Erediviziya bombardirləri siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu, hər mövsüm üzrə Hollandiya Eredivize Liqası bombardirləri siyahısıdır. 1956/57 Mövsümündən başlayaraq hər il çempionatın ən sərrast oyunçusunun adı elan edilir. İlk dəfə bu adı "PSV Eyndhoven" klubunun oyunçusu olmuş Koen Dillen qazanmışdır. Bu adı ən çox Rud Gels, 5 dəfə qazanmışdır.

Bombardirlər[redaktə | əsas redaktə]

Dirk Kuyt 2005-ci ildə Erediviziyanın bombardiri olmuşdur.
Yohan Kroyff 2 dəfə, 1967 və 1972-ci ildə Erediviziyanın bombardiri olmuşdur.
Mövsüm Bombardir Qol sayı Klub
1956–57 Niderland Koen Dillen 43 PSV Eyndhoven
1957–58 Niderland Leo Canyels 32 NAK Breda
1958–59 Niderland Leo Canyels 34 NAK Breda
1959–60 Niderland Henk Qrot[1] 37 Ayaks
1960–61 Niderland Henk Qrot 41 Ayaks
1961–62 Niderland Dik Tol 27 Volendam
1962–63 Niderland Piyerre Kerxofs 22 PSV Eyndhoven
1963–64 Niderland Frans Qeyurtsen 28 DVS
1964–65 Niderland Frans Qeyurtsen 23 DVS
1965–66 Niderland Villi van der Kuylen
Niderland Piyet Kruver
23 PSV Eyndhoven
Feyenoord
1966–67 Niderland Yohan Kroyff 33 Ayaks
1967–68 İsveç Uve Kindval 28 Feyenoord
1968–69 Niderland Dik van Diyk
İsveç Uve Kindval
30 Tvente
Feyenoord
1969–70 Niderland Villi van der Kuylen 26 PSV Eyndhoven
1970–71 İsveç Uve Kindval 24 Feyenoord
1971–72 Niderland Yohan Kroyff 25 Ayaks
1972–73 Niderland Kas Yansens
Niderland Villy Brokamp
18 NEK
MVV Mastrixt
1973–74 Niderland Villy van der Kuylen 27 PSV Eyndhoven
1974–75 Niderland Rud Gels 30 Ayaks
1975–76 Niderland Rud Gels 29 Ayaks
1976–77 Niderland Rud Gels 34 Ayaks
1977–78 Niderland Rud Gels 30 Ayaks
1978–79 Niderland Kes Kist 34 AZ Alkmaar
1979–80 Niderland Kes Kist 27 AZ Alkmaar
1980–81 Niderland Rud Gels 22 Sparta Roterdam
1981–82 Niderland Vim Kift 32 Ayaks
1982–83 Niderland Peter Hautman 30 Feyenoord
1983–84 Niderland Marko van Basten 28 Ayaks
1984–85 Niderland Marko van Basten 22 Ayaks
1985–86 Niderland Marko van Basten 37 Ayaks
1986–87 Niderland Marko van Basten 31 Ayaks
1987–88 Niderland Vim Kift 29 PSV Eyndhoven
1988–89 Braziliya Romario 19 PSV Eyndhoven
1989–90 Braziliya Romario 23 PSV Eyndhoven
1990–91 Braziliya Romario[2]
Niderland Dennis Berqkamp[2]
25 PSV Eyndhoven
Ayaks
1991–92 Niderland Dennis Berqkamp[3] 24 Ayaks
1992–93 Niderland Dennis Berqkamp[4] 26 Ayaks
1993-94 Finlandiya Yari Litmanen 26 Ayaks
1994-95 Braziliya Ronaldo 30 PSV Eyndhoven
1995-96 Belçika Lük Nilis 21 PSV Eyndhoven
1996-97 Belçika Lük Nilis 21 PSV Eyndhoven
1997-98 Yunanıstan Nikos Maxlas 34 Vites
1998-99 Niderland Rud Van Nistelroy 31 PSV Eyndhoven
1999-00 Niderland Rud Van Nistelroy 29 PSV Eyndhoven
2000-01 Serbiya Matey Kejman 24 PSV Eyndhoven
2001-02 Niderland Piyerre van Hoydonk 24 Feyenoord
2002-03 Serbiya Matey Kejman 35 PSV Eyndhoven
2003-04 Serbiya Matey Kejman 31 PSV Eyndhoven
2004-05 Niderland Dirk Kuyt 29 Feyenoord
2005–06 Niderland Klas Yan Huntelar 33 Herenven/Ayaks
2006–07 Braziliya Afonso Alves 34 Herenven
2007–08 Niderland Klas Yan Huntelar 33 Ayaks
2008–09 Mərakeş Munir El Hamdaui 23 AZ Alkmaar
2009–10 Uruqvay Luis Suarez 35 Ayaks
2010–11 Belçika Börn Vleminks 23 NEK
2011–12 Niderland Bas Dost 32 Herenven
2012–13 Kot-d'İvuar Vilfrid Boni 31 Vites
2013–14 İslandiya Alfred Finboqason 29 Herenven
2014–15 Niderland Memfis Depay 22 PSV Eyndhoven
2015–16 Niderland Vinsent Yansen 27 AZ Alkmaar
2016-17 Danimarka Nikolai Yergensen 21 Feyenoord

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. Topscorers Eredivisie 1959–1960, Eredivisielive.nl (Dutch)
  2. 2,0 2,1 Topscorers Eredivisie 1990–1991, Eredivisielive.nl (Dutch)
  3. Topscorers Eredivisie 1991–1992, Eredivisielive.nl (Dutch)
  4. Topscorers Eredivisie 1992–1993, Eredivisielive.nl (Dutch)