Azərbaycan daxili işlər nazirlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Azərbaycan Respublikasının
daxili işlər naziri
Azərbaycan Respublikasının Daxili İşlər Nazirliyi logo.svg
Vilayət Eyvazov.jpeg
Vəzifədədir
Vilayət Eyvazov

20 iyun 2019
Vəzifənin təsis tarixi 28 may 1918
Vəzifədə birinci Fətəli xan Xoyski
Rəsmi saytı mia.gov.az

Nazirlər[redaktə | mənbəni redaktə et]

Azərbaycan Demokratik Respublikası[redaktə | mənbəni redaktə et]

Nazir Şəkil Fəaliyyət Dövrü Partiya
1
Fətəli Xan Xoyski
Khoysky.jpeg
28 may 1918 – 17 iyun 1918
Bitərəf
2
Behbud xan Cavanşir
Behbud Khan Javanshir.jpg
17 iyun 1918 – 26 dekabr 1918
Bitərəf
3
Xəlil bəy Xasməmmədov
Khalil bey Khasmammadov.jpg
26 dekabr 1918 – 16 iyun 1919
Müsavat Partiyası
4
Nəsib bəy Yusifbəyli
Nesib bey Yusifbeyli.jpg
16 iyun 1919 – 22 dekabr 1919
Müsavat Partiyası
5
Məmmədhəsən Hacınski
M.H.Hajinski.jpg
22 dekabr 1919 – 15 fevral 1920
Müsavat Partiyası
6
Mustafa bəy Vəkilov
Mustafa bey Vakilov.jpg
15 fevral 1920 – 28 aprel 1920
Müsavat Partiyası

Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası[redaktə | mənbəni redaktə et]

Nazir Şəkil Fəaliyyət Dövrü Partiya
1
Həmid Sultanov
Həmid Sultanov.jpg
28 aprel 1920 – 1 iyun 1921
Kommunist Partiyası
2
Mircəfər Bağırov
Mir Cəfər Bağırov.jpg
5 oktyabr 1921 – 22 may 1927
Kommunist Partiyası
3
Novruz Rzayev
Novruz Rzayev.jpg
22 may 1927 – 10 iyul 1929
Kommunist Partiyası
4
Yuvelyan Sumbatov-Topuridze
Yuvelian Sumbatov-Topuridze.jpg
mart 1934 — 10 yanvar 1938
Kommunist Partiyası
5
Mixail Rayev-Kaminski
Mixail Rayev-Kaminski.jpg
10 yanvar 1938 — 12 noyabr 1938
Kommunist Partiyası
6
Stepan Yemelyanov
Stepan Yemelyanov.jpg
11 fevral 1939 — 6 mart 1941
Kommunist Partiyası
7
Mirteymur Yaqubov
Mir Teymur Yaqubov.jpg
6 mart 1941 – 25 may 1950
Kommunist Partiyası
8
Ağasəlim Atakişiyev
Ağasəlim Atakişiyev.jpg
27 may 1950 – 16 mart 1953
Kommunist Partiyası
9
Stepan Yemelyanov
Stepan Yemelyanov.jpg
16 mart 1953 — 29 iyul 1953
Kommunist Partiyası
10
Anatoli Quskov
Anatoli Quskov.jpg
8 avqust 1953 – 25 mart 1954
Kommunist Partiyası
11
Andrey Bulıqa
Andrey Bulıqa.jpg
30 aprel 1954 – 13 avqust 1956
Kommunist Partiyası
12
Əli Kərimov
Əli Kərimov (siyasətçi).png
13 avqust 1956 – 4 fevral 1960
Kommunist Partiyası
13
Xəlil Məmmədov
Xəlil Məmmədov.jpg
4 fevral 1960 – 5 yanvar 1965
Kommunist Partiyası
14
Məmməd Əlizadə
Məhəmməd Əlizadə.jpg
5 yanvar 1965 – 24 mart 1970
Kommunist Partiyası
15
Arif Heydərov
Arif Heydərov.gif
24 mart 1970 – 29 iyun 1978
Kommunist Partiyası
16
Cəfər Vəliyev
Cəfər Vəliyev.jpg
4 noyabr 1978 – 8 aprel 1987
Kommunist Partiyası
17
Aydın Məmmədov
Aydın Məmmədov (nazir).jpg
8 aprel 1987 — 17 aprel 1990
Kommunist Partiyası

Müstəqillik dövrü[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]