≛

Azərbaycan Milli Məclisinin III çağırış deputatları

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan Milli Məclisin III çağırış deputatları — 2005-ci il noyabrın 6-da baş tutan seçimlər əsasında formalaşdırıldı.

Milli Məclisin 125 deputatından 61 nəfəri Yeni Azərbaycan Partiyası (YAP) üzvü idi. III çağırış Milli Məclisdə MÜSAVAT 5 nəfərlə, AVP, AXCPVHP 2 nəfərlə, ADİSP, ALP, ASRP, AXP, BQP, BAXCP, ƏDALƏT, ÜMİDVBP isə 1 nəfərlə təmsil olundu. 45 nəfər bitərəf idi.

IIII çağırış Milli Məclisin sədri Oqtay Əsədov, sədrin birinci müavini Ziyafət Əsgərov, sədrin müavinləri isə Bahar MuradovaValeh Ələsgərov idi.

Milli Məclisin III çağırış deputatları sırasında ən yaşlısı 1928-ci il təvəllüdlü Murtuz Ələsgərov, ən gənci isə 1980-cı il təvəllüdlü Fuad Muradov idi.

Milli Məclisdə təmsil olunan partiyalar[redaktə | əsas redaktə]

Siyasi partiya
Sədri
Seçilən
III çağırış Milli Məclis
Əvvəl
Sonra
Fərq
YAP İlham Əliyev
61


Azerbaijan Milli Majlis Parliament 2005.svg

61
62
1
Bitərəf
45
45
44
1
MÜSAVAT İsa Qəmbər
5
5
5
AVP Fəzail Ağamalı
2
2
2
AXCP Əli Kərimli
2*
2
0
2
VHP Sabir Rüstəmxanlı
2
2
3
1
ADİSP Asim Mollazadə
1
1
1
ALP Əvəz Temirxan
1
1
0
1
ASRP Xanhüseyn Kazımlı
1
1
1
AXP Pənah Hüseyn
1
1
1
BQP Fazil Mustafa
1
1
1
BAXCP Qüdrət Həsənquliyev
1
1
1
ƏDALƏT İlyas İsmayılov
1
1
1
ÜMİD İqbal Ağazadə
1
1
1
VBP Sabir Hacıyev
1
1
1
* — AXCP sədri Əli KərimliAXCP Ali Məclisinin sədri Qulamhüseyn Əlibəyli mandatdan imtina etdi

Milli Məclisin III çağırış deputatları[redaktə | əsas redaktə]

Deputat
Foto
Partiya
Dairə
Milli Məclisdə vəzifəsi
Vasif Yusif oğlu Talıbov
(1960—)

YAP
1 saylı Şərur-Sədərək dairəsi
İsa Əkbər oğlu Həbibbəyli
(1950—)

YAP
2 saylı Şərur dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Səttar Sulidin oğlu Möhbalıyev
(1955—)
Bitərəf
3 saylı Babək-Kəngərli dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Eldar Rza oğlu İbrahimov
(1945—)

YAP
4 saylı Naxçıvan dairəsi
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının sədri[3]
Siyavuş Dünyamalı oğlu Novruzov
(1970—)

YAP
5 saylı Şahbuz-Babək dairəsi
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
İsmayıl Muxtar oğlu Hacıyev
(1952—)

YAP
6 saylı Culfa-Babək dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Əkrəm Nəcəf oğlu Naibov
(1938—)
Bitərəf
7 saylı Ordubad-Culfa dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Arzu Həbib oğlu Səmədov
(1962—)

"MÜSAVAT"
8 saylı Binəqədi I dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[7]
Rafael Kamil oğlu Cəbrayılov
(1958—)
Bitərəf
9 saylı Binəqədi II dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Madər Ələsgər oğlu Musayev
(1948—)
Bitərəf
10 saylı Binəqədi III dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Murtuz Nəcəf oğlu Ələsgərov
(1928–2012)

YAP
11 saylı Qaradağ dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Mixail Yuri oğlu Zabelin
(1946—)

