Azərbaycanın Milli Qəhrəmanlarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycanın Milli Qəhrəmanlarının siyahısı

Azərbaycanın Milli Qəhrəmanları[redaktə | əsas redaktə]

1992-ci il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
1 Əlif Hacıyev (milli qəhrəman).jpg Əlif Lətif oğlu
Hacıyev
[1]
06.06.1992 Xocalı hava limanı xətt daxili işlər
bölməsinin rəisi, milis mayoru
24.06.195325.02.1992 (38 yaş)
2 İlham Əliyev (milli qəhrəman).jpg İlham Müzəffər oğlu
Əliyev
[1]
Gəncə şəhəri, Nizami rayon Daxili İşlər
Şöbəsinin nəznində cinayət axtarış
bölməsinin əməliyyat müvəkkili,
milis leytenantı
05.05.196119.08.1990 (25 yaş)
3 Mehdi Abbasov.jpg Mehdi Yusif oğlu
Abbasov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
rota komandiri, milis baş leytenantı
01.01.196013.01.1992 (32 yaş)
4 Məhərrəm Seyidov.jpg Məhərrəm Mirəziz oğlu
Seyidov
[1]
Naxçıvan MR, Şərur rayon Daxili İşlər
Şöbəsinin nəznində mühafizə
şöbəsinin baş inspektoru, milis kapitanı
07.09.195219.01.1990 (37 yaş)
5 Mikayıl Cəbrayılov.jpg Mikayıl Əhmədiyyə oğlu
Cəbrayılov
[1]
Şəki şəhər Daxili İşlər Şöbəsinin
sahə inspektoru, milis baş leytenantı
27.04.195215.12.1990 (38 yaş)
6 Nofəl Quliyev.jpg Nofəl Zahid oğlu
Quliyev
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfəri, milis starşinası
04.10.196313.12.1991 (28 yaş)
7 Səfəralı Məmmədov.jpg Səfəralı Qurban oğlu
Məmmədov
[1]
Ağdam rayon Daxili İşlər Şöbəsinin
taqım komandiri, milis leytenantı
16.10.196316.02.1992 (28 yaş)
8 Valeh Müslümov.jpg Valeh Əlirza oğlu
Müslümov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfəri, milis serjantı
02.09.196814.04.1992 (23 yaş)
9 Vüqar Hüseynov (milli qəhrəman).jpg Vüqar Tofiq oğlu
Hüseynov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfəri, milis baş serjantı
20.06.196920.07.1991 (22 yaş)
10 Yuri Kovalyov.jpg Yuri Petro oğlu
Kovalyov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfər, milis starşinası
29.11.196503.09.1991 (25 yaş)
11 Yusif Əliyev.jpg Yusif Əliyusif oğlu
Əliyev
[1]
Bakı şəhəri Daxili İşlər İdarəsi Polis
Qoşun Komandirləri Akademiyasının
3-cü rotasının milis nəfəri, sıravi
02.12.196924.09.1991 (21 yaş)
12 Albert Aqarunov.jpg Albert Aqarun oğlu
Aqarunov
[2]
07.06.1992 AR Müdafəi Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
tank komandiri
25.04.1969 - 08.05.1992 (23 yaş)
13 Aqil Quliyev (milli qəhrəman).jpg Aqil Sahib oğlu
Quliyev
[2]
AR Müdafəi Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
leytenant
19.09.1963 - 26.02.1992 (28 yaş)
14 Canpolad Rzayev.jpg Canpolad Yaqub oğlu
Rzayev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
leytenant, tank komandiri
26.02.1968 - 26.02.1992 (24 yaş)
15 Cəlil Səfərov.jpg Cəlil Əziz oğlu
Səfərov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
kapitan
