Bilderberq toplantılarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

1954-cü ildən bəri Bilderberq klubunun dəvəti ilə yalnız bir sıra görüşlər keçirib:[1]

Tarix Otel Yer
1954 (29-31 may) Hotel de Bilderberg Flag of the Netherlands.svg Osterbek, Gelderland
1955 (18-20 mart) L'Hôtellerie du Bas-Bréau Flag of France.svg Barbizon, İl-de-Frans
1955 (23-25 sentyabr) Grand Hotel Sonnenbichl Flag of Germany.svg Garmiş-Partenkirxen, Bavariya
1956 (11-13 may) Hotel Store Kro Flag of Denmark.svg Fredensborg, Frederiksborg County
1957 (15-17 fevral) King and Prince Hotel Flag of the United States.svg Sent-Simons adası, Corciya[2][3]
1957 (4-6 oktyabr) Grand Hotel Palazzo della Fonte Flag of Italy.svg Fyüci, Latsio
1958 (13-15 sentyabr) Palace Hotel Flag of the United Kingdom.svg Bukston, Derbişir
1959 (18-20 sentyabr) Çinar Hotel Flag of Turkey.svg Yeşilköy, İstanbul
1960 (28-29 may) Palace Hotel Flag of Switzerland.svg Bürgenstok, Nidvalden
1961 (21-23 aprel) Manoir St-Castin Flag of Canada.svg Lak-Biuport, Kvebek
1962 (18-20 may) Grand Hotel Saltsjöbaden Flag of Sweden.svg Saltsjöbaden, Stokholm County
1963 (29-31 may) Flag of France.svg Kann, PACA
1964 (20-22 mart) Flag of the United States.svg Uillyamsburq, Virciniya[4]
1965 (2-4 aprel) Villa d'Este Flag of Italy.svg Kernobbio, Lombardiya[5][6]
1966 (25-27 mart) Hotel Nassauer Hof Flag of Germany.svg Visbaden, Hessen
1967 (31 mart - 2 aprel) Flag of the United Kingdom.svg Kembric, Kembricşir
1968 (26-28 aprel) Flag of Canada.svg Mont Tremblant, Kvebek
1969 (9-11 may) Hotel Marienlyst Flag of Denmark.svg Helsingör, Helsingör Kommune
1970 (17-19 aprel) Grand Hotel Quellenhof Flag of Switzerland.svg Bad Ragaz, Sankt-Qallen kantonu
1971 (23-25 aprel) Woodstock Inn Flag of the United States.svg Vudstok, Vermont
1972 (21-23 aprel) La Reserve du Knokke-Heist Flag of Belgium (civil).svg Knokke-Heist, Flandriya
1973 (11-13 may) Grand Hotel Saltsjöbaden Flag of Sweden.svg Saltsjöbaden, Stokholm County
1974 (19-21 aprel) Chalet du Mont d'Arbois Flag of France.svg Mejev, Mejev
1975 (22-24 aprel) Golden Dolphin Resort Hotel Flag of Turkey.svg Çeşme, İzmir
1976* keçirilməyib
1977 (22-24 aprel) Imperial Hotel Flag of the United Kingdom.svg Torki, Devon
1978 (21-23 aprel) Chauncey Conference Center Flag of the United States.svg Prinston, Nyu Cersi
1979 (27-29 aprel) Grand Hotel Sauerhof Flag of Austria.svg Baden, Aşağı Avstriya
1980 (18-20 aprel) Dorint Sofitel Quellenhof Aachen Flag of Germany.svg Aaxen, Şimali Reyn-Vestfaliya
1981 (15-17 may) Palace Hotel Flag of Switzerland.svg Bürgenstok, Nidvalden
1982 (14-16 may) Rica Park Hotel Sandefjord Flag of Norway.svg Sandefjord, Vestfold County
1983 (13-15 may) Château Montebello Flag of Canada.svg Montebello, Kvebek[7]
1984 (11-13 may) Grand Hotel Saltsjöbaden Flag of Sweden.svg Saltsjöbaden, Stokholm County
1985 (10-12 may) Doral Arrowwood Hotel Flag of the United States.svg Rye Bruk, Nyu-York
1986 (25-27 aprel) Gleneagles Hotel Flag of the United Kingdom.svg Gleneagles, Auchterarder
1987 (24-26 aprel) Villa d'Este Flag of Italy.svg Kernobbio, Lombardiya
1988 (3-5 iyun) Interalpen-Hotel Tyrol Flag of Austria.svg Telfs, Tirol
1989 (12-14 may) Gran Hotel de La Toja Flag of Spain.svg Isla de La Toja, Qalisiya
1990 (11-13 may) Harrison Conference Center Flag of the United States.svg Glen Kove, Nyu-York
1991 (6-9 iyun) Hotel Badischer Hof və Schlosshotel Bühlerhöhe Flag of Germany.svg BühlBaden-Baden (Baden-Vürtemberq)
1992 (21-24 may) Hotel Royal və Hotel Ermitage Flag of France.svg Evian-les-Bains, Ron-Əlp
1993 (22-25 aprel) Astir Palace Resort Flag of Greece.svg Vouliaqmen, Attika
1994 (2-5 iyun) Kalastajatorppa Flag of Finland.svg Helsinki, Uusimaa
1995 (8-11 iyun) Palace Hotel Flag of Switzerland.svg Bürgenstok, Nidvalden
1996 (30 may - 2 iyun) The Kingbridge Centre Flag of Canada.svg Kinq Siti, Ontario
1997 (12-15 iyun) Pine Isle Resort Flag of the United States.svg Lanir gölü, Corciya
1998 (14-17 may) Turnberry Hotel Flag of the United Kingdom.svg Törnberi, Cənubi Erşir
1999 (3-6 iyun) Caesar Park Penha Longa Hotel Flag of Portugal.svg Sintra, Lissabon regionu
2000 (1-4 iyun) Le Château du Lac Flag of Belgium (civil).svg Genval, Brussels
2001 (24-27 may) Hotel Stenungsbaden Flag of Sweden.svg Stenungsund, Västra Götaland County
2002 (30 may - 2 iyun) Westfields Marriott Flag of the United States.svg Çantilli, Virciniya
2003 (15-18 may) Trianon Palace Hotel Flag of France.svg Versailles, İl-de-Frans
2004 (3-6 iyun) Grand Hotel des Iles Borromees Flag of Italy.svg Stresa, Pyemont[8]
2005 (5-8 may) Seehotel Überfahrt Flag of Germany.svg Rottach-Egern, Bavariya[9]
2006 (8-11 iyun) Brookstreet Hotel Flag of Canada.svg Kanata, Ontario[10]
2007 (31 may - 3 iyun) Ritz-Carlton Hotel[11] Flag of Turkey.svg Şişli, İstanbul.
