Ölkə paytaxtlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar



A B C Ç D E Ə F G H X  İ   J  K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

A[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Azerbaijan.svg Azərbaycan Bakı
2 Flag of Germany.svg Almaniya Berlin
3 Flag of Albania.svg Albaniya Tirana
4 Flag of Andorra.svg Andorra Andorra la Vella
5 Flag of Austria.svg Avstriya Vyana
6 Flag of Australia.svg Avstraliya Kanberra
7 Flag of Argentina.svg Argentina Buenos Ayres
8 Böyük Britaniya bayrağı Akrotiri və Dekeliya

|| Episkopi

9 Flag of Angola.svg Anqola Luanda
10 Flag of Åland.svg Aland adaları Mariehamn
11 Flag of Aruba.svg Aruba Oranjestad
12 Flag of American Samoa.svg Amerika Samoası Paqo Paqo
13 Flag of Antigua and Barbuda.svg Antiqua və Barbuda Sent Cons
14 Flag of the United States Virgin Islands.svg Amerika Virgin adaları Şarlotta-Amaliya
15 Flag of Anguilla.svg Angilya Valley

B[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of the United Kingdom.svg Böyük Britaniya London
2 Flag of Belgium (civil).svg Belçika Brüssel
3 Flag of Bulgaria.svg Bolqarıstan Sofiya
4 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosniya və Herseqovina Sarayevo
5 Flag of Belarus.svg Belarus Minsk
6 Flag of Brunei.svg Bruney Bandar Səri Bəgavan
7 Flag of Belize.svg Beliz Belmopan
8 Flag of Barbados.svg Barbados Brictaun
9 Flag of Burundi.svg Burundi Bujumbura
10 Flag of Bangladesh.svg Banqladeş Daka
11 Flag of the United Arab Emirates.svg BƏƏ Əbu-Dabi
12 Flag of Bermuda.svg Bermud adaları Hamilton
13 Flag of Botswana.svg Botsvana Qaborone
14 Flag of Bahrain.svg Bəhreyn Manama
15 Flag of the Bahamas.svg Baham adaları Nassau
16 Flag of Burkina Faso.svg Burkina-Faso Uaqaduqu
17 Flag of Benin.svg Benin Porto-Novo
18 [[Şəkil:|border|22px]] Britaniya Virgin adaları Roud Taun
19 Flag of Bolivia.svg Boliviya Sukre (şəhər) (konstitusional, məhkəmə), La Pas (inzibati)
20 Flag of Bhutan.svg Butan Thimphu

Ç[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of the Czech Republic.svg Çexiya Praqa
2 Flag of Chad.svg Çad Ncamena
3 Flag of the People's Republic of China.svg ÇXR Pekin
4 Flag of Chile.svg Çili Santyaqo (rəsmi), Valparaiso (qanunverici)

C[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Gibraltar.svg Cəbəli-Tariq Cəbəli-Tariq
2 Flag of Djibouti.svg Cibuti Cibuti
3 Flag of South Africa.svg CAR Pretoriya (rəsmi və inzibati), Keyptaun (qanunverici), Blumfonteyn (məhkəmə)
4 Flag of Jersey.svg Cersi Sent Helier
5 Flag of South Korea.svg Cənubi Koreya Seul
6 Flag of South Sudan.svg Cənubi Sudan Cuba

D[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Denmark.svg Danimarka Kopenhagen
2 Flag of Dominica.svg Dominika Rozo
3 Flag of the Dominican Republic.svg Dominikan Respublikası Santo Dominqo

E[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Ethiopia.svg Efiopiya Əddis-Əbəbə
2 Flag of Eritrea.svg Eritreya Asmera
3 Flag of Ecuador.svg Ekvador Kito
4 Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorial Qvineya Malabo
5 Flag of Estonia.svg Estoniya Tallin
6 Flag of Armenia.svg Ermənistan İrəvan

Ə[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Algeria.svg Əlcəzair Əlcəzair
2 Flag of Afghanistan.svg Əfqanıstan Kabil

F[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Finland.svg Finlandiya Helsinki
2 Flag of France.svg Fransa Paris
3 Flag of Palestine.svg Fələstin Dövləti Ramallah
4 Flag of the Faroe Islands.svg Farer adaları Torshavn
4 Flag of Fiji.svg Fici Suva

G[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Georgia.svg Gürcüstan Tbilisi
2 Flag of Guernsey.svg Gernsi Sent Piter Port

H[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Hong Kong.svg Honkonq Honkonq
2 Flag of India.svg Hindistan Dehli
3 Flag of Haiti.svg Haiti Port-o-Prins
4 Flag of Honduras.svg Honduras Tequsiqalpa

X[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Croatia.svg Xorvatiya Zaqreb

