Fate/Zero seriyalarının siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Keçid et: naviqasiya, axtar
Madman Entertainment tərəfindən buraxılmış I DVD kolleksiyasının üzlüyü.
Madman Entertainment tərəfindən buraxılmış I DVD kolleksiyasının üzlüyü.
Ölkə Flag of Japan.svg Yaponiya
Seriya sayı 25
Ekranlaşdırma
Orijinal kanal Tokyo MX, GYT, GTV, TVS, TVA, MBS, CTC, tvk, TVh, TVQ, BS11, Kids Station
Orijinal efir 1 oktyabr 2011 (2011-10-01) – 23 iyul 2012 (2012-07-23)
Mövsüm xronologiyası

Fate/Zero (フェイト/ゼロ Feito/Zero?, azərb. Tale/Sıfır) Ufotable animasiya studiyası tərəfindən eyniadlı ranobe seriyası əsasında çəkilmiş anime serialıdır.[1] Anime serialının rejissorluğunu Ey Aoki etmişdir, ssenarini isə Akira Hiyama və Akihiro Yoşida yazmışdırlar. Personajların ilkin dizaynlarını Takaşi Takeuçi hazırlamış, Atsuşi İkariya və Tomonori Sudo orijinal dizaynlardan istifadə edərək anime üçün personajları dizayn etmişdirlər. Musiqi Yuki Kaciura tərəfindən bəstələnmişdir.[1][2] Anime serialı Type-Moon şirkəti tərəfindən istehsal olunmuş "Fate/stay night" vizual romanında baş verən hadisələrin 10 il əvvəlidir: yeddi ustanın və yeddi xidmətçinin Fuyuki şəhərində ortaya çıxacaq Müqəddəs qədəhi qazanmaq üçün qatıldıqları Dördüncü Müqəddəs qədəh müharibəsindən bəhs edir.[3][4]

Eyniadlı ranobe əsasında anime serialının çəkiləcəyi "Young Ace" jurnalının 2011-ci il fevral buraxılışının reklamı vasitəsilə anons edilmişdir.[5] "Fate/Zero"-nun istehsalında Aniplex və Nitroplus da iştirak etmişdir.[6] 1 oktyabr 2011-ci ildə Tokyo MX, Tochigi TV, Gunma TV və BS11 kanalları vasitəsilə, növbəti tarixlərdə isə TVS, TVA, MBS, CTC, tvk, TVh, TVQ və Kids Station kanalları vasitəsilə göstərilməyə başlamışdır.[7][8] Daha keyfiyyətli iş ortaya çıxarmaqdan ötrü anime serialı iki mövsümə bölünmüşdür:[9] birinci mövsüm 1 oktyabrdan 24 dekabr 2011-ci ilə kimi,[8] ikinci mövsüm 7 apreldən 23 iyun 2012-ci ilə kimi davam etmişdir.[10] Yaponiyada animenin iki Blu-ray boks-seti[11][12] və 9 DVD-si (rental formatda) buraxılmışdır.[13]

Anime serialı 1 oktyabr 2011-ci ildə Aniplex of America tərəfindən Niconico LiveNiconico Channel xidmətləri vasitəsilə 8 dilli subtitrlarla yayımlanmağa başlamışdır: koreya, çin (ənənəvi və sadələşdirilmiş), ingilis, fransız, alman, italyan və ispan.[14] Anime serialının ilk iki seriyası 15 oktyabr 2011-ci ildə Nyu-York Anime Festivalında,[15] 14-cü və 15-ci seriyaları 2012-ci ilin aprelində Sietl şəhərindəki Sakura tədbirində nümayiş etdirilmişdir.[16] Crunchyroll 8 oktyabr 2011-ci ildə animeni ABŞ, Kanada, Böyük Britaniya, İrlandiya, AvstraliyaYeni Zelandiyada yayımlamağa başlamışdır.[17] Bundan əlavə, anime Hulu[18]Crackle (Animax tərəfindən) vasitəsilə də yayımlanmışdır.[19]

2011-ci ilin noyabrında Aniplex of America animeni Şimali Amerikada buraxacağını açıqlamışdır.[20] Aniplex of America Yaponiyada buraxılmış Blu-ray boks-setlərini Şimali Amerikada buraxmışdır.[21][22] 2013-cü ilin fevralında Aniplex of America animeni ingilis dilinə dublaj edəcəyini açıqlamışdır.[23] Animenin ingilis dilinə dublaj edilmiş versiyası 19 aprel 2013-cü ildə Viz Media-nın Neon Alley xidməti vasitəsilə yayımlanmağa başlamışdır.[24] Daha sonra Aniplex of America dublaj edilmiş animeni Şimali Amerikada məhdud nəşrlə iki BD/DVD boks-seti şəklində buraxmışdır.[25][26][27][28] 2013-cü ilin aprelində Madman Entertainment animeni AvstraliyaYeni Zelandiya regionu üçün lisenziyalaşdırdığını anons etmişdir.[29][30] Madman Entertainment 9 avqust 2013-cü ildə AnimeLab xidməti vasitəsilə anime serialını yayımlamağa başlamışdır.[31] Madman Entertainment Avstralasiya regionunda animeni Blu-ray və DVD formatlarında buraxmışdır.[32] Böyük Britaniyada anime 2014-cü ildə MVM Films tərəfindən lisenziyalaşdırılmışdır.[33] MVM Films 2014-cü ildə animeni Blu-ray (iki hissə) və DVD (iki hissə) şəklində buraxmışdır.[34][35][36][37]

Birinci mövsümün açılış mahnısı LiSA tərəfindən ifa olunan "Oath Sign" mahnısı, bağlanış mahnısı Aoi Eyr tərəfindən ifa olunan "Memoria" mahnısı olmuşdur.[38] İkinci mövsüm üçün açılış mahnısı kimi Kalafina tərəfindən ifa olunan "To the beginning" mahnısı, bağlanış mahnısı kimi isə Luna Haruna tərəfindən ifa olunan "Up On the Sky, The Wind Sings" (空は高く風は歌う Sora wa Takaku Kaze wa Utau?) mahnısı səsləndirilmişdir.[38] 18-ci və 19-cu seriyaların bağlanış mahnısı Kalafina tərəfindən ifa olunan "Perfect Sky" (満天 Manten?) mahnısı olmuşdur.[38]

Seriya siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

I mövsüm[redaktə | əsas redaktə]

Ser.
