Azərbaycan iqtisadiyyat nazirlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Azərbaycan Respublikasının
iqtisadiyyat naziri
The logo of the Ministry of Economy of Azerbaijan (2016).svg
Mikayil Jabbarov new.jpg
Vəzifədədir
Mikayıl Cabbarov

23 oktyabr 2019
Vəzifənin təsis tarixi 28 may 1918
Vəzifənin bərpa tarixi 18 oktyabr 1991
Vəzifədə birinci Nəsib bəy Yusifbəyli
Rəsmi saytı economy.gov.az

Azərbaycan iqtisadiyyat nazirlərinin siyahısı

Siyahı[redaktə | mənbəni redaktə et]

Vəzifəli şəxs Başlanğıc tarixi Bitmə tarixi Partiya
Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti ticarət və sənaye nazirləri
1 Məmməd Yusif Cəfərov 28 may 1918 17 iyun 1918 Bitərəf
Müsavat Partiyası
2 Ağa Aşurov 17 iyun 1918 6 oktyabr 1918 Bitərəf
3 Əsədulla Əhmədov 6 oktyabr 1918 26 dekabr 1918
4 Mirzə Əsədullayev 26 dekabr 1918 14 aprel 1919
5 Ağa Eminov 14 aprel 1919 22 dekabr 1919 Müsavat Partiyası
- Xudadat bəy Məlik-Aslanov 24 dekabr 1919 18 fevral 1920 Bitərəf
- Məmmədhəsən Hacınski 18 fevral 1920 28 aprel 1920 Müsavat Partiyası
Azərbaycan Kommunist Partiyası (1920)
Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası xalq yüngül sənayə komissarları
Ələsgər Şahbazov 1932 1933 Azərbaycan Kommunist Partiyası (1920)
Seyfulla İbrahimov ? ?
İskəndər Əliyev 2 noyabr 1937 ?
- Manaf Xəlilov ? ?
Bala Əfəndiyev ? ?
Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası tekstil sənayesi nazirləri
Sadıq Rəhimov 1946 1949 Azərbaycan Kommunist Partiyası (1920)
Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası yüngül sənayə nazirləri (?-1963)
Sadıq Rəhimov 1949 1952 Azərbaycan Kommunist Partiyası (1920)
Davud Şirinov 1961 1963
Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası yüngül sənaye və kommunal təsərrüfat nazirləri (1963–1965)
1 Nəbibə Həsənova 1963 1965 Azərbaycan Kommunist Partiyası (1920)
Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası yüngül sənaye nazirləri (1965–1979)
1 Sadıq Rəhimov 20 oktyabr 1965 11 iyun 1975 Azərbaycan Kommunist Partiyası (1920)
2 Nəsrulla Nəsrullayev 1975 1977
3 Ənvər Məlikov 1977 1979
Azərbaycan Sovet Sosialist Respublikası yerli sənaye nazirləri (1979–1991)
1 Ayaz Mütəllibov 1979 1982 Azərbaycan Kommunist Partiyası (1920)
Azərbaycan Respublikası yerli sənaye nazirləri (1991)
1 Ağababa Abdullayev 23 may 1991 4 dekabr 1991 Azərbaycan Kommunist Partiyası (1920)
Bitərəf
Azərbaycan Respublikası Dövlət Antiinhisar Siyasəti və Sahibkarlığa Kömək Komitəsi sədrləri (1991–1993)
1 Raqib Quliyev 2 iyul 1992[1] 18 oktyabr 1998[2] Bitərəf
- Raqib Quliyev 18 oktyabr 1998[2] 30 aprel 2001[3]
