≛

Azərbaycanın Milli Qəhrəmanlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
"Qızıl Ulduz" medalı
Qızıl Ulduz medalı (Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı) - lent.png
Gold Star medal of Azerbaijan.png

Tip siyahı-məqalə[d]
Kimə verilir

Azərbaycan Respublikasının vətəndaşlarına, əcnəbilərə və vətəndaşlığı olmayan şəxslərə:
  1. Azərbaycan Respublikasının müstəqilliyi və tərəqqisi naminə xalq qarşısında müstəsna xidmətlərə və rəşadətə görə;
  2. Azərbaycan Respublikasının Prezidenti tərəfindən onun öz təşəbbüsü ilə və ya irəli sürülmüş vəsatətlərə əsasən;

  3. "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" medalı eyni şəxsə bir dəfə verilir.
Status təqdim olunur

Bu siyahı Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı adına layiq görülən şəxslər və hərbi qulluqçular barədə qısa məlumatı əhatə edir.

Tarix[redaktə | mənbəni redaktə et]

Azərbaycanın ərazi bütövlüyü uğrunda xüsusi xidmətlərinə və qarşıya qoyulmuş döyüş tapşırığını yerinə yetirən zaman göstərdiyi qəhrəmanlıq nümunəsinə görə, həmçinin vəzifə borcunu yerinə yetirərkən igidliyin və mərdliyin nümayiş etdirilməsinə görə Azərbaycan Respublikasının Prezidentinin Sərəncamına əsasən aşağıdakı şəxslərə Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı fəxri adı verilib. Onlardan 20 nəfəri sağlığında, 201 nəfəri isə ölümündən sonra bu adla təltif olunub. Bugünə kimi 221 nəfərə Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı adı verilib. İndiyədək Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı fəxri adı ilə təltif olunan şəxslərdən 2-sindən bu ad geri alınıb.[1][2]

Azərbaycanın Milli Qəhrəmanları[redaktə | mənbəni redaktə et]

