Azərbaycanın Milli Qəhrəmanlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycanın Milli Qəhrəmanlarının siyahısı

Siyahı[redaktə | mənbəni redaktə et]

1992[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Əlif Hacıyev (milli qəhrəman).jpg Əlif Lətif oğlu
Hacıyev
[1]
6 iyun 1992 Xocalı hava limanı xətt daxili işlər
bölməsinin rəisi, milis mayoru
24 iyun 1953 – 25 fevral 1992 (38 yaş)
İlham Əliyev (milli qəhrəman).jpg İlham Müzəffər oğlu
Əliyev
[1]
Gəncə şəhəri, Nizami rayon Daxili İşlər
Şöbəsinin nəznində cinayət axtarış
bölməsinin əməliyyat müvəkkili,
milis leytenantı
5 may 1961 – 19 avqust 1990 (25 yaş)
Mehdi Abbasov.jpg Mehdi Yusif oğlu
Abbasov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
rota komandiri, milis baş leytenantı
1 yanvar 1960 – 13 yanvar 1992 (32 yaş)
Məhərrəm Seyidov.jpg Məhərrəm Mirəziz oğlu
Seyidov
[1]
Naxçıvan MR, Şərur rayon Daxili İşlər
Şöbəsinin nəznində mühafizə
şöbəsinin baş inspektoru, milis kapitanı
7 sentyabr 1952 – 19 yanvar 1990 (37 yaş)
Mikayıl Cəbrayılov.jpg Mikayıl Əhmədiyyə oğlu
Cəbrayılov
[1]
Şəki şəhər Daxili İşlər Şöbəsinin
sahə inspektoru, milis baş leytenantı
27 aprel 1952 – 15 dekabr 1990 (38 yaş)
Nofəl Quliyev.jpg Nofəl Zahid oğlu
Quliyev
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfəri, milis starşinası
4 oktyabr 1963 – 13 dekabr 1991 (28 yaş)
Səfəralı Məmmədov.jpg Səfəralı Qurban oğlu
Məmmədov
[1]
Ağdam rayon Daxili İşlər Şöbəsinin
taqım komandiri, milis leytenantı
16 oktyabr 1963 – 16 fevral 1992 (28 yaş)
Valeh Müslümov.jpg Valeh Əlirza oğlu
Müslümov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfəri, milis serjantı
2 sentyabr 1968 – 14 aprel 1992 (23 yaş)
Vüqar Hüseynov (milli qəhrəman).jpg Vüqar Tofiq oğlu
Hüseynov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfəri, milis baş serjantı
20 iyun 1969 – 20 iyul 1991 (22 yaş)
Yuri Kovalyov.jpg Yuri Petro oğlu
Kovalyov
[1]
Xüsusi Təyinatlı Milis Dəstəsinin
milis nəfər, milis starşinası
29 noyabr 1965 – 3 sentyabr 1991 (25 yaş)
Yusif Əliyev.jpg Yusif Əliyusif oğlu
Əliyev
[1]
Bakı şəhəri Daxili İşlər İdarəsi Polis
Qoşun Komandirləri Akademiyasının
3-cü rotasının milis nəfəri, sıravi
2 dekabr 1969 – 24 sentyabr 1991 (21 yaş)
Albert Aqarunov.jpg Albert Aqarun oğlu
Aqarunov
[2]
7 iyun 1992 AR Müdafəi Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
tank komandiri
25 aprel 1969 – 8 may 1992 (23 yaş)
Aqil Quliyev (milli qəhrəman).jpg Aqil Sahib oğlu
Quliyev
[2]
AR Müdafəi Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
leytenant
19 sentyabr 1963 – 26 fevral 1992 (28 yaş)
Canpolad Rzayev.jpg Canpolad Yaqub oğlu
Rzayev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
leytenant, tank komandiri
26 fevral 1968 – 26 fevral 1992 (24 yaş)
Cəlil Səfərov.jpg Cəlil Əziz oğlu
Səfərov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
kapitan
28 yanvar 1962 – 15 may 1992 (30 yaş)
Elgiz Kərimov.jpg Elgiz Kərim oğlu
Kərimov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
5 yanvar 1971 – 12 mart 1992 (21 yaş)
Fərhad Hümbətov.jpg Fərhad Qəmbər oğlu
