Azərbaycan Milli Məclisinin VI çağırış deputatlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan Milli Məclisinin VI çağırış deputatlarının siyahısı2020-ci il fevralın 9-da baş tutan seçimlər əsasında formalaşdırıldı.

Milli Məclisin 125 deputatından 72 nəfəri Yeni Azərbaycan Partiyasının üzvü oldu. Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 3 nəfərlə, Ana Vətən Partiyası, Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası, Azərbaycan Demokratik Maarifçilik Partiyası, Böyük Quruluş Partiyası, Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası, Vəhdət PartiyasıVətəndaş Birliyi Partiyası isə 1 nəfərlə Milli Məclisdə təmsil olundu. Parlamentin 43 üzvü isə bitərəf oldu.

2020-ci il fevralın 13-də Mərkəzi Seçki Komissiyası Çingiz Qənizadə, Rauf Arifoğlu, Hadı RəcəbliHüseynbala Mirələmovun qalib elan olunduğu dairələrdə nəticələri ləğv edib.[1]

Milli Məclisdə partiyalar üzrə paylama[redaktə | əsas redaktə]

Partiya
Sədri
Seçilən
Emblem of Azerbaijan.svg
Milli Məclisdə partiyalar üzrə paylama
Twemoji2 1f1e6-1f1ff.svg
YAP İlham Əliyev
70
5th Parliament of Azerbaijan.png
Bitərəf
41
VHP Sabir Rüstəmxanlı
3
Ana Vətən Fəzail Ağamalı
1
ADİP Asim Mollazadə
1
ADMP Elşən Musayev
1
BQP Fazil Mustafa
1
BAXCP Qüdrət Həsənquliyev
1
VP Tahir Kərimli
1
VBP Sabir Hacıyev
1

Milli Məclisinin VI çağırış idarə heyəti[redaktə | əsas redaktə]

Milli Məclisinin VI çağırış deputatlarının siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Deputat
Portret
Partiya
Dairə
Vasif Yusif oğlu Talıbov
(1960—)
Vasif Talibov in Iran 01.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 1 saylı Şərur-Sədərək seçki dairəsi
İsa Əkbər oğlu Həbibbəyli
(1950—)
İsa Həbibbəyli.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 2 saylı Şərur seçki dairəsi
Səttar Suliddin oğlu Möhbalıyev
(1955—)
Səttar Mehbalıyev.jpg
Bitərəf 3 saylı Babək-Kəngərli-Naxçıvan seçki dairəsi
Eldar Rza oğlu İbrahimov
(1945—)
Eldar İbrahimov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 4 saylı Naxçıvan şəhər seçki dairəsi
Siyavuş Dünyamalı oğlu Novruzov
(1970—)
Siyavuş Novruzov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 5 saylı Şahbuz-Babək seçki dairəsi
Ülviyyə Tapdıq qızı Həmzəyeva
(1982—)
Ulviyya Hamzayeva (portrait).jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 6 saylı Culfa-Babək seçki dairəsi
Cəbi Hüseyn oğlu Quliyev
(1990—)
Cəbi Quliyev.png
Yeni Azərbaycan Partiyası 7 saylı Ordubad-Culfa seçki dairəsi
Azay Əjdər oğlu Quliyev
(1972—)
Azay Guliyev.jpg
Bitərəf 8 saylı Binəqədi birinci seçki dairəsi
Kamaləddin Nəsrəddin oğlu Qafarov
(1976—)
Kamaləddin Qafarov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 9 saylı Binəqədi ikinci seçki dairəsi
Madər Ələsgər oğlu Musayev
(1948—)
Madar Musayev.jpg
Bitərəf 10 saylı Binəqədi üçüncü seçki dairəsi
Aydın Nəsir oğlu Hüseynov
(1962—)
Aydın Hüseynov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 11 saylı Qaradağ seçki dairəsi
Səbinə Səməd qızı Xasayeva
(1994—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 12 saylı Qaradağ-Binəqədi-Yasamal seçki dairəsi
Rauf Asif oğlu Əliyev
