İo vulkanlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
.

İo vulkanları mifik tanrıların adları ilə adlandırılıb günəş, od, göy parıltısı ilə bağlı olmuşdur.

Püskürmə mərkəzləri[redaktə | əsas redaktə]

Vulkan Latınca adı Tanrı/qəhrəman Koordinatlar
Amirani Amirani Amirani (gürcü) 24°28′ şm. e. 114°41′ q. u. / 24,46° şm. e. 114,68° q. u. / 24.46; -114.68 (Amirani)
Kanexekili Kanehekili Kane (havay) 18°13′ c. e. 33°37′ q. u. / 18,21° c. e. 33,61° q. u. / -18.21; -33.61 (Amirani)
Loki Loki Loki (norveç) 18°13′ şm. e. 302°34′ q. u. / 18,22° şm. e. 302,56° q. u. / 18.22; -302.56 (Loki)
Marduk Marduk Marduk (babil) 29°17′ c. e. 209°44′ q. u. / 29,29° c. e. 209,74° q. u. / -29.29; -209.74 (Marduk)
Masubi Masubi Kaqusuti (yapon) 49°36′ c. e. 56°11′ q. u. / 49,6° c. e. 56,18° q. u. / -49.6; -56.18 (Masubi)
Maui Maui Maui (havay) 19°32′ şm. e. 122°19′ q. u. / 19,53° şm. e. 122,31° q. u. / 19.53; -122.31 (Maui)
Pele Pele Pele (havay) 18°43′ c. e. 255°17′ q. u. / 18,71° c. e. 255,28° q. u. / -18.71; -255.28 (Pele)
Prometey Prometheus Prometey (yunan) 1°31′ c. e. 153°56′ q. u. / 1,52° c. e. 153,94° q. u. / -1.52; -153.94 (Prometheus)
Surt Surt Surt (norveç) 45°13′ şm. e. 336°29′ q. u. / 45,21° şm. e. 336,49° q. u. / 45.21; -336.49 (Surt)
Tor Thor Tor (norveç) 39°09′ şm. e. 133°08′ q. u. / 39,15° şm. e. 133,14° q. u. / 39.15; -133.14 (Thor)
Vyolund Volund Vyolund (norveç) 28°37′ şm. e. 172°30′ q. u. / 28,62° şm. e. 172,5° q. u. / 28.62; -172.5 (Volund)
Zamama Zamama Zamama (şumer) 18°26′ şm. e. 172°35′ q. u. / 18,43° şm. e. 172,59° q. u. / 18.43; -172.59 (Zamama)

Pateralar[redaktə | əsas redaktə]

Patera Latınca adı Eponim Mifologiya Koordinatlar Diametr,
km
Fəaldırmı?
Ababinili Patera Ababinili Çikaso 12°47′ şm. e. 142°10′ q. u. / 12,79° şm. e. 142,16° q. u. / 12.79; -142.16 (Ababinili Patera) 105.00 Xeyr
Agni Patera Aqni hind 40°48′ c. e. 333°03′ q. u. / 40,8° c. e. 333,05° q. u. / -40.8; -333.05 (Agni Patera) 19.70 Xeyr
Ah Peku Patera Ah Peku mayya 10°20′ şm. e. 107°02′ q. u. / 10,34° şm. e. 107,04° q. u. / 10.34; -107.04 (Ah Peku Patera) 84.00 Bəli
Aidne Patera Aidne irland 34°24′ c. e. 177°05′ q. u. / 34,4° c. e. 177,09° q. u. / -34.4; -177.09 (Aidne Patera) 30.26 Bəli
Altjirra Patera Altjira avstraliya 1°47′ c. e. 108°58′ q. u. / 1,78° c. e. 108,97° q. u. / -1.78; -108.97 (Altjirra Patera) 52.55 Bəli
Amaterasu Amaterasu Patera Amaterasu yapon 38°08′ şm. e. 306°32′ q. u. / 38,13° şm. e. 306,53° q. u. / 38.13; -306.53 (Amaterasu Patera) 93.10 Bəli
Angpetu Patera Angpetu lakota 21°09′ c. e. 8°47′ q. u. / 21,15° c. e. 8,79° q. u. / -21.15; -8.79 (Angpetu Patera) 13.68 Xeyr
Aramazd Patera Aramazd erməni 73°35′ c. e. 336°49′ q. u. / 73,58° c. e. 336,81° q. u. / -73.58; -336.81 (Aramazd Patera) 68.82 Xeyr
Arusha Patera Arusha hind 39°04′ c. e. 101°29′ q. u. / 39,06° c. e. 101,48° q. u. / -39.06; -101.48 (Arusha Patera) 68.07 Bəli
Asha Patera Asha zərdüştlük 8°50′ c. e. 225°41′ q. u. / 8,84° c. e. 225,69° q. u. / -8.84; -225.69 (Asha Patera) 108.33 Bəli
Ātar Patera Atar zərdüştlük 31°06′ şm. e. 278°35′ q. u. / 31,1° şm. e. 278,58° q. u. / 31.1; -278.58 (Ātar Patera) 86.41 Bəli
Aten Patera Aton misir 48°32′ c. e. 310°01′ q. u. / 48,53° c. e. 310,02° q. u. / -48.53; -310.02 (Aten Patera) 43.40 Bəli
