Azərbaycanın Milli Qəhrəmanlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar

Azərbaycanın Milli Qəhrəmanlarının siyahısı

Azərbaycanın Milli Qəhrəmanları[redaktə | əsas redaktə]

1992-ci il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
1 Əlif Hacıyev (milli qəhrəman).jpg Əlif Lətif oğlu
Hacıyev
[1]
06.06.1992 Xocalı hava limanı xətt daxili işlər
bölməsinin rəisi, milis mayoru
24.06.195325.02.1992 (38 yaş)
2 İlham Əliyev (milli qəhrəman).jpg İlham Müzəffər oğlu
Əliyev
[1]
Gəncə şəhəri, Nizami rayon Daxili İşlər
Şöbəsinin nəznində cinayət axtarış
bölməsinin əməliyyat müvəkkili,
milis leytenantı
05.05.196119.08.1990 25 yas
3 Mehdi Abbasov.jpg Mehdi Yusif oğlu
Abbasov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
rota komandiri, milis baş leytenantı
01.01.196013.01.1992 (32 yaş)
4 Məhərrəm Seyidov.jpg Məhərrəm Mirəziz oğlu
Seyidov
[1]
Naxçıvan MR, Şərur rayon Daxili İşlər
Şöbəsinin nəznində mühafizə
şöbəsinin baş inspektoru, milis kapitanı
07.09.195219.01.1990 (37 yaş)
5 Mikayıl Cəbrayılov.jpg Mikayıl Əhmədiyyə oğlu
Cəbrayılov
[1]
Şəki şəhər Daxili İşlər Şöbəsinin
sahə inspektoru, milis baş leytenantı
27.04.195215.12.1990 (38 yaş)
6 Nofəl Quliyev (şəhid).jpg Nofəl Zahid oğlu
Quliyev
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfəri, milis starşinası
04.10.196313.12.1991 (28 yaş)
7 Səfəralı Məmmədov.jpg Səfəralı Qurban oğlu
Məmmədov
[1]
Ağdam rayon Daxili İşlər Şöbəsinin
taqım komandiri, milis leytenantı
16.10.196316.02.1992 (28 yaş)
8 Valeh Müslümov.jpg Valeh Əlirza oğlu
Müslümov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfəri, milis serjantı
02.09.196814.04.1992 (23 yaş)
9 Vüqar Hüseynov.jpg Vüqar Tofiq oğlu
Hüseynov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfəri, milis baş serjantı
20.06.196920.07.1991 (22 yaş)
10 Yuri Kovalyov.jpg Yuri Petro oğlu
Kovalyov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfər, milis starşinası
29.11.196503.09.1991 (25 yaş)
11 Yusif Əliyev.jpg Yusif Əliyusif oğlu
Əliyev
[1]
Bakı şəhəri Daxili İşlər İdarəsi Polis
Qoşun Komandirləri Akademiyasının
3-cü rotasının milis nəfəri, sıravi
02.12.196924.09.1991 (21 yaş)
12 Albert Aqarunov.jpg Albert Aqarun oğlu
Aqarunov
[2]
07.06.1992 AR Müdafəi Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
tank komandiri
13 Aqil Quliyev (milli qəhrəman).jpg Aqil Sahib oğlu
Quliyev
[2]
AR Müdafəi Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
leytenant
14 Canpolad Rzayev.jpg Canpolad Yaqub oğlu
Rzayev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
leytenant, tank komandiri
15 Cəlil Səfərov.jpg Cəlil Əziz oğlu
Səfərov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
kapitan
16 Elgiz Kərimov.jpg Elgiz Kərim oğlu
Kərimov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
17 Fərhad Hümbətov.jpg Fərhad Qəmbər oğlu
Hümbətov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
18 Fəxrəddin Musayev.jpg Fəxrəddin Musa oğlu
Musayev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
19 Fikrət Hacıyev.jpg Fikrət Əli oğlu
Hacıyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
20 Firudin Şamoyev.jpg Firudin İsa oğlu
Şamoyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
21 Mehman Səyyadov.jpg Mehman Qəzənfər oğlu
Səyyadov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
22 Mərfəy Nəsibov.jpg Mərfət Əhməd oğlu
Nəsibov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
23 Naiq Yusifov.jpg Naiq Nəsir oğlu
Yusifov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
24 Pərviz Səmədov.jpg Pərviz Əbdüləhəd oğlu
Səmədov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
25 Ramiz Qəmbərov.jpg Ramiz Bulud oğlu
Qəmbərov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
26 Riad Əhmədov.jpg Riad Fikrət oğlu
Əhmədov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
baş polkovnik
27 Səfiyar Behbudov.jpg Səfiyar Abuzər oğlu
Behbudov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
kiçik leytenant, taqım komandiri
28 Sərxan Ocaqverdiyev.jpg Sərxan Surxay oğlu
Ocaqverdiyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
29 Şahlar Hüseynov.jpg Şahlar İsa oğlu
Hüseynov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
30 Tofiq Hüseynov.jpg Tofiq Mirsiyab oğlu
Hüseynov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
31 Yevgeni Karlov.jpg Yevgeni Nikolay oğlu
Karlov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
kapitan
32 Yunis Əliyev.jpg Yunis Əskər oğlu
Əliyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
33 Etibar Hacıyev.jpg Etibar Firuddin oğlu
Hacıyev
[3]
23.06.1992 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
