Şəxslər haqqında Azərbaycan poçt markalarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Şəxslər haqqında Azərbaycan poçt markalarının siyahısı — Şəxslər ilə əlaqədar olaraq dövriyyəyə buraxılan Azərbaycan poçt markaları. Bu markalar adətən şəxsin yubileyinə həsr olunmuşdur. Həmçinin, idman yarışları və ölkələrarası münasibətlərlə bağlı olaraq da poçt markaları üzərində şəxslər təsvir olunmuşdur. Üzərində şəxsin təsviri olan ilk Azərbaycan poçt markası 1993-cü ildə dövriyyəyə buraxılmışdır. Həmin marka Heydər Əliyevin 70 illiyinə həsr olunmuşdur.

İllər üzrə[redaktə | əsas redaktə]

1993[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
200 Stamps of Azerbaijan, 1993-200.jpg Heydər Əliyev 23.09.1993 25 manat 36×40 25 000[1] Heydər Əliyevin 70 illiyinə həsr olunmuşdur.

1994[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
209 Stamps of Azerbaijan, 1994-209.jpg Məhəmməd Füzuli 17.01.1994 10 manat 33×50 20 000[2] Məhəmməd Füzulinin 500 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
222 Stamps of Azerbaijan, 1994-222.jpg Cəlil Məmmədquluzadə 21.05.1994 20 manat 31×52 100 000[3] Yazıçı Cəlil Məmmədquluzadənin 125 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
223 Stamps of Azerbaijan, 1994-223.jpg Məmməd Əmin Rəsulzadə 27.05.1994 15 manat 40×40 100 000[4] Məmməd Əmin Rəsulzadənin 110 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
227 Stamps of Azerbaijan, 1994-227.jpg Lüdviq Nobel, Robert Nobel, Peter von Bilderlinq, Alfred Nobel 10.06.1994 50 manat 52×31 50 000[5] Neft istehsalı üzrə Nobel qardaşları şirkətinin yaradılmasının 115 illiyinə həsr olunmuşdur.
263 Stamps of Azerbaijan, 1994-263.jpg Heydər Əliyev 28.10.1994 150 manat 100×70 70 000[6] Azərbaycan Prezidenti Heydər Əliyevin təntənəli olaraq vəzifəyə başlamasının il dönümünə həsr olunmuşdur.
281 Stamps of Azerbaijan, 1994-281.jpg Pyer de Kuberten 15.12.1994 100 manat 45,5×30 30 000[7] Beynəlxalq Olimpiya Komitəsinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

1995[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
296 Stamps of Azerbaijan, 1995-296.jpg Aleksey Urmanov .1995 10 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
297 Stamps of Azerbaijan, 1995-297.jpg Nensi Kerriqan .1995 25 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
298 Stamps of Azerbaijan, 1995-298.jpg Bonni Bleyer .1995 40 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
299 Stamps of Azerbaijan, 1995-299.jpg Takanori Kono .1995 50 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
300 Stamps of Azerbaijan, 1995-300.jpg Filip Laroş .1995 80 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
301 Stamps of Azerbaijan, 1995-301.jpg Almaniyanın bobsley dördlüyünün üzvü Harald Çuday .1995 100 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
302 Stamp of Azerbaijan 302.jpg Katya Seyzinqer .1995 200 manat 1994 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
303 Stamps of Azerbaijan, 1995-303.jpg Meri Kliv 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
304 Stamps of Azerbaijan, 1995-304.jpg Valentina Tereşkova 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
305 Stamps of Azerbaijan, 1995-305.jpg Tamara Çerniqan 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
306 Stamps of Azerbaijan, 1995-306.jpg Vendi Laurens 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
307 Stamps of Azerbaijan, 1995-307.jpg Mai Cemison 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
308 Stamps of Azerbaijan, 1995-308.jpg Kedi Koulman 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
309 Stamps of Azerbaijan, 1995-309.jpg Ellen Şulman 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
310 Stamps of Azerbaijan, 1995-310.jpg Meri Veber 21.02.1995 100 manat 28,45×42,58 125 000[8] "Apollon 11" kosmik gəmisinin uçuşu və Ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
328 Stamps of Azerbaijan, 1995-328.jpg Üzeyir Hacıbəyov 30.06.1995 250 manat 31×48 50 000[9] Üzeyir Hacıbəyovun anadan olmasının 110 illiyinə həsr olunmuşdur.
329 Stamps of Azerbaijan, 1995-329.jpg Əliağa Vahid 30.06.1995 400 manat 31×48 50000[9] Əliağa Vahidin anadan olmasının 100 illiyinə həsr olunmuşdur.
347 1995 The 50th Anniversary of UN.jpg Heydər ƏliyevButros Butros Qali 15.09.1995 250 manat 42,6×28,5 36 000[10] BMT-nin 50 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
369 Stamps of Azerbaijan, 1995-369.jpg Con Lennon 08.12.1995 500 manat 42,5×28,6 800 000[11] Markanın üzərində Con Lennonun çəkdiyi şəkil və onun öz portreti təsvir olunmuşdur.[11]