(1956—)
Rauf Əliyev (siyasətçi).jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 13 saylı Xəzər birinci seçki dairəsi
Soltan Teymur oğlu Məmmədov
(1974—)
Soltan Məmmədov.jpg
Bitərəf 14 saylı Xəzər ikinci seçki dairəsi
Ülvi Zahid oğlu Quliyev
(1966—)
Ülvi Quliyev.jpg
Bitərəf 15 saylı Yasamal birinci seçki dairəsi
Erkin Toğrul oğlu Qədirli
(1972—)
Erkin Qədirli.jpg
Bitərəf 16 saylı Yasamal ikinci seçki dairəsi
Elnur Marat oğlu Allahverdiyev
(1978—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 17 saylı Yasamal III dairəsi
Rasim Nəsrəddin oğlu Musabəyov
(1952—)
Rasim Musabayov.jpg
Bitərəf 18 saylı Nərimanov-Nizami dairəsi
Hikmət Baba oğlu Məmmədov
(1966—)
Hikmat Mammadov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 19 saylı Nərimanov I dairəsi
Adil Abış oğlu Əliyev
(1970—)
Adil Aliyev (portrait).jpg
Bitərəf 20 saylı Nərimanov II dairəsi
Məlahət İbrahim qızı Həsənova
(1958—)
Məlahət Həsənova.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 21 saylı Nəsimi I dairəsi
Asim Nazim oğlu Mollazadə
(1954—)
Asim Mollazadə Polşa Senatında.JPG
Azərbaycan Demokratik İslahatlar Partiyası 22 saylı Nəsimi II dairəsi
Ziyad Əliabbas oğlu Səmədzadə
(1940—)
Ziyad Səmədzadə.jpg
Bitərəf 23 saylı Nəsimi-Səbail dairəsi
Könül Oruc qızı Nurullayeva
(1985—)
Konul2.jpg
Bitərəf 24 saylı Nizami I dairəsi
Sədaqət Süleyman qızı Vəliyeva
(1954—)
Sədaqət Vəliyeva.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 25 saylı Nizami II dairəsi
Fazil Qəzənfər oğlu Mustafa
(1965—)
Fazil Mustafa.jpg
Böyük Quruluş Partiyası 26 saylı Sabunçu I dairəsi
Əliabbas Qalib oğlu Salahzadə
(1979—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 27 saylı Sabunçu II dairəsi
Eldar Allahyar oğlu Quliyev
(1952—)
Eldar Quliyev professor.jpg
Bitərəf 28 saylı Sabunçu III dairəsi
Nigar Cavid qızı Arpadarai
Nigar Arpadarai.jpg
Bitərəf 29 saylı Səbail dairəsi
Sevinc Həbib qızı Fətəliyeva
(1979—)
Sevinc Fətəliyeva.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 30 saylı Suraxanı I dairəsi
Etibar Qasım oğlu Əliyev
Bitərəf 31 saylı Suraxanı II dairəsi
Afət Əbil qızı Həsənova
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 32 saylı Suraxanı III dairəsi
Boşdur
(1945—)
Şəkil yoxdur-kişi.svg
Yeni Azərbaycan Partiyası 33 saylı Xətai I dairəsi
Mixail Yuryeviç Zabelin
(1946—)
Mixail Zabelin.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 34 saylı Xətai II dairəsi
Boşdur
35 saylı Xətai III dairəsi
Qüdrət Müzəffər oğlu Həsənquliyev
(1965—)
Qüdrət Həsənquliyev.jpg
Bütöv Azərbaycan Xalq Cəbhəsi Partiyası 36 saylı Xətai IV dairəsi
Pərvin Orxan qızı Kərimzadə
(1976—)
Pərvin Kərimzadə.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 37 saylı Gəncə şəhəri Nizami I dairəsi
Naqif Ələşrəf oğlu Həmzəyev
(1984—)
Naqif Həmzəyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 38 saylı Gəncə şəhəri Nizami II dairəsi
Müşfiq Cəfər oğlu Cəfərov
(1981—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 39 saylı Gəncə şəhəri Kəpəz I dairəsi
Musa İsa oğlu Quliyev
(1962—)
Musa Urud.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 40 saylı Gəncə şəhəri Kəpəz II dairəsi
