1930-cu illər Azərbaycan filmlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
1890-cı illər 1898
1900-cü illər 1900 1907 1908
1910-cu illər 1916 1917 1919
1920-ci illər 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-cu illər 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-cı illər 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-ci illər 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-cı illər 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-ci illər 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-ci illər 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-cı illər 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-ci illər 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-cu illər 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018




1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939

1930[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Azneft"in onilliyi (film, 1930) (tammetrajlı sənədli film)
  2. Həmkarlar İttifaqının 10 illiyi (film, 1930) (qısametrajlı sənədli film)
  3. İliç Buxtasında qaz fontanı yanğını və Qara Şəhərdə neft çənlərində yanğın (film, 1930) (qısametrajlı sənədli film)
  4. İlk komsomol buruğu (film, 1930) (tammetrajlı bədii film)
  5. Qızıl kol (film, 1930) (tammetrajlı bədii film)
  6. Lətif (film, 1930) (tammetrajlı bədii film)
  7. Milisin onilliyi (film, 1930) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Raport veririk (film, 1930) (tammetrajlı sənədli film)
  9. S. Orconikidze adına Azərbaycan Diviziyasının onilliyi (film, 1930) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Şərqə doğru (film, 1930) (tammetrajlı sənədli film)
  11. Tütünçülük (film, 1930) (qısametrajlı sənədli film)

1931[redaktə | əsas redaktə]

  1. XI çağırış Bakı sovetinin I plenumu (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan (film, 1931) (tammetrajlı sənədli film)
  3. Bizim əkinimiz (film, 1931) (tammetrajlı sənədli film)
  4. Dənizdə neft yanğını (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Gözlərinizi qoruyun (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Xalq komissarı Qəzənfər Musabəyovun nitqi (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  7. İkinci bolşevik baharı (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Qaz (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Qurban Bayramı (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Neft beşilliyinin bolşevikləri (film, 1931) (tammetrajlı sənədli film)
  11. Nikita İvanoviç və sosializm (film, 1931) (tammetrajlı bədii film)
  12. Pambıq koluna qulluq edilməsi (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Taxıldöymə (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  14. Uşaq baxımsızlığı ilə mübarizə (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  15. Üzgüçülük (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)
  16. Velosiped yürüşü (film, 1931) (qısametrajlı sənədli film)

1932[redaktə | əsas redaktə]

  1. 26 komissar (film, 1932) (tammetrajlı bədii film)
  2. Azərbaycan diviziyasının düşərgələrində (film, 1932) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Direktiv bant (film, 1932) (qısametrajlı bədii film)
  4. Əlsiz adamlar (film, 1932) (tammetrajlı bədii film)
  5. Komsomol neft cəbhəsində (film, 1932) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Neft zərbəçiləri (film, 1932) (tammetrajlı sənədli film)
  7. Silos yemi (film, 1932) (qısametrajlı sənədli film)

1933[redaktə | əsas redaktə]

  1. 26 Bakı komissarının güllələndiyi yerə yürüş (film, 1933) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Cat (film, 1933) (cizgi filmi)
  3. Köçərilər (film, 1933) (tammetrajlı sənədli film)
  4. Lökbatan (film, 1933) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Milis (film, 1933) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Neft simfoniyası (film, 1933) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Pambıq (film, 1933) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Traxoma (film, 1933) (qısametrajlı sənədli film)

1934[redaktə | əsas redaktə]

  1. I Azərbaycan spartakiadası (film, 1934) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan incəsənəti (film, 1934) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Bakıda Oktyabrın 17-ci ildönümü (film, 1934) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Dostlar (film, 1934) (qısametrajlı bədii film)
  5. İki yoldaş (film, 1934) (qısametrajlı bədii film)
  6. İnqilab tribunu (film, 1934) (qısametrajlı sənədli film)
  7. İsmət (film, 1934) (tammetrajlı bədii film)
  8. Quş qoruğu (film, 1934) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Malyariya (film, 1934) (tammetrajlı sənədli film)
  10. Proletar Bakısının sovetlərini möhkəmləndirək (film, 1934) (qısametrajlı sənədli film)