1996[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
380 1996 The 100th Anniversary of an academician M A Topchubashev.jpg Mustafa Topçubaşov 01.02.1996 300 manat 42,6×28,5 40 000[12] Dahi tibb işçisi, alim, ictimai xadim Mustafa Ağa bəy oğlu Topçubaşova həsr olunmuşdur.
382 Stamps of Azerbaijan, 1996-382.jpg Karl Lüis 09.04.1996 50 manat 42,6×28,5 400 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
383 Stamps of Azerbaijan, 1996-383.jpg Məhəmməd Əli 09.04.1996 100 manat 42,6×28,5 200 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
384 Stamps of Azerbaijan, 1996-384.jpg Li Nin 09.04.1996 150 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
385 Stamps of Azerbaijan, 1996-385.jpg Səid Auita 09.04.1996 200 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
386 Stamps of Azerbaijan, 1996-386.jpg Olqa Korbut 09.04.1996 250 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
387 Stamps of Azerbaijan, 1996-387.jpg Nadya Komaneçi 09.04.1996 300 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
388 Stamps of Azerbaijan, 1996-388.jpg Qreq Luqanis 09.04.1996 400 manat 42,6×28,5 40 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
389 Stamps of Azerbaijan, 1996-389.jpg Nazim Hüseynov 09.04.1996 500 manat 74×104 25 000[13] 1996 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır. Markanın üzərində 1992-ci ildə Barselonada keçirilən olimpiya oyunlarının dzudo üzrə qızıl medalçısı Nazim Hüseynovun portreti təsvir olunmuşdur.
392 Stamps of Azerbaijan, 1996-392.jpg Rəşid Behbudov 22.04.1996 100 manat 48×31 50 000[14]
393 1996 The 90th Anniversary of anacademician Yusif Mammadaliyev.jpg Yusif Məmmədəliyev 22.04.1996 100 manat 48×31 50 000[15]

1997[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
439 Stamps of Azerbaijan, 1997-442.jpg İlyas Əfəndiyev 25.03.1997 250 manat 48,3×31,8 40.000[16]
440 Stamps of Azerbaijan, 1997-441.jpg Əziz Əliyev 25.03.1997 250 manat 48,3×31,8 40.000[16]
441 Stamps of Azerbaijan, 1997-440.jpg Fətəli xan Xoyski 25.03.1997 250 manat 48,3×31,8 40.000[16]
442 Stamps of Azerbaijan, 1997-439.jpg Nəriman Nərimanov 25.03.1997 250 manat 48,3×31,8 40.000[16]
487 Stamps of Azerbaijan, 1997-487.jpg Xaqani Şirvani 12.09.1997 250 manat 30,6×48,3 40.000[17]
491 Stamps of Azerbaijan, 1997-491.jpg Hüseyn Rəsulbəyov 06.10.1997 250 manat 42,6×28,5 40.000[18]
492 Stamps of Azerbaijan, 1997-492.jpg İtaliya milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
493 Stamps of Azerbaijan, 1997-493.jpg Argentina milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
494 Stamps of Azerbaijan, 1997-494.jpg Uruqvay milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
495 Stamps of Azerbaijan, 1997-495.jpg Braziliya milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
496 Stamps of Azerbaijan, 1997-496.jpg İngiltərə milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
497 Stamps of Azerbaijan, 1997-497.jpg Almaniya milli futbol komandasının heyəti 15.10.1997 250 manat 51,3×38,5 50.000[19]
498 Stamps of Azerbaijan, 1997-498.jpg Tofiq Bəhramov 15.10.1997 1500 manat 51,3×38,5 50.000[19]

1998[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
510 Stamps of Azerbaijan, 1998-511.jpg Həsən Əliyev 23.03.1998 500 manat 42,6×28,5 40 000[20]
512 Stamps of Azerbaijan, 1998-512.jpg Heydər Əliyev 10.05.1998 500 manat 51×37,5 50 000[21] Heydər Əliyevin 75 illiyinə həsr olunmuşdur.
518 Stamps of Azerbaijan, 1998-516.jpg Aşıq Ələsgər 02.06.1998 250 manat 42,6×28,5 40 000[22]
511 Stamps of Azerbaijan, 1998-510.jpg Bəhram Gur 03.04.1998 100 manat 22,1×24,4 1 000 000[23]
519 Stamps of Azerbaijan, 1998-519.jpg Bülbül 07.07.1998 500 manat 28,5×42,6 25 000[24]
508 Stamps of Azerbaijan, 1998-508.jpg Diana, Uels şahzadəsi 04.02.1998 400 manat 42,6×28,5 240 000[25]
509 Stamps of Azerbaijan, 1998-509.jpg Diana, Uels şahzadəsi 04.02.1998 400 manat 42,6×28,5 240 000[26]
517 Stamps of Azerbaijan, 1998-518.jpg Qara Qarayev 02.06.1998 250 manat 42,6×28,5 40 000[22] Qara Qarayevin 80 illiyinə həsr olunmuşdur.
499 Stamps of Azerbaijan, 1998-499.jpg Katerina Vit 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
500 Stamps of Azerbaijan, 1998-500.jpg Elvis Stoyko 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
501 Stamps of Azerbaijan, 1998-501.jpg Milori İto 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
504 Stamps of Azerbaijan, 1998-504.jpg Kristi Amaquçi 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
505 Stamps of Azerbaijan, 1998-505.jpg Con Kari 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
506 Stamps of Azerbaijan, 1998-506.jpg Çen Lu Çin 13.01.1998 250 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
507 Stamps of Azerbaijan, 1998-507.jpg Yekaterina Qordeyeva və Sergey Qrinkov 13.01.1998 500 manat 42,6×28,5 50 000[27] 1998 Qış Olimpiya Oyunları ilə bağlı olaraq buraxılmışdır.
516 Stamps of Azerbaijan, 1998-517.jpg Məhəmmədhüseyn Şəhriyar 02.06.1998 250 manat 42,6×28,5 40 000[22]

