Əhalisinə görə ABŞ-ın ştat və mülklərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Ştat və mülklər[redaktə | əsas redaktə]

Rank in the fifty states, 2016 Rank in all states & territories, 2010 State or territory Population estimate, July 1, 2016 Census population, April 1, 2010 Total seats in House of Representatives, 2013–2023 Estimated pop. per House seat, 2016 Census pop. per House seat, 2010 Percent of total U.S. pop., 2016
&&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 Flag of California.svg Kaliforniya 39,250,017 37,254,503 &&&&&&&&&&&&&053.&&&&&053 738,581 702,905 12.18%
&&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 Flag of Texas.svg Texas 27,862,596 25,146,105 &&&&&&&&&&&&&036.&&&&&036 763,031 698,487 8.55%
&&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 Flag of Florida.svg Florida 20,612,439 18,804,623 &&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 750,788 696,345 6.31%
&&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 Flag of New York.svg Nyu-York 19,745,289 19,378,087 &&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 733,177 717,707 6.16%
&&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 Flag of Illinois.svg İllinoys 12,801,539 12,831,549 &&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 714,444 712,813 4.00%
&&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 Flag of Pennsylvania.svg Pensilvaniya 12,784,227 12,702,887 &&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 711,250 705,688 3.98%
&&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 Flag of Ohio.svg Ohayo 11,614,373 11,536,725 &&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 725,839 721,032 3.61%
&&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 Flag of Georgia (U.S. state).svg Corciya 10,310,371 9,688,681 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 729,633 691,975 3.18%
&&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&&010 Flag of North Carolina.svg Şimali Karolina 10,146,788 9,535,692 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&&013 772,523 733,498 3.12%
&&&&&&&&&&&&&010.&&&&&010 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 Flag of Michigan.svg Miçiqan 9,928,301 9,884,129 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 708,755 705,974 3.11%
&&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 &&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 Flag of New Jersey.svg Nyu-Cersi 8,944,469 8,791,936 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 746,501 732,658 2.79%
&&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 &&&&&&&&&&&&&012.&&&&&012 Flag of Virginia.svg Virciniya 8,411,808 8,001,045 &&&&&&&&&&&&&011.&&&&&011 762,090 727,366 2.61%
&&&&&&&&&&&&&013.&&&&&013 &&&&&&&&&&&&&013.&&&&&013 Flag of Washington.svg Vaşinqton 7,288,000 6,724,543 &&&&&&&&&&&&&010.&&&&&010 717,035 672,454 2.23%
&&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 &&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 Flag of Arizona.svg Arizona 6,931,071 6,392,307 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 758,674 710,224 2.12%
&&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 &&&&&&&&&&&&&014.&&&&&014 Flag of Massachusetts.svg Massaçusets 6,811,779 6,547,817 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 754,936 727,514 2.11%
&&&&&&&&&&&&&016.&&&&&016 &&&&&&&&&&&&&017.&&&&&017 Flag of Tennessee.svg Tennessi 6,651,194 6,346,275 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 733,367 705,123 2.05%
&&&&&&&&&&&&&017.&&&&&017 &&&&&&&&&&&&&015.&&&&&015 Flag of Indiana.svg İndiana 6,633,053 6,484,229 &&&&&&&&&&&&&&09.&&&&&09 735,520 720,422 2.06%
