Ən çox satılan kitabların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Bu siyahıda bu günə kimi ən çox tirajla satılan kitablar yer almışdır.

Bu siyahıda komikslər və dərslik kitabları yer almayıblar. Bibliya, Quran çox güman ki ən çox yayılmış kitablardır, amma bu kitabların nüsxələrinin sayını dəqiq bilmək mümkün olmadığından, onlar bu siyahıya daxil olmayıblar. Siyahıdan eləcə də bəzi siyasi kitablar çıxarılıblar. Məsələn Adolf HitlerinMao Tsedunun yazdıqları kitablar. "Üç muşketyor", "Pinokyo", "Alisa möcüzələr ölkəsində", "Don Kixot" kimi əsərlər də hansı tirajla satıldıqları məlum olmadığı üçün siyahıda yoxdurlar. Harri Potterin 7 kitabının isə hər birinin ayrı ayrılıqda satış tirajı bilinmədiyindən siyahıda hamısı bir seriya kitab kimi yer alıblar.

Ən çox satılan bir cildlik kitablar[redaktə | əsas redaktə]

100 milyon nüsxədən çox[redaktə | əsas redaktə]

Kitab Müəllif Dil İl Təxmini satış
İki şəhərin hekayəsi (ing. A Tale of Two Cities) Çarlz Dikkens İngilis 1859 200 milyon[1]
Balaca şahzadə (fr. Le Petit Prince) Antuan de Sent-Ekzüperi Fransız 1943 200 milyon[2]
Üzüklərin hökmdarı (ing. The Lord of the Rings) Con Tolkin İngilis 19541955 150 milyon[3]
Hobbit (ing. The Hobbit) Con Tolkin İngilis 1937 100 milyon[4]
Qırmızı otaqda yuxu (çin 紅樓夢/红楼梦) Tsao Syuetsin Çin 17591791 100 milyon[5]
On zənci balası (ing. And Then There Were None) Aqata Kristi İngilis 1939 100 milyon[6]

50-100 milyon nüsxə[redaktə | əsas redaktə]

Kitab Müəllif Dil İl Təxmini satış
Şir, kaftar və paltar şkafı (ing. The Lion, the Witch and the Wardrobe) K.S. Luis İngilis 1950 85 milyon[7]
O:Bir macəranın hekayəsi (ing. She) Henri Rayder Haqqard İngilis 1887 83 milyon[8]
Da Vinçi şifrəsi (ing. The Da Vinci Code) Den Braun İngilis 2003 80 milyon[9]
Düşün və Zənginləş (ing. Think and Grow Rich) Napoleon Hil İngilis 1937 70 milyon[10]
Çovdarlıqda uçurumdan qoruyan (ing. The Catcher in the Rye) Cerom Selincer İngilis 1951 65 milyon[11]
Kimyagər (port. O Alquimista) Paulo Koelyo Portuqal 1988 65 milyon[12]
Məsih üçün addımlar (ing. Steps to Christ) Yelena Uayt İngilis 1892 60 milyon[13]
Lolita (ing. Lolita) Vladimir Nabokov İngilis 1955 50 milyon[14]
Haydi (alm. Heidis Lehr- und Wanderjahre) Yohanna Spiri Alman 1880 50 milyon[15]
Körpələrin və uşaqların hissləri haqqında kitab (ing. The Common Sense Book of Baby and Child Care) Benjamin Spok İngilis 1946 50 milyon[16]
ing. Anne of Green Gables L.M. Montqomeri İngilis 1908 50 milyon[17]
Qara Gözəllik (ing. Black Beauty) Anna Syuel İngilis 1877 50 milyon[18]
Qızılgülün adı (it. Il Nome della Rosa) Umberto Eko İtalyan 1980 50 milyon[19]
Qartal yerə endi (ing. The Eagle Has Landed) Cek Hiqqins İngilis 1975 50 milyon[20]
ing. Watership Down Riçard Adams İngilis 1972 50 milyon[21]

30-50 milyon nüsxə[redaktə | əsas redaktə]

Kitab Müəllif Dil İl Təxmini satış
Haytın hesabatı (ing. The Hite Report) Şir Hayt İngilis 1976 48 milyon[22]
Şarlottanın toru (ing. Charlotte's Web) E. B. Uayt İngilis 1952 45 milyon[23]
ing. The Ginger Man C. P. Danlivi İngilis 1955 45 milyon[24]
Dovşan Piter haqqında nağıl (ing. The Tale of Peter Rabbit) Beatris Potter İngilis 1902 45 milyon[25]
Harri Potter və Ölüm Hədiyyələri (ing. Harry Potter and the Deathly Hallows) Coan Roulinq İngilis 2007 44 milyon[26]
Conatan Livinqston adlı Martı (ing. Jonathan Livingston Seagull) Riçard Bax İngilis 1970 40 milyon[27]
Qarsiya üçün mesaj (ing. A Message to Garcia) Elbert Hubbard İngilis 1899 40 milyon[16]
Sofinin dünyası (norv. Sofies verden) Yusteyn Qorder Norveç 1991 40 milyon[28]
Mələklər və iblislər (ing. Angels and Demons) Den Braun İngilis 2000 39 milyon[29]
Polad necə bərkidi (rus. Как закалялась сталь) Nikolay Ostrovski Rus 1932 36.4 milyon[30]
Hərb və sülh (rus. Война и мир) Lev Tolstoy Rus 1869 36 milyon[30]
Pinokyo (it. Le avventure di Pinocchio. Storia di un burattino) Karlo Kollodi İtalyan 1881 35 milyon[31]
Həyatına şəfa ver (ing. You Can Heal Your Life) Luiza Hey İngilis 1984 35 milyon[32]
Keyn və Abel (ing. Kane and Abel) Cefri Arçer İngilis 1979 34 million[33]
Anna Frankın gündəliyi (alm. Het Achterhuis) Anns Frank Alman 1947 30 milyon[34]
Onun izi ilə (ing. In His Steps) Çarli Şeldon İngilis 1896 30 milyon[16]
Bir alaycı quş öldürmək (ing. To Kill a Mockingbird) Harper Li İngilis 1960 30 milyon[35]
Kuklalar Vadisi (ing. Valley of the Dolls) Jaklin Syuzan İngilis 1966 30 milyon[16]
Küləklə sovrulanlar (ing. Gone with the Wind) Marqaret Mitçell İngilis 1936 30 milyon[36]
Yüz ilin tənhalığı (isp. Cien Años de Soledad) Qabriel Qarsiya Markes İspan 1967 30 milyon[37][38]
ing. The Purpose Driven Life Rik Uarren İngilis 2002 30 milyon[39]
ing. The Thorn Birds Kolin Makkalou İngilis 1977 30 milyon[40]
Mami Stoverin üsyanı (ing. The Revolt of Mamie Stover) U.B. Hayi İngilis 1951 30 milyon[41]
Əjdaha döyməli qız (isv. Män som hatar kvinnor) Stiq Larson İsveç 2005 30 milyon[42]
Çox ac tırtıl (ing. The Very Hungry Caterpillar) Erik Karl İngilis 1969 30 milyon[43]

20-30 milyon nüsxə[redaktə | əsas redaktə]

