Azərbaycan Respublikasının Dövlət Mükafatı laureatlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

2010-cu illər[redaktə | mənbəni redaktə et]

2010[redaktə | mənbəni redaktə et]

26 may 2010-cu ildən[1]

Elm sahəsi üzrə

"Cənubi Xəzər hövzəsinin palçıq vulkanizmi və neft-qazlılığı" elmi nəşrlər silsiləsinə görə:

Mədəniyyət sahəsi üzrə

Ədəbiyyat sahəsi üzrə

"Heydər Əliyev və Azərbaycan ədəbiyyatı" kitabına görə:

2012[redaktə | mənbəni redaktə et]

25 may 2012-ci ildən[2]

Elm sahəsi üzrə

Qarabağın, Naxçıvanın və İrəvan xanlığının tarixinə dair silsilə əsərlərə görə:

2014[redaktə | mənbəni redaktə et]

26 may 2014-cü ildən[3]

Elm sahəsi üzrə

  • Tofiq Murtuza oğlu Nağıyev"Hidrogen peroksidlə koherent-sinxronlaşmış oksidləşmə reaksiyaları" (ingilis dilində, Amsterdam) monoqrafiyasına görə

Mədəniyyət sahəsi üzrə

Ədəbiyyat sahəsi üzrə

2016[redaktə | mənbəni redaktə et]

26 may 2016-cı ildən[4]

Elm sahəsi üzrə

"Azərbaycan Respublikasının coğrafiyası" üçcildlik monoqrafiyaya görə:

Ədəbiyyat sahəsi üzrə

  • Fikrət Qoca (Fikrət Göyüş oğlu Qocayev) – "Seçilmiş əsərləri" oncildlik kitabına görə

2020-ci illər[redaktə | mənbəni redaktə et]

2020[redaktə | mənbəni redaktə et]

22 may 2020-ci ildən[5]

Elm sahəsi üzrə

Materiyanın yeni kvant halı – antiferromaqnit topoloji izolyator: dizayn, əsas elektron xassələri və tətbiq perspektivləri" mövzusunda elmi məqalələr toplusuna görə:

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. "2010-cu il üçün Azərbaycan Respublikasının Elm, mədəniyyət və ədəbiyyat üzrə dövlət mükafatlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 26 may 2010. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2021.
  2. "2012-ci il üçün Azərbaycan Respublikasının elm sahəsində Dövlət Mükafatının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 25 may 2012. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2021.
  3. "2014-cü il üçün Azərbaycan Respublikasının elm, mədəniyyət və ədəbiyyat sahələrində Dövlət Mükafatlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". e-qanun.az. 26 may 2014. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2021.
  4. "2016-cı il üçün Azərbaycan Respublikasının elm və ədəbiyyat sahələrində Dövlət Mükafatlarının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 27 may 2016. İstifadə tarixi: 13 oktyabr 2021.
  5. "2020-ci il üçün Azərbaycan Respublikasının elm sahəsində Dövlət Mükafatının verilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı". president.az. 22 may 2020. İstifadə tarixi: 24 avqust 2021.