YAP
12 saylı Qaradağ-Binəqədi-Yasamal dairəsi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvü[10]
Rauf Asif oğlu Əliyev
(1956—)

YAP
13 saylı Əzizbəyov I dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Mehriban Arif qızı Əliyeva
(1964—)

YAP
14 saylı Əzizbəyov II dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Gülər Mikayıl qızı Əhmədova
(1965—)

YAP
15 saylı Yasamal I dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Abel Məmmədəli oğlu Məhərrəmov
(1950—)

YAP
16 saylı Yasamal II dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Lalə Şövkət qızı Hacıyeva[a]
(1952—)

ALP
17 saylı Yasamal III dairəsi
Cəmil Poladxan oğlu Həsənli
(1952—)
Bitərəf
18 saylı Nərimanov-Nizami dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[7]
Əli Cavad oğlu Əhmədov
(1954—)

YAP
19 saylı Nərimanov I dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Adil Abış oğlu Əliyev
(1970—)
Bitərəf
20 saylı Nərimanov II dairəsi
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
Ülvi Zahid oğlu Quliyev
(1966—)
Bitərəf
21 saylı Nəsimi I dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Asim Nazim oğlu Mollazadə
(1954—)

ADİSP
22 saylı Nəsimi II dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Ziyad Əliabbas oğlu Səmədzadə
(1940—)
Bitərəf
23 saylı Nəsimi-Səbail dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Rövnəq İbrahim oğlu Abdullayev
(1965—)

YAP
24 saylı Nizami I dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Hüseyn Abbas oğlu Abdullayev[b]
(1968—)
Bitərəf
25 saylı Nizami II dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Fazil Qəzənfər oğlu Mustafayev
(1965—)

BQP
26 saylı Sabunçu I dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Fərrux Məmmədnəbi oğlu Zeynalov
(1942—)
Bitərəf
27 saylı Sabunçu II dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Eldar Allahyar oğlu Quliyev
(1952—)
Bitərəf
28 saylı Sabunçu III dairəsi
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Fuad Rauf oğlu Muradov
(1980—)
Bitərəf
29 saylı Səbail dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Anar Camal oğlu Məmmədxanov
(1970–2011)
Bitərəf
30 saylı Suraxanı I dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Əli Əmirhüseyn oğlu Kərimli[c]
(1965—)

AXCP
31 saylı Suraxanı II dairəsi
Ağacan Qulam oğlu Abıyev
(1938—)

YAP
32 saylı Suraxanı III dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Hüseynbala Fazil oğlu Mirələmov
(1945—)

YAP
33 saylı Xətai I dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Nəsib Loğman oğlu Nəsibli
(1956—)

"MÜSAVAT"
34 saylı Xətai II dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[7]
İqbal Fehruz oğlu Ağazadə
(1968—)

ÜMİD
35 saylı Xətai III dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Səməd İsmayıl oğlu Seyidov
(1964—)

YAP
36 saylı Xətai IV dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının sədri[3]
Aydın Abbas oğlu Abbasov
(1976—)
Bitərəf
37 saylı Gəncə şəh. Nizami I dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Asəf Hacı oğlu Hacıyev
(1952—)

YAP
38 saylı Gəncə şəh. Nizami II dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Vidadi Yunis oğlu Məmmədov
(1948—)

YAP
39 saylı Gəncə şəh. Kəpəz I dairəsi
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[14]
Musa İsa oğlu Quliyev
(1962—)

YAP
40 saylı Gəncə şəh. Kəpəz II dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
İkram İsrail oğlu İsrafilov
(1964—)

"MÜSAVAT"
41 saylı Sumqayıt I dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya Daimi Komissiyasının üzvü[7]
Məcid Zahid oğlu Kərimov
(1958—)

YAP
42 saylı Sumqayıt II dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Nizami Zaman oğlu İsgəndərov
(1965—)

