FİFA Dünya Kubokunda qeydə alınmış avtoqolların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Bu siyahıda FİFA Dünya Kubokunda avtoqola imza atmış futbolçular göstərilmişdir (Seçmə mərhələlərində qeydə alınan avtoqollar nəzərə alınmamışdır).

Avtoqolların siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Cədvəldəki məlumatlar avtoqolların qeydə alındığı tarixə əsasən ardıcıl sıralanmışdır. Əgər futbolçu öz milli yığması ilə birlikdə medal mükafatçısı olmuşdursa, onda, onun adı komandanın tutduğu yerdən asılı olaraq qızılı, gümüşü və ya bürünc fonda göstərilmişdir.

# Oyunçu Dəqiqə Yığma Hesab Nəticə Rəqib Mərhələ Tarix Hesabatlar
1. Manuel Rosas Goal 51'  Meksika 0–2 0–3  Çili Uruqvay Uruqvay, 1930 Qrup mərhələsi 16 iyul 1930 [1]
2. Ernst Lörçer Goal 22'   İsveçrə 0–2 4–2  Almaniya Fransa Fransa, 1938 1/8 final 9 iyun 1938 [2]
3. Sven Yakobsson Goal 19'  İsveç 1–1 1–5  Macarıstan Yarımfinal 16 iyun 1938 [3]
4. Xose Parra Goal 15'  İspaniya 0–1 1–6  Braziliya Braziliya Braziliya, 1950 Final qrupu 13 iyul 1950 [4]
5. Cimmi Dikinson Goal 94'  İngiltərə 4–4 4–4 ə.v.  Belçika İsveçrə İsveçrə, 1954 Birinci mərhələ 17 iyun 1954 [5]
6. Raul Kardenas Goal 46'  Meksika 0–2 2–3  Fransa 19 iyun 1954 [6]
7. İvan Xorvat Goal 9'  Yuqoslaviya 0–1 0–2  Qərbi Almaniya 1/4 final 27 iyun 1954 [7]
8. Luis Krus Goal 59'  Uruqvay 1–2 1–3  Avstriya Üçüncü yer uğrunda görüş 3 iyul 1954 [8]
9. İvan Vutsov Goal 17'  Bolqarıstan 0–1 0–3  Portuqaliya İngiltərə İngiltərə, 1966 Birinci mərhələ 16 iyul 1966 [9]
10. İvan Davidov Goal 43'  Bolqarıstan 1–1 1–3  Macarıstan 20 iyul 1966 [10]
11. Xaviyer Qusman Goal 25'  Meksika 1–1 1–4  İtaliya Meksika Meksika, 1970 1/4 final 14 iyun 1970 [11]
12. Kolin Karren Goal 58'  Avstraliya 0–1 0–2  Şərqi Almaniya Qərbi Almaniya Qərbi Almaniya, 1974 Birinci mərhələ 14 iyun 1974 [12]
13. Roberto Perfumo Goal 35'  Argentina 1–1 1–1  İtaliya 19 iyun 1974 [13]
14. Rud Krol Goal 78'  Niderland 3–1 4–1  Bolqarıstan 23 iyun 1974 [14]
15. Andranik Eskandaryan Goal 43'  İran 0–1 1–1  Şotlandiya Argentina Argentina, 1978 7 iyun 1978 [15]
16. Erni Brandts Goal 18'  Niderland 0–1 2–1  İtaliya İkinci mərhələ 21 iyun 1978 [16]
