59 Mod 0 Projectile ÇL Flag of the United States.svg ABŞ 1970
Mossberg Brownie O.F. Mossberg & Sons .22 LR ÇL Flag of the United States.svg ABŞ 1922
Nambu pistol Kijiro Nambu 8×22mm Nambu YA Şablon:Flagcountry 1902
Nock gun James Wilson .52 calibre ball SS/ÇL Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya 1779
Norinco NP-22 Norinco 9×19mm Parabellum YA Flag of the People's Republic of China.svg Çin 1986
Norinco NZ-75 Norinco 9×19mm Parabellum YA Flag of the People's Republic of China.svg Çin 1980
Obregón pistol Alejandro Obregón .45 ACP YA Flag of Mexico.svg Meksika 1934
OTs-02 Kiparis KBP Instrument Design Bureau 9×18mm Makarov MP Flag of Russia.svg Rusiya 1991
OTs-23 DROTIK KBP Instrument Design Bureau 5.45×18mm MP Flag of Russia.svg Rusiya 1990s
OTs-27 KBP Instrument Design Bureau 9×18mm Makarov YA Flag of Russia.svg Rusiya 1994
OTs-33 Pernach KBP Instrument Design Bureau 9×18mm Makarov MP Flag of Russia.svg Rusiya 1995
PP-2000 KBP Instrument Design Bureau 9×19mm Parabellum MP Flag of Russia.svg Rusiya 2004
PAMAS modèle G1 Manufacture d'armes de Saint-Étienne (MAS) 9×19mm Parabellum YA Flag of France.svg Fransa 1975
Para-Ordnance P14-45 Para-Ordnance .45 ACP
.40 S&W
.38 Super
YA Flag of Canada.svg Kanada 1988
PH-45 DOSS Shar .45 ACP YA Flag of Ukraine.svg Ukrayna 2000s
Pistol Auto 9mm 1A Ordnance Factories Organisation 9×19mm Parabellum YA Flag of Canada.svg Kanada 1980s
Pistol model 2000 RomArm 9×19mm Parabellum YA Flag of Romania.svg Rumıniya 2000
PSM TSNII TochMash 5.45×18mm YA Flag of Russia.svg Rusiya 1971
PSS TSNII TochMash 7.62x41mm YA Flag of Russia.svg Rusiya 1983
P-96 KBP 9×18mm Makarov YA Flag of Russia.svg Rusiya 1995
QSW-06 Norinco 5.8×21mm DAP92 YA Flag of the People's Republic of China.svg Çin 2002
QSZ-92 Norinco 5.8×21mm DAP92
9×19mm Parabellum
YA Flag of the People's Republic of China.svg Çin 1994
Remington Rider Single Shot Pistol E. Remington and Sons 4.3mm SS Flag of the United States.svg ABŞ 1860
Remington XP-100 Remington Arms Company .221 Remington Fireball SS Flag of the United States.svg ABŞ 1963
Remington Zig-Zag Derringer E. Remington and Sons .22 LR ÇL Flag of the United States.svg ABŞ 1860
Rock Island Armory Armscor .45 ACP
9x19mm
.38 Super
YA Flag of the Philippines.svg Filippin 1952
Ruby Gabilondo y Urresti .32 ACP YA Flag of Spain.svg İspaniya 1914
Ruger Hawkeye Ruger .256 Winchester Magnum SS Flag of the United States.svg ABŞ 1960s
Ruger MP9 Ruger 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1995
Ruger P85 Ruger 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1985
Ruger P89 Ruger 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1991
Ruger P90 Ruger .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1991
Ruger P95 Ruger 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 1992
Ruger P97 Ruger .40 S&W YA Flag of the United States.svg ABŞ 1994
Ruger P345 Ruger .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 2003