YAP
43 saylı Sumqayıt III dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Baba Əli oğlu Tağıyev
(1962—)
Bitərəf
44 saylı Sumqayıt-Abşeron dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Oqtay Sabir oğlu Əsədov
(1955—)

YAP
45 saylı Abşeron dairəsi
  • Milli Məclisin sədri
Azay Əjdər oğlu Quliyev
(1972—)
Bitərəf
46 saylı Əli-Bayramlı dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Aydın Böyükkişi oğlu Mirzəzadə
(1958—)

YAP
47 saylı Mingəçevir dairəsi
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
İlham Kazım oğlu Məmmədov
(1962—)

YAP
48 saylı Yevlax dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Əli Məhəmməd oğlu Hüseynov
(1968—)

YAP
49 saylı Yevlax-Mingəçevir dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Zeynəb Yəhya qızı Xanlarova
(1936—)
Bitərəf
50 saylı Abşeron-Qobustan dairəsi
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Xəlilbəy Günəş oğlu Günəşov
(1958—)
Bitərəf
51 saylı Qusar dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Vahid Qazməmməd oğlu Əhmədov
(1948—)
Bitərəf
52 saylı Quba dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Yevda Sasun oğlu Abramov
(1948–2019)

YAP
53 saylı Quba-Qusar dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Tahir Süleyman oğlu Süleymanov
(1948—)

YAP
54 saylı Dəvəçi-Siyəzən dairəsi
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[14]
Lalə Gülbaba qızı Abbasova
(1955—)
Bitərəf
55 saylı Xaçmaz şəhər dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Nizami Manaf oğlu Xudiyev
(1950—)
Bitərəf
56 saylı Xaçmaz qəsəbə dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Fərhad Həsən oğlu Qəribov
(1952—)

YAP
57 saylı Kürdəmir dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Rafael Baba oğlu Hüseynov
(1954—)

VHP
58 saylı Kürdəmir-Hacıqabul dairəsi
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Əkrəm Kamal oğlu Abdullayev
(1975—)

YAP
59 saylı Salyan dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Fəzail Rəhim oğlu Ağamalı
(1948—)

AVP
60 saylı Salyan-Neftçala dairəsi
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Arif Qafar oğlu Rəhimzadə
(1942—)

YAP
61 saylı Neftçala dairəsi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının sədri[3]
Cəlal Əlirza oğlu Əliyev
(1928–2016)

YAP
62 saylı Saatlı dairəsi
Pənah Çodar oğlu Hüseyn
(1958—)

AXP
63 saylı Sabirabad I dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya Daimi Komissiyasının üzvü[7]
Rüstəm Gülabba oğlu Xəlilov
(1958—)

YAP
64 saylı Sabirabad II dairəsi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvü[10]
Gülhüseyn Əliəhməd oğlu Əhmədov
(1955–2020)

YAP
65 saylı Saatlı-Sabirabad-Kürdəmir dairəsi
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[14]
Xanhüseyn Hüseynağa oğlu Kazımlı
(1942—)

ASRP
66 saylı Biləsuvar dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Aydın Xanhüseyn oğlu Həsənov
(1942—)
Bitərəf
67 saylı Cəlilabad şəhər dairəsi
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
Mir Kazım Məhəmməd oğlu Kazımov
(1950—)

YAP
68 saylı Cəlilabad qəsəbə dairəsi
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Qulamhüseyn Surxan oğlu Əlibəyli[d]
(1958—)

AXCP
69 saylı Cəlilabad-Masallı-Biləsuvar dairəsi
Əhəd Mikayıl oğlu Abıyev
(1958—)

YAP
70 saylı Masallı şəhər dairəsi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvü[10]
Elmira Hüseyn qızı Axundova
(1954—)
Bitərəf
71 saylı Masallı qəsəbə dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Sabir Xudu oğlu Rüstəmxanlı
(1946—)

VHP
72 saylı Yardımlı-Masallı dairəsi
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Rüfət Atakişi oğlu Quliyev
(1964—)
Bitərəf
73 saylı Lənkəran şəhər dairəsi
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Hadi Musa oğlu Rəcəbli
(1948—)