17. Berti Foqts Goal 59'  Qərbi Almaniya 1–1 2–3  Avstriya [17]
18. Yozef Barmoş Goal 66'  Çexoslovakiya 0–2 0–2  İngiltərə İspaniya İspaniya, 1982 Birinci mərhələ 20 iyun 1982 [18]
19. Laslo Dayka Goal 73'  Macarıstan 0–5 0–6  SSRİ Meksika Meksika, 1986 2 iyun 1986 [19]
20. Ço Qvan Re Goal 82'  Cənubi Koreya 1–3 2–3  İtaliya 10 iyun 1986 [20]
21. Andres Eskobar Goal 35'  Kolumbiya 0–1 1–2  ABŞ ABŞ ABŞ, 1994 22 iyun 1994 [21]
22. Tom Boyd Goal 74'  Şotlandiya 1–2 1–2  Braziliya Fransa Fransa, 1998 10 iyun 1998 [22]
23. Yussef Şippo Goal 45+1'  Mərakeş 1–1 2–2  Norveç [23]
24. Pyer İssa Goal 77'  Cənubi Afrika Respublikası 0–2 0–3  Fransa 12 iyun 1998 [24]
25. Andoni Subisarreta Goal 73'  İspaniya 2–2 2–3  Nigeriya 13 iyun 1998 [25]
26. Sinişa Mixayloviç Goal 72' Serbiya və Monteneqro Serbiya və Monteneqro 2–1 2–2  Almaniya 21 iyun 1998 [26]
27. Georgi Bançev Goal 88'  Bolqarıstan 1–5 1–6  İspaniya 24 iyun 1998 [27]
28. Jorje Koşta Goal 29'  Portuqaliya 0–2 2–3  ABŞ Cənubi Koreya və Yaponiya Cənubi Koreya / Yaponiya, 2002 5 iyun 2002 [28]
29. Ceff Eyqus Goal 71'  ABŞ 3–2 3–2  Portuqaliya
30. Karles Puyol Goal 10'  İspaniya 0–1 3–1  Paraqvay 7 iyun 2002 [29]
31. Karlos Qamarra Goal 3'  Paraqvay 0–1 0–1  İngiltərə Almaniya Almaniya, 2006 10 iyun 2006 [30]
32. Kristian Dzakkardo Goal 27'  İtaliya 1–1 1–1  ABŞ 17 iyun 2006 [31]
33. Brent Sanço Goal 25'  Trinidad və Tobaqo 0–1 0–2  Paraqvay 20 iyun 2006 [32]
34. Armandu Peti Goal 60'  Portuqaliya 0–2 1–3  Almaniya Üçüncü yer uğrunda görüş 8 iyul 2006 [33]
35. Daniel Agger Goal 46'  Danimarka 0–1 0–2  Niderland Cənubi Afrika Respublikası Cənubi Afrika Respublikası, 2010 Birinci mərhələ 14 iyun 2010 [34]
36. Pak Çu Yon Goal 17'  Cənubi Koreya 0–1 1–4  Argentina 17 iyun 2010 [35]
37. Marselo Vieyra Goal 11'  Braziliya 0–1 3–1  Xorvatiya Braziliya Braziliya, 2014 12 iyun 2014 [36]
38. Noel Valyadares Goal 48'  Honduras 0–2 0–3  Fransa 15 iyun 2014 [37]
39. Sead Kolaşinats Goal 3'  Bosniya və Herseqovina 0–1 1–2  Argentina [38]
40. Con Boy Goal 31'  Qana 0–1 1–2  Portuqaliya 26 iyun 2014 [39]
41. Cozef Yobo Goal 90+2'  Nigeriya 0–2 0–2  Fransa 1/8 Final 30 iyun 2014 [40]

