Avropa Çempionlar Kuboku və UEFA Çempionlar Liqası finallarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

UEFA Çempionlar Liqası (1955-56 mövsümündən 1990-91 mövsümünə qədər Avropa Çempionlar Kuboku adlanılıb) — 1955-ci ildən etibarən hər il baş tutan futbol turniri. UEFA Çempionlar Liqası turnirinə, öz futbol çempionatı olmayan Lixtenşteyn istisna olmağla, UEFA-ya (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqı) üzv olan dövlətlərin futbol çempionatlarının qalibləri, habelə Almaniya, İngiltərəİspaniya çempionatlarında 2-ci, 3-cü və 4-cü yerlərinin sahibləri və ötən mövsümün UEFA Avropa Liqası qalibi qatılır.

UEFA Çempionlar Liqasının son qalibi - Uelsin Kardiff şəhərinin Millennium Stadionunda, 2017-ci il 3 iyunda baş tutan finalda İtaliya "Yuventus"-unu 4:1 hesabı ilə məğlub edən İspaniyanın "Real Madrid" futbolçularıdır.

UEFA Çempionlar Liqasının, 5 dəfə qalibi olan və ya 3 dəfə ardıcıl qalibi olan komandaya, turnirin trofeyini əbədi saxlamağ hüququ verilir. Hal-hazırda, 5 komanda UEFA Çempionlar Liqasının trofeyini əbədi saxlayır: "Real" Madrid, "Bayern" Münhen, "Milan", "Liverpul""Barselona".

Finalların siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

* Finalın qalibi, əlavə vaxtda məlum olub.
** Finalın qalibi, 2 oyunda məlum olub.
Sıra Mövsüm Çempion Hesab Finalçı Ev sahibi stadion İst.
1 1955-56 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
4—3 Reyms
(Fransa)
Reyms (loqo).png Park de Prens, Flag of France.svg Paris [1]
2 1956-57 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
2—0 Fiorentina
(İtaliya)
Fiorentina (loqo).png Santiaqo Bernabeu Stadionu, Flag of Spain.svg Madrid [2]
3 1957-58 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
3—2* Milan
(İtaliya)
Milan (loqo).png Heysel Stadionu, Flag of Belgium (civil).svg Brüssel [3]
4 1958-59 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
2—0 Reyms
(Fransa)
Reyms (loqo).png Nekkar Stadionu, Flag of Germany.svg Ştutqart [4]
5 1959-60 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
7—3 Ayntraxt
(Almaniya)
Ayntraxt (loqo).png Hampden Park, Flag of Scotland.svg Qlazqo [5]
6 1960-61 Benfika (loqo).png Benfika
(Portuqaliya)
3—2 Barselona
(İspaniya)
Barselona (loqo).png Vankdorf Arena, Flag of Switzerland.svg Bern [6]
7 1961-62 Benfika (loqo).png Benfika
(Portuqaliya)
5—3 Real Madrid
(İspaniya)
Real Madrid (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of the Netherlands.svg Amsterdam [7]
8 1962-63 Milan (loqo).png Milan
(İtaliya)
2—1 Benfika
(Portuqaliya)
Benfika (loqo).png Uembli Stadionu, Flag of England.svg London [8]
9 1963-64 İnter Milan (loqo).png İnter Milan
(İtaliya)
3—1 Real Madrid
(İspaniya)
Real Madrid (loqo).png Prater Stadionu, Flag of Austria.svg Vyana [9]
10 1964-65 İnter Milan (loqo).png İnter Milan
(İtaliya)
1—0 Benfika
(Portuqaliya)
Benfika (loqo).png San Siro Stadionu, Flag of Italy.svg Milan [10]
11 1965-66 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
2—1 Partizan
(Yuqoslaviya)
Partizan (loqo).png Heysel Stadionu, Flag of Belgium (civil).svg Brüssel [11]
12 1966-67 Seltik (loqo).png Seltik
(Şotlandiya)
2—1 İnter Milan
(İtaliya)
İnter Milan (loqo).png Milli Stadion, Flag of Portugal.svg Lissabon [12]
13 1967-68 Mançester Yunayted (loqo).png Mançester Yunayted
(İngiltərə)
4—1* Benfika
(Portuqaliya)
Benfika (loqo).png Uembli Stadionu, Flag of England.svg London [13]
14 1968-69 Milan (loqo).png Milan
(İtaliya)
4—1 Ayaks
(Niderland)
Ayaks (loqo).png Santiaqo Bernabeu Stadionu, Flag of Spain.svg Madrid [14]
15 1969-70 Feyenoord (loqo).png Feyenoord
(Niderland)
2—1* Seltik
(Şotlandiya)
Seltik (loqo).png San Siro Stadionu, Flag of Italy.svg Milan [15]
16 1970-71 Ayaks (loqo).png Ayaks
(Niderland)
2—0 Panatinaykos
(Yunanıstan)