1999[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
539 Stamps of Azerbaijan, 1999-539.jpg Heydər Əliyev 11.10.1999 1000 manat 28×40 125 000[28] Coupling stamps
1999 Jafar Jabbarli 100.jpg Cəfər Cabbarlı 20.10.1999 250 manat 42×30 100 000[29] Dedicated to Jabbarly's centenary

2000[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
582 Stamps of Azerbaijan, 2000-582.jpg Sabit Rəhman 17.11.2000 1000 manat 48×30 100 000[30] Sabit Rəhmanın 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
576 Stamps of Azerbaijan, 2000-576.jpg Rəsul Rza 28.09.2000 250 manat 40×30 25 000[31] Rəsul Rzanın 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

2001[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
584 Stamps of Azerbaijan, 2001-584.jpg Namiq Abdullayev 26.01.2001 1000 manat 42×28 25 000[32] 2000 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
585 Stamps of Azerbaijan, 2001-585.jpg Zemfira Meftəhəddinova 26.01.2001 1000 manat 42×28 25 000[33] 2000 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
586 Stamps of Azerbaijan, 2001-586.jpg Vüqar Ələkbərov 26.01.2001 1000 manat 42×28 25 000[34] 2000 Yay Olimpiya Oyunları ilə bağlı buraxılmışdır.
596 Stamps of Azerbaijan, 2001-596.jpg Heydər Əliyev 01.12.2001 5000 manat 32×51 10 000[35] Dedicated to the 10th anniversary of Azerbaijan's independence. The first Azerbaijan postage stamp produced with genuine 22 carat gold[35]
Stamps of Azerbaijan, 2001-604.jpg Heydər ƏliyevVladimir Putin 20.12.2001 1000 manat 42×28 20 000[36]
595 Stamps of Azerbaijan, 2001-595.jpg Yuri Qaqarin 06.11.2001 3000 manat 42×28 20 000[37] Issued for the 40th anniversary of the first human spaceflight
Stamps of Azerbaijan, 2001-593.jpg Nəsirəddin Tusi 07.09.2001 3000 manat 60×48 25 000[38] Issued for the 800th anniversary of Tusi

2002[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
Stamps of Azerbaijan, 2002-608.jpg Heydər ƏliyevTsyan Tsemin 27.03.2002 1000 manat 40×30 170 000[39] Dedicated to the 10th anniversary of the establishment of Azerbaijani-Chinese relations
Stamps of Azerbaijan, 2002-619.jpg II İoann PavelHeydər Əliyev 18.09.2002 1500 manat 42×28 20 000[40] Dedicated to the visit of John Paul II to Baku on May 22–23, 2002
620 Stamps of Azerbaijan, 2002-620.jpg Rauf Hacıyev 18.09.2002 5000 manat 40×28 25 000[41] Dedicated to the 80th anniversary of Hajiyev
Stamps of Azerbaijan, 2002-627.jpg Türkiyə milli futbol komandasının heyəti .2002 5000 manat

2003[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
642 Stamps of Azerbaijan, 2003-642.jpg Heydər Əliyev .2003 1000 manat
Stamps of Azerbaijan, 2003-641.jpg Zərifə Əliyeva 28.04.2003 3000 manat 40×28 25 000[42]

2004[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
677 Stamps of Azerbaijan, 2004-677.jpg Heydər Əliyev[43]. 10.05.2004 500 manat 28×30 500.000
684 Stamps of Azerbaijan, 2004-684-miniature sheet.jpg Heydər Əliyev[44]. 10.12.2004 10000 manat 28×40 10.000
668 Stamps of Azerbaijan, 2004-668.jpg Molla Cümə[45]. 25.03.2004 500 manat 28×40 100.000

2005[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
Stamps of Azerbaijan, 2005-706.jpg II İoann Pavel .2005 3000 manat
700 Stamps of Azerbaijan, 2005-700.jpg Heydər Əliyev 18.04.2005 1000 manat 28×30 1 000 000[46]
723 Stamps of Azerbaijan, 2006-723.jpg Heydər Əliyev 18.11.2005 60 qəpik 28×30 250 000[47]