Kitab Müəllif Dil İl Təxmini satış
ing. The Late, Great Planet Earth Hel Lindsi İngilis 1970 28 milyon[44]
Kim mənim pendirimi oğurlayıb? (ing. Who Moved My Cheese?) Conson Spenser İngilis 1998 26 milyon[45]
ing. The Wind in the Willows Kenet Qrem İngilis 1908 25 milyon[46]
1984 Corc Oruell İngilis 1949 25 milyon[47]
ing. The 7 Habits of Highly Effective People Stiven Kovi İngilis 1989 25 milyon[48]
ing. The Celestine Prophecy Ceyms Redfild İngilis 1993 23 milyon[49]
Aclıq oyunları (ing. The Hunger Games) Syuzanna Kolins İngilis 2008 23 milyon[50]
Xaç atası (ing. The Godfather) Mario Püzo İngilis 1969 21 milyon[51]
Sevgi hekayəsi (ing. Love Story) Erik Seqal İngilis 1970 21 milyon[52]
ing. Wolf Totem(çin 狼图腾) Tsyan Ronq Çin 2004 20 milyon[53]
Xoşbəxt Huker (ing. The Happy Hooker) Ksaviyera Hollander İngilis 1971 20 milyon[54]
ing. Jaws Piter Bençli İngilis 1974 20 milyon[55]
Səni həmişə sevmək (ing. Love You Forever) Robert Myunx İngilis 1986 20 milyon[56]
Qadın otağı (ing. The Women's Room) Merilin Frenç İngilis 1977 20 milyon[57]
ing. What to Expect When You're Expecting Erlin Eyzenberq və Heydi Murkoff İngilis 1984 20 milyon[58]
Heklberi Finin macəralar (ing. The Adventures of Huckleberry Finn) Mark Tven İngilis 1885 20 milyon[59]
ing. The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13¾ Syu Taunsend İngilis 1982 20 milyon[60]
ing. The Kon-Tiki Expedition: By Raft Across the South Seas Tur Heyerdal Norveç 1950 20 milyon[61]

10-20 milyon nüsxə[redaktə | əsas redaktə]

Kitab Müəllif Dil İl Təxmini satış
Harada ki, vəhşilər yaşayır (ing. Where the Wild Things Are) Moris Sendak İngilis 1963 19 milyon[62]
Sirr Ronda Börn İngilis 2006 19 milyon[63]
Uçmaqdan qorxmaq (ing. Fear of Flying) Erika Yonq İngilis 1973 18 milyon[64]
ing. Goodnight Moon Marqaret Braun İngilis 1947 16 milyon[65]
Sonsuz Hekayə (alm. Die unendliche Geschichte) Mixael Ende Alman 1979 16 milyon[66]
ing. Guess How Much I Love You Sem Makbresi İngilis 1994 15 milyon
ing. Shōgun Ceyms Klavel İngilis 1975 15 milyon[67]
Poki- balaca küçük (ing. The Poky Little Puppy) Canet Louri İngilis 1942 15 milyon[68]
ing. The Pillars of the Earth Ken Follet İngilis 1989 15 milyon[69]
Dostu necə qazanmalı və insanlara necə təsir etməli Deyl Karnegi İngilis 1936 15 milyon[70]
Ətriyyatçı (alm. Das Parfum) Patrik Züskind Alman 1985 15 milyon[71]
Qəzəb Salxımı Con Steynbek İngilis 1939 15 milyon[72]
ing. The Horse Whisperer Nikolas Evans İngilis 1995 15 milyon[73]
Küləyin kölgəsi (isp. La sombra del viento( Karlos Ruiz Zafon İspan 2001 15 milyon[74]
ing. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy Duqlas Adams İngilis 1979 14 milyon[75]
Morri ilə çərşənbə axşamları (ing. Tuesdays with Morrie) Miç Elbom İngilis 1997 14 milyon[76]
ing. God's Little Acre Erskin Kalduel İngilis 1933 14 milyon[77]
it. Va' dove ti porta il cuore Suzanna Tamaro İtalyan 1994 14 milyon[78]
ing. The Outsiders Syuzan Hinton İngilis 1967 13 milyon[79]
Çarli və şokolad fabrikası (ing. Charlie and the Chocolate Factory) Roald Dal İngilis 1964 13 milyon[80]
Norveç Meşəsi Haruki Murakami Yapon 1987 12 milyon[81]
ing. The Shack Uilyam Yanq İngilis 2007 12 milyon[82]
ing. Peyton Place Qreys Metalius İngilis 1956 12 milyon[83]
ing. Dune Frank Herbert İngilis 1965 12 milyon[84]
fr. La Peste Alber Kamyu Fransız 1947 12 milyon[85]
yap. 人間失格 Osamu Dazai Yapon 1948 12 milyon[86]
Çılpaq meymun Desmond Morris İngilis 1968 12 milyon[87]
ing. The Bridges of Madison County Robert Uoller İngilis 1992 12 milyon[88]
alm. Ein Psychologe erlebt das Konzentrationslager Viktor Frankl Alman 1946 12 milyon[89]
İlahi komediya (it. Divina Commedia) Dante Aligyeri İtalyan 1304 11-12 milyon[90]
Parçalanma (ing. Things Fall Apart) Çinua Açebe İngilis 1958 11 milyon[91]
ing. The Prophet Cübran Xəlil Cübran İngilis 1923 11 milyon[92]
ing. The Exorcist Uilyam Bletti İngilis 1971 11 milyon[93]
Qruffalo (ing. The Gruffalo) Culiya Donaldson İngilis 1999 10.5 milyon[94]
ing. Catch-22 Cozef Heller İngilis 1961 10 milyon[95]
ing. Eye of the Needle Ken Follett İngilis 1978 10 milyon[96]
Zamanın ən qısa tarixi (ing. A Brief History of Time) Stiven Hokinq İngilis 1988 10 milyon[97]
ing. The Cat in the Hat Teodor Qeyzel İngilis 1957 10 milyon[98]
Sevimli sümüklər (ing. The Lovely Bones) Elis Sibold İngilis 2002 10 milyon[99]
Vəhşi qu quşları (ing. Wild Swans) Yun Çan İngilis 1992 10 milyon[100]
Evita Tomas Martines İspan 1995 10 milyon[101]
Gecə (Un di Velt Hot Geshvign) Eli Vizel İdiş 1958 10 milyon[102]
Çərpələng uçuran Xalid Hüseyni İngilis 2003 10 milyon[103]
ing. Confucius from the Heart (çin 于丹《论语》心得) Yu Dan Çin 2006 10 milyon[104]
ing. The Total Woman Marabel Morqan İngilis 1974 10 milyon[105]
ing. Knowledge-value Revolution (yap. 知価革命) Taişi Sikaya Yapon 1985 10 milyon[106]
ing. Problems in China's Socialist Economy (çin 中国社会主义经济问题研究) Süe Mukao Çin 1979 10 milyon[107]
Sizin paraşütunuz nə rəngdədir? (ing. What Color is Your Parachute?) Riçard Nelson Bols İngilis 1970 10 milyon[108]
ing. The Dukan Diet (fr. Régime Dukan) Pyer Dukan Fransız 2000 10 milyon[109]
ing. The Joy of Sex Aleks Komfort İngilis 1972 10 milyon[110]
ing. The Gospel According to Peanuts Robert Şort İngilis 1965 10 milyon[111]
ing. A Wrinkle in Time Madeleyn Lenql İngilis 1962 10 milyon[112]

Satış tirajı məlum deyil[redaktə | əsas redaktə]

Qeyd: Bu kitabların satış tirajları məlum deyil, amma ən azı 10 milyon dənə nüsxələri olduğu sübut olunduğundan bu siyahıda yer alırlar.