Futbol üzrə dünya çempionatlarında avtoqollar[redaktə | əsas redaktə]

Yalnız 4 mundialda heç bir avtoqol vurulmamışdır. Bunlar 1934, 1958, 19621990-cı illərdə keçirilmiş turnirlərdir. Ən çox avtoqol 1998-ci ildə keçirilən futbol üzrə dünya çempionatında vurulmuşdur. Fransada keçirilmiş həmin futbol üzrə dünya çempionatında 6 avtoqola imza atılmışdır. Orta hesabla dünya çempionatı ərzində 2,05 avtoqol qeydə alınır. Son beş turnirlərdə qeydə alınan avtoqolların sayı ikidən az olmamışdır.

Dünya Çempionatı Avtoqollar Oyunçular
Fransa Dünya çempionatı 1998 6 Şotlandiya Tom Boyd, Mərakeş Yussef Şippo, Cənubi Afrika Respublikası Pyer İssa, İspaniya Andoni Subisarreta, Yuqoslaviya Sinişa Mixayloviç, Bolqarıstan Georgi Bançev
Braziliya Dünya çempionatı 2014 5 Braziliya Marselo Vieyra, Honduras Noel Valyadares, Bosniya və Herseqovina Sead Kolaşinats, Qana Con Boy, Nigeriya Cozef Yobo
İsveçrə Dünya çempionatı 1954 4 İngiltərə Cimmi Dikinson, Meksika Raul Kardenas, Yuqoslaviya İvan Xorvat, Uruqvay Luis Krus
Almaniya Dünya çempionatı 2006 Paraqvay Karlos Qamarra, İtaliya Kristian Dzakkardo, Trinidad və Tobaqo Brent Sanço, Portuqaliya Armandu Peti
Almaniya Dünya çempionatı 1974 3 Avstraliya Kolin Karren, Argentina Roberto Perfumo, Niderland Rud Krol
Argentina Dünya çempionatı 1978 İran Andranik Eskandaryan, Niderland Erni Brandts, Almaniya Berti Foqts
Cənubi Koreya və Yaponiya Dünya çempionatı 2002

Portuqaliya Jorje Koşta, ABŞ Ceff Eyqus, İspaniya Karles Puyol

Fransa Dünya çempionatı 1938 2 İsveçrə Ernst Lörçer, İsveç Sven Yakobsson
İngiltərə Dünya çempionatı 1966 Bolqarıstan İvan Vutsov, Bolqarıstan İvan Davidov
Meksika Dünya çempionatı 1986 Macarıstan Laslo Dayka, Cənubi Koreya Ço Qvan Re
Cənubi Afrika Respublikası Dünya çempionatı 2010 Danimarka Daniel Agger, Cənubi Koreya Pak Çu Yon
Uruqvay Dünya çempionatı 1930 1 Meksika Manuel Rosas
Braziliya Dünya çempionatı 1950 İspaniya Xose Parra
Meksika Dünya çempionatı 1970 Meksika Xaviyer Qusman
İspaniya Dünya çempionatı 1982 Çexoslovakiya Yozef Barmoş
ABŞ Dünya çempionatı 1994 Kolumbiya Andres Eskobar

Statistika[redaktə | əsas redaktə]

  • İlk Avtoqol: Manuel Rosas, Meksika - Çili, 1930.
  • Ən tez vurulmuş avtoqol: Sead Kolaşinats, 3-cü dəqiqə, Bosniya və Herseqovina - Argentina, 2014.[41]
  • Final fitindən öncə sonuncu avtoqoləlavə vaxt ərzində vurulmuş yeganə avtoqol: Cimmi Dikinson, 94-cü dəqiqə, İngiltərə - Belçika, 1954. Əlavə edilmiş vaxtda vurulan avtoqol Cozef Yobo tərəfindən vurulmuşdur, əlavə edilmiş vaxtın 2-ci dəqiqəsində (90+2'), Nigeriya - Fransa, 2014.