34 Kazımağa Kərimov.jpg Kazımağa Mövsüm oğlu
Kərimov
[3]
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
35 Maşallah Abdullayev.jpg Maşallah Babakişi oğlu
Abdullayev
[3]
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
leytenant
36 Məhəmməd Həsənov.jpg Məhəmməd Ələsgər oğlu
Həsənov
[3]
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
37 Şahin Tağıyev.jpg Şahin Talıb oğlu
Tağıyev
[3]
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
kapitan
38 Şikar Şikarov.jpg Şikar Şükür oğlu
Şikarov
[3]
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
baş polkovnik
39 Anatoli Davidoviç.jpg Anatoli Nikolay oğlu
Davidoviç
[4]
03.07.1992 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
mayor
28.03.196513.06.1992 (27 yaş)
40 Səyavuş Həsənov.jpg Səyavuş Həsən oğlu
Həsənov
[5]
21.07.1992 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
41 Seymur Məmmədov.jpg Seymur Qəhrəman oğlu
Məmmədov
[6]
11.08.1992 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
42 Əlabbas İsgəndərov.jpg Əlabbas Qara oğlu
İsgəndərov
[7]
13.08.1992 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
43 Hikmət Nəzərli.jpg Hikmət Baba oğlu
Nəzərli
[8]
09.09.1992 Daxili İşlər Nazirliyinin yanğından mühafizə
idarəsinin əməkdaşı
44 Cavanşir Rəhimov.jpg Cavanşir İzzət oğlu
Rəhimov
[9]
14.09.1992 AR Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
sıravi
45 Ruslan Polovinko.jpg Ruslan Aleksandr oğlu
Polovinko
[9]
AR Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
leytenant
46 Sergey Senyuşkin.jpg Sergey Aleksandr oğlu
Senyuşkin
[9]
AR Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
mayor
47 Yavər Əliyev.jpg Yavər Yaqub oğlu
Əliyev
[9]
AR Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
kapitan
48 Zakir Məcidov.jpg Zakir Nüsrət oğlu
Məcidov
[9]
AR Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
49 Əli Məmmədov.jpg Əli Hüseyn oğlu
Məmmədov
[10]
19.10.1992 Bakı şəhəri Daxil İşlər Baş İdarəsinin əməkdaşı,
polis serjantı
50 İlqar İsmayılov.jpg İlqar Sədi oğlu
İsmayılov
[10]
Binəqədi Rayon Polis İdarəsinin cinayət axtarışı
üzrə əməliyyat müvəkkili, polis kapitanı
51 Tahir Həsənov.jpg Tahir Tofiq oğlu
Həsənov
[10]
Daxili İşlər Nazirliyinin xüsusi təyinatlı polis
dəstəsinin əməkdaşı, polis serjantı
52 Ənvər Arazov.jpg Ənvər Talış oğlu
Arazov
[11]
06.11.1992 AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, alay
komandiri, kapitan
53 Fəxrəddin Nəcəfov.jpg Fəxrəddin Vilayəddin oğlu
Nəcəfov
[11]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, alayın
böyük komandiri, baş leytenant
54 İqor Makeyev.jpg İqor Vladimir oğlu
Makeyev
[11]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, sıravi
55 Mətləb Quliyev.jpg Mətləb Kamran oğlu
Quliyev
[11]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, taqım
komandiri, baş leytenant
56 Ruslan Muradov.jpg Ruslan Həmid oğlu
Muradov
[11]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, sıravi
57 Səxavət Məhərrəmov.jpg Səxavət Ələmdar oğlu
Məhərrəmov
[11]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, sıravi
58 Salatın Əsgərova.jpg Salatın Əziz qızı
Əsgərova (Xələfova)
[12]
"Молодежь Азербайджана" (az. Azərbaycan
gənci)
qəzetinin müxbiri
59 Alı Mustafayev.jpg Alı Mustafa oğlu
Mustafayev
[12]
AR Dövlət Teleradio Şirkətinin "Günün ekranı"
baş redaksiyasının şöbə müdiri
60 Çingiz Mustafayev.jpg Çingiz Fuad oğlu
Mustafayev
[12]
AR Dövlət Teleradio Şirkəti "215-KL"
studiyasının telejurnalisti
61 Əliyar Əliyev (milli qəhrəman).jpg Əliyar Yusif oğlu
Əliyev
[13]
10.11.1992
62 Ərəstun Mahmudov (milli qəhrəman).jpg Ərəstun İsfəndi oğlu
Mahmudov
[14]
25.11.1992
63 Əsəd Əsədov (milli qəhrəman).jpg Əsəd Soltan oğlu
Əsədov
[14]
64 Hikmət Muradov (milli qəhrəman).jpg Hikmət Oqtay oğlu
Muradov
[14]
65 Səfa Axundov (milli qəhrəman).jpg Səfa Fətulla oğlu
Axundov
[14]
66 Viktor Seryogin (milli qəhrəman).jpg Viktor Vasiliy oğlu
Seryogin
[14]
67 Fəxrəddin Şahbazov (milli qəhrəman).jpg Fəxrəddin İbrahim oğlu
Şahbazov
[15]
04.12.1992
68 Asif Məhərrəmov.jpg Asif Yusif oğlu
Məhərrəmov
[16]
07.12.1992
69 Aslan Atakişiyev.jpg Aslan Qabil oğlu
Atakişiyev
[16]
70 Bəylər Ağayev.jpg Bəylər Tapdıq oğlu
Ağayev
[16]
71 Baxşeyiş Paşayev.jpg Baxşeyiş Xanəhməd oğlu
Paşayev
[16]
72 Ələkbər Əliyev.jpg Ələkbər Həsən oğlu
Əliyev
[16]
73 İxtiyar Qasımov (milli qəhrəman).jpg İxtiyar Qasım oğlu
Qasımov
[16]
74 Rövşən Əliyev (milli qəhrəman).jpg Rövşən Nəriman oğlu
Əliyev
[16]
75 Yunis Nəcəfov (milli qəhrəman).jpg Yunis İsa oğlu
Nəcəfov
[16]
76 Mirəsgər Seyidov (milli qəhrəman).jpg Mirəsgər Mir Abdulla oğlu
Seyidov
[17]
18.12.1992