2006[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
729 Stamps of Azerbaijan, 2006-729.jpg Cəlil Məmmədquluzadə 01.01.2006 20 qəpik 31×52 58 880[48] Yazıçı Cəlil Məmmədquluzadənin 125 illik yubileyinə həsr olunmuş Kataloq nömrəsi 222 olan poçt markasının uzərində yeni nominal 20 qəp qara rəng ilə mətbəə üsulu ilə çap olunub.
741 Stamps of Azerbaijan, 2006-741.jpg Süleyman Rüstəm 16.03.2006 20 qəpik 28×40 5 000[49]
742 Stamps of Azerbaijan, 2006-742.jpg Səməd Vurğun 16.03.2006 10 qəpik 28×40 15 000[49]

2007[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
803 Stamps of Azerbaijan, 2007-803.jpg Hüseyn Cavid 19.09.2007 20 qəpik 40×28 100 000[50]
810 Stamps of Azerbaijan, 2007-810.jpg Məmməd Əmin Rəsulzadə 28.11.2007 10 qəpik 40×40 000 Məmməd Əmin Rəsulzadənin 110 illik yubileyinə həsr olunmuş kataloq nömrəsi 223 olan poçt markaları üzərinə mətbəə üsulu ilə yeni nominalın vurulması[51].
813 Stamps of Azerbaijan, 2007-813.jpg Kərim Kərimov 30.12.2007 1 manat 28x40 mm 20 000[52] Kərim Kərimovun 90 illiyi

2008[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
823 Stamps of Azerbaijan, 2008-823.jpg Zərifə Əliyeva 28.04.2008 1 manat 28×40 12 280[53] Zərifə Əliyevanın 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
824 Stamps of Azerbaijan, 2008-824.jpg Zərifə Əliyeva 28.04.2008 1 manat 28×40 12 280[54] Zərifə Əliyevanın 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
825 Stamps of Azerbaijan, 2008-825.jpg Heydər Əliyev 02.05.2008 1 manat 28×40 15 360[55] Heydər Əliyevin 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
826 Stamps of Azerbaijan, 2008-826.jpg Heydər Əliyev 02.05.2008 1 manat 28×40 15 360[56] Heydər Əliyevin 85 illiyinə həsr olunmuşdur.
827 Stamps of Azerbaijan, 2008-827.jpg Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin qurucuları 28.05.2008 20 qəpik 40×28 20450[57][58] Azərbaycan Demokratik Respublikasının 90 illiyinə həsr olunmuşdur.
828 Stamps of Azerbaijan, 2008-828.jpg Mikayıl Müşfiq 06.06.2008 20 qəpik 40×28 100 720[59] Mikayıl Müşfiqin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
833 Stamps of Azerbaijan, 2008-833.jpg Həsən Abdullayev 21.07.2008 20 qəpik 40×28 100 720[60] Akademik Həsən Abdullayevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
834 Stamps of Azerbaijan, 2008-834.jpg Lev Landau 21.07.2008 20 qəpik 40×28 100 720[60] Lev Landaunun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
847 Stamps of Azerbaijan, 2008-847.jpg Mir Cəlal Paşayev 17.12.2008 60 qəpik 40×28 200 720[61] Mir Cəlal Paşayevin 100 illiyinə həsr olunmuşdur.

2009[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
871 Stamps of Azerbaijan, 2009-871.jpg Cəlil Məmmədquluzadə 10.07.2009 20 qəpik 28×40 100 000[62] Cəlil Məmmədquluzadənin anadan olmasının 140 illiyinə həsr olunmuşdur.
872 Stamps of Azerbaijan, 2009-872.jpg Leyla Məmmədbəyova 19.09.2009 20 qəpik 40×28 100 000[63] Azərbaycanlı ilk təyyarəçi qadın Leyla Məmmədbəyovanın anadan olmasının 100 illiyinə həsr olunmuşdur.
861 Stamps of Azerbaijan, 2009-861.jpg Nəsirəddin Tusi 13.04.2009 20 qəpik 28×40 50 000[64] Astronomiyaya həsr olunmuşdur.

2010[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
908 Stamps of Azerbaijan, 2010-908.jpg Ələsgər Ələkbərov 18.06.2010 20 qəpik 40×28 100 000[65] Ələsgər Ələkbərovun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
Shefaet Mehdiyev stamp 2010.jpg Şəfaət Mehdiyev 05.11.2010 60 qəpik 40×28 100 000[66] Şəfaət Mehdiyevin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

