Əhalisinə görə İran şəhərlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
1 - Tehran
7 - Əhvaz
8 - Qum

Əhalisi milyondan yuxarı şəhərlər[redaktə | əsas redaktə]

Aşağıdakı hər iki cədvəldəki məlumatlar 2011-cı ildə əhalinin siyahıyaalınmasının yekunlarına əsasən İran Stastika Mərkəzi tərəfindən açıqlanmışdır.[1]

Siyahıda əhalisi 1.000.000 - dan çox olan şəhərlər qeyd edilmişdir:[1]

Sıra Şəhər Ostan Əhali
1 Tehran Tehran 8 154 051
2 Məşhəd Rəzəvi Xorasan 2 749 374
3 İsfahan İsfahan 1 756 126
4 Kərəc Əlburz 1 614 626
5 Təbriz Şərqi Azərbaycan 1 494 998
6 Şiraz Fars 1 460 665
7 Əhvaz Xuzistan 1 112 021
8 Qum Qum 1 074 036

Əhalisi 1. 000.000 ilə 100.000 arasındakı şəhərlər[redaktə | əsas redaktə]

Bu siyahıda əhalisi 1.000.000 – 100.000 arasında olan şəhərlər qeyd edilmişdir:[1]

Sıra Şəhər Ostan Əhali
9 Kirmanşah Kirmanşah 851 405
10 Urmiyə Qərbi Azərbaycan 667 499
11 Rəşt Gilan ostanı 639 951
12 Zahedan Sistan və Bəlucistan 560 725
13 Kirman Kirman 534 441
14 Həmədan Həmədan 525 794
15 Yəzd Yəzd 486 152
16 Ərak Mərkəzi 484 212
17 Ərdəbil Ərdəbil 482 632
18 Bəndər Abbas Hörmüzgan 435 751
19 İslamşəhr Tehran 389 102
20 Zəncan Zəncan 386 851
21 Qəzvin Qəzvin 381 598
22 Sənəndəc Kürdüstan 373 987
23 Xürrəmabad Luristan 348 216
24 Qorqan Gülüstan 329 536
25 Sari Mazandaran 296 417
26 Məlard Tehran 290 817
27 Qüds Tehran 283 517
28 Kaşan İsfahan 275 325
29 Gülüstan Tehran 259 480
30 Şəhriyar Tehran 249 473
31 Dezful Xuzistan 248 380
32 Xomeynişəhr İsfahan 244 696
33 Bürucərd Luristan 240 654
34 Nişapur Rəzəvi Xorasan 239 185
35 Səbzivar Rəzəvi Xorasan 231 557
36 Nəcəfabad İsfahan 221 814
37 Amol Mazandaran 219 915
38 Babol Mazandaran 219 467
39 Vəramin Tehran 218 991
40 Abadan Xuzistan 212 744
41 Pakdəşt Tehran 206 490
42 Xoy Qərbi Azərbaycan 200 958
43 Savə Mərkəzi 200 481
44 Bocnurd Cənubi Xorasan 199 791
45 Qaimşəhr Mazandaran 196 050
46 Buşehr Buşehr 195 222
47 Qərçək Tehran 191 588
48 Sircan Kirman 185 623
49 Bircənd Cənubi Xorasan 178 020
50 İlam İlam 172 213
51 Bukan Qərbi Azərbaycan 170 600
52 Marağa Şərqi Azərbaycan 162 275
53 Məlayer Həmədan 159 848
54 Şəhrikürd Çahar-Mahal və Bəxtiyari 159 775
55 Nəsimşəhr Tehran 157 474
56 Bəndər Mahşəhr Xuzistan 153 778
57 Simnan Simnan 153 680
58 Rəfsəncan Kirman 151 420
59 Mahabad Qərbi Azərbaycan 147 268
60 Günbədkavus Gülüstan 144 546
61 Şahinşəhr İsfahan 143 308
62 Şahrud Simnan 140 474
63 Saqqız Kürdüstan 139 738
64 Mərvdəşt Fars 138 649
65 Zabul Sistan və Bəlucistan 137 722
66 Türbət Heydəriyə Rəzəvi Xorasan 131 150
67 Xürrəmşəhr Xuzistan 129 418
68 Əndimeşk Xuzistan 126 811
69 Mərənd Şərqi Azərbaycan 124 323
70 Şəhrza İsfahan 123 767
71 Miyandoab Qərbi Azərbaycan 123 081
72 İzə Xuzistan 117 093
73 Ənzəli Gilan 116 664
74 Cəhrom Fars 114 108
75 Ciruft Kirman 111 034
76 Mərivan Kürdüstan 110 464
77 Kəmalşəhr Əlburz 109 943
78 Yasuc Kohgiluyə və Boyer-Əhməd 108 505
79 Nəzərabad Əlburz 107 806
80 Behbahan Xuzistan 107 412
81 Bəm Kirman 107 131
82 Fəsa Fars 104 809
83 Qoçan Rəzəvi Xorasan 103 760
84 Məscid Süleyman Xuzistan 103 369
85 Məhəmmədşəhr Əlburz 100 519

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 2 3 Iran population statistics in GeoHive Global Statistics. United States of America, Arizona, Phoenix.