1993-cü il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
77 Aqil Məmmədov.jpg Aqil Səməd oğlu
Məmmədov
[18]
05.02.1993 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
78 Əsəd Əhmədov.jpg Əsəd Cəlal oğlu
Əhmədov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, starşina
79 Kamil Nəsibov.jpg Kamil Balədə oğlu
Nəsibov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, baş leytenant
80 Məzahir Rüstəmov.jpg Məzahir İzzət oğlu
Rüstəmov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, leytenant
81 Muxtar Qasımov.jpg Muxtar Cahid oğlu
Qasımov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, tibbi xidmət kapitanı
82 Niyazi Aslanov.jpg Niyazi Şərəfxan oğlu
Aslanov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
83 Qasım Rzayev.jpg Qasım Qara oğlu
Rzayev
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
84 Şövqiyar Abdullayev.jpg Şövqiyar Cəmil oğlu
Abdullayev
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, starşina
85 Tahir Bağırov.jpg Tahir Əminağa oğlu
Bağırov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, baş serjant
86 Zakir Yusifov.jpg Zakir Tofiq oğlu
Yusifov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, mayor
87 Allahverdi Bağırov.jpg Allahverdi Teymur oğlu
Bağırov
[19]
24.02.1993 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
88 Vəzir Orucov.jpg Vəzir Surxay oğlu
Orucov
[20]
27.03.1993 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, tabor komandirinin
müavini
89 Yusif Mirzəyev.jpg Yusif Vəli oğlu
Mirzəyev
[20]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, briqada komandirinin
müavini
90 Kərəm Mirzəyev.jpg Kərəm Ərşad oğlu
Mirzəyev
[21]
11.05.1993 Qubadlı rayon polis şöbəsinin polis
sahə müvəkkili, polis baş leytanantı
91 Oqtay Güləliyev.jpg Oqtay Güləli oğlu
Güləliyev
[21]
Laçın rayon polis şöbəsinin
post-patrul xidməti batalyonunun
rota komandiri, polis baş leytenantı
92 Vasili Əliyev.jpg Vasili Əhməd oğlu
Əliyev
[21]
Qubadlı rayon polis şöbəsinin
starşinası
93 Etibar Əliyev.jpg Etibar Böyükağa oğlu
Əliyev
[22]
24.08.1993 Lənkəran şəhər əhaliyə məişət
xidməti idarəsinin dülgəri
94 Paşa Təhməzov.jpg Paşa Qurban oğlu
Təhməzov
[22]
Lənkəran şəhər əhaliyə məişət
xidməri idarəsinin işçisi
95 Sultanağa Bayramov.jpg Sultanağa Nəhmət oğlu
Bayramov
[22]
AR Müdafiə Nazirliyinin Lənkəran
hərbi hospitalının rentgentexniki
96 Gültəkin Əsgərova.jpg Gültəkin Məlik qızı
Əsgərova
[23]
20.11.1993 Respublikası Klinik Uroloji
Xəstəxanasının həkimi, anestezioloq-
reanimatoloq