Möv.
Azərbaycanca adı
Yaponca adı
Rejissor(lar) Ssenarist(lər) Yayım tarixi[8] İst.
1 1 "Çağırılan epik qəhrəmanlar"
"Eirei Shōkan" (英霊召喚) 
Ey Aoki Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 1 oktyabr 2011 [39][40]
Əsas hadisələrin başlamasından səkkiz il öncə Almaniyada Kiritsuqu Emiya və həyat yoldaşı Ayrisvil fon Ayntsbernin İlyasvil adlı qızı doğulur. Kiritsuqu baş verəcək Dördüncü Müqəddəs müharibəsində Ayrisvilin ölümünə səbəb olacağından narahat olsa da, Ayrisvil onu ideallarını həyata keçirə biləcəyinə əmin edir. Üç il öncə İtaliyada rahib Kirey Kotomine Müqəddəs qədəh müharibəsi iştirakçılarından biri olduğunu öyrənir. Kireyin atası, Səkkizinci And kilsəsinin təmsilçisi, müharibənin təşkilatçısı Risey Kotomine və digər iştirakçı Tokiomi Tosakanın təkidləri ilə Kirey müharibədə Tokiomiyə üstünlük qazandırmaq üçün onun tələbəsi olur. Bir il öncə Fuyuki şəhərində Kariya Mato uşaqlıq dostu Aoy Tosakanı və onun qızları Rin ilə Sakuranı ziyarət edir. Kariya Sakuranın Mato ailəsinə verildiyini öyrənəndə şoka düşür. Atası Zoken Matonun Sakuranı qaytarması qarşılığında müharibədə iştirak etməyə razı olur və iştirak üçün lazım olan sehrbazlığı qazanmaq üçün bədəninə parazit soxulcanlar daxil edilir. İndiki zamanda Kaynet El-Melloy Arçibald hər kəsin yaxşı sehrbaz ola biləcəyi fikrini irəli sürən Veyver Velveti alçadır. Veyver haqlı olduğunu sübut etmək üçün Arçibalddan müharibədə iştirak etmək və xidmətçi çağırmaq üçün lazım olan artifaktı oğurlayır. Tezliklə xidmətçisi Assassini (Həsən Sabbah) çağırmış Kirey və Kiritsuqu bir-birilərinin bacarıqlarını öyrənirlər və bir-birilərini ən böyük düşmənləri kimi görməyə başlayırlar. Kiritsuqu ən güclü xidmətçi sinfi olan Seyberi (Kral Artur) çağırmaq üçün Ekskalibur qılıncının qınını ələ keçirir. Kiritsuqu, Tokiomi, Veyver və Kariya xidmətçilərini çağırırlar. Kiritsuqu və Ayrisvil Kral Arturun qadın olduğunu görüb təəccüblənirlər. 
2 2 "Saxta ilk atəş"
"Itsuwari no Sentan" (偽りの戦端) 
Key Tsunematsu Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 8 oktyabr 2011 [41][42]
Veyver xidmətçisi Rayderi (Makedoniyalı İsgəndər) kontrol etməkdə çətinlik çəkir. Belə ki, Rayder dünyanın necə dəyişdiyini görüb təəccüblənir və yeni dünya ilə maraqlanmağa başlayır. Kiritsuqu Seyberdə daşürəkli insan təəssüratı yaradır, lakin qızı İlya ilə əyləndiyini görüb təəccüblənir. Seyber Kiritsuqu və Ayrisvilin dünyanı xilas etmək arzularını təqdir edir, özü də vətəni Britaniyanı xilas etmək istədiyini bildirir. Fuyuki şəhərində serialı qatil Ryuunosuke Uryuu iblis çağırmaq üçüb bir oğlandan savayı bütöv bir ailəni öldürür, lakin səhvən özünə Kaster (Jil de Re) çağırır. Uryuu ona oğlanı öldürməyi təklif edəndə Kaster oğlanın getməsinə icazə verir, lakin daha sonra onu Ktulhu bədheybətinin köməyi ilə öldürür. Özü kimi bir sadistlə rastlaşdığına görə çox sevinən Uryuu onun ustası olacağına and içir. Yeddinci və sonuncu ustanın seçildiyini eşidən Kirey Assassinə Tokiomini öldürməyi əmr edir. Lakin Assassin Tokiominin malikanəsinə daxil olarkən xidmətçisi Arçer (Gilqameş) tərəfindən öldürülür. 