Babbar Patera Babbar şumer 39°47′ c. e. 271°59′ q. u. / 39,79° c. e. 271,98° q. u. / -39.79; -271.98 (Babbar Patera) 85.74 Bəli
Balder Patera Balder skandinav 11°26′ şm. e. 156°06′ q. u. / 11,44° şm. e. 156,1° q. u. / 11.44; -156.1 (Balder Patera) 42.00 Xeyr
Belenus Patera Belenus kelt 2°54′ şm. e. 157°43′ q. u. / 2,9° şm. e. 157,72° q. u. / 2.9; -157.72 (Belenus Patera) 23.01 Xeyr
Bochica Patera Bochica çibça 61°30′ c. e. 18°51′ q. u. / 61,5° c. e. 18,85° q. u. / -61.5; -18.85 (Bochica Patera) 52.38 Xeyr
Camaxtli Patera Camaxtli astek 15°15′ şm. e. 136°48′ q. u. / 15,25° şm. e. 136,8° q. u. / 15.25; -136.8 (Camaxtli Patera) 58.39 Bəli
Carancho Patera Carancho boliviya 1°26′ şm. e. 317°12′ q. u. / 1,43° şm. e. 317,2° q. u. / 1.43; -317.2 (Carancho Patera) 30.04 Xeyr
Cataquil Patera Catequil ink 23°53′ c. e. 16°34′ q. u. / 23,89° c. e. 16,57° q. u. / -23.89; -16.57 (Cataquil Patera) 133.95 Xeyr
Catha Patera Cautha etrusk 53°46′ c. e. 101°35′ q. u. / 53,76° c. e. 101,58° q. u. / -53.76; -101.58 (Catha Patera) 68.59 Bəli
Chaac Patera Çak mayya 11°53′ şm. e. 157°26′ q. u. / 11,88° şm. e. 157,44° q. u. / 11.88; -157.44 (Chaac Patera) 95.88 Bəli
Chors Patera Xors slavyan 68°28′ şm. e. 249°51′ q. u. / 68,47° şm. e. 249,85° q. u. / 68.47; -249.85 (Chors Patera) 64.97 Bəli
Creidne Patera Creidhne kelt 53°01′ c. e. 342°32′ q. u. / 53,02° c. e. 342,53° q. u. / -53.02; -342.53 (Creidne Patera) 152.82 Bəli
Cuchi Patera Cuchi avstraliya 0°54′ c. e. 144°34′ q. u. / 0,9° c. e. 144,57° q. u. / -0.9; -144.57 (Cuchi Patera) 76.28 Bəli
Culann Patera Culann kelt 20°13′ c. e. 160°10′ q. u. / 20,22° c. e. 160,17° q. u. / -20.22; -160.17 (Culann Patera) 54.48 Bəli
Daedalus Patera Dedal yunan 19°31′ şm. e. 274°21′ q. u. / 19,52° şm. e. 274,35° q. u. / 19.52; -274.35 (Daedalus Patera) 73.29 Bəli
Dazhbog Patera Dajboq slavyan 55°06′ şm. e. 301°29′ q. u. / 55,1° şm. e. 301,48° q. u. / 55.1; -301.48 (Dazhbog Patera) 118.39 Bəli
Dingir Patera Dingir şumer 4°08′ c. e. 341°22′ q. u. / 4,13° c. e. 341,37° q. u. / -4.13; -341.37 (Dingir Patera) 47.38 Xeyr
Dusura Patera Dusura nabatey 37°28′ şm. e. 119°01′ q. u. / 37,47° şm. e. 119,02° q. u. / 37.47; -119.02 (Dusura Patera) 68.58 Bəli
Ekhi Patera Ekhi bask 28°21′ c. e. 88°30′ q. u. / 28,35° c. e. 88,5° q. u. / -28.35; -88.5 (Ekhi Patera) 51.04 Bəli
Emakong Patera Emakong sulka 3°20′ c. e. 119°49′ q. u. / 3,33° c. e. 119,82° q. u. / -3.33; -119.82 (Emakong Patera) 80.08 Bəli
Estan Patera Estan hitit 21°37′ şm. e. 87°43′ q. u. / 21,61° şm. e. 87,71° q. u. / 21.61; -87.71 (Estan Patera) 95.00 Bəli
Fo Patera Fo çin 40°47′ şm. e. 192°15′ q. u. / 40,79° şm. e. 192,25° q. u. / 40.79; -192.25 (Fo Patera) 47.15 Bəli
Fuchi Patera Fuchi ayn 28°20′ şm. e. 327°34′ q. u. / 28,34° şm. e. 327,57° q. u. / 28.34; -327.57 (Fuchi Patera) 63.67 Bəli
Gabija Patera Gabija litva 51°54′ c. e. 202°32′ q. u. / 51,9° c. e. 202,53° q. u. / -51.9; -202.53 (Gabija Patera) 48.00 Bəli
Galai Patera Galai monqol 10°52′ c. e. 288°07′ q. u. / 10,87° c. e. 288,11° q. u. / -10.87; -288.11 (Galai Patera) 105.23 Xeyr
Gibil Patera Gibil şumer 14°59′ c. e. 294°38′ q. u. / 14,99° c. e. 294,64° q. u. / -14.99; -294.64 (Gibil Patera) 102.38 Bəli?