Panatinaykos (loqo).png Uembli Stadionu, Flag of England.svg London [16]
17 1971-72 Ayaks (loqo).png Ayaks
(Niderland)
2—0 İnter Milan
(İtaliya)
İnter Milan (loqo).png De Kuip Stadionu, Flag of the Netherlands.svg Rotterdam [17]
18 1972-73 Ayaks (loqo).png Ayaks
(Niderland)
1—0 Yuventus
(İtaliya)
Yuventus (loqo).png Srvena Zvezda Stadionu, Flag of FR Yugoslavia.svg Belqrad [18]
19 1973-74 Bayern Münhen (loqo).png Bayern Münhen
(Almaniya)
4—0** Atletiko Madrid
(İspaniya)
Atletiko Madrid (loqo).png Heysel Stadionu, Flag of Belgium (civil).svg Brüssel
20 1974-75 Bayern Münhen (loqo).png Bayern Münhen
(Almaniya)
2—0 Lids Yunayted
(İngiltərə)
Lids Yunayted (loqo).png Park de Prens, Flag of France.svg Paris
21 1975-76 Bayern Münhen (loqo).png Bayern Münhen
(Almaniya)
1—0 Sent-Etyen
(Fransa)
Sent-Etyen (loqo).png Hampden Park, Flag of Scotland.svg Qlazqo
22 1976-77 Liverpul (loqo).png Liverpul
(İngiltərə)
3—1 Borussiya Münhenqladbax
(Almaniya)
Borussiya Münhenqladbax (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Italy.svg Roma
23 1977-78 Liverpul (loqo).png Liverpul
(İngiltərə)
1—0 Brügge
(Belçika)
Brügge (loqo).gif Uembli Stadionu, Flag of England.svg London
24 1978-79 Nottinqem Forest (loqo).png Nottinqem Forest
(İngiltərə)
1—0 Malmö
(İsveç)
Malmö (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Germany.svg Münhen
25 1979-80 Nottinqem Forest (loqo).png Nottinqem Forest
(İngiltərə)
1—0 Hamburq
(Almaniya)
Hamburq (loqo).png Santiaqo Bernabeu Stadionu, Flag of Spain.svg Madrid
26 1980-81 Liverpul (loqo).png Liverpul
(İngiltərə)
1—0 Real Madrid
(İspaniya)
Real Madrid (loqo).png Park de Prens, Flag of France.svg Paris
27 1981-82 Aston Villa (loqo).png Aston Villa
(İngiltərə)
1—0 Bayern Münhen
(Almaniya)
Bayern Münhen (loqo).png De Kuip Stadionu, Flag of the Netherlands.svg Rotterdam
28 1982-83 Hamburq (loqo).png Hamburq
(Almaniya)
1—0 Yuventus
(İtaliya)
Yuventus (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Greece.svg Afina
29 1983-84 Liverpul (loqo).png Liverpul
(İngiltərə)
1—1 (4:2) Roma
(İtaliya)
Roma (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Italy.svg Roma
30 1984-85 Yuventus (loqo).png Yuventus
(İtaliya)
1—0 Liverpul
(İngiltərə)
Liverpul (loqo).png Heysel Stadionu, Flag of Belgium (civil).svg Brüssel
31 1985-86 Styaua Buxarest (loqo).png Styaua Buxarest
(Rumıniya)
0—0 (2:0) Barselona
(İspaniya)
Barselona (loqo).png Ramon Sançez Pisxuan Stadionu, Flag of Spain.svg Sevilya
32 1986-87 Portu (loqo).png Portu
(Portuqaliya)
2—1 Bayern Münhen
(Almaniya)
Bayern Münhen (loqo).png Prater Stadionu, Flag of Austria.svg Vyana
33 1987-88 PSV Eyndhoven (loqo).png PSV Eyndhoven
(Niderland)
0—0 (6:5) Benfika
(Portuqaliya)
Benfika (loqo).png Nekkar Stadionu, Flag of Germany.svg Ştutqart
34 1988-89 Milan (loqo).png Milan
(İtaliya)
4—0 Styaua Buxarest
(Rumıniya)
Styaua Buxarest (loqo).png Kamp Nou Stadionu, Flag of Spain.svg Barselona
35 1989-90 Milan (loqo).png Milan
(İtaliya)
1—0 Benfika
(Portuqaliya)
Benfika (loqo).png Prater Stadionu, Flag of Austria.svg Vyana
36 1990-91 Srvena Zvezda (loqo).png Srvena Zvezda
(Yuqoslaviya)
0—0 (5:3) Marsel
(Fransa)
Marsel (loqo).png San Nikola Stadionu, Flag of Italy.svg Bari
37 1991-92 Barselona (loqo).png Barselona
(İspaniya)
1—0* Sampdoriya
(İtaliya)
Sampdoriya (loqo).png Uembli Stadionu, Flag of England.svg London
38 1992-93 Marsel (loqo).png Marsel
(Fransa)
1—0 Milan
(İtaliya)
Milan (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Germany.svg Münhen
39 1993-94 Milan (loqo).png Milan
(İtaliya)
4—0 Barselona
(İspaniya)
Barselona (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Greece.svg Afina
40 1994-95 Ayaks (loqo).png Ayaks
(Niderland)
1—0 Milan
(İtaliya)
Milan (loqo).png Ernst-Happel Stadionu, Flag of Austria.svg Vyana
41 1995-96 Yuventus (loqo).png Yuventus
(İtaliya)
