Azərbaycanın Milli Qəhrəmanlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı fəxri adı almış şəxslərin siyahısı.

Tarixə görə olan sıra[redaktə | əsas redaktə]

1992[redaktə | əsas redaktə]

  1. Seyidov Məhərrəm Mirəziz oğlu (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  2. İlham Müzəffər oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  3. Yuri Petroviç Kovalyov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  4. Mikayıl Əhmədiyyə oğlu Cəbrayılov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  5. Əlif Lətif oğlu Hacıyev (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  6. Səfəralı Qurban oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  7. Yusif Əliyusif oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  8. Vüqar Tofiq oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  9. Nofəl Zahid oğlu Quliyev (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  10. Mehdi Yusif oğlu Abbasov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  11. Valeh Əlirza oğlu Müslümov (ölümündən sonra) — 06.06.1992[1]
  12. Albert Aqarunoviç Aqaronov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  13. Səfiyar Abuzər oğlu Behbudov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  14. Ramiz Bulud oğlu Qəmbərov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  15. Aqil Sahib oğlu Quliyev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  16. Yunis Əskər oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  17. Riad Fikrət oğlu Əhmədov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  18. Naiq Nəsir oğlu Yusifov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  19. Yevgeni Nikolayeviç Karlov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  20. Elgiz Kərim oğlu Kərimov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  21. Fəxrəddin Musa oğlu Musayev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  22. Mərfət Əhməd oğlu Nəsibov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  23. Sərxan Surxay oğlu Ocaqverdiyev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  24. Canpolad Yaqub oğlu Rzayev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  25. Mehman Qəzənfər oğlu Səyyadov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  26. Pərviz Əbdüləhəd oğlu Səmədov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  27. Cəlil Əziz oğlu Səfərov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  28. Fikrət Əli oğlu Hacıyev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  29. Fərhad Qəmbər oğlu Hümbətov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  30. Tofiq Mirsiyab oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  31. Şahlar İsa oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  32. Firudin İsa oğlu Şamoyev (ölümündən sonra) — 07.06.1992[2]
  33. Maşallah Babakişi oğlu Abdullayev — 23.06.1992[3]
  34. Rasim Ağa oğlu Əkbərov — 23.06.1992[3]
  35. Kazımağa Mövsüm oğlu Kərimov (ölümündən sonra) — 23.06.1992[3]
  36. Şahin Talıb oğlu Tağıyev — 23.06.1992[3]
  37. Etibar Firuddin oğlu Hacıyev (ölümündən sonra) — 23.06.1992[3]
  38. Məhəmməd Ələsgər oğlu Həsənov — 23.06.1992[3]
  39. Şikar Şükür oğlu Şikarov (ölümündən sonra) — 23.06.1992[3]
  40. Anatoli Nikolayeviç Davidoviç (ölümündən sonra) — 03.07.1992[4]
  41. Səyavuş Həsən oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 21.07.1992[5]
  42. Seymur Qəhrəman oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 11.08.1992[6]
  43. Əlabbas Qara oğlu İsgəndərov (ölümündən sonra) — 13.08.1992[7]
  44. Hikmət Baba oğlu Nəzərli — 09.09.1992[8]
  45. Yavər Yaqub oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 14.09.1992[9]
  46. Zakir Nüsrət oğlu Məcidov (ölümündən sonra) — 14.09.1992[9]
  47. Ruslan Aleksandroviç Polovinka (ölümündən sonra) — 14.09.1992[9]
  48. Cavanşir İzzət oğlu Rəhimov (ölümündən sonra) — 14.09.1992[9]
  49. Serqey Aleksandroviç Senyuşkin (ölümündən sonra) — 14.09.1992[9]
  50. Tahir Tofiq oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 19.10.1992[10]
  51. İlqar Sədi oğlu İsmayılov (ölümündən sonra) — 19.10.1992[10]
  52. Əli Hüseyn oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 19.10.1992[10]
  53. Ənvər Talış oğlu Arazov (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  54. Mətləb Kamran oğlu Quliyev (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  55. İqor Vladimiroviç Makeyev (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  56. Səxavət Ələmdar oğlu Məhərrəmov (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  57. Ruslan Həmid oğlu Muradov (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  58. Fəxrəddin Vilayəddin oğlu Nəcəfov (ölümündən sonra) — 06.11.1992[11]
  59. Salatın Əziz qızı Əsgərova (ölümündən sonra) — 06.11.1992[12]
  60. Alı Mustafa oğlu Mustafayev (ölümündən sonra) — 06.11.1992[12]
  61. Çingiz Fuad oğlu Mustafayev (ölümündən sonra) — 06.11.1992[12]
  62. Əliyar Yusif oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 10.11.1992[13]
  63. Səfa Fətulla oğlu Axundov (ölümündən sonra) — 25.11.1992[14]
  64. Əsəd Soltan oğlu Əsədov (ölümündən sonra) — 25.11.1992[14]
  65. Ərəstun İsfəndi oğlu Mahmudov (ölümündən sonra) — 25.11.1992[14]
  66. Hikmət Oqtay oğlu Muradov (ölümündən sonra) — 25.11.1992[14]
  67. Viktor Vasilyeviç Seryokin (ölümündən sonra) — 25.11.1992[14]
  68. Fəxrəddin İbrahim oğlu Şahbazov (ölümündən sonra) — 04.12.1992[15]
  69. Bəylər Tapdıq oğlu Ağayev (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  70. Aslan Qabil oğlu Atakişiyev (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  71. İxtiyar Qasım oğlu Qasımov (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  72. Ələkbər Həsən oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  73. Rövşən Nəriman oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  74. Asif Yusif oğlu Məhərrəmov (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  75. Yunis İsa oğlu Nəcəfov (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  76. Baxşeyiş Xanəhməd oğlu Paşayev (ölümündən sonra) — 07.12.1992[16]
  77. Mirəskər Mir Abdulla oğlu Seyidov (ölümündən sonra) — 18.12.1992[17]

