1990-cı illər Azərbaycan filmlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
1890-cı illər 1898
1900-cü illər 1900 1907 1908
1910-cu illər 1916 1917 1919
1920-ci illər 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-cu illər 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-cı illər 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-ci illər 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-cı illər 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-ci illər 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-ci illər 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-cı illər 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-ci illər 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-cu illər 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017




1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999

1990[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abşeron lövhələri (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Ağdam bu gün, sabah (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Ayna və Həmid (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Azadlığa gedən yollar (film, 1990) (tammetrajlı sənədli film)
  5. Balıqların harayı (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Bəxtəvər (film, 1990) (qısametrajlı bədii film)
  7. Bir daha yüksələn bayraq (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Bir dəfə (film, 1990) (cizgi filmi)
  9. Biznes konqresi (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Çempion (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Çiçinin çiçəyi (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  12. Didərginlər (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Dünya bir pəncərədir (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  14. Əbədi sərvət (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  15. Fövqəladə vəziyyət (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  16. Gecə qatarında qətl (film, 1990) (tammetrajlı bədii film)
  17. Girişmə, öldürər! (film, 1990) (tammetrajlı bədii film)
  18. Güzgü (cizgi filmi, 1990) (cizgi filmi)
  19. Güzgü (film, 1990) (qısametrajlı bədii film)
  20. Haray (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  21. Xudafərin-dərdi dərin (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  22. İcarədarlar (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  23. İstiqlal yollarında (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  24. İşığını əsirgəmə (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  25. İthaf (film, 1990) (cizgi filmi)
  26. Keşikçi (film, 1990) (cizgi filmi)
  27. Kitabi Dədə Qorqud. Səkrəyin dastanı (film, 1990) (cizgi filmi)
  28. Qanadlı şəfavericilər (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  29. Qara qızılın qara üzü (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  30. Qəhrəman ana (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  31. Qəm karvanı (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  32. "Qərənfil"-uşaq bağçası (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  33. Qəsd (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  34. Qətl günü (film, 1990) (tammetrajlı bədii film)
  35. Qəyyur (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  36. Matəm (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  37. Mədrəsə (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  38. Molla Pənah Vaqif (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  39. Neft Daşları (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  40. Nümunəvi məktəb (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  41. Ocaq başı (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film) (AzTV)
  42. Oda (film, 1990) (cizgi filmi)
  43. Ruslar müharibə istəyirmi? (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  44. Sağlamlıq mərkəzi (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  45. Sərhəd (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  46. Şahid qız (film, 1990) (tammetrajlı bədii film)
  47. Şəhidlərdən şəhidlərə (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  48. Təxribat (film, 1990) (tammetrajlı bədii film)
  49. Tələ (film, 1990) (tammetrajlı bədii film)
  50. Ulu yurd (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  51. "Yapon" və yaponiyalı (film, 1990) (qısametrajlı bədii film)
  52. Yaramaz kral (film, 1990) (cizgi filmi)
  53. Yol maşınları yola çıxır (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  54. Yubiley (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  55. Yurdumun zümrüd tacı (film, 1990) (qısametrajlı sənədli film)
  56. Zirzəmi (film, 1990) (tammetrajlı bədii film)

1991[redaktə | əsas redaktə]