Azərbaycan Respublikası Xarici İnvestisiyalar Komitəsi sədrləri (1992)
1 Əli Məsimli 11 avqust 1992[4] 19 noyabr 1992[5] Azərbaycan Xalq Cəbhəsi
Azərbaycan Respublikası Dövlət İqtisadiyyat və Planlama Komitəsi sədrləri (1991–1993)
1 Rəhim Hüseynov 18 oktyabr 1991 16 may 1993[6] Azərbaycan Kommunist Partiyası (1920)
Bitərəf
2 Ziyad Səmədzadə 18 may 1992[7] 19 noyabr 1992[8] Bitərəf
3 Əli Məsimli 19 noyabr 1992[8] 18 may 1993[9] Azərbaycan Xalq Cəbhəsi
Azərbaycan Respublikası xarici iqtisadi əlaqələr nazirləri (1992–1997)
1 Hafiz Babayev 2 iyun 1992[10] 5 oktyabr 1992[11] Bitərəf
2 Rauf Qarayev 5 oktyabr 1992[12] 13 iyul 1993
- Əbülfəz Musayev 13 iyul 1993 4 noyabr 1993[13] Bitərəf
- Nicat Quliyev 4 noyabr 1993[14] 4 avqust 1995[15]
- Qüdrət Quliyev 4 avqust 1995[16] 24 iyun 1997[17]
Azərbaycan Respublikası Ticaret Bakanlığı (1991–2001)
1 Ağasəlim Bağırov 23 may 1991 18 may 1992 Azərbaycan Kommunist Partiyası (1920)
Bitərəf
2 Rizvan Hüseynov 5 iyun 1992 16 oktyabr 1994 Bitərəf
3 Miri Qənbərov 16 oktyabr 1994 24 iyun 1997 Yeni Azərbaycan Partiyası
4 Fərhad Əliyev 12 fevral 1998 18 aprel 2000
5 Hüseynqulu Bağırov 18 aprel 2000 30 aprel 2001 Bitərəf
Azərbaycan Respublikası Elm və Texnika Komitəsi sədrləri (1993–2001)
1 Azad Mirzəcanzadə 25 yanvar 1993[18] 18 oktyabr 1998[2] Bitərəf
- Azad Mirzəcanzadə 18 oktyabr 1998[2] 27 dekabr 2001[19] Bitərəf
Azərbaycan Respublikası iqtisadiyyat nazirləri (1993–2001)
1 Əli Məsimli 29 aprel 1993 1 sentyabr 1993[20] Azərbaycan Xalq Cəbhəsi
2 Səməd Sadıqov 1 sentyabr 1993 18 noyabr 1996 Bitərəf
3 Namiq Nəsrullayev 18 noyabr 1996 30 aprel 2001
Azərbaycan Respublikası dövlət əmlakı nazirləri (1999–2001)
1 Fərhad Əliyev 6 dekabr 1999 30 aprel 2001 Yeni Azərbaycan Partiyası
Azərbaycan Respublikası Standartlaştırma, Metrologiya və Patent üzrə Dövlət Agentliyi sədrləri (2001–2005)
1 Xalidə Mənsimova 6 dekabr 2002[21] 14 dekabr 2005[22] Bitərəf
Azərbaycan Respublikası iqtisadi inkişaf nazirləri (2001–2013)
1 Fərhad Əliyev 30 aprel 2001 19 oktyabr 2005 Yeni Azərbaycan Partiyası
2 Heydər Babayev 19 oktyabr 2005 30 oktyabr 2008 Bitərəf
3 Şahin Mustafayev 31 oktyabr 2008 22 oktyabr 2013
Azərbaycan Respublikası Standartlaştırma, Metrologiya və Patent üzrə Dövlət Komitəsi sədrləri (2005–2018)
1 Rövşən Həsənov 14 dekabr 2005 20 aprel 2018 Bitərəf
Azərbaycan Respublikası iqtisadiyyat və sənaye nazirləri (2013–2016)
1 Şahin Mustafayev 22 oktyabr 2013 15 yanvar 2016 Bitərəf
Azərbaycan Respublikası iqtisadiyyat nazirləri (2016-günümüz)
1 Şahin Mustafayev 15 yanvar 2016 22 oktyabr 2019 Bitərəf
2 Mikayıl Cabbarov 23 oktyabr 2019 Hal-hazırda

