Ən böyük kitabxanaların siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Aşağıda dünyanın ən böyük kitabxanalarının siyahısı verilmişdir.

Sıra Ad Yer Rəsmi üzv sayı İllik ziyarətçi sayı Büdcə İşçilərin sayı
1 Konqres Kitabxanası ABŞ ABŞ, Vaşinqton _0144600000150 milyon[1] _00017500001,75 milyon[2] _19523722680647 milyon $[2] _036243624[2]
2 Britaniya Milli Kitabxanası Böyük Britaniya Böyük Britaniya, London _0150000000150 milyon[3]
_00017500001,75 milyon[4] _06840748300141 milyon £[5] _019771977[5]
3 Nyu-York Xalq Kitabxanası ABŞ ABŞ, Nyu-York _005310000053,1 milyon[6] _001800000018 milyon[6] _07546275000250 milyon $[6] _029372937[6]
4 Rusiya Dövlət Kitabxanası Rusiya Rusiya, Moskva _004440000044,4 milyon[7] _00011700001,17 milyon[7] _016400000001,64 milyard RUB[7] _019721972[7]
5 Rusiya Milli Kitabxanası Rusiya Rusiya, Sankt-Peterburq _003647600036,5 milyon[8] _00009660001 milyon[8]
6 Milli Parlament Kitabxanası Yaponiya Yaponiya, Tokio, Kioto _003560000035,6 milyon[9] _0000654000654.000[9] _0712892700021,8 milyard ¥[9] _00908908[9]
7 Fransa Milli Kitabxanası Fransa Fransa, Paris _003100000031 milyon[10] _00013000001,3 milyon[11] _11038967000254 milyon [12] _026682668[13]
8 Kopenhagen Kral Kitabxanası Danimarka Danimarka, Kopenhagen _003021688530,2 milyon[14] _0000850301850.000[14] _02249892000385,9 milyon DKK[15] _00492492,5 (toplam 610)[15]
9 Pekin Milli Kitabxanası Çin ÇXR, Pekin _002900000029 milyon[16] _00052000005,2 milyon[17] _013651365[17]
10 Rusiya Elmlər Akademiyası Kitabxanası Rusiya Rusiya, Sankt-Peterburq _002650000026,5 milyon[18]
11 İspaniya Milli Kitabxanası İspaniya İspaniya, Madrid _002500000025 milyon[19][20] _0229906045052,9 milyon €[20] _010901090[20]
12 Almaniya Milli Kitabxanası Almaniya Almaniya, Leypsiq, Frankfurt, Berlin _002470000024,7 milyon _0000904000904.000 _0183403310042,2 milyon € _00622622
13 Berlin Əyalət Kitabxanası Almaniya Almaniya, Berlin _002340000023,4 milyon _00014000001,4 milyon
14 Boston Xalq Kitabxanası ABŞ ABŞ, Boston _002240000022,4 milyon _0117420039038,9 milyon $
15 Kanada Kitabxanası və Arxivləri Kanada Kanada, Ottava _002000000020 milyon _03434708640127 milyon C$ _011521152
16 Nyu-York Əyalət Kitabxanası ABŞ ABŞ, Albany, Nyu-York _002000000020 milyon
17 İsveç Milli Kitabxanası İsveç İsveç, Stokholm _001500000018 milyon
18 Harvard Üniversiteti Kitabxanası ABŞ ABŞ, Cembric, Massaçusets _001660000016,6 milyon _05040911700167 milyon $ _011001100
19 Ukrayna Vernadski adına Milli Kitabxanası Ukrayna Ukrayna, Kiyev _001500000015 milyon _0000500000500.000 _0018860991050,3 milyon _00900900
20 Rusiya Elmlər Akademiyası Təbiət Elmləri Kitabxanası Rusiya Rusiya, Moskva _001500000015 milyon _00300300

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 2010 At A Glance
  2. 2,0 2,1 2,2 url=http://www.loc.gov/about/generalinfo.htmlarşivurl=http://www.webcitation.org/619r7MYyU%7Carşivtarihi=23.08.2011}}
  3. url=http://www.bl.uk/aboutus/quickinfo/facts/index.html%7Chttp://www.webcitation.org/66R0Tpvsg%7Carşivtarihi=25.03.2012}}