28.01.1962 - 15.05.1992 (30 yaş)
16 Elgiz Kərimov.jpg Elgiz Kərim oğlu
Kərimov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
05.01.1971 - 12.03.1992 (21 yaş)
17 Fərhad Hümbətov.jpg Fərhad Qəmbər oğlu
Hümbətov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
10.10.1968 - 29.03.1992 (23 yaş)
18 Fəxrəddin Musayev.jpg Fəxrəddin Musa oğlu
Musayev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
30.07.1957 - 11.04.1992 (34 yaş)
19 Fikrət Hacıyev.jpg Fikrət Əli oğlu
Hacıyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
19.05.1964 - 05.05.1992 (27 yaş)
20 Firudin Şamoyev.jpg Firudin İsa oğlu
Şamoyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
07.02.1962 - 13.04.1992 (30 yaş)
21 Mehman Səyyadov.jpg Mehman Qəzənfər oğlu
Səyyadov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
21.11.1972 - 09.05.1992 (19 yaş)
22 Mərfəy Nəsibov.jpg Mərfət Əhməd oğlu
Nəsibov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
22.05.1972 - 28.01.1992 (19 yaş)
23 Naiq Yusifov.jpg Naiq Nəsir oğlu
Yusifov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
05.01.1970 - 24.05.1992 (22 yaş)
24 Pərviz Səmədov.jpg Pərviz Əbdüləhəd oğlu
Səmədov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
05.05.1970 - 15.05.1992 (22 yaş)
25 Ramiz Qəmbərov.jpg Ramiz Bulud oğlu
Qəmbərov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
02.06.1962 - 30.04.1992 (29 yaş)
26 Riad Əhmədov.jpg Riad Fikrət oğlu
Əhmədov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
baş polkovnik
20.12.1956 - 25.01.1992 (35 yaş)
27 Səfiyar Behbudov.jpg Səfiyar Abuzər oğlu
Behbudov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
kiçik leytenant, taqım komandiri
18.06.1967 - 21.03.1992 (24 yaş)
28 Sərxan Ocaqverdiyev.jpg Sərxan Surxay oğlu
Ocaqverdiyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
16.07.1967 - 05.05.1992 (24 yaş)
29 Şahlar Hüseynov.jpg Şahlar İsa oğlu
Hüseynov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
26.10.1968 - 10.04.1992 (23 yaş)
30 Tofiq Hüseynov.jpg Tofiq Mirsiyab oğlu
Hüseynov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
19.04.1954 - 26.02.1992 (37 yaş)
32 Yunis Əliyev.jpg Yunis Əskər oğlu
Əliyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
09.10.1958 - 05.05.1992 (33 yaş)
33 Etibar Hacıyev.jpg Etibar Firuddin oğlu
Hacıyev
[3]
23.06.1992 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
05.04.1971 - 15.06.1992 (21 yaş)
34 Kazımağa Kərimov.jpg Kazımağa Mövsüm oğlu
Kərimov
[3]
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
01.09.1951 - 15.06.1992 (40 yaş)
35 Maşallah Abdullayev.jpg Maşallah Babakişi oğlu
Abdullayev
[3]
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
leytenant
27.05.1950 -
36 Məhəmməd Həsənov.jpg Məhəmməd Ələsgər oğlu
Həsənov
[3]
