Ölkələr üzrə universitetlərin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

A[redaktə | əsas redaktə]

B[redaktə | əsas redaktə]

C[redaktə | əsas redaktə]

Ç[redaktə | əsas redaktə]

D[redaktə | əsas redaktə]

E[redaktə | əsas redaktə]

Ə[redaktə | əsas redaktə]

F[redaktə | əsas redaktə]

G[redaktə | əsas redaktə]

H[redaktə | əsas redaktə]

X[redaktə | əsas redaktə]

İ[redaktə | əsas redaktə]

  • İndoneziya
  • İordaniya
  • İraq
  • İran
  • İslandiya
  • İspaniya
  • İsrail
  • İsveçrə
  • İsveç
  • Stokholm Universiteti ( Stockholm University ). Universitetin yüksək statusu və reytinqi vardır. Bir çox ixtisaslar üzrə təhsil verir. dünyanın bir çox universitetləri ilə əməkdaşlıq edir.[1][2]
  • Blekinq Texnologiya İnstitutu ( Blekinge Institute of Technology ). Texniki profilli təhsil verir və informasiya texnologiyalarına üstünlük verilir. geniş tədqiqat işləri aparılır. həmçinin tibbi və sosial istiqamətli ixtisaslar da öyrənilir.[2][3]
  • Lulio Texnologiya Universiteti (Luleå University of Technology). Çox saylı texniki istiqamətli proqramlar təklif edən yeganə İsveç ali məktəbi.Humanitar, incəsənət və teatr ixtisasları da tədris edilir.[2][4]
  • Umio Universiteti ( Umeå universitet ). 5 istiqamət : humanitar, pedaqoji, texniki və təbiət elmləri, ictimai elmlər və tibb üzrə mütəxəssislər hazırlanır. 1300 müxtəlif kurslar mıvcuddur, onlardan çoxu ingilis dilindədir. Şelefteo, Erşoldsvik və Lyuksele şəhərlərində yerləşir.[2][5]
  • Kral Texnologiya İnstitutu ( Stokholm ) Kungl Tekniska Högskolan – KTH – İsveçdə ən yeni texnologiyalar institutu. Ölkədə aparılan ali təhsil səviyyəsində mühəndislik sahəsində aparılan tədqiqatların üçdə biri bu universitetin payına düşür.texniki və humanitar səahədə ən yüksək səviyyəli təhsil sistemi.[2][6]
  • Malme Universiteti. Malmö University – 50 proqram və 230 kurs üzrə təhsil verilir.Yüksək təhsil , geniş elmi tədqiqatlar.[2][7]
  • Uppsala Universiteti Uppsala universitet – İsveçin ən qədim universiteti, bir çox istiqamətlər üzrə təhsil verir.[8][9]
  • Karolinska Universiteti Karolinska Institutet – Avropanın ən böyük universitetlərindən biri. İsveçin ən böyük tibb və tibbi tədqiqat tədris mərkəzi.[10][11]
  • İtaliya

K[redaktə | əsas redaktə]

Q[redaktə | əsas redaktə]

L[redaktə | əsas redaktə]

M[redaktə | əsas redaktə]

N[redaktə | əsas redaktə]

O[redaktə | əsas redaktə]

Ö[redaktə | əsas redaktə]

P[redaktə | əsas redaktə]

R[redaktə | əsas redaktə]

S[redaktə | əsas redaktə]

Ş[redaktə | əsas redaktə]

T[redaktə | əsas redaktə]

U[redaktə | əsas redaktə]

V[redaktə | əsas redaktə]

Y[redaktə | əsas redaktə]

Z[redaktə | əsas redaktə]

  • http://www.su.se/english/
  • 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 http://www.sweden4rus.nu/rus/info/education/list.asp
  • http://www.bth.se/eng
  • http://www.luth.se/
  • http://www.umu.se/
  • http://www.kth.se/
  • http://www.mah.se/english/
  • [http://www.sweden4rus.nu/rus/info/education/list.asp
  • http://www.uu.se/ Uppsala universitet]
  • Karolinska Institutet
  • Karolinska Institutet