1920-ci il repressiya qurbanlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

1920-ci il repressiya qurbanları - güllənənlərin adlı siyahısı: (1920-ci ilin aprel ayının 27-dən 1921-ci ilsin avqustunadək 48 min adam güllələndi.)

79 nəfər hərbiçilərimizi 1920-ci il iyunun 6-da həbs edib, Nargin arasında məhz matros Semyon Pankratovun sərəncamı ilə güllələmişdir.

  1. Xudadat bəy Rəfibəyov Gəncə general-qubernatoru
  2. Əbdülhəmid bəy Qaytabaşıgeneral
  3. İsmayıl xan Ziyadxanovpodpolkovnik
  4. İbrahim ağa Usubov general 16 iyun 1920 Nargin adası
  5. Quda Qudiyev29 avqust 1920 Bakı şəhər polis idarəsinin rəisi
  6. Hacı bəy Seyidbəyov29 avqust 1920
  7. Məhəmməd Mirzə Qacargeneral
  8. Feyzulla mirzə Qovanlı-Qacar
  9. Əmir Kazım mirzə Qovanlı-Qacargeneral
  10. Firudin mirzə Qovanlı-Qacar
  11. İsgəndər bəy Seyfulin
  12. Məmməd bəy Sulkeviç general-leytenant
  1. Həbib bəy Səlimov, general
  2. Murtuza Muxtarovmilyonçu[1]
  1. Bahadır bəy Vəkilov 1920 3 iyul
  2. Süleyman bəy Sulkeviç1920-ci il iyulun 15-də Bayıl həbsxanasında güllələnmişdir.
  3. Rüstəm Şıxlinski 1920 iyun 11 Polkovnik
  4. Həsən bəy Ağayev
  5. Qaçaq Qəmbər
  6. Murad Tlexas 1920-ci il mayın 29 Bakının general-qubernatoru
  7. Əliyar bəy Haşımbəyov 1920-ci il mayın 29
  8. Məmmədbağır Şeyxzamanlı 29 may 1920
  9. Danyal bəy Həlləcov
  10. Davud bəy Yadigarov
  11. Məmməd bəy Yadigarov
  12. Şirin bəy Kəsəmənli
  13. Abuzər bəy Rzayev
  1. Firidun bəy Köçərli
  2. Məcid bəy Vəkilov
  3. İsfəndiyar bəy Muradov
  4. Paşa bəy Vəkilov
  5. Nadir bəy Dağkəsəmənski
  1. İsfəndiyar bəy Muradov
  2. Məcid bəy Vəkilov
  3. Yaqub bəy Axmetyev
  4. Vəsilə xanım Musabəyova
  5. Nağı bəy Əlizadəpodpolkovnik
  6. Piri Mürsəlzadə
  7. İslam bəy Qəbulzadə
  8. Mirzə Abbas Abbaszadə
  9. Murtuza Axundzadə
  10. Ələkbər bəy Qalabəyov
  11. Aslan bəy Qardaşov
  12. Davud bəy Yadigarov
  13. Həbib bəy Səlimov Sentiyar 1 həbs,1920 dekabrın 30-da, saat 10.30 güllənlənmiş.
  14. Xudadat bəy Rəfibəyli
  15. Nəsib bəy Yusifbəyli
  16. Teymur bəy Məlikaslanov
  17. Rüstəm Şıxlinski
  18. Hüseyn bəy Şıxlinski 27 iyun 1920
  19. Rüstəm bəy Mirzəyev
  20. Yaqub bəy Əhmədzadə
  21. Xuduş Xudaverdiyev
  22. Teymur bəy Cavanşirov
  23. Tatoğlu Həsən
  24. Piri Mürsəlzadə
  25. Teymur xan Xoyski
  26. Nağı bəy Əlizadə
  27. Ələkbər xan Şahsuvarov
  28. Yaqub bəy Axmetyevpodpolkovnik
  29. İlyas bəy Talışxanlımayor
  30. Murad xan Naxçıvanskiştab-rotmistri
  31. İbrahim bəy Fəttahov
  32. Cəfər bəy Axundzadə
  33. Fərhad bəy Ağalarov
  34. Hüseyn bəy Mirizadə
  35. Cabbar Həşimov 1920 may 1 Gəncədə güllələnmiş.

Sürgün olanlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Qara bəy Qarabəyov
  2. Nəsurulla bəy Aşurbəyli
  3. Hüseyn xan Naxçıvanski 1919 yanvar
  4. Teymur xan Xoyski

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]