  • Turnirdə ilk qol kimi qeydə alınmış avtoqol: Marselo Vieyra, Braziliya - Xorvatiya, 2014.
  • Matçda yeganə qol olan avtoqol: Karlos Qamarra, Paraqvay - İngiltərə, 2006.
  • Ən çox avtoqola imza atılmış turnir: 1998, 6 avtoqol.
  • Komandanın ümumilikdə vurduğu avtoqollaın sayı: Futbol üzrə dünya çempionatı tarixində ən çox avtoqol Bolqarıstan, Meksika və İspaniya tərəfindən vurulmuşdur. Bolqarıstan eyni turnirdə (1966) iki avtoqola imza atmış yeganə komandadır.
  • Komandanın xeyrinə vurulan avtoqolların ümumilikdə sayı: Fransa, Almaniya (Qərbi Almaniya da daxil) və İtaliya, hərəsinə 4 avtoqol. Fransa eyni turnirdə (2014) xeyrinə iki avtoqol vurulan yeganə komandadır.
  • İki avtoqol vurulmuş yeganə matç: ABŞ - Portuqaliya, 2002. Portuqaliya oyunçusu Jorje Koşta ABŞ-ın xeyrinə, ABŞ-ın oyunçusu Ceff Eyqus isə Portuqaliyanın xeyrinə avtoqola imza atmışdır. Eyni gündə iki avtoqol olan daha üç hadisə baş vermişdir. 21 İyun, 1978-ci ildə Niderland komandasının oyunçusu Erni Brandts İtaliyanın xeyrinə, Qərbi Almaniya komandasının oyunçusu Berti Foqts isə Avstriya komandasının xeyrinə avtoqola imza atmış idi (Hər iki oyun eyni vaxtda gedirdi). 10 İyun, 1998-ci ildə, turnirin açılış matçında Şotlandiyanın oyunçusu Tom Boyd Braziliyanın xeyrinə, Mərakeşin oyunçusu Yussef Şippo Norveçin xeyrinə avtoqola imza atmışdır (Hər iki oyun müxtəlif vaxtlarda başlamışdı). 15 İyun, 2014-cü ildə, Hondurasın oyunçusu Noel Valyadares Fransanın xeyrinə, Bosniya və Herseqovinanın oyunçusu Sead Kolaşinats isə Argentinanın xeyrinə avtoqola imza atmışdır. (Hər iki oyun müxtəlif vaxtlarda başlamış idi).
  • Niderland yığmasının oyunçusu Erni Brandts bir matç ərzində hər iki komandaya qol vurmuş yeganə oyunçudur. 1978-ci ildə keçirilən oyunda ilk olaraq İtaliyann xeyrinə öz qapısına qol vurmuşdur. Daha sonra isə Erni Brandts komandasının xeyrinə qol vurur. Nəticədə isə hesab Niderlandın xeyrinə 2-1 olur.
  • Trinidad və Tobaqo Futbol üzrə dünya çempionatı tarixində avtoqolların sayı komandanın xeyrinə olan qolların sayından çox olan yeganə komandadır. Bu komanda ilk və yeganə olaraq 2006-cı ildə turnirdə iştirak etmişdir. Burada Paraqvayın xeyrinə avtoqola imza atmış Trinidad və Tobaqo, bundan sonra heç bir komandaya qol vura bilməmişdir.
  • Futbol üzrə dünya çempionatında qol-xətti texnologiyası tətbiq olunmuş ilk qol avtoqol olmuşdur. Noel Valyadares, Honduras - Fransa, 2014.

