Bitkilərin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Dərman bitkilərinin siyahısı[1][redaktə | mənbəni redaktə et]

A[redaktə | mənbəni redaktə et]

ağlarotu, acıçiçək, acıyonca, acıqovuq, acıqıcı, acılıqotu, adiant, adi dazı, adi zirə, akasiya , albalı, alça alışan, alkanna, alma, aloe, andız, anxuza, anis, ardıc, armud, artişok, asırqalotu, at əvəliyi, atıl-batıl, atşabalıdı, ayıdöşəyi, aylant, ayrıqotu

B[redaktə | mənbəni redaktə et]

Bağayarpağı, bağ səhləbi, badam, badımcan, ballıbaba, balqabaq, baldırğan, balzamin, ballınanə, barkhauziya, başınağacı, başlıqotu, bat-bat, bədrənc, bəlğəmotu, bənövşə, bigəvər, biyan, bozaqgülü, boyaqotu, boymadərən, boranı, böyürtkən, bulaqotu, buğda

C[redaktə | mənbəni redaktə et]

Canavargiləsi, cil, cincilim, cirə, cirəgülü, Cökə

Ç[redaktə | mənbəni redaktə et]

Çayyovşanı, çaytikanı, çəpişotu, çətiryarpaq, çınqılotu, çiyələk, çobanyastığı, çoğan, çovdar mahmızı, çödükotu, çuğundur,

D[redaktə | mənbəni redaktə et]

Dağlaləsi, dağnanəsi, dağrazyanası, dağçətiri, dağtərxunu, dazıotu, dalamaz , damotu, danaya, daşdələn, dəfnə, dəfnəgilənar, dəvəayağı, dəvədabanı, dəvətikanı, dəliçətənə, dəlibəng, dəmirtikan, dəmrovotu, dərgil (qəhvəyi itburnu), dəstərək, diricəalaq, dişqurtlayan, dişəvər, dovşanalması, dovşanqulağı, dovşandodağı, donuzquyruğu, durna otu

E[redaktə | mənbəni redaktə et]

Ə[redaktə | mənbəni redaktə et]

Əzvay, əvəlik

F[redaktə | mənbəni redaktə et]

Feyxoa, fındıq, fıstıq

G[redaktə | mənbəni redaktə et]

Giləzəhər, gicitkən, gənəgərçək, gəndalaş, gərməşov, gəvən, göyçiçək, göyəmotu, güləbrişin, güləvər, güldəfiz, güllücə, gülünbahar, gülxətmi, günəbaxan, gücotu

H[redaktə | mənbəni redaktə et]

Heyva, herniyar, hulu

X[redaktə | mənbəni redaktə et]

Xanımotu, xaçgülü, xaş-xaş, xədicəgülü, xəndəkotu, xəşənbül, xırmırmaya, xımı (pasternak), xına, xınagülü (balzamin), xırdazirə, xoruzgülü, xurma

İ[redaktə | mənbəni redaktə et]

İvançay, iydə, ilankölgəsi, innab, inciçiçəyi, isitməotu, istiotBibər , itboğan, itburnu, ixtiyarı

J[redaktə | mənbəni redaktə et]

Jasmin

K[redaktə | mənbəni redaktə et]

Kartof, karapodium, kamfora darçını , kasnı, keşniş, kəcəvər, kəklikotu, kələm, kəndir, kənaf, kəpənəkçiçək, kərəviz, kərmək, kəvər, kibridotu, kiksiya, knikus, köpəkdili, külançar, küncüt, küstüşam

Q[redaktə | mənbəni redaktə et]

Qabaq, qaysı, qaytarma (bağlıcaotu), qambat, qantəpər qaragilə, qaraqınıq, qaraqaytaran, qarağat, qarasarmaşıq, qaratikan, qaraçöhrə, qarayonca, qaraçörəkotu, qarğı, qarğıdalı, qarpız, qatırquyruğu, qaxotu, qıjı, qılınclıot, qızılağac, qızılboya, qızılcıq, qızılsəbət, qızılgül, qızılçətir, qırmızıdil, qırxbuğum (yolotu), qıfotu, qovaq, qovun, qoz, qoyunqıran, qulançar, qurdotu, qurdpəncəsi, quşarmudu, quşqonmaz, quşşəppəyi, quşüzümü

L[redaktə | mənbəni redaktə et]

Limon, limonotu, lərgə, ləçəkotu, lobya

M[redaktə | mənbəni redaktə et]

mayaotu, maqnoliya, mahmızçiçək, mayasarmaşıq, maklyura, meniant, meşəgilası, mərəcüyüd, məryəmnoxudu, mərcanotu, mollabaşı, moruq, murdarça, mürgüotu,

N[redaktə | mənbəni redaktə et]

Nanə, nar, nəmgül, nərgizgülü, novruzçiçəyi

O[redaktə | mənbəni redaktə et]

Odotu, ononis, oldürgən, otsarmaşıq

Ö[redaktə | mənbəni redaktə et]

Ödotu, öküzboğan, öksəotu, ögeyana

P[redaktə | mənbəni redaktə et]

Palıd, pambıq, pərpərən, pion (buynuzbaş), pişikotu, pişiknanəsi, pıtraqotu, püstə, ==redginseng

Razyana, reyhan, remeriya, rəvənd, rozmarin, rus alçası

S[redaktə | mənbəni redaktə et]

Sabunotu, sarağan , sarımsaq, sarmaşıq, sədo, səfərotu, səhləb, səna, sərv, sferofiza sığırquyruğu, sincanotu, sofora, soğan, solmazçiçək, söyüd, subibəri (qırxbuğum), sumaq, südotu, sümürgən, sürvə (ada çayı), süsən

Ş[redaktə | mənbəni redaktə et]

Şəhtərə, şabalıd , şalğam-turp, şaftalı, şam ağacı, şeytanağacı, şibyələr, şirquyruğu, şüyüd , şümşad

T[redaktə | mənbəni redaktə et]

Tayaotu, tikanlı kəvər, toyçiçəyi, tozağacı, toppuztikan, tuya, tut, tütün, toppuzlu

Ü[redaktə | mənbəni redaktə et]

Üzüm, üskükotu, üçbarmaq, üzərlik

V[redaktə | mənbəni redaktə et]

Vaxtsızçiçək, vələs

Y[redaktə | mənbəni redaktə et]

Yalançı cirə, yatıqqanqal, yasəmən, yemiş, yemişan, yerkökü, yovşan, yonca (üçyarpaq)

Z[redaktə | mənbəni redaktə et]

Zanbaq, zeytun, zəncirotu, zəfəran, zəyərək, zəravənd, ziyilotu, zirinc, zirə, zoğal

  1. Dərman bitkilərinin siyahısı