Kitab Müəllif Dil İl
Don Kixot (isp. Don Quijote de la Mancha) Migel de Servantes İspan 1605[113]
Harri Potter və Fəlsəfə Daşı (ing. Harry Potter and the Philosopher's Stone) Coan Roulinq İngilis 1997[114][115]
Harri Potter və Sirlər Otağı (ing. Harry Potter and the Chamber of Secrets) Coan Roulinq İngilis 1998[114][115]
Harri Potter və Azkaban Məhbusu (ing. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) Coan Roulinq İngilis 1999[114][115]
Harri Potter və Od Kuboku (ing. Harry Potter and the Goblet of Fire) Coan Roulinq İngilis 2000[114][115]
Harri Potter və Simurq Ordeni (ing. Harry Potter and the Order of the Phoenix) Coan Roulinq İngilis 2003[114]
Harri Potter və Mələz Şahzadə (ing. Harry Potter and the Half-Blood Prince) Coan Roulinq İngilis 2005[114][116]
Alatoran (ing. Twilight) Stefani Meyer İngilis 2005[117]
Yeni Ay (ing. New Moon) Stefani Meyer İngilis 2006[117]
Tutulma (ing. Eclipse) Stefani Meyer İngilis 2007[117]
Sübh (ing. Breaking Dawn) Stefani Meyer İngilis 2008[117]

Ən çox satılan kitab seriyaları[redaktə | əsas redaktə]

100 milyon nüsxədən çox[redaktə | əsas redaktə]

Seriya Müəllif Dil Hissələrin sayı İl Təxmini satış
Harri Potter (ing. Harry Potter) Coan Roulinq İngilis 7 1997-2007 450 milyon[118]
ing. Goosebumps Robert Stayn İngilis 62 19921997 300 milyon[119]
ing. Perry Mason Stenli Qardner İngilis 82 19331970 300 milyon[120]
ing. Berenstain Bears Sten və Cen Berenşteyn İngilis 300-dən çox 1962 — bu günə kimi 260 million[121]
Öz macəranı seç (ing. Choose Your Own Adventure) müxtəlif müəlliflər İngilis 185 19791998 250 milyon[122]
ing. Sweet Valley High Fransin Paskal və digərləri İngilis 400 19832003 250 milyon[123]
ing. Noddy Enid Bliton İngilis 24 1949–bu günə kimi 200 milyon[124]
ing. Nancy Drew müxtəlif müəlliflər İngilis 175 1930 — bu günə kimi 200 milyon[125]
ing. The Railway Series Uilbert Oudri, Kristofer Oudri İngilis 41 19452011 200 milyon[126]
fr. San-Antonio Frederik Dar Fransız 173 19492001 200 milyon[127]
ing. The Baby-sitters Club En Martin İngilis 335 1986 — bu günə kimi 172 milyon[128]
ing. Star Wars müxtəlif müəlliflər İngilis 300-dən çox 1977 — bu günə kimi 160 milyon[129]
ing. Peter Rabbit Beatriks Potter İngilis 6 19021930 150 milyon[130]
ing. Chicken Soup for the Soul Cek Kanfild, Mark Viktor İngilis 105 1997 — bu günə kimi 130 milyon[131]
ing. Frank Merriwell Qilbert Patten İngilis 209 1896 - 125 milyon[132]
ing. Dirk Pitt Klayv Kasler İngilis 19 1973 — bu günə kimi 120 milyon[133]
ing. Musashi; yap. 宮本武蔵 Yosikava Eydzi Yapon 7 19351939 120 milyon[134]
ing. American Girl müxtəlif müəlliflər İngilis 1986 — bu günə kimi 120 milyon[135]
ing. The Chronicles of Narnia Klayv Luis İngilis 7 19491954 120 million[136]
ing. Mr. Men Rocer Harqrivs, Adam Harqrivs İngilis 43 1971 — bu günə kimi 120 milyon[137]
Alatoran (ing. Twilight) Stefani Meyer İngilis 4 + 1 Novella + 1 Bələdçi 20052011 116 milyon[117]
ing. Clifford the Big Red Dog Norman Bridvell İngilis 1963 — bu günə kimi 110 milyon[138]
Ceyms Bond (ing. James Bond) Yan Fleminq İngilis 14 19531966 100 milyon[139]
fr. Martine Qilbert Delahaye, Marsel Marlir Fransız 60 1954 — bu günə kimi 100 milyon[140]

50-100 milyon nüsxə[redaktə | əsas redaktə]

Seriya Müəllif Dil Hissələrin sayı İl Təxmini satış
Miffi (alm. Nijntje) Dik Bruna Alman 119 1955 — bu günə kimi 85 milyon[141]
ing. Fear Street Robert Stayn İngilis 114 1989 — bu günə kimi 80 milyon[142]
ing. The Vampire Chronicles Anna Rays İngilis 12 1976-2003 80 milyon[143]
Pippi Uzuncorablı (isv. Pippi Långstrump) Astrid Lindqren İsveç 3 + 3 1945-2001 80 milyon[144]
Aqent 117 (fr. OSS 117) Jan Brüs Fransız 265 19491992 75 milyon[145]
ing. Diary of a Wimpy Kid Cef Kinni İngilis 7 2007–bu günə kimi 75 milyon[146]
Vinni-Pux A. A. Miln; illüstrasiya Ernest Şepard İngilis 2 19261928 70 milyon[147]
ing. Magic Tree House series Meri Poup Osborn İngilis 43 1992–bu günə kimi 70 milyon[148]
ing. Left Behind Tim LaHay, Ceri Cenkins İngilis 16 19962007 65 milyon[149]
ing. A Series of Unfortunate Events Lemoni Sniket; Deniel Hendler İngilis 13 19992006 65 million[150]
ing. Little House on the Prairie Laura İnqals Uaylder İngilis 12 19322006 60 milyon[151]
ing. Arch Books müxtəlif müəllif İngilis 1958 — bu günə kimi 58 milyon[152]
ing. Discworld Terri Pratçett İngilis 39 1983–bu günə kimi 55 milyon[153]
ing. Where's Wally?[154] Martin Həndford İngilis 13 1987–bu günə kimi 55 milyon[155]
ing. Millennium Trilogy (isv. Millennium-serien) Stiq Larsson İsveç 3 20052007 53 milyon[156]
ing. Men Are from Mars, Women Are from Venus Con Qrey İngilis 15 1992–bu günə kimi 50 milyon[157]
ing. The Hardy Boys müxtəlif müəlliflər İngilis 190 1927–bu günə kimi 50 milyon[158]
ing. The Bobbsey Twins müxtəlif müəlliflər İngilis 72 19041979 50 milyon[159]
Tarzan Edqar Rays Berrouz İngilis 26 19141995 50 milyon[160]
ing. The Hunger Games trilogy Süzen Kolins İngilis 3 20082010 50 milyon[161]
ing. Jack Reacher Li Çayld İngilis 16 1997–bu günə kimi 50 million[162]

Ən çox satılan, müntəzəm olaraq yenilənən kitablar[redaktə | əsas redaktə]

100 milyon nüsxədən çox[redaktə | əsas redaktə]