  4. http://www.bl.uk/about/annual/2008to2009/performance/performance.html%7Chttp://www.webcitation.org/66R0VWvi3%7Carşivtarihi=25.03.2012}}
  5. 5,0 5,1 url=http://www.bl.uk/about/annual/2008to2009/accounts.pdfhttp://www.webcitation.org/65p7FGUHC%7Carşivtarihi=01.03.2012}}
  6. 6,0 6,1 6,2 6,3 http://www.nypl.org/sites/default/files/2009_Annual_Report.pdf%7Cbaşlık=The New York Public Library’s 2009 Annual Report|erişimtarihi=15.07.2010|lang=en|arşivurl=http://www.webcitation.org/66ODxZ9hd%7Carşivtarihi=24.03.2012}}
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 http://leninka.ru/index.php?doc=2661 | http://web.archive.org/web/20140428120502/http://leninka.ru/index.php?doc=2661 | arşivtarihi = 28 Nisan 2014}}
  8. 8,0 8,1 http://www.nlr.ru:8100/nlr/docs/stat.htm |http://web.archive.org/web/20141019224233/http://www.nlr.ru:8100/nlr/docs/stat.htm | arşivtarihi = 19 Ekim 2014}}
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 http://www.ndl.go.jp/en/publication/annual/2008/2008trends.pdfhttp://www.webcitation.org/667v7EYXv%7Carşivtarihi=13.03.2012}}
  10. http://www.bnf.fr/en/bnf/presentation_space/a.abc_of_the_collections.html#SHDC__Attribute_BlocArticle7BnF%7Chttp://www.webcitation.org/65oi4Cksu%7Carşivtarihi=29.02.2012}}
  11. http://www.bnf.fr/fr/la_bnf/bnf_en_chiffres/s.chiffres_publics.html?first_Art=non%7Chttp://www.webcitation.org/65oi6XHcw%7Carşivtarihi=29.02.2012}}
  12. http://www.bnf.fr/fr/la_bnf/bnf_en_chiffres/s.chiffres_budget.html?first_Art=non%7Chttp://www.webcitation.org/65oi7NQ3Y%7Carşivtarihi=29.02.2012}}
  13. http://www.bnf.fr/fr/la_bnf/bnf_en_chiffres/s.chiffres_personnels.html?first_Art=non |http://web.archive.org/web/20121109211200/http://www.bnf.fr/fr/la_bnf/bnf_en_chiffres/s.chiffres_personnels.html?first_Art=non |
  14. 14,0 14,1 {http://www.kb.dk/export/sites/kb_dk/da/kb/aarsberetning/aarsberetninger/2007.pdf%7Chttp://www.webcitation.org/66R0WH6hC%7Carşivtarihi=25.03.2012}}
  15. 15,0 15,1 http://web.archive.org/web/20121022071809/http://www.kb.dk/export/sites/kb_dk/en/kb/aarsberetning/aarsberetninger/Summary2009.doc | arşivtarihi = 22 Ekim 2012}}
  16. http://www.nlc.gov.cn/newen/newVisitUs/nlcrs/ | http://web.archive.org/web/20150602010934/http://www.nlc.gov.cn:80/newen/newVisitUs/nlcrs/
  17. 17,0 17,1 http://www.ndl.go.jp/en/cdnlao/meetings/pdf/CR2010_China.pdf%7Chttp://www.webcitation.org/66R0WvDjo%7Carşivtarihi=25.03.2012}}
  18. http://www.rasl.ru/b_resours/index.php%7Cbaşlık=Единый фонд системы Библиотеки Российской Академии наук - главный информационный ресурс|erişimtarihi=14.07.2010|lang=|arşivurl=http://www.webcitation.org/65jLctH5U%7C
  19. http://www.bne.es/export/sites/BNWEB1/es/LaBNE/MemoriaPlan/MemoriasBN/docs/memoriaBNdef2008.pdf%7Cbaşlık=Biblioteca Nacional de España. Memoria http://www.webcitation.org/66R0XQbE8%7Carşivtarihi=25.03.2012}}
  20. 20,0 20,1 20,2 http://www.bne.es/export/sites/BNWEB1/es/LaBNE/MemoriaPlan/MemoriasBN/docs/memoria_2009_web.pdfhttp://www.webcitation.org/66R0Y6Xcr%7Carşivtarihi=25.03.2012}}