Ruger SR9 Ruger 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 2007
Ruger LCP Ruger .380 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 2009
Ruger LC9 Ruger 9×19mm Parabellum YA Flag of the United States.svg ABŞ 2011
Sauer 38H Sauer & Sohn .32 ACP YA [[Şəkil:|border|20px]] Üçüncü Reyx 1938
Semmerling compact pistol Semmerling .45 ACP YA Flag of the United States.svg ABŞ 1980s
Sphinx SDP Sphinx Arms 9×19mm Parabellum YA Flag of Switzerland.svg İsveçrə 1976
SIG P210 Swiss Arms AG 9×19mm Parabellum YA Flag of Switzerland.svg İsveçrə 1949
SIG P220 Swiss Arms AG .45 ACP YA Flag of Switzerland.svg İsveçrə 1975
SIG P226 Swiss Arms AG 9×19mm Parabellum
.40 S&W
.357 SIG
YA Flag of Switzerland.svg İsveçrə 1996
SIG P227 Swiss Arms AG .45 ACP YA Flag of Switzerland.svg İsveçrə 2012
SIG P228 Swiss Arms AG 9×19mm Parabellum YA Flag of Switzerland.svg İsveçrə 1999
SIG P229 Swiss Arms AG 9×19mm Parabellum
.40 S&W
.357 SIG
YA Flag of Switzerland.svg İsveçrə 1999
SIG P239 Swiss Arms AG 9×19mm Parabellum
.40 S&W
.357 SIG
YA Flag of Switzerland.svg İsveçrə 1990s
SIG P250 DCc SIG-Sauer 9×19mm Parabellum YA Flag of Germany.svg Almaniya 2007
Škorpion vz. 61 Česká Zbrojovka Uherský Brod .32 ACP MP Flag of the Czech Republic.svg Çexoslovakiya 1961
SPP-1 Underwater Pistol TSNIITOCHMASH 4.5×39R ÇL Flag of the Soviet Union.svg SSRİ 1971
Springfield Armory XD HS Produkt 9×19mm Parabellum YA Flag of Croatia.svg Xorvatiya 1999
Star Firestar M43 Star Bonifacio Echeverria, S.A. 9×19mm Parabellum YA Flag of Spain.svg İspaniya 1994
Star Ultrastar Star Bonifacio Echeverria, S.A. 9×19mm Parabellum YA Flag of Spain.svg İspaniya 1990s
Star Z84 Star Bonifacio Echeverria, S.A. 9×19mm Parabellum MP Flag of Spain.svg İspaniya 1985
Stechkin APS Tula Arsenal 9×19mm Parabellum
9×18mm Makarov
MP Flag of the Soviet Union.svg SSRİ 1948
Steyr M Steyr Mannlicher 9×19mm Parabellum YA Flag of Austria.svg Avstriya 1999
Steyr M1912 Steyr Mannlicher 9×23mm Steyr YA [[Şəkil:|border|20px]] Avstriya-Macarıstan 1912
Frommer Stop FÉG .32 ACP
.380 ACP
YA [[Şəkil:|border|20px]] Avstriya-Macarıstan 1912
Steyr TMP Steyr Mannlicher 9×19mm Parabellum MP Flag of Austria.svg Avstriya 1990s
Tanfoglio T95 Tanfoglio 9×19mm Parabellum YA Flag of Italy.svg İtaliya 1998
Tanfoglio Combat Sport Tanfoglio 9×19mm Parabellum YA Flag of Italy.svg İtaliya 2000s
Tanfoglio Force Tanfoglio 9×19mm Parabellum YA Flag of Italy.svg İtaliya 1997
Taurus PT 24/7 Taurus (manufacturer) 9×19mm Parabellum
.40 S&W
.45 ACP
YA Flag of Brazil.svg Braziliya 2004
Taurus PT92 Taurus (manufacturer) 9×19mm Parabellum YA Flag of Brazil.svg Braziliya 1983
Taurus Millennium PT140 Taurus (manufacturer) .40 S&W YA Flag of Brazil.svg Braziliya 2005
Taurus Millennium PT145 Taurus (manufacturer) .45 ACP YA Flag of Brazil.svg Braziliya 2005
Taurus PT1911 Taurus (manufacturer) .45 ACP YA Flag of Brazil.svg Braziliya 2005
TC-10 Enfield Arms 9×19mm Parabellum YA Flag of Australia.svg Avstraliya 20??