2011[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
949 Stamps of Azerbaijan, 2011-949.jpg Hüseyn Əliyev 22.04.2011 60 qəpik 28×40 100 000[67] Azərbaycan rəssamı Hüseyn Əliyevin 100 illiyinə həsr olunmuşdur.
954 Stamps of Azerbaijan, 2011-954.jpg Eldar QasımovNigar Camal .2011 1 manat 28×40 15 000[68] Azərbaycanın 2011 Avroviziya Mahnı Müsabiqəsindəki qələbəsinə həsr olunmuşdur.
956 Stamps of Azerbaijan, 2011-956.jpg Behbud ağa Şahtaxtinski .2011 60 qəpik 40×28 25 000[69] Behbud ağa Şahtaxtinskinin anadan olmasının 130 illiyinə həsr olunmuşdur.
985 Stamps of Azerbaijan, 2011-985.jpg Nizami Gəncəvi 21.09.2011 30 qəpik 30×52 50 000[70] Dahi Azərbaycan şairi Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr həsr olunmuşdur.
986 Stamps of Azerbaijan, 2011-986.jpg Nizami Gəncəvi 21.09.2011 30 qəpik 30×52 50 000[71] Dahi Azərbaycan şairi Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr həsr olunmuşdur.
994 Stamps of Azerbaijan, 2011-994.jpg Heydər Əliyev 11.10.2011 2 manat 74×108 5 000[72] Azərbaycan Respublikasının Dövlət Müstəqilliyinin bərpasının 20-ci ildönümünə həsr olunmuşdur.
1005 Stamps of Azerbaijan, 2011-1005.jpg Abbas Zamanov 01.12.2011 60 qəpik 28×40 100 000[73] Abbas Zamanovun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1014 Stamps of Azerbaijan, 2011-1014.jpg Rabitə Bakı 26.12.2011 1 manat 28×40 15 000[74] "Rabitə Bakı" voleybol klubunun 2011-ci il FIVB klublararası dünya çempionu olması münasibətilə buraxılmışdır.

2012[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1017 Stamps of Azerbaijan, 2012-1017.JPG Bəhruz Kəngərli 01.03.2012 20 qəpik 28×40 100 000[75] Azərbaycan rəssamı Bəhruz Kəngərlinin 120 illiyinə həsr olunmuşdur.
1044 Stamps of Azerbaijan, 2012-1044.jpg Mirzə Fətəli Axundzadə 30.06.2012 20 qəpik 28×40 100 000[76] Mirzə Fətəli Axundzadənin 200 illiyinə həsr olunmuşdur.
1045 Stamps of Azerbaijan, 2012-1045.jpg Mirzə Ələkbər Sabir 10.07.2012 20 qəpik 28×40 100 000[77] Mirzə Ələkbər Sabirin 150 illiyinə həsr olunmuşdur.
1047 Stamps of Azerbaijan, 2012-1047.jpg Müslüm Maqomayev 17.08.2012 50 qəpik 28×40 100 000[78] Müslüm Maqomayevin 70 illiyinə həsr olunmuşdur.
1048 Stamps of Azerbaijan, 2012-1048.jpg Məmməd Səid Ordubadi 17.08.2012 50 qəpik 28×40 100 000[79] Məmməd Səid Ordubadinin 140 illiyinə həsr olunmuşdur.
1054 Stamps of Azerbaijan, 2012-1054.jpg Hüseyn Cavid 24.10.2012 20 qəpik 28×40 100 000[80] Hüseyn Cavidin 130 illiyinə həsr olunmuşdur.
1057 Stamps of Azerbaijan, 2012-1057.jpg Uzun Həsən 29.10.2012 60 qəpik 28×40 13 125[81] Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələrinin 540 illiyinə həsr olunmuşdur.
1058 Stamps of Azerbaijan, 2012-1058.jpg Kazimir IV Yaqellon 29.10.2012 60 qəpik 28×40 13 125[82] Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələrinin 540 illiyinə həsr olunmuşdur.