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
09.08.1959 -
37 Şahin Tağıyev.jpg Şahin Talıb oğlu
Tağıyev
[3]
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
kapitan
03.02.1949 -
38 Şikar Şikarov.jpg Şikar Şükür oğlu
Şikarov
[3]
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
baş polkovnik
03.12.1953 - 13.06.1992 (38 yaş)
39 Anatoli Davidoviç.jpg Anatoli Nikolay oğlu
Davidoviç
[4]
03.07.1992 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
mayor
28.03.196513.06.1992 (27 yaş)
40 Səyavuş Həsənov.jpg Səyavuş Həsən oğlu
Həsənov
[5]
21.07.1992 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
20.01.1964 - 25.06.1992 (28 yaş)
41 Seymur Məmmədov.jpg Seymur Qəhrəman oğlu
Məmmədov
[6]
11.08.1992 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
18.09.1971 - 01.04.1992 (20 yaş)
42 Əlabbas İsgəndərov.jpg Əlabbas Qara oğlu
İsgəndərov
[7]
13.08.1992 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
25.07.1958 - 04.03.1992 (33 yaş)
43 Hikmət Nəzərli.jpg Hikmət Baba oğlu
Nəzərli
[8]
09.09.1992 Daxili İşlər Nazirliyinin yanğından mühafizə
idarəsinin əməkdaşı
07.03.1966 - 26.02.1992 (25 yaş)
44 Cavanşir Rəhimov.jpg Cavanşir İzzət oğlu
Rəhimov
[9]
14.09.1992 AR Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
sıravi
05.06.1973 - 06.08.1992 (19 yaş)
45 Ruslan Polovinko.jpg Ruslan Aleksandr oğlu
Polovinko
[9]
AR Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
leytenant
21.10.1969 - 06.08.1992 (22 yaş)
46 Sergey Senyuşkin.jpg Sergey Aleksandr oğlu
Senyuşkin
[9]
AR Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
mayor
15.09.1957 - 29.02.1992(34 yaş)
47 Yavər Əliyev.jpg Yavər Yaqub oğlu
Əliyev
[9]
AR Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
kapitan
27.06.1956 - 29.02.1992 (35 yaş)
48 Zakir Məcidov.jpg Zakir Nüsrət oğlu
Məcidov
[9]
AR Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
26.06.1959 - 06.08.1992 (36 yaş)
49 Əli Məmmədov.jpg Əli Hüseyn oğlu
Məmmədov
[10]
19.10.1992 Bakı şəhəri Daxil İşlər Baş İdarəsinin əməkdaşı,
polis serjantı
11.08.1955 - 01.10.1992 (37 yaş)
50 İlqar İsmayılov.jpg İlqar Sədi oğlu
İsmayılov
[10]
Binəqədi Rayon Polis İdarəsinin cinayət axtarışı
üzrə əməliyyat müvəkkili, polis kapitanı
29.03.1959 - 01.10.1992 (33 yaş)
51 Tahir Həsənov.jpg Tahir Tofiq oğlu
Həsənov
[10]
Daxili İşlər Nazirliyinin xüsusi təyinatlı polis
dəstəsinin əməkdaşı, polis serjantı
22.02.1970 - 02.09.1992 (22 yaş)
52 Ənvər Arazov.jpg Ənvər Talış oğlu
Arazov
[11]
06.11.1992 AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, alay
komandiri, kapitan
02.12.1953 - 02.11.1992 (33 yaş)
53 Fəxrəddin Nəcəfov.jpg Fəxrəddin Vilayəddin oğlu
Nəcəfov
[11]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, alayın
böyük komandiri, baş leytenant
31.03.1967 - 04.09.1992 (25 yaş)
