Ölkə paytaxtlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search



A B C Ç D E Ə F G H X  İ   J  K Q L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z


A[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Azərbaycan Azərbaycan Bakı
2 Almaniya Almaniya Berlin
3 Albaniya Albaniya Tirana
4 Andorra Andorra Andorra la Vella
5 Avstriya Avstriya Vyana
6 Avstraliya Avstraliya Kanberra
7 Argentina Argentina Buenos Ayres
8 Böyük Britaniya bayrağı Akrotiri və Dekeliya Episkopi
9 Anqola Anqola Luanda
10 Aland adaları Aland adaları Mariehamn
11 Aruba Aruba Oranjestad
12 Amerika Samoası Amerika Samoası Paqo Paqo
13 Antiqua və Barbuda Antiqua və Barbuda Sent Cons
14 ABŞ Vircin adaları Amerika Virgin adaları Şarlotta-Amaliya
15 Angilya Angilya Valley
16 Abxaziya Abxaziya Suxumi
17 Flag of Azad Kashmir.svg Azad Kəşmir Müzəffərabad

B[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Böyük Britaniya Böyük Britaniya London
2 Belçika Belçika Brüssel
3 Bolqarıstan Bolqarıstan Sofiya
4 Bosniya və Herseqovina Bosniya və Herseqovina Sarayevo
5 Belarus Belarus Minsk
6 Bruney Bruney Bandar Səri Bəgavan
7 Beliz Beliz Belmopan
8 Barbados Barbados Brictaun
9 Burundi Burundi Qiteqa
10 Banqladeş Banqladeş Daka
11 Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri BƏƏ Əbu-Dabi
12 Bermud adaları Bermud adaları Hamilton
13 Botsvana Botsvana Qaborone
14 Bəhreyn Bəhreyn Manama
15 Baham adaları Baham adaları Nassau
16 Burkina-Faso Burkina-Faso Uaqaduqu
17 Benin Benin Porto-Novo
18 Britaniya Vircin adaları Britaniya Vircin adaları Roud Taun
19 Boliviya Boliviya Sukre (şəhər) (konstitusional, məhkəmə), La Pas (inzibati)
20 Butan Butan Thimphu
21 Braziliya Braziliya Braziliya (şəhər)

Ç[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Çexiya Çexiya Praqa
2 Çad Çad Ncamena
3 Çin ÇXR Pekin
4 Çili Çili Santyaqo (rəsmi), Valparaiso (qanunverici)

C[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Cəbəllütariq Cəbəli-Tariq Cəbəli-Tariq
2 Cibuti Cibuti Cibuti
3 Cənubi Afrika Respublikası CAR Pretoriya (rəsmi və inzibati), Keyptaun (qanunverici), Blumfonteyn (məhkəmə)
4 Cersi Cersi Sent Helier
5 Cənubi Koreya Cənubi Koreya Seul
6 Cənubi Sudan Cənubi Sudan Cuba

D[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Danimarka Danimarka Kopenhagen
2 Dominika Dominika Rozo
3 Dominikan Respublikası Dominikan Respublikası Santo Dominqo

E[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Efiopiya Efiopiya Əddis-Əbəbə
2 Eritreya Eritreya Asmera
3 Ekvador Ekvador Kito
4 Ekvatorial Qvineya Ekvatorial Qvineya Malabo
5 Estoniya Estoniya Tallin
6 Ermənistan Ermənistan İrəvan

Ə[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Əlcəzair Əlcəzair Əlcəzair
2 Əfqanıstan Əfqanıstan Kabil

F[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Finlandiya Finlandiya Helsinki
2 Fransa Fransa Paris
3 Fələstin Fələstin Dövləti Ramallah
4 Farer adaları Farer adaları Torshavn
4 Fici Fici Suva

G[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Gürcüstan Gürcüstan Tbilisi
2 Gernsi Gernsi Sent Piter Port

H[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Honkonq Honkonq Honkonq
2 Hindistan Hindistan Dehli
3 Haiti Haiti Port-o-Prins
4 Honduras Honduras Tequsiqalpa

X[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Xorvatiya Xorvatiya Zaqreb

