Alabama qraflıqlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Qraflıqlar[redaktə | əsas redaktə]

Qraflıq
FIPS kodu[1] Qraflıq mərkəzi[2] NKV
[3]
Qur.[2] Mənşəyi[4] Etimologiyası[5][6] Sıxlıq
[7]
Əhalisi (2010)[7] Quru ərazisi[7] Xəritəsi
Ballok qraflığı 011 Yunion-Sprinqs 9 1866 Barbur, Meykon, Montqomeri və Payk qraflıqları Eduard Ballok (1822–1861), Konfederasiya ordusunda polkovnik 17.5 10.914 622,80 sq mi
(1.613 km2)
State map highlighting Bullock County
Barbur qraflığı 005 Kleyton 6 1832 Payk qraflığı Ceyms Barbur (1775–1842), Virciniya qubernatoruABŞ senatoru 31.0 27.457 884,88 sq mi
(2.292 km2)
State map highlighting Barbour County
Batler qraflığı 013 Qrinvill 10 1819 Koneka və Monro qraflıqları Uilyam Batler (?–1818), Krik müharibəsində kapitan 27.0 20.947 776,83 sq mi
(2.012 km2)
State map highlighting Butler County
Bibb qraflığı 007 Sentrvill 7 1818 Montqomeri qraflığı (Kahaba qraflığı kimi) Uilyam Uayt Bibb (1781–1820), 1-ci Alabama qubernatoru 36.8 22.915 622,58 sq mi
(1.612 km2)
State map highlighting Bibb County
Blaunt qraflığı 009 Oneonta 8 1818 Montqomeri qraflığı və hindi əraziləri Uilyam Blaunt (1768–1835), Tennessi qubernatoru 88.9 57.322 644,78 sq mi
(1.670 km2)
State map highlighting Blount County
Bolduin qraflığı 003 Bey-Minett 5 1809 Vaşinqton qraflığı və Qərbi Florida Avraam Bolduin (1754–1807), Corciyadan ABŞ konqresmeni 114.6 182.265 1.589,78 sq mi
(4.118 km2)
State map highlighting Baldwin County
Cekson qraflığı 071 Skottsboro 39 1819 Çeroki ərazisi Endrü Cekson (1767–1845), 7-ci ABŞ prezidenti 49.38 53.227 1.077,87 sq mi
(2.792 km2)
State map highlighting Jackson County
Cefferson qraflığı 073 Birminqem 1 1819 Blaunt qraflığı Tomas Cefferson (1743–1826), 3-cü ABŞ prezidenti 592.68 658.466 1.111,28 sq mi
(2.878 km2)
State map highlighting Jefferson County
Çembers qraflığı 017 Lafayet 12 1832 Montqomeri qraflığı Henri Çembers (1790–1826), ABŞ senatoru 57.4 34.215 596,53 sq mi
(1.545 km2)
State map highlighting Chambers County
Çeroki qraflığı 019 Sentr 13 1836 Çeroki ərazisi Şimal-şərqi Alabamada yaşayan Çeroki xalqı 46.9 25.989 553,70 sq mi
(1.434 km2)
State map highlighting Cherokee County
Çilton qraflığı 021 Klenton 14 1868 Bibb, Otoqa, Perri və Şelbi qraflıqları (Beyker qraflığı kimi) Uilyam Pariş Çilton (1810–1871), Alabama Ali Məhkəməsinin hakimi və Konfederasiya konqresmeni 63.0 43.643 692,85 sq mi
(1.794 km2)
State map highlighting Chilton County
Çokto qraflığı 023 Batler 15 1847 Samter və Vaşinqton qraflıqları Alabamada yaşayan Çokto xalqı 15.2 13.859 913,50 sq mi
(2.366 km2)
State map highlighting Choctaw County
Dallas qraflığı 047 Selma 27 1818 Monro və Montqomeri qraflıqları Aleksandr Ceyms Dallas (1759–1817), ABŞ-ın xəzinədarlıq katibi 44.8 43.820 978,69 sq mi
(2.535 km2)
State map highlighting Dallas County
DeKalb qraflığı 049 Fort-Peyn 28 1836 Çeroki ərazisi İohan DeKalb (1721–1780), ABŞ İstiqlal müharibəsində general-mayor 91.52 71.109 777,09 sq mi
(2.013 km2)