Girru Patera Girru babil 22°48′ şm. e. 239°55′ q. u. / 22,8° şm. e. 239,92° q. u. / 22.8; -239.92 (Girru Patera) 68.23 Bəli
Giş Bar Gish Bar Patera Gish Bar babil 16°11′ şm. e. 90°16′ q. u. / 16,18° şm. e. 90,26° q. u. / 16.18; -90.26 (Gish Bar Patera) 122.25 Bəli
Grannos Patera Grannus kelt 11°10′ şm. e. 145°17′ q. u. / 11,17° şm. e. 145,29° q. u. / 11.17; -145.29 (Grannos Patera) 45.00 Xeyr
Grian Patera Grian kelt 11°50′ c. e. 11°59′ q. u. / 11,84° c. e. 11,98° q. u. / -11.84; -11.98 (Grian Patera) 70.00 Bəli
Haokah Patera Heyoka lakota 20°52′ c. e. 186°39′ q. u. / 20,87° c. e. 186,65° q. u. / -20.87; -186.65 (Haokah Patera) 53.86 Bəli
Hatchawa Patera Hatchawa yaroro 59°25′ c. e. 31°59′ q. u. / 59,42° c. e. 31,99° q. u. / -59.42; -31.99 (Hatchawa Patera) 84.98 Xeyr
Heiseb Patera Heiseb buşmen 29°47′ şm. e. 244°51′ q. u. / 29,79° şm. e. 244,85° q. u. / 29.79; -244.85 (Heiseb Patera) 62.48 Xeyr
Heno Patera Heno Iroquois 57°08′ c. e. 311°28′ q. u. / 57,14° c. e. 311,47° q. u. / -57.14; -311.47 (Heno Patera) 71.06 Bəli
Hephaestus Patera Hefest yunan 1°57′ şm. e. 289°47′ q. u. / 1,95° şm. e. 289,79° q. u. / 1.95; -289.79 (Hephaestus Patera) 38.84 Bəli
Hi'iaka Patera Hi'iaka havay 3°38′ c. e. 79°28′ q. u. / 3,64° c. e. 79,47° q. u. / -3.64; -79.47 (Hi'iaka Patera) 128.27 Bəli
Hiruko Patera Hiruko yapon 65°05′ c. e. 328°50′ q. u. / 65,09° c. e. 328,83° q. u. / -65.09; -328.83 (Hiruko Patera) 89.54 Xeyr
Horus Patera Xor misir 9°49′ c. e. 338°00′ q. u. / 9,82° c. e. 338,0° q. u. / -9.82; -338.0 (Horus Patera) 144.21 Xeyr
Huo Shen Patera Huo Shen çin 15°01′ c. e. 328°59′ q. u. / 15,01° c. e. 328,98° q. u. / -15.01; -328.98 (Huo Shen Patera) 62.73 Xeyr
Ilmarinen Patera İlmarinen fin 14°26′ c. e. 1°09′ q. u. / 14,44° c. e. 1,15° q. u. / -14.44; -1.15 (Ilmarinen Patera) 45.94 Xeyr
Inti Patera İnti ink 68°22′ c. e. 347°31′ q. u. / 68,37° c. e. 347,52° q. u. / -68.37; -347.52 (Inti Patera) 70.91 Xeyr
Isum Patera Isum assur 29°49′ şm. e. 208°28′ q. u. / 29,82° şm. e. 208,46° q. u. / 29.82; -208.46 (Isum Patera) 62.24 Bəli
Itzamna Patera İtsamna mayya 16°08′ c. e. 99°28′ q. u. / 16,13° c. e. 99,46° q. u. / -16.13; -99.46 (Itzamna Patera) 126.36 Bəli
Janus Patera Yanus roma 4°34′ c. e. 39°03′ q. u. / 4,56° c. e. 39,05° q. u. / -4.56; -39.05 (Janus Patera) 60.07 Bəli
Kami-Nari Patera Kaminari yapon 8°42′ c. e. 235°05′ q. u. / 8,7° c. e. 235,08° q. u. / -8.7; -235.08 (Kami-Nari Patera) 53.39 Xeyr
Kane Patera Kāne havay 48°23′ c. e. 11°46′ q. u. / 48,39° c. e. 11,77° q. u. / -48.39; -11.77 (Kane Patera) 135.77 Xeyr
Karei Patera Karei Semang people 0°12′ şm. e. 13°05′ q. u. / 0,2° şm. e. 13,08° q. u. / 0.2; -13.08 (Karei Patera) 35.29 Bəli
Kava Patera Kava fars 16°50′ c. e. 341°20′ q. u. / 16,83° c. e. 341,33° q. u. / -16.83; -341.33 (Kava Patera) 63.82 Xeyr