Hümbətov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
10 oktyabr 1968 – 29 mart 1992 (23 yaş)
Fəxrəddin Musayev.jpg Fəxrəddin Musa oğlu
Musayev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
30 iyul 1957 – 11 aprel 1992 (34 yaş)
Fikrət Hacıyev.jpg Fikrət Əli oğlu
Hacıyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
19 may 1964 – 5 may 1992 (27 yaş)
Firudin Şamoyev.jpg Firudin İsa oğlu
Şamoyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
7 fevral 1962 – 13 aprel 1992 (30 yaş)
Mehman Səyyadov.jpg Mehman Qəzənfər oğlu
Səyyadov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
21 noyabr 1972 – 9 may 1992 (19 yaş)
Mərfəy Nəsibov.jpg Mərfət Əhməd oğlu
Nəsibov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
22 may 1972 – 28 yanvar 1992 (19 yaş)
Mübariz Əhmədov.jpg Mübariz Əlizadə oğlu
Əhmədov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
rota komandiri
1 yanvar 1963 – 24 sentyabr 1992 (29 yaş)
Naiq Yusifov.jpg Naiq Nəsir oğlu
Yusifov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
5 yanvar 1970 – 24 may 1992 (22 yaş)
Pərviz Səmədov.jpg Pərviz Əbdüləhəd oğlu
Səmədov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
5 may 1970 – 15 may 1992 (22 yaş)
Ramiz Qəmbərov.jpg Ramiz Bulud oğlu
Qəmbərov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
2 iyun 1962 – 30 aprel 1992 (29 yaş)
Riad Əhmədov.jpg Riad Fikrət oğlu
Əhmədov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
baş polkovnik
20 dekabr 1956 – 25 yanvar 1992 (35 yaş)
Səfiyar Behbudov.jpg Səfiyar Abuzər oğlu
Behbudov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
kiçik leytenant, taqım komandiri
18 iyun 1967 – 21 mart 1992 (24 yaş)
Sərxan Ocaqverdiyev.jpg Sərxan Surxay oğlu
Ocaqverdiyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
16 iyul 1967 – 5 may 1992 (24 yaş)
Şahlar Hüseynov.jpg Şahlar İsa oğlu
Hüseynov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
26 oktyabr 1968 – 10 aprel 1992 (23 yaş)
Tofiq Hüseynov.jpg Tofiq Mirsiyab oğlu
Hüseynov
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
baş leytenant
19 aprel 1954 – 26 fevral 1992 (37 yaş)
Yunis Əliyev (milli qəhrəman).jpg Yunis Əskər oğlu
Əliyev
[2]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,
əsgər
9 oktyabr 1958 – 5 may 1992 (33 yaş)
Etibar Hacıyev.jpg Etibar Firuddin oğlu
Hacıyev
[3]
23 iyun 1992 Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
əsgər
5 aprel 1971 – 15 iyun 1992 (21 yaş)
Kazımağa Kərimov.jpg Kazımağa Mövsüm oğlu
Kərimov
[3]
Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
baş leytenant
1 sentyabr 1951 – 15 iyun 1992 (40 yaş)
Maşallah Abdullayev.jpg Maşallah Babakişi oğlu
Abdullayev
[3]
Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
leytenant
27 may 1950 –
Məhəmməd Həsənov.jpg Məhəmməd Ələsgər oğlu
Həsənov
[3]
Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
baş leytenant
9 avqust 1959 −18 noyabr 2020
Şahin Tağıyev.jpg Şahin Talıb oğlu
Tağıyev
[3]
Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
kapitan
3 fevral 1949 –
