1940-cı illər Azərbaycan filmlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
1890-cı illər 1898
1900-cü illər 1900 1907 1908
1910-cu illər 1916 1917 1919
1920-ci illər 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-cu illər 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-cı illər 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-ci illər 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-cı illər 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-ci illər 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-ci illər 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-cı illər 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-ci illər 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-cu illər 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018




1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949

1940[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ankilostomidoz (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azadlıq və sevinc bayramı (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Bakı bolşevikləri (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Bakı hazırdır (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Böyük Oktyabr Sosialist İnqilabının XXIII ildönümü (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  6. DQMV qabaqcılları Ümumittifaq Kənd Təsərrüfatı Sərgisində (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Hava həyəcanı siqnalı ilə (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Hava hücumundan müdafiə (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  9. İyirminci bahar (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Qazmada rejim (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Neft və pambıq respublikasında (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  12. Samur-Dəvəçi kanalı (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Yeni həyat vadisi (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)
  14. Yeni horizont (film, 1940) (tammetrajlı bədii film)
  15. Zaqatala (film, 1940) (qısametrajlı sənədli film)

1941[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azərbaycan coğrafiyası (film, 1941) (sənədli film)
  2. Beş dəqiqəlik konsert (film, 1941) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Bir May Bakısı (film, 1941) (sənədli film)
  4. Cənub sərhədlərinin keşiyində (film, 1941) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Dəniz səyyahı Sindbadın macəraları (film, 1941) (cizgi filmi)
  6. Qayalardan yol (film, 1941) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Nizami (film, 1941) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Səbuhi (film, 1941) (tammetrajlı bədii film)
  9. Şeirimiz də, nəğməmiz də bir bombadır, bir bayraqdır (film, 1941) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Vətən oğlu (film, 1941) (qısametrajlı bədii film)
  11. Vətən uğrunda! Stalin uğrunda! (film, 1941) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)

1942[redaktə | əsas redaktə]

  1. 416-cı (film, 1942) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan kolxozçusu, tank dəstəsi yaradaq! (film, 1942) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Bakının müdafiəsi uğrunda (film, 1942) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Bəxtiyar (film, 1942) (qısametrajlı bədii film)
  5. Biz Bakını müdafiə edirik (film, 1942) (qısametrajlı sənədli film)
  6. İran haqqında oçerk (film, 1942) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Sovet pəhləvanı (film, 1942) (qısametrajlı bədii film)
  8. Sovqat (film, 1942) (qısametrajlı bədii film)
  9. Vətənin qüdrətini möhkəmləndirək (film, 1942) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Yazıçılar konfransı (film, 1942) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Zaqafqaziya xalqlarının dostluğu (film, 1942) (qısametrajlı sənədli film)

1943[redaktə | əsas redaktə]

  1. Almanların Şimali Qafqazda vəhşilikləri (film, 1943) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Bir ailə (film, 1943) (tammetrajlı bədii film)
  3. Cəbhə arxasında (film, 1943) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Qayğı (film, 1943) (qısametrajlı sənədli film)
  5. SSRİ EA-nın Azərbaycan filialı (film, 1943) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Sualtı qayıq "T-9" (film, 1943) (tammetrajlı bədii film)
  7. Vətən uğrunda (film, 1943) (qısametrajlı sənədli film)

1944[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bakı döyüşür (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Bakı neftçiləri (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Böyük yol haqqında kino hekayəti (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Cəfər Cabbarlı (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Dövlət sığortası (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Xəzər dənizçiləri (film, 1944) (tammetrajlı sənədli film)
  7. Qardaşlıq köməyi (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Qəzvinə kömək (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Məktuba cavab (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  10. SSRİ-nin himni (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Şəfa nəğməsi (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  12. Təbriz (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Zaqafqaziya müsəlmanları ruhanilərinin qurultayı (film, 1944) (qısametrajlı sənədli film)

1945[redaktə | əsas redaktə]

  1. Arazın o tayında ərəb şriftidir (film, 1945) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Arşın mal alan (film, 1945) (tammetrajlı bədii film)
  3. Əbədi odlar ölkəsi (film, 1945) (tammetrajlı sənədli film)
  4. General Həzi Aslanov (film, 1945) (qısametrajlı sənədli film)
  5. İran (film, 1945) (tammetrajlı sənədli film)
  6. İran Azərbaycanının paytaxtında (film, 1945) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Zəfər bayramı (film, 1945) (qısametrajlı sənədli film)

1946[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bakıda tikinti (film, 1946) (sənədli film)
  2. Daşkəsən (film, 1946) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Qırmızı Ordu hissələrinin İrandan yola salınması (film, 1946) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Topçubaşovun aparatı (film, 1946) (qısametrajlı sənədli film)

1947[redaktə | əsas redaktə]

  1. Arazın o tayında (film, 1947) (tammetrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan-Özbəkistan (film, 1947) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Bakıdan Göy-gölədək (film, 1947) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Çağırışa cavab (film, 1947) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Fətəli xan (film, 1947) (tammetrajlı bədii film)
  6. Xalq şairi (film, 1947) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Qalib ölkənin bir günü (film, 1947) (tammetrajlı sənədli film)
  8. Qaliblər adası (film, 1947) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Qocaman Həmkarlar İttifaqı (film, 1947) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Stalin blokunun yeni qələbəsi (film, 1947) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Üzgüçülük üzrə SSRİ birinciliyi (film, 1947) (qısametrajlı sənədli film)

1948[redaktə | əsas redaktə]

  1. Axşam konserti (film, 1948) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan qurur (film, 1948) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Dağlıq Qarabağ (film, 1948) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Xəzər nefti (film, 1948) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Sovet Azərbaycanı (film, 1948) (tammetrajlı sənədli film)
  6. Sovet gənclərinin andı (film, 1948) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Üzeyir Hacıbəyovun dəfni (film, 1948) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  8. Yeni kənd (film, 1948) (qısametrajlı sənədli film)

1949[redaktə | əsas redaktə]

  1. 25 il Leninsiz (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Bakıda Stalinin olduğu yerlər (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Böyük sərkərdə (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Böyük yol (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Hədiyyə xalçası (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Quba bağlarında və Tərtərçay vadisində (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Lenin yolu ilə (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Mingəçevir (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Rahatdır, əlverişlidir, etibarlıdır (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Sovet Naxçıvanı-şərqin qapısı (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Yeni həyat qurucuları (film, 1949) (qısametrajlı sənədli film)