Qeydlər[redaktə | mənbəni redaktə et]

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. www.e-qanun.az. "17 - R. İ. Quliyevin Azərbaycan Respublikası Dövlət Antiinhisar Siyasəti və Sahibkarlığa Kömək Komitəsinin sədri təyin edilməsi haqqında". 22 Ocak 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  2. 1 2 3 4 www.e-qanun.az. "1 - Azərbaycan Respublikası Nazirlər Kabineti üzvlərinin səlahiyyətlərinin icra edilməsi haqqında". 26 Kasım 2018 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  3. www.e-qanun.az. "479 - R. İ. Quliyevin Azərbaycan Respublikası Dövlət Antiinhisar Siyasəti və Sahibkarlığa Kömək Komitəsi sədrinin səlahiyyətlərini icra etməkdən azad edilməsi haqqında". 3 Eylül 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  4. e-qanun.az. "123 - Ə. Ə. Məsimovun Azərbaycan Respublikası Xarici İnvestisiyalar Komitəsinin sədri təyin edilməsi haqqında". 20 Mart 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  5. e-qanun.az. "327 - Ə. Ə. Məsimovun Azərbaycan Respublikası Dövlət Xarici İnvestisiyalar Komitəsinin sədri vəzifəsindən azad edilməsi haqqında". 3 Eylül 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  6. www.e-qanun.az. "735 - R. Ə. Hüseynov Azərbaycan Respublikası Baş nazirinin birinci müavini—Azərbaycan Respublikası Dövlət İqtisadiyyat və Planlaşdırma Komitəsinin sədri vəzifəsindən azad edilməsi haqqında". 3 Eylül 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  7. www.e-qanun.az. "749 - Z. Ə. Səmədzadənin Azərbaycan Respublikası Baş nazirinin birinci müavini — Azərbaycan Respublikası Dövlət İqtisadiyyat və Planlaşdırma Komitəsinin sədri təyin edilməsi haqqında". 3 Eylül 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  8. 1 2 www.e-qanun.az. "326 - Ə. Ə. Məsimovun Azərbaycan Respublikası Baş nazirinin birinci müavini - Azərbaycan Respublikası Dövlət İqtisadiyyat və Planlaşdırma Komitəsinin sədri təyin edilməsi haqqında". 20 Mart 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  9. www.e-qanun.az. "610 - Azərbaycan Respublikası Dövlət İqtisadiyyat və Planlaşdırma Komitəsinin Azərbaycan Respublikasının İqtisadiyyat Nazirliyinə çevrilməsi haqqında". 20 Mart 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  10. www.e-qanun.az. "820 - H. H. Babayevin Azərbaycan Respublikasının xarici iqtisadi əlaqələr naziri təyin edilməsi haqqında". 22 Ekim 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  11. www.e-qanun.az. "237 - H. H. Babayevin Azərbaycan Respublikasının xarici iqtisadi əlaqələr naziri vəzifəsindən azad edilməsi haqqında". 22 Ekim 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  12. www.e-qanun.az. "238 - R. M. Qarayevin Azərbaycan Respublikasının xarici iqtisadi əlaqələr naziri təyin edilməsi haqqında". 22 Ekim 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  13. www.e-qanun.az. "13 - Ə. M. Musayev haqqında". 20 Mart 2019 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  14. www.e-qanun.az. "14 - N. Ə. Quliyev haqqında". 20 Mart 2019 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  15. www.e-qanun.az. "203 - N. Ə. Quliyev haqqında". 22 Ekim 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  16. www.e-qanun.az. "204 - Q. R. Quliyev haqqında". 8 Ağustos 2020 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  17. www.e-qanun.az. "607 - Azərbaycan Respublikasının Ticarət Nazirliyinin və Xarici İqtisadi Əlaqələr Nazirliyinin ləğv edilməsi və onların bazasında yeni nazirlik yaradılması haqqında". 22 Ekim 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  18. www.e-qanun.az. "416 - A. X. Mirzəcanzadənin Azərbaycan Respublikası Dövlət Elm və Texnika Komitəsinin sədri təyin edilməsi haqqında". 3 Eylül 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  19. www.e-qanun.az. "624 - A. X. Mirzəcanzadənin Azərbaycan Respublikası Dövlət Elm və Texnika Komitəsi sədrinin səlahiyyətlərini icra etməkdən azad edilməsi haqqında". 26 Nisan 2017 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  20. www.e-qanun.az. "678 - Ə. Ə. Məsimovun Azərbaycan Respublikası Baş nazirinin birinci müavini—Azərbaycan Respublikasının iqtisadiyyat naziri vəzifəsindən azad edilməsinə razılıq verilməsi haqqında". 3 Eylül 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  21. www.e-qanun.az. "746 - X. M. Məsimovanın Azərbaycan Respublikası Standartlaşdırma, Metrologiya və Patent üzrə Dövlət Agentliyinin baş direktoru təyin edilməsi haqqında". 3 Eylül 2021 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)
  22. www.e-qanun.az. "1167 - X.M.Məsimovanın Azərbaycan Respublikasının Standartlaşdırma, Metrologiya və Patent üzrə Dövlət Agentliyinin baş direktoru vəzifəsindən azad edilməsi haqqında". 4 Haziran 2018 tarixində orijinalından arxivləşdirilib. (#parameter_ignored); (#parameter_ignored); (#invalid_param_val)