1—1 (4:2) Ayaks
(Niderland)
Ayaks (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Italy.svg Roma
42 1996-97 Borussiya Dortmund (loqo).png Borussiya Dortmund
(Almaniya)
3—1 Yuventus
(İtaliya)
Yuventus (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Germany.svg Münhen
43 1997-98 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
1—0 Yuventus
(İtaliya)
Yuventus (loqo).png Amsterdam Arena, Flag of the Netherlands.svg Amsterdam
44 1998-99 Mançester Yunayted (loqo).png Mançester Yunayted
(İngiltərə)
2—1 Bayern Münhen
(Almaniya)
Bayern Münhen (loqo).png Kamp Nou Stadionu, Flag of Spain.svg Barselona
45 1999-00 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
3—0 Valensiya
(İspaniya)
Valensiya (loqo).png Stad de Frans, Flag of France.svg Paris
46 2000-01 Bayern Münhen (loqo).png Bayern Münhen
(Almaniya)
1—1 (5:4) Valensiya
(İspaniya)
Valensiya (loqo).png San Siro Stadionu, Flag of Italy.svg Milan
47 2001-02 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
2—1 Bayer Leverkusen
(Almaniya)
Bayer Leverkusen (loqo).png Hampden Park, Flag of Scotland.svg Qlazqo
48 2002-03 Milan (loqo).png Milan
(İtaliya)
0—0 (3:2) Yuventus
(İtaliya)
Yuventus (loqo).png Old Trafford Stadionu, Flag of England.svg Mançester
49 2003-04 Portu (loqo).png Portu
(Portuqaliya)
3—0 Monako
(Fransa)
Monako (loqo).png Veltins-Arena, Flag of Germany.svg Gelzenkirxen
50 2004-05 Liverpul (loqo).png Liverpul
(İngiltərə)
3—3 (3:2) Milan
(İtaliya)
Milan (loqo).png Atatürk Olimpiya Stadionu, Flag of Turkey.svg İstanbul
51 2005-06 Barselona (loqo).png Barselona
(İspaniya)
2—1 Arsenal
(İngiltərə)
Arsenal (loqo).png Stad de Frans, Flag of France.svg Paris
52 2006-07 Milan (loqo).png Milan
(İtaliya)
2—1 Liverpul
(İngiltərə)
Liverpul (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Greece.svg Afina
53 2007-08 Mançester Yunayted (loqo).png Mançester Yunayted
(İngiltərə)
1—1 (6:5) Çelsi
(İngiltərə)
Çelsi (loqo).png Lujniki Stadionu, Flag of Russia.svg Moskva
54 2008-09 Barselona (loqo).png Barselona
(İspaniya)
2—0 Mançester Yunayted
(İngiltərə)
Mançester Yunayted (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Italy.svg Roma [19]
55 2009-10 İnter Milan (loqo).png İnter Milan
(İtaliya)
2—0 Bayern Münhen
(Almaniya)
Bayern Münhen (loqo).png Santiaqo Bernabeu Stadionu, Flag of Spain.svg Madrid [20]
56 2010-11 Barselona (loqo).png Barselona
(İspaniya)
3—1 Mançester Yunayted
(İngiltərə)
Mançester Yunayted (loqo).png Uembli Stadionu, Flag of England.svg London [21]
57 2011-12 Çelsi (loqo).png Çelsi
(İngiltərə)
1—1 (4:3) Bayern Münhen
(Almaniya)
Bayern Münhen (loqo).png Allianz Arena, Flag of Germany.svg Münhen [22]
58 2012-13 Bayern Münhen (loqo).png Bayern Münhen
(Almaniya)
2—1 Borussiya Dortmund
(Almaniya)
Borussiya Dortmund (loqo).png Uembli Stadionu, Flag of England.svg London [23]
59 2013-14 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
4—1* Atletiko Madrid
(İspaniya)
Atletiko Madrid (loqo).png Da Luz Stadionu, Flag of Portugal.svg Lissabon [24]
60 2014-15 Barselona (loqo).png Barselona
(İspaniya)
3—1 Yuventus
(İtaliya)
Yuventus (loqo).png Olimpiya Stadionu, Flag of Germany.svg Berlin [25]
61 2015-16 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
1—1 (5:3) Atletiko Madrid
(İspaniya)
Atletiko Madrid (loqo).png San Siro Stadionu, Flag of Italy.svg Milan [26]
62 2016-17 Real Madrid (loqo).png Real Madrid
(İspaniya)
4—1 Yuventus
(İtaliya)
Yuventus (loqo).png Millennium Stadionu, Flag of Wales.svg Kardiff [27]
63 2017-18 Olimpiya Stadionu, Flag of Ukraine.svg Kiyev
64 2018-19 Olimpiya Stadionu, Flag of Azerbaijan.svg Bakı və ya
Metropolitano Stadionu, Flag of Spain.svg Madrid

Komandalar üzrə[redaktə | əsas redaktə]

Komanda Çempion Finalçı Çempion olduğu illər Finalçı olduğu illər