3 3 "Fuyuki şəhəri"
"Fuyuki no Chi" (冬木の地) 
Key Tsunematsu Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 15 oktyabr 2011 [43][44]
Kirey xidmətçisi öldürüldüyünə görə müharibədən çəkildiyini bildirir və Səkkizinci And kilsəsinə sığınır. Lakin bu, əslində Kirey, Risey və Tokiominin bir aldatmacasıdır. Belə ki, Assassin bir yox, onlarla şəxsdən ibarətdir. Digər iştirakçıların Assassini ölmüş bilməsindən istifadə edən Kirey Assassinləri casusluğa göndərir. Veyver Rayderə Assassinin ölümü haqqında məlumat verir, lakin Rayderə maraqlandıran sadəcə prezident Bill Klintonu məğlub etmək, onun döyüş silahlarını ələ keçirmək və yaxşı asudə vaxt keçirməkdir. Ayrisvil və Seyber Fuyuki şəhərinə çatırlar, lakin onlar şəhər turuna çıxmağa qərar verirlər, çünki Ayrisvil indiyə qədər heç vaxt küçəyə çıxmamışdır. Bu zaman Kiritsuqu köməkçisi Mayya Hisau ilə görüşür. Mayya ona digər ustaların Ayrisvilin Seyberin ustası olduğunu zənn etdiklərini bildirir və ona müharibə üçün lazım olan silahları gətirir. Ayrisvil şəhərin çimərliyində yaxşı vaxt keçirərkən Seyber yaxınlıqda başqa bir xidmətçinin olduğunu müəyyən edir. Onlar Lanser (Diarmayd Ua Dubin) ilə qarşılaşırlar və Lanser Seyberi duelə dəvət edir. 
4 4 "Nizə ucluğu"
"Masō no Yaiba" (魔槍の刃) 
Takaşi Suhara Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 22 oktyabr 2011 [45][46]
Seyber və Lanser döyüşməyə başlayırlar. Döyüş zamanı bir-birilərinin bacarıqlarına və cəngavərlik şərəflərinə xoş sözlər deyirlər. Kiritsuqu ilə Mayya döyüşü uzaqdan izləyirlər və Kiritsuqu Lanserin gizlənmiş ustasını tapır. Kiritsuqu döyüş haqqında Tokiomi və Kireyə məlumat sızdıran Assassini də aşkarlayır. Lanserin ustası ona nobl fantazmlarından istifadə etməyi əmr edir: Qae Dearq — istənilən sehri ləğv edən uzun, qırmızı nizə və Qae Buide — sağalmaz yaralar buraxan qısa, sarı nizə. Seyber Lanserin əsl şəxsiyyətini öyrənir, Lanser isə Qae Dearqdan istifadə edərək Seyberin görünməz qılıncı — Ekskaliburu görərək onun əsl şəxsiyyətini müəyyən edir. Lanser Qaer Buide ilə Seyberin sol qolunun vətərini yaralayır. Bu zaman döyüşü uzaqdan izləyən Rayder ustası Veyver ilə öküz arabasında gəlib döyüşə mane olur. 
5 5 "Vəhşi bədheybətin nərəsi"
"Kyōjū Hōkō" (凶獣咆吼) 
Tomonori Sudo Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 29 oktyabr 2011 [47][48]
Rayder özünü Seyber və Lanserə təqdim edib ordusuna qatılmağı təklif edir, lakin hər ikisi təklifi rədd edirlər. Kaynetin Lanserin ustası olduğu məlum olur və Veyveri ələ salır, lakin Rayder onu müdafiə edir. Tezliklə Arçer və Kariyanın xidmətçisi Berserker əraziyə gəlib bir-biriləri ilə döyüşməyə başlayırlar. Arçer Babil qapısı adlı nobl fantazmından istifadə edərək Berserkerə hücum edir, lakin Berserker onun hücumundan yayınır və silahını ona qarşı istifadə edir. Arçerin daha çox silah xərcləməsinə mane olmaq üçün Tokiomi Əmr sehri ilə onu geri çağırır və bu, Arçerin narazıçılığına səbəb olur. Seyberi görən Berserker istifadə etdiyi hər şeyi nobl fantazma çevirən Cəngavər şərəfi adlı nobl fantazmı ilə ona hücum edir. Lanser Seyberi müdafiə edir, lakin Kaynet Əmr sehrindən istifadə edərək ona Berserkerə kömək edib Seyberi öldürməyi əmr edir. Bu zaman araya Rayder girir və arabası ilə Berserkerin üzərindən keçir. Rayder Kaynetə bildirir ki, əgər geri çəkilməzsə, Seyber ilə birlikdə Lanserə qarşı döyüşəcək. Lanser və Berserker geri çəkildikdən sonra Rayder Seyberə bildirir ki, Lanser ilə aralarındakı duel başa çatmamış ona qarşı döyüşməyəcək. Döyüşü kristal kürəsi ilə izləyən Kaster Seyberin sevgilisi Janna d'Ark olduğunu zənn edir. 