Kitab Müəllif Dil İl Təxmini satış
ing. Xinhua Zidian (çin 新华字典) Baş redaktor: Vey Tzyaqun Çin 1957 400 milyon[163]
ing. Scouting for Boys Robert Baden-Pauel İngilis 1908 100-150 milyon[164]
ing. The McGuffey Readers Uilyam Holms MakQaffi İngilis 1853 125 milyon[165]
Ginnesin Rekordlar Kitabı (Hər il dərc olunur) müxtəlif müəlliflər İngilis 1955 — bu günə kimi 115 milyon[166]
ing. American Spelling Book Noa Uebster İngilis 1783 100 milyon[16]

50-100 milyon nüsxə[redaktə | əsas redaktə]

Kitab Müəllif Dil İl Təxmini satış
ing. World Almanac müxtəlif müəlliflər İngilis 18681876; 1886–bu günə kimi 80 milyon[167]
ing. Rokusei Senjutsu Tells Your Fortune (yap. 六星占術によるあなたの運命) Kazuko Hosoki Yapon 1986 — bu günə kimi 79 milyon[168]
ing. Merriam-Webster's Collegiate Dictionary Merriam-Webster (şirkət) İngilis 1898 55 milyon[169]

30-50 milyon nüsxə[redaktə | əsas redaktə]

Kitab Müəllif Dil İl Təxmini satış
ing. Roget's Thesaurus Piter Mark Rocet İngilis 1852 - 40 milyon[170]
yap. できるシリーズ (ing. Dekiru Series) Dekiru Series Editorial Desk (şirkət) Yapon 1994–bu günə kimi 40 milyon[171]
kor. 수학의 정석 (數學의 定石) (ing. The principle of Mathematics - Mathematics reference book Honq Sünq-day Koreya 1966–bu günə kimi 40 milyon[172]
~ 37 milyon[173]
ing. Better Homes and Gardens New Cook Book müxtəlif müəlliflər İngilis 1930 - 38 milyon[174]
ing. Oxford Advanced Learner's Dictionary Albert Hornbi İngilis 1948 30 milyon[175]
ing. Alcoholics Anonymous Big Book Bil Uilson İngilis 1939 30 milyon[176][177]
fr. Le guide Michelin France (ing. The Michelin Guide France) (hər il dərc olunur) müxtəlif müəlliflər Fransız 1900–bu günə kimi 30 milyon[178]

20-30 milyon nüsxə[redaktə | əsas redaktə]