54 İqor Makeyev.jpg İqor Vladimir oğlu
Makeyev
[11]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, sıravi 27.10.1971 - 02.08.1992 (20 yaş)
55 Mətləb Quliyev.jpg Mətləb Kamran oğlu
Quliyev
[11]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, taqım
komandiri, baş leytenant
06.01.1959 - 31.08.1992 (33 yaş)
56 Ruslan Muradov.jpg Ruslan Həmid oğlu
Muradov
[11]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, sıravi 27.06.1973 - 22.08.1992 (19 yaş)
57 Səxavət Məhərrəmov.jpg Səxavət Ələmdar oğlu
Məhərrəmov
[11]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, sıravi 05.12.1973 - 27.06.1992 ( 18 yaş)
58 Salatın Əsgərova.jpg Salatın Əziz qızı
Əsgərova (Xələfova)
[12]
"Молодежь Азербайджана" (az. Azərbaycan
gənci)
qəzetinin müxbiri
16.12.1961 - 09.01.1991 (29 yaş)
59 Alı Mustafayev.jpg Alı Mustafa oğlu
Mustafayev
[12]
AR Dövlət Teleradio Şirkətinin "Günün ekranı"
baş redaksiyasının şöbə müdiri
14.04.1952 - 20.11.1991 (39 yaş)
60 Çingiz Mustafayev.jpg Çingiz Fuad oğlu
Mustafayev
[12]
AR Dövlət Teleradio Şirkəti "215-KL"
studiyasının telejurnalisti
29.08.1960 - 15.061992 (31 yaş)
61 Əliyar Əliyev (milli qəhrəman).jpg Əliyar Yusif oğlu
Əliyev
[13]
10.11.1992 14.12.1957 - 03.09.1992 (34 yaş)
62 Ərəstun Mahmudov (milli qəhrəman).jpg Ərəstun İsfəndi oğlu
Mahmudov
[14]
25.11.1992 23.02.1957 - 28.01.1992 (34 yaş)
63 Əsəd Əsədov (milli qəhrəman).jpg Əsəd Soltan oğlu
Əsədov
[14]
22.04.1956 - 29.09.1991 (27 yaş)
64 Hikmət Muradov (milli qəhrəman).jpg Hikmət Oqtay oğlu
Muradov
[14]
23.01.1969 - 29.09.1991 (22 yaş)
65 Səfa Axundov (milli qəhrəman).jpg Səfa Fətulla oğlu
Axundov
[14]
19.06.1958 - 28.01.1992 (33 yaş)
66 Viktor Seryogin (milli qəhrəman).jpg Viktor Vasili oğlu
Seryogin
[14]
23.04.1944 - 28.01.1992 (47 yaş)
67 Fəxrəddin Şahbazov (milli qəhrəman).jpg Fəxrəddin İbrahim oğlu
Şahbazov
[15]
04.12.1992 22.01.1950 - 20.11.1991 (41 yaş)
68 Asif Məhərrəmov.jpg Asif Yusif oğlu
Məhərrəmov
[16]
07.12.1992 26.07.1952 - 01.07.1994 (41 yaş)
69 Aslan Atakişiyev.jpg Aslan Qabil oğlu
Atakişiyev
[16]
16.08.1953 - 07.08.1992 (38 yaş)
70 Bəylər Ağayev.jpg Bəylər Tapdıq oğlu
Ağayev
[16]
03.02.1969 - 06.08.1992 (23 yaş)
71 Baxşeyiş Paşayev.jpg Baxşeyiş Xanəhməd oğlu
Paşayev
[16]
01.05.1936 - 12.07.1992 (56 yaş)
72 Ələkbər Əliyev.jpg Ələkbər Həsən oğlu
Əliyev
[16]
22.12.1955 - 07.08.1992 (36 yaş)
73 İxtiyar Qasımov (milli qəhrəman).jpg İxtiyar Qasım oğlu
Qasımov
[16]
22.03.1970 - 14.07.1992 (22 yaş)
74 Rövşən Əliyev (milli qəhrəman).jpg Rövşən Nəriman oğlu
Əliyev
[16]
30.08.1972 - 14.06.1992 (19 yaş)
75 Yunis Nəcəfov (milli qəhrəman).jpg Yunis İsa oğlu
Nəcəfov
[16]
31.08.1967 - 24.08.1992 ( 24 yaş)
76 Mirəsgər Seyidov (milli qəhrəman).jpg Mirəsgər Mir Abdulla oğlu
Seyidov
[17]
18.12.1992 06.02.1970 - 14.06.1992 (22 yaş)