State map highlighting DeKalb County
Deyl qraflığı 045 Ozark 26 1824 Henri və Kovinqton qraflıqları Samuel Deyl (1772–1841), Briqada generalışatat konqresmeni 89.6 50.251 561,15 sq mi
(1.453 km2)
State map highlighting Dale County
Elmor qraflığı 051 Vetampka 29 1866 Kusa, Montqomeri, Otoqa və Tallapusa qraflıqları Con Arçer Elmor (1762–1834), İstiqlal müharibəsi veteranı 128.32 79.303 618,48 sq mi
(1.602 km2)
State map highlighting Elmore County
Eskambiya qraflığı 053 Bryuton 30 1868 Bolduin və Koneka qraflıqları Koneka çayının bir qolu olan Eskambiya çayı 40.55 38.319 945,08 sq mi
(2.448 km2)
State map highlighting Escambia County
Etova qraflığı 055 Qadsden 31 1866 Blaunt, Çeroki, DeKalb, Kalhun, Marşall və Sent-Kler qraflıqları (Beyn qraflığı kimi) Etova hindi kurqanları 195.20 104.430 534,99 sq mi
(1.386 km2)
State map highlighting Etowah County
Fayet qraflığı 057 Fayet 32 1824 Merion, Pikens, Taskalusa və Uoker qraflıqları Jilber Lafayet (1757–1834), İstiqlal müharibəsi komandiri 27.45 17.241 627,66 sq mi
(1.626 km2)
State map highlighting Fayette County
Franklin qraflığı 059 Rassellvill 33 1818 Çeroki ərazisi Bencamin Franklin (1706–1790), siyasətçi, diplomat, ixtiraçı və naşir 50.01 31.704 633,82 sq mi
(1.642 km2)
State map highlighting Franklin County
Henri qraflığı 067 Abbevill 37 1819 Koneka qraflığı Patrik Henri (1736–1799), İstiqlal müharibəsi fədaisi və Virciniya qubernatoru 30.79 17.302 561,75 sq mi
(1.455 km2)
State map highlighting Henry County
Heyl qraflığı 065 Qrinsboro 36 1867 Qrin, Marenqo, Perri, və Taskalusa qraflıqları Stefen Heyl (1816–1862), Konfederasiya ordusunda polkovnik-leytenant 24.47 15.760 643,94 sq mi
(1.668 km2)
State map highlighting Hale County
Hyuston qraflığı 069 Dotan 38 1903 Deyl, Jeniva və Henri qraflıqları Corc Hyuston (1811–1879), 24-cü Alabama qubernatoruABŞ konqresmeni 175.08 101.547 579,82 sq mi
(1.502 km2)
State map highlighting Houston County
Jeniva qraflığı 061 Jeniva 34 1868 Deyl, Henri və Koffi qraflıqları Named after Geneva, New York, the origin of several early settlers 46.67 26.790 574,41 sq mi
(1.488 km2)
State map highlighting Geneva County
Kalhun qraflığı 015 Anniston 11 1832 Sent-Kler qraflığı (Benton qraflığı kimi) John C. Calhoun (1782–1850), 7th U.S. Vice President 195.7 118.572 605,87 sq mi
(1.569 km2)
State map highlighting Calhoun County
Kallmen qraflığı 043 Kallmen 25 1877 Blaunt, Morqan və Uinston qraflıqları Colonel John G. Cullmann (1823–1895), founder of county seat 109.4 80.406 734,84 sq mi
(1.903 km2)
State map highlighting Cullman County
Klark qraflığı 025 Qrov-Hill 16 1812 Vaşinqton qraflığı John Clarke (1766–1832), general from Georgia 20.9 25.833 1.238,46 sq mi
(3.208 km2)
State map highlighting Clarke County
Kley qraflığı 027 Eşlend 17 1866 Rendolf və Talladiqa qraflıqları Henry Clay (1777–1852), U.S. legislator from Kentucky 23.1 13.932 603,96 sq mi
(1.564 km2)
State map highlighting Clay County