Kitab Müəllif Dil İl Təxmini satış
ing. Betty Crocker Cookbook müxtəlif müəlliflər İngilis 1955- 27 milyon[179]
yap. 超図解シリーズ (ing. Cho-Zukai series) X media (şirkət) Yapon 19962007 25 milyon[180]
yap. 自由自在 (ing. Jiyu Jizai) müxtəlif müəlliflər Yapon 1953–bu günə kimi 24 milyon
yap. 新明解国語辞典 (ing. Shin Meikai kokugo jiten) Tadao Yamada Yapon 1972 20.4 milyon[181]
ing. English Grammar Lindley Marrey İngilis 1795 20 milyon[182]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Mitchell, David. (8 May 2010) "David Mitchell on Historical Fiction", The Telegraph: "Charles Dickens’ second stab at a historical novel, A Tale of Two Cities, has sold more than 200 million copies to date, making it the bestselling novel — in any genre — of all time...."
  2. Inman, William H. (2011) "Hotelier Saint-Exupery's Princely Instincts", Institutional Investor, March 2011. Gale document #A253314734, retrieved online from General OneFile, 6 November 2011 (subscription). Quote: "The Prince remains a king among books, with more than 200 million copies sold in more than 190 languages, making it one of the bestselling volumes of any kind."
  3. The Lord of the Rings is considered by most people to be a single book, because it was written and planned by the author to be such. Some people consider it to instead be a trilogy or series of three books, because it was originally published as a series of three volumes: The Fellowship of the Ring, The Two Towers, and The Return of the King. Lord of the Rings, Waterstones.com: This move by the publishing house was due largely to post-war paper shortages as well as to minimize the price of the first volume to aid sales.
    Wagner, Vit. "Tolkien proves he's still the king", The Toronto Star, 16 April 2007: In subsequent printings the book has sometimes appeared as a single volume, and in at least one case was split into seven. The figure of 150 million is a 2007 estimate of copies of the full story sold, whether published as one volume, three, or some other configuration.
  4. "Tolkien's Hobbit fetches £60,000", BBC News, 18 March 2008.
  5. "Betting on The Red Mansions", China.org: "Sun said that the book has sold over 100 million copies worldwide so far." 14 December 2005
  6. Davies, Helen; Marjorie Dorfman, Mary Fons, Deborah Hawkins, Martin Hintz, Linnea Lundgren, David Priess, Julia Clark Robinson, Paul Seaburn, Heidi Stevens, and Steve Theunissen (14 September 2007). "21 Best-Selling Books of All Time". Editors of Publications International, Ltd.. Arxivləşdirilib: [1] saytından 2012-05-25 tarixində. https://archive.is/dRFm. İstifadə tarixi: 2009-03-25.
  7. The Telegraphy on The Lion, the Witch and the Wardrobe: "This classic story has sold more than 85 million copies in 29 different languages since its publication in 1950." (3 April 2010)
  8. Time on She: "Since then it has sold 83 million copies in 44 languages." (17 September 1965)
  9. San José Mercury News on The Da Vinci Code: "That earlier book has sold more than 80 million copies worldwide, was adapted into a movie and made hits out of Brown's previous novels, including "Angels & Demons," whose film version is now in theaters." (5 June 2009)
  10. Forbes on Think and Grow Rich: "It has sold more than 70 million copies since its publication in 1937 and continues to sell robustly today." (March 2011)
  11. "Foyles". Foyles. 1994-08-04. Arxivləşdirilib: [2] saytından 2009-02-24 tarixində. http://web.archive.org/web/20090224043201/http://www.foyles.co.uk/display.asp?K=9780140237504&aub=J%20D%20Salinger&m=7&dc=9. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  12. AFP on The Alchemist: "Film mogul Harvey Weinstein on Sunday announced the screen adaptation of the novel, written 20 years ago and translated into 56 languages, with more than 65 million copies sold." (19 May 2008)
  13. Home Health Education Services Online Inc. (2008)
  14. http://www.salon.com/entertainment/audiofile/2005/10/31/listens
  15. ABC Australia on Heidi: "Johanna Spyri's story has been translated into fifty languages and sold fifty million copies, but the marketing juggernaut shows no signs of slowing down - fat from it. Heidi now has her own theme park." (5 August 2002)
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 The Top 10 of Everything 2002 by Russell Ash
  17. Reuters on Anne of Green Gables: ""Anne of Green Gables" has sold more than 50 million copies and been translated into 20 languages, according to Penguin." (19 March 2008)
  18. The Times on Black Beauty: "Fifty million copies of Black Beauty have been sold in the years since Anna Sewell's publisher paid her £20 for the story." (29 February 2008)
  19. Library Journal
  20. http://www.guardian.co.uk/culture/2010/jul/31/jack-higgins-life-harry-patterson
  21. BBC News - Watership Down author Richard Adams criticises homes plan on Watership Down: "Watership Down sold more than 50 million copies." (13 December 2011)
  22. USA today (15 May 2006)
  23. "Walden Media". Arxivləşdirilib: [3] saytından 2007-07-29 tarixində. http://web.archive.org/web/20070729032432/http://www.walden.com/walden/read/charlotte/eb_white.php. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  24. The Telegraph on The Ginger Man: "The book was considered so risqué when it was published in 1955 that it was initially banned in Ireland and the US, but went on to sell 45 million copies worldwide. " (16 August 2011)
  25. "Worker's Press acknowledge Frederick Warne's intellectual property rights". Prnewswire.co.uk. 2003-07-10. http://www.prnewswire.co.uk/cgi/news/release?id=105175. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  26. The Celebrity 100 #9: J. K. Rowling "The final one, Harry Potter and the Deathly Hallows, has sold 44 million since it was published last July, including 15 million in the first 24 hours."
  27. "Powell's Books". Powells.com. 2009-08-12. http://www.powells.com/biblio?isbn=1571744215. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  28. The National: Sophie's World author turns from philosophy to climate change on Sophie's World: "The novel has now been translated into 59 languages, and has sold an estimated 40 million copies." (14 March 2011)
  29. Michael Fleming (20 April 2009). "Columbia moves on 'Symbol'". Variety Online. http://www.variety.com/article/VR1118002603.html?categoryid=13&cs=1. İstifadə tarixi: 1 November 2009.
  30. 30,0 30,1 Евгений Немировский (2000-01-03). "Журнал "КомпьюАрт" | Подводя итоги XX столетия: книгоиздание. Бестселлер – детище рекламы". Compuart.ru. http://www.compuart.ru/article.aspx?id=8496&iid=346. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  31. Repubblica Italiana on Le Avventure di pinocchio: "“The Adventures of Pinocchio” translated in more of 260 languages." (1 July 2001)
  32. The New York Times on You Can Heal Your Life: "“You Can Heal Your Life” immediately landed on the New York Times best-seller list. More than 35 million copies are now in print around the world." (4 May 2008)
  33. The Guardian on Kane and Abel: "Kane and Abel, first published in 1979, is Archer's bestselling novel – Pan says it has sold around 34m copies worldwide." (15 June 2009)
  34. Fox News on Het Achterhuis: "Thirty million copies of her diary have been sold, and it has been translated into 65 languages. " (29 March 2007)
  35. The Orlando Sentinel on To Kill a Mockingbird: "Thirty million copies of To Kill a Mockingbird have been sold since that coming-of-age novel, about a Southern lawyer who believed that no man should be denied justice because of the color of his skin, was first published in 1960 to critical acclaim." (11 June 2006)
  36. The Daily Mail on Gone with the Wind: "The book has sold more than 30 million copies in the decades since the publication of Margaret Mitchell's gripping tale of the Old South gasping its last breath, as the U.S. was torn apart by Civil War and its bitter aftermath." (4 April 2008)
  37. The Walrus December 2007 issue
  38. granma.cu March 6, 2007
  39. ABC News on The Purpose-Driven Life: "His book, "The Purpose Driven Life," has been translated into 56 languages and has sold 30 million copies." (7 March 2007)
  40. Wales Online on The Thorn Birds: "Her original novel, published in 1977 following a battle between two publishing houses that both wanted the manuscript, has sold around 30 million copies worldwide." (11 April 2009)]
  41. The Continuum Encyclopedia of American Literature, p. 559, on The Revolt of Mamie Stover: "The Revolt of Mamie Stover (1951), which sold almost thirty million copies worldwide, [...]" (2005)
  42. Winnipeg Free Press on The Girl with the Dragon Tattoo: "The first book sold 30 million copies and is available in 44 languages." (15 April 2010)
  43. The Telegraph on The Very Hungry Caterpillar: "It has been translated into more than 50 languages and its sales have now surpassed the 30 million mark." (3 April 2010)