&&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 &&&&&&&&&&&&&018.&&&&&018 Flag of Missouri.svg Missuri 6,093,000 5,988,927 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 760,459 748,615 1.89%
&&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 &&&&&&&&&&&&&019.&&&&&019 Flag of Maryland.svg Merilend 6,016,447 5,773,785 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 750,800 721,694 1.87%
&&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 &&&&&&&&&&&&&020.&&&&&020 Flag of Wisconsin.svg Viskonsin 5,778,708 5,687,289 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 721,417 710,873 1.80%
&&&&&&&&&&&&&021.&&&&&021 &&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 Flag of Colorado.svg Kolorado 5,540,545 5,029,324 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 779,511 720,704 1.70%
&&&&&&&&&&&&&022.&&&&&022 &&&&&&&&&&&&&021.&&&&&021 Flag of Minnesota.svg Minnesota 5,519,952 5,303,925 &&&&&&&&&&&&&&08.&&&&&08 686,199 662,991 1.71%
&&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 &&&&&&&&&&&&&024.&&&&&024 Flag of North Carolina.svg Cənubi Karolina 4,961,119 4,625,401 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 699,449 660,766 1.52%
&&&&&&&&&&&&&024.&&&&&024 &&&&&&&&&&&&&023.&&&&&023 Flag of Alabama.svg Alabama 4,863,300 4,780,127 &&&&&&&&&&&&&&07.&&&&&07 694,140 682,819 1.51%
&&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 &&&&&&&&&&&&&025.&&&&&025 Flag of Louisiana.svg Luiziana 4,681,666 4,533,479 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 778,454 755,562 1.45%
&&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 &&&&&&&&&&&&&026.&&&&&026 Flag of Kentucky.svg Kentukki 4,436,974 4,339,349 &&&&&&&&&&&&&&06.&&&&&06 737,515 723,228 1.38%
&&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 &&&&&&&&&&&&&027.&&&&&027 Flag of Oregon.svg Oreqon 4,093,465 3,831,073 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 805,795 766,215 1.25%
&&&&&&&&&&&&&028.&&&&&028 &&&&&&&&&&&&&028.&&&&&028 Flag of Oklahoma.svg Oklahoma 3,923,561 3,751,616 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 782,268 750,270 1.22%
&&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 &&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 Flag of Connecticut.svg Konnektikut 3,576,452 3,574,118 &&&&&&&&&&&&&&05.&&&&&05 718,177 714,819 1.13%
&0000000000000071.000000 &&&&&&&&&&&&&029.&&&&&029 Flag of Puerto Rico.svg Puerto-Riko 3,411,307 3,726,157 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 1.08%
&&&&&&&&&&&&&030.&&&&&030 &&&&&&&&&&&&&031.&&&&&031 Flag of Iowa.svg Ayova 3,134,693 3,046,869 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 780,975 761,589 0.97%
&&&&&&&&&&&&&031.&&&&&031 &&&&&&&&&&&&&035.&&&&&035 Flag of Utah.svg Yuta 3,051,217 2,763,888 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 748,083 690,221 0.93%
&&&&&&&&&&&&&032.&&&&&032 &&&&&&&&&&&&&032.&&&&&032 Flag of Mississippi.svg Missisipi 2,988,726 2,968,103 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 748,083 741,824 0.93%
&&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 &&&&&&&&&&&&&033.&&&&&033 Flag of Arkansas.svg Arkanzas 2,988,248 2,915,958 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 744,551 728,980 0.93%
&&&&&&&&&&&&&034.&&&&&034 &&&&&&&&&&&&&035.&&&&&035 Flag of Nevada.svg Nevada 2,940,058 2,700,691 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 722,711 675,110 0.90%
&&&&&&&&&&&&&035.&&&&&035 &&&&&&&&&&&&&034.&&&&&034 Flag of Kansas.svg Kanzas 2,907,289 2,853,132 &&&&&&&&&&&&&&04.&&&&&04 727,910 713,280 0.91%
&&&&&&&&&&&&&036.&&&&&036 &&&&&&&&&&&&&037.&&&&&037 Flag of New Mexico.svg Nyu-Meksiko 2,081,015 2,059,192 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 695,036 686,393 0.65%
