1920-ci illər Azərbaycan filmlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
1890-cı illər 1898
1900-cü illər 1900 1907 1908
1910-cu illər 1916 1917 1919
1920-ci illər 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-cu illər 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-cı illər 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-ci illər 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-cı illər 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-ci illər 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-ci illər 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-cı illər 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-ci illər 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-cu illər 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018




1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929

1920[redaktə | əsas redaktə]

  1. XI qırmızı ordu hissələrinin Bakıda paradı (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)
  2. XI qırmızı ordu hissələrinin Bakıya gəlişi (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)
  3. XI qırmızı ordu komandirləri dağlıların qonağıdır (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)
  4. 26 Bakı komissarı cənazələrinin dəfni (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Bakıda şərq xalqlarının I qurultayı (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Pyotr Meydanında iməcilik (film, 1920) (qısametrajlı sənədli film)

1921[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycanın şuralaşmasının birinci ildönümü (film, 1921)(Qısametrajlı Sənədli Film)

1922[redaktə | əsas redaktə]

  1. Suraxanı neft mədənlərində yanğın (film, 1922) (sənədli film)

1923[redaktə | əsas redaktə]

  1. IX beynəlxalq gənclər gününün bayram edilməsi (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan Sovet Şura Cümhuriyyətinin üçüncü ildönümü (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Azərbaycanda çəyirtkə ilə mübarizə (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Azərbaycanda ipəkçilik sənayesi (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Azərbaycanda suvarmanın və pambıqçılığın bərpa edilməsi (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Dağıstanda "Oktyabr İnqilabı" kanalı (film, 1923) (sənədli film)
  7. Hərbi dənizçilərin həyatı (film, 1923) (sənədli film)
  8. Qız qalası əfsanəsi (film, 1923) (tammetrajlı bədii film)
  9. M. İ. Kalininin Bakıya səfəri (film, 1923) (qısametrajlı sənədli film)

1924[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycana səyahət (film, 1924) (sənədli film)
  2. Bakıda tramvay yolunun salınması və yolun açılışı (film, 1924) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Bayquş (film, 1924) (tammetrajlı bədii film)
  4. Culfa-Bakı yolu (film, 1924) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Fəhlə məişəti (film, 1924) (sənədli film)
  6. Xalq Torpaq Komissarlığı (film, 1924) (sənədli film)
  7. Xəzər gəmiçiliyi (film, 1924) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Mədənçi-neftçi istirahətdə və müalicədə (film, 1924) (tammetrajlı bədii film)
  9. Trotskinin Bakıya səfəri (film, 1924) (sənədli film)

1925[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 may 1925-ci il (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  2. 1925-ci ildə Bakı neftçilərinin istirahəti (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Almaniya fəhlə nümayəndə heyətinin Bakıya səfəri (film, 1925) (sənədli film)
  4. Atəşpərəstlər məbədi (film, 1925) (sənədli film)
  5. Azərbaycan balığı (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Azərbaycan Həmkarlar İttifaqı Şurasının V ildönümü (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Azərbaycan Mədən Fəhlələri Həmkarlar İttifaqının IX qurultayı (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Bakı İşçi Teatrının 5 illiyi (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Bakı SSRİ-nin incisidir (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Bibiheybətdə qaz fontanı yanğını (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Bismillah (film, 1925) (tammetrajlı bədii film)
  12. Dördüncü Bakı yarmarkası (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Əvəz-əvəzə (film, 1925) (tammetrajlı bədii film)
  14. Frunzenin iştirakilə Qızıl Ordunun manevri (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  15. Funtikovun mühakiməsi (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  16. İngiltərə Parlamenti nümayəndə heyəti Bakıda (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  17. Nəriman Nərimanovun dəfni (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  18. Rəhbərlərin Bakıya səfəri (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  19. Sergey Yeseninin Bakıya səfəri (film, 1925) (sənədli film)
  20. Suraxanıda qaz fontanı (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)
  21. Şaxsey-vaxsey (film, 1925) (qısametrajlı sənədli film)

1926[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1-ci Türkoloji Qurultay (film, 1926) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycanda kənd təsərrüfatı (film, 1926) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Belçika fəhlə nümayəndə heyəti Bakıda (film, 1926) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Həyat uğrunda mübarizə (film, 1926) (tammetrajlı sənədli film)
  5. Müxtəlif sahillərdə (film, 1926) (tammetrajlı bədii film)

1927[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan Sovetlərinin V qurultayı (film, 1927) (qısametrajlı sənədli film)
  2. B. S. Troyanovskinin qastrolları (film, 1927) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Balıqçılar (film, 1927) (qısametrajlı bədii film)
  4. Mədənçilər İttifaqının 20 illiyi (film, 1927) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Oktyabrın on illiyi (film, 1927) (tammetrajlı sənədli film)

1928[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycanda kinopavilyonun açılışı (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Bakı Soveti (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Balıqçılıq sənayesi (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Bizim əsas yolumuz (film, 1928) (tammetrajlı sənədli film)
  5. Əleyhqazla müdafiə (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Gilan qızı (film, 1928) (tammetrajlı bədii film)
  7. İpəkçilik (film, 1928) (tammetrajlı sənədli film)
  8. Küləklər şəhəri (film, 1928) (tammetrajlı sənədli film)
  9. Qırmızı Ordunun onilliyi (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Maksim Qorki Bakıda (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Pambıqçılıq (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  12. Tütünçülük (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Üç dəniz ölkəsinin spartakiadası (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  14. Üzümçülük və şərabçılıq (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film)
  15. Zəhmətkeşlərin paradı (film, 1928) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)

1929[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hacı Qara (film, 1929) (tammetrajlı bədii film)
  2. Xiffət (film, 1929) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Kommunist əməyi qalib gəlir (film, 1929) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Mürsəlli daşqını (film, 1929) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Neft fontanı (film, 1929) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Sevil (film, 1929) (tammetrajlı bədii film)
  7. Vulkan üzərində ev (film, 1929) (tammetrajlı bədii film)
  8. Yaz səpini (film, 1929) (qısametrajlı sənədli film)