Tisas Zigana C45 TİSAŞ .45 ACP YA Flag of Turkey.svg Türkiyə 2000s
Tisas Zigana K TİSAŞ 9×19mm Parabellum YA Flag of Turkey.svg Türkiyə 2000s
Tisas Zigana M16 TİSAŞ 9×19mm Parabellum YA Flag of Turkey.svg Türkiyə 2000s
Tisas Zigana T TİSAŞ 9×19mm Parabellum YA Flag of Turkey.svg Türkiyə 2000s
Tokarev TT-30 Fedor Tokarev 7.62×25mm Tokarev YA Flag of the Soviet Union.svg SSRİ 1930
Tokarev TT-33 Fedor Tokarev 7.62×25mm Tokarev YA Flag of the Soviet Union.svg SSRİ 1933
TP-82 unknown .50 BMG ÇL Flag of the Soviet Union.svg SSRİ 1986
Trejo pistol Armas Trejo S.A. Zacatlan .22LR / .380 ACP YA Flag of Mexico.svg Meksika 1950s
Type 14 Nambu Kijiro Nambu 8×22mm Nambu YA Şablon:Flagcountry 1925
Type 64 pistol Norinco 7.62×17mm Type 64 YA Flag of the People's Republic of China.svg Çin 1960
Type 77 pistol Norinco 7.62×17mm Type 64
9×19mm Parabellum
YA Flag of the People's Republic of China.svg Çin 1976
Type 80 pistol Norinco 7.62×25mm Tokarev MP Flag of the People's Republic of China.svg Çin 1980
Type 94 Nambu Kijiro Nambu 8×22mm Nambu YA Şablon:Flagcountry 1934
UZI Pistol Israel Military Industries 9×19mm Parabellum MP Flag of Israel.svg İsrail 1980s
VBR-Belgium CQBW VBR-Belgium 7.92×24mm
5.7×28mm
4.6×30mm
YA Flag of Belgium (civil).svg Belçika 2000
Vektor CP1 Denel 9×19mm Parabellum YA Flag of South Africa.svg Cənubi Afrika Respublikası 1996
Vektor SP Denel 9×19mm Parabellum YA Flag of South Africa.svg Cənubi Afrika Respublikası 1992
Vis pistol Fabryka Broni 9×19mm Parabellum YA Flag of Poland.svg Polşa 1935
KIS Ponury 9mm Luger MP Flag of Poland.svg Polşa 1943
Volkspistole Mauser 9×19mm Parabellum YA [[Şəkil:|border|20px]] Üçüncü Reyx 1940s
Walther P5 Walther arms 9×19mm Parabellum YA Flag of Germany.svg Almaniya 1970s
Walther P22 Walther arms .22 LR YA Flag of Germany.svg Almaniya 1996
Walther P38 Walther arms 9×19mm Parabellum YA [[Şəkil:|border|20px]] Üçüncü Reyx 1938
Walther P88 Walther arms 9×19mm Parabellum YA Flag of Germany.svg Almaniya 1988
Walther P99 Walther arms 9×19mm Parabellum
.40 SW
YA Flag of Germany.svg Almaniya 1996
Walther PP Walther arms .22 LR
.380 ACP
YA [[Şəkil:|border|20px]] Veymar Respublikası 1929
Walther PPK Walther arms .22 LR
.380 ACP
YA [[Şəkil:|border|20px]] Veymar Respublikası 1931
Walther PPS Walther arms 9×19mm Parabellum
.40 SW
YA Flag of Germany.svg Almaniya 2007
Walther PPQ Walther arms 9×19mm Parabellum
.40 SW
9x21mm
YA Flag of Germany.svg Almaniya 2011
Walther TPH Walther arms .22 LR
.25 ACP
YA Flag of Germany.svg Almaniya 1961
Welrod Inter-Services Research Bureau .32 ACP SS Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya 1938
Zafar-K Azərbaycan Respublikası Müdafiə Sənayesi Nazirliyi 9×19mm Parabellum TA Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan 2008
Zamorana CAVIM 9×19mm Parabellum YA Flag of Venezuela.svg Venesuela 2005
Zastava M57 Zastava 7.62×25mm Tokarev YA Flag of FR Yugoslavia.svg Yuqoslaviya 1957
Zastava M70 Zastava .32 ACP
.380 ACP
YA Flag of FR Yugoslavia.svg Yuqoslaviya 1970
Zastava CZ99 Zastava 9×19mm Parabellum YA Flag of FR Yugoslavia.svg Yuqoslaviya 1990s
Zastava CZ999 Zastava 9×19mm Parabellum YA Flag of FR Yugoslavia.svg Yuqoslaviya 1999
Zastava CZ05 Zastava 9mm AT Flag of FR Yugoslavia.svg Yuqoslaviya 2005