  1. Abşeronda subtropik bitkilər (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Ağ-qara dünya (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Ağdam nemətləri (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Almas İldırım (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Analar və laylalar (film, 1991) (cizgi filmi)
  6. Azərbaycan idmanı dünən, bu gün... (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Azərbaycan və Nobel qardaşları (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Bakıda insan ovu (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Bəxt üzüyü (film, 1991) (tammetrajlı bədii film)
  10. Bizim Bakı teatrı (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Bizim Nəsibə xanım... (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  12. Boz qurdun harayı (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Cərrahiyyə (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  14. Dərnəgül dəyirmanı (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  15. Dirilik suyu (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  16. Divar (film, 1991) (qısametrajlı bədii film)
  17. Dözümlü minarələr (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  18. Haqqın dərgahı (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  19. Həcc ziyarəti (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  20. Hikmətli miniatürlər (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  21. Xaraba Gilan (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  22. Xəzər köməyə çağırır (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  23. Xəzərim mənim, taleyim mənim (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  24. İlk tamaşa (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  25. Qara daşların sakinləri (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  26. Qətldən yeddi gün sonra (film, 1991) (tammetrajlı bədii film)
  27. Qəzəlxan (film, 1991) (tammetrajlı bədii film)
  28. Qisas (film, 1991) (qısametrajlı bədii film)
  29. Qobustan (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  30. "Lalə" qızlar ansamblı (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  31. Mənim çörəkli dünyam (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  32. Müqəddəs oda yanaram (film, 1991) (tammetrajlı bədii film)
  33. Nakəs (film, 1991) (tammetrajlı bədii film)
  34. O dünyadan salam (film, 1991) (tammetrajlı bədii film)
  35. Onun taleyi (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  36. Ordubad (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  37. Ömür qatarı (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  38. Özüm və zaman haqqında (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  39. Pambığın yanğından qorunması (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  40. Pəncərə (film, 1991) (tammetrajlı bədii film)
  41. Sabaha ümidlə baxanlar (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  42. Səhnədə keçən həyat (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  43. Sənsiz (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  44. Sürüşmə (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  45. Şahzadə qız (film, 1991) (cizgi filmi)
  46. Şəhidlər və qazilər (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  47. Şərabçıyam, şərabçı (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  48. Şirbalanın məhəbbəti (film, 1991) (tammetrajlı bədii film)
  49. Şirvan şikəstəsi (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  50. Veteran (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  51. Yalançı çoban (film, 1991) (cizgi filmi)
  52. Zirvəyə doğru (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)
  53. Ziya ocağı (film, 1991) (qısametrajlı sənədli film)

1992[redaktə | əsas redaktə]

  1. 100 ilin astanasında (film, 1992)(I) (qısametrajlı sənədli film)
  2. 100 ilin astanasında (film, 1992)(II) (qısametrajlı sənədli film)
  3. 777 №-li iş (film, 1992) (tammetrajlı bədii film)
  4. Ad günü (film, 1992) (cizgi filmi)
  5. Ağstafa şərabçıları (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Azərbaycanın böyük energetikası (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Azərbaycanın dəniz qapısı (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Azərelektromaş (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Baba zeytun diyarında (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  10. Bakı metrosu (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Banqladeş qonaqları (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  12. Biz şinçilərik (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Dəniz səyahəti (film, 1992) (cizgi filmi)
  14. Dostuma məktub (film, 1992) (tammetrajlı sənədli film)
  15. Etiraf (film, 1992) (tammetrajlı bədii film)
  16. Fövqəldünya və ya qəsdsiz məntiqi səhv (film, 1992) (tammetrajlı sənədli film)
  17. Həsənbəy Zərdabi (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  18. Xoş gördük, Tovuz (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  19. İfritə Meymunə (film, 1992) (cizgi filmi)
  20. İnama qayıdış (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  21. Kənar adamlar (film, 1992) (tammetrajlı bədii film)
  22. Qaravəlli-2 (film, 1992) (cizgi filmi)
  23. Qayıdış (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  24. Qonaq-qaralı ev (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  25. Qovlar (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  26. Quba dastanı (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  27. Lal (film, 1992) (qısametrajlı bədii film)
  28. Müqəddəs torpaq (film, 1992) (tammetrajlı bədii film)
  29. Naməlum torpaq (film, 1992) (tammetrajlı sənədli film)
  30. Neft maşınqayırmasının flaqmanı (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  31. Prima (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  32. Salam, Salyan (film, 1992) (qısametrajlı sənədli film)
  33. Sumqayıtın əks-sədası (film, 1992) (tammetrajlı sənədli film)
  34. Təbəssüm (film, 1992) (qısametrajlı bədii film)
  35. Ümid (film, 1992) (cizgi filmi)

1993[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ağ saçların işığı (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Ağa, cəddinə qurban (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Anam Kür (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Azadlıq elçisi (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  5. Fəryad (film, 1993) (tammetrajlı bədii film)
  6. Haray (film, 1993) (tammetrajlı bədii film)
  7. Qarabağ düyünü (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Qədirin sorağında (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Qırmızı qatar (film, 1993) (tammetrajlı bədii film)
  10. Qoca əsgər (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Lağım (film, 1993) (cizgi filmi)
  12. Miras (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Müqəddəs torpaq (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  14. Nurlu qəbirlər. Qaspralı İsmayıl bəy (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  15. Səs (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  16. Simenslər Azərbaycanda (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  17. Şəbi-hicran (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  18. Təhminə (film, 1993) (tammetrajlı bədii film)
  19. Udi xalqı (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  20. Ulu diyarın harayı (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)
  21. Ümid qapısı (film, 1993) (qısametrajlı sənədli film)