6 6 "Planlar gecəsi"
"Bōryaku no Yoru" (謀略の夜) 
Takuya Nonaka Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 5 noyabr 2011 [49][50]
Seyber və Ayrisvil Ayntsbern qalasına qayıdarkən yolda Seyberi Janna d'Ark hesab edən Kaster ilə qarşılaşırlar. Seyber ona səhv etdiyini deyib uzaqlaşır. Sığınacağına qayıdan Kaster "Janna d'Ark"ın xatirələrini itirdiyinə inanmağa başlayır. Qaldığı oteldə Kaynet Lanseri Seyberi öldürə bilmədiyinə görə danlayır. Lakin Kaynetin nişanlısı Sola-Ui Nuaba-Re Sofiya-Ri Lanseri müdafiə edir (Sola-Ui Lanseri həmçinin mana ilə təmin edir). Oteldə qalanlar mümkün qəsdən yandırmaya görə təxliyə ediləndə Kaynet başa düşür ki, Seyberin ustası onların dalınca gəlib. Bütün sakinlərin təxliyə edildiyinə əmin olduqdan sonra Kiritsuqu və Mayya partlayıcılardan istifadə edib oteli havaya uçururlar. Mayya Kirey tərəfindən tapılır, lakin Kiritsuqunun tüstü bombası sayəsində qaça bilir. Assassinlər Kirey, Tokiomi və Riseyə Kaster və ustasının uşaqları qaçırıb öldürdüklərini xəbər verəndə Risey bu mənasız qətliamların müharibənin gizliliyini təhlükə altına atacağından narahat olur. 
7 7 "Qara meşə"
"Makyō no Mori" (魔境の森) 
Takuya Nonaka Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 12 noyabr 2011 [51][52]
Risey bütün ustalara məlumat verir ki, uşaq qətliamlarına görə ictimaiyyətin diqqətini çəkən Kasterə görə müharibə müvəqqəti dayandırılır: kim Kasteri öldürə bilərsə, mükafat kimi əlavə Əmr sehri qazanacaq. Ayntsbern qalasında Kiritsuqu bu fürsətdən istifadə edərək digər ustalara hücum etməyi planlaşdırır, lakin Seyber etiraz edib Kasterin qətliamlarını dayandırmalı olduqlarını bildirir. Kiritsuqu Ayrisvilə onunla qaçıb qızları İlya ilə xoşbəxt yaşamaq istədiyi, lakin bunu bacarmadığını deyir. Bu zaman Ayrisvil Kasterin qalaya yaxınlaşdığı və özü ilə "qurbanlıq" uşaqlar gətirdiyini müəyyən edir. Kiritsuqu Seyberi Kasteri dayandırmağa göndərir. Kaster Seyberə qəfil hücum edir və bədheybətlər çağırmağa imkan yaradan Prelatinin Sehr Kitabı adlı nobl fantazmından istifadə edərək onu küncə sıxışdırır. Lakin Lanser özünü çatdırır. Ayrisvil və Mayya qalanı tərk edirlər. Volumen Hidraqirumu (böyük sehrli civə kürəsi) vasitəsilə otel partlayışından sağ çıxan Kaynet qalaya soxularaq Kiritsuqu ilə döyüşməyə başlayır. Lakin Kiritsuqu Calico M950 silahından istifadə edərək ona sürpriz hücum edir. 