2008 (5-8 iyun) Westfields Marriott Flag of the United States.svg Çantilli, Virciniya[12][13]
2009 (14-16 may) Astir Palace Resort Flag of Greece.svg Vouliaqmen, Attika[14][15]
2010 (4-6 iyun) Dolce Hotels and Resorts Flag of Spain.svg Sitges[16]
2011 (9-12 iyun) Suvretta House Flag of Switzerland.svg Sankt-Morits, Graubünden
2012 (31 may - 3 iyun) Westfields Marriott Flag of the United States.svg Çantilli, Virciniya
2013 (8-9 iyun) The Grove Hotel Flag of the United Kingdom.svg Uotford, Hertfordşir
2014 (29 may - 1 iyun) Marriott Hotel Flag of Denmark.svg Kopenhagen, Paytaxt regionu
2015 (11-14 iyun) Interalpen-Hotel Tyrol Flag of Austria.svg Telfs, Tirol
  • 1976-cı ildə Bilderberq konfransının aprel ayında ABŞ-ın Virciniya ştatının Hot Springs şəhərindəki "The Homestead" otelində keçirilməsi planlaşdırılmışdı. Lakin şahzadə Bernardın cəlb olunduğu Lokxid skandalı səbəbindən ləğv edilmişdir.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Conferences". Official Bilderberg website.
  2. "VIEWS EXCHANGED ON NATO POLICIES; Informal Session in Georgia, First in U.S., Is Forum for Leaders of Nations". AP. The New York Times. February 16, 1957. http://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=9C04E5DB113BE433A25755C1A9649C946692D6CF.
  3. "WORLD DISCUSSIONS END; European-U.S. Group Asks Greater Western Unity". The New York Times. February 19, 1957. http://select.nytimes.com/gst/abstract.html?res=F00D1FF93D54177B93CBA81789D85F438585F9.
  4. "Talks on World Affairs Are Closed in Williamsburg". AP. The New York Times. March 23, 1964. http://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=9800E4DA133FEE32A25750C2A9659C946591D6CF.
  5. "80 Western Leaders End Parley on Ways to Peace". The New York Times. April 5, 1965. http://query.nytimes.com/gst/abstract.html?res=9803EFDE1F38E13ABC4D53DFB266838E679EDE.
  6. "Cooperation Stressed". The New York Times. April 5, 1965. http://select.nytimes.com/gst/abstract.html?res=F10717FC345C147A93C7A9178FD85F418685F9.
  7. High-security fences surround resort town in preparation for summit, Edmonton Journal, August 18, 2007. Retrieved August 19, 2007.
  8. Cowell, Alan; Halbfinger, David M. (July 11, 2004). "The Nation: Conspiracy Theorists Unite; A Secret Conference Thought to Rule the World". The New York Times. http://www.nytimes.com/2004/07/11/weekinreview/nation-conspiracy-theorists-unite-secret-conference-thought-rule-world.html.
  9. "Asia Times Online :: Asian News, Business and Economy.".
  10. Panetta, Alexander (2006). "Secretive Bilderbergers meet". www.thestar.com (Toronto Star Newspapers Limited). http://www.thestar.com/NASApp/cs/ContentServer?pagename=thestar/Layout/Article_Type1&c=Article&cid=1149803410449&call_pageid=968332188774&col=968350116467. İstifadə tarixi: 2006-06-12.
  11. What was discussed at Bilderberg?, Turkish Daily News, June 5, 2007. Retrieved August 18, 2007.
  12. "Bilderberg Announces 2008 Conference". BusinessWire (2008).
  13. "Balkenende to Meet Bush in Washington". NIS News Bulletin (2008).
  14. "Demonstrations against the secret meeting of the Bilderbergs in "Aster Palace" hotel". GRReported. 17 May 2009. http://www.grreporter.info/en/node/774.
  15. "Charlie Skelton's Bilderberg files". The Guardian (London). May 15, 2009. http://www.guardian.co.uk/world/series/charlie-skeltons-bilderberg-files. İstifadə tarixi: 2009-05-15.
  16. Skelton, Charlie (June 2, 2010). "Bilderberg 2010: Plutocracy with palm trees". The Guardian (London). http://www.guardian.co.uk/world/blog/2010/jun/02/charlie-skelton-bilderberg-spain.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]