"Formula-1" Qran-pri siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

«Formula-1» Qran-pri siyahısı1950-ci ildən FİA Dünya Çempionatına daxil olan bütün mərhələlərin siyahısı.

Qran-pri (fr. Grand Prix) — iri həcimli motor yarışının ənənəvi adı. Bu ənənə XX əsrin əvvəlində müəyyən edilmişdir. Formula 1 Dünya Çempionatının bir hissəsi olmuş bütün yarışlara Qran-pri (1950-1960-cı illərin çempionat təqvimində olan 11 yarış, 500 km Indianapolis istisna olmaqla) adlandırıldı.

2017 mövsümünün son yarışından etibarən, 976 Qran-pri (1950-1960-cı illərdə İndianapolis 500 milin 11 sınaq mərhələsi, rəsmi olaraq Qran-pri deyil), Dünya Çempionatı çərçivəsində keçirildi.

Qran-prinin iştirak etdiyi və ya keçdiyi ölkələr
Dünya Çempionatında keçirildiyi ölkələrdə keçirilən mərhələlərin sayı

Adı ilə Qran-pri (ölkəyə görə deyil)[redaktə | əsas redaktə]

Qalın şriftlə 2019 mövsümünə 21 Qran-pri qeyd olunmuşdur.

Qran-pri İl(lər) Yarış sayı
Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi Qran-prisi 20092018 10
Flag of Argentina.svg Argentina Qran-prisi 19531958, 1960, 19721975, 19771981, 19951998 20
Flag of Australia.svg Avstraliya Qran-prisi 19852018 34
Flag of Austria.svg Avstriya Qran-prisi 1964, 19701987, 19972003, 20142018 31
Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan Qran-prisi 20172018 2
Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Qran-prisi 20042010, 20122018 14
Flag of Belgium (civil).svg Belçika Qran-prisi 19501956, 1958, 19601968, 1970, 19722002, 20042005, 20072018 63
Flag of Brazil.svg Braziliya Qran-prisi 19732018 46
Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Qran-prisi 19502018 69
Flag of the United States.svg Sizars-pelas Qran-prisi 19811982 2
Flag of Canada.svg Kanada Qran-prisi 19671974, 19761986, 19882008, 20102018 49
Flag of the People's Republic of China.svg Çin Qran-prisi 20042018 15
Flag of the United States.svg Dallas Qran-prisi 1984 1
Flag of the United States.svg Detroyt Qran-prisi 19821988 7
Flag of the Netherlands.svg Niderland Qran-prisi 19521953, 1955, 19581971, 19731985 30
Flag of Europe.svg Avropa Qran-prisi[1] 19831985, 19931997, 19992012, 2016 23
Flag of France.svg Fransa Qran-prisi 19501954, 19562008, 2018 59
Flag of Germany.svg Almaniya Qran-prisi 19511954, 19561959, 19612006, 20082014, 2016, 2018 63
Flag of Hungary.svg Macarıstan Qran-prisi 19862018 33
Flag of India.svg Hindistan Qran-prisi 20112013 3
Flag of the United States.svg İndianapolis Qran-prisi 19501960 11
Flag of Italy.svg İtaliya Qran-prisi 19502018 69
Flag of Japan.svg Yaponiya Qran-prisi 19761977, 19872018 34
Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya Qran-prisi 20102013 4
Flag of Germany.svg Lüksemburq Qran-prisi[2] 19971998 2
Flag of Malaysia.svg Malayziya Qran-prisi 19992017 19
Flag of Mexico.svg Meksika Qran-prisi 19631970, 19861992, 20152018 19
Flag of Monaco.svg Monako Qran-prisi 1950, 19552018 65
Flag of Morocco.svg Mərakeş Qran-prisi 1958 1
Flag of Japan.svg Yaponiya Qran-prisi[3] 19941995 2
Flag of Italy.svg Peskara Qran-prisi[4] 1957 1
Flag of Portugal.svg Portuqaliya Qran-prisi 19581960, 19841996 16
Flag of Russia.svg Rusiya Qran-prisi 20142018 5
Flag of Italy.svg San-Marino Qran-prisi[5] 19812006 26
Flag of Singapore.svg Sinqapur Qran-prisi 20082018 11
Flag of South Africa.svg Cənubi Afrika Qran-prisi 19621963, 1965, 19671980[6], 19821985, 19921993 23
Flag of Spain.svg İspaniya Qran-prisi 1951, 1954, 19681979[7], 1981, 19862018 48
Flag of Sweden.svg İsveç Qran-prisi 19731978[8] 6
Flag of Switzerland.svg İsveçrə Qran-prisi 19501954[9], 1982[10] 6
Flag of Turkey.svg Türkiyə Qran-prisi 20052011 7
Flag of the United States.svg ABŞ Qran-prisi 19591980, 19891991, 20002007, 20122018 40
Flag of the United States.svg ABŞ-Qərb Qran-prisi 19761983 8