1993[redaktə | əsas redaktə]

  1. Şövqiyar Cəmil oğlu Abdullayev (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  2. Niyazi Şərəfxan oğlu Aslanov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  3. Tahir Əminağa oğlu Bağırov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  4. Muxtar Cahid oğlu Qasımov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  5. Əsəd Cəlal oğlu Əhmədov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  6. Zakir Tofiq oğlu Yusifov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  7. Aqil Səməd oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  8. Kamil Balədə oğlu Nəsibov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  9. Qasım Qara oğlu Rzayev (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  10. Məzahir İzzət oğlu Rüstəmov (ölümündən sonra) — 05.02.1993[18]
  11. Allahverdi Teymur oğlu Bağırov (ölümündən sonra) — 24.02.1993[19]
  12. Yusif Vəli oğlu Mirzəyev (ölümündən sonra) — 27.03.1993[20]
  13. Vəzir Surxay oğlu Orucov (ölümündən sonra) — 27.03.1993[20]
  14. Vasili Əhməd oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 11.05.1993[21]
  15. Oqtay Güləli oğlu Güləliyev (ölümündən sonra) — 11.05.1993[21]
  16. Kərəm Ərşad oğlu Mirzəyev (ölümündən sonra) — 11.05.1993[21]
  17. Sultanağa Nəhmət oğlu Bayramov (ölümündən sonra) — 24.08.1993[22]
  18. Etibar Böyükağa oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 24.08.1993[22]
  19. Paşa Qurban oğlu Təhməzov (ölümündən sonra) — 24.08.1993[22]
  20. Gültəkin Məlik qızı Əsgərova (ölümündən sonra) — 20.11.1993[23]

1994[redaktə | əsas redaktə]