1992[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
1
Məhərrəm Seyidov.jpg
Məhərrəm Mirəziz oğlu Seyidov[3]
(1952 – 1990)
6 iyun 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
2
İlham Əliyev (milli qəhrəman).jpg
İlham Müzəffər oğlu Əliyev[3]
(1961 – 1990)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
3
Yuri Kovalyov.jpg
Yuri Petro oğlu Kovalyov[3]
(1965 – 1991)
Starşina
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
4
Mikayıl Cəbrayılov.jpg
Mikayıl Əhmədiyyə oğlu Cəbrayılov[3]
(1952 – 1990)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
5
Əlif Hacıyev (milli qəhrəman).jpg
Əlif Lətif oğlu Hacıyev[3]
(1953 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
6
Səfəralı Məmmədov.jpg
Səfəralı Qurban oğlu Məmmədov[3]
(1963 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
7
Yusif Əliyev.jpg
Yusif Əliyusif oğlu Əliyev[3]
(1969 – 1991)
Sıravi
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
8
Vüqar Hüseynov (milli qəhrəman).jpg
Vüqar Tofiq oğlu Hüseynov[3]
(1969 – 1991)
Baş serjant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
9
Nofəl Quliyev.jpg
Nofəl Zahid oğlu Quliyev[3]
(1963 – 1991)
Starşina
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
10
Mehdi Abbasov.jpg
Mehdi Yusif oğlu Abbasov[3]
(1960 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
11
Valeh Müslümov.jpg
Valeh Əlizaid oğlu Müslümov[3]
(1968 – 1992)
Serjant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
12
Albert Aqarunov 01.jpg
Albert Aqarun oğlu Aqarunov[4]
(1969 – 1992)
7 iyun 1992
Starşina
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
13
Səfiyar Behbudov.jpg
Səfiyar Abuzər oğlu Behbudov[4]
(1967 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kiçik leytenantı.png
Kiçik leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
14
Ramiz Qəmbərov.jpg
Ramiz Bulud oğlu Qəmbərov[4]
(1962 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
15
Aqil Quliyev (milli qəhrəman).jpg
Aqil Sahib oğlu Quliyev[4]
(1963 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
16
Yunis Əliyev (milli qəhrəman).jpg
Yunis Əskər oğlu Əliyev[4]
(1958 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
17
Riad Əhmədov.jpg
Riad Fikrət oğlu Əhmədov[4]
(1956 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Ministerstvonb.png Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]
18
Naiq Yusifov.jpg
Naiq Nəsir oğlu Yusifov[4]
(1970 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
19
Yevgeni Karlov.jpg
Yevgeni Nikolay oğlu Karlov[4]
(1960 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
20
Elgiz Kərimov.jpg
Elgiz Kərim oğlu Kərimov[4]
(1971 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
21
Fəxrəddin Musayev.jpg
Fəxrəddin Musa oğlu Musayev[4]
(1957 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
22
Mərfəy Nəsibov.jpg
Mərifət Əhməd oğlu Nəsibov[4]
(1972 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
23
Sərxan Ocaqverdiyev.jpg
Sərxan Surxay oğlu Ocaqverdiyev[4]
(1967 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
24
Canpolad Rzayev.jpg
Canpolad Yaqub oğlu Rzayev[4]
(1968 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
25
Mehman Səyyadov.jpg
Mehman Qəzənfər oğlu Sayadov[4]
(1972 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
26
Pərviz Səmədov.jpg
Pərviz Əbdüləhəd oğlu Səmədov[4]
(1970 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
27
Cəlil Səfərov.jpg
Cəlil Əziz oğlu Səfərov[4]
(1962 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
28
Fikrət Hacıyev.jpg
Fikrət Əli oğlu Hacıyev[4]
(1964 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
29
Fərhad Hümbətov.jpg
Fərhad Qəmbər oğlu Hümbətov[4]
(1968 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
30
Tofiq Hüseynov.jpg
Tofiq Mirsiyab oğlu Hüseynov[4]
(1954 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
31
Şahlar Hüseynov.jpg
Şahlar İsa oğlu Hüseynov[4]
(1968 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
32
Firudin Şamoyev.jpg
Firudin İsa oğlu Şamoyev[4]
(1962 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
33
Maşallah Abdullayev.jpg
Maşallah Babakişi oğlu Abdullayev[6]
(1950 –)
23 iyun 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
34
Kazımağa Kərimov.jpg
Kazımağa Mövsüm oğlu Kərimov[6]
(1951 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
35
Şahin Tağıyev.jpg
Şahin Talıb oğlu Tağıyev[6]
(1949 –)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
36
Etibar Hacıyev.jpg
Etibar Firuddin oğlu Hacıyev[6]
(1971 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
37
Məhəmməd Həsənov.jpg
Məhəmməd Ələsgər oğlu Həsənov[6]
(1959 – 2020)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
38
Şikar Şikarov.jpg
Şikar Şükür oğlu Şikarov[6]
(1953 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
39
Anatoli Davidoviç.jpg
Anatoli Nikolay oğlu Davidoviç[7]
(1965 – 1992)
3 iyul 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
40
Səyavuş Həsənov.jpg
Səyavuş Həsən oğlu Həsənov[8]
(1964 – 1992)
21 iyul 1992
Starşina
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
41
Seymur Məmmədov.jpg
Seymur Qəhrəman oğlu Məmmədov[9]
(1971 – 1992)
11 avqust 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
42
Əlabbas İsgəndərov.jpg
Əlabbas Qara oğlu İsgəndərov[10]
(1958 – 1992)
13 avqust 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
43
Eldar Tağızadə.jpg
Eldar Abdulla oğlu Tağızadə
(1963 – 1992)
3 sentyabr 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
44
Hikmət Nəzərli.jpg
Hikmət Baba oğlu Nəzərli[11]
(1966 – 1992)
9 sentyabr 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
45
Kərim Kərimov (Milli Qəhrəman).jpg
Kərim Məhəmməd oğlu Kərimov
(1971 – 1992)
11 sentyabr 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
46
Yavər Əliyev.jpg
Yavər Yaqub oğlu Əliyev[12]
(1956 – 1992)
14 sentyabr 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
47
Zakir Məcidov.jpg
Zakir Nüsrət oğlu Məcidov[12]
(1959 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
48
Ruslan Polovinko.jpg
Ruslan Aleksandr oğlu Polovinko[12]
(1969 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
49
Cavanşir Rəhimov.jpg
Cavanşir İzzət oğlu Rəhimov[12]
(1973 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
50
Sergey Senyuşkin.jpg
Sergey Aleksandr oğlu Senyuşkin[12]
(1957 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
51
Ənvər Fərəcov.jpg
Ənvər Səyyad oğlu Fərəcov
(1952 – 1991)
8 oktyabr 1992
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
52
Sahil Məmmədov.jpg
Sahil Ələmdar oğlu Məmmədov
(1964 –)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
53
Elşad Hüseynov.jpg
Elşad Eynulla oğlu Hüseynov
(1968 – 1992)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
54
Rizvan Teymurov.jpg
Rizvan Rəhman oğlu Teymurov
(1967 – 1991)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
55
Pəhlivan Fərzəliyev.jpg
Pəhlivan Əhliman oğlu Fərzəliyev