Khalla Patera Khalla buşmen 5°08′ şm. e. 303°34′ q. u. / 5,14° şm. e. 303,56° q. u. / 5.14; -303.56 (Khalla Patera) 48.24 Xeyr
Kibero Patera Kibero Yaroro 11°50′ c. e. 305°06′ q. u. / 11,83° c. e. 305,1° q. u. / -11.83; -305.1 (Kibero Patera) 63.34 Xeyr
Kinich Ahau Patera Kinich Ahau mayya 49°20′ şm. e. 310°12′ q. u. / 49,34° şm. e. 310,2° q. u. / 49.34; -310.2 (Kinich Ahau Patera) 45.21 Bəli
Kurdalagon Patera Kurdalaqon osetin 49°37′ c. e. 217°59′ q. u. / 49,61° c. e. 217,99° q. u. / -49.61; -217.99 (Kurdalagon Patera) 28.15 Bəli
Laki-oi Patera Laki-oi Kayan 38°56′ c. e. 61°56′ q. u. / 38,94° c. e. 61,93° q. u. / -38.94; -61.93 (Laki-oi Patera) 105.16 Xeyr
Llew Patera Llew kelt 12°10′ şm. e. 242°19′ q. u. / 12,16° şm. e. 242,31° q. u. / 12.16; -242.31 (Llew Patera) 78.00 Bəli
Loki Loki Patera Loki skandinav 12°58′ şm. e. 308°48′ q. u. / 12,97° şm. e. 308,8° q. u. / 12.97; -308.8 (Loki Patera) 227.79 Bəli
Lu Huo Patera Lu Huo çin 38°31′ c. e. 353°10′ q. u. / 38,52° c. e. 353,17° q. u. / -38.52; -353.17 (Lu Huo Patera) 63.95 Xeyr
Maasaw Patera Masau'u Xopi 40°17′ c. e. 339°05′ q. u. / 40,28° c. e. 339,09° q. u. / -40.28; -339.09 (Maasaw Patera) 43.99 Xeyr
Mafuike Patera Maxuika maori 13°31′ c. e. 259°28′ q. u. / 13,52° c. e. 259,47° q. u. / -13.52; -259.47 (Mafuike Patera) 148.32 Xeyr
Malik Patera Malik babil, hanaan 34°09′ c. e. 129°35′ q. u. / 34,15° c. e. 129,59° q. u. / -34.15; -129.59 (Malik Patera) 121.68 Bəli
Mama Patera Mama Çibça 11°17′ c. e. 355°19′ q. u. / 11,28° c. e. 355,31° q. u. / -11.28; -355.31 (Mama Patera) 15.72 Xeyr
Manua Patera Manua havay 35°47′ şm. e. 321°44′ q. u. / 35,78° şm. e. 321,73° q. u. / 35.78; -321.73 (Manua Patera) 110.51 Bəli
Masaya Patera Masaya Nikaraqua 22°37′ c. e. 344°29′ q. u. / 22,62° c. e. 344,49° q. u. / -22.62; -344.49 (Masaya Patera) 55.09 Xeyr
Maui Maui Patera Maui polineziya 16°37′ şm. e. 124°15′ q. u. / 16,61° şm. e. 124,25° q. u. / 16.61; -124.25 (Maui Patera) 37.84 Bəli
Mazda Paterae Ahura Məzda zərdüştlük\ 8°49′ c. e. 313°17′ q. u. / 8,81° c. e. 313,28° q. u. / -8.81; -313.28 (Mazda Paterae) 240.78 Bəli
Mbali Patera Mbali piqmey 31°30′ c. e. 5°04′ q. u. / 31,5° c. e. 5,06° q. u. / -31.5; -5.06 (Mbali Patera) 40.70 Bəli
Menahka Patera Menahka mandan 31°19′ c. e. 344°45′ q. u. / 31,31° c. e. 344,75° q. u. / -31.31; -344.75 (Menahka Patera) 9.15 Xeyr
Mentu Patera Montu misir 7°00′ şm. e. 139°22′ q. u. / 7,0° şm. e. 139,36° q. u. / 7.0; -139.36 (Mentu Patera) 103.00 Xeyr
Michabo Patera Miçabo alqonkin 1°12′ şm. e. 167°36′ q. u. / 1,2° şm. e. 167,6° q. u. / 1.2; -167.6 (Michabo Patera) 104.00 Bəli
Mihr Patera Mihr erməni 16°31′ c. e. 305°27′ q. u. / 16,51° c. e. 305,45° q. u. / -16.51; -305.45 (Mihr Patera) 61.72 Bəli