Klibern qraflığı 029 Heflin 18 1866 Kalhun, Rendolf və Talladiqa qraflıqları Patrick Cleburne (1828–1864), Major General in Confederate States Army 26.7 14.972 560,10 sq mi
(1.451 km2)
State map highlighting Cleburne County
Koffi qraflığı 031 ElbaEnterprays[8] 19 1841 Deyl qraflığı John Coffee (1772–1833), military leader in War of 1812 and Creek War 73.6 49.948 678,97 sq mi
(1.759 km2)
State map highlighting Coffee County
Kolbert qraflığı 033 Taskambiya 20 1867 Franklin qraflığı George Colbert (1764–1839) and Levi Colbert (1759–1834), Chickasaw chiefs 91.8 54.428 592,62 sq mi
(1.535 km2)
State map highlighting Colbert County
Koneka qraflığı 035 Everqrin 21 1818 Monro qraflığı The Conecuh River, which flows through the county 15.6 13.228 850,16 sq mi
(2.202 km2)
State map highlighting Conecuh County
Kovinqton qraflığı 039 Andalusiya 23 1821 Henri qraflığı Leonard Covington (1768–1813), Brigadier General in War of 1812 and U.S. Congressman 36.6 37.765 1.030,46 sq mi
(2.669 km2)
State map highlighting Covington County
Krenşo qraflığı 041 Luvern 24 1866 Batler, Koffi, Kovinqton, Launds və Payk qraflıqları Anderson Crenshaw (1783–1847), Alabama Supreme Court justice and early settler 22.8 13.906 608,84 sq mi
(1.577 km2)
State map highlighting Crenshaw County
Kusa qraflığı 037 Rokford 22 1832 Montqomeri qraflığı The Coosa River, which flows through the county, and is itself named after a Native American village 17.7 11.539 650,93 sq mi
(1.686 km2)
State map highlighting Coosa County
Qrin qraflığı 063 Yuto 35 1819 Marenqo və Taskalusa qraflıqları Nathanael Greene (1742–1786), Revolutionary War general 13.98 9.045 647,11 sq mi
(1.676 km2)
State map highlighting Greene County
Lamar qraflığı 075 Vernon 40 1867 Fayet və Merion qraflıqları (Cons qraflığı kimi) Lucius Q. C. Lamar (1825–1893), U.S. Supreme Court justice 24.07 14.564 604,85 sq mi
(1.567 km2)
State map highlighting Lamar County
Launds qraflığı 085 Heynevill 45 1830 Batler, Dallas və Montqomeri qraflıqları William Lowndes (1782–1822), U.S. Congressman from South Carolina 15.78 11.299 715,91 sq mi
(1.854 km2)
State map highlighting Lowndes County
Laymstoun qraflığı 083 Atens 44 1818 Elk və Maedison qraflıqları Limestone Creek, named for local geological deposits 147.83 82.782 559,94 sq mi
(1.450 km2)
State map highlighting Limestone County
Li qraflığı 081 Opelika 43 1866 Çembers, Meykon, Rassell və Tallapusa qraflıqları Robert E. Lee (1807–1870), Commander of the Confederate States Army 230.67 140.247 607,54 sq mi
(1.574 km2)
State map highlighting Lee County
Loderdeyl qraflığı 077 Florens 41 1818 ÇerokiÇikaso əraziləri James Lauderdale (1780–1814), Colonel in War of 1812 138.79 92.709 667,70 sq mi
(1.729 km2)
State map highlighting Lauderdale County
Lourens qraflığı 079 Molton 42 1818 Çeroki ərazisi James Lawrence (1781–1813), naval officer in War of 1812 49.69 34.339 690,68 sq mi
(1.789 km2)
State map highlighting Lawrence County
Marenqo qraflığı 091 Linden 48 1818 Çokta ərazisi Battle of Marengo 21.52 21.027 976,88 sq mi