8 8 "Sehrbaz qatili"
"Majutsushi Koroshi" (魔術師殺し) 
Ey Aoki, Key Tsunematsu və Takuya Nonaka Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 19 noyabr 2011 [53][54]
Ayrisvil Mayya ilə qaçarkən Kireyin qalaya yaxınlaşdığını hiss edir. Qaçmaq əvəzinə Ayrisvil və Mayya onunla döyüşüb Kiritsuqunu xilas etmək qərarına gəlirlər. Lakin Kirey hər ikisini ağır yaralayır. Eyni zamanda Kiritsuqu silahı ilə Kayneti yaralaya bilir. Hücumunun bəxt olduğunu düşünən Kaynet Volumen Hidraqirumun müdafiəsini daha da artırır. Seyber və Lanser Kasterin bədheybətlərinə qarşı döyüşməyə davam edirlər və Kasterin qrimuarı vasitəsilə limitsiz gücə sahib olduğunu başa düşürlər. Seyber Lanser üçün yol açır və Lanser Qae Dearqının köməyi ilə Kasterin qrimuarını məhv edir. Məğlub olduğunu başa düşən Kaster qaçıb gedir. Qəzəblənmiş və yaralanmış Kaynetə qarşı döyüşən Kiritsuqu silahı ilə yenə ona atəş açır. Kiritsuqunun silahı antisehr güllərindən istifadə etdiyindən Kaynetin Volumen Hidraqirumu onu qoruya bilmir və Kaynet çox ağır yaralanır. Lanser ustasını xilas edir, Seyber isə Ayrisvil və Mayyanı xilas etməyə gedir. Bu zaman Kirey Ayrisvildən Kiritsuqu haqqında məlumat almağa çalışır və Assassin Seyberin yaxınlaşdığını xəbər verir. Kirey Ayrisvili bıçaqlayıb aradan çıxır. Ayrisvil bədəninə yerləşdirilmiş və güclü sağalma qabiliyyəti verən Avalonun (Ekskalibur qılıncının qını) köməyi ilə sağ qalır və ağır yaralanmış Mayyanı sağaldır. 
9 9 "Usta və xidmətçi"
"Aruji to Jūsha" (主と従者) 
Takaşi Suhara Akira Hiyama 26 noyabr 2011 [55][56]
Kaynet yatağında yaralanmış vəziyyətdə oyanır. Sola-Ui Kaynetə deyir ki, Kiritsuqunun güllələri onun bədənindəki bütün sehr dairələrini məhv edib və o, bir daha sehrdən istifadə edə bilməyəcək. Kaynet Sola-Uinin təklifini qəbul edib Əmr sehrlərini ona verməyə məcbur olur. Sola-Ui Lanserin yeni ustası olsa da, Lanser ancaq Kaynetə sadiq olduğunu bildirir, lakin Sola-Ui Kaynetin şərəfindən bahanə kimi istifadə edib Lanseri onunla döyüşməyə razı salır. Kiritsuqu Kaynetin dalınca düşmək istəyir, lakin Seyber və Ayrisvil Kasteri dayandırmaq fikrindədirlər. Bu zaman Veyver və Rayder Kasterin sığınacağını tapırlar və qurbanların parçalanmış bədənləri ilə qarşılaşırlar. Sığınacağı alova verib uzaqlaşmazdan qabaq Rayder Veyveri hədəf alan bir Assassini öldürür. Veyver və Rayderin onların sirləri öyrəndiyini xəbər tutan Tokiomi Kireyə Assassinlərini onları izləməyə göndərməyi əmr edir. 
10 10 "Rinin böyük macərası"
"Rin no Bōken" (凛の冒険) 
Atsuşi Oqasavara Akira Hiyama 3 dekabr 2011 [57][58]
Seriyanın əsas diqqət mərkəzində Tokiominin qızı Rindir. Balaca olmasına baxmayaraq Rin atasının addımlarını izləyərək böyük sehrbaz olmaq fikrindədir. Müqəddəs qədəh müharibəsi başlar-başlamaz Tokiomi Rin və Aoyu təhlükəsiz yerə göndərir. Rinin yeni məktəbində Rinin ən yaxın dostu Kotone də daxil olmaqla bir neçə uşaq seriyalı qatil Uryuu tərəfindən qaçırılır. Kotoneni xilas etmək məqsədilə Rin təkbaşına Fuyuki şəhərinə gedir. Atasının ona bağışladığı mana detektorundan istifadə edən Rin uşaqları hipnoz edən sehrli qolbaqdan istifadə edən Uryuunu tapır. Rin Uryuunu gizləndiyi yerə qədər izləyir, lakin Uryuu onu tapır. Rin Uryuunun qolbağını mana ilə həddən artıq yükləyib məhv edir və uşaqları onun kontrolundan xilas edir. Hər kəsin təhlükəsizliyini təmin etdikdən sonra Rin evə qayıdarkən Kasterin bədheybətlərinin birinin hücumuna məruz qalır, lakin Kariya onu xilas edib Aoya təhvil verir. Assassin vasitəsilə hər şeyi izləyən Kirey Kariyanı izləməyə davam etməyi əmr edir. 
11 11 "Qədəh müzakirəsi"
"Seihai Mondō" (聖杯問答) 
Day Fukuyama Akira Hiyama 10 dekabr 2011 [59][60]
Seyber Rayder və Veyverin qəflətən Ayntsbern qalasına gəldiyini görüb təəccüblənir. Rayder bildirir ki, döyüşmək fikri yoxdur, sadəcə onunla və Arçerlə hökmdarlıq və Müqəddəs qədəhdən istədikləri arzular haqqında söhbət etmək istəyir. Seyber əsl kralın ölkəsinin xalqına xidmət verməli olduğunu və Müqəddəs qədəhin köməyi ilə Britaniyanı xilas etmək istədiyini bildirir. Lakin Rayder onun fikirlərini tənqid edir, Seyberin idealoji baxışının əslində ölkəsinin xalqında krala qarşı inamsızlıq yaratdığını deyir. Rayder bildirir ki, xalq krala xidmət etməlidir və kralın böyük ambisiyaları xalqı ilhamlandırmalıdır. Onların söhbəti Assassinlərin gəlişi ilə yarımçıq qalır. Assassinlər Rayderin ziyafətə qatılmaq təklifini rədd edirlər. Rayder ölümdən sonra xidmətçilərə çevrilən çox saylı əsgərlərdən ibarət nobl fantazmı İonian Hetairoidən istifadə edir. Rayder və ordusu asanlıqla bütün Assassinləri öldürür. Görüşün sonunda Rayder Seyberi artıq kral kimi tanımadığını bildirir və gedir. Rayderin sözlərindən təsirlənən Seyber Ayrisvilə bildirir ki, onun hökmdarlığından narazı olan bir cəngavəri Kamelotu tərk etmişdi. 