Mithra Patera Mitra zərdüştlük 59°00′ c. e. 266°28′ q. u. / 59,0° c. e. 266,46° q. u. / -59.0; -266.46 (Mithra Patera) 33.78 Bəli
Monan Patera Monan tupi-quarani 19°43′ şm. e. 105°23′ q. u. / 19,72° şm. e. 105,39° q. u. / 19.72; -105.39 (Monan Patera) 112.89 Bəli
Mulungu Patera mulunqu mulunqu 17°16′ şm. e. 217°52′ q. u. / 17,26° şm. e. 217,87° q. u. / 17.26; -217.87 (Mulungu Patera) 62.48 Bəli
Namarrkun Patera Namarrqon avstraliya 10°04′ şm. e. 175°31′ q. u. / 10,06° şm. e. 175,52° q. u. / 10.06; -175.52 (Namarrkun Patera) 16.69 Xeyr
Nina Patera Nina ink 38°14′ c. e. 162°36′ q. u. / 38,24° c. e. 162,6° q. u. / -38.24; -162.6 (Nina Patera) 52.07 Xeyr
Nunurta Patera Ninurta şumer, akkad 16°44′ c. e. 315°15′ q. u. / 16,74° c. e. 315,25° q. u. / -16.74; -315.25 (Nunurta Patera) 82.34 Xeyr
Nusku Patera Nusku assur 65°01′ c. e. 3°49′ q. u. / 65,01° c. e. 3,82° q. u. / -65.01; -3.82 (Nusku Patera) 124.31 Bəli
Nyambe Patera Nyambe Zambezi 0°23′ şm. e. 343°07′ q. u. / 0,38° şm. e. 343,11° q. u. / 0.38; -343.11 (Nyambe Patera) 58.15 Xeyr
Ot Patera Ot-Ene monqol 1°06′ şm. e. 217°24′ q. u. / 1,1° şm. e. 217,4° q. u. / 1.1; -217.4 (Ot Patera) 52.26 Bəli
Päive Patera Päive saami 45°43′ c. e. 358°32′ q. u. / 45,71° c. e. 358,54° q. u. / -45.71; -358.54 (Päive Patera) 59.05 Xeyr
Pautiwa Patera Pautiwa hopi 34°12′ c. e. 345°35′ q. u. / 34,2° c. e. 345,59° q. u. / -34.2; -345.59 (Pautiwa Patera) 6.62 Xeyr
Pillan Pillan Patera Pillan mapuçe 12°20′ c. e. 243°15′ q. u. / 12,34° c. e. 243,25° q. u. / -12.34; -243.25 (Pillan Patera) 73.43 Bəli
Podja Patera Podya evenk 18°25′ c. e. 304°44′ q. u. / 18,41° c. e. 304,74° q. u. / -18.41; -304.74 (Podja Patera) 67.03 Xeyr
Prometheus Patera Prometey yunan 0°37′ c. e. 152°27′ q. u. / 0,62° c. e. 152,45° q. u. / -0.62; -152.45 (Prometheus Patera) 73.43 Bəli
Purgine Patera Purgine mordva 2°37′ c. e. 297°18′ q. u. / 2,61° c. e. 297,3° q. u. / -2.61; -297.3 (Purgine Patera) 35.74 Xeyr
Pyerun Patera Perun slavyan 55°38′ c. e. 251°13′ q. u. / 55,64° c. e. 251,21° q. u. / -55.64; -251.21 (Pyerun Patera) 52.18 Bəli
Ra Ra Patera Ra misir 8°40′ c. e. 324°42′ q. u. / 8,66° c. e. 324,7° q. u. / -8.66; -324.7 (Ra Patera) 39.11 Bəli
Radegast Patera Radaqast slavyan 27°47′ c. e. 159°59′ q. u. / 27,78° c. e. 159,98° q. u. / -27.78; -159.98 (Radegast Patera) 27.11 Bəli
Rarog Patera Raroq slavyan 41°43′ c. e. 304°25′ q. u. / 41,71° c. e. 304,41° q. u. / -41.71; -304.41 (Rarog Patera) 104.35 Bəli
Rata Patera Rātā maori 35°37′ c. e. 199°47′ q. u. / 35,61° c. e. 199,78° q. u. / -35.61; -199.78 (Rata Patera) 46.31 Bəli
Reiden Patera Raydzin yapon 13°24′ c. e. 235°27′ q. u. / 13,4° c. e. 235,45° q. u. / -13.4; -235.45 (Reiden Patera) 73.26 Bəli
Reshef Patera Reshef finikiya 27°41′ şm. e. 158°04′ q. u. / 27,69° şm. e. 158,06° q. u. / 27.69; -158.06 (Reshef Patera) 62.00 Xeyr
