Cənubi Azərbaycanlı musiqi və incəsənət xadimlərinin siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu siyahıda Gülüstan müqaviləsindən sonra yetişmiş olan Cənubi Azərbaycanlı şairyazıçılar göstərilmişdir.Bura daxildir:

Musiqi və incəsənət[redaktə | əsas redaktə]

Sıra nömrəsi Ad Şəkil Sahəsi
1 Arif Arifkiya müğənni
2 Nəsrullah Nasehpur Nasrolah Nasehpour.jpg musiqiçi
3 Pərviz Parastuyi Parviz-Parastui.jpg aktyor
4 Təhminə Milani Tahmineh Milani.jpg ssenarist, prodüser və film rejissoru
5 Bəhruz Vüsuqi Behrouz Vossoughi.jpg aktyor
6 Qulamhüseyn Bigjeyxani Qolamhossein Bigjekhani.jpg musiqiçi və tar ifaçısı
7 Cəmilə Şeyxi aktyor
8 Atila Pesyani (Cəmilə Şeyxinin oğlu) aktyor
9 Həsən Anami Olya müğənni
10 Əli Səlimi Ali Salimi01.jpg musiqiçi, bəstəkar və tar ifaçısı
11 Monir Vəkili müğənni
12 Səmin Bağçaban Samin baghcheban.jpg musiqiçi, bəstəkar, şair və tərcüməçi
13 Əkbər Əbdi aktyor
14 Cəmşid Haşempur aktyor
15 Ququş müğənni
16 Məhəmmədrza Gülzar ] aktyor
17 Hüseyn Şəhabi Hossein Shahabi 2012.jpg ssenarist və film rejissoru
18 Sami Yusif Sami Yusuf 2011 cropped.jpg müğənni
19 İbrahim Hatamikiya Ebrahim Hatamikia.jpg film rejissoru
20 Rübabə Muradova müğənni
21 Məsud Dəhnaməki Dehnamaki edit.jpg film rejissoru
22 Mahmud Şatiryan bəstəkar, musiqiçi və tar müəllimi
23 Rəhim Şəhriyari müğənni
24 Mənsur Mamağani müğənni
25 Kamal Təbrizi film rejissoru
26 Mənsur Qandriz rəssam
27 Əhmad Əali Portraitofaali.jpg fotoqraf və rəssam
28 Davud Azad müğənni
29 Əkbər Behkəlam heykəltəraş və rəssam
30 Əhəd Hüseyni heykəltəraş və rəssam
31 Fərhad Fəxrəddini Farhad Fakhraddini.jpg bəstəkar və dirijor
32 Əli Əsgər Bahari musiqiçi və kamança ifaçısı
33 Rambod Cavan aktyor
34 Rəhim Müəzzinzadə Ərdəbili müəzzin
35 Cəfər Pənahi Jafar Panahi, Cines del Sur 2007.jpg film rejissoru
36 Aydın Ağdaşlı Aydin Aghdashloo in 2004.jpg rəssam
37 Rza Diqqəti Reza Deghati 2010 c.jpg foto jurnalist
38 Cavad Əlizadə Javad alizadeh.jpg yumorist, satirik, komiks rəssamı və cizgi filmi rejissoru
39 Əli Əkbər Saremi Ali Akbar Saremi 2013 IAUCTB.jpg memar
40 Nəsrullah Medqalçı aktyor
41 Əli Səmədi Əhədi Flickr - boellstiftung - Ali Samadi Ahadi (1).jpg film rejissoru
42 Rza Mirkərimi Mirkarimi2.JPG film rejissoru
43 Hadi Kazimi aktyor
44 Əmir Ağayi aktyor
45 Mişa Büluri Misha Bolourie Portrait.jpg rəssam və şair
46 Heydər Hatəmi rəssam
47 Məryəm Palizban aktyor
48 Hüseyn Əlizadə HosseinAlizadeh.JPG bəstəkar
49 Arəş Arash 2009.jpg müğənni
50 Şahab Abbasi aktyor
51 Səttar müğənni
52 Daryuş İqbali Dariush concert Kuala lumpur 2009.jpg müğənni
53 Fatma Muxtarova Fatma Mukhtarova.jpg opera ifaçısı
54 Daryuş Pirniyakan musiqiçi
55 Fərhad Qaemiyan aktyor
56 Əfşar Əsədi aktyor
57 Rza Naji Reza Naji.jpg aktyor
58 Rza Beyk İmanverdi aktyor
59 Əlirza Şərifzadə müğənni

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]