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "1930 FİFA Dünya Kuboku Meksika 0-3 Çili". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/uruguay1930/matches/round=201/match=1095/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  2. "1938 FİFA Dünya Kuboku İsveçrə 4-2 Almaniya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/france1938/matches/round=206/match=1166/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  3. "1930 FİFA Dünya Kuboku İsveç 1-5 Macarıstan". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/france1938/matches/round=3489/match=1176/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  4. "1950 FİFA Dünya Kuboku İspaniya 1-6 Braziliya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/brazil1950/matches/round=209/match=1186/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  5. "1954 FİFA Dünya Kuboku İngiltərə 4-4 Belçika". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/switzerland1954/matches/round=211/match=1240/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  6. "1954 FİFA Dünya Kuboku Meksika 2-3 Fransa". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/switzerland1954/matches/round=211/match=1275/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  7. "1954 FİFA Dünya Kuboku Yuqoslaviya 0-2 Qərbi Almaniya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/switzerland1954/matches/round=211/match=1285/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  8. "1954 FİFA Dünya Kuboku Uruqvay 1-3 Avstriya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/switzerland1954/matches/round=211/match=1239/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  9. "1966 FİFA Dünya Kuboku Bolqarıstan 0-3 Portuqaliya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/england1966/matches/round=238/match=1602/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  10. "1966 FİFA Dünya Kuboku Bolqarıstan 0-3 Portuqaliya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/england1966/matches/round=238/match=1599/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  11. "1970 FİFA Dünya Kuboku Meksika 1-4 İtaliya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/mexico1970/matches/round=251/match=1882/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  12. "1974 FİFA Dünya Kuboku Avstraliya 0-2 Şərqi Almaniya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/germany1974/matches/round=262/match=1955/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  13. "1974 FİFA Dünya Kuboku Argentina 1-1 İtaliya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/germany1974/matches/round=262/match=1949/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  14. "1974 FİFA Dünya Kuboku Niderland 4-1 Bolqarıstan". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/germany1974/matches/round=262/match=1990/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  15. "1978 FİFA Dünya Kuboku İran 1-1 Şotlandiya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/argentina1978/matches/round=278/match=2408/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  16. "1978 FİFA Dünya Kuboku Niderland 2-1 İtaliya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/argentina1978/matches/round=278/match=2391/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  17. "1978 FİFA Dünya Kuboku Qərbi Almaniya 2-3 Avstriya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/argentina1978/matches/round=278/match=2217/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  18. "1982 FİFA Dünya Kuboku Çexoslovakiya 0-2 İngiltərə". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/spain1982/matches/round=293/match=889/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  19. "1986 FİFA Dünya Kuboku Macarıstan 0-6 SSRİ". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/mexico1986/matches/round=308/match=610/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  20. "1986 FİFA Dünya Kuboku Cənubi Koreya 2-3 İtaliya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/mexico1986/matches/round=308/match=643/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  21. "1994 FİFA Dünya Kuboku Kolumbiya 1-2 ABŞ". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/usa1994/matches/round=337/match=3063/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  22. "1998 FİFA Dünya Kuboku Şotlandiya 1-2 Braziliya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/france1998/matches/round=1014/match=4000/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  23. "1998 FİFA Dünya Kuboku Mərakeş 2-2 Norveç". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/france1998/matches/round=1014/match=8725/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  24. "1998 FİFA Dünya Kuboku CAR 0-3 Fransa". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/france1998/matches/round=1014/match=8730/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  25. "1998 FİFA Dünya Kuboku İspaniya 2-3 Nigeriya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/france1998/matches/round=1014/match=8731/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  26. "1998 FİFA Dünya Kuboku Serbiya və Monteneqro 2-2 Almaniya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/france1998/matches/round=1014/match=8753/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  27. "1998 FİFA Dünya Kuboku Bolqarıstan 1-6 İspaniya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/france1998/matches/round=1014/match=8761/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  28. "2002 FİFA Dünya Kuboku Portuqaliya 2-3 ABŞ". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/koreajapan2002/matches/round=43950100/match=43950016/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  29. "2002 FİFA Dünya Kuboku İspaniya 3-1 Paraqvay". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/koreajapan2002/matches/round=43950100/match=43950022/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  30. "2006 FİFA Dünya Kuboku Paraqvay 0-1 İngiltərə". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/germany2006/matches/round=97410100/match=97410003/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  31. "2006 FİFA Dünya Kuboku İtaliya 1-1 ABŞ". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/germany2006/matches/round=97410100/match=97410025/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  32. "2006 FİFA Dünya Kuboku Trinidad və Tobaqo 0-2 Paraqvay". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/germany2006/matches/round=97410100/match=97410036/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  33. "2006 FİFA Dünya Kuboku Portuqaliya 1-3 Almaniya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/germany2006/matches/round=97410500/match=97410063/index.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  34. "2010 FİFA Dünya Kuboku Danimarka 0-2 Niderland". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/southafrica2010/matches/round=249722/match=300061478/report.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  35. "2010 FİFA Dünya Kuboku Cənubi Koreya 1-4 Argentina". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/tournaments/archive/worldcup/southafrica2010/matches/round=249722/match=300061458/report.html. İstifadə tarixi: 2 yanvar 2013.
  36. "2014 FİFA Dünya Kuboku Braziliya 3-1 Xorvatiya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/worldcup/matches/round=255931/match=300186456/report.html.
  37. "2014 FİFA Dünya Kuboku Honduras 0-3 Fransa". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/worldcup/matches/round=255931/match=300186496/report.html.
  38. "2014 FİFA Dünya Kuboku Bosniya və Herseqovina 1-2 Argentina". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/worldcup/matches/round=255931/match=300186477/report.html.
  39. "2014 FİFA Dünya Kuboku Qana 1-2 Portuqaliya". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/worldcup/matches/round=255931/match=300186476/report.html.
  40. "2014 FİFA Dünya Kuboku Nigeriya 0-2 Fransa". FİFA-nın Rəsmi Vebsaytı. http://www.fifa.com/worldcup/matches/round=255951/match=300186462/report.html.
  41. "Kolašinac faz história ao marcar o gol contra mais rápido de uma Copa" (Portuqal). Lancenet!. 15 İyun 2014. http://www.lancenet.com.br/minuto/Kolasinac-historia-marcar-rapido-Copa_0_1157284435.html. İstifadə tarixi: 15 İyun 2014.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]