1993-cü il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
77 Aqil Məmmədov.jpg Aqil Səməd oğlu
Məmmədov
[18]
05.02.1993 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
30.07.1969 - 07.08.1993 (24 yaş)
78 Əsəd Əhmədov.jpg Əsəd Cəlal oğlu
Əhmədov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, starşina
15.07.1970 - 31.07.1993 (22 yaş)
79 Kamil Nəsibov.jpg Kamil Balədə oğlu
Nəsibov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, baş leytenant
08.10.1946 - 29.06.1993 (45 yaş)
80 Məzahir Rüstəmov.jpg Məzahir İzzət oğlu
Rüstəmov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, leytenant
02.03.1960 - 06.08.1993 (32 yaş)
81 Muxtar Qasımov.jpg Muxtar Cahid oğlu
Qasımov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, tibbi xidmət kapitanı
10.01.1958 - 16.06.1993 (34 yaş)
82 Niyazi Aslanov.jpg Niyazi Şərəfxan oğlu
Aslanov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
25.12.1960 - 04.05.1992 (31 yaş)
83 Qasım Rzayev.jpg Qasım Qara oğlu
Rzayev
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər

05.05.1970 -14.05.1992 ( 22 yaş)

84 Şövqiyar Abdullayev.jpg Şövqiyar Cəmil oğlu
Abdullayev
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, starşina
05.04.1969 - 27.08.1992 ( 23 yaş)
85 Tahir Bağırov.jpg Tahir Əminağa oğlu
Bağırov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, baş serjant
14.07.1957 - 11.10.1992 ( 35 yaş)
86 Zakir Yusifov.jpg Zakir Tofiq oğlu
Yusifov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, mayor
29.09.1956 - 11.10.1992 ( 36 yaş)
87 Allahverdi Bağırov.jpg Allahverdi Teymur oğlu
Bağırov
[19]
24.02.1993 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
22.04.1946 - 14.06.1992 (46 yaş)
88 Vəzir Orucov.jpg Vəzir Surxay oğlu
Orucov
[20]
27.03.1993 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, tabor komandirinin
müavini
26.12.1956 - 22.03.1993 (36 yaş)
89 Yusif Mirzəyev.jpg Yusif Vəli oğlu
Mirzəyev
[20]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, briqada komandirinin
müavini
23.05.1958 - 19.02.1993 (34 yaş)
90 Kərəm Mirzəyev.jpg Kərəm Ərşad oğlu
Mirzəyev
[21]
11.05.1993 Qubadlı rayon polis şöbəsinin polis
sahə müvəkkili, polis baş leytanantı
20.05.1960 - 01.10.1992 (32 yaş)
91 Oqtay Güləliyev.jpg Oqtay Güləli oğlu
Güləliyev
[21]
Laçın rayon polis şöbəsinin
post-patrul xidməti batalyonunun
rota komandiri, polis baş leytenantı
10.11.1962 - 11.10.1992 (29 yaş)
92 Vasili Əliyev.jpg Vasili Əhməd oğlu
Əliyev
[21]
Qubadlı rayon polis şöbəsinin
starşinası
15.01.1959 - 20.10.1992 (33 yaş)
93 İsgəndər Aznaurov.jpg İsgəndər Söhrab oğlu

Aznaurov

Şəmkir rayonunun Kür qəsəbəsindeki

cihazqayırma zavodunun isçisi

16.08.1956 - 18.04.1993 (36 yaş)
94 Etibar Əliyev.jpg Etibar Böyükağa oğlu
Əliyev
[22]
24.08.1993 Lənkəran şəhər əhaliyə məişət
xidməti idarəsinin dülgəri
11.07.1955 - 23.08.1993 (38 yaş)
95 Paşa Təhməzov.jpg Paşa Qurban oğlu
Təhməzov
[22]
Lənkəran şəhər əhaliyə məişət
xidməri idarəsinin işçisi
23.03.1949 - 23.08.1993 (44 yaş)
96 Sultanağa Bayramov.jpg Sultanağa Nəhmət oğlu
Bayramov
[22]
AR Müdafiə Nazirliyinin Lənkəran
hərbi hospitalının rentgentexniki
17.10.1936 - 23.08.1993 (56 yaş)
97 Gültəkin Əsgərova.jpg Gültəkin Məlik qızı
Əsgərova
[23]
20.11.1993 Respublikası Klinik Uroloji
Xəstəxanasının həkimi, anestezioloq-
reanimatoloq
20.11.1960 - 19.07.1992 (31 yaş)