YAP
74 saylı Lənkəran qəsəbə dairəsi
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının sədri[3]
Cavanşir Hümmət oğlu Paşazadə
(1954—)

YAP
75 saylı Lənkəran-Masallı dairəsi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Ziyafət Abbas oğlu Əsgərov
(1964—)

YAP
76 saylı Lənkəran-Astara
  • Milli Məclis sədrinin birinci müavini
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Vasif İzzət oğlu Əliyev
(1942—)

YAP
77 saylı Astara
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Miri Əhəd oğlu Qənbərov
(1935–2020)

YAP
78 saylı Lerik-Lənkəran
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[14]
İltizam Nizam oğlu Əkbərli
(1958—)

"MÜSAVAT"
79 saylı İmişli
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[7]
Əhəd Abbas oğlu Əhmədov
(1968—)
Bitərəf
80 saylı İmişli-Beyləqan
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Səfər Musa oğlu Məmmədov
(1952—)

YAP
81 saylı Beyləqan
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Tahir Musa oğlu Rzayev
(1950—)

YAP
82 saylı Ağcabədi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvü[10]
Aqil Məhəmməd oğlu Abbasov
(1954—)
Bitərəf
83 saylı Ağcabədi-Füzuli
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
Bahar Əvəz qızı Muradova
(1962—)

YAP
84 saylı Füzuli
  • Milli Məclis sədrinin müavini
Maqsud Məmmədibrahim oğlu İbrahimbəyov
(1935–2016)
Bitərəf
85 saylı Şamaxı
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Novruzəli Davud oğlu Aslanov
(1964—)
Bitərəf
86 saylı İsmayıllı
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[14]
Ərəstun Nurəddin oğlu Cavadov
(1948—)

YAP
87 saylı Ağsu-İsmayıllı
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[14]
Sabir Kamal oğlu Hacıyev
(1954—)
VBP
88 saylı Göyçay
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Şəmsəddin Hümmət oğlu Hacıyev
(1950—)

YAP
89 saylı Göyçay-Ağsu
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Çingiz Rauf oğlu Əsədullayev
(1960—)
Bitərəf
90 saylı Ağdaş
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
Elton Arzuman oğlu Məmmədov
(1954—)
Bitərəf
91 saylı Ucar
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Jalə Fazil qızı Əliyeva
(1966—)
Bitərəf
92 saylı Zərdab-Ucar
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Zahid Məhərrəm oğlu Oruc
(1972—)

AVP
93 saylı Bərdə şəhər
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
Gövhər Baxşəli qızı Baxşəliyeva
(1954—)
Bitərəf
94 saylı Bərdə qəsəbə
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Aynur Camal qızı Quliyeva
(1975—)

"MÜSAVAT"
95 saylı Tərtər
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Gültəkin Yunis qızı Hacıbəyli
(1974—)
Bitərəf
96 saylı Goranboy-Naftalan
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Qüdrət Müzəffər oğlu Həsənquliyev
(1965—)

BAXCP
97 saylı Goranboy-Ağdam-Tərtər
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Azər Kamal oğlu Əmiraslanov[e]
(1972—)
Bitərəf
98 saylı Şəmkir şəhər
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Məlahət İbrahim qızı Həsənova
(1958—)

YAP
99 saylı Şəmkir qəsəbə
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Mübariz Qəhrəman oğlu Qurbanlı
(1954—)

YAP
100 saylı Şəmkir-Daşkəsən
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[9]
Rövşən Şükür oğlu Rzayev
(1962—)
Bitərəf
101 saylı Göygöl-Daşkəsən
  • Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Valeh Feyruz oğlu Ələsgərov
(1946—)
Bitərəf
102 saylı Samux-Şəmkir
  • Milli Məclis sədrinin müavini
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Rafiq Musa oğlu Məmmədhəsənov
(1945—)

YAP
103 saylı Gədəbəy
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Nazim Hüseyn oğlu Məmmədov
(1964—)