Şikar Şikarov.jpg Şikar Şükür oğlu
Şikarov
[3]
Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
baş polkovnik
3 dekabr 1953 – 13 iyun 1992 (38 yaş)
Anatoli Davidoviç.jpg Anatoli Nikolay oğlu
Davidoviç
[4]
3 iyul 1992 Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
mayor
28 mart 1965 – 13 iyun 1992 (27 yaş)
Səyavuş Həsənov.jpg Səyavuş Həsən oğlu
Həsənov
[5]
21 iyul 1992 Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
əsgər
20 yanvar 1964 – 25 iyun 1992 (28 yaş)
Seymur Məmmədov.jpg Seymur Qəhrəman oğlu
Məmmədov
[6]
11 avqust 1992 Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
əsgər
18 sentyabr 1971 – 1 aprel 1992 (20 yaş)
Əlabbas İsgəndərov.jpg Əlabbas Qara oğlu
İsgəndərov
[7]
13 avqust 1992 Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
əsgər
25 iyul 1958 – 4 mart 1992 (33 yaş)
Eldar Tağızadə.jpg Eldar Abdulla oğlu
Tağızadə
3 sentyabr 1992 Daxili İşlər Nazirliyi, kapitan 6 sentyabr 1963 – 3 iyun 1992
Hikmət Nəzərli.jpg Hikmət Baba oğlu
Nəzərli
[8]
9 sentyabr 1992 Daxili İşlər Nazirliyinin yanğından mühafizə
idarəsinin əməkdaşı
7 mart 1966 – 26 fevral 1992 (25 yaş)
Cavanşir Rəhimov.jpg Cavanşir İzzət oğlu
Rəhimov
[9]
14 sentyabr 1992 Azərbaycan Hərbi Hava Qüvvələri,
sıravi
5 iyun 1973 – 6 avqust 1992 (19 yaş)
Ruslan Polovinko.jpg Ruslan Aleksandr oğlu
Polovinko
[9]
Azərbaycan Hərbi Hava Qüvvələri,
leytenant
21 oktyabr 1969 – 6 avqust 1992 (22 yaş)
Sergey Senyuşkin.jpg Sergey Aleksandr oğlu
Senyuşkin
[9]
Azərbaycan Hərbi Hava Qüvvələri,
mayor
15 sentyabr 1957 – 29 fevral 1992(34 yaş)
Yavər Əliyev.jpg Yavər Yaqub oğlu
Əliyev
[9]
Azərbaycan Hərbi Hava Qüvvələri,
kapitan
27 iyun 1956 – 29 fevral 1992 (35 yaş)
Zakir Məcidov.jpg Zakir Nüsrət oğlu
Məcidov
[9]
Azərbaycan Hərbi Hava Qüvvələri,
baş leytenant
26 iyun 1959 – 6 avqust 1992 (36 yaş)
Ənvər Fərəcov.jpg Ənvər Səyyad oğlu
Fərəcov
8 oktyabr 1992 polis 28 iyun 1952 – 14 sentyabr 1991
Rizvan Teymurov.jpg Rizvan Rəhman oğlu
Teymurov
Daxili İşlər Nazirliyi, polis 16 aprel 1967 – 9 dekabr 1991
Pəhlivan Fərzəliyev.jpg Pəhlivan Əhliman oğlu
Fərzəliyev
baş leytenant 27 sentyabr 1958 – 11 aprel 1992
Şamoy Çobanov.jpg Şamoy Məhyəddin oğlu
Çobanov
polis 19 yanvar 1965 – 19 avqust 1990
Təbriz Xəlilbəyli.jpg Təbriz Xəlil Rza oğlu
Xəlilbəyli
əsgər 12 fevral 1964 – 31 yanvar 1992
Əli Məmmədov (milli qəhrəman).jpg Əli Hüseyn oğlu
Məmmədov
[10]
19 oktyabr 1992 Bakı şəhəri Daxil İşlər Baş İdarəsinin əməkdaşı,
polis serjantı
11 avqust 1955 – 1 oktyabr 1992 (37 yaş)
İlqar İsmayılov.jpg İlqar Sədi oğlu
İsmayılov
[10]
Binəqədi Rayon Polis İdarəsinin cinayət axtarışı
üzrə əməliyyat müvəkkili, polis kapitanı
29 mart 1959 – 1 oktyabr 1992 (33 yaş)
Tahir Həsənov.jpg Tahir Tofiq oğlu
Həsənov
[10]
Daxili İşlər Nazirliyinin xüsusi təyinatlı polis
dəstəsinin əməkdaşı, polis serjantı
22 fevral 1970 – 2 sentyabr 1992 (22 yaş)
Alı Mustafayev.jpg Alı Mustafa oğlu
Mustafayev
[11]
6 noyabr 1992 AR Dövlət Teleradio Şirkətinin "Günün ekranı"
baş redaksiyasının şöbə müdiri
14 aprel 1952 – 20 noyabr 1991 (39 yaş)
Çingiz Mustafayev.jpg Çingiz Fuad oğlu
