Azərbaycan kənd təsərrüfatı nazirlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search
Azərbaycan Respublikasının
kənd təsərrüfatı naziri
Vəzifədədir
İnam Kərimov

21 aprel 2018
Vəzifənin təsis tarixi 28 may 1918
Vəzifənin bərpa tarixi 5 fevral 1991
Vəzifədə birinci Əkbər ağa Şeyxülislamov
Rəsmi saytı agro.gov.az

Azərbaycan kənd təsərrüfatı nazirlərinin siyahısı — 28 may 1918-ci ildən sonra ölkədə respublika quruluşu təyin edilmişdi, bu vaxtdan başlayaraq Azərbaycan Respublikası kənd təsərrüfatı nazirləri bu siyahıda göstərilib. Bu məqalədə Azərbaycanın kənd təsərrüfatı nazirləri (müxtəlif dövrlər və dəyişik sifətlərlə) sıralanmışdır.

Siyahı[redaktə | mənbəni redaktə et]

Nazir/Sədr Başlama tarixi Bitmə tarixi Partiya
Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti əkinçilik və əmək nazirləri
1 Əkbər ağa Şeyxülislamov 28 may 1918 17 iyun 1918 Hümmət Partiyası
Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti əkinçilik nazirləri
1 Xosrov bəy Sultanov 17 iyun 1918 6 oktyabr 1918 Bitərəf
Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti əkinçilik və dövlət əmlakı nazirləri
1 Xosrov bəy Sultanov 6 oktyabr 1918 14 mart 1919 Bitərəf
2 Aslan bəy Qardaşov 14 mart 1919 22 dekabr 1919 Əhrar Partiyası
Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti ərzaq nazirləri
1 Konstantin Lizqar 26 dekabr 1918 14 mart 1919 Slavyan-Rus Cəmiyyəti
- Xudadat bəy Məlik-Aslanov 22 dekabr 1919 1 aprel 1920 Bitərəf
Azərbaycan Xalq Cümhuriyyəti əmək və əkinçilik nazirləri
1 Əhməd bəy Pepinov 24 dekabr 1919 23 mart 1920 Hümmət Partiyası
Azərbaycan SSR xalq torpaq komissarları
1 Səməd ağa Ağamalıoğlu 28 aprel 1920 may 1921 Azərbaycan Kommunist Partiyası
2 Qəzənfər Musabəyov may 1921 mart 1922
3 Dadaş Bünyadzadə mart 1922 14 mart 1930
4 Heydər Vəzirov 14 mart 1930 1933
5 Əhməd Əliyev 193? 1938
6 Ələkbər Əliyev 1938 27 oktyabr 1940
7 Səftər Cəfərov 27 oktyabr 1940 28 mart 1946
Azərbaycan SSR xalq sovxozlar komissarları (–1946)
1 Ziya Kurmakayev ? 194? Azərbaycan Kommunist Partiyası
Azərbaycan SSR torpaq nazirləri (1946–1947)
1 Səftər Cəfərov 28 mart 1946 22 mart 1947 Azərbaycan Kommunist Partiyası
Azərbaycan SSR texniki bitkilər nazirləri (1946–1947)
Azərbaycan SSR heyvandarlıq nazirləri (1946–1947)
1 Möhsün Poladov 19 iyun 1946 22 mart 1947 Azərbaycan Kommunist Partiyası
Azərbaycan SSR sovxozlar nazirləri (1947–1957, 1970–1975)
1 Möhsün Poladov 24 mart 1947 ? Azərbaycan Kommunist Partiyası
2 Soltan Mirzəyev 20 iyul 1950 195?
3 İbrahim Səfərov 1952 1953
4 Soltan Mirzəyev 9 dekabr 1953 1955
5 Soltan Əzizov 11 sentyabr 1970 30 iyul 1975
Azərbaycan SSR kənd təsərrüfatı nazirləri (1947–1953, 1954–1962, 1965–1985)
1 İmam Mustafayev yanvar 1947 mart 1950 Azərbaycan Kommunist Partiyası
2 İlyas Abdullayev 27 may 1950 9 mart 1954
3 Həsən Seyidov 9 mart 1954 10 mart 1959