Reshet Paterae Reshet aramey 0°32′ c. e. 305°29′ q. u. / 0,53° c. e. 305,48° q. u. / -0.53; -305.48 (Reshet Paterae) 148.34 Xeyr
Ruaumoko Patera Ruaumoko maori 14°43′ şm. e. 139°44′ q. u. / 14,72° şm. e. 139,74° q. u. / 14.72; -139.74 (Ruaumoko Patera) 19.00 Bəli
Ruwa Patera Ruwa Şərqi Afrika 0°11′ şm. e. 1°45′ q. u. / 0,19° şm. e. 1,75° q. u. / 0.19; -1.75 (Ruwa Patera) 62.44 Bəli
Savitr Patera Savitar induizm 48°11′ şm. e. 123°22′ q. u. / 48,19° şm. e. 123,36° q. u. / 48.19; -123.36 (Savitr Patera) 92.48 Xeyr
Sêd Patera Sêd finikiya 2°55′ c. e. 303°34′ q. u. / 2,91° c. e. 303,57° q. u. / -2.91; -303.57 (Sêd Patera) 52.10 Xeyr
Sengen Patera Sengen yapon 32°53′ c. e. 303°44′ q. u. / 32,89° c. e. 303,73° q. u. / -32.89; -303.73 (Sengen Patera) 63.64 Bəli
Seth Patera Set misir 5°21′ c. e. 131°40′ q. u. / 5,35° c. e. 131,67° q. u. / -5.35; -131.67 (Seth Patera) 59.82 Bəli
Sethlaus Patera Sethlans etrusk 52°17′ c. e. 193°50′ q. u. / 52,29° c. e. 193,83° q. u. / -52.29; -193.83 (Sethlaus Patera) 78.57 Bəli
Shakuru Patera Shakuru Pauni 24°07′ c. e. 265°44′ q. u. / 24,12° c. e. 265,74° q. u. / -24.12; -265.74 (Shakuru Patera) 105.01 Bəli
Shamash Patera Şamaş babil, assur 34°59′ c. e. 152°35′ q. u. / 34,99° c. e. 152,59° q. u. / -34.99; -152.59 (Shamash Patera) 205.30 Bəli
Shamshu Patera Shamshu ərəb 10°04′ c. e. 62°58′ q. u. / 10,07° c. e. 62,97° q. u. / -10.07; -62.97 (Shamshu Patera) 96.36 Bəli
Şanqo Shango Patera Şanqo Yoruba 32°28′ şm. e. 100°31′ q. u. / 32,46° şm. e. 100,51° q. u. / 32.46; -100.51 (Shango Patera) 90.8 Bəli
Shoshu Patera Shoshu qafqaz 20°22′ c. e. 324°40′ q. u. / 20,36° c. e. 324,67° q. u. / -20.36; -324.67 (Shoshu Patera) 13.08 Xeyr
Sigurd Patera Siqurd skandinav 5°56′ c. e. 97°56′ q. u. / 5,94° c. e. 97,93° q. u. / -5.94; -97.93 (Sigurd Patera) 68.60 Bəli
Siun Patera Siun nanay 49°50′ c. e. 0°26′ q. u. / 49,84° c. e. 0,44° q. u. / -49.84; -0.44 (Siun Patera) 52.50 Xeyr
Steropes Patera Sterop yunan 15°32′ şm. e. 138°51′ q. u. / 15,54° şm. e. 138,85° q. u. / 15.54; -138.85 (Siun Patera) 20.00 Xeyr
Sui Jen Patera Sui Jen çin 19°06′ c. e. 2°39′ q. u. / 19,1° c. e. 2,65° q. u. / -19.1; -2.65 (Sui Jen Patera) 33.78 Xeyr
Surya Patera Surya hind 21°28′ c. e. 151°35′ q. u. / 21,47° c. e. 151,59° q. u. / -21.47; -151.59 (Surya Patera) 49.81 Bəli
Susanoo Patera Susanoo yapon 22°23′ şm. e. 219°48′ q. u. / 22,39° şm. e. 219,8° q. u. / 22.39; -219.8 (Susanoo Patera) 58.41 Bəli
Svarog Patera Svaroq slavyan 48°40′ c. e. 265°44′ q. u. / 48,66° c. e. 265,74° q. u. / -48.66; -265.74 (Svarog Patera) 124.03 Bəli
Talos Patera Talos yunan 26°23′ c. e. 354°45′ q. u. / 26,39° c. e. 354,75° q. u. / -26.39; -354.75 (Talos Patera) 24.67 Xeyr