12 12 "Qədəhin dəvəti"
"Seihai no Maneki" (聖杯の招き) 
Ato Nonaka Akira Hiyama 17 dekabr 2011 [61][62]
Assassinlərin öldürülməzdən əvvəl verdikləri məlumatlar sayəsində artıq Tokiomi və Kirey Rayderin nobl fantazmının nə olduğunu bilirlər və onun diqqətini çəkməmiş ona digər xidmətçilərə hücum etmək imkanı yaradırlar. Mayya Ayrisvil və Seyberi yeni əməliyyat bazalarına yerləşdirir, Kiritsuqu digər iştirakçıların harada qaldıqları haqqında fikirlərini bildirir. Yeni bazada Seyber Ayrisvilin qəribə davrandığını görür, Ayrisvil gücünün zəiflədiyini etiraf edir. Arçer Kireydən digər ustaları izləyərkən nələr öyrəndiyini soruşur və Kireyin çox da təhlükə ərz etməməsinə baxmayaraq Kariya ilə maraqlandığını öyrənir. Arçer Kireyə digərlərinin acılarını görməkdən zövq aldığını bildirir. Kirey əvvəlcə bu qara təbiətini qəbul etməkdə istəksiz olsa da, axırda əl çəkir. Bu anda Kireyin əlində yenə Əmr sehrləri peyda olur və bu, onun hələ də iştirakçı olduğunu göstərir. Hazırda xidmətçisi olmamasına baxmayaraq, Arçer xidmətçi əldə etmək üçün başqa bir ustanı öldürməli olduğunu deyir. 
13 13 "Qadağan olunmuş ziyafət"
"Kindan no Kyōen" (禁断の狂宴) 
Akihiko Uda Akira Hiyama 24 dekabr 2011 [63][64]
Uryuu və Kaster sığınacaqlarına qayıdırlar və Rayderin "sənət əsərlərini" məhv etdiklərini görüb dəhşətə düşürlər. Uryuu Kasterin Janna d'Arkın ölümünə görə ən çox nifrət etdiyi varlıq olan tanrı haqqında fikirlərini bildirərək Kasteri sevindirməyə çalışır. Uryuu bildirir ki, tanrı insanların istədikləri şeyləri etməsindən zövq alan tamaşaçıdır. Ustasının inanclarından təsirlənən Kaster tanrının görməsi üçün "böyük tamaşa" hazırlamaq qərarına gəlir. Bu zaman Veyver Rayder üçün səhv usta olduğunu düşünməyə başlayır, lakin Rayder onu cəsarətləndirir. Qəflətən Veyver, Rayder, Ayrisvil və Seyber Mion çayından güclü sehr qalxdığını hiss edirlər. Onlar Mion çayına çatanda Kasterin nəhəng bədheybət çağırdığını görürlər. Rayder digər iştirakçıları məlumatlandırır və Kaster bütün şəhəri məhv etməmiş müvəqqəti ittifaq yaradıb onu öldürmək qərarına gəlirlər. Lanserin Kasterə qarşı nizələrindən istifadə etməsi üçün Rayder və Seyber döyüşə öndən gedib Lanser üçün yol açmağa başlayırlar. 

II mövsüm[redaktə | əsas redaktə]

Ser.
Möv.
Azərbaycanca adı
Yaponca adı
Rejissor(lar) Ssenarist(lər) Yayım tarixi[8] İst.