  1. Etibar Bəylər oğlu İsmayılov (ölümündən sonra) — 05.01.1994[24]
  2. İbrahim İsmayıl oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 20.06.1994[25]
  3. Rafael Əvəz oğlu Əsədov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  4. Sergey Murtuzəliyeviç Murtuzəliyev (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  5. Elbrus Hacı oğlu Allahverdiyev (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  6. Rafael Şərafət oğlu Həbibov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  7. Eldar Tofiq oğlu Məcidov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  8. Namiq Vahid oğlu Abdullayev (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  9. Rövşən Şəmil oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[26]
  10. Şirin Vəli oğlu Mirzəyev (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  11. Rasim Səxavət oğlu İbrahimov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  12. Rafiq Cəfər oğlu Alıcanov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  13. Elxan Qaçay oğlu Zülfüqarov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  14. Mirələkbər Ələsgər oğlu İbrahimov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  15. Elşad Saday oğlu Əhədov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  16. Rafiq Hüseyn oğlu Nəsrəddinov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  17. Koroğlu İsmayıl oğlu Rəhimov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  18. Yelmar Şahmar oğlu Edilov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  19. Mübariz Əlizadə oğlu Əhmədov (ölümündən sonra) — 16.09.1994[27]
  20. Rövşən Telman oğlu Əkbərov — 05.10.1994[28]
  21. Aqil Hüseyn oğlu Musayev (ölümündən sonra) — 05.10.1994[28]
  22. Natiq Bəşir oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 05.10.1994[28]
  23. Elnur Eyvaz oğlu Nuriyev (ölümündən sonra) — 05.10.1994[28]
  24. Vahid Həbibulla oğlu Quliyev — 09.10.1994[29]
  25. Nadir Alış oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 09.10.1994[29]
  26. Eldar Harun oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 11.12.1994[30]

1995[redaktə | əsas redaktə]

  1. Vəzir İsa oğlu Sədiyev (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  2. Elman Süleyman oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  3. İsgəndər Söhrab oğlu Aznaurov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  4. Rövşən Əbdülhüseyn oğlu Abdullayev (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  5. İsrafil Şahverdi oğlu Şahverdiyev (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  6. Qorxmaz Abış oğlu Eyvazov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  7. Eldar İspəndiyar oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  8. Tabil Qasım oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  9. Əfqan Qaraxan oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 15.01.1995[31]
  10. Fəxrəddin Mövsüm oğlu Cəbrayılov — 04.04.1995[32]
  11. Fərhad İslam oğlu Ağayev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  12. Xanoğlan Sadıq oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  13. Arif Vəliş oğlu Qubadov — 04.04.1995[32]
  14. Samir Zirəddin oğlu Xasıyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  15. Roman Yasəf oğlu Yusifov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  16. Ehtiram İsrayıl oğlu Əliyev — 04.04.1995[32]
  17. Dilqəm Heydər oğlu Nağıyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  18. Nazim Abbas oğlu Babayev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  19. Zabit Adil oğlu Quliyev — 04.04.1995[32]
  20. İlham Gülbala oğlu Həsənov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  21. Elşən İbrahim oğlu Hüseynov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  22. Bəşir Bəylər oğlu Kərimov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  23. Şamil Ağasəf oğlu Ramazanov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  24. Mirzə Məcid oğlu Quliyev — 04.04.1995[32]
  25. Eldar Əsgər oğlu Ağayev — 04.04.1995[32]
  26. İntiqam Vahid oğlu Atakişiyev — 04.04.1995[32]
  27. Bəxtiyar Əzizulla oğlu Allahverdiyev — 04.04.1995[32]
  28. Fariz Çoban oğlu Qəhrəmanov — 04.04.1995[32]
  29. Zaur Rəşid oğlu Sarıyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  30. Yalçın Canhəsən oğlu Nəsirov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  31. Elşad Ramiz oğlu Məmmədov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  32. Famil İsgəndər oğlu İsgəndərov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  33. Arif Maasif oğlu Qədimalıyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  34. Samir Xəlil oğlu Zülfiqarov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  35. Emin Ələkbər oğlu Quliyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  36. Novruz Amirulla oğlu Qurbanov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  37. Faiq İsbəndiyar oğlu Əmirov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  38. Eldar Xəlil oğlu Xəlilov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  39. Yavər Əlibala oğlu Şahbazov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  40. Rəşad Akif oğlu Mirabov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  41. Fariz Əlövsət oğlu Mədətov — 04.04.1995[32]
  42. Əsgər Ələkbər oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  43. Bəhruz Qəhrəman oğlu Mənsurov (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  44. Əmiraslan Rza oğlu Əliyev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]
  45. Əjdər Haqverdi oğlu Babayev (ölümündən sonra) — 04.04.1995[32]

2009[redaktə | əsas redaktə]

  1. Elton Xaləddin oğlu İsgəndərov (ölümündən sonra) — 25.06.2009

2010[redaktə | əsas redaktə]