İ[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Israel.svg İsrail Tel-Əviv, Qüds(mübahisəli)
2 Flag of Spain.svg İspaniya Madrid
3 Flag of Italy.svg İtaliya Roma
4 Flag of Sweden.svg İsveç Stokholm
5 Flag of Switzerland.svg İsveçrə Bern
6 Flag of Ireland.svg İrlandiya Dublin
7 Flag of Iceland.svg İslandiya Reykyavik
8 Flag of Iraq.svg İraq Bağdad
9 Flag of Indonesia.svg İndoneziya Cakarta
10 Flag of Iran.svg İran Tehran

K[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Cyprus.svg Kipr Nikosiya
2 Flag of Canada.svg Kanada Ottava
3 Flag of Colombia.svg Kolumbiya Boqota
4 Flag of the Cook Islands.svg Kuk adaları Avarua
5 Flag of the Republic of the Congo.svg Konqo Respublikası Brazzavil
6 Flag of Côte d'Ivoire.svg Kot-d'İvuar Yamusukro
7 Flag of Kiribati.svg Kiribati Cənubi Tarava
8 Flag of the Cayman Islands.svg Kayman adaları Corctaun
9 Flag of Cambodia.svg Kamboca Pnompen
10 Flag of Cuba.svg Kuba Havana
11 Flag of Kuwait.svg Küveyt Küveyt
12 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg KDR Kinşasa
13 Flag of the Comoros.svg Komor adaları Moroni
14 Flag of Kenya.svg Keniya Nayrobi
15 Flag of North Korea.svg KXDR Pxenyan
16 Flag of the Cocos (Keeling) Islands.svg Kokos adaları Uest Aylend
17 Flag of Cameroon.png Kamerun Yaunde

Q[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Kazakhstan.svg Qazaxıstan Astana
2 Flag of Kyrgyzstan.svg Qırğızıstan Bişkek
3 Flag of The Gambia.svg Qambiya Banjul
4 Flag of Guinea-Bissau.svg Qvineya-Bisau Bisau
5 Flag of Qatar.svg Qətər Doha
6 Flag of Guinea.svg Qvineya Konakri
7 Flag of Guatemala.svg Qvatemala Qvatemala
8 Flag of Greenland.svg Qrenlandiya Nuuk
9 Flag of Gabon.svg Qabon Librevil
10 Flag of Grenada.svg Qrenada Sent Corces

L[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Luxembourg.svg Lüksemburq Lüksemburq
2 Flag of Liechtenstein.svg Lixtenşteyn Vaduts
3 Flag of Latvia.svg Latviya Riqa
4 Flag of Lithuania.svg Litva Vilnüs
5 Flag of Lesotho.svg Lesoto Maseru
4 Flag of Libya.svg Liviya Tripoli
6 Flag of Laos.svg Laos Vyentyan

M[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Monaco.svg Monako Monako
2 Flag of Malta.svg Malta La Valletta
3 Flag of Hungary.svg Macarıstan Budapeşt
4 Flag of Macedonia.svg Makedoniya Skopye
5 Flag of Montenegro.svg Monteneqro Podqoritsa
6 Flag of Moldova.svg Moldova Kişinyov
7 Flag of Madagascar.svg Madaqaskar Antananarivu
8 Flag of Mali.svg Mali Bamako
9 Flag of the Central African Republic.svg MAR Bangi
10 Flag of Saint Helena.svg Müqəddəs Yelena, Askenson və Tristan-da-Kunya adaları Ceymstaun
11 Flag of the Isle of Mann.svg Men adası Duqlas
12 Flag of Malaysia.svg Malayziya Kuala Lumpur (rəsmi), Putracaya (inzibati)
13 Flag of Egypt.svg Misir Qahirə
14 Flag of Malawi.svg Malavi Lilonqve
15 Flag of the Marshall Islands.svg Marşall adaları Macuro
16 Flag of Macau.svg Makao Makao
17 Flag of Maldives.svg Maldiv adaları Male
18 Flag of Mayotte (local).svg Mayotta Mamudzu
19 Flag of Mozambique.svg Mozambik Maputu
20 Flag of Mexico.svg Meksika Mexiko
21 Flag of Myanmar.svg Myanma Naypyida
22 Flag of Mauritania.svg Mavritaniya Nuakşot
23 Flag of Montserrat.svg Montserrat Plimut(rəsmi),Breyds(faktiki)
24 Flag of Mauritius.svg Mavriki Port Luiz
25 Flag of Morocco.svg Mərakeş Rabat
26 Flag of Mongolia.svg Monqolustan Ulan-Bator
27 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikroneziya Palikir

N[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Norway.svg Norveç Oslo
2 Flag of the Netherlands.svg Niderland Amsterdam (rəsmi), Haaqa (inzibati, qanunverici və məhkəmə)
3 Flag of Nigeria.svg Nigeriya Abuca
4 Flag of Niue.svg Niue Alofi
5 Flag of Nepal.svg Nepal Katmandu
6 Flag of Norfolk Island.svg Norfolk adası Kinqston (rəsmi), Ban Pain (faktiki)
7 Flag of Nicaragua.svg Nikaraqua Manaqua
8 Flag of Niger.svg Niger Niamey
9 Flag of the Netherlands Antilles (1986-2010).svg Niderland Antil adaları Villemştad
10 Flag of Namibia.svg Namibiya Vindhuk
11 Flag of Nauru.svg Nauru Yaren