Mustafayev
[11]
AR Dövlət Teleradio Şirkəti "215-KL"
studiyasının telejurnalisti
29 avqust 1960 – 15.61992 (31 yaş)
Ənvər Arazov.jpg Ənvər Talış oğlu
Arazov
[12]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, alay
komandiri, kapitan
2 dekabr 1953 – 2 noyabr 1992 (33 yaş)
Fəxrəddin Nəcəfov.jpg Fəxrəddin Vilayəddin oğlu
Nəcəfov
[12]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, alayın
böyük komandiri, baş leytenant
31 mart 1967 – 4 sentyabr 1992 (25 yaş)
İqor Makeyev.jpg İqor Vladimir oğlu
Makeyev
[12]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, sıravi 27 oktyabr 1971 – 2 avqust 1992 (20 yaş)
Mətləb Quliyev.jpg Mətləb Kamran oğlu
Quliyev
[12]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, taqım
komandiri, baş leytenant
6 yanvar 1959 – 31 avqust 1992 (33 yaş)
Ruslan Muradov.jpg Ruslan Həmid oğlu
Muradov
[12]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, sıravi 27 iyun 1973 – 22 avqust 1992 (19 yaş)
Salatın Əsgərova.jpg Salatın Əziz qızı
Əsgərova (Xələfova)
[11]
"Молодежь Азербайджана" (az. Azərbaycan
gənci)
qəzetinin müxbiri
16 dekabr 1961 – 9 yanvar 1991 (29 yaş)
Səxavət Məhərrəmov.jpg Səxavət Ələmdar oğlu
Məhərrəmov
[12]
AR daxili işlər orqanlarının əməkdaşı, sıravi 5 dekabr 1973 – 27 iyun 1992 (18 yaş)
Əliyar Əliyev (milli qəhrəman).jpg Əliyar Yusif oğlu
Əliyev
[13]
10 noyabr 1992 14 dekabr 1957 – 3 sentyabr 1992 (34 yaş)
Ərəstun Mahmudov (milli qəhrəman).jpg Ərəstun İsfəndi oğlu
Mahmudov
[14]
25 noyabr 1992 23 fevral 1957 – 28 yanvar 1992 (34 yaş)
Əsəd Əsədov (milli qəhrəman).jpg Əsəd Soltan oğlu
Əsədov
[14]
22 aprel 1956 – 29 sentyabr 1991 (27 yaş)
Hikmət Muradov (milli qəhrəman).jpg Hikmət Oqtay oğlu
Muradov
[14]
23 yanvar 1969 – 29 sentyabr 1991 (22 yaş)
Səfa Axundov (milli qəhrəman).jpg Səfa Fətulla oğlu
Axundov
[14]
19 iyun 1958 – 28 yanvar 1992 (33 yaş)
Viktor Seryogin (milli qəhrəman).jpg Viktor Vasili oğlu
Seryogin
[14]
23 aprel 1944 – 28 yanvar 1992 (47 yaş)
Fəxrəddin Şahbazov (milli qəhrəman).jpg Fəxrəddin İbrahim oğlu
Şahbazov
[15]
4 dekabr 1992 22 yanvar 1950 – 20 noyabr 1991 (41 yaş)
Asif Məhərrəmov.jpg Asif Yusif oğlu
Məhərrəmov
[16]
7 dekabr 1992 26 iyul 1952 – 1 iyul 1994 (41 yaş)
Aslan Atakişiyev.jpg Aslan Qabil oğlu
Atakişiyev
[16]
16 avqust 1953 – 7 avqust 1992 (38 yaş)
Bəylər Ağayev.jpg Bəylər Tapdıq oğlu
Ağayev
[16]
3 fevral 1969 – 6 avqust 1992 (23 yaş)
Baxşeyiş Paşayev.jpg Baxşeyiş Xanəhməd oğlu
Paşayev
[16]
1 may 1936 – 12 iyul 1992 (56 yaş)
Ələkbər Əliyev (milli qəhrəman).jpg Ələkbər Həsən oğlu
Əliyev
[16]
22 dekabr 1955 – 7 avqust 1992 (36 yaş)
İxtiyar Qasımov (milli qəhrəman).jpg İxtiyar Qasım oğlu
Qasımov
[16]
22 mart 1970 – 14 iyul 1992 (22 yaş)
Rövşən Əliyev (milli qəhrəman).jpg Rövşən Nəriman oğlu
Əliyev
[16]
30 avqust 1972 – 14 iyun 1992 (19 yaş)
Yunis Nəcəfov (milli qəhrəman).jpg Yunis İsa oğlu
Nəcəfov
[16]
31 avqust 1967 – 24 avqust 1992 (24 yaş)
Mirəsgər Seyidov (milli qəhrəman).jpg Mirəsgər Mir Abdulla oğlu
Seyidov
[17]
18 dekabr 1992 6 fevral 1970 – 14 iyun 1992 (22 yaş)