(1958 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
56
Şamoy Çobanov.jpg
Şamoy Məhyəddin oğlu Çobanov
(1965 – 1990)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
57
Təbriz Xəlilbəyli.jpg
Təbriz Xəlil Rza oğlu Xəlilbəyli
(1964 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
58
Şikar Aslanov.jpg
Şikar Davud oğlu Aslanov
(1970 – 1992)
Serjant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
59
Natiq Əhmədov.jpg
Natiq İlyas oğlu Əhmədov
(1969 – 1991)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
60
Akif Əkbərov.jpg
Akif Abbas oğlu Əkbərov
(1952 – 1991)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
61
Kazım Məmmədov.jpg
Kazım Ərşad oğlu Məmmədov
(1969 – 1991)
OR-4 AZE ARMY.svg
Kiçik çavuş
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
62
Elşad Yəhyayev.jpg
Elşad Məmmədhənifə oğlu Yəhyayev
(1966 – 1992)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
63
Nazim Quliyev.jpg
Nazim Qabil oğlu Quliyev
(1965 – 1992)
Kinematoqraf
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
64
Şahlar Şükürov.jpg
Şahlar Əvəz oğlu Şükürov
(1952 – 1990)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
65
Sərdar Səfərov.jpg
Sərdar Mədəd oğlu Səfərov
(1960 – 1991)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
66
İnqilab İsmayılov.jpg
İnqilab Ələkbər oğlu İsmayılov
(1962 – 1992)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
67
Namiq Allahverdiyev.jpg
Namiq Müslüm oğlu Allahverdiyev
(1967 – 1992)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
68
Sadiq Hüseynov.jpg
Sadiq Dayandur oğlu Hüseynov
(1961 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
69
Nizami Məmmədov.jpg
Nizami Murad oğlu Məmmədov
(1958 – 1992)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
70
Hidayət Rüstəmov.jpg
Hidayət Eldar oğlu Rüstəmov
(1970 – 1991)
OR-5 AZE ARMY.svg
Çavuş
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
71
Şakir Salahov.jpg
Şakir Şamil oğlu Salahov
(1966 – 1992)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
72
Malik Əsədov.jpg
Malik Hamil oğlu Əsədov
(1962 – 1992)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
73
Cəmil Niftəliyev.jpg
Cəmil Səmədxan oğlu Niftəliyev
(1968 – 1992)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
74
Fazil Mehdiyev.jpg
Fazil Umud oğlu Mehdiyev
(1966 – 1991)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
75
Faiq Ağayev (milli qəhrəman).jpg
Faiq Alış oğlu Ağayev
(1969 – 1991)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
76
Faiq Rəfiyev.jpg
Faiq Qəzənfər oğlu Rəfiyev
(1955 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
77
Arif Huseynzade.png
Arif İsmayıl oğlu Hüseynzadə
(1970 – 1991)
AzTV-də işıqçı
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
78
Vüqar Mürsəlov.jpg
Vüqar Mirəzbər oğlu Mürsəlov
(1963 – 1992)
OR-6 AZE ARMY.svg
Baş çavuş
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
79
İmamverdi Əliyev.jpg
İmamverdi Barat oğlu Əliyev
(1950 – 1991)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
80
Aytəkin Məmmədov.jpg
Aytəkin İsrayıl oğlu Məmmədov
(1967 – 1991)
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
81
Tahir Həsənov.jpg
Tahir Tofiq oğlu Həsənov[13]
(1970 – 1992)
19 oktyabr 1992
Serjant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
82
İlqar İsmayılov.jpg
İlqar Sədi oğlu İsmayılov[13]
(1959 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
83
Əli Məmmədov (milli qəhrəman).jpg
Əli Hüseyn oğlu Məmmədov[13]
(1955 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
84
Ənvər Arazov.jpg
Ənvər Talış oğlu Arazov[14]
(1953 – 1992)
6 noyabr 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
85
Mətləb Quliyev.jpg
Mətləb Kamran oğlu Quliyev[14]
(1959 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
86
İqor Makeyev.jpg
İqor Vladimir oğlu Makeyev[14]
(1971 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
87
Səxavət Məhərrəmov.jpg
Səxavət Ələmdar oğlu Məhərrəmov[14]
(1973 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
88
Ruslan Muradov.jpg
Ruslan Həmid oğlu Muradov[14]
(1973 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
89
Fəxrəddin Nəcəfov.jpg
Fəxrəddin Vilayəddin oğlu Nəcəfov[14]
(1967 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
90
Salatın Əsgərova.jpg
Salatın Əziz qızı Əsgərova[15]
(1961 – 1991)
Jurnalist
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
91
Alı Mustafayev.jpg
Alı Mustafa oğlu Mustafayev[15]
(1952 – 1991)
Jurnalist
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
92
Çingiz Mustafayev.jpg
Çingiz Fuad oğlu Mustafayev[15]
(1960 – 1992)
Jurnalist
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
93
Əliyar Əliyev (milli qəhrəman).jpg
Əliyar Yusif oğlu Əliyev[16]
(1957 – 1992)
10 noyabr 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
94
Sefa Axundov.jpg
Səfa Fətulla oğlu Axundov[17]
(1958 – 1992)
25 noyabr 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
95
Əsəd Əsədov (milli qəhrəman).jpg
Əsəd Soltan oğlu Əsədov[17]
(1956 – 1991)
Bilinmir
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
96
Ərəstun Mahmudov (milli qəhrəman).jpg
Ərəstun İsfəndi oğlu Mahmudov[17]
(1957 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
97
Hikmət Muradov (milli qəhrəman).jpg
Hikmət Oqtay oğlu Muradov[17]
(1969 – 1991)
Bilinmir
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
98
Viktor Seryogin (milli qəhrəman).jpg
Viktor Vasili oğlu Seryogin[17]
(1944 – 1992)
Bilinmir
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
99
Fəxrəddin Şahbazov (milli qəhrəman).jpg
Fəxrəddin İbrahim oğlu Şahbazov[18]
(1950 – 1991)
4 dekabr 1992
Kino operator
Azerbaijani Air Forces badge.svg Hərbi Hava Qüvvələri
100
Bəylər Ağayev.jpg
Bəylər Tapdıq oğlu Ağayev[19]
(1969 – 1992)
7 dekabr 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
101
Aslan Atakişiyev.jpg
Aslan Qabil oğlu Atakişiyev[19]
(1953 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
102
İxtiyar Qasımov (milli qəhrəman).jpg
İxtiyar Qasım oğlu Qasımov[19]
(1970 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
103
Ələkbər Əliyev (milli qəhrəman).jpg
Ələkbər Həsən oğlu Əliyev[19]
(1955 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
104
Rövşən Əliyev (milli qəhrəman).jpg
Rövşən Nəriman oğlu Əliyev[19]
(1972 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
105
Asif Məhərrəmov.jpg
Asif Yusif oğlu Məhərrəmov[19]
(1952 – 1992)
Bilinmir
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
106
Yunis Nəcəfov (milli qəhrəman).jpg
Yunis İsa oğlu Nəcəfov[19]
(1967 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
107
Baxşeyiş Paşayev.jpg
Baxşeyiş Xanəhməd oğlu Paşayev[19]
(1936 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
108
Mirəsgər Seyidov (milli qəhrəman).jpg
Mirəsgər Mir Abdulla oğlu Seyidov[20]
(1970 – 1992)
18 dekabr 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları

1993[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
109
Şövqiyar Abdullayev.jpg
Şövqiyar Cəmil oğlu Abdullayev[21]
(1969 – 1992)
5 fevral 1993
Starşina
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
110
Niyazi Aslanov.jpg
Niyazi Şərəfxan oğlu Aslanov[21]
(1960 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
111
Tahir Bağırov.jpg
Tahir Əminağa oğlu Bağırov[21]
(1957 – 1992)
Baş serjant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
112
Muxtar Qasımov.jpg
Hərbi tibb qulluqçusu Muxtar Cahid oğlu Qasımov[21]
(1958 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
113
Əsəd Əhmədov.jpg
Əsəd Cəlal oğlu Əhmədov[21]
(1970 – 1993)
Starşina
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
114
Zakir Yusifov.jpg
Zakir Tofiq oğlu Yusifov[21]
(1956 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
115
Aqil Məmmədov.jpg
Aqil Səməd oğlu Məmmədov[21]
(1969 – 1993)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
116
Kamil Nəsibov.jpg
Kamil Balədə oğlu Nəsibov[21]
(1946 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
117
Qasım Rzayev.jpg
Qasım Qara oğlu Rzayev[21]
(1970 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
118
Məzahir Rüstəmov.jpg
Məzahir İzzət oğlu Rüstəmov[21]
(1960 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
119
Allahverdi Bağırov.jpg
Allahverdi Teymur oğlu Bağırov[22]
(1946 – 1992)
24 fevral 1993
Bilinmir
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
120
Yusif Mirzəyev.jpg
Yusif Vəli oğlu Mirzəyev[23]
(1956 – 1993)
27 mart 1993
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
121
Vəzir Orucov.jpg
Vəzir Surxay oğlu Orucov[23]
(1956 – 1993)
Bilinmir
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
122
Vasili Əliyev.jpg
Vasili Əhməd oğlu Əliyev[24]
(1959 – 1992)
11 may 1993
Starşina
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
123
Oqtay Güləliyev.jpg
Oqtay Güləli oğlu Güləliyev[24]
(1962 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
124
Kərəm Mirzəyev.jpg
Kərəm Ərşad oğlu Mirzəyev[24]
(1960 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
125
Sultanağa Bayramov.jpg
Hərbi tibb qulluqçusu Soltanağa Nəhmət oğlu Bayramov[25]
(1936 – 1993)
24 avqust 1993
Rentgen texniki
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
126
Etibar Əliyev.jpg
Etibar Böyükağa oğlu Əliyev[25]
(1955 – 1993)
Məişət xidməti idarəsinin dülgəri
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
127
Paşa Təhməzov.jpg
Paşa Qurban oğlu Təhməzov[25]
(1949 – 1993)
Məişət xidməti idarəsinin işçisi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
128
Gültəkin Əsgərova.jpg
Hərbi tibb qulluqçusu Gültəkin Məlik qızı Əsgərova[26]
(1960 – 1992)
20 noyabr 1993
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları

1994[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
129
Etibar İsmayılov.jpg
Etibar Beylər oğlu İsmayılov
(1964 – 1994)
5 yanvar 1994
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
130
İbrahim Məmmədov.jpg
İbrahim İsmayıl oğlu Məmmədov[27]
(1958 – 1994)
20 iyun 1994
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
131
Rafael Əsədov (milli qəhrəman).jpg
Rafael Əvəz oğlu Əsədov[28]
(1952 – 1992)
16 sentyabr 1994
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
132
Sergey Murtuzəliyev.jpg
Sergey Murtuzəliyeviç Murtuzəliyev[28]
(1963 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
133
Elbrus Allahverdiyev.jpg
Elbrus Hacı oğlu Allahverdiyev[28]
(1958 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
134
Rafael Həbibov.jpg
Rafael Şərafət oğlu Həbibov[28]
(1964 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
135
Eldar Məcidov.jpg
Eldar Tofiq oğlu Məcidov[28]
(1965 – 1992)
OR-6 AZE ARMY.svg
Baş çavuş
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
136
Namiq Abdullayev (milli qəhrəman).jpg
Namiq Vahid oğlu Abdullayev[28]
(1974 – 1993)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
137
Rövşən Hüseynov (milli qəhrəman).jpg
Rövşən Şəmil oğlu Hüseynov[28]
(1967 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
138
Şirin Mirzəyev .jpg
Şirin Vəli oğlu Mirzəyev[29]
(1947 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
139
Rasim İbrahimov.jpg
Rasim Səxavət oğlu İbrahimov[29]
(1962 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
140
Rafiq Alıcanov.jpg
Rafiq Cəfər oğlu Alıcanov[29]
(1965 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
141
Elxan Zülfüqarov.jpg
Elxan Qaçay oğlu Zülfüqarov[29]
(1954 – 1994)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
142
Mirələkbər İbrahimov.jpg
Mirələkbər Mirələsgər oğlu İbrahimov[29]
(1961 – 1994)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
143
Elşad Əhədov.jpg
Elşad Saday oğlu Əhədov[29]
(1968 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
144
Rafiq Nəsrəddinov.jpg
Rafiq Hüseyn oğlu Nəsrəddinov[29]
(1961 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
145
Koroğlu Rəhimov.jpg
Koroğlu İsmayıl oğlu Rəhimov[29]
(1953 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
146
Yelmar Edilov.jpg
Yelmar Şahmar oğlu Edilov[29]
(1946 – 1994)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
147
Mübariz Əhmədov.jpg
Mübariz Əlizadə oğlu Əhmədov[29]
(1963 – 1992)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
148
Rövşən Əkbərov, 2013.jpg
Rövşən Telman oğlu Əkbərov[30]
(1965 –)
5 oktyabr 1994
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının general-leytenantı.png
General-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
149
Aqil Musayev.jpg
Aqil Hüseyn oğlu Musayev[30]
(1973 – 1994)
OR-5 AZE ARMY.svg
Çavuş
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
150
Natiq Məmmədov.jpg
Natiq Bəşir oğlu Məmmədov[30]
(1975 – 1994)
OR-5 AZE ARMY.svg
Çavuş
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
151
Elnur Nuriyev.jpg
Elnur Eyvaz oğlu Nuriyev[30]
(1975 – 1994)
OR-5 AZE ARMY.svg
Çavuş
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
152
Vahid Həbibulla oğlu Quliyev[31]
(1955 –)
9 oktyabr 1994
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
153
Nadir Əliyev (milli qəhrəman).jpg
Nadir Alış oğlu Əliyev[31]
(1962 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Ministerstvonb.png Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]
154
Eldar Məmmədov (milli qəhrəman).jpg
Eldar Harun oğlu Məmmədov[32]
(1968 – 1993)
11 dekabr 1994
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Ministerstvonb.png Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]