1994-cü il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
1 Etibar İsmayılov.jpg Etibar Beylər oğlu İsmayılov 05.01.1994 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
29.03.1964 - 04.01.1994 (30 yaş)
2 İbrahim Məmmədov.jpg İbrahim İsmayıl oğlu Məmmədov 20.06.1994 20.12.1958 - 16.02.1994 (36 yaş)
3 Rövşən Əkbərov.jpg Rövşən Telman oğlu Əkbərov 05.10.1994 04.06.1965 -
4 Yelmar Edilov.jpg Yelmar Şahmar oğlu Edilov 16.09.1994 10.04.1946 - 11.04.1994 (48 yaş)
5 Rafael Əsədov (milli qəhrəman).jpg Rafael Əvəz oğlu Əsədov 16.09.1994 27.10.1952 - 12.11.1992 (40 yaş)
6 Sergey Murtuzəliyev.jpg Sergey Murtuzəliyeviç Murtuzəliyev 16.09.1994 17.11.1963 - 30.08.1993 (29 yaş)
7 Elbrus Allahverdiyev.jpg Elbrus Hacı oğlu Allahverdiyev 16.09.1994 27.09.1958 - 16.06.1993 (34 yaş)
8 Rafael Həbibov.jpg Rafael Şərafət oğlu Həbibov 16.09.1994 04.04.1964 - 07.07.1992 (28 yaş)
9 Eldar Məcidov.jpg Eldar Tofiq oğlu Məcidov 16.09.1994 26.08.1965 - 15.05.1992 (26 yaş)
10 Namiq Abdullayev (milli qəhrəman).jpg Namiq Vahid oğlu Abdullayev 16.09.1994 10.05.1974 - 09.02.1993 (18 yaş)

1995-ci il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
101 Yalçın Nəsibov.jpg Yalçın Canhəsən oğlu Nəsirov 04.04.1995 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,əsgər 23.01.1976 - 24.03.1995
102 Arif Qədiməliyev.jpg Arif Maasif oğlu Qədiməliyev 04.04.1995 13.07.1975 - 17.03.1995 (20 yaş)
103 Elşən Hüseynov.jpg Elşən Hüseynov 04.04.1995 30.06.1976 - 17.03.1995 (18 yaş)

1996-cı il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
1 Çingiz Babayev.jpg Çingiz Adil oğlu Babayev 03.11.1996 02.10.1964 - 28.10.1995 (31 yaş)

1997-ci il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
101 Mövsüm Məmmədov.jpg Mövsüm Şahin oğlu Məmmədov 25.02.1997 06.06.1967 -

1999-cu il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
101 Rövşən Rzayev.jpg Rövşən Abdulla oğlu Rzayev 12.01.1999 15.10.1969 - 08.01.1999 (29 yaş)
102 Mixail Slesaryov.jpg Mixail Aleksandroviç Slesaryov 08.05.1955 - 12.04.2014 (58 yaş)

2009-cu il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
104 Elton İsgəndərov.jpg Elton Xaləddin oğlu
İsgəndərov
[24]
25.06.2009 AR Sərhəd Xidmətinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
21.10.199018.06.2009 (18 yaş)

2010-cu il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
105 Mübariz İbrahimov.jpg Mübariz Ağakərim oğlu
İbrahimov
[25]
22.07.2010 AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi
qulluqçusu, gizir
07.02.198818.06.2010 (22 yaş)

2016-cı il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
106 Murad Mirzəyev.jpg Murad Telman oğlu
Mirzəyev
[26]
19.04.2016 A. R. Silahlı Qüvvələrinin
polkovnik-leytenantı
31.03.1976—02.04.2016 (40 yaş)
107 Samid İmanov.jpg Samid Gülağa oğlu
İmanov
[26]
A. R. Silahlı Qüvvələrinin
mayoru
14.10.1981—04.04.2016 (34 yaş)
108 Şükür Həmidov.jpeg Şükür Nəriman oğlu
Həmidov
[26]
A. R. Silahlı Qüvvələrinin
polkovnik-leytenantı
1975

2017-ci il[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
109 Çingiz Qurbanov şehid.jpg Çingiz Salman oğlu
Qurbanov
07.02.2017 AR Silahlı Qüvvələrinin
əsgəri
24.11.1994—29.12.2016 (22 yaş)