  44. "W.W. Norton and Company". Wwnorton.com. http://www.wwnorton.com/college/english/nael/20century/topic_3/crystal.htm. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  45. The Global Times on Who Moved My Cheese: "Who Moved My Cheese has sold over 26 million copies, staying on the New York Times bestseller list since its release in 1998." (23 November 2009
  46. The Columbus Dispatch on The Wind in the Willows: "More than 25 million copies of the book have been sold in 70 countries since 1908, according to the Copyrights Group, which is presently promoting a new edition." (4 May 2008)
  47. The Philadelphia Inquirer on Nineteen Eighty-Four: "Nineteen Eighty-Four has sold 25 million copies, is still read in high school and college, and remains the best-known example of anti-utopian literature." (22 June 2009)
  48. Forbes on Covey: "Stephen Covey will be remembered most as the author of The Seven Habits of Highly Effective People, which sold over 25 million copies." (16 July 2012
  49. The Age on The Celestine Prophecy: "it has sold in the vicinity of 23 million copies since its publication in 1993" (22 March 2008
  50. ‘The Hunger Games’ trilogy reaches 50 million copies in print milestone
  51. The Toronto Star on Mario Puzo: "According to the Official Mario Puzo Library website, the book sold 21 million copies in hardback and paper by 1997." (21 July 2007)
  52. Playbill on Love Story: "Erich Segal's best-selling novel, which has sold 21 million copies worldwide in 33 languages[...]" (23 July 2010)
  53. The Financial Times on Wolf Totem: "Since it first appeared in 2004, Jiang Rong’s Wolf Totem has sold as many as 20 million copies." (15 March 2008)
  54. The Philadelphia Inquirer on The Happy Hooker: "He said he found it fascinating that her book, which has sold 20 million copies to date, is still being picked up today." (26 June 2008)
  55. The Times on Jaws: "Jaws stayed for 40 weeks in the bestseller charts of The New York Times, eventually selling 20 million copies [...]" (13 February 2006)
  56. The Huntsville Forester on Love You Forever: "The children’s classic Love You Forever has sold over 20 million copies worldwide and is in its 65th printing." (29 October 2008)
  57. CBC on The Women's Room: "It sold 20 million copies and was widely translated, despite poor reviews." (5 May 2009)
  58. The Australian on What to Expect When You're Expecting: "What to Expect When You're Expecting, in its fourth edition, was first published in 1984 and has sold more than 20 million copies." (27 October 2010)
  59. New York Times Upfront on The Adventures of Huckleberry Finn: "This year marks the 125th anniversary of the publication of Huckleberry Finn in the U.S., and the book is still selling—more than 20 million copies worldwide to date—and still generating controversy." (10 March 2010)
  60. Eureka!: Inventors describe the moment they realised they’d created a hit on The Secret Diary of Adrian Mole, Aged 13¾: " 'The Secret Diary of Adrian Mole Aged 13¾' has sold more than 20 million copies." (29 October 2011)
  61. John J. Miller on Thor Heyerdahl on National Review Online on Kon-Tiki: Across the Pacific in a Raft: ""Our intention was to test the performance and quality of the Inca raft, its seaworthiness and loading capacity, and to ascertain whether the elements would really propel it across the sea to Polynesia with its crew still on board," he wrote in Kon-Tiki, a book that has sold 20 million copies." (19 April 19 2002 )
  62. The Irish Independent on Where the Wild Things are: "Although consisting of just 10 lines of text in total, the book has endured (with some 19 million copies sold) as a -- if not the -- definitive story about the power of a child's imagination." (4 December 2009)
  63. The Hindustan Times on The Secret: "The book became an international best-seller, with a reported 19 million copies in print and translations in 46 languages, and continued to hold spots on best-seller lists through 2009." (16 July 2010)
  64. The New Yorker on Erica Jong: "Erica Jong, the novelist, essayist, and poet, has long lamented that “Fear of Flying,” which has sold more than eighteen million copies worldwide since it was published, in 1973, has overshadowed the remainder of her sizable oeuvre." (14 April 2008, online 7 April 2008)
  65. Playthings (1 Aprel 2007)
  66. OBITUARY: Michael Ende - People - News - The Independent on The Neverending Story: "Translated into 30 languages and selling over 16 million copies, it starts when 10-year-old Bastian, overweight and undervalued, decides he will read a fantastic book rather than endure another day's bullying at school." (Friday 01 September 1995)
  67. Time 26 Noyabr 1990.
  68. "Golden Books : Poky Little Puppy (Little Golden Book)". Jp.bookmooch.com. 1992-06-01. http://jp.bookmooch.com/detail/0307748057. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  69. CBS on Ken Follett: "But since it was published in 1989, "The Pillars of the Earth" has become an international sensation, selling 15 million copies worldwide." (7 Oktyabr 2007)
  70. The Financial Post on Dale Carnegie: "Dale Carnegie's How to Win Friends and Influence People, the gold standard of the genre, has sold more than 15 million copies since it was first published in 1937." (5 April 2008)
  71. The Patriot Ledger on Perfume: "Yet the scene, like the movie, is so daring, so challenging, you cannot help but respect Tykwer’s unerring desire to remain true to the source novel, a book that has sold 15 million copies and has been credited with inspiring Kurt Cobain to write the Nirvana classic ‘‘Scentless Apprentice.’’" (5 January 2007)
  72. http://www.bookrags.com/research/the-grapes-of-wrath-john-steinbeck--ltsd/
  73. The Forres Gazette on The Horse Whisperer: "Mr Evans is the author of "The Horse Whisperer", which sold 15 million copies worldwide and was made into a Hollywood film in 1998 directed by and starring Robert Redford." (10 Sentyabr 2008)
  74. Irish Times on The Shadow of the Wind: "[...]his novel The Shadow of the Wind has sold more than 15 million copies worldwide, writes Arminta Wallace" (13 Iyun 2009)
  75. "Don't Panic: Douglas Adams and the Hitchhiker's Guide to the Galaxy by Neil Gaiman". Contemporarylit.about.com. 2005-04-29. http://contemporarylit.about.com/od/memoir/fr/dontPanic.htm. İstifadə tarixi: 2011-05-26.
  76. USA Today on Tuesdays with Morrie: "The book has sold more than 14 million copies worldwide since 1997 and became an Oprah Winfrey-produced TV movie. " (8 April 2008)
  77. "Erskine Caldwell Biography". Id.mind.net. 1987-04-11. http://id.mind.net/~fletch/biography.html. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  78. The International Herald Tribune on Follow Your Heart: "But Susanna Tamaro's "Follow Your Heart," the biggest selling Italian postwar novel, with more than 14 million copies sold, according to its publisher, Baldini Castoldi, as it was known then, sold barely 25,000 copies in the United States." (3 August 2008)
  79. Fox News on The Outsiders: "According to Viking, a division of Penguin Group USA, "The Outsiders" has sold more than 13 million copies and still sells more than 500,000 a year." (29 Sentyabr 2007)
  80. Los Angeles Times 15 Iyul 2005
  81. Associated Press on Norwegian Wood: "More than 10 million copies of the book have been sold in Japan alone, with 2.6 million more sold in another 33 languages." (2 Sentyabr 2010)
  82. The Toledo Blade on The Shack: "The Shack, originally self-published, has sold 12 million to 15 million copies since Mr. Young and two friends started a compa-ny, borrowed money, and printed 10,000 copies in May, 2007." (17 April 2010)
  83. The Toronto Star on Grace Metalious: "It sold 100,000 copies in its first month and went on to sell another 12 million copies, was made into a film and eventually into a prime-time television series that made the young Mia Farrow a star." (21 July 2007)
  84. Britannica on Dune: "the epic Dune (1965; filmed by David Lynch in 1984), which was translated into 14 languages and sold some 12 million copies, more than any other science-fiction book in history;" (24 November 2007)
  85. China View on La Peste: "Translated into 28 languages, the book has sold more than 12 million copies around the world." (9 April 2008)
  86. Yomiuri Shimbun (21 April 2009)
  87. The Sunday Herald on The Naked Ape: "Morris is still flabbergasted that the book caused such a furore, although the publicity helped it sell 12 million copies." (11 March 2008)