1995[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
155
Vəzir Sədiyev.jpg
Vəzir İsa oğlu Sədiyev[33]
(1961 – 1993)
15 yanvar 1995
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
156
Elman Hüseynov (milli qəhrəman).jpg
Elman Süleyman oğlu Hüseynov[33]
(1952 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
157
İsgəndər Aznaurov.jpg
İsgəndər Söhrab oğlu Aznaurov[33]
(1956 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
158
Rövşən Abdullayev.jpg
Rövşən Əbdülhüseyin oğlu Abdullayev[33]
(1969 – 1993)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
159
İsrafil Şahverdiyev.jpg
İsrafil Şahverdi oğlu Şahverdiyev[33]
(1952 – 1994)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
160
Qorxmaz Eyvazov.jpg
Qorxmaz Abış oğlu Eyvazov[33]
(1967 – 1994)
Starşina
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
161
Eldar Həsənov (milli qəhrəman).jpg
Eldar İsfəndiyar oğlu Həsənov[33]
(1965 – 1994)
Starşina
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
162
Tabil Həsənov.jpg
Tabil Qasım oğlu Həsənov[33]
(1960 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
163
Əfqan Hüseynov.jpg
Əfqan Qaraxan oğlu Hüseynov[33]
(1963 – 1992)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
164
Fəxrəddin Cəbrayılov.jpg
Fəxrəddin Mövsüm oğlu Cəbrayılov[34]
(1958 –)
4 aprel 1995
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının general-mayoru.png
General-mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
165
Fərhad Ağayev.jpg
Fərhad İslam oğlu Ağayev[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
166
Xanoğlan Məmmədov.jpg
Xanoğlan Sadıq oğlu Məmmədov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
167
Arif Qubadov.jpg
Arif Vəliş oğlu Qubadov[34]
(1966 – 2009)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
168
Samir Xasıyev.jpg
Samir Zirəddin oğlu Xasıyev[34]
(1973 – 1995)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
169
Roman Yusifov.jpg
Roman Yasəf oğlu Yusifov[34]
(1973 – 1995)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kiçik leytenantı.png
Kiçik leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
170
Ehtiram Əliyev.jpg
Ehtiram İsrayıl oğlu Əliyev[34]
(1972 –)
OR-6 AZE ARMY.svg
Baş çavuş
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
171
Dilqəm Nağıyev.jpg
Dilqəm Heydər oğlu Nağıyev[34]
(1975 – 1995)
OR-5 AZE ARMY.svg
Çavuş
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
172
Nazim Babayev (milli qəhrəman).jpg
Nazim Abbas oğlu Babayev[34]
(1975 – 1995)
OR-5 AZE ARMY.svg
Çavuş
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
173
Zabit Quliyev.jpg
Zabit Adil oğlu Quliyev[34]
(1975 –)
OR-5 AZE ARMY.svg
Çavuş
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
174
İlham Həsənov.jpg
İlham Gülbala oğlu Həsənov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
175
Elşən Hüseynov.jpg
Elşən İbrahim oğlu Hüseynov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
176
Bəşir Kərimov.jpg
Bəşir Bəylər oğlu Kərimov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
177
Şamil Ramazanov.jpg
Şamil Ağasəf oğlu Ramazanov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
178
Mirzə Quliyev.jpg
Mirzə Məcid oğlu Quliyev[34]
(1974 –)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
179
Eldar Ağayev (milli qəhrəman).jpg
Eldar Əsgər oğlu Ağayev[34]
(1955 – 2013)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
180
İntiqam Atakişiyev.jpg
İntiqam Vahid oğlu Atakişiyev[34]
(1974 –)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları
181
Bəxtiyar Allahverdiyev.jpg
Bəxtiyar Əzizulla oğlu Allahverdiyev[34]
(1974 –)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
182
Fariz Qəhrəmanov.jpg
Fariz Çoban oğlu Qəhrəmanov[34]
(1974 –)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
183
Zaur Sarıyev.jpg
Zaur Rəşid oğlu Sarıyev[34]
(1974 – 1995)
OR-4 AZE ARMY.svg
Çavuş
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
184
Yalçın Nəsibov.jpg
Yalçın Canhəsən oğlu Nəsirov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
185
Elşad Məmmədov.jpg
Elşad Ramiz oğlu Məmmədov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
186
Famil İsgəndərov.jpg
Famil İsgəndər oğlu İsgəndərov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
187
Arif Qədiməliyev.jpg
Arif Maasif oğlu Qədiməliyev[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
188
Samir Zülfiqarov.jpg
Samir Xəlil oğlu Zülfüqarov[34]
(1976 – 1995)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
189
Emin Quliyev.jpg
Emin Ələkbər oğlu Quliyev[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
190
Novruz Qurbanov.jpg
Novruz Əliyullah oğlu Qurbanov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
191
Faiq Əmirov.jpg
Faiq İsfəndiyar oğlu Əmirov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
192
Eldar Xəlilov.jpg
Eldar Xəlil oğlu Xəlilov[34]
(1976 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
193
Yavər Şahbazov.jpg
Yavər Əlibala oğlu Şahbazov[34]
(1973 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
194
Rəşad Mirabov.jpg
Rəşad Akif oğlu Mirabov[34]
(1975 – 1995)
Sıravi
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
195
Fariz Mədətov.jpg
Fariz Əlövsət oğlu Mədətov[34]
(1972 –)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
196
Əsgər Əliyev.jpg
Əsgər Ələkbər oğlu Əliyev[34]
(1974 – 1995)
Kursant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
197
Bəhruz Mənsurov.jpg
Bəhruz Qəhrəman oğlu Mənsurov[34]
(1975 – 1995)
Kursant
Ministerstvonb.png Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]
198
Əmiraslan Əliyev.jpg
Əmiraslan Rza oğlu Əliyev[34]
(1960 – 1995)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Ministerstvonb.png Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]
199
Əjdər Babayev.jpg
Əjdər Xalıqverdi oğlu Babayev[34]
(1950 – 1995)
Starşina
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
200
Çingiz Babayev.jpg
Çingiz Adil oğlu Babayev
(1964 – 1995)
3 noyabr 1995
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının baş leytenantı.png
Baş leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
201
Ramazan Cirinqov.jpg
Ramazan Heybullah oğlu Çirinqov
(1969 – 1995)
25 dekabr 1995
Polis
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
202
Madat Guliyev at the parade 2018.jpg
Mədət Qəzənfər oğlu Quliyev
(1958 –)
26 dekabr 1995
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının general-polkovniki.png
General-polkovnik
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
203
Nurəddin İbrahimov.jpg
Nurəddin İslam oğlu İbrahimov
(1951 – 1995)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
204
Faiq Cəfərov.jpg
Faiq Əliqulu oğlu Cəfərov
(1974 – 1999)
27 dekabr 1995
OR-8 AZE ARMY.svg
Gizir
Ministerstvonb.png Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi[5]