  1. İbrahimov Mübariz Ağakərim oğlu (ölümündən sonra) — 2010

2016[redaktə | əsas redaktə]

  1. İmanov Samid Gülağa oğlu (ölümündən sonra) — 2016
  2. Həmidov Şükür Nəriman oğlu — 2016
  3. Mirzəyev Murad Telman oğlu (ölümündən sonra) — 2016

Əlifba sırası ilə[redaktə | əsas redaktə]

  1. Akif Əkbərov
  2. Aqil Quliyev
  3. Aqil Məmmədov
  4. Aqil Musayev
  5. Albert Aqarunov
  6. Alı Mustafayev
  7. Allahverdi Bağırov
  8. Anatoli Davidoviç
  9. Araz Səlimov
  10. Arif Qədiməliyev
  11. Arif Qubadov
  12. Asif Məhərrəmov
  13. Aslan Atakişiyev
  14. Aytəkin Məmmədov
  15. Baxşeyiş Paşayev
  16. Bəhruz Mənsurov
  17. Bəxtiyar Allahverdiyev
  18. Bəşir Kərimov
  19. Bəylər Ağayev
  20. Canbulaq Rzayev (Canpolad Rzayev)
  21. Cavanşir Rəhimov
  22. Cəlil Səfərov
  23. Cəmil Niftəliyev
  24. Çingiz Babayev
  25. Çingiz Mustafayev
  26. Dilqəm Nağıyev
  27. Ehtiram Əliyev
  28. Elbrus Allahverdiyev
  29. Eldar Ağayev
  30. Eldar Həsənov
  31. Eldar Xəlilov
  32. Eldar Məcidov
  33. Eldar Məmmədov
  34. Eldar Tağızadə
  35. Elgiz Kərimov
  36. Elxan Zülfüqarov
  37. Elman Hüseynov
  38. Elnur Nuriyev
  39. Elton İsgəndərov
  40. Elşad Əhədov
  41. Elşad Hüseynov
  42. Elşad Məmmədov
  43. Elşad Yəhyayev
  44. Elşən Hüseynov
  45. Emin Quliyev
  46. Etibar Əliyev
  47. Etibar Hacıyev
  48. Etibar İsmayılov
  49. Əfqan Hüseynov
  50. Əjdər Babayev
  51. Əlabbas İsgəndərov
  52. Ələkbər Əliyev
  53. Ələsgər Novruzov
  54. Əli Məmmədov
  55. Əlif Hacıyev
  56. Əliyar Əliyev
  57. Əmiraslan Əliyev
  58. Ənvər Arazov
  59. Ənvər Fərəcov
  60. Ərəstun Mahmudov
  61. Əsəd Əhmədov
  62. Əsəd Əsədov
  63. Əsgər Əliyev
  64. Faiq Ağayev
  65. Faiq Cəfərov
  66. Faiq Əmirov
  67. Faiq Rəfiyev
  68. Famil İsgəndərov
  69. Fariz Qəhrəmanov
  70. Fariz Mədətov
  71. Fazil Mehdiyev
  72. Fəxrəddin Cəbrayılov
  73. Fəxrəddin Musayev
  74. Fəxrəddin Nəcəfov
  75. Fəxrəddin Şahbazov
  76. Fərhad Ağayev
  77. Fərhad Hümbətov
  78. Fikrət Hacıyev
  79. Firudin Şamoyev
  80. Füzuli Rüstəmov
  81. Gültəkin Əsgərova
  82. Hidayət Rüstəmov
  83. Hikmət Muradov
  84. Hikmət Nəzərli
  85. Xanoğlan Məmmədov
  86. İbrahim Məmmədov
  87. İxtiyar Qasımov
  88. İqor Makeyev
  89. İlham Əliyev
  90. İlham Həsənov
  91. İlqar İsmayılov
  92. İmamverdi Əliyev
  93. İnqilab İsmayılov
  94. İntiqam Atakişiyev
  95. İsgəndər Aznaurov
  96. İsrafil Şahverdiyev
  97. Kamil Nəsibov
  98. Kazım Məmmədov
  99. Kazımağa Kərimov
  100. Kərəm Mirzəyev
  101. Kərim Kərimov
  102. Koroğlu Rəhimov
  103. Qasım Rzayev
  104. Qorxmaz Eyvazov