Hicran Kamran qızı Hüseynova
(1955—)
Hicran Hüseynova, 2017.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 41 saylı Sumqayıt I dairəsi
Tahir Famil oğlu Mirkişili
(1978—)
Tahir Mirkişili.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 42 saylı Sumqayıt II dairəsi
Emin Məcid oğlu Hacıyev
(1982—)
Emin Hacıyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 43 saylı Sumqayıt III dairəsi
Müşfiq Fazil oğlu Məmmədli
Yeni Azərbaycan Partiyası 44 saylı Sumqayıt-Xızı dairəsi
Oqtay Sabir oğlu Əsədov
(1955—)
Ogtay Asadov Senate of Poland 01.JPG
Yeni Azərbaycan Partiyası 45 saylı Abşeron dairəsi
İltizam Balayusif oğlu Yusifov
(1963—)
Bitərəf 46 saylı Şirvan dairəsi
Aydın Böyükkişi oğlu Mirzəzadə
(1958—)
Aydın Mirzəzadə.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 47 saylı Mingəçevir dairəsi
İlham Kazım oğlu Məmmədov
(1962—)
İlham Məmmədov (portret).jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 48 saylı Yevlax dairəsi
Əli Məhəmməd oğlu Hüseynov
(1968—)
Əli Hüseynov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 49 saylı Yevlax-Mingəçevir dairəsi
Şahin Kamil oğlu Seyidzadə
(1978—)
Bitərəf 50 saylı Abşeron-Qobustan dairəsi
Azər Camal oğlu Badamov
(1968—)
Azər Badamov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 51 saylı Qusar dairəsi
Vahid Qazməmməd oğlu Əhmədov
(1948—)
Vahid Əhmədov.jpg
Bitərəf 52 saylı Quba dairəsi
Anatoliy Xaimoviç Rafailov
(1953—)
Bitərəf 53 saylı Quba-Qusar dairəsi
Sadıq Haqverdi oğlu Qurbanov
(1972—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 54 saylı Şabran-Siyəzən dairəsi
Eldəniz Adil oğlu Səlimov
(1976—)
Eldəniz Səlimov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 55 saylı Xaçmaz şəhər dairəsi
Sevil Əlirazi qızı Mikayılova
Bitərəf 56 saylı Xaçmaz kənd dairəsi
Əminə Həmid qızı Ağazadə
Bitərəf 57 saylı Kürdəmir dairəsi
Rafael Baba oğlu Hüseynov
(1954—)
Rafael Hüseynov.jpg
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 58 saylı Hacıqabul-Kürdəmir dairəsi
Jalə Fərhad qızı Əhmədova
(1981—)
Bitərəf 59 saylı Salyan dairəsi
Fəzail Rəhim oğlu Ağamalı
(1948—)
Fəzail Ağamalı.jpg
Ana Vətən Partiyası 60 saylı Salyan-Neftçala dairəsi
Sabir Xudu oğlu Rüstəmxanlı
(1946—)
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 61 saylı Neftçala dairəsi
Əziz Yusif oğlu Ələkbərov
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 62 saylı Saatlı dairəsi
Kamal Xaqani oğlu Cəfərov
(1989—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 63 saylı Sabirabad I dairəsi
Ramin Ələmşah oğlu Məmmədov
Yeni Azərbaycan Partiyası 64 saylı Sabirabad II dairəsi
Əhliman Tapdıq oğlu Əmiraslanov
(1948—)
Əhliman Əmiraslanov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 65 saylı Saatlı-Sabirabad-Kürdəmir dairəsi
Bəhruz Abdurrəhman oğlu Məhərrəmov
(1983—)
Bitərəf 66 saylı Biləsuvar dairəsi
Malik Əvəz oğlu Həsənov
(1972—)
Malik Həsənov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 67 saylı Cəlilabad şəhər dairəsi
Elman Xudam oğlu Nəsirov
(1968—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 68 saylı Cəlilabad kənd dairəsi
Fəzail Feyruz oğlu İbrahimli