1935[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abbasın bədbəxtliyi (film, 1935) (cizgi filmi)
  2. Altıncı hiss (film, 1935) (tammetrajlı bədii film)
  3. Azərbaycan günü (film, 1935) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Azərbaycan SSR-nin 15 illiyi (film, 1935) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Cəfər Cabbarlının dəfni (film, 1935) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Gil məhlulu (film, 1935) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Məhəbbət oyunu (film, 1935) (tammetrajlı bədii film)
  8. Rəqs edən bağalar (film, 1935) (qısametrajlı bədii film)
  9. Sovet subtropikləri (film, 1935) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Şöhrətli Azərbaycan (film, 1935) (qısametrajlı sənədli film)

1936[redaktə | əsas redaktə]

  1. Almaz (film, 1936) (tammetrajlı bədii film)
  2. Bakı İşçi Teatrının 15 illiyi (film, 1936) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Elektrometriya vasitəsilə axtarış (film, 1936) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Klim Voroşilov Bakıda (film, 1936) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Qazma işlərində təhlükəsizlik (film, 1936) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Mavi dənizin sahilində (film, 1936) (tammetrajlı bədii film)
  7. Staxanov mayı (film, 1936) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Türk qadınının baharı (film, 1936) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Yüksək məhsul uğrunda (film, 1936) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Yüksək mükafat (film, 1936) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Zərbəçi kolxozçuların I toplanışı (film, 1936) (qısametrajlı sənədli film)

1937[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan atları (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan xilaskarlarının xatirəsinə (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Azərbaycan SSR sovetlərinin VIII fövqəladə qurultayı (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Bədən tərbiyəsi və idman (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Bir gün (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Dağlıq Qarabağda (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Dəcəl dəstə (film, 1937) (tammetrajlı bədii film)
  8. Əhalinin siyahıya alınması (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Ərzaq mağazası (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Gümüşü qağayılar (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Hava hücumundan müdafiə (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  12. Xalq Yaradıcılığı Festivalı (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Xəzər dənizinin dibi (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  14. Xınalıqlıların qonağı (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  15. Kosinus F-4 : Enerjiyə qənaət (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  16. Qırmızı Ordu ansamblı (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  17. Mədəni ticarət (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  18. Motosiklet yarışı (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  19. Neft keşikçiləri (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  20. Pambıq yığımı Staxanovçuları (film, 1937)(I) (qısametrajlı sənədli film)
  21. Pambıq yığımı Staxanovçuları (film, 1937)(II) (qısametrajlı sənədli film)
  22. S. M. Kirova abidə özülünün qoyulması (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  23. SSRİ Ali Sovetinə seçkilər qarşısında (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  24. Şuşa kurort və istirahət mərkəzidir (film, 1937) (sənədli film)
  25. Yeni həyata doğru (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)
  26. Zaqatalada (film, 1937) (qısametrajlı sənədli film)

1938[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan aşıqları (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan kənd təsərrüfatı sərgisində (film, 1938) (sənədli film)
  3. Bakı Oktyabrı bayram edir (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Bakılılar (film, 1938) (tammetrajlı bədii film)
  5. Böyük yazıçı-maarifçi (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Fəxri keşikdə (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  7. İstedadlar məktəbi (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Komsomol nəsli (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Kürdüstanda (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Qanköçürmə (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Malyariya (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  12. Ordenli Azərbaycan (film, 1938) (tammetrajlı sənədli film)
  13. Pambıq (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  14. Pionerlər (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  15. Rəhbərin vətənində (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  16. Sovet gimnastları (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  17. Ümumxalq təntənəsi (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  18. Üzümçülük və şərabçılıq (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  19. Yaşasın Azərbaycan artistləri (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)
  20. Yeni muzey (film, 1938) (qısametrajlı sənədli film)

1939[redaktə | əsas redaktə]

  1. Artyom adası (film, 1939) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan SSR Ali Sovetinin II sessiyası (film, 1939) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Bakıda Beynəlxalq Gənclər Gününün 25 illiyi (film, 1939) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Əmək bayramı-1 May (film, 1939) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Hazır ol (film, 1939) (tammetrajlı bədii film)
  6. Kəndlilər (film, 1939) (tammetrajlı bədii film)
  7. SSRİ-də neft (film, 1939) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Stalin adına Samur-Dəvəçi kanalı (film, 1939) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Şərqin astanasında (film, 1939) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Vətənə and (film, 1939) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Yanğınsöndürmə komandası (film, 1939) (qısametrajlı sənədli film)