2013[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1085 Stamps of Azerbaijan, 2013-1085.jpg İslam Səfərli 19.04.2013 20 qəpik 28×40 100000[83] İslam Səfərlinin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1086 Stamps of Azerbaijan, 2013-1086.jpg Əlimərdan bəy Topçubaşov 19.04.2013 20 qəpik 40×28 100000[83] Əlimərdan bəy Topçubaşovun 150 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1087 Stamps of Azerbaijan, 2013-1087.jpg Hökümə Qurbanova 19.04.2013 20 qəpik 100000[83] 40×28 Hökümə Qurbanovanın 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1088 Stamps of Azerbaijan, 2013-1088.jpg Nigar Rəfibəyli 19.04.2013 20 qəpik 40×28 100000[83] Nigar Rəfibəylinin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1091 Stamps of Azerbaijan, 2013-1091.jpg Zərifə Əliyeva 28.04.2013 1 manat 32×52 7000[84] Zərifə Əliyevanın 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1092 Stamps of Azerbaijan, 2013-1092.jpg Heydər Əliyev 06.05.2013 50 qəpik 52×37 49000[85] Müqəddəs Apostol Andrey Pervozvanni Ordeninin Kavaleri Heydər Əliyev
1093 Stamps of Azerbaijan, 2013-1093.jpg Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 32×52 7000[86] Heydər Əliyev 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1094 Stamps of Azerbaijan, 2013-1094.jpg Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 32×52 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1095 Stamps of Azerbaijan, 2013-1095.jpg Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 32×52 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1096 Stamps of Azerbaijan, 2013-1096.jpg Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 32×52 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1097 Stamps of Azerbaijan, 2013-1097.jpg Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 7000[86] 32×52 Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1098 Stamps of Azerbaijan, 2013-1098.jpg Heydər Əliyev 10.05.2013 50 qəpik 32×52 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1099 Stamps of Azerbaijan, 2013-1099.jpg Heydər ƏliyevSüleyman Dəmirəl 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1100 Stamps of Azerbaijan, 2013-1100.jpg Heydər ƏliyevBil Klinton 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1101 Stamps of Azerbaijan, 2013-1101.jpg Heydər ƏliyevHelmut Kol 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1102 Stamps of Azerbaijan, 2013-1102.jpg Heydər ƏliyevVladimir Putin 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1103 Stamps of Azerbaijan, 2013-1103.jpg Heydər ƏliyevJak Şirak 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1104 Stamps of Azerbaijan, 2013-1104.jpg Heydər ƏliyevinTsyan Tsemin 10.05.2013 50 qəpik 52×32 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1105 Stamps of Azerbaijan, 2013-1105.jpg Heydər Əliyev 10.05.2013 1 manat 32×52 7000[86] Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1106 Stamps of Azerbaijan, 2013-1106.jpg Məhsəti Gəncəvi 14.05.2013 60 qəpik 28×40 200000[87] Məhsəti Gəncəvinin yaradıcılığının 900 illiyinə həsr olunmuşdur.
1110 Stamps of Azerbaijan, 2013-1110.jpg Valentina Tereşkova 16.06.2013 1 manat 28×40 20000[88] Qadının ilk dəfə olaraq kosmosa uçuşunun 50 illiyinə həsr olunmuşdur.
1119 Stamps of Azerbaijan, 2013-1119.jpg Məmməd Araz 10.09.2013 20 qəpik 28×40 200000[89] Məmməd Arazın 80 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1130 Stamps of Azerbaijan, 2013-1130.jpg Mehdi Hüseynzadə 12.12.2013 60 qəpik 28×40 100000[90] Mehdi Hüseynzadənin 95 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

2014[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1040 Stamps of Azerbaijan, 2014-1140.jpg Məhəmməd Əmin Rəsulzadə 31.01.2014 20 qəpik 28×40 200000[91] Məhəmməd Əmin Rəsulzadənin 130 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1045 Stamps of Azerbaijan, 2014-1145.jpg Heydər Əliyev .2014 20 qəpik Sumqayıt şəhərinin 65 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1157 Stamps of Azerbaijan, 2014-1157.jpg İlyas Əfəndiyev 26.05.2014 20 qəpik 40 x 28 200 000[92] İlyas Əfəndiyevin 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1186 Stamps of Azerbaijan, 2014-1186.jpg Molla Pənah Vaqif .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1187 Stamps of Azerbaijan, 2014-1187.jpg Xurşidbanu Natəvan .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1188 Stamps of Azerbaijan, 2014-1188.jpg Bülbül .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1189 Stamps of Azerbaijan, 2014-1189.jpg Üzeyir Hacıbəyov .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1190 Stamps of Azerbaijan, 2014-1190.jpg Xan Şuşinski .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.
1191 Stamps of Azerbaijan, 2014-1191.jpg Əbdürrəhim bəy Haqverdiyev .2014 50 qəpik Qarabağın görkəmli xadimləri mövzusuna həsr olunmuşdur.

2015[redaktə | əsas redaktə]

Kataloq nömrəsi Marka Şəxs(lər) Buraxılış tarixi Qiyməti Ölçüsü
(mm-lə)
Tirajı Qeyd
1199 Stamps of Azerbaijan, 2015-1199.jpg Əziz Şərif 29.03.2015 50 qəpik Əziz Şərifin 120 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1200 Stamps of Azerbaijan, 2015-1200.jpg I Viktoriya 01.04.2015 20 qəpik Qara penninin buraxılışının 175 illiyinə həsr olunmuşdur.
1224 Stamps of Azerbaijan, 2015-1224.jpg Cəmşid Naxçıvanski 11.08.2015 20 qəpik Cəmşid Naxçıvanskinin 120 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.
1238 Stamps of Azerbaijan, 2015-1238.jpg Rəşid Behbudov .2015 50 qəpik Rəşid Behbudovun 100 illik yubileyinə həsr olunmuşdur.

