Azərbaycan Dövlət Statistika Komitəsinin sədrlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Naviqasiyaya keçin Axtarışa keçin
Azərbaycan Respublikasının
Dövlət Statistika Komitəsinin sədri

Vəzifədədir
Tahir Budaqov

13 avqust 2015
Vəzifənin təsis tarixi 28 sentyabr 1928
Vəzifənin bərpa tarixi 5 fevral 1991
Rəsmi saytı stat.gov.az

Azərbaycan Dövlət Statistika Komitəsinin sədrləri — 18 oktyabr 1991-ci ildən sonra ölkədə müstəqillik elan edilmişdi, bu vaxtdan başlayaraq Azərbaycanın Dövlət Statistika Komitəsinin sədrləri bu siyahıda göstərilib. Bu məqalədə Azərbaycanın Dövlət Statistika Komitəsinin sədrləri (müxtəlif dövrlər və müxtəlif titullarla) sıralanmışdır.

Siyahı[redaktə | mənbəni redaktə et]

Rəhbər Başlama tarixi Bitmə tarixi Siyasi partiya
Azərbaycan SSR Mərkəzi Statistika İdarəsinin sədrləri (1920–1987)
1 Vladimir Smirnov 9 avqust 1920 26 fevral 1927 Azərbaycan Kommunist Partiyası
2 Həmid Sultanov 26 fevral 1927 27 oktyabr 1928
3 Böyükağa Talıblı 27 oktyabr 1928 23 oktyabr 1929
4 İ. Əliyev 23 oktyabr 1929 4 sentyabr 1932
5 Aleksandr Gindin 4 sentyabr 1932 3 mart 1934
6 Nağı Bağırov 3 mart 1934 28 sentyabr 1936
7 İlya Peçorski 28 sentyabr 1936 26 sentyabr 1937
8 Əli Əbdülov 26 sentyabr 1937 21 iyun 1942
9 Səməd Süleymanov 21 iyun 1942 30 mart 1963
10 Hüseyn Zeynalov 30 mart 1963 27 sentyabr 1974
11 Sabit Abbasəliyev 27 sentyabr 1974 14 dekabr 1979[1]
- Arif Vəliyev 14 dekabr 1979 25 may 1983
12 Xəlil Məmmədov 25 may 1983 17 avqust 1987[2]
Azərbaycan SSR Dövlət Statistika Komitəsinin sədrləri (1987–1991)
Xəlil Məmmədov 17 avqust 1987[3] 26 yanvar 1989[4] Azərbaycan Kommunist Partiyası
Əjdər Əliyev 26 yanvar 1989[5] 5 fevral 1991
Azərbaycan Respublikası Dövlət Statistika Komitəsinin sədrləri (1991-ci ildən)
1 Əjdər Əliyev 5 fevral 1991 9 may 1993[6] Azərbaycan Kommunist Partiyası
Bitərəf
2 Arif Vəliyev 9 may 1993[7] 18 oktyabr 1998[8] Bitərəf
- Arif Vəliyev 18 oktyabr 1998[8] 15 yanvar 1999[9]
(2) Arif Vəliyev 15 yanvar 1999[9] 23 iyun 2014[10]
3 Tahir Budaqov 13 avqust 2015[11] Hal-hazırda Yeni Azərbaycan Partiyası

Qeydlər[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. Мә'лумат // Коммунист. № 285 (17324). 15 декабр 1979-ҹу ил. С. 4.
  2. Азәрбајҹан ССР Мәркәзи Статистика Идарәсинин Азәрбајҹан ССР Иттифаг-Республика Дөвләт Статистика Комитәсинә чеврилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы // Коммунист. № 191 (20360). 18 август 1987-ҹи ил. С. 1.
  3. Х. М. Мәммәдов јолдашын Азәрбајҹан Дөвләт Статистика Комитәсинин сәдри тә'јин едилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы // Коммунист. № 191 (20360). 18 август 1987-ҹи ил. С. 1.
  4. Мә'лумат // Коммунист. № 23 (20791). 27 јанвар 1989-ҹу ил. С. 4.
  5. Ә. Ә. Әлијевин Азәрбајҹан ССР Дөвләт Статистика Комитәсинин сәдри тә'јин едилмәси һаггында Азәрбайҹан ССР Али Совети Рәјасәт Һеј'әтинин Фәрманы // Коммунист. № 23 (20791). 27 јанвар 1989-ҹу ил. С. 1.
  6. "565 - Ə.Ə. Əliyevin Azərbaycan Respublikası Dövlət Statistika Komitəsinin sədri vəzifəsindən azad edilməsi haqqında". 2021-03-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-03-19.
  7. "566 - A.M. Vəliyevin Azərbaycan Respublikası Dövlət Statistika Komitəsinin sədri təyin edilməsi haqqında". 2021-03-21 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-03-19.
  8. 1 2 "1 - Azərbaycan Respublikası Nazirlər Kabineti üzvlərinin səlahiyyətlərinin icra edilməsi haqqında". 2018-11-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-03-19.
  9. 1 2 "80 - A. M. Vəliyev Azərbaycan Respublikası Dövlət Statistika Komitəsinin sədri təyin edilməsi haqqında". 2017-04-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-03-19.
  10. "Arif Vəliyev dəfn edildi" (az.). az.azvision.az. 23.06.2014, 16:57. 2014-06-25 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2014-06-25.
  11. "1352 - T.Y.Budaqovun Azərbaycan Respublikasının Dövlət Statistika Komitəsinin sədri təyin edilməsi haqqında". 2021-01-22 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2023-03-19.