4 Mövsüm Poladov 10 mart 1959 16 mart 1961
5 Ələkbər Quliyev 16 mart 1961 31 mart 1962
6 Məmməd Xəlilov 17 mart 1965 9 oktyabr 1976
7 Məmməd Əsgərov 26 dekabr 1977 12 dekabr 1985
Azərbaycan SSR kənd təsərrüfatı məhsulları istehsalı və tədarükü nazirləri (1962–1965)
1 Əsgər Orucov 31 mart 1962 10 mart 1965 Azərbaycan Kommunist Partiyası
Azərbaycan SSR meyvə-tərəvəz təsərrüfatı nazirləri (1981–1985)
1 Telman Orucov 25 mart 1981 12 dekabr 1985 Azərbaycan Kommunist Partiyası
Azərbaycan SSR ət və süd sənayesi nazirləri (1965–1985)
1 Səttar Zülfüqarov 20 oktyabr 1965 30 iyun 1971 Azərbaycan Kommunist Partiyası
2 Arif Məmmədov 2 iyul 1971 12 dekabr 1985
Azərbaycan SSR pambıqtəmizləmə sənayesi nazirləri (1981–1985)
1 Fərhad Salmanov 15 yanvar 1981 11 dekabr 1985 Azərbaycan Kommunist Partiyası
Azərbaycan SSR kənd tikintisi nazirləri (1965–1986)
1 Tofiq Əhmədov 7 dekabr 1965 30 iyun 1971 Azərbaycan Kommunist Partiyası
2 Saleh Hacıyev 2 iyul 1971 20 noyabr 1974
3 Əlimuxtar Hüseynzadə 20 noyabr 1974 2 noyabr 1978
4 Dadaş Asanov 2 noyabr 1978 30 oktyabr 1982
5 Şair Həsənov 7 yanvar 1983 12 dekabr 1985
Azərbaycan SSR Dövlət Üzümçülük və Şərabçılıq Komitəsinin sədrləri
1 Miqdar Rəhimov 5 aprel 1967 11 may 1973 Azərbaycan Kommunist Partiyası
2 Yunis Rzayev 12 iyun 1973 24 yanvar 1985
3 Murad Aşurov 21 may 1985 12 dekabr 1985
Azərbaycan SSR Dövlət Aqrar-Sənaye Komitəsinin sədrləri (1985–1991)
1 Musa Məmmədov 13 dekabr 1985 26 dekabr 1988 Azərbaycan Kommunist Partiyası
2 Müzamil Abdullayev 26 dekabr 1988 22 may 1991
Azərbaycan SSR taxıl məhsulları nazirləri (1985–1991)
1 Rəhim Cəmilov 23 yanvar 1986 5 fevral 1991 Azərbaycan Kommunist Partiyası
Azərbaycan Respublikasının taxıl məhsulları nazirləri (1991–1993)
1 Rəhim Cəmilov 5 fevral 1991 28 dekabr 1991 Azərbaycan Kommunist Partiyası
Bitərəf
2 Zakir Abdullayev 28 dekabr 1991 18 may 1992 Bitərəf
Azərbaycan Respublikasının kənd təsərrüfatı və ərzaq məhsulları nazirləri (1991–1992)
1 Müzamil Abdullayev 23 may 1991 30 iyul 1992 Azərbaycan Kommunist Partiyası
Bitərəf
2 Rəhim Əşrəfov 30 iyul 1992 5 may 1993 Bitərəf
- Tofiq Hüseynli 5 may 1993 12 may 1993 Azərbaycan Xalq Cəbhəsi
Azərbaycan Respublikasının kənd təsərrüfatı nazirləri (1993–h. h.)
1 Müzamil Abdullayev 30 iyul 1993 15 oktyabr 1994 Bitərəf
2 İrşad Əliyev 16 oktyabr 1994 18 oktyabr 1998[1]
- İrşad Əliyev 18 oktyabr 1998[1] 12 fevral 1999[2]
(2) İrşad Əliyev 12 fevral 1999[2] 23 oktyabr 2004
3 İsmət Abasov 23 oktyabr 2004 22 oktyabr 2013 Yeni Azərbaycan Partiyası
4 Heydər Əsədov 22 oktyabr 2013 21 aprel 2018 Bitərəf
5 İnam Kərimov 21 aprel 2018 Hal-hazırda

İstinadlar[redaktə | mənbəni redaktə et]

  1. 1 2 "Arxivlənmiş surət". 2018-11-26 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-10-15.
  2. 1 2 "Arxivlənmiş surət". 2021-10-15 tarixində arxivləşdirilib. İstifadə tarixi: 2021-10-15.