O[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Oman.svg Oman Maskat

Ö[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Uzbekistan.svg Özbəkistan Daşkənd

P[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Portugal.svg Portuqaliya Lissabon
2 Flag of Poland.svg Polşa Varşava
3 Flag of the Pitcairn Islands.svg Pitkern adaları Adamstaun
4 Flag of Paraguay.svg Paraqvay Asunsyon
5 Flag of Pakistan.svg Pakistan İslamabad
6 Flag of Peru (state).svg Peru Lima
7 Flag of Panama.svg Panama Panama
8 Flag of Papua New Guinea.svg Papua-Yeni Qvineya Port Morsbi
9 Flag of Puerto Rico.svg Puerto-Riko San Xuan
10 Flag of Palau.svg Palau Nqerulmud

R[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Romania.svg Rumıniya Buxarest
2 Flag of Rwanda.svg Ruanda Kiqali
3 Flag of Russia.svg Rusiya Moskva

S[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Serbia.svg Serbiya Belqrad
2 Flag of Slovakia.png Slovakiya Bratislava
3 Flag of Slovenia.png Sloveniya Lyublyana
4 Flag of San Marino.svg San-Marino San Marino (şəhər)
5 Flag of Samoa.svg Samoa Apia
6 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sent-Kits və Nevis Baster
7 Flag of Saint Lucia.svg Sent-Lüsiya Kastris
8 Flag of Senegal.svg Seneqal Dakar
9 Flag of Syria.svg Suriya Dəməşq
10 Flag of Saudi Arabia.svg Səudiyyə Ərəbistanı Ər-Riyad
11 Flag of Sierra Leone.svg Syerra-Leone Fritaun
12 Flag of the Solomon Islands.svg Solomon adaları Honiara
13 Flag of Sudan.svg Sudan Xartum
14 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sent-Vinsent və Qrenadin Kinqstaun
15 Flag of Saint Barthelemy (local).svg Sen-Bartelemi Qustaviya
16 Flag of Saint-Martin (fictional).svg Sen-Marten Mariqo
17 Flag of Swaziland.svg Svazilend Mbabane (rəsmi, inzibati), Lobamba (kral və qanunverici orqan)
18 Flag of Somalia.svg Somali Moqadişo
19 Flag of Suriname.svg Surinam Paramaribo
20 Flag of El Salvador.svg Salvador San Salvador
21 Flag of Sao Tome and Principe.svg San-Tome və Prinsipi San Tome
22 Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Sen-Pyer və Mikelon Sent Pyer
23 Flag of Singapore.svg Sinqapur Sinqapur
24 Flag of Seychelles.svg Seyşel adaları Viktoriya

Ş[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of East Timor.svg Şərqi Timor Dili
2 Flag of Sri Lanka.svg Şri-Lanka Kolombo (qismən), Şri Cayavardenepura Kotte (rəsmi)
3 Flag of Norway.svg Şpisbergen və Yan-Mayen Lonqyirbyuen
4 Flag of the Northern Mariana Islands.svg Şimali Marian adaları Saypan

T[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Turkey.svg Türkiyə Ankara
2 Flag of Turkmenistan.svg Türkmənistan Aşqabad
3 Flag of Thailand.svg Tailand Banqkok
4 Flag of Tanzania.svg Tanzaniya Dodoma (rəsmi), Dar əs Salam (inzibati)
5 Flag of Tajikistan.svg Tacikistan Düşənbə
6 Flag of Tuvalu.svg Tuvalu Funafuti
7 Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Törks və Kaykos adaları Kobərn Taun
8 Flag of Togo.svg Toqo Lome
9 Flag of Tonga.svg Tonqa Nukualofa
10 Flag of Tokelau.svg Tokelau Nukunonu
11 Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad və Tobaqo Port of Speyn
12 Flag of the Republic of China.svg Çin Respublikası Taybey

U[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Ukraine.svg Ukrayna Kiyev
2 Flag of Uganda.svg Uqanda Kampala
3 Flag of France.svg Uollis və Futuna Mata-Utu
4 Flag of Uruguay.svg Uruqvay Montevideo

V[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of the Vatican City.svg Vatikan Vatikan
2 Flag of Vietnam.svg Vyetnam Hanoy
3 Flag of Venezuela.svg Venesuela Karakas
4 Flag of Vanuatu.svg Vanuatu Port Vila

Y[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Greece.svg Yunanıstan Afina
2 Flags of New Caledonia.svg Yeni Kaledoniya Numea
3 Flag of Yemen.svg Yəmən Səna
4 Flag of Japan.svg Yaponiya Tokio
5 Flag of New Zealand.svg Yeni Zelandiya Vellinqton
6 Flag of Jamaica.svg Yamayka Kinqston

Z[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve Harare
2 Flag of Zambia.svg Zambiya Lusaka

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]