Məhrum edilənlər[redaktə | əsas redaktə]

Sıra Foto Təltif tarixi Fəaliyyəti Məhrum olunma səbəbi
1 Surət Hüseynov.jpg Surət Davud oğlu
Hüseynov
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
polkovnik
2 Rasim Əkbərov.jpg Rasim Ağa oğlu
Əkbərov
AR Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçusu,
kapitan

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının bir qrup əməkdaşına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İsa Qəmbərovun 6 iyun 1992-ci il tarixli 831 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  2. 2,00 2,01 2,02 2,03 2,04 2,05 2,06 2,07 2,08 2,09 2,10 2,11 2,12 2,13 2,14 2,15 2,16 2,17 2,18 2,19 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İsa Qəmbərovun 7 iyun 1992-ci il tarixli 833 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 23 iyun 1992-ci il tarixli 6 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  4. "Anatoli Nikolay oğlu Davidoviçə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 3 iyul 1992-ci il tarixli 24 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  5. "Səyavuş Həsən oğlu Həsənova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 21 iyul 1992-ci il tarixli 69 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  6. "Seymur Qəhrəman oğlu Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 11 avqust 1992-ci il tarixli 131 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  7. "Əlabbas Qara oğlu İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 13 avqust 1992-ci il tarixli 135 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  8. "Hikmət Baba oğlu Nəzərli "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 9 sentyabr 1992-ci il tarixli 178 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 "Azərbaycan Respublikası Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 14 sentyabr 1992-ci il tarixli 204 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  10. 10,0 10,1 10,2 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 19 oktyabr 1992-ci il tarixli 273 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  11. 11,0 11,1 11,2 11,3 11,4 11,5 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 290 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  12. 12,0 12,1 12,2 "Salatın Əziz qızı Əsgərovaya, Alı Mustafa oğlu Mustafayevə və Çingiz Fuad oğlu Mustafayevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 294 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  13. "Əliyar Yusif oğlu Əliyevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 10 noyabr 1992-ci il tarixli 301 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 ""Azərbaycan Hava Yolları" Dövlət Konserni əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 25 noyabr 1992-ci il tarixli 337 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  15. "Fəxrəddin İbrahim oğlu Şahbazova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 4 dekabr 1992-ci il tarixli 344 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 16,5 16,6 16,7 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 7 dekabr 1992-ci il tarixli 350 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  17. "Mirəsgər Mir Abdulla oğlu Seyidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 18 dekabr 1992-ci il tarixli 367 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  18. 18,0 18,1 18,2 18,3 18,4 18,5 18,6 18,7 18,8 18,9 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 5 fevral 1993-cü il tarixli 457 nömrəli fərmanı" (azərb.). www.e-qanun.az (1993-02-05).
  19. "Allahverdi Teymur oğlu Bağırova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 24 fevral 1993-cü il tarixli 467 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  20. 20,0 20,1 "Yusif Vəli oğlu Mirzəyevə və Vəzir Surxay oğlu Orucova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 27 mart 1993-cü il tarixli 495 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  21. 21,0 21,1 21,2 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 11 may 1993-cü il tarixli 599 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  22. 22,0 22,1 22,2 "Etibar Böyükağa Əliyevə, Paşa Qurban oğlu Təhməzova və Sultanağa Nəhmət oğlu Bayramova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 24 avqust 1993-cü il tarixli 740 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  23. "Gültəkin Məlik qızı Əsgərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 20 noyabr 1993-cü il tarixli 31 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  24. "Elton Xaləddin oğlu İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 25 iyun 2009-cu il tarixli 349 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  25. "Mübariz Ağakərim oğlu İbrahimova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 22 iyul 2010-cu il tarixli 1039 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.
  26. 26,0 26,1 26,2 "Murad Telman oğlu Mirzəyevə, Samid Gülağa oğlu İmanova və Şükür Nəriman oğlu Həmidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 19 aprel 2016-cı il tarixli 1966 nömrəli fərmanı.". www.e-qanun.az.