Flag of Spain.svg Real Madrid 12 3 1956, 1957, 1958, 1959, 1960, 1966, 1998, 2000,
2002, 2014, 2016, 2017
1962, 1964, 1981
Flag of Italy.svg Milan 7 4 1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003, 2007 1958, 1993, 1995, 2005
Flag of Germany.svg Bayern Münhen 5 5 1974, 1975, 1976, 2001, 2013 1982, 1987, 1999, 2010, 2012
Flag of Spain.svg Barselona 5 3 1992, 2006, 2009, 2011, 2015 1961, 1986, 1994
Flag of England.svg Liverpul 5 2 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 1985, 2007
Flag of the Netherlands.svg Ayaks 4 2 1971, 1972, 1973, 1995 1969, 1996
Flag of Italy.svg İnter Milan 3 2 1964, 1965, 2010 1967, 1972
Flag of England.svg Mançester Yunayted 3 2 1968, 1999, 2008 2009, 2011
Flag of Italy.svg Yuventus 2 7 1985, 1996 1973, 1983, 1997, 1998, 2003, 2015, 2017
Flag of Portugal.svg Benfika 2 5 1961, 1962 1963, 1965, 1968, 1988, 1990
Flag of England.svg Nottinqem Forest 2 0 1979, 1980
Flag of Portugal.svg Portu 2 0 1987, 2004
Flag of Scotland.svg Seltik 1 1 1967 1970
Flag of Germany.svg Hamburq 1 1 1983 1980
Flag of Romania.svg Styaua Buxarest 1 1 1986 1989
Flag of France.svg Marsel 1 1 1993 1991
Flag of Germany.svg Borussiya Dortmund 1 1 1997 2013
Flag of England.svg Çelsi 1 1 2012 2008
Flag of the Netherlands.svg Feyenoord 1 0 1970
Flag of England.svg Aston Villa 1 0 1982
Flag of the Netherlands.svg PSV Eyndhoven 1 0 1988
Flag of FR Yugoslavia.svg Srvena Zvezda 1 0 1991
Flag of Spain.svg Atletko Madrid 0 3 1974, 2014, 2016
Flag of France.svg Reyms 0 2 1956, 1959
Flag of Spain.svg Valensiya 0 2 2000, 2001
Flag of Italy.svg Fiorentina 0 1 1957
Flag of Germany.svg Ayntraxt 0 1 1960
Flag of FR Yugoslavia.svg Partizan 0 1 1966
Flag of Greece.svg Panatinaykos 0 1 1971
Flag of England.svg Lids Yunayted 0 1 1975
Flag of France.svg Sent-Etyen 0 1 1976
Flag of Germany.svg Borussiya Münhenqladbax 0 1 1977
Flag of Belgium (civil).svg Brügge 0 1 1978
Flag of Sweden.svg Malmö 0 1 1979
Flag of Italy.svg Roma 0 1 1984
Flag of Italy.svg Sampdoriya 0 1 1992
Flag of Germany.svg Bayer Leverkusen 0 1 2002
Flag of France.svg Monako 0 1 2004
Flag of England.svg Arsenal 0 1 2006

Ölкələr üzrə[redaktə | əsas redaktə]

Ölкə Çempion Finalçı
Flag of Spain.svg İspaniya 17 11
Flag of Italy.svg İtaliya 12 16
Flag of England.svg İngiltərə 12 7
Flag of Germany.svg Almaniya 7 10
Flag of the Netherlands.svg Niderland 6 2
Flag of Portugal.svg Portuqaliya 4 5
Flag of France.svg Fransa 1 5
Flag of Scotland.svg Şotlandiya 1 1
Flag of Romania.svg Rumıniya 1 1
Flag of FR Yugoslavia.svg Yuqoslaviya 1 1
Flag of Greece.svg Yunanıstan 0 1
Flag of Belgium (civil).svg Belçika 0 1
Flag of Sweden.svg İsveç 0 1

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "1955-56 mövsümü: "Real" Madrid - "Reyms" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [1] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170613201150/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1955/matches/round=894/match=61178/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  2. "1956-57 mövsümü: "Real" Madrid - "Fiorentina" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [2] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170613201652/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1956/matches/round=899/match=61219/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  3. "1957-58 mövsümü: "Real" Madrid - "Milan" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [3] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170613202050/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1957/matches/round=904/match=61284/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  4. "1958-59 mövsümü: "Real" Madrid - "Reyms" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [4] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170613202351/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1958/matches/round=909/match=61462/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  5. "1959-60 mövsümü: "Real" Madrid - "Ayntraxt" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [5] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170613203048/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1959/matches/round=914/match=61542/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  6. "1960-61 mövsümü: "Benfika" - "Barselona" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [6] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614095430/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1960/matches/round=919/match=61595/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  7. "1961-62 mövsümü: "Benfika" - "Real" Madrid final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [7] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614153015/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1961/matches/round=924/match=61650/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  8. "1962-63 mövsümü: "Milan" - "Benfika" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [8] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614153126/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1962/matches/round=929/match=61919/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  9. "1963-64 mövsümü: "İnter" Milan - "Real" Madrid final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [9] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614153248/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1963/matches/round=934/match=61978/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  10. "1964-65 mövsümü: "İnter" Milan - "Benfika" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [10] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614153342/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1964/matches/round=939/match=62037/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  11. "1965-66 mövsümü: "Real" Madrid - "Partizan" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [11] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614153428/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1965/matches/round=944/match=62104/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  12. "1966-67 mövsümü: "Seltik" - "İnter" Milan final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [12] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614190658/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1966/matches/round=950/match=62255/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  13. "1967-68 mövsümü: "Mançester Yunayted" - "Benfika" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [13] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614190853/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1967/matches/round=955/match=62426/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  14. "1968-69 mövsümü: "Milan" - "Ayaks" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [14] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614191057/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1968/matches/round=960/match=62526/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  15. "1969-70 mövsümü: "Feyenoord" - "Seltik" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [15] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614191219/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1969/matches/round=966/match=62801/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  16. "1970-71 mövsümü: "Ayaks" - "Panatinaykos" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [16] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170702084301/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1970/matches/round=972/match=63031/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  