Azərbaycan SSR xalq artistlərinin siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Azərbaycan SSR xalq artistlərinin siyahısı

1930-cu illər[redaktə | əsas redaktə]

1931[redaktə | əsas redaktə]

  1. Qurban Pirimov

1932[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hacıağa Abbasov
  2. Hüseynqulu Sarabski

1933[redaktə | əsas redaktə]

  1. Mirzəağa Əliyev

1934[redaktə | əsas redaktə]

  1. Şövkət Məmmədova

1935[redaktə | əsas redaktə]

  1. Cabbar Qaryağdıoğlu

1936[redaktə | əsas redaktə]

  1. Mərziyyə Davudova
  2. Abbas Mirzə Şərifzadə

1937[redaktə | əsas redaktə]

  1. Üzeyir Hacıbəyov

1938[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hüseynağa Hacıbababəyov
  2. Ağahüseyn Cavadov
  3. Sidqi Ruhulla

1940-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1940[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ələsgər Ələkbərov
  2. Ağasadıq Gəraybəyli
  3. Fatma Muxtarova

1950-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1954[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ağadadaş Qurbanov
  2. Arkadi Arzumanyan
  3. Artaşes Arzumanyan

1958[redaktə | əsas redaktə]

  1. Fikrət Əmirov (1922-1984), bəstəkar[1]
  2. Leyla Vəkilova (1927-1999), balerina[2]
  3. Qara Qarayev (1918-1982), bəstəkar[3]
  4. Mehdi Məmmədov (1918-1985), aktyor, rejissor[4]

1959[redaktə | əsas redaktə]

  1. Azad Əliyev (skripkaçı)

1960-cı illər[redaktə | əsas redaktə]

1960[redaktə | əsas redaktə]

  1. Lütfəli Abdullayev

1962[redaktə | əsas redaktə]

  1. Avak Petrosyan

1964[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rza Təhmasib

1970-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1970[redaktə | əsas redaktə]

  1. Axundova Rəfiqə Hacı qızı — 21.05.1970[5]
  2. Məmmədov Maqsud Davud oğlu — 21.05.1970[5]

1971[redaktə | əsas redaktə]

  1. Maqomayev Müslüm Maqomed oğlu — 29.04.1971[6]
  2. Muradova Rübabə Xalid qızı — 29.04.1971[6]

1972[redaktə | əsas redaktə]

  1. Anatoli Falkoviç
  2. Əliyev Sabir Hüseynəli oğlu — 19.04.1972[7]
  3. Səfərəliyeva Kokəb Kamil qızı — 19.04.1972[7]

1973[redaktə | əsas redaktə]

  1. Aram Xaçaturyan

1974[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bəsirzadə-Vazirova Sofya Bəsir qızı — 01.06.1974[8]
  2. Dadaşov Məlik Yusif oğlu — 01.06.1974[8]
  3. Quliyev Məmməd Allahverdi oğlu — 01.06.1974[8]
  4. Kazımov Tofiq Səmədmənsur oğlu — 01.06.1974[8]
  5. Məlikova Nəcibə Haşım qızı — 01.06.1974[8]
  6. Sarnatskaya Nina Dmitriyevna — 01.06.1974[8]
  7. Şeyxzamanov Məmməd İsa oğlu — 01.06.1974[8]

1975[redaktə | əsas redaktə]

  1. Xanlarova Zeynəb — 1975[9]

1976[redaktə | əsas redaktə]

  1. Dadaşov Muxtar Baba oğlu — 23.12.1976[10]
  2. Seyidbəyli Həsən Mehdi oğlu — 23.12.1976[10]
  3. Tağızadə Tofiq Mehdiqulu oğlu — 23.12.1976[10]

1978[redaktə | əsas redaktə]

  1. Rauf Hacıyev
  2. Arif Məlikov
  3. Babayeva Çimnaz Məmməd qızı — 10.01.1978[11]
  4. Mənsurov Bəhram Süleyman oğlu — 10.01.1978[11]
  5. Pletnyov Vladimir Nikolayeviç — 10.01.1978[11]
  6. Sadıqova Məhluqə Ələsgər qızı — 10.01.1978[11]
  7. Şirəliyeva Tamilla Xudadat qızı — 10.01.1978[11]
  8. Əliyev Habil Mustafa oğlu — 11.01.1978[12]
  9. Bədəlbəyli Fərhad Şəmsi oğlu — 11.01.1978[12]
  10. Məlikova Afaq Süleyman qızı — 11.01.1978[12]

1979[redaktə | əsas redaktə]

  1. Bədirov Mürsəl Tağı oğlu — 23.02.1979[13]
  2. Xumar Rza qızı Zülfüqarova — 02.04.1979[14]

1980-ci illər[redaktə | əsas redaktə]

1981[redaktə | əsas redaktə]

  1. Baratzadə Zülfüqar Yaqub oğlu — 24.12.1981[15]
  2. Mustafayeva Sədayə İsmayıl qızı — 24.12.1981[15]

1982[redaktə | əsas redaktə]