(1952—)
Fəzail İbrahimli.jpg
Vətəndaş Həmrəyliyi Partiyası 69 saylı Cəlilabad-Masallı-Biləsuvar dairəsi
Məşhur Şahbaz oğlu Məmmədov
Yeni Azərbaycan Partiyası 70 saylı Masallı şəhər dairəsi
Anar Camal oğlu İsgəndərov
(1956—)
Anar İsgəndərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 71 saylı Masallı kənd dairəsi
Musa Cəfər oğlu Qasımlı
(1958—)
Bitərəf 72 saylı Yardımlı-Masallı dairəsi
Rüfət Atakişi oğlu Quliyev
(1964—)
Bitərəf 73 saylı Lənkəran şəhər dairəsi
Boşdur
Şəkil yoxdur-kişi.svg
74 saylı Lənkəran qəsəbə dairəsi
Cavanşir Hümmət oğlu Paşazadə
(1954—)
Cavanşir Paşazadə.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 75 saylı Lənkəran-Masallı dairəsi
Ziyafət Abbas oğlu Əsgərov
(1964—)
Ziyafət Əsgərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 76 saylı Lənkəran-Astara dairəsi
Rəşad Məmmədqulu oğlu Mahmudov
(1974—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 77 saylı Astara dairəsi
İqbal Nəriman oğlu Məmmədov
(1965—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 78 saylı Lerik dairəsi
Razi Qulaməli oğlu Nurullayev
(1971—)
Bitərəf 79 saylı İmişli dairəsi
Boşdur
Şəkil yoxdur-kişi.svg
80 saylı İmişli-Beyləqan dairəsi
Şahin Əmir oğlu İsmayilov
(1986—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 81 saylı Beyləqan dairəsi
Tahir Musa oğlu Rzayev
(1950—)
Tahir Rzayev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 82 saylı Ağcabədi dairəsi
Aqil Məhəmməd oğlu Abbasov
(1954—)
Aqil Abbas.jpg
Bitərəf 83 saylı Ağcabədi-Füzuli dairəsi
Vüqar İbad oğlu Bayramov
(1975—)
Bitərəf 84 saylı Füzuli dairəsi
Tamam Şaməmməd qızı Cəfərova
(1959—)
Bitərəf 85 saylı Şamaxı dairəsi
Novruzəli Davud oğlu Aslanov
(1964—)
Bitərəf 86 saylı İsmayıllı dairəsi
Tahir Zayıdağa oğlu Kərimli
(1956—)
Tahir Kərimli.jpg
Vəhdət Partiyası 87 saylı Ağsu-İsmayıllı dairəsi
Sabir Kamal oğlu Hacıyev
(1954—)
Sabir Hacıyev.jpg
Vətəndaş Birliyi Partiyası 88 saylı Göyçay dairəsi
Məzahir Cavid oğlu Əfəndiyev
(1976—)
Bitərəf 89 saylı Göyçay-Ağdaş dairəsi
Cavid Həmid oğlu Osmanov
(1980—)
Cavid Osmanov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 90 saylı Ağdaş dairəsi
Ramil Sahib oğlu Həsən
(1978—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 91 saylı Ucar dairəsi
Jalə Fazil qızı Əliyeva
(1966—)
Jalə Əliyeva.jpg
Bitərəf 92 saylı Zərdab-Ucar dairəsi
Fatma Vidadi qızı Yıldırım
(1973—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 93 saylı Bərdə şəhər dairəsi
Zahid Məhərrəm oğlu Orucov
(1972—)
Bitərəf 94 saylı Bərdə qəsəbə dairəsi
Sahib Eyvaz oğlu Alıyev
(1965—)
Sahib Alıyev.jpg
Bitərəf 95 saylı Tərtər dairəsi
Anar İlyaz oğlu Məmmədov
(1984—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 96 saylı Goranboy-Naftalan dairəsi
Ağalar İsrafil oğlu Vəliyev
(1958—)
Ağalar Vəliyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 97 saylı Goranboy-Ağdam-Tərtər dairəsi
Sahibə Əli qızı Qafarova
(1955—)
Sahibə Qafarova.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 98 saylı Şəmkir şəhər dairəsi
Nurlan Urfan oğlu Həsənov
(1988—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 99 saylı Şəmkir qəsəbə dairəsi