1993[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Aqil Məmmədov.jpg Aqil Səməd oğlu
Məmmədov
[18]
5 fevral 1993 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
30 iyul 1969 – 7 avqust 1993 (24 yaş)
Əsəd Əhmədov.jpg Əsəd Cəlal oğlu
Əhmədov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, starşina
15 iyul 1970 – 31 iyul 1993 (22 yaş)
Kamil Nəsibov.jpg Kamil Balədə oğlu
Nəsibov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, baş leytenant
8 oktyabr 1946 – 29 iyun 1993 (45 yaş)
Məzahir Rüstəmov.jpg Məzahir İzzət oğlu
Rüstəmov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, leytenant
2 mart 1960 – 6 avqust 1993 (32 yaş)
Muxtar Qasımov.jpg Muxtar Cahid oğlu
Qasımov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, tibbi xidmət kapitanı
10 yanvar 1958 – 16 iyun 1993 (34 yaş)
Niyazi Aslanov.jpg Niyazi Şərəfxan oğlu
Aslanov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
25 dekabr 1960 – 4 may 1992 (31 yaş)
Qasım Rzayev.jpg Qasım Qara oğlu
Rzayev
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər

5 may 1970 −14 may 1992 (22 yaş)

Şövqiyar Abdullayev.jpg Şövqiyar Cəmil oğlu
Abdullayev
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, starşina
5 aprel 1969 – 27 avqust 1992 (23 yaş)
Tahir Bağırov.jpg Tahir Əminağa oğlu
Bağırov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, baş serjant
14 iyul 1957 – 11 oktyabr 1992 (35 yaş)
Zakir Yusifov.jpg Zakir Tofiq oğlu
Yusifov
[18]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, mayor
29 sentyabr 1956 – 11 oktyabr 1992 (36 yaş)
Allahverdi Bağırov.jpg Allahverdi Teymur oğlu
Bağırov
[19]
24 fevral 1993 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
22 aprel 1946 – 14 iyun 1992 (46 yaş)
Vəzir Orucov.jpg Vəzir Surxay oğlu
Orucov
[20]
27 mart 1993 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, tabor komandirinin
müavini
26 dekabr 1956 – 22 mart 1993 (36 yaş)
Yusif Mirzəyev.jpg Yusif Vəli oğlu
Mirzəyev
[20]
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, briqada komandirinin
müavini
23 may 1958 – 19 fevral 1993 (34 yaş)
Kərəm Mirzəyev.jpg Kərəm Ərşad oğlu
Mirzəyev
[21]
11 may 1993 Qubadlı rayon polis şöbəsinin polis
sahə müvəkkili, polis baş leytanantı
20 may 1960 – 1 oktyabr 1992 (32 yaş)
Oqtay Güləliyev.jpg Oqtay Güləli oğlu
Güləliyev
[21]
Laçın rayon polis şöbəsinin
post-patrul xidməti batalyonunun
rota komandiri, polis baş leytenantı
10 noyabr 1962 – 11 oktyabr 1992 (29 yaş)
Vasili Əliyev.jpg Vasili Əhməd oğlu
Əliyev
[21]
Qubadlı rayon polis şöbəsinin
starşinası
15 yanvar 1959 – 20 oktyabr 1992 (33 yaş)
İsgəndər Aznaurov.jpg İsgəndər Söhrab oğlu
Aznaurov
Şəmkir rayonunun Kür qəsəbəsindeki