1997[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
205
Mövsüm Məmmədov.jpg
Mövsüm Şahin oğlu Məmmədov
(1967 –)
25 fevral 1997
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Internal Troops emblem.svg Daxili Qoşunlar
206
Ələsgər Xanlar oğlu Novruzov.jpg
Ələsgər Xanlar oğlu Novruzov
(1949 – 1992)
Könüllü
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
207
Füzuli Rüstəmov.jpg
Füzuli Salah oğlu Rüstəmov
(1965 – 1992)
Könüllü
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
208
Araz Səlimov.jpg
Araz Bahadur oğlu Səlimov
(1960 – 1992)
Könüllü
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları

1999[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
209
Mixail Slesaryov.jpg
Mixail Aleksandroviç Slesaryov
(1955 – 2014)
12 yanvar 1999
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının leytenantı.png
Leytenant
Ədliyyə Nazirliyinin loqosu.jpg Ədliyyə Nazirliyi
210
Rövşən Rzayev.jpg
Rövşən Abdulla oğlu Rzayev
(1969 – 1999)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının kapitanı.png
Kapitan
Ədliyyə Nazirliyinin loqosu.jpg Ədliyyə Nazirliyi

2009[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
211
Elton İsgəndərov.jpg
Elton Xaləddin oğlu İsgəndərov[35]
(1990 – 2009)
25 iyun 2009
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijan Border Guards seal.svg Sərhəd Qoşunları

2010[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
212
Mubariz Ibrahimov.jpg
Mübariz Ağakərim oğlu İbrahimov[36]
(1988 – 2010)
22 iyul 2010
OR-8 AZE ARMY.svg
Gizir
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları

2016[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
213
Şükür Həmidov 2020-ci ildə.jpg
Şükür Nəriman oğlu Həmidov[37]
(1975 – 2020)
19 aprel 2016
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
214
Murad Mirzəyev.jpg
Murad Telman oğlu Mirzəyev[37]
(1976 – 2016)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovnik-leytenantı.png
Polkovnik-leytenant
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
215
Samid İmanov.jpg
Samid Gülağa oğlu İmanov[37]
(1981 – 2016)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının mayoru.png
Mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları

2017[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
216
ÇingizQurbanov.jpg
Çingiz Salman oğlu Qurbanov[38]
(1994 – 2016)
7 fevral 2017
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının əsgəri.png
Əsgər
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları

2020[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Milli Qəhrəman
Təltif tarixi
Rütbəsi
Qoşun növü
217
General-mayor Polad Həşimov.jpg
Polad İsrayıl oğlu Həşimov[39]
(1975 – 2020)
9 dekabr 2020
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının general-mayoru.png
General-mayor
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
218
İlqar Mirzəyev 2018-ci ildə.JPG
İlqar Anzor oğlu Mirzəyev[39]
(1973 – 2020)
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları
219
Ibad Huseynov at Khojavend District.jpg
İbad Mövsüm oğlu Hüseynov[39]
(1970 –)
OR-6 AZE ARMY.svg
Baş çavuş
Azerbaijani Land Forces badge.svg Quru Qoşunları

Məhrum edilənlər[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto
Məhrum edilən
Təltif tarixi
Rütbəsi
Məhrum olunma səbəbi
Məhrum olunma tarixi
1
Surət Davud oğlu Hüseynov
(1959 –)
9 oktyabr 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Dövlət çevrilişinə cəhd göstərdiyinə görə[1]
30 oktyabr 1994
2
Rasim Əkbərov.jpg
Rasim Ağa oğlu Əkbərov[12]
(1957 –)
23 iyun 1992
Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin Quru Qoşunlarının polkovniki.png
Polkovnik
Dövlət çevrilişinə cəhd göstərdiyinə görə[2]
18 iyul 2001