Qran-pri mövsümləri[redaktə | əsas redaktə]

1950—1959[redaktə | əsas redaktə]

Mərhələ 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1 Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Switzerland.svg İsveçrə Flag of Switzerland.svg İsveçrə Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Monaco.svg Monako
2 Flag of Monaco.svg Monako Flag of the United States.svg İndi 500 Flag of the United States.svg İndi 500 Flag of the United States.svg İndi 500 Flag of the United States.svg İndi 500 Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of the United States.svg İndi 500
3 Flag of the United States.svg İndi 500 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the United States.svg İndi 500 Flag of the United States.svg İndi 500 Flag of the United States.svg İndi 500 Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of the Netherlands.svg Niderland
4 Flag of Switzerland.svg İsveçrə Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of France.svg Fransa Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of France.svg Fransa Flag of the United States.svg İndi 500 Flag of France.svg Fransa
5 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the United Kingdom.svg Britaniya
6 Flag of France.svg Fransa Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of France.svg Fransa Flag of Germany.svg Almaniya
7 Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Switzerland.svg İsveçrə Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Italy.svg Peskara Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Portugal.svg Portuqaliya
8 Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Switzerland.svg İsveçrə Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Italy.svg İtaliya
9 Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of the United States.svg ABŞ
10 Flag of Italy.svg İtaliya
11 Flag of Morocco.svg Mərakeş

1960—1969[redaktə | əsas redaktə]

Mərhələ 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1 Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Monaco.svg Monako Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Monaco.svg Monako Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of South Africa.svg C.Afrika
2 Flag of Monaco.svg Monako Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Monaco.svg Monako Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Monaco.svg Monako Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Monaco.svg Monako Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya
3 Flag of the United States.svg İndi 500 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of France.svg Fransa Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako
4 Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the Netherlands.svg Niderland
5 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of France.svg Fransa Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of France.svg Fransa
6 Flag of France.svg Fransa Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya
7 Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya
8 Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Canada.svg Kanada Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Italy.svg İtaliya
9 Flag of Italy.svg İtaliya Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Mexico.svg Meksika Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Canada.svg Kanada
10 Flag of the United States.svg ABŞ Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Mexico.svg Meksika Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Canada.svg Kanada Flag of the United States.svg ABŞ
11 Flag of Mexico.svg Meksika Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Mexico.svg Meksika
12 Flag of Mexico.svg Meksika

1970—1979[redaktə | əsas redaktə]

Mərhələ 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1 Flag of South Africa.svg C.Afrikaа Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina
2 Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya
3 Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Spain.svg İspaniya Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of the United States.svg ABŞ-Qərb Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of South Africa.svg C.Afrika
4 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Monaco.svg Monako Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of the United States.svg ABŞ-Qərb Flag of the United States.svg ABŞ-Qərb Flag of the United States.svg ABŞ-Qərb
5 Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of France.svg Fransa Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Monaco.svg Monako Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Monaco.svg Monako Flag of Spain.svg İspaniya
6 Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika
7 Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Switzerland.svg İsveçrə Flag of Switzerland.svg İsveçrə Flag of Switzerland.svg İsveçrə Flag of Switzerland.svg İsveçrə Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Monaco.svg Monako
8 Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of France.svg Fransa Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of France.svg Fransa Flag of Sweden.svg İsveç Flag of Sweden.svg İsveç Flag of France.svg Fransa
9 Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya
10 Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Canada.svg Kanada Flag of Italy.svg İtaliya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya
11 Flag of Canada.svg Kanada Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Canada.svg Kanada Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Austria.svg Avstriya
12 Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of the Netherlands.svg Niderland
13 Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Italy.svg İtaliya
14 Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Canada.svg Kanada Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Canada.svg Kanada
15 Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ
16 Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada
17 Flag of Japan.svg Yaponiya