cihazqayırma zavodunun isçisi

16 avqust 1956 – 18 aprel 1993 (36 yaş)
Etibar Əliyev.jpg Etibar Böyükağa oğlu
Əliyev
[22]
24 avqust 1993 Lənkəran şəhər əhaliyə məişət
xidməti idarəsinin dülgəri
11 iyul 1955 – 23 avqust 1993 (38 yaş)
Paşa Təhməzov.jpg Paşa Qurban oğlu
Təhməzov
[22]
Lənkəran şəhər əhaliyə məişət
xidməri idarəsinin işçisi
23 mart 1949 – 23 avqust 1993 (44 yaş)
Sultanağa Bayramov.jpg Sultanağa Nəhmət oğlu
Bayramov
[22]
AR Müdafiə Nazirliyinin Lənkəran
hərbi hospitalının rentgentexniki
17 oktyabr 1936 – 23 avqust 1993 (56 yaş)
Gültəkin Əsgərova.jpg Gültəkin Məlik qızı
Əsgərova
[23]
20 noyabr 1993 Respublikası Klinik Uroloji
Xəstəxanasının həkimi, anestezioloq-
reanimatoloq
20 noyabr 1960 – 19 iyul 1992 (31 yaş)

1994[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Etibar İsmayılov.jpg Etibar Beylər oğlu
İsmayılov
5 yanvar 1994 AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi
qulluqçusu, əsgər
29 mart 1964 – 4 yanvar 1994 (30 yaş)
İbrahim Məmmədov.jpg İbrahim İsmayıl oğlu
Məmmədov
20 iyun 1994 20 dekabr 1958 – 16 fevral 1994 (36 yaş)
Rövşən Əkbərov.jpg Rövşən Telman oğlu
Əkbərov
5 oktyabr 1994 4 iyun 1965 –
Elbrus Allahverdiyev.jpg Elbrus Hacı oğlu
Allahverdiyev
16 sentyabr 1994 27 sentyabr 1958 – 16 iyun 1993 (34 yaş)
Eldar Məcidov.jpg Eldar Tofiq oğlu
Məcidov
26 avqust 1965 – 15 may 1992 (26 yaş)
Elxan Zülfüqarov.jpg Elxan Qaçay oğlu
Zülfüqarov
Kapitan 29 iyun 1954 – 5 yanvar 1994
Namiq Abdullayev (milli qəhrəman).jpg Namiq Vahid oğlu
Abdullayev
10 may 1974 – 9 fevral 1993 (18 yaş)
Rafael Əsədov (milli qəhrəman).jpg Rafael Əvəz oğlu
Əsədov
27 oktyabr 1952 – 12 noyabr 1992 (40 yaş)
Rafael Həbibov.jpg Rafael Şərafət oğlu
Həbibov
4 aprel 1964 – 7 iyul 1992 (28 yaş)
Sergey Murtuzəliyev.jpg Sergey Murtuzəliyeviç Murtuzəliyev 17 noyabr 1963 – 30 avqust 1993 (29 yaş)
Yelmar Edilov.jpg Yelmar Şahmar oğlu
Edilov
10 aprel 1946 – 11 aprel 1994 (48 yaş)

1995[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Qorxmaz Eyvazov.jpg Qorxmaz Abış oğlu
Eyvazov
15 yanvar 1995 Starşina (polis) 1 aprel 1967 – 10 fevral 1994
Arif Qədiməliyev.jpg Arif Maasif oğlu
Qədiməliyev
4 aprel 1995 AR Müdafə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu, əsgər 13 iyul 1975 – 17 mart 1995 (19 yaş)
Eldar Xəlilov.jpg Eldar Xəlil oğlu
Xəlilov
əsgər 19 avqust 1976 – 17 mart 1995
Elşən Hüseynov.jpg Elşən İbrahim oğlu
Hüseynov
30 iyun 1976 – 17 mart 1995 (18 yaş)
senter Fəxrəddin Mövsüm oğlu
Cəbrayılov
polkovnik 12 avqust 1958
Fərhad Ağayev.jpg Fərhad İslam oğlu
Ağayev
4 avqust 1975 – 15 mart 1995 (19 yaş)
Samir Xasıyev.jpg Samir Zirəddin oğlu
Xasıyev
leytenant 20 aprel 1973 – 17 mart 1995
Samir Zülfiqarov.jpg Samir Xəlil oğlu
Zülfüqarov
əsgər 3 iyul 1976 – 17 mart 1995
Yalçın Nəsibov.jpg Yalçın Canhəsən oğlu
Nəsirov
AR Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçusu,əsgər 23 yanvar 1976 – 24 mart 1995
Ramazan Cirinqov.jpg Ramazan Heybullah oğlu
Çirinqov
25 dekabr 1995 polis 15 fevral 1969 – 3 sentyabr 1995
senter Faiq Əliqulu oğlu
Cəfərov
27 dekabr 1995 Sərhəd Qoşunları, gizir 1 may 1974 – 19 avqust 1999