  1. Polad Bülbüloğlu
  2. Ələsgərov Süleymаn Аğаbаbа oğlu — 01.12.1982[16]
  3. Əliyevа Zemfirа Məmmədəli qızı — 01.12.1982[16]
  4. Hüseynovа Sofiyа Həsən qızı — 01.12.1982[16]
  5. Şаşıqoğlu Nodаr Izzətoviç — 01.12.1982[16]
  6. Yаgizаrov Murаd Məhəmmədoviç — 01.12.1982[16]
  7. Bаlаyev Rаsim Əhməd oğlu — 01.12.1982[17]
  8. Quliyev Eldаr Tofiq oğlu — 01.12.1982[17]
  9. Məmmədov Əbdülhəsən Аğаməmməd oğlu — 01.12.1982[17]
  10. Məmmədov Cаvаnşir Musа oğlu — 01.12.1982[17]
  11. Məmmədovа Şəfiqə Hаşım qızı — 01.12.1982[17]
  12. Ocаqov Rаsim Mirqаsım oğlu — 01.12.1982[17]
  13. Аslаn Səyаvuş Məmmədаğа oğlu — 01.12.1982[18]
  14. Аvаnesov Ivаn Minаyeviç — 03.12.1982[19]
  15. Mikаelyаn Mаmikon Soqomonoviç — 03.12.1982[19]
  16. Məmmədov Gülаğа Аllаhverdi oğlu — 09.12.1982[20]

1985[redaktə | əsas redaktə]

  1. Amaliya Pənahova

1987[redaktə | əsas redaktə]

  1. Aqşin Əlizadə
  2. Xəyyam Mirzəzadə
  3. Ramiz Mustafayev

1988[redaktə | əsas redaktə]

  1. Hacı Xanməmmədov

1989[redaktə | əsas redaktə]

  1. Vasif Adıgözəlov
  2. Əliağa Quliyev[21]

1990[redaktə | əsas redaktə]

  1. Ramiz Mirişli
  2. Azər Rzayev

Tarixi bilinməyənlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Cövdət Hacıyev
  2. Rəşid Yusifov
  3. Adam Qaribyan

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Театральная Энциклопедия. драма опера балет оперетта цирк эстрада драматург режиссёр
  2. Театральная Энциклопедия. драма опера балет оперетта цирк эстрада драматург режиссёр
  3. Bakililar.AZ Forum
  4. Театральная Энциклопедия. драма опера балет оперетта цирк эстрада драматург режиссёр
  5. 5,0 5,1 Dövlət Akademik Opera və Balet Teatrının yaradıcı işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 21 may 1970-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  6. 6,0 6,1 Respublikanın incəsənət xadimlərindən bir qrupuna Azərbaycan SSR Fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 29 aprel 1971-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  7. 7,0 7,1 Ü.Hacıbəyov adına Azərbaycan Dövlət Konservatoriyası işçilərinə fəxri adlar verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 19 aprel 1972-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 Respublikanın incəsənət işçilərinə Azərbaycan SSR-in fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 iyun 1974-cü il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  9. Mükafatlar təqdim olunduanl.az saytı
  10. 10,0 10,1 10,2 Respublika kino sənəti işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 23 dekabr 1976-cı il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  11. 11,0 11,1 11,2 11,3 11,4 Respublikanın teatr xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 10 yanvar 1978-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  12. 12,0 12,1 12,2 Respublikanın musiqi ifaçılığı sənəti xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 11 yanvar 1978-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  13. Respublikanın yaradıcı işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 23 fevral 1979-cu il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  14. X.R.Zülfüqarova yoldaşa Azərbaycan SSR xalq artisti fəxri adının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 2 aprel 1979-cu il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  15. 15,0 15,1 C.Cabbarlı adına Kirovabad Dövlət Dram Teatrının işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adlarının verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 24 dekabr 1981-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 Respublika teatr sənətinin işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  17. 17,0 17,1 17,2 17,3 17,4 17,5 Respublika kino sənəti xadimlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  18. Ş.Qurbanov adına Azərbaycan Dövlət Musiqili Komediya teatrının artistlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 1 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  19. 19,0 19,1 M.Qorki аdınа «Şərəf nişаnı» ordenli Stepаnаkert Dövlət Drаm Teаtrının artistlərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 3 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  20. Azərbaycan SSR Dövlət Televiziya və Radio verilişləri komitəsi xalq çalğı alətləri orkestirinin işçilərinə Azərbaycan SSR fəxri adları verilməsi haqqında Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 9 dekabr 1982-ci il tarixli Fərmanıanl.az saytı
  21. Əliağa Quliyev yoldaşa Azərbaycan SSR xalq artisti fəxri adının verilməsi barədə Azərbaycan SSR Ali Soveti Rəyasət Heyətinin 17 may 1989-cu il tarixli fərmanı