YAP
104 saylı Gədəbəy-Tovuz
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Qənirə Ələsgər qızı Paşayeva
(1975—)
Bitərəf
105 saylı Tovuz
  • Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvü[6]
İlyas Abbas oğlu İsmayılov
(1938—)

ƏDALƏT
106 saylı Tovuz-Qazax-Ağstafa
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Vaqif Səməd oğlu Vəkilov
(1938–2015)
Bitərəf
107 saylı Qazax
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[15]
Nizami Qulu oğlu Cəfərov
(1960—)

YAP
108 saylı Ağstafa
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının sədri[3]
Rəbiyyət Nurullah qızı Aslanova
(1952—)

YAP
109 saylı Balakən
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının sədri[3]
Hikmət İsmayıl oğlu Atayev
(1954–2013)

YAP
110 saylı Zaqatala
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Dünyamin Zakir oğlu Xəlilov
(1962—)
Bitərəf
111 saylı Zaqatala-Balakən
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Azər Şəmşid oğlu Kərimli
(1964—)
Bitərəf
112 saylı Qax
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[14]
Yaqub Mikayıl oğlu Mahmudov
(1940—)

YAP
113 saylı Şəki şəhər
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Əli Əhməd oğlu Məsimli
(1954—)
Bitərəf
114 saylı Şəki qəsəbə I
  • İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[2]
Məjlum Şükür oğlu Şükürov
(1954—)

YAP
115 saylı Şəki qəsəbə II
  • Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[14]
Fəttah Səməd oğlu Heydərov
(1938–2020)
Bitərəf
116 saylı Qəbələ
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Eyvaz Daşdəmir oğlu Qurbanov
(1964—)

YAP
117 saylı Oğuz-Qəbələ
  • Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvü[11]
Bəxtiyar Həmzə oğlu Əliyev
(1962—)
Bitərəf
118 saylı Ağdam şəhər
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının sədrinin müavini[13]
Bəxtiyar Yusif oğlu Sadıqov
(1952—)

YAP
119 saylı Ağdam qəsəbə
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Astan Nuşrəvan oğlu Şahverdiyev
(1948–2018)

YAP
120 saylı Cəbrayıl-Qubadlı
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[1]
Sevindik Hacıağa oğlu Hətəmov
(1964—)

YAP
121 saylı Laçın
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Havva İsa qızı Məmmədova
(1958—)
Bitərəf
122 saylı Xankəndi
  • İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvü[5]
Cavid Qənbər oğlu Qurbanov
(1958—)

YAP
123 saylı Kəlbəcər
  • Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[12]
Elman Camal oğlu Məmmədov
(1950—)

YAP
124 saylı Şuşa-Ağdam-Xocalı-Xocavənd
  • Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[4]
İmamverdi İbiş oğlu İsmayılov
(1958—)

YAP
125 saylı Zəngilan-Qubadlı
  • Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[15]

12 may 2006-cı ildə Əli Kərimli və Qulamhüseyn Əlibəylinin əvəzinə seçilənlər

Deputat
Foto
Partiya
Dairə
Milli Məclisdə vəzifəsi
Əhməd Abdul Kərim oğlu Vəliyev
(1946—)

YAP
31 saylı Suraxanı II dairəsi
  • Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvü[8]
Fəzail Feyruz oğlu İbrahimli
(1952—)

VHP
69 saylı Cəlilabad-Masallı-Biləsuvar dairəsi
  • Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvü[8]