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "1993, September, 23. The 70th Anniversary of Heydar Aliyev, a Public and Political Man of Azerbaijan.". Azermarka.
  2. "1994, January, 17. The 500 Anniversary of Muhammed Fizuli, the poet". Azermarka.
  3. "1994, May, 21. The 125th Anniversary of the writer J. Mammadguluzadeh". Azermarka.
  4. "1994, May, 27. The 110th Anniversary of M.A. Rasulzadeh". Azermarka.
  5. "1994, June, 10. The Anniversary of Brothers Nobel Company". Azermarka.
  6. "1994, October, 28. The Ann. of inauguration of the President of Azerbaijan". Azermarka.
  7. "15 Dekabr, 1994. Beynəlxalq Olimpiya Komitəsinin 100 illik yubileyi.". Azermarka.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 8,7 "21 Fevral, 1995. Kosmonavt qadınlar. "Apollo 11" kosmik gəmisinin uçuşu və ayın səthinə enməsinin 25 illik yubileyi". Azərmarka.
  9. 9,0 9,1 "1995, June, 30. Men of culture of Azerbaijan". Azermarka.
  10. "15 Sentyabr, 1995. BMT-nin 50 illik yubileyi". Azərmarka.
  11. 11,0 11,1 "8 dekabr, 1995 Con Lennon". Azərmarka.
  12. "1996, February, 1. The 100th Anniversary of an academician M.A. Topchubashev". Azermarka.
  13. 13,0 13,1 13,2 13,3 13,4 13,5 13,6 13,7 "1996, April, 9. Atlanta Olympic Games-96". Azermarka.
  14. "1996, April, 22. Rashid Beybutov—80". Azermarka.
  15. "1996, April, 22. The 90th Anniversary of academician Yusif Mammadaliyev". Azermarka.
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 "1997, March, 25. Political and outstanding figures of Azerbaijan" (ing.). Azermarka. 7 iyul 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 7 iyul 2018.
  17. "1997, September, 12. The great Azerbaijan poet Xagani Shirvani" (ing.). Azermarka. 7 iyul 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 7 iyul 2018.
  18. "1997, October, 6. Rasulbayov—80" (ing.). Azermarka. 7 iyul 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 7 iyul 2018.
  19. 19,0 19,1 19,2 19,3 19,4 19,5 19,6 "1997, October, 15. World Football Championship "France-98"." (ing.). Azermarka. 7 iyul 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 7 iyul 2018.
  20. "1998, April, 3. Hasan Aliyev—90". Azermarka.
  21. "1998, May, 10. Heydar Aliyev 75". Azermarka.
  22. 22,0 22,1 22,2 "1998, June, 2. The jubilee of Azerbaijan art figures". Azermarka.
  23. "1998, March, 23. Bahram Gur". Azermarka.
  24. "1998, July, 7. Bul-Bul-100". Azermarka.
  25. "4 Fevral, 1998. Şahzadə Diana.". Azermarka.
  26. "4 Fevral, 1998. Şahzadə Diana.". Azermarka.
  27. 27,0 27,1 27,2 27,3 27,4 27,5 27,6 "1998, January, 13. Winter Olympic Games in Nagano". Azermarka.
  28. "1999, October, 11. Nakhchivan Autonomic Republic—75". Azermarka.
  29. "1999, October, 20. Jafar Jabbarli—100". Azermarka.
  30. "2000, November, 17. Sabit Rahman-90". Azermarka.
  31. "2000, September, 28. The 90th Anniversary of Rasul Rza". Azermarka.
  32. "2001, January, 26. Azerbaijan winners of summer olympic XXVII games". Azermarka.
  33. "2001, January, 26. Azerbaijan winners of summer olympic XXVII games". Azermarka.
  34. "2001, January, 26. Azerbaijan winners of summer olympic XXVII games". Azermarka.
  35. 35,0 35,1 "2001, December, 1. The 10th Ann. of Independence of Azerbaijan". Azermarka.
  36. "2001, December, 20. Friendly relations between Azerbaijan and Russia". Azermarka.
  37. "2001, November, 6. The 40th Ann. of the human's first flight to Space". Azermarka.
  38. "2001, September, 7. Nasraddin Tusi – 800". Azermarka.
  39. "2002, March, 27. The 10th Anniversary of Azerbaijan-China relationship". Azermarka.
  40. "2002, September, 18. The visit of Pope John Paul II to Azerbaijan". Azermarka.
  41. "2002, September, 18. The 80th Anniversary of Rauf Hajiyev". Azermarka.
  42. "2003, April, 28. The 80th Anniversary of academician Zarifa Aliyeva". Azermarka.
  43. "2004, May 10. Heydar Aliyev." (ing.). Azermarka. 24 iyul 2011 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 16 iyul 2018.
  44. "2004, December, 10. The National Azerbaijan leader H. Aliyev" (ing.). Azermarka. 24 iyul 2011 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 16 iyul 2018.
