Azərbaycan şəhərlərinin ləqəblərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Siyahıda Azərbaycan şəhərlərinin rəsmi və qeyri-rəsmi olaraq bələdiyyə, yerli sakinlər, kənar şəxslər və ya turizm şirkətləri və ya ticarət palatalarına məlum olan (və ya tarixən tanınan) ləqəbləri qeyd olunmuşdur.

Şəhər Ləqəb
Ağdam
  • Qafqazın Xirosiması[1][2]
  • Ruhlar şəhəri[3]
Bakı
Mingəçevir
Sumqayıt
  • Gənclər şəhəri[19]
  • Kimyaçılar şəhəri[20]
Şəki
Şuşa
  • Azərbaycan musiqisinin beşiyi[22]
  • Qafqazın konservatoriyası[23][24]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Armenia is wiping out Azerbaijani cultural heritage". www.theguardian.com. www.theguardian.com. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  2. "Qarabag: da 'Hiroshima no Caúcaso' à prova rainha do futebol europeu". www.cmjornal.pt. www.cmjornal.pt. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  3. "Ağdam – the forbidden zone". vergessene-fronten.eu. vergessene-fronten.eu. 2019-10-27 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  4. "BAKU 2015: A CITY ON FIRE IN AZERBAIJAN". dluxe-magazine.co.uk. dluxe-magazine.co.uk. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  5. "Bakı - cazın paytaxtı". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  6. "Rahib Azəri: «Diktatorlar cazı sevmirlər!»". www.azadliq.org. www.azadliq.org. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  7. "Beautiful Baku". www.uefa.com. UEFA. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  8. "Baku: Multicultural city". en.unesco.org. en.unesco.org. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  9. "Fransa jurnalında "Bakı Qafqazın Dubayı olmaq istəyir" adlı məqalə dərc olunub". trend.az. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  10. "Baku, Azerbaijan: Dubai of the Caucasus". www.telegraph.co.uk. www.telegraph.co.uk. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  11. "Baku: A place like no Other". www.europetravelguide.co.uk. www.europetravelguide.co.uk. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  12. "Does Azerbaijan's 'Black City' have a golden future?". edition.cnn.com. edition.cnn.com. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  13. "Baku's Oil Glory, From Stalin To The Rothschilds And Nobels". www.worldcrunch.com. www.worldcrunch.com. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  14. "The 10 Best Chess Cities in the World‎". www.chess.com. www.chess.com. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  15. "PARIS OF THE EAST, VENICE OF THE NORTH: CITIES THAT DON'T KNOW THEIR PLACE". www.tourdust.com. www.tourdust.com. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  16. "This Ancient Silk Road City Is Now a Modern Marvel". www.nationalgeographic.com. www.nationalgeographic.com. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  17. "​"Energetiklər Şəhəri" yarışlara hazırlaşır". report.az. report.az. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019. (#invisible_char)
  18. "Energetiklər şəhərinin təməlinin qoyulması". sputnik.az. sputnik.az. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  19. "Yubilyar şəhərin yaşıdı kitabxana". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  20. "Layiqli kadrları ilə tanınan kollecin yubileyi". www.anl.az. www.anl.az. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  21. "SHEKI: SERIOUS ABOUT HUMOUR". www.visions.az. www.visions.az. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  22. "No:133/19, Xarici İşlər Nazirliyinin Şuşa şəhərinin işğalının 27-ci ildönümü ilə əlaqədar bəyanatı". www.mfa.gov.az. www.mfa.gov.az. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  23. "Şuşa - Qafqazın Konservatoriyası". anl.az. anl.az. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.
  24. "Qarabağ musiqi tarixi". www.virtualkarabakh.az. www.virtualkarabakh.az. İstifadə tarixi: 27 oktyabr 2019.