1994[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hökm (film, 1994) (tammetrajlı bədii film)
  2. Köpək (film, 1994) (tammetrajlı bədii film)
  3. Qaçqınlar (film, 1994) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Qara "Volqa" (film, 1994) (tammetrajlı bədii film)
  5. Mənim ağ şəhərim (film, 1994) (tammetrajlı bədii film)
  6. Söhbətül-əsmar (film, 1994) (cizgi filmi)
  7. Şirvanda izim qaldı (film, 1994) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Şüalə (film, 1994) (cizgi filmi)

1995[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ağ atlı oğlan (film, 1995) (tammetrajlı bədii film)
  2. Ağrılı yaddaş (film, 1995) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Əzablı yollar (film, 1995) (tammetrajlı sənədli film)
  4. "Fransız" (film, 1995) (qısametrajlı bədii film)
  5. Gözəlliklər diyarı (film, 1995) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Həm ziyarət, həm ticarət... (film, 1995) (tammetrajlı bədii film)
  7. Xudafərin olan yerdə (film, 1995) (qısametrajlı sənədli film)
  8. Karvan (film, 1995) (cizgi filmi)
  9. Ümid (film, 1995) (tammetrajlı bədii film)
  10. Yarasa (film, 1995) (tammetrajlı bədii film)
  11. Yük (film, 1995) (tammetrajlı bədii film))
  12. Zəng (film, 1995) (qısametrajlı sənədli film)
  13. Zirvəyə gedən yol (film, 1995) (qısametrajlı sənədli film)

1996[redaktə | əsas redaktə]

  1. Artilleriyanın allahı sayılırdı (film, 1996) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Azərbaycan kinosu-80 (film, 1996) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Çalışan adam (film, 1996) (qısametrajlı bədii film)
  4. Dağıdılmış körpülər (film, 1996) (tammetrajlı bədii film)
  5. Əsrin kontraktı (film, 1996) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Müstəqilliyin keşiyində (film, 1996) (qısametrajlı sənədli film)
  7. Özgə vaxt (film, 1996) (tammetrajlı bədii film)
  8. Parlament (film, 1996) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Son döyüş (film, 1996) (tammetrajlı bədii film)
  10. Suya səyahət (film, 1996) (qısametrajlı sənədli film)
  11. Vətən mənə oğul desə (film, 1996) (qısametrajlı sənədli film)
  12. Zəka yatarsa... (film, 1996) (cizgi filmi)

1997[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ayrılan yollar (film, 1997) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Bakı metrosu-30 (film, 1997) (qısametrajlı sənədli film)
  3. Bir həsrətin nəğməsi (film, 1997) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Elegiya (film, 1997) (sənədli film)
  5. Füzuli-500 (film, 1997) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Hər şey yaxşılığa doğru (film, 1997) (qısametrajlı bədii film)
  7. Ləqəbi "İKA"dır (film, 1997) (tammetrajlı bədii film)
  8. Sən həmişə bizimləsən (film, 1997) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Şeytanbazar (film, 1997) (qısametrajlı sənədli film)

1998[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ailə (film, 1998) (tammetrajlı bədii film)
  2. Azərbaycanda rabitənin inkişaf yolları və tərəqqisi (film, 1998) (qısametrajlı sənədli film)
  3. General Hüseyn Rəsulbəyov (film, 1998) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Heydər Əliyev. Dövr və şəxsiyyət (film, 1998) (qısametrajlı sənədli film) (Filmi izlə)
  5. Kədərimiz... Vüqarımız... (film, 1998) (qısametrajlı sənədli film)
  6. Otel otağı (film, 1998) (tammetrajlı bədii film)
  7. Sarı gəlin (film, 1998) (tammetrajlı bədii film) (Filmi izlə)
  8. Şopenin qayıtması (film, 1998) (qısametrajlı sənədli film)
  9. Vahimə (film, 1998) (qısametrajlı bədii film)

1999[redaktə | əsas redaktə]

  1. 9 dəqiqə (film, 1999) (qısametrajlı sənədli film)
  2. Nə gözəldir bu dünya... (film, 1999) (tammetrajlı bədii film)
  3. Nəsrulla Nəsrullayev (film, 1999) (qısametrajlı sənədli film)
  4. Təsadüfi görüş (film, 1999) (qısametrajlı bədii film)
  5. Yerlə göy arasında (film, 1999) (tammetrajlı bədii film)