Azərbaycan daxili işlər nazirlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Azərbaycan Respublikasının
daxili işlər naziri
Azərbaycan Respublikasının Daxili İşlər Nazirliyi logo.svg
Vilayət Eyvazov.jpeg
Vəzifəni icra edir
Vilayət Eyvazov
20 Haziran 2019
Vəzifənin təsis tarixi 28 may 1918
Vəzifənin bərpa tarixi 18 oktyabr 1991
Vəzifədə birinci Fətəli xan Xoyski
Rəsmi saytı mia.gov.az

Nazirlər[redaktə | mənbəni redaktə et]

Azərbaycan Demokratik Respublikası[redaktə | mənbəni redaktə et]

Nazir Şəkil Fəaliyyət Dövrü Partiya
1
Fətəli Xan Xoyski
Khoysky.jpeg
28 may 1918 – 17 iyun 1918
Bitərəf
2
Behbud xan Cavanşir
Behbud Khan Javanshir.jpg
17 iyun 1918 – 26 dekabr 1918
Bitərəf
3
Xəlil bəy Xasməmmədov
Khalil bey Khasmammadov.jpg
26 dekabr 1918 – 16 iyun 1919
Müsavat Partiyası
4
Nəsib bəy Yusifbəyli
Nesib bey Yusifbeyli.jpg
16 iyun 1919 – 22 dekabr 1919
Müsavat Partiyası
5
Məmmədhəsən Hacınski
M.H.Hajinski.jpg
22 dekabr 1919 – 15 fevral 1920
Müsavat Partiyası
6
Mustafa bəy Vəkilov
Mustafa bey Vakilov.jpg
15 fevral 1920 – 28 aprel 1920
Müsavat Partiyası

Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası[redaktə | mənbəni redaktə et]

Nazir Şəkil Fəaliyyət Dövrü Partiya
1
Həmid Sultanov
Həmid Sultanov.jpg
28 aprel 1920 – 1 iyun 1921
Kommunist Partiyası
2
Mircəfər Bağırov
Mir Cəfər Bağırov.jpg
5 oktyabr 1921 – 22 may 1927
Kommunist Partiyası
3
Novruz Rzayev
Novruz Rzayev.jpg
22 may 1927 – 10 iyul 1929
Kommunist Partiyası
4
Stepan Yemelyanov
Stepan Yemelyanov.jpg
1 avqust 1929 – 5 fevral 1941
Kommunist Partiyası
5
Mirteymur Yaqubov
Mir Teymur Yaqubov.png
6 mart 1941 – 25 may 1950
Kommunist Partiyası
6
Ağasəlim Atakişiyev
Ağasəlim Atakişiyev.jpg
27 may 1950 – 16 mart 1953
Kommunist Partiyası
7
Anatoli Quskov
Anatoli Quskov.jpg
8 avqust 1953 – 25 mart 1954
Kommunist Partiyası
8
Andrey Bulıqa
CoA of USSR.png
30 aprel 1954 – 10 iyul 1956
Kommunist Partiyası
9
Əli Kərimov
Əli Kərimov (siyasətçi).png
11 avqust 1956 – 5 fevral 1960
Kommunist Partiyası
10
Xəlil Məmmədov
Xəlil Məmmədov.jpg
3 noyabr 1960 – 5 yanvar 1965
Kommunist Partiyası
11
Məmməd Əlizadə
CoA of USSR.png
5 yanvar 1965 – 19 mart 1970
Kommunist Partiyası
12
Arif Heydərov
Arif Heydərov.gif
19 mart 1970 – 29 iyun 1978
Kommunist Partiyası
13
Cəfər Vəliyev
Cəfər Vəliyev.jpg
4 noyabr 1978 – 6 aprel 1987
Kommunist Partiyası
14
Aydın Məmmədov
CoA of USSR.png
8 aprel 1987 – 17 aprel 1990
Kommunist Partiyası

Müstəqillik dövrü[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]