Kamran Fərhad oğlu Bayramov
(1980—)
Kamran Bayramov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 100 saylı Şəmkir-Daşkəsən dairəsi
XXX Elşad Mirbəşir oğlu
(1977—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 101 saylı Göygöl-Daşkəsən dairəsi
Nizami Abdulla oğlu Səfərov
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 102 saylı Samux-Şəmkir dairəsi
Sevinc Əmirəhməd qızı Hüseynova
(1970—)
Sevinc Hüseynova.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 103 saylı Gədəbəy dairəsi
Arzu Nəsib oğlu Nağıyev
(1963—)
Bitərəf 104 saylı Gədəbəy-Tovuz dairəsi
Qənirə Ələsgər qızı Paşayeva
(1975—)
Qənirə Paşayeva.jpg
Bitərəf 105 saylı Tovuz dairəsi
Ülviyyə Cavanşir qızı Ağayeva
(1978—)
Ülviyyə Ağayeva.jpg
Bitərəf 106 saylı Tovuz-Qazax-Ağstafa dairəsi
Səməd İsmayıl oğlu Seyidov
(1964—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 107 saylı Qazax dairəsi
Nizami Qulu oğlu Cəfərov
(1960—)
Nizami Cəfərov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 108 saylı Ağstafa dairəsi
Nəsib Məhəmməd oğlu Məhəməliyev
(1962—)
Nəsib Məhəməliyev.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 109 saylı Balakən dairəsi
Elşən Məmmədhənifə oğlu Musayev
(1980—)
Elşən Musayev.jpg
Azərbaycan Demokratik Maarifçilik Partiyası 110 saylı Zaqatala dairəsi
Kamilə Əli Ağa qızı Əliyeva
(1968—)
Kamilə Əliyeva.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 111 saylı Zaqatala-Balakən dairəsi
Azər Şəmşid oğlu Kərimli
(1964—)
Azər Kərimli.jpg
Bitərəf 112 saylı Qax dairəsi
Vüqar Yapon oğlu İskəndərov
(1972—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 113 saylı Şəki şəhər dairəsi
Əli Əhməd oğlu Məsimli
(1954—)
Əli Məsimli.jpg
Bitərəf 114 saylı Şəki qəsəbə I dairəsi
Cavanşir Əyyub oğlu Feyziyev
(1964—)
Cavanşir Feyziyev.jpg
Bitərəf 115 saylı Şəki qəsəbə II dairəsi
Fəttah Səməd oğlu Heydərov
(1938—)
Bitərəf 116 saylı Qəbələ dairəsi
Aqiyə Həbib qızı Naxçıvanlı
(1958—)
Aqiyə Naxçıvanlı.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 117 saylı Oğuz-Qəbələ dairəsi
Bəxtiyar Həmzə oğlu Əliyev
(1962—)
Bitərəf 118 saylı Ağdam şəhər dairəsi
Bəxtiyar Yusif oğlu Sadıqov
(1952—)
Bəxtiyar Sadıqov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 119 saylı Ağdam qəsəbə dairəsi
Ceyhun Valeh oğlu Məmmədov
(1975—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 120 saylı Cəbrayıl-Qubadlı dairəsi
Mahir Tapdıq oğlu Abbaszadə
(1975—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 121 saylı Laçın dairəsi
Tural Babaşah oğlu Gəncəliyev
(1980—)
Bitərəf 122 saylı Xankəndi dairəsi
Aqil Sadıq oğlu Məmmədov
(1960—)
Yeni Azərbaycan Partiyası 123 saylı Kəlbəcər dairəsi
Elman Camal oğlu Məmmədov
(1950—)
Elman Məmmədov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 124 saylı Şuşa-Ağdam-Xocalı-Xocavənd dairəsi
İmamverdi İbiş oğlu İsmayılov
(1958—)
İmamverdi İsmayılov.jpg
Yeni Azərbaycan Partiyası 125 saylı Zəngilan-Qubadlı dairəsi

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Bəzi dairələrdə seçkilərin nəticələri ləğv edilib". www.azadliq.org. www.azadliq.org. İstifadə tarixi: 13 fevral 2020.

П:  Azərbaycan portalı