  88. "The Novel". Madisoncounty.com. 1998-04-30. Arxivləşdirilib: [4] saytından July 12, 2008 tarixində. http://web.archive.org/web/20080712002204/http://www.madisoncounty.com/novel.html. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  89. The Australian on Man's Search for Meaning: "It's the 75th edition of a book that has sold 12 million copies and is one one of the most read Holocaust texts." (14 May 2011)
  90. estimate of Giuliano Vigini (1999)
  91. The Standard on Chinua Achebe: "That Things Fall Apart, published in 1958, would sell about 11 million copies in about 45 languages?" (14 March 2008)
  92. "Kahlil Gibran". Selfgrowth.com. http://www.selfgrowth.com/experts/kahlil_gibran.html. İstifadə tarixi: 2011-05-26.
  93. The Wall Street Journal on The Exorcist: "Back in the 1970s, those smaller, rack-sized paperbacks were the blockbusters of the business, led by such best sellers as William Peter Blatty's "The Exorcist" (11 million copies sold); Peter Benchley's "Jaws" (more than nine million copies), and Sidney Sheldon's "The Other Side of Midnight" (six million copies plus)." (14 September 2007)
  94. The Telegraph on The Gruffalo: "The Gruffalo has sold more than 10.5 million copies, been adapted for stage in both the West End and Broadway, and in 2009 was made into a 30-minute animated film" (3April 2010)
  95. "'Catch-22' Author Joseph Heller Dies". Washingtonpost.com. 1999-12-13. http://www.washingtonpost.com/wp-srv/pmextra/dec99/13/heller.htm. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  96. Carlos Ramet in Ken Follett: The Transformation of a Writer page 44 on Ken Follett: "The first two editions alone sold over 10 million copies worldwide" (1999)
  97. The Telegraph on Stephen Hawking: "Prof Hawking is the author of A Brief History of Time — which has sold 10 million copies — and is currently writing two books." (27 April 2007)
  98. The Milwaukee Journal Sentinel on The Cat in the Hat: "There are more than 10 million copies in print today in more thana dozen languages, including the Latin, "Cattus Petasatus."" (14 April 2007)
  99. TVNZ on The Lovely Bones: "Published in 2002, Lovely Bones is the second novel by Alice Sebold, and has sold over 10 million copies worldwide, remaining on the New York Times hardback bestseller list for over a year." (5 May 2007)
  100. The Telegraph on Wild Swans: "Selling more than 10 million copies and topping the "most borrowed historical biography" chart in British libraries year after year, it proved a publishing phenomenon" (21 July 2007)
  101. Britannica on Santa Evita: "Martínez was best known as the author of two classics of Argentine and Latin American literature: La novela de Perón (1985, The Perón Novel, 1988) and Santa Evita (1995, Eng. trans., 1995); the latter was translated into 30 languages and sold more than 10 million copies." (22 November 2007)
  102. The New York Times on Night: "Indeed, since it appeared in 1960, “Night” has sold an estimated 10 million copies — three million of them since Winfrey chose the book in January 2006 (and traveled with Wiesel to Auschwitz)." (20 January 2008)
  103. The Times on The Kite Runner: "His first novel, The Kite Runner, sold 10 million copies." (11 April 2008)
  104. Bookseller.com on Yun Da: "" (14 April 2008)
  105. ABC News on The Total Woman: "One of the first books to address the issue was Marabel Morgan's "The Total Woman," which sold more than 10 million copies to women of all religious persuasions, making it the best-selling nonfiction book of 1974." (15 April 2008)
  106. "Waseda University". Waseda.jp. Arxivləşdirilib: [5] saytından 2012-05-29 tarixində. https://archive.is/nnjw. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  107. people.com.cn (2 August 2005)
  108. U.S. News and World Report on What Color is Your Parachute: "Today, Parachute is one of the all-time bestselling careers books, with more than 10 million copies of 37 editions snapped up since 1970. " (1 October 2008)
  109. The Toronto Star on The Dukan Diet: "The book has sold 10 million copies worldwide, but didn’t really make an impression on North America until [...]" (18 April 2011)
  110. BBC Magazine on The Joy of Sex: "The Joy of Sex ended up selling more than 10 million copies around the world - more than five million in the United States alone, where it stayed in the New York Times best-seller list for a decade." (26 October 2011).
  111. [6] on The Gospel according to Peanuts: "The Gospel according to Peanuts ended up selling more than 10 million copies around the world.
  112. Staff (March 5, 2012). "The Unlikely Best-Seller: 'A Wrinkle In Time' Turns 50". National Public Radio (NPR). http://www.npr.org/2012/03/05/146161011/the-unlikely-best-seller-a-wrinkle-in-time-turns-50?ft=1&f=1002&sc=igg2. İstifadə tarixi: March 5, 2012. "[A Farrar, Straus and Giroux editor's] faith in young readers paid off. There are currently 10 million copies of the book in print."
  113. http://www.vanderbilt.edu/magazines/vanderbilt-magazine/archives/images/inclass_f05.pdf
  114. 114,0 114,1 114,2 114,3 114,4 114,5 ABC News on Harry Potter: "Rowling has sold about 450 million copies of the Harry Potter books worldwide, according to Blair." (4 April 2011)
  115. 115,0 115,1 115,2 115,3 "Harry Potter and the Internet Pirates". The New York Times. 14 July 2003. http://www.nytimes.com/2003/07/14/business/harry-potter-and-the-internet-pirates.html?pagewanted=2&src=pm.
  116. http://www.msnbc.msn.com/id/8608578/#.TuoYTjWZ3NU
  117. 117,0 117,1 117,2 117,3 117,4 "Little, Brown to Publish Official 'Twilight' Guide". Publishersweekly.com. 2011-10-6. http://www.publishersweekly.com/pw/by-topic/childrens/childrens-book-news/article/44733-little-brown-to-publish-official-twilight-guide.html. İstifadə tarixi: 2011-09-8.
  118. The BBC on Harry Potter: "The Harry Potter novels have sold more than 450 million copies through Bloomsbury in Britain, and Scholastic in the United States." (23 June 2011)
  119. Reuters on Goosebumps: "Stine is the author of "Goosebumps" and other series for young readers that have sold more than 300 million copies in 32 languages [...]" (2 August 2012)
  120. Serafin, Steven R.; Bendixen, Alfred (2005). The Continuum Encyclopedia of American Literature. Continuum International Publishing Group, 1305. ISBN 978-0-8264-1777-0. 5 January 2010 tarixində istifadə olunub.
  121. Variety on the Berenstain Bears: "The company also is offering a new animated series based on the Berenstain Bears, the hugely popular children's brand that has sold more than 260 million books worldwide." (7 April 2002)
  122. The Globe and Mail on Choose Your Own Adventure: "The Choose Your Own Adventure DVD movies are adaptations of the original books, which sold more than 250 million copies. " (22 August 2006)
  123. Forbes on Sweet Valley High: "But despite 250 million copies in print, in 25 languages, Sweet Valley's sugar rush has been on the decline. " (28 October 2002)
  124. "Happy 50th birthday Noddy". BBC News. 1999-11-22. http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/531557.stm. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  125. USA Today on Nancy Drew: "The series is still in print and has sold over 200 million books in 17 languages." (29 May 2002)
  126. "Thomas the Tank Engine's new friend Hiro". ninemsn.com.au. 2010-04-14. Arxivləşdirilib: [7] saytından 2012-07-03 tarixində. https://archive.is/GOWD. İstifadə tarixi: 2010-04-14.
  127. Keslassy, Elsa (20 February 2012). "AB lines up 'Waterloo' miniseries: English-lingo battle drama to cost up to $15 million". Chicago Tribune. Arxivləşdirilib: [8] saytından 31 July 2012 tarixində. https://archive.is/x637. İstifadə tarixi: 12 March 2012. "Published between 1949 and 2001, the San Antonio anthology is one of the best-selling French novel series of all times, having sold an estimated 200 million copies."
  128. Benjamin M. Compaine and Douglas Gomery, 'Who Owns the Media?: Competition and Concentration in the Mass Media Industry' page 115"
  129. The Wall Street Journal on the Star Wars books: "According to a Random House spokesman, the publisher has more than 160 million copies of "Star Wars" books in print." (1 April 2005)
  130. "Peter Rabbit in China copyright stew". BBC News. 2003-06-23. http://news.bbc.co.uk/2/low/entertainment/3014176.stm. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  131. CityWire on Chicken Soup: "His Chicken Soup for the Soul series, co-authored with Jack Canfield, has sold over 130 million copies in 54 languages and spans 105 different titles." (17 August 2008
  132. Susan Edgerton e.a. in Imagining the Academy: Higher Education and Popular Culture page 53, on Gilbert Patten: "It is estimated that at least 125 million copies of the Frank Merriwell series (which itself ran to at least 209 books) were sold." (2004)
