Bundesliqa bombardirləri siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu, hər mövsüm üzrə Bundesliqa bombardirləri siyahısıdır.[1] 1966-cı ildən bəri Almaniyanın futbol nəşri olan "Kiker", hər mövsüm bundesliqanın ən yaxşı bombardirini mükafatlandırırdı. Bu nəşr rəsmi olaraq "kicker Torjägerkanone" adlanırdı. Herd Müller bir mövsüm ərzində ən çox qol vuran futbolçu statusunu hələdə qorumaqdadır. O, həmçinin bu mükafatı 7 dəfə qazanmaqla da rekorda sahibdir. Sonuncu dəfə bu adı "Bayern Münhen" klubunun oyunçusu Robert Levandovski almışdır.

Mövsümlər üzrə bombardirlər[redaktə | əsas redaktə]

Miroslav Klose 2006-cı ildə Bundesliqanın bombardiri olmuşdur.
Herd Müller (sağda) bir mövsüm ərzində ən çox qol vuran futbolçu statusunu hələdə qoruyur.
Mövsüm Oyunçu Klub Qol sayı
1963–64 Almaniya Zeeler, UveUve Zeeler Hamburq 30
1964–65 Almaniya Brunnenmayer, RudolfRudolf Brunnenmayer TSV 1860 Münhen 24
1965–66 Almaniya Emmerix, LotarLotar Emmerix Borussiya Dortmund 31
1966–67 Almaniya Emmerix, LotarLotar Emmerix
Almaniya Herd Müller
Borussiya Dortmund
Bayern Münhen
28
1967–68 Almaniya Loehr, JohannesYohannes Ler Köln 27
1968–69 Almaniya Müller, HerdHerd Müller Bayern Münhen 30
1969–70 Almaniya Müller, HerdHerd Müller Bayern Münhen 38
1970–71 Almaniya Koblun, LotarLotar Koblun Rot Vays Oberhauzen 24
1971–72 Almaniya Müller, HerdHerd Müller Bayern Münhen 40
1972–73 Almaniya Müller, HerdHerd Müller Bayern Münhen 36
1973–74 Almaniya Haynkes, YupYup Haynkes
Almaniya Müller, HerdHerd Müller
Borussiya Münhenqladbax
Bayern Münhen
30
1974–75 Almaniya Haynkes, YupYup Haynkes Borussiya Münhenqladbax 27
1975–76 Almaniya Fişer, KlausKlaus Fişer Şalke 04 FK 29
1976–77 Almaniya Mueller, DieterDiter Müller Köln 34
1977–78 Almaniya Mueller, DieterDiter Müller
Almaniya Müller, HerdHerd Müller
Köln
Bayern Münhen
24
1978–79 Almaniya Allofs, KlausKlaus Allofs Fortuna Düsseldorf 22
1979–80 Almaniya Rummenigge, Karl HaynzKarl Haynz Rummenigge Bayern Münhen 26
1980–81 Almaniya Rummenigge, Karl HaynzKarl Haynz Rummenigge Bayern Münhen 29
1981–82 Almaniya Hrubeş, HorstHorst Hrubeş Hamburq 27
1982–83 Almaniya Voeller, RudiRudi Völler Verder Bremen 23
1983–84 Almaniya Rummenigge, Karl HaynzKarl Haynz Rummenigge Bayern Münhen 26
1984–85 Almaniya Allofs, KlausKlaus Allofs Köln 26
1985–86 Almaniya Kuntz, StefanStefan Kuntz Bohum 22
1986–87 Almaniya Ran, UveUve Ran Borussiya Münhenqladbax 24
1987–88 Almaniya Klinsman, YurgenYurgen Klinsman Ştutqart 19
1988–89 Almaniya Allofs, TomasTomas Allofs
Almaniya Roland Volfart
Köln
Bayern Münhen
17
1989–90 Norveç Andersen, YornYorn Andersen Ayntraxt Frankfurt 18
1990–91 Almaniya Roland Volfart Bayern Münhen 21
1991–92 Almaniya Uolter, FritzFritz Uolter Ştutqart 22
1992–93 Almaniya Kirsten, UlfUlf Kirsten
Qana Enthoni Yeboa
Bayer 04
Ayntraxt Frankfurt
20
1993–94 Almaniya Kuntz, StefanStefan Kuntz
Qana Enthoni Yeboa
Kayzerslautern
Ayntraxt Frankfurt
18
1994–95 Almaniya Basler, MarioMario Basler
Almaniya Heyko Herlix
Verder Bremen
Borussiya Münhenqladbax
20
1995–96 Almaniya Bobiç, FrediFredi Bobiç Ştutqart 17
1996–97 Almaniya Kirsten, UlfUlf Kirsten Bayer 04 22
1997–98 Almaniya Kirsten, UlfUlf Kirsten Bayer 04 22
1998–99 Almaniya Pres, MixaelMixael Pres Herta
1999–00 Almaniya Maks, MartinMartin Maks TSV 1860 Münhen 19
2000–01 Bosniya və Herseqovina Barbarez, SergeySergey Barbarez
Danimarka Ebbe Sand
Hamburq
Şalke 04
22
2001–02 Braziliya Amoroso, MarsioMarsio Amoroso
Almaniya Martin Maks
Borussiya Dortmund
TSV 1860 Münhen
18
2002–03 İspaniya Kristiansen, TomasTomas Kristiansen
Braziliya Covane Elber
Bohum
Bayern Münhen
21
2003–04 Braziliya , AiltonAilton Verder Bremen 28
2004–05 Slovakiya Mintal, MarekMarek Mintal Nürnberq 24
2005–06 Almaniya Kloze, MiroslavMiroslav Kloze Verder Bremen 25
2006–07 Yunanıstan Gekas, TeofanisTeofanis Gekas Bohum 20
2007–08 İtaliya Toni, LukaLuka Toni Bayern Münhen 24
2008–09 Braziliya , QrafiteQrafite Volfsburq 28
2009–10 Bosniya və Herseqovina Dzeko, EdinEdin Dzeko Volfsburq 22
2010–11 Almaniya Qomez, MarioMario Qomez Bayern Münhen 28
2011–12 Niderland Huntelar, Klas YanKlas Yan Huntelar Şalke 04 29
2012–13 Almaniya Kisslinq, ŞtefanŞtefan Kisslinq Bayer 04 25
2013–14 Polşa Levandovski, RobertRobert Levandovski Borussiya Dortmund 20
2014–15 Almaniya Mayer, AleksandrAleksandr Mayer Ayntraxt Frankfurt 19
2015–16 Polşa Levandovski, RobertRobert Levandovski Bayern Münhen 30
2016–17 Qabon Abumeyanq, Pyer EmenikPyer Emenik Abumeyanq Borussiya Dortmund 31

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]