17. "1971-72 mövsümü: "Ayaks" - "İnter" Milan final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [17] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170702084357/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1971/matches/round=978/match=63097/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  18. "1972-73 mövsümü: "Ayaks" - "Yuventus" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [18] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170702084543/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=1972/matches/round=983/match=63154/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  19. "2008-09 mövsümü: "Barselona" - "Mançester Yunayted" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [19] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614153700/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2009/matches/round=15280/match=302813/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  20. "2009-10 mövsümü: "İnter" Milan - "Bayern" Münhen final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [20] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614153756/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2010/matches/round=2000032/match=2000488/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  21. "2010-11 mövsümü: "Barselona" - "Mançester Yunayted" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [21] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614153911/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2011/matches/round=2000122/match=2003352/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  22. "2011-12 mövsümü: "Çelsi" - "Bayern" Münhen final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [22] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/save/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2012/matches/round=2000267/match=2007693/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  23. "2012-13 mövsümü: "Bayern" Münhen - "Borussiya" Dortmund final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [23] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170613203652/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2013/matches/round=2000351/match=2009612/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  24. "2013-14 mövsümü: "Real" Madrid - "Atletiko" Madrid final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [24] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/save/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2014/matches/round=2000483/match=2011883/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  25. "2014-15 mövsümü: "Barselona" - "Yuventus" final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [25] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170613204234/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2015/matches/round=2000552/match=2015227/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  26. "2014-15 mövsümü: "Real" Madrid - "Atletiko" Madrid final oyununun nəticəsi.  (ing.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [26] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170613204238/http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2016/matches/round=2000638/match=2015789/index.html. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.
  27. "2014-15 mövsümü: "Real" Madrid - "Yuventus" final oyununun nəticəsi.  (rus.)". www.uefa.com (Avropa Futbol Assosiasiyalarının İttifaqının rəsmi saytı). Arxivləşdirilib: [27] saytından 2017-06-14 tarixində. https://web.archive.org/web/20170614110426/http://ru.uefa.com/uefachampionsleague/season=2017/matches/round=2000787/match=2019641/. İstifadə tarixi: 14 iyun 2017.