Həmçinin bax[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 1 2 "Azərbaycan Respublikasının xalq deputatı S. D. Hüseynovun cinayət məsuliyyətinə cəlb olunmasına, barəsində həbs qəti-imkan tədbiri seçilməsinə razılıq verilməsi və onun "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adından məhrum edilməsinin tövsiyə olunması haqqında Azərbaycan Respublikası Milli Məclisinin Azərbaycan Respublikası Ali Sovetinin sədri Rəsul Quliyevin 14 oktyabr 1994-ci il tarixli 905 nömrəli qərarı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 14.10.1994. 2021-12-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14.10.1994.
  2. 1 2 "R.A. Əkbərovun "Azərbaycan Milli Qəhrəmanı" adından və "Azərbaycan Bayrağı" ordenindən, N.İ.Əfəndiyevin "Azərbaycan bayrağı" ordenindən məhrum edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 18 iyul 2001-ci il tarixli 537 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 18.07.2001. 2022-01-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 18.07.2001.
  3. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının bir qrup əməkdaşına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin səlahiyyətini həyata keçirən Azərbaycan Respublikası Ali Sovetinin sədri İsa Qəmbərovun 6 iyun 1992-ci il tarixli 831 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 06.06.1992. 2017-04-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 06.06.1992.
  4. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin səlahiyyətini həyata keçirən Azərbaycan Respublikası Ali Sovetinin sədri İsa Qəmbərovun 7 iyun 1992-ci il tarixli 833 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 07.06.1992. 2017-03-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 07.06.1992.
  5. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi Milli Qəhrəmanlar". Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyi (az.)). 2005. 2008-01-24 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2005.
  6. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 23 iyun 1992-ci il tarixli 6 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 23.06.1992. 2021-10-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 23.06.1992.
  7. "Anatoli Nikolay oğlu Davidoviçə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 3 iyul 1992-ci il tarixli 24 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 03.07.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 03.07.1992.
  8. "Səyavuş Həsən oğlu Həsənova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 21 iyul 1992-ci il tarixli 69 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. 2019-01-03 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21 iyul 1992.
  9. "Seymur Qəhrəman oğlu Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 11 avqust 1992-ci il tarixli 131 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 11.08.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11.08.1992.
  10. "Əlabbas Qara oğlu İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 13 avqust 1992-ci il tarixli 135 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 13.08.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 13.08.1992.
  11. "Hikmət Baba oğlu Nəzərli "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 9 sentyabr 1992-ci il tarixli 178 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 09.09.1992. 2018-12-03 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 09.09.1992.
  12. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 14 sentyabr 1992-ci il tarixli 204 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 14.10.1992. 2018-12-03 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 14.10.1992.
  13. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 19 oktyabr 1992-ci il tarixli 273 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 19.10.1992. 2019-05-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 19.10.1992.
  14. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 290 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 06.11.1992. 2021-04-24 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 06.11.1992.
  15. 1 2 3 "Salatın Əziz qızı Əsgərovaya, Alı Mustafa oğlu Mustafayevə və Çingiz Fuad oğlu Mustafayevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 294 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 06.11.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 06.11.1992.
  16. "Əliyar Yusif oğlu Əliyevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 10 noyabr 1992-ci il tarixli 301 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 10.11.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 10.11.1992.
  17. 1 2 3 4 5 ""Azərbaycan Hava Yolları" Dövlət Konserni əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 25 noyabr 1992-ci il tarixli 337 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 25.11.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25.11.1992.
  18. "Fəxrəddin İbrahim oğlu Şahbazova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 4 dekabr 1992-ci il tarixli 344 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 04.12.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 04.12.1992.
  19. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 7 dekabr 1992-ci il tarixli 350 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 07.12.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 07.12.1992.
  20. "Mirəsgər Mir Abdulla oğlu Seyidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 18 dekabr 1992-ci il tarixli 367 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 18.12.1992. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 18.12.1992.
  21. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 5 fevral 1993-cü il tarixli 457 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 05.02.1993. 2019-01-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 05.02.1993.
  22. "Allahverdi Teymur oğlu Bağırova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 24 fevral 1993-cü il tarixli 467 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 24.02.1993. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 24.02.1993.
  23. 1 2 "Yusif Vəli oğlu Mirzəyevə və Vəzir Surxay oğlu Orucova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 27 mart 1993-cü il tarixli 495 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 27.03.1993. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 27.03.1993.
  24. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 11 may 1993-cü il tarixli 599 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 11.05.1993. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11.05.1993.
  25. 1 2 3 "Etibar Böyükağa Əliyevə, Paşa Qurban oğlu Təhməzova və Sultanağa Nəhmət oğlu Bayramova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 24 avqust 1993-cü il tarixli 740 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 24.08.1993. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 24.08.1993.
  26. "Gültəkin Məlik qızı Əsgərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 20 noyabr 1993-cü il tarixli 31 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 20.11.1993. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.11.1993.
  27. "İbrahim İsmayıl oğlu Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 20 iyun 1994-cü il tarixli 156 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 20.06.1994. 2012-07-09 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.06.1994.
  28. 1 2 3 4 5 6 7 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 16 sentyabr 1994-cü il tarixli 202 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 16.09.1994. 2016-01-14 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 16.09.1994.
  29. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 16 sentyabr 1994-cü il tarixli 203 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 16.09.1994. 2016-03-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 16.09.1994.
  30. 1 2 3 4 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 5 oktyabr 1994-cü il tarixli 215 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 05.10.1994. 2021-12-28 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 05.10.1994.
  31. 1 2 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 9 oktyabr 1994-cü il tarixli 218 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 09.10.1994. 2017-06-08 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 09.10.1994.
  32. "Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyinin hərbi qulluqçuları E. H. Məmmədovun və T. Ə. Bədəlovun "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 11 dekabr 1994-cü il tarixli 247 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 11.12.1994. 2022-01-06 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 11.12.1994.
  33. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının və polis işçilərinin "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 15 yanvar 1995-ci il tarixli 262 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 15.01.1995. 2015-10-23 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 15.01.1995.
  34. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının və polis işçilərinin "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 4 aprel 1995-ci il tarixli 307 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 04.04.1992. 2017-05-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 04.04.1995.
  35. "Elton Xaləddin oğlu İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 25 iyun 2009-cu il tarixli 349 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 25.06.2009. 2017-09-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 25.06.2009.
  36. "Mübariz Ağakərim oğlu İbrahimova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 22 iyul 2010-cu il tarixli 1039 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 22.07.2010. 2021-12-16 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 22.07.2010.
  37. 1 2 3 "Murad Telman oğlu Mirzəyevə, Samid Gülağa oğlu İmanova və Şükür Nəriman oğlu Həmidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 19 aprel 2016-cı il tarixli 1966 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 19.04.2016. 2017-04-12 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 19.04.2016.
  38. "Çingiz Salman oğlu Qurbanova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 7 fevral 2017-ci il tarixli 2654 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 07.02.2017. 2021-09-13 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 07.02.2017.
  39. 1 2 3 "Azərbaycan Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin 09.12.2020-ci il tarixli 2337 nömrəli Sərəncamı". www.e-qanun.az (Normativ hüquqi aktların vahid internet elektron bazası) (az.)). 09.12.2020. 2021-01-05 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 09.12.2020.