1980—1989[redaktə | əsas redaktə]

Mərhələ 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1 Flag of Argentina.svg Argentina Flag of the United States.svg ABŞ-Qərb Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya
2 Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of the United States.svg ABŞ-Qərb Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino
3 Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Argentina.svg Argentina Flag of the United States.svg ABŞ-Qərb Flag of France.svg Fransa Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako
4 Flag of the United States.svg ABŞ-Qərb Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Mexico.svg Meksika
5 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Monaco.svg Monako Flag of France.svg Fransa Flag of Canada.svg Kanada Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the United States.svg Detroyt Flag of Canada.svg Kanada Flag of the United States.svg ABŞ
6 Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Monaco.svg Monako Flag of the United States.svg Detroyt Flag of Canada.svg Kanada Flag of France.svg Fransa Flag of the United States.svg Detroyt Flag of Canada.svg Kanada
7 Flag of France.svg Fransa Flag of Spain.svg İspaniya Flag of the United States.svg Detroyt Flag of the United States.svg Detroyt Flag of Canada.svg Kanada Flag of France.svg Fransa Flag of the United States.svg Detroyt Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa
8 Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of the United States.svg Detroyt Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya
9 Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United States.svg Dallas Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya
10 Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan
11 Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Austria.svg Avstriya Flag of France.svg Fransa Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika
12 Flag of Italy.svg İtaliya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya
13 Flag of Canada.svg Kanada Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of the Netherlands.svg Niderland Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Portugal.svg Portuqaliya
14 Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Canada.svg Kanada Flag of Switzerland.svg İsveçrə Flag of Europe.svg Avropa Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Europe.svg Avropa Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya
15 Flag of the United States.svg Sizars-pelas Flag of Italy.svg İtaliya Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Europe.svg Avropa Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya
16 Flag of the United States.svg Sizars-pelas Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya

1990—1999[redaktə | əsas redaktə]

Mərhələ 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
1 Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of South Africa.svg C.Afrika Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya
2 Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Japan.svg Sakit okean Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya
3 Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Europe.svg Avropa Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of Argentina.svg Argentina Flag of San Marino.svg San-Marino
4 Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Spain.svg İspaniya Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of Monaco.svg Monako Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Europe.svg Avropa Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of Monaco.svg Monako
5 Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Monaco.svg Monako Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of Monaco.svg Monako Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya
6 Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Monaco.svg Monako Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Monaco.svg Monako Flag of Canada.svg Kanada
7 Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of France.svg Fransa
8 Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Canada.svg Kanada Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya
9 Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Austria.svg Avstriya
10 Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Germany.svg Almaniya
11 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Hungary.svg Macarıstan
12 Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika
13 Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Italy.svg İtaliya
14 Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Europe.svg Avropa Flag of Europe.svg Avropa Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Europe.svg Avropa
15 Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Sakit okean Flag of Portugal.svg Portuqaliya Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq Flag of Malaysia.svg Malayziya
16 Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya
17 Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Europe.svg Avropa

2000—2009[redaktə | əsas redaktə]

Mərhələ 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
1 Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya
2 Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya
3 Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of the People's Republic of China.svg Çin
4 Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of San Marino.svg San-Marino Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Bahrain.svg Bəhreyn
5 Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Europe.svg Avropa Flag of Monaco.svg Monako Flag of Turkey.svg Türkiyə Flag of Spain.svg İspaniya
6 Flag of Europe.svg Avropa Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Canada.svg Kanada Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako
7 Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Europe.svg Avropa Flag of Europe.svg Avropa Flag of Monaco.svg Monako Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Canada.svg Kanada Flag of Turkey.svg Türkiyə
8 Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya
9 Flag of France.svg Fransa Flag of Europe.svg Avropa Flag of Europe.svg Avropa Flag of Europe.svg Avropa Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Canada.svg Kanada Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya
10 Flag of Austria.svg Avstriya Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Europe.svg Avropa Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Hungary.svg Macarıstan
11 Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Britaniya Flag of France.svg Fransa Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Europe.svg Avropa
12 Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Turkey.svg Türkiyə Flag of Europe.svg Avropa Flag of Belgium (civil).svg Belçika
13 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Italy.svg İtaliya
14 Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Turkey.svg Türkiyə Flag of Turkey.svg Türkiyə Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Singapore.svg Sinqapur
15 Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of Singapore.svg Sinqapur Flag of Japan.svg Yaponiya
16 Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of the United States.svg ABŞ Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Brazil.svg Braziliya
17 Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi
18 Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya
19 Flag of the People's Republic of China.svg Çin