İ[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 İsrail İsrail Tel-Əviv , Yerusəlim , Qüds (mübahisəli)
2 İspaniya İspaniya Madrid
3 İtaliya İtaliya Roma
4 İsveç İsveç Stokholm
5 İsveçrə İsveçrə Bern
6 İrlandiya İrlandiya Dublin
7 İslandiya İslandiya Reykyavik
8 İraq İraq Bağdad
9 İndoneziya İndoneziya Cakarta
10 İran İran Tehran
11 İordaniya İordaniya Amman

K[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Kipr Kipr Nikosiya
2 Kanada Kanada Ottava
3 Kolumbiya Kolumbiya Boqota
4 Kuk adaları Kuk adaları Avarua
5 Konqo Respublikası Konqo Respublikası Brazzavil
6 Kot-d'İvuar Kot-d'İvuar Yamusukro
7 Kiribati Kiribati Cənubi Tarava
8 Kayman adaları Kayman adaları Corctaun
9 Kamboca Kamboca Pnompen
10 Kuba Kuba Havana
11 Küveyt Küveyt Küveyt
12 Konqo Demokratik Respublikası KDR Kinşasa
13 Komor adaları Komor adaları Moroni
14 Keniya Keniya Nayrobi
15 Şimali Koreya KXDR Pxenyan
16 Kokos adaları Kokos adaları Uest Aylend
17 Kamerun Kamerun Yaunde

Q[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Qazaxıstan Qazaxıstan Astana
2 Qırğızıstan Qırğızıstan Bişkek
3 Qambiya Qambiya Banjul
4 Qvineya-Bisau Qvineya-Bisau Bisau
5 Qətər Qətər Doha
6 Qvineya Qvineya Konakri
7 Qvatemala Qvatemala Qvatemala
8 Qrenlandiya Qrenlandiya Nuuk
9 Qabon Qabon Librevil
10 Qrenada Qrenada Sent Corces

L[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Lüksemburq Lüksemburq Lüksemburq
2 Lixtenşteyn Lixtenşteyn Vaduts
3 Latviya Latviya Riqa
4 Litva Litva Vilnüs
5 Lesoto Lesoto Maseru
4 Liviya Liviya Tripoli
6 Laos Laos Vyentyan

M[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Monako Monako Monako
2 Malta Malta La Valletta
3 Macarıstan Macarıstan Budapeşt
4 Makedoniya Respublikası Şimali Makedoniya Skopye
5 Monteneqro Monteneqro Podqoritsa
6 Moldova Moldova Kişinyov
7 Madaqaskar Madaqaskar Antananarivu
8 Mali Mali Bamako
9 Mərkəzi Afrika Respublikası MAR Bangi
10 Müqəddəs Yelena adası Müqəddəs Yelena, Askenson və Tristan-da-Kunya adaları Ceymstaun
11 Flag of the Isle of Mann.svg Men adası Duqlas
12 Malayziya Malayziya Kuala Lumpur (rəsmi), Putracaya (inzibati)
13 Misir Misir Qahirə
14 Malavi Malavi Lilonqve
15 Marşall adaları Marşall adaları Macuro
16 Makao Makao Makao
17 Maldiv adaları Maldiv adaları Male
18 Mayotta Mayotta Mamudzu
19 Mozambik Mozambik Maputu
20 Meksika Meksika Mexiko
21 Myanma Myanma Naypyida
22 Mavritaniya Mavritaniya Nuakşot
23 Montserrat Montserrat Plimut(rəsmi),Breyds(faktiki)
24 Mavriki Mavriki Port Luiz
25 Mərakeş Mərakeş Rabat
26 Monqolustan Monqolustan Ulan-Bator
27 Mikroneziya Mikroneziya Palikir

N[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Norveç Norveç Oslo
2 Niderland Niderland Amsterdam (rəsmi), Haaqa (inzibati, qanunverici və məhkəmə)
3 Nigeriya Nigeriya Abuca
4 Niue Niue Alofi
5 Nepal Nepal Katmandu
6 Norfolk adası Norfolk adası Kinqston (rəsmi), Ban Pain (faktiki)
7 Nikaraqua Nikaraqua Manaqua
8 Niger Niger Niamey
9 Niderland Antil adaları Niderland Antil adaları Villemştad
10 Namibiya Namibiya Vindhuk
11 Nauru Nauru Yaren

