Dieqo Armando Maradonanın milli komandada vurduğu qolların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
Dieqo Maradona 1986 Dünya Kuboku mükafatını əlində tutarkən.

Bu Argentina milli futbol komandasının şərəfini qorumuş, Dieqo Armando Maradonanın milli komandada vurduğu qolların siyahısıdır. O, millinin tərkibində ümumilikdə 91 matç keçirmiş və 34 dəfə fərqlənə bilmişdir. Millidə ilk debütünü 27 fevral 1977-ci ildə Macarıstan yığmasına qarşı etmişdir. Əsas millinin tərkibində isə ilk qoluna Şotlandiya millisinə 3-1 hesabı ilə qalib gəldikləri oyunda vurmuşdur.


Beynəlxalq qollar[redaktə | əsas redaktə]

Hesablar və nəticələrdə ilk olaraq Argentina göstərilib:.
Qol Tarix Məkan Rəqib Hesab Nəticə Yarış
1. 2 İyun 1979 Hampden Park, Qlzaqo, Şotlandiya Flag of Scotland.svg Şotlandiya 3–0 3–1 Yoldaşlıq oyunu
2. 25 İyun 1979 Monumental, Buenos-Ayres, Argentina Flag of FIFA.svg FİFA Dünya XI 1–0 1–2
3. 8 Avqust 1979 Xose Amalfitani, Buenos-Ayres, Argentina Flag of Bolivia.svg Boliviya 3–0 3–0 1979 Amerika Kuboku
4. 30 Aprel 1980 Monumental, Buenos-Ayres, Argentina Flag of Ireland.svg İrlandiya Liqası XI 1–0 1–0 Yoldaşlıq oyunu
5. 21 May 1980 Ernst-Happel Stadionu, Vyana, Avstriya Flag of Austria.svg Avstriya 3–0 5–1
6. 4–1
7. 5–1
8. 12 Oktyabr 1980 Monumental, Buenos-Ayres, Argentina Flag of Poland.svg Polşa 2–1 2–1
9. 4 Dekabr 1980 Xose Maria Minella, Mar del Plata, Argentina Flag of the Soviet Union.svg SSRİ 1–0 1–1
10. 16 Dekabr 1980 Mario Kempes, Kordova, Argentina Flag of Switzerland.svg İsveçrə 4–0 5–0
11. 4 Yanvar 1981 Sentenario, Montevideo, Uruqvay Flag of Brazil.svg Braziliya 1–0 1–1 1980 Dünya Çempionları Qızıl Kuboku
12. 18 İyun 1982 Xose Riko Perez, Alikante, İspaniya Flag of Hungary.svg Macarıstan 2–0 4–1 1982 FİFA Dünya Kuboku
13. 3–0
14. 9 May 1985 Buenos-Ayres, Argentina Flag of Paraguay.svg Paraqvay 1–0 1–1 Yoldaşlıq oyunu
15. 14 May 1985 Buenos-Ayres, Argentina Flag of Chile.svg Çili 1–0 2–0
16. 26 May 1985 Polideportivo de Pueblo Nuevo, San Kristobal, Venesuela Flag of Venezuela (state).svg Venesuela 1–0 3–2 1986 FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi
17. 3–1
18. 9 İyun 1985 Monumental, Buenos-Ayres, Argentina Flag of Venezuela (state).svg Venesuela 3–0 3–0
19. 14 Noyabr 1985 Los-Anceles Memorial Koliseum, Los-Anceles, Amerika Birləşmiş Ştatları Flag of Mexico.svg Meksika 1–1 1–1 Yoldaşlıq oyunu
20. 4 May 1986 Ramat Qan, Tel-Əviv, İsrail Flag of Israel.svg İsrail 1–0 7–2
21. 6–2
22. 5 İyun 1986 Kuautemok, Puebla-de-Saraqosa, Meksika Flag of Italy.svg İtaliya 1–1 1–1 1986 FİFA Dünya Kuboku
23. 22 İyun 1986 Azteka, Mexiko, Mexico Flag of England.svg İngiltərə 1–0 2-1
24. 2–0
25. 25 İyun 1986 Azteka, Mexiko , Meksika Flag of Belgium (civil).svg Belçika 1–0 2–0
26. 2–0
27. 10 İyun 1987 Letziqrund, Sürix, İsveçrə Flag of Italy.svg İtaliya 1–2 1–3 Yoldaşlıq oyunu
28. 27 İyun 1987 Monumental, Buenos-Ayres, Argentina Flag of Peru (state).svg Peru 1–0 1–1 1987 Amerika Kuboku
29. 2 İyul 1987 Monumental, Buenos-Ayres, Argentina Flag of Ecuador.svg Ekvador 2–0 3–0
30. 3–0
31. 31 Mart 1988 Berlin Olimpiya Stadionu, Berlin, Almaniya Flag of the Soviet Union.svg SSRİ 2–3 2–4 Dörd dövlət turniri
32. 22 May 1990 Ramat Qan, Tel-Əviv, İsrail Flag of Israel.svg İsrail 1–0 2–1 Yoldaşlıq oyunu
33. 20 Aprel 1994 El Qiqante del Norte, Salta, Argentina Flag of Morocco.svg Mərakeş 2–1 3–1
34. 21 İyun 1994 Foksboro, Foksboro, Amerika Birləşmiş Ştatları Flag of Greece.svg Yunanıstan 3–0 4–0 1994 FİFA Dünya Kuboku

Statistikalar[redaktə | əsas redaktə]

İllər üzrə qollar
İl İşt. Qollar
1977 3 0
1978 1 0
1979 8 3
1980 10 7
1981 2 1
1982 10 2
1983 0 0
1984 0 0
1985 10 6
1986 10 7
1987 6 4
1988 3 1
1989 7 0
1990 10 1
1991 0 0
1992 0 0
1993 4 0
1994 7 2
Cəmi 91 34
Yarışlar üzrə qollar
Yarış İşt. Qollar
Yoldaşlıq oyunu 40 17
Amerika kuboku 12 4
FİFA Dünya Kuboku təsnifat mərhələsi 8 3
FİFA Dünya Kuboku 21 8
Digər turnirlər 10 2
Cəmi 91 34