  45. "2004, March 25. The 150th Anniversary of Molla Djuma." (ing.). Azermarka. 16 iyul 2018 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 16 iyul 2018.
  46. "2005, April 18. Heydar Aliyev". Azermarka.
  47. "18.11.2005 "H.Aliyev"". Azermarka.
  48. "01.01.2006, Kataloq N 222 "yazıçı C. Məmmədquluzadənin anadan olmasının 125 illiyi" poçt markasının uzərində yeni nominal". Azərmarka.
  49. 49,0 49,1 "16.03.2006 "The centenary of National Azerbaijan poets: Samed Vurgun and Suleyman Rustam". Azermarka.
  50. "19.09.2007. "Huseyn Javid"". Azermarka.
  51. 28.11.2007. Yeni nominalın vurulması.  (azərb.)
  52. 30.12.2007. "Kərim Kərimovun 90 illiyi".  (azərb.)
  53. "28.04.2008. Akademik Zərifə Əliyeva. 85 illiyi.". Azermarka.
  54. "28.04.2008. Akademik Zərifə Əliyeva. 85 illiyi.". Azermarka.
  55. "02.05.2008. Heydər Əliyev. 85 illiyi.". Azermarka.
  56. "02.05.2008. Heydər Əliyev. 85 illiyi.". Azermarka.
  57. "28.05.2008. Azərbaycan Demokratik Respublikası, 90 il.". Azərmarka.
  58. AZ014.08 wnsstamps.ch  (ing.)
  59. "06.06.2008. The 100th Anniversary of Mikayil Mushvig". Azermarka.
  60. 60,0 60,1 "21.07.2008. Akademiklər L.Landau və H.Abdullayev.". Azərmarka.
  61. "17.12.2008. Görkəmli Azərbaycan yazıçısı Mir Cəlalın (Mir Cəlal Əli oğlu Paşayev) 100 illiyinə həsr olunmuş poçt markası.". Azermarka.
  62. "10.07.2009. Yazıçı C. Məmmədquluzadə - 140 illik.". Azərmarka.
  63. "19.09.2009. İlk təyyarəçi qadın Leyla Məmmədbəyova 100 il.". Azərmarka.
  64. "13.04.2009. Avropa 2009. Astronomiya. Buklet.". Azərmarka.
  65. "18.06.2010. The 100th Ann. of the outstanding Azerbaijan actor A.Alekperov". Azermarka.
  66. "05.11.2010. Academician Sh. Mehdiyev". Azermarka.
  67. "22.04.2011. The stamps dedicated to the 100th anniversary of outstanding azerbaijan painter Huseyn Aliyev.". Azermarka.
  68. Eurovision – 2011
  69. Nakhchivan Autonomus Republic.
  70. "21.09.2011. Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr edilmiş marka.". Azərmarka.
  71. "21.09.2011. Nizami Gəncəvinin 870 illiyinə həsr edilmiş marka.". Azərmarka.
  72. "11.10.2011. Azərbaycan Respublikasının Dövlət Müstəqilliyinin bərpasının 20-ci ildönümünə həsr olunmuş marka.". Azərmarka.
  73. "01.12.2011. A.Zamanovun 100 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azərmarka.
  74. "26.12.2011. "Rabita Baku" volleyball club - FIVB clubs world champions 2011.". Azərmarka.
  75. "01.03.2012. Bəhruz Kəngərlinin 120 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azermarka.
  76. "30.06.2012. M.F.Axundzadənin 200 illiyinə həsr edilmiş marka.". Azermarka.
  77. "10.07.2012. M.Ə.Sabirin 150 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azermarka.
  78. "17.08.2012. Müslüm Maqomayevin 70 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azermarka.
  79. "17.08.2012. Məmməd Səid Ordubadinin 140 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azermarka.
  80. "24.10.2012. Hüseyn Cavidin 130 illik yubileyinə həsr olunmuş marka.". Azermarka.
  81. "29.10.2012. Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələri.". Azermarka.
  82. "29.10.2012. Azərbaycan-Polşa diplomatik əlaqələri.". Azermarka.
  83. 83,0 83,1 83,2 83,3 19.04.2013. Azərbaycanın görkəmli şəxsiyyətləri.
  84. 28.04.2013. Akademik Zərifə Əliyevanın 90 illiyinə həsr olunmuş marka.
  85. 06.05.2013. Müqəddəs Apostol Andrey Pervozvanni Ordeninin Kavaleri - Görkəmli Dövlət və Siayasi xadim Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Heydər Əliyev.  (azərb.)
  86. 86,00 86,01 86,02 86,03 86,04 86,05 86,06 86,07 86,08 86,09 86,10 86,11 86,12 10.05.2013. Ümummilli lider Heydər Əliyevin 90 illik yubileyinə həsr edilmiş marka.
  87. 14.05.2013. Məhsəti Gəncəvinin 900 illiyinə həsr olunmuş marka.
  88. 16.06.2013. Qadının ilk dəfə olaraq kosmosa uçuşunun 50 illiyinə həsr olunmuş marka.
  89. 10.09.2013. Xalq şairi Məmməd Arazın 80 illik yubileyinə həsr olunmuş marka.
  90. 12.12.2013. Mehdi Hüseynzadənin 95 illiyinə həsr olunmuş marka. Azərbaycan Sloveniya birgə buraxılışı.
  91. 31.01.2014. Məhəmməd Əmin Rəsulzadənin 130 illiyinə həsr olunmuş marka.
  92. "26.05.2014. İlyas Əfəndiyevin 100 illiyinə həsr olunmuş marka.". Azərmarka.

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]