Taranis Patera Taranis kelt 71°22′ c. e. 25°32′ q. u. / 71,37° c. e. 25,53° q. u. / -71.37; -25.53 (Taranis Patera) 130.67 Xeyr
Taw Patera Taw monqor 33°39′ c. e. 358°22′ q. u. / 33,65° c. e. 358,37° q. u. / -33.65; -358.37 (Taw Patera) 4.74 Xeyr
Tawhaki Patera Tawhaki maori 3°19′ şm. e. 76°11′ q. u. / 3,32° şm. e. 76,18° q. u. / 3.32; -76.18 (Tawhaki Patera) 49.85 Bəli
Thomagata Patera Thomagata çibça 25°40′ şm. e. 165°56′ q. u. / 25,67° şm. e. 165,94° q. u. / 25.67; -165.94 (Thomagata Patera) 59.00 Xeyr
Tien Mu Patera Tien Mu çin 12°19′ şm. e. 134°18′ q. u. / 12,31° şm. e. 134,3° q. u. / 12.31; -134.3 (Tawhaki Patera) 28.00 Bəli
Tiermes Patera Tiermes saami 22°23′ şm. e. 349°57′ q. u. / 22,38° şm. e. 349,95° q. u. / 22.38; -349.95 (Tiermes Patera) 79.76 Xeyr
Tohil Patera Tohil mayya 25°38′ c. e. 158°40′ q. u. / 25,63° c. e. 158,66° q. u. / -25.63; -158.66 (Tohil Patera) 76.59 Xeyr
Tol-Ava Patera Tol-Ava mordva 1°48′ şm. e. 322°08′ q. u. / 1,8° şm. e. 322,14° q. u. / 1.8; -322.14 (Tol-Ava Patera) 84.53 Xeyr
Tung Yo Patera Tung Yo çin 18°16′ c. e. 0°56′ q. u. / 18,27° c. e. 0,93° q. u. / -18.27; -0.93 (Tung Yo Patera) 59.68 Xeyr
Tupan Tupan Patera Tupan Tupi-quarani 18°44′ c. e. 141°08′ q. u. / 18,73° c. e. 141,13° q. u. / -18.73; -141.13 (Tupan Patera) 79.13 Bəli
Tvaştar Twashtar Paterae Tvaştar induizm 62°46′ şm. e. 123°32′ q. u. / 62,76° şm. e. 123,53° q. u. / 62.76; -123.53 (Tvashtar Paterae) 306.19 Bəli
Ukko Patera Ukko fin 30°57′ şm. e. 18°25′ q. u. / 30,95° şm. e. 18,41° q. u. / 30.95; -18.41 (Ukko Patera) 35.25 Bəli
Ülgen Patera Ulgen sibir 40°51′ c. e. 287°19′ q. u. / 40,85° c. e. 287,31° q. u. / -40.85; -287.31 (Ülgen Patera) 43.89 Bəli
Uta Patera Utu şumer 35°52′ c. e. 22°24′ q. u. / 35,86° c. e. 22,4° q. u. / -35.86; -22.4 (Uta Patera) 43.89 Bəli
Vahagn Patera Vahaqn erməni 24°07′ c. e. 350°45′ q. u. / 24,11° c. e. 350,75° q. u. / -24.11; -350.75 (Vahagn Patera) 99.60 Xeyr
Viracocha Patera Virakoça ink 61°46′ c. e. 280°05′ q. u. / 61,77° c. e. 280,09° q. u. / -61.77; -280.09 (Viracocha Patera) 59.30 Bəli
Vivasvant Patera Vivasvat induizm 75°08′ şm. e. 293°59′ q. u. / 75,14° şm. e. 293,98° q. u. / 75.14; -293.98 (Vivasvant Patera) 83.19 Bəli
Wabasso Patera Wabasso Potavatomi 22°54′ c. e. 166°42′ q. u. / 22,9° c. e. 166,7° q. u. / -22.9; -166.7 (Wabasso Patera) 32.00 Xeyr
Wayland Patera Wayland the Smith skandinav 32°48′ c. e. 225°14′ q. u. / 32,8° c. e. 225,23° q. u. / -32.8; -225.23 (Wayland Patera) 63.37 Bəli
Yaw Patera Yaw yəhudi 9°54′ şm. e. 132°12′ q. u. / 9,9° şm. e. 132,2° q. u. / 9.9; -132.2 (Yaw Patera) 39.00 Bəli
Zal Patera Zal fars 40°15′ şm. e. 74°30′ q. u. / 40,25° şm. e. 74,5° q. u. / 40.25; -74.5 (Zal Patera) 165.94 Bəli

Lava axınları[redaktə | əsas redaktə]

Axın Eponim Mifologiya Koordinatlar Axının uzunluğu, km Fəaldırmı?