  105. Malik Əsədov
  106. Maşallah Abdullayev
  107. Mehdi Abbasov
  108. Mehman Sayadov (Mehman Səyyadov)
  109. Mədət Quliyev
  110. Məhəmməd Həsənov
  111. Məhərrəm Seyidov
  112. Mərifət Nəsibov
  113. Mətləb Quliyev
  114. Məzahir Rüstəmov
  115. Mixail Slesaryov
  116. Mikayıl Cəbrayılov
  117. Mirələkbər İbrahimov
  118. Mirəsgər Seyidov
  119. Mirzə Quliyev
  120. Mövsüm Məmmədov
  121. Murad Mirzəyev
  122. Muxtar Qasımov
  123. Mübariz Əhmədov
  124. Mübariz İbrahimov
  125. Nadir Əliyev
  126. Naiq Yusifov (Naib Yusifov)
  127. Namiq Abdullayev
  128. Namiq Allahverdiyev
  129. Natiq Əhmədov
  130. Natiq Məmmədov
  131. Nazim Babayev
  132. Nazim Quliyev
  133. Niyazi Aslanov
  134. Nizami Məmmədov
  135. Nofəl Quliyev
  136. Novruz Qurbanov
  137. Nurəddin İbrahimov
  138. Oqtay Güləliyev
  139. Paşa Təhməzov
  140. Pəhlivan Fərzəliyev
  141. Pərviz Səmədov
  142. Rafiq Alıcanov
  143. Rafiq Nəsrəddinov
  144. Ramazan Çirinqov
  145. Ramiz Qənbərov (Ramiz Qəmbərov)
  146. Rasim İbrahimov
  147. Rəfael Əsədov (Rafael Əsədov)
  148. Rəfael Həbibov
  149. Rəşad Mirabov
  150. Riad Əhmədov
  151. Rizvan Teymurov
  152. Roman Yusifov
  153. Rövşən Abdullayev
  154. Rövşən Əkbərov
  155. Rövşən Əliyev
  156. Rövşən Hüseynov
  157. Rövşən Rzayev
  158. Ruslan Muradov
  159. Ruslan Polovinko
  160. Sadıq Hüseynov
  161. Sahil Məmmədov
  162. Salatın Əsgərova
  163. Samid İmanov
  164. Samir Xasıyev
  165. Samir Zülfüqarov
  166. Sergey Murtuzəliyev
  167. Sergey Senyuşkin
  168. Seymur Məmmədov
  169. Səfa Axundov
  170. Səfəralı Məmmədov
  171. Səfiyar Behbudov
  172. Səxavət Məhərrəmov
  173. Sərdar Səfərov
  174. Sərxan Ocaqverdiyev
  175. Səyavuş Həsənov
  176. Soltanağa Bayramov
  177. Şahin Tağıyev
  178. Şahlar Hüseynov
  179. Şahlar Şükürov
  180. Şakir Salahov
  181. Şamil Ramazanov
  182. Şamoy Çobanov
  183. Şikar Aslanov
  184. Şikar Şikarov
  185. Şirin Mirzəyev
  186. Şövqiyar Abdullayev
  187. Şükür Həmidov
  188. Tabil Həsənov
  189. Tahir Bağırov
  190. Tahir Həsənov
  191. Təbriz Xəlilbəyli
  192. Tofiq Hüseynov
  193. Vaqif Qurbanov
  194. Valeh Müslümov
  195. Vasili Əliyev
  196. Vəzir Orucov
  197. Vəzir Sədiyev
  198. Viktor Seryogin
  199. Vüqar Hüseynov
  200. Vüqar Mürsəlov
  201. Yalçın Nəsirov
  202. Yavər Əliyev
  203. Yavər Şahbazov
  204. Yelmar Edilov
  205. Yevgeni Karlov
  206. Yunis Əliyev
  207. Yunis Nəcəfov
  208. Yuri Kovalyov
  209. Yusif Əliyev
  210. Yusif Mirzəyev
  211. Zabit Quliyev
  212. Zakir Məcidov
  213. Zakir Yusifov
  214. Zaur Sarıyev