1994-cü il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
97 Etibar Beylər oğlu İsmayılov 05.01.1994 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
98 İbrahim İsmayıl oğlu Məmmədov 20.06.1994

1995-ci il[redaktə | əsas redaktə]

2009-cu il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Elton İsgəndərov.jpg Elton Xaləddin oğlu
İsgəndərov
[24]
25.06.2009 AR Sərhəd Xidmətinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
21.10.199018.06.2009 (18 yaş)

2010-cu il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Mübariz İbrahimov.jpg Mübariz Ağakərim oğlu
İbrahimov
[25]
22.07.2010 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi
qulluqçusu, gizir
07.02.198818.06.2010 (22 yaş)

2016-cı il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Murad Mirzəyev.jpg Murad Telman oğlu
Mirzəyev
19.04.2016 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi
qulluqçusu, polkovnik-leytenant
31.03.197602.04.2016 (40 yaş)
Samid İmanov.jpg Samid Gülağa oğlu
İmanov
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi
qulluqçusu, mayor
14.10.198102.04.2016 (34 yaş)
Şükür Həmidov.jpeg Şükür Nəriman oğlu
Həmidov
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi
qulluqçusu, polkovnik-leytenant

Məhrum edilənlər[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Təltif tarixi Fəaliyyəti Məhrum olunma səbəbi
1 Rasim Ağa oğlu
Əkbərov
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
kapitan
Rasim Əkbərov 2000-ci ildə dövlət çevrilişinə
cəhdə hazırlıq ittihamı ilə həbs olundu və 15
il müddətinə azadlıqdan məhrum olundu.
2008-ci ildə İlham Əliyev tərəfinfən əfv olundu.

2001-ci ildə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı"
adından məhrum olundu.