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Lalə Şövkət qızı Hacıyeva 2005-ci il Parlament seçimlərinin nəticələrinə və noyabrın 26-da baş tutan mitinqi zor gücü ilə dağıdılmasına etiraz olaraq deputat mandatından imtina etdi
  2. Azərbaycan Milli Məclisinin sədri Oqtay Əsədovun 19 mart 2007-ci il tarixli 263-IIIQR nömrəli Qərarına əsasən Azərbaycanın Milli Məclisi deputatı Hüseyn Abbas oğlu Abdullayevin Azərbaycan Cinayət Məcəlləsinin 221.2.2-ci və 132-ci maddələri ilə cinayət məsuliyyətinə cəlb edilməsinə icazə verilməsi barədə təqdimata baxaraq, Azərbaycan Milli Məclisi İntizam Komissiyasının bu məsələyə dair rəyini nəzərə alaraq və Azərbaycan Konstitusiyasının 90-cı maddəsinin II hissəsinə "Azərbaycan Milli Məclisi deputatının statusu haqqında" Azərbaycan Qanununun 12-ci maddəsinin üçüncü hissəsinə, habelə Azərbaycan Milli Məclisi Daxili Nizamnaməsinin 22-ci maddəsinə əsasən Azərbaycan Milli Məclisinin deputatı Hüseyn Abbas oğlu Abdullayevin toxunulmazlığına xitam verildi və cinayət məsuliyyətinə cəlb edilməsinə icazə verildi.
  3. Əli Əmirhüseyn oğlu Kərimli 2005-ci il Parlament seçimlərinin nəticələrinə və noyabrın 26-da baş tutan mitinqi zor gücü ilə dağıdılmasına etiraz olaraq deputat mandatından imtina etdi
  4. Qulamhüseyn Surxan oğlu Əlibəyli 2005-ci il Parlament seçimlərinin nəticələrinə və noyabrın 26-da baş tutan mitinqi zor gücü ilə dağıdılmasına etiraz olaraq deputat mandatından imtina etdi
  5. Azər Kamal oğlu Əmiraslanov Azərbaycan Prezidenti İlham Əliyevin 25 avqust 2008-ci il tarixli Sərəncamı ilə Prezident Administrasiyasının Aqrar siyasət məsələləri şöbəsinin müdiri vəzifəsinə təyin edildi.

Mənbə[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Azərbaycan Milli Məclisinin Elm və təhsil məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 16-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  2. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 "Azərbaycan Milli Məclisinin İqtisadi siyasət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 11-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  3. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 "Azərbaycan Milli Məclisinin Daimi Komissiyasının sədrlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 02.12.2005-ci il tarixli 6-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 02.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  4. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Milli Məclisinin Təhlükəsizlik və müdafiə məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 10-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  5. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Milli Məclisinin İnsan hüquqları Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 18-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  6. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Azərbaycan Milli Məclisinin Beynəlxalq münasitəblər və parlamentlərarası əlaqələr Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 19-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  7. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Milli Məclisinin Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 01.03.2006-cı il tarixli 58-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 01.03.2006. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  8. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Azərbaycan Milli Məclisinin Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 02.10.2006-cı il tarixli 125-IIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 02.10.2006. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  9. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 "Azərbaycan Milli Məclisinin Hüquq siyasəti və dövlət quruculuğu məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 9-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  10. 1 2 3 4 "Azərbaycan Milli Məclisinin Regional məsələlər Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 15-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  11. 1 2 3 4 5 6 7 "Azərbaycan Milli Məclisinin Sosial siyasət Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 14-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  12. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Azərbaycan Milli Məclisinin Təbii ehtiyatlar, energetika və ekologiya məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 12-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  13. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 "Azərbaycan Milli Məclisinin Daimi Komissiyasının sədr müavinlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 8-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  14. 1 2 3 4 5 6 7 8 "Azərbaycan Milli Məclisinin Aqrar siyasət Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 13-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.
  15. 1 2 3 4 5 6 "Azərbaycan Milli Məclisinin Mədəniyyət məsələləri Daimi Komissiyasının üzvlərinin seçilməsi haqqında Azərbaycan Milli Məclisinin 14.12.2005-ci il tarixli 17-VIIQR nömrəli Qərarı"(azərb.)). 14.12.2005. 20.08.2020 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 20.08.2020.

Ədəbiyyat[redaktə | əsas redaktə]

  • Səfa Mirzəyev (2009), Azərbaycanın Milli Məclisi: Üçüncü çağırış, Azərbaycan: Azərbaycan Milli Məclisinin mətbəəsi