14 1 "Mion çayı döyüşü"
"Miongawa Kessen" (未遠川血戦) 
Key Tsunematsu Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 7 aprel 2012 [65][66]
Seyber, LanserRayder Kasterin çağırdığı bədheybətin sahilə çatmasının qarşısını almağa çalışırlar, lakin bədheybət çox güclü sağalma qabiliyyətinə malik olduğundan onu məhv etmək çox çətindir. Kirey KotomineRisey Kotomine insidentin üstünü örtmək üçün plan fikirləşirlər. ArçerTokiomi Tosaka döyüşü Arçerin Vimana adlı hava gəmisindən izləyirlər. Tokiomi Arçerdən Kasteri məhv etməkdə kömək etməsini istəyir, lakin dörd silahından istifadə etdikdən sonra Arçer bunu rədd edir. İki F-15 Eagle tipli qırıcı təyyarə döyüş yerinə çatır. Qırıcı təyyarələrdən biri Kasterin bədheybəti tərəfindən udulur, digəri isə Kasterlə döyüşmək əvəzinə Arçerlə döyüşmək üçün gələn Berserkerin nəzarətinə keçir. Çayın sahilində toplaşan insanlar döyüşə şahidlik edirlər. Kariya Mato Tokiomi ilə qarşılaşır və ondan Sakuranı niyə övladlıq verdiyini soruşur. Tokiominin arvadı və qızlarını "tör-töküntü" adlandırması Kariyanın qəzəbinə səbəb olur. Kiritsuqu Emiya snayper atəşi ilə çayın sahilində döyüşü izləyən Ryuunosuke Uryuunu öldürür. Kaster ustasının öldüyünü hiss edir və ona verdiyi sözü yerinə yetirəcəyinə and içir. Kiritsuqu başa düşür ki, Kasterin bədheybəti məhv edilməzdir, çünki çox güclü regenerasiya qabiliyyətinə malikdir və onu məhv edəcək yeganə xidmətçi Seyberdir. 
15 2 "Qızıl şölə"
"Ōgon no Kagayaki" (黄金の輝き) 
Takahiro Miura Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 14 aprel 2012 [67][68]
Arçer və Berserker havada döyüşməyə davam edirlər. Seyber və Rayder strategiya fikirləşmək üçün geri çəkilməyə məcbur olurlar. Rayder təklif edir ki, Lanser və Seyber bir yol tapana qədər bədheybəti İonian Hetairoida saxlasın. Kiritsuqu zəng edib Veyver Velvetə onların bədheybəti necə məhv edə biləcəklərini başa salır və Lanseri Seyberin nobl fantazmı haqqında məlumatlandırmasını istəyir. Lanser Kiritsuqunun nə demək istədiyini başa düşür və Seyberin nobl fantazmından tam gücü ilə istifadə etməsi üçün Qae Buidesini sındırır. Tokiomi Kariyanı yandıraraq məğlub edir və Kariya binadan aşağı düşür. Kariyanı Kirey tapır, lakin onu öldürmək əvəzinə sağaltmaq qərarına gəlir. Berserker Arçerin Vimanasını məhv edir, lakin Arçerə hücum etmək əvəzinə Seyberə hücum edir. Lanser və Arçer Berserkerə hücum edib qırıcı təyyarəsini yox edirlər. Kiritsuqu fişəngdən siqnal kimi istifadə edərək Veyverə Rayderin bədheybəti hara göndərməli olduğunu göstərir. Seyber Ekskalibur qılıncından istifadə edərək bədheybəti və Kasteri məhv edir. Kaster son anlarında xəyalında Janna d'Arkı canlandırır. Təhlükə keçdikdən sonra Rayder və Arçer Seyberin kral kimi həyatını müzakirə edirlər. Rayder Arçerlə gələcəkdə döyüşəcəyinə ümid edir, Arçer isə Seyberdən təsirləndiyini bildirir. 
16 3 "Şərəfin sonu"
"Eiyo no Hate" (栄誉の果て) 
Takaşi Suhara Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 21 aprel 2012 [69][70]
Kaynet El-Melloy Arçibald Riseyi ziyarət edir və Lanserin Kasterin öldürülməsindəki roluna görə mükafatını tələb edir. Risey Kaynetə Əmr sehri verməyə razı olur, lakin Risey Əmr sehrini verən kimi digər ustaların da Əmr sehri almaması üçün Kayneti öldürür. Mion çayı döyüşü zamanı Mayya Hisau Sola-Ui Nuaba-Re Sofiya-Rini tapıb onun Əmr sehrlərinin olduğu qolu kəsir və onu qaçırır. Kaynet Lanseri Sola-Uini qoruya bilmədiyinə görə danlayır və ələ salır. Ayrisvil fon Ayntsbern və Seyber Lanserin gizləndiyi yerə gəlirlər. Lanser və Seyber yarımçıq qalmış duellərini başa çatdırmaq qərarına gəlirlər. Döyüş gedərkən Kiritsuqu Sola-Ui gəlib çıxır və Sola-Uinin həyatı müqabilində Kaynetə qeys müqaviləsi (Kiritsuquya Sola-Ui və Kayneti öldürməyə mane olan müqavilə) imzalatdırır. Kaynet son Əmr sehri ilə Lanserə intihar etdirir. Lanser ölərkən ətrafındakı hər kəsə, xüsusilə Seyberə lənət oxuyur. Müqavilə sadəcə Kiritsuquya Kaynet və Sola-Uini öldürməyə icazə vermədiyindən Mayya onları snayperlə öldürür. Seyber yerdə sürünən Kaynetin acısını dindirəndən sonra Kiritsuqunu qədəhi qazanmaq üçün etdiyi dəhşətli şeylərə görə bədheybət adlandırır. Lakin Kiritsuqu bildirir ki, cəngavərlik şərəfi heç bir şeydir, çünki bütün müharibələr cəhənnəmdir, dünyanı xilas etmək arzusuna çatmaq üçün hər şeyi etməyə hazırdır. Kiritsuqu Mayya ilə uzaqlaşdıqdan sonra Ayrisvil yorğunluqdan yerə yıxılır. 