O[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Oman Oman Maskat

Ö[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Özbəkistan Özbəkistan Daşkənd

P[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Portuqaliya Portuqaliya Lissabon
2 Polşa Polşa Varşava
3 Pitkern adaları Pitkern adaları Adamstaun
4 Paraqvay Paraqvay Asunsyon
5 Pakistan Pakistan İslamabad
6 Peru Peru Lima
7 Panama Panama Panama
8 Papua-Yeni Qvineya Papua-Yeni Qvineya Port Morsbi
9 Puerto-Riko Puerto-Riko San Xuan
10 Palau Palau Nqerulmud

R[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Rumıniya Rumıniya Buxarest
2 Ruanda Ruanda Kiqali
3 Rusiya Rusiya Moskva

S[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Serbiya Serbiya Belqrad
2 Slovakiya Slovakiya Bratislava
3 Sloveniya Sloveniya Lyublyana
4 San-Marino San-Marino San Marino (şəhər)
5 Samoa Samoa Apia
6 Sent-Kits və Nevis Sent-Kits və Nevis Baster
7 Sent-Lüsiya Sent-Lüsiya Kastris
8 Seneqal Seneqal Dakar
9 Suriya Suriya Dəməşq
10 Səudiyyə Ərəbistanı Səudiyyə Ərəbistanı Ər-Riyad
11 Syerra-Leone Syerra-Leone Fritaun
12 Solomon adaları Solomon adaları Honiara
13 Sudan Sudan Xartum
14 Sent-Vinsent və Qrenadin Sent-Vinsent və Qrenadin Kinqstaun
15 Sen-Bartelemi Sen-Bartelemi Qustaviya
16 Sen-Marten Sen-Marten Mariqo
17 Esvatini Esvatini Mbabane (rəsmi, inzibati), Lobamba (kral və qanunverici orqan)
18 Somali Somali Moqadişo
19 Surinam Surinam Paramaribo
20 Salvador Salvador San Salvador
21 San-Tome və Prinsipi San-Tome və Prinsipi San Tome
22 Sen-Pyer və Mikelon Sen-Pyer və Mikelon Sent Pyer
23 Sinqapur Sinqapur Sinqapur
24 Seyşel adaları Seyşel adaları Viktoriya

Ş[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Şərqi Timor Şərqi Timor Dili
2 Şri-Lanka Şri-Lanka Kolombo (qismən), Şri Cayavardenepura Kotte (rəsmi)
3 Norveç Şpisbergen və Yan-Mayen Lonqyirbyuen
4 Şimali Marian adaları Şimali Marian adaları Saypan

T[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Türkiyə Türkiyə Ankara
2 Türkmənistan Türkmənistan Aşqabad
3 Tailand Tailand Banqkok
4 Tanzaniya Tanzaniya Dodoma (rəsmi), Dar əs Salam (inzibati)
5 Tacikistan Tacikistan Düşənbə
6 Tuvalu Tuvalu Funafuti
7 Törks və Kaykos adaları Törks və Kaykos adaları Kobərn Taun
8 Toqo Toqo Lome
9 Tonqa Tonqa Nukualofa
10 Tokelau Tokelau Nukunonu
11 Trinidad və Tobaqo Trinidad və Tobaqo Port of Speyn
12 Çin Respublikası Çin Respublikası Taybey

U[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Ukrayna Ukrayna Kiyev
2 Uqanda Uqanda Kampala
3 Fransa Uollis və Futuna Mata-Utu
4 Uruqvay Uruqvay Montevideo

V[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Vatikan Vatikan Vatikan
2 Vyetnam Vyetnam Hanoy
3 Venesuela Venesuela Karakas
4 Vanuatu Vanuatu Port Vila

Y[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Yunanıstan Yunanıstan Afina
2 Yeni Kaledoniya Yeni Kaledoniya Numea
3 Yəmən Yəmən Səna
4 Yaponiya Yaponiya Tokio
5 Yeni Zelandiya Yeni Zelandiya Vellinqton
6 Yamayka Yamayka Kinqston

Z[redaktə | əsas redaktə]

Ölkələr Paytaxt
1 Zimbabve Zimbabve Harare
2 Zambiya Zambiya Lusaka

Kursivlə yazılmış ölkələr asılı ərazilərdir.

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]