  133. "Crusader Entertainment Acquires the Rights to Clive Cussler's Best-Selling Dirk Pitt Book Series". Us.penguingroup.com. 2001-05-14. http://us.penguingroup.com/static/packages/us/clivecussler/news3.html. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  134. "Way Of The Samurai, Path Of The Tedious". New York Times. 1981-09-13. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9C04E0D61639F930A2575AC0A967948260&sec=&pagewanted=all. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  135. The Berkshire Eagle on American Girl: "This extraordinary success has resulted in over 120 million books and 14 million dolls sold (at $90 a pop these days)" (20 March 2008)
  136. Hollywood's liberal losses (20 November 2005)
  137. BBC News on Mr. Men: "The famous books have gone on to sell 120 million copies and have been translated into 15 different languages. " (11 August 2011)
  138. Hult Presents: Clifford The Big Red Dog LIVE!
  139. "James Bond 007 - News". 007.info. Arxivləşdirilib: [9] saytından 2012-05-29 tarixində. https://archive.is/5kZI. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  140. RTBF on Martine: "Soixante albums de "Martine" ont été publiés dans la collection "Farandole" et 100 millions d'exemplaires vendus dans le monde." (21 January 2011)
  141. "Nijntje’s creator turns 80". Expatica.com. http://www.expatica.com/actual/article.asp?subchannel_id=34&story_id=43185. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  142. Luisa Gerasimo e.a. in The Teacher's Calendar of Famous Birthdays page 8, on R. L. Stine: "That year he also created Fear Street, the first horror series for teenagers, which sold 80 million copies." (2003)
  143. Husband, Stuart (2 November 2008). "Anne Rice: interview with the vampire writer". The Daily Telegraph (London). http://www.telegraph.co.uk/culture/donotmigrate/3562792/Anne-Rice-interview-with-the-vampire-writer.html.
  144. news.scotsman.com: Children's writer told £200,000 prize is no fantasy
  145. The Los AngelesDaily News on OSS 117: "Jean Bruce wrote 265 OSS 117 novels, selling some 75 million copies and spawning seven movies between 1956 and 1970." (1 August 2008)
  146. Staff (June 29, 2012). "Gross-Out Gags AND Life Lessons In 'Wimpy Kid'". National Public Radio (NPR). http://www.npr.org/2012/06/29/155241074/gross-out-gags-and-life-lessons-in-wimpy-kid. İstifadə tarixi: June 29, 2012. "How popular are these books? Consider the numbers: There are six books, and a seventh is on the way. They've been translated into 40 languages and there are 75 million copies in print worldwide."
  147. "Disney Video and DVD Insider". Disney.go.com. http://disney.go.com/disneyvideos/newsletter/jul2001/index.html. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  148. Lexington Herald-Leader on the Magic Tree House series: "The series has sold 70 million copies in North America and has been translated into 28 different languages in 31 countries." (25 November 2010)
  149. Jerry B. Jenkins and Tim LaHaye (2001-09-11). "Home". Left Behind. http://www.leftbehind.com/. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  150. The Globe and Mail on A Series of Unfortunate Events: "whose 13 “A Series of Unfortunate Events” books for children have sold an astonishing 65 million copies." (10 January 2012)
  151. The Green Bay Press Gazette on Little House on the Prairie: "If there was any doubt that a love for "Little House is an everlasting one, consider not only that 60 million copies of the Wisconsin-born Wilder's books have been sold since 1932[...]" (24 July 2010)
  152. "Today's Christian". Christianitytoday.com. Arxivləşdirilib: [10] saytından July 11, 2008 tarixində. http://web.archive.org/web/20080711155249/http://www.christianitytoday.com/tc/9r5/9r5062.html. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  153. AFP on Terry Pratchett: "The 59-year-old author -- whose Discworld books have sold 55 million copies worldwide and have been translated into some 27 languages -- announced in December that he had been diagnosed with posterior cortical atrophy, a rare form of the degenerative brain disease." (13 March 2008)
  154. U.S. title: Where's Waldo?
  155. Variety on Where's Waldo: "The books have sold more than 55 million copies in more than 38 countries and been translated into more than 30 languages" (7 November 2011)
  156. Bloomberg on the Millennium Trilogy: "Stieg Larsson -- the late Swedish author whose “Millennium Trilogy” has sold 53 million copies around the world --" (15 March 2011)
  157. The Star on the Mars Venus series: " You must be from another planet if you have not heard of Gray and his Mars Venus universe. Fifty million of his books have been sold in 40 different languages." (24 February 2008)
  158. The Unofficial Hardy Boys Home Page, "from the publisher McFarland & Company": In its 80 year history, the Hardy Boys series has sold over 50 million books in over 25 languages (20 February 2008)
  159. The New York Times: The Bobbsey Twins Carry On (And On and On) "...a series of more than 70 books for children 7 to 9 years old that has sold more than 50 million copies worldwide." (17 August 1987)
  160. Screening Difference: How Hollywood's Blockbuster Films Imagine Race Jaap van Ginneken, 2007
  161. The Hindustan Times on The Hunger Games: "The Hunger Games reaches 50 million mark" (24 July 2012)
  162. The Wall Street Journal on the Jack Reacher books: "Reacher—the laconic protagonist of 16 popular suspense novels with more than 50 million copies in print" (6 January 2012)
  163. 400 million copies of Chinese-character dictionaryPeople's Daily
  164. Extrapolation for global range of other language publications, and related to the number of Scouts, make a realistic estimate of 100 to 150 million books. Details from Jeal, Tim. Baden-Powell. London: Hutchinson. ISBN 0-09-170670-X.
  165. William Joseph Federer, America's God and Country: Encyclopedia of Quotations, page 439, on William Holmes McGuffey: "As of 1963,125 million copies had been sold" (1996)
  166. Licensing.biz on Guinness World Records: "The Guinness Book of World Records has been published in 30 languages in more than 100 countries and has sold in excess of 115 million copies, becoming the biggest selling copyright book of all time." (26 October 2010)
  167. "and Book of Facts 2008". The World Almanac. http://www.worldalmanac.com/world-almanac.aspx. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  168. "Shinbunka 31 July 2009". Shinbunka.co.jp. 2009-07-31. http://www.shinbunka.co.jp/news2009/07/090731-01.htm. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  169. New Edition of Merriam-Webster's Collegiate Dictionary (2003)
  170. The San Francisco Chronicle on Peter Mark Roget: "More than 40 million copies have been sold. " (25 March 2008)
  171. News2u.net (6 February 2009)
  172. 한국경제(The Korean Financial Newspaper) (10 January 2005)
  173. "`정석` 40년 3700만 권 팔려 … 에베레스트 125개 높이". Joongang Daily. Arxivləşdirilib: [11] saytından 2012-07-07 tarixində. https://archive.is/eVTn. İstifadə tarixi: 2010-09-11.
  174. "Meredith Corporation". Phx.corporate-ir.net. http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=72940&p=irol-newsArticle_Print&ID=970136&highlight=. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  175. The Telegraph on the Oxford Advanced Learner's Dictionary: "Thirty million copies of the Oxford Advanced Learner's Dictionary have been sold since it was first published in 1948. " (3 June 2005)
  176. Akron Beacon Journal on The Alcoholics Anonymous Big Book: While the title of the book is actually Alcoholics Anonymous, the members of AA refer to it as the Big Book. This is the basic text of Alcoholics Anonymous, AA's text on how to stay sober. "And this year is also the 70th anniversary of the publication of A.A.'s Big Book, which has sold nearly 30 million copies since 1939." (11 June 2009)
  177. Twelve Step Programs Worldwide about "Alcoholics Anonymous", the book affectionately known as "The Big Book". The 25 millionth copy of the Big Book was published in 2005, and about 1 million copies are sold each year. This means that as at 2010 there have been about 30 million copies sold, ranking it high on the list of best-selling books ever. More impressive still, it has sold this many copies even though it is available free online in English, Spanish and French - links provided."
  178. Map Repoat May 2004 "The Michelin Guide France 2004 Celebrates Its. 30 Millionth Copy", p.20
  179. "chapters.indigo.ca". chapters.indigo.ca. 2000-08-01. http://www.chapters.indigo.ca/books/Betty-Crockers-Cookbook-Everything-You-Betty-Crocker-Editors/9780764560798-item.html. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  180. "Junkdo Shoten". Junkudo.co.jp. http://www.junkudo.co.jp/detail2.jsp?ID=0106947626. İstifadə tarixi: 2009-08-31.
  181. Asahi Shimbun 16 January 2008
  182. The New York Times (9 January 2005)

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]