&&&&&&&&&&&&&037.&&&&&037 &&&&&&&&&&&&&039.&&&&&039 Flag of Nebraska.svg Nebraska 1,907,116 1,826,341 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 632,063 608,780 0.59%
&&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 &&&&&&&&&&&&&038.&&&&&038 Flag of West Virginia.svg Qərbi Virciniya 1,831,102 1,853,011 &&&&&&&&&&&&&&03.&&&&&03 614,709 617,665 0.57%
&&&&&&&&&&&&&039.&&&&&039 &&&&&&&&&&&&&040.&&&&&040 Flag of Idaho.svg Aydaho 1,683,140 1,567,652 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 827,465 783,791 0.51%
&&&&&&&&&&&&&040.&&&&&040 &&&&&&&&&&&&&041.&&&&&041 Flag of Hawaii.svg Havay 1,428,557 1,360,301 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 715,802 680,151 0.45%
&&&&&&&&&&&&&041.&&&&&041 &&&&&&&&&&&&&043.&&&&&043 Flag of New Hampshire.svg Nyu-Hempşir 1,334,795 1,316,466 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 665,304 658,235 0.41%
&&&&&&&&&&&&&042.&&&&&042 &&&&&&&&&&&&&042.&&&&&042 Flag of Maine.svg Men 1,331,479 1,328,361 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 664,664 664,181 0.41%
&&&&&&&&&&&&&043.&&&&&043 &&&&&&&&&&&&&044.&&&&&044 Flag of Rhode Island.svg Rod-Aylend 1,056,426 1,052,931 &&&&&&&&&&&&&&02.&&&&&02 528,149 526,284 0.33%
&&&&&&&&&&&&&044.&&&&&044 &&&&&&&&&&&&&045.&&&&&045 Flag of Montana.svg Montana 1,042,520 989,417 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 1,032,949 989,415 0.32%
&&&&&&&&&&&&&045.&&&&&045 &&&&&&&&&&&&&046.&&&&&046 Flag of Delaware.svg Delaver 945,934 897,936 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 952,065 897,934 0.29%
&&&&&&&&&&&&&046.&&&&&046 &&&&&&&&&&&&&047.&&&&&047 Flag of South Dakota.svg Cənubi Dakota 865,454 814,191 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 858,469 814,180 0.27%
&&&&&&&&&&&&&047.&&&&&047 &&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 Flag of North Dakota.svg Şimali Dakota 757,952 672,591 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 756,927 672,591 0.24%
&&&&&&&&&&&&&048.&&&&&048 &&&&&&&&&&&&&048.&&&&&048 Flag of Alaska.svg Alyaska 738,432 710,249 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 741,894 710,231 0.23%
&0000000000000061.000000 &&&&&&&&&&&&&051.&&&&&051 Flag of Washington, D.C..svg Kolumbiya Dairəsi 672,228 601,767 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 0.21%
&&&&&&&&&&&&&049.&&&&&049 &&&&&&&&&&&&&050.&&&&&050 Flag of Vermont.svg Vermont 624,594 625,745 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 626,042 625,741 0.19%
&&&&&&&&&&&&&050.&&&&&050 &&&&&&&&&&&&&052.&&&&&052 Flag of Wyoming.svg Vayominq 585,501 563,767 &&&&&&&&&&&&&&01.&&&&&01 586,107 563,626 0.18%
&0000000000000072.000000 &&&&&&&&&&&&&053.&&&&&053 Flag of Guam.svg Quam 161,785 159,358 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 0.06%
&0000000000000073.000000 &&&&&&&&&&&&&054.&&&&&054 Flag of the United States Virgin Islands.svg ABŞ Vircin adaları 103,574 106,405 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 0.04%
&0000000000000074.000000 &&&&&&&&&&&&&055.&&&&&055 Flag of American Samoa.svg Amerika Samoası 54,343 55,519 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 0.02%
&0000000000000075.000000 &&&&&&&&&&&&&056.&&&&&056 Flag of the Northern Mariana Islands.svg Şimali Marian adaları 52,344 53,883 1 (Səsvermə hüququ olmayan) 0.02%
&0000000000000081.000000 &0000000000000081.000000 50 ştat 320,746,592 308,156,338 435 737,348 708,376 98.48%
&0000000000000082.000000 &0000000000000082.000000 50 ştat və K.D. 321,418,820 308,758,105 435 (+ 1 Səsvermə hüququ olmayan) 98.67%
&0000000000000083.000000 &0000000000000083.000000 Bütün ABŞ ərazisi 312,913,872 435 (+ 6 Səsvermə hüququ olmayan) 100.00%