2010—2019[redaktə | əsas redaktə]

Mərhələ 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
1 Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Australia.svg Avstraliya
2 Flag of Australia.svg Avstraliya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of Bahrain.svg Bəhreyn
3 Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of the People's Republic of China.svg Çin
4 Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of Turkey.svg Türkiyə Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of the People's Republic of China.svg Çin Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Flag of Russia.svg Rusiya Flag of Russia.svg Rusiya Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan
5 Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya Flag of Spain.svg İspaniya
6 Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako Flag of Monaco.svg Monako
7 Flag of Turkey.svg Türkiyə Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada Flag of Canada.svg Kanada
8 Flag of Canada.svg Kanada Flag of Europe.svg Avropa Flag of Europe.svg Avropa Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Europe.svg Avropa Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan Flag of France.svg Fransa Flag of France.svg Fransa
9 Flag of Europe.svg Avropa Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Austria.svg Avstriya Flag of Austria.svg Avstriya
10 Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya
11 Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Germany.svg Almaniya
12 Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Germany.svg Almaniya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Hungary.svg Macarıstan Flag of Hungary.svg Macarıstan
13 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Singapore.svg Sinqapur Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Singapore.svg Sinqapur Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Belgium (civil).svg Belçika Flag of Belgium (civil).svg Belçika
14 Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Singapore.svg Sinqapur Flag of Singapore.svg Sinqapur Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya Flag of Singapore.svg Sinqapur Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Singapore.svg Sinqapur Flag of Italy.svg İtaliya Flag of Italy.svg İtaliya
15 Flag of Singapore.svg Sinqapur Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Russia.svg Rusiya Flag of Singapore.svg Sinqapur Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Singapore.svg Sinqapur Flag of Singapore.svg Sinqapur
16 Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya Flag of India.svg Hindistan Flag of Russia.svg Rusiya Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Malaysia.svg Malayziya Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Russia.svg Rusiya Flag of Russia.svg Rusiya
17 Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya Flag of India.svg Hindistan Flag of India.svg Hindistan Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Japan.svg Yaponiya Flag of Japan.svg Yaponiya
18 Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Mexico.svg Meksika Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Mexico.svg Meksika
19 Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of the United States.svg ABŞ Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi Flag of Mexico.svg Meksika Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Mexico.svg Meksika Flag of the United States.svg ABŞ
20 Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi Flag of Brazil.svg Braziliya Flag of Brazil.svg Braziliya
21 Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi Flag of the United Arab Emirates.svg Əbu-Dabi

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Avropa Qran-prisi Almaniyada (12 dəfə), İspaniyada (7 dəfə), Böyük Britaniyada (3 dəfə), Azərbaycanda (1 dəfə) keçirilmişdir.
  2. Lüksemburq Qran-prisi Almaniyada keçirilmişdir.
  3. Sakit Okean Qran-prisi Yaponiyada keçirilmişdir.
  4. Peskara Qran-prisi "Coppa Acerbo" adı ilə də tanınır.
  5. San-Marino Qran-prisi İmolada keçirilmişdir, İtaliya.
  6. 1981 Cənubi Afrika Qran-prisi FISA ilə FOCA arasındakı qarşıdurma səbəbiylə dünya çempionatının mərhələsi olmadı.
  7. 1980 İspaniya Qran-prisi FISA ilə FOCA arasındakı qarşıdurma səbəbiylə Dünya Çempionat statusunu itirdi.
  8. После смерти Ронни Петерсона на Гран-при Италии 1978 года, Гран-при Швеции 1979 года был отменён. С тех пор «Формула-1» не возвращалась на территорию Швеции.
  9. После катастрофы в Ле-Мане в 1955 году, швейцарское правительство запретило проведение кольцевых гонок на территории страны.
  10. Гран-при Швейцарии 1982 года проходил в Дижоне, Франция.