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının bir qrup əməkdaşına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İsa Qəmbərovun 6 iyun 1992-ci il tarixli 831 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7467. İstifadə tarixi: 6 iyun 1992.
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 2,20 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İsa Qəmbərovun 7 iyun 1992-ci il tarixli 833 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7468. İstifadə tarixi: 7 iyun 1992.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 23 iyun 1992-ci il tarixli 6 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7239. İstifadə tarixi: 23 iyun 1992.
  4. "Anatoli Nikolay oğlu Davidoviçə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 3 iyul 1992-ci il tarixli 24 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7479. İstifadə tarixi: 3 iyul 1992.
  5. "Səyavuş Həsən oğlu Həsənova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 21 iyul 1992-ci il tarixli 69 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7548. İstifadə tarixi: 21 iyul 1992.
  6. "Seymur Qəhrəman oğlu Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 11 avqust 1992-ci il tarixli 131 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7627. İstifadə tarixi: 11 avqust 1992.
  7. "Əlabbas Qara oğlu İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 13 avqust 1992-ci il tarixli 135 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7631. İstifadə tarixi: 13 avqust 1992.
  8. "Hikmət Baba oğlu Nəzərli "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 9 sentyabr 1992-ci il tarixli 178 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7716. İstifadə tarixi: 9 sentyabr 1992.
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 "Azərbaycan Respublikası Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 14 sentyabr 1992-ci il tarixli 204 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7789. İstifadə tarixi: 14 sentyabr 1992.
  10. 10,0 10,1 10,2 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 19 oktyabr 1992-ci il tarixli 273 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7883. İstifadə tarixi: 19 oktyabr 1992.
  11. 11,0 11,1 11,2 11,3 11,4 11,5 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 290 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7838. İstifadə tarixi: 6 noyabr 1992.
  12. 12,0 12,1 12,2 "Salatın Əziz qızı Əsgərovaya, Alı Mustafa oğlu Mustafayevə və Çingiz Fuad oğlu Mustafayevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 294 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7839. İstifadə tarixi: 6 noyabr 1992.
  13. "Əliyar Yusif oğlu Əliyevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 10 noyabr 1992-ci il tarixli 301 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7847. İstifadə tarixi: 10 noyabr 1992.
  14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 ""Azərbaycan Hava Yolları" Dövlət Konserni əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 25 noyabr 1992-ci il tarixli 337 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/8045. İstifadə tarixi: 25 noyabr 1992.
  15. "Fəxrəddin İbrahim oğlu Şahbazova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 4 dekabr 1992-ci il tarixli 344 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7983. İstifadə tarixi: 4 dekabr 1992.
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 16,5 16,6 16,7 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 7 dekabr 1992-ci il tarixli 350 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7985. İstifadə tarixi: 7 dekabr 1992.
  17. "Mirəsgər Mir Abdulla oğlu Seyidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 18 dekabr 1992-ci il tarixli 367 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/7999. İstifadə tarixi: 18 dekabr 1992.
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 18,4 18,5 18,6 18,7 18,8 18,9 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 5 fevral 1993-cü il tarixli 457 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/8112. İstifadə tarixi: 5 fevral 1993.
  19. "Allahverdi Teymur oğlu Bağırova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 24 fevral 1993-cü il tarixli 467 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/8189. İstifadə tarixi: 24 fevral 1993.
  20. 20,0 20,1 "Yusif Vəli oğlu Mirzəyevə və Vəzir Surxay oğlu Orucova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 27 mart 1993-cü il tarixli 495 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/8133. İstifadə tarixi: 27 mart 1993.
  21. 21,0 21,1 21,2 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 11 may 1993-cü il tarixli 599 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/8347. İstifadə tarixi: 11 may 1993.
  22. 22,0 22,1 22,2 "Etibar Böyükağa Əliyevə, Paşa Qurban oğlu Təhməzova və Sultanağa Nəhmət oğlu Bayramova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 24 avqust 1993-cü il tarixli 740 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/8581. İstifadə tarixi: 24 avqust 1993.
  23. "Gültəkin Məlik qızı Əsgərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 20 noyabr 1993-cü il tarixli 31 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/8695. İstifadə tarixi: 20 noyabr 1993.
  24. "Elton Xaləddin oğlu İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 25 iyun 2009-cu il tarixli 349 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/17913. İstifadə tarixi: 25 iyun 2009.
  25. "Mübariz Ağakərim oğlu İbrahimova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 22 iyul 2010-cu il tarixli 1039 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az. http://e-qanun.az/framework/19887. İstifadə tarixi: 22 iyul 2010.