(2.530 km2)
State map highlighting Marengo County
Marşall qraflığı 095 Qantersvill 50 1836 Blaunt və Cekson qraflıqları və Çeroki ərazisi John Marshall (1755–1835), Chief Justice of the United States 1801–1835 164.34 93.019 565,84 sq mi
(1.466 km2)
State map highlighting Marshall County
Medison qraflığı 089 Hantsvill 47 1808 ÇerokiÇikaso əraziləri James Madison (1751–1836), 4th U.S. President 417.47 334.811 801,59 sq mi
(2.076 km2)
State map highlighting Madison County
Merion qraflığı 093 Hamilton 49 1818 Taskalusa qraflığı Francis Marion (1732–1795), military leader in American Revolutionary War 41.48 30.776 742,29 sq mi
(1.923 km2)
State map highlighting Marion County
Meykon qraflığı 087 Taskiqi 46 1832 Montqomeri qraflığı Nathaniel Macon (1758–1837), U.S. legislator from North Carolina 35.22 21.452 608,89 sq mi
(1.577 km2)
State map highlighting Macon County
Mobil qraflığı 097 Mobil 2 1812 Missisipi ərazisinə daxil edildikdən sonra Qərbi Floridanın Mobil rayonu Mobile Bay, on which county is located, and which is itself named after the Maubila tribe of Native Americans 336.04 412.992 1.229,44 sq mi
(3.184 km2)
State map highlighting Mobile County
Monro qraflığı 099 Monrovill 51 1815 Krik ərazisi James Monroe (1758–1831), 5th U.S. President 22.48 23.068 1.025,67 sq mi
(2.656 km2)
State map highlighting Monroe County
Montqomeri qraflığı 101 Montqomeri 3 1816 Monro qraflığı Lemuel P. Montgomery (1786–1814), Major in Creek War 292.55 229.363 784,25 sq mi
(2.031 km2)
State map highlighting Montgomery County
Morqan qraflığı 103 Dekeyter 52 1818 Çeroki ərazisi (Kotako qraflığı kimi) Daniel Morgan (1736–1802), U.S. Congressman 206.37 119.490 579,34 sq mi
(1.500 km2)
State map highlighting Morgan County
Otoqa qraflığı 001 Prattvill 4 1818 Montqomeri qraflığı The Autauga or Atagi people, Native Americans who were a sub-group of the Alibamu 94.4 54.571 594,44 sq mi
(1.540 km2)
State map highlighting Autauga County
Payk qraflığı 109 Troy 55 1821 Henri və Montqomeri qraflıqları Zebulon Pike (1779–1813), explorer and officer in War of 1812 48.96 32.899 672,09 sq mi
(1.741 km2)
State map highlighting Pike County
Perri qraflığı 105 Merion 53 1819 Dallas, Kahaba, Marenqo və Taskalusa qraflıqları Oliver Hazard Perry (1795–1819), naval officer in War of 1812 14.71 10.591 719,66 sq mi
(1.864 km2)
State map highlighting Perry County
Pikens qraflığı 107 Karrollton 54 1820 Taskalusa qraflığı Andrew Pickens (1739–1817), General in the Revolutionary War 22.41 19.746 881,41 sq mi
(2.283 km2)
State map highlighting Pickens County
Rassell qraflığı 113 Feniks-Siti 57 1832 Barbur, Bullok, Li və Meykon qraflıqları Gilbert C. Russell (1782–1861), officer in Creek War 82.60 52.947 641,14 sq mi
(1.661 km2)
State map highlighting Russell County
Rendolf qraflığı 111 Vedovi 56 1832 Sent-Kler və Şelbi qraflıqları John Randolph (1773–1833), U.S. Senator from Virginia 39.44 22.913 580,55 sq mi
(1.504 km2)
State map highlighting Randolph County