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının bir qrup əməkdaşına Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 iyun 1992-ci il tarixli, 831 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına “Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı” adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 iyun 1992-ci il tarixli, 833 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 "Azərbaycan Respublikasının Silahlı Qüvvələri hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 23 iyun 1992-ci il tarixli, 6 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  4. "A.N. Davidoviçə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 3 iyul 1992-ci il tarixli, 24 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  5. "S. H. Həsənova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 21 iyul 1992-ci il tarixli, 69 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  6. "S. Q. Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 avqust 1992-ci il tarixli, 131 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  7. "Ə.Q. İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 13 avqust 1992-ci il tarixli, 135 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  8. "H.B. Nəzərliyə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 sentyabr 1992-ci il tarixli, 178 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 "Azərbaycan Respublikası Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 14 sentyabr 1992-ci il tarixli, 204 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  10. 10,0 10,1 10,2 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 19 oktyabr 1992-ci il tarixli, 273 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  11. 11,0 11,1 11,2 11,3 11,4 11,5 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 290 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  12. 12,0 12,1 12,2 "S.Ə. Əsgərovaya, A. M. Mustafayevə və Ç. F. Mustafayevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 noyabr 1992-ci il tarixli, 294 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  13. "Ə.Y. Əliyevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 10 noyabr 1992-ci il tarixli, 301 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 ""Azərbaycan Hava yolları" Dövlət Konserni əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 25 noyabr 1992-ci il tarixli, 337 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  15. "F.İ. Şahbazova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" verilməsi haqqında adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 dekabr 1992-ci il tarixli, 344 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 16,5 16,6 16,7 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 7 dekabr 1992-ci il tarixli, 350 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  17. "M.M. Seyidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 18 dekabr 1992-ci il tarixli, 367 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 18,4 18,5 18,6 18,7 18,8 18,9 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 fevral 1993-cü il tarixli, 415 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  19. "A. T. Bağırova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 fevral 1993-cü il tarixli, 476 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  20. 20,0 20,1 "Y. V. Mirzəyevə və V. S. Orucova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 27 mart 1993-cü il tarixli, 495 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  21. 21,0 21,1 21,2 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" fəxri adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 may 1993-cü il tarixli, 599 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  22. 22,0 22,1 22,2 "S. N. Bayramova, E. B. Əliyevə və P. Q. Təhməzova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 24 avqust 1993-cü il tarixli, 740 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  23. "G. M. Əsgərovaya "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 noyabr 1993-cü il tarixli, 31 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  24. "E. B. İsmayılova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 yanvar 1994-cü il tarixli, 86 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  25. "İ. İ. Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 20 iyun 1994-cü il tarixli, 156 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  26. 26,0 26,1 26,2 26,3 26,4 26,5 26,6 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularının təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 16 sentyabr 1994-cü il tarixli, 202 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  27. 27,0 27,1 27,2 27,3 27,4 27,5 27,6 27,7 27,8 27,9 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularının təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 16 sentyabr 1994-cü il tarixli, 203 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  28. 28,0 28,1 28,2 28,3 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin bir qrup hərbi qulluqçusunun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 5 oktyabr 1994-cü il tarixli, 215 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  29. 29,0 29,1 "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 9 oktyabr 1994-cü il tarixli, 218 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  30. "Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyinin hərbi qulluqçuları E. H. Məmmədovun və T. Ə. Bədəlovun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 11 dekabr 1994-cü il tarixli, 247 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  31. 31,0 31,1 31,2 31,3 31,4 31,5 31,6 31,7 31,8 "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının və polis işçilərinin bir qrupunun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 15 yanvar 1995-ci il tarixli, 262 nömrəli Fərmanı  (azərb.)
  32. 32,00 32,01 32,02 32,03 32,04 32,05 32,06 32,07 32,08 32,09 32,10 32,11 32,12 32,13 32,14 32,15 32,16 32,17 32,18 32,19 32,20 32,21 32,22 32,23 32,24 32,25 32,26 32,27 32,28 32,29 32,30 32,31 32,32 32,33 32,34 32,35 "Azərbaycan Respublikasının hərbi qulluqçularının və polis işçilərinin bir qrupunun təltif edilməsi haqqında" Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 4 aprel 1995-ci il tarixli, 307 nömrəli Fərmanı  (azərb.)

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]