Acala Fluctus Acala buddizm 8°58′ şm. e. 334°35′ q. u. / 8,97° şm. e. 334,59° q. u. / 8.97; -334.59 (Acala Fluctus) 411.11 Bəli
Arinna Fluctus Arinna het 31°14′ şm. e. 149°10′ q. u. / 31,24° şm. e. 149,16° q. u. / 31.24; -149.16 (Arinna Fluctus) 121.94 Bəli
Donar Fluctus Tor german 22°40′ şm. e. 187°38′ q. u. / 22,67° şm. e. 187,63° q. u. / 22.67; -187.63 (Donar Fluctus) 222.47 Bəli
Euboea Fluctūs Evbeya yunan 45°01′ c. e. 350°58′ q. u. / 45,01° c. e. 350,96° q. u. / -45.01; -350.96 (Euboea Fluctūs) 104.82 Xeyr
Fjorgynn Fluctus Fjorgyn skandinav 11°14′ şm. e. 358°05′ q. u. / 11,23° şm. e. 358,08° q. u. / 11.23; -358.08 (Fjorgynn Fluctus) 414.07 Bəli
Kanehekili Fluctus Kane havay 17°41′ c. e. 33°34′ q. u. / 17,68° c. e. 33,56° q. u. / -17.68; -33.56 (Kanehekili Fluctus) 243.47 Bəli
Lei-Kung Fluctus Lei Gong çin 40°24′ şm. e. 206°28′ q. u. / 40,4° şm. e. 206,47° q. u. / 40.4; -206.47 (Lei-Kung Fluctus) 386.17 Bəli
Lei-zi Fluctus Lei Zi çin 14°15′ şm. e. 46°10′ q. u. / 14,25° şm. e. 46,16° q. u. / 14.25; -46.16 (Lei-zi Fluctus) 361.1 Xeyr
Marduk Fluctus Marduk şumer 27°35′ c. e. 210°50′ q. u. / 27,59° c. e. 210,83° q. u. / -27.59; -210.83 (Marduk Fluctus) 169.43 Bəli
Masubi Fluctus Ho-Masubi yapon 50°29′ c. e. 58°08′ q. u. / 50,49° c. e. 58,13° q. u. / -50.49; -58.13 (Masubi Fluctus) 501.33 Bəli
Sobo Fluctus Sobo vudu 14°05′ şm. e. 150°35′ q. u. / 14,08° şm. e. 150,59° q. u. / 14.08; -150.59 (Sobo Fluctus) 58.83 Bəli
Tsũi Goab Fluctus Tsui qottentot 1°24′ c. e. 163°24′ q. u. / 1,4° c. e. 163,4° q. u. / -1.4; -163.4 (Tsũi Goab Fluctus) 117.0 Bəli
Tung Yo Fluctus Tung Yo çin 16°36′ c. e. 356°29′ q. u. / 16,6° c. e. 356,49° q. u. / -16.6; -356.49 (Tung Yo Fluctus) 459.37 Xeyr
Uta Fluctus Utu şumer 33°03′ c. e. 16°39′ q. u. / 33,05° c. e. 16,65° q. u. / -33.05; -16.65 (Uta Fluctus) 332.31 Xeyr

Sipər vulkanları[redaktə | əsas redaktə]

Vulkan Eponim Koordinatlar Uzunluq, km Ölçü, km
Apis Tholus Apis (yunan) 10°54′ c. e. 347°53′ q. u. / 10,9° c. e. 347,88° q. u. / -10.9; -347.88 (Apis Tholus) 145.71 məlumat yoxdur
Inachus Tholus Inachus (yunan) 16°11′ c. e. 347°46′ q. u. / 16,18° c. e. 347,76° q. u. / -16.18; -347.76 (Inachus Tholus) 176.96 1.8
Tsũi Goab Tholus Tsui (qottentot) 0°06′ c. e. 163°00′ q. u. / 0,1° c. e. 163,0° q. u. / -0.1; -163.0 (Tsũi Goab Tholus) 53.0 0.8

Lava kanalları[redaktə | əsas redaktə]

Kanal Eponim Koordinatlar Uzunluq
Tawhaki Vallis Tawhaki (maori) 0°30′ şm. e. 72°48′ q. u. / 0,5° şm. e. 72,8° q. u. / 0.5; -72.8 (Tawhaki Vallis) 190.0 km