Samter qraflığı 119 Livinqston 60 1832 Çokta ərazisi Thomas Sumter (1734–1832), U.S. Congressman from South Carolina 15.22 13.763 903,89 sq mi
(2.341 km2)
State map highlighting Sumter County
Sent-Kler qraflığı 115 EşvillPell-Siti 59 1818 Şelbi qraflığı Arthur St. Clair (1736–1818), President of Continental Congress 132.27 83.593 631,90 sq mi
(1.637 km2)
State map highlighting St. Clair County
Şelbi qraflığı 117 Kolumbiana 58 1818 Montqomeri qraflığı Isaac Shelby (1750–1826), Governor of Kentucky 248.52 195.085 784,93 sq mi
(2.033 km2)
State map highlighting Shelby County
Talladiqa qraflığı 121 Talladiqa 61 1832 Sent-Kler və Şelbi qraflıqları Talatigi, Creek Indian name for the county seat, meaning "border town" 111.66 82.291 736,78 sq mi
(1.908 km2)
State map highlighting Talladega County
Tallapusa qraflığı 123 Deydvill 62 1832 Montqomeri və Şelbi qraflıqları Tallapoosa River 58.04 41.616 716,52 sq mi
(1.856 km2)
State map highlighting Tallapoosa County
Taskalusa qraflığı 125 Taskalusa 63 1818 Montqomeri qraflığı və Çokta ərazisi Iroquoian name for the Black Warrior River 147.24 194.656 1.321,75 sq mi
(3.423 km2)
State map highlighting Tuscaloosa County
Uilkoks qraflığı 131 Kamden 66 1819 Dallas və Monro qraflıqları Joseph M. Wilcox (1790–1814), lieutenant in Creek War 13.14 11.670 888,50 sq mi
(2.301 km2)
State map highlighting Wilcox County
Uinston qraflığı 133 Dabl-Sprinqs 67 1850 Uoker qraflığı (Henkok qraflığı kimi) John A. Winston (1812–1871), 15th Governor of Alabama 40.10 24.484 612,98 sq mi
(1.588 km2)
State map highlighting Winston County
Uoker qraflığı 127 Jasper 64 1823 Blaunt, Cefferson və Tascalusa qraflıqları John Williams Walker (1783–1823), U.S. Senator from Alabama 84.73 67.023 791,19 sq mi
(2.049 km2)
State map highlighting Walker County
Vaşinqton qraflığı 129 Çatom 65 1800 Missisipi ərazisinin AdamsCefferson qraflıqları George Washington (1732–1799), 1st U.S. President 16.28 17.581 1.080,21 sq mi
(2.798 km2)
State map highlighting Washington County
  1. "EPA County FIPS Code Listing". EPA.gov. October 8, 2012 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-02-23.
  2. 1 2 National Association of Counties. "NACo – Find a county". March 9, 2008 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2008-04-30.
  3. Nicholson, David. "Alabama County Codes". License Plates of North America, 1969–present. İstifadə tarixi: 2009-05-25.
  4. Owen, Thomas McAdory; Owen, Marie Bankhead (1921). History of Alabama and Dictionary of Alabama Biography. Chicago: S.J. Clarke Publishing Company.
  5. Sitat səhvi: Yanlış <ref> teqi; Foscue adlı istinad üçün mətn göstərilməyib
  6. "Alabama Counties". Alabama Department of Archives and History. İstifadə tarixi: 2009-06-01.
  7. 1 2 3 "Community Facts". U.S. Census Bureau. İstifadə tarixi: 2017-08-09.
  8. Coffee County, Alabama. "History of Coffee County". October 27, 2011 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2011-08-19.