1996[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Çingiz Babayev.jpg Çingiz Adil oğlu
Babayev
3 noyabr 1996 2 oktyabr 1964 – 28 oktyabr 1995 (31 yaş)

1997[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Araz Səlimov.jpg Araz Bahadur oğlu
Səlimov
25 fevral 1997 1 mart 1960 – 26 fevral 1992
Ələsgər Xanlar oğlu Novruzov.jpg Ələsgər Xanlar oğlu
Novruzov
1 avqust 1949 – 26 fevral 1992
Füzuli Rüstəmov.jpg Füzuli Salah oğlu
Rüstəmov
25 dekabr 1965 – 26 fevral 1992
Mövsüm Məmmədov.jpg Mövsüm Şahin oğlu
Məmmədov
6 iyun 1967 –

1999[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Mixail Slesaryov.jpg Mixail Aleksandroviç
Slesaryov
12 yanvar 1999 8 may 1955 – 12 aprel 2014 (58 yaş)
Rövşən Rzayev.jpg Rövşən Abdulla oğlu
Rzayev
15 oktyabr 1969 – 8 yanvar 1999 (29 yaş)

2009[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Elton İsgəndərov.jpg Elton Xaləddin oğlu
İsgəndərov
[24]
25 iyun 2009 , əsgər 21 oktyabr 1990 – 18 iyun 2009 (18 yaş)

2010[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Mübariz İbrahimov.jpg Mübariz Ağakərim oğlu
İbrahimov
[25]
22 iyul 2010 Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,

gizir

7 fevral 1988 – 18 iyun 2010 (22 yaş)

2016[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
Murad Mirzəyev.jpg Murad Telman oğlu
Mirzəyev
[26]
19 aprel 2016 Azərbaycan Azərbaycan Ordusu
polkovnik-leytenantı
31 mart 1976 – 2 aprel 2016 (40 yaş)
Samid İmanov.jpg Samid Gülağa oğlu
İmanov
[26]
Azərbaycan Azərbaycan Ordusu
mayoru
14 oktyabr 1981 – 4 aprel 2016 (34 yaş)
Şükür Həmidov 2020-ci ildə.jpg Şükür Nəriman oğlu
Həmidov
[26]
Azərbaycan Azərbaycan Ordusu
polkovniki
1 iyun 1975 – 22 oktyabr 2020 (45 yaş)

2017[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
ÇingizQurbanov.jpg Çingiz Salman oğlu
Qurbanov
7 fevral 2017 Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,

əsgər

24 noyabr 1994 – 29 dekabr 2016 (22 yaş)

2020[redaktə | mənbəni redaktə et]

Foto Milli Qəhrəman Təltif tarixi Fəaliyyəti Həyat dövrü
İbad Hüseynov.jpg İbad Mövsüm oğlu

Hüseynov[27]

9 dekabr 2020 Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,

ehtiyatda olan baş çavuş

18 oktyabr 1970 –
İlqar Mirzəyev 2018-ci ildə.JPG İlqar Anzor oğlu

Mirzəyev[27]

Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,

polkovnik

8 may 1973 – 14 iyul 2020 (47 yaş)
General-mayor Polad Həşimov.jpg Polad İsrayıl oğlu

Həşimov[27]

Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,

general-mayor

2 yanvar 1975 – 14 iyul 2020 (45 yaş)

Məhrum edilənlər[redaktə | mənbəni redaktə et]

Sıra Foto Təltif tarixi Fəaliyyəti Məhrum olunma səbəbi Məhrum olunma tarixi
1 Surət Hüseynov.jpg Surət Davud oğlu
Hüseynov
Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
polkovnik
“Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı” adına xələl gətirən hərəkətlərə yol verdiyinə görə 30 oktyabr 1994
2 Rasim Əkbərov.jpg Rasim Ağa oğlu
Əkbərov
Azərbaycan Azərbaycan Ordusu,
polkovnik
Ağır cinayətlər törətdiyinə görə 18 iyul 2001

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının bir qrup əməkdaşına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İsa Qəmbərovun 6 iyun 1992-ci il tarixli 831 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 6 iyun 1992.
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İsa Qəmbərovun 7 iyun 1992-ci il tarixli 833 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 7 iyun 1992.
  3. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 23 iyun 1992-ci il tarixli 6 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 23 iyun 1992.
  4. "Anatoli Nikolay oğlu
    Davidoviçə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 3 iyul 1992-ci il tarixli 24 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 3 iyul 1992.
  5. "Səyavuş Həsən oğlu
    Həsənova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 21 iyul 1992-ci il tarixli 69 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. 2019-01-03 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 21 iyul 1992.
  6. "Seymur Qəhrəman oğlu
    Məmmədova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 11 avqust 1992-ci il tarixli 131 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 11 avqust 1992.
  7. "Əlabbas Qara oğlu
    İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 13 avqust 1992-ci il tarixli 135 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 13 avqust 1992.
  8. "Hikmət Baba oğlu
    Nəzərli "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 9 sentyabr 1992-ci il tarixli 178 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 9 sentyabr 1992.
  9. 1 2 3 4 5 "Azərbaycan Respublikası Hərbi-Hava Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 14 sentyabr 1992-ci il tarixli 204 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 14 sentyabr 1992.
  10. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 19 oktyabr 1992-ci il tarixli 273 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 19 oktyabr 1992.
  11. 1 2 3 "Salatın Əziz qızı Əsgərovaya, Alı Mustafa oğlu
    Mustafayevə və Çingiz Fuad oğlu
    Mustafayevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 294 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 6 noyabr 1992.
  12. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 6 noyabr 1992-ci il tarixli 290 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 6 noyabr 1992.
  13. "Əliyar Yusif oğlu
    Əliyevə "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 10 noyabr 1992-ci il tarixli 301 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 10 noyabr 1992.
  14. 1 2 3 4 5 ""Azərbaycan Hava Yolları" Dövlət Konserni əməkdaşlarına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 25 noyabr 1992-ci il tarixli 337 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 25 noyabr 1992.
  15. "Fəxrəddin İbrahim oğlu
    Şahbazova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 4 dekabr 1992-ci il tarixli 344 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 4 dekabr 1992.
  16. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 7 dekabr 1992-ci il tarixli 350 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 7 dekabr 1992.
  17. "Mirəsgər Mir Abdulla oğlu
    Seyidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 18 dekabr 1992-ci il tarixli 367 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 18 dekabr 1992.
  18. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 5 fevral 1993-cü il tarixli 457 nömrəli fərmanı" (az.). www.e-qanun.az. 1993-02-05. İstifadə tarixi: 2019-01-08.
  19. "Allahverdi Teymur oğlu
    Bağırova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 24 fevral 1993-cü il tarixli 467 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 24 fevral 1993.
  20. 1 2 "Yusif Vəli oğlu
    Mirzəyevə və Vəzir Surxay oğlu
    Orucova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Əbülfəz Elçibəyin 27 mart 1993-cü il tarixli 495 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 27 mart 1993.
  21. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikası daxili işlər orqanlarının əməkdaşına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 11 may 1993-cü il tarixli 599 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 11 may 1993.
  22. 1 2 3 "Etibar Böyükağa Əliyevə, Paşa Qurban oğlu
    Təhməzova və Sultanağa Nəhmət oğlu
    Bayramova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 24 avqust 1993-cü il tarixli 740 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 24 avqust 1993.
  23. "Gültəkin Məlik qızı Əsgərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti Heydər Əliyevin 20 noyabr 1993-cü il tarixli 31 nömrəli fərmanı". www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 20 noyabr 1993.
  24. "Elton Xaləddin oğlu
    İsgəndərova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 25 iyun 2009-cu il tarixli 349 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 25 iyun 2009.
  25. "Mübariz Ağakərim oğlu
    İbrahimova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 22 iyul 2010-cu il tarixli 1039 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 22 iyul 2010.
  26. 1 2 3 "Murad Telman oğlu
    Mirzəyevə, Samid Gülağa oğlu
    İmanova və Şükür Nəriman oğlu
    Həmidova "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adı verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidenti İlham Əliyevin 19 aprel 2016-cı il tarixli 1966 nömrəli fərmanı"
    . www.e-qanun.az. İstifadə tarixi: 19 aprel 2016.
  27. 1 2 3 "Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin hərbi qulluqçularına "Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı" adının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". www.mod.gov.az. İstifadə tarixi: 9 dekabr 2020.