17 4 "Səkkizinci müqavilə"
"Dai-hachi no Keiyaku" (第八の契約) 
Takuya Nonaka Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 28 aprel 2012 [71][72]
Tokiomi Kireydən Riseyin gözlənilməz ölümü haqqında xəbər tutduqdan sonra Arçer inanmağa başlayır ki, Kirey öz atasını öldürmək şansını qaçırdığına görə hirslidir. Ayrisvil və Seyber Tokiomi ilə görüşmək üçün kilsəyə gedirlər. Tokiomi qızı Rini ziyarət edir, ona sehr kitabı və bir neçə nəsihət verir. Tokiomi digər ustaları məğlub etmək üçün müvəqqəti müttəfiqlik təklif edir. Ayrisvil təklifi qəbul edir və Tokiominin Kireyi özü ilə aparacağını düşünür. Gedərkən Ayrisvil Mayyaya bildirir ki, o əslində Müqəddəs qədəhin insan şəklidir və müharibənin sonunda Müqəddəs qədəhi ortaya çıxarmaq üçün ölməli olacaq. Mayya həmin vaxt yetişənə qədər onu qoruyacağına söz verir. Bu zaman Kirey Arçerə deyir ki, atasının ölümündən sonra onun Əmr sehrləri ona keçib və başqa xidmətçi ilə müqavilə bağlamaq qabiliyyətini geri qazanıb. Müharibənin arxasında gizli səbəb Müqəddəs qədəhin ortaya çıxması üçün yeddi xidmətçinin də qurban edilməli olmasıdır. Tokiomi Əmr sehrlərindən istəksiz şəkildə istifadə edir, çünki Arçerə intihar etdirmək üçün bir Əmr sehrinə ehtiyacı var. Bundan əlavə, Kirey öz qaranlıq tərəflərini öyrənmək istəyir və Arçer özünə daha həvəsləndirici usta tapmaq istəyir. Kirey və Tokiomi görüşürlər. Kirey Tokiomiyə nəsə olacağı halda Rinə baxacağına dair söz verir və Tokiomi Kireyə şagirdliyinin tamamlanmasının bir simvolu kimi Azot xəncərini verir. Kirey Tokiomini həmin xəncərlə arxadan bıçaqlayır. Tokiomi öldükdən sonra Arçer Kireyi yeni ustası kimi qəbul edir. 
18 5 "Uzaq xatirələr"
"Tōi Kioku" (遠い記憶) 
Takaşi Suhara Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 5 may 2012 [73][74]
Seriya Kiritsuqunun uşaq ikən başına gələn hadisələrdən bəhs edir. Kiritsuqu uşaq ikən Filippin arxipelağındakı Alimanqo adasında atası Noritaka Emiya və atasının köməkçisi Şirli adlı qızla yaşayırdı. Atası bitkilər üzərində ölümsüzlük təcrübəsi aparırdı, Şirli isə bundan ilhamlanaraq dünyanın dəyişdirilə biləcəyinə və Kiritsuqunun atasının yolu ilə gedəcəyinə ümid edirdi. Bir gün Kiritsuqu səhər oyananda Noritaka gecə laboratoriyaya bir nəfərin girdiyini deyir və evdə qalmasını istəyir. Lakin Kiritsuqu atasının sözünə qulaq asmayıb Şirlini axtarmağa gedir və Şirlini dəliyə dönmüş halda canlı toyuqları yeyərkən tapır. Şirli gecə Noritakanın laboratoriyasına girib ölümsüzlük formulunu üzərində yoxladığını, lakin sehrbazların səbəb olduğu qulyabanı növü — Ölü həvariyə çevrildiyini bildirir. Kiritsuqu hələ Şirli özündə ikən onu öldürməkdən çəkinir və qaçır. Şirli kənd əhalisinə hücum edib onları da qulyabanıya çevirir. Adanı xaos bürüyür, Kilsə icraçıları və sehrbazlar adaya gəlib insidenti dayandırmağa çalışırlar. Kiritsuqu bu hadisəyə səbəb olmuş sehrbazı öldürməyə gəlmiş Nataliya Kaminski adlı muzdlu əsgər tərəfindən xilas edilir. Kiritsuqu baş verənlərə görə atası ilə mübahisə edir, lakin atası təcrübələrə davam edəcəyini bildirir və Kiritsuqu atasını öldürür. Getməyə heç bir yeri qalmayan Kiritsuqu Nataliya ilə birlikdə getməyə razı olur. 
19 6 "Ədalətin tapıla bildiyi yer"
"Seigi no Arika" (正義の在処) 
Takahiro Miura Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 12 may 2012 [75][76]
Adanı tərk etdikdən sonra Kiritsuqu Nataliya ilə yaşamağa başlayır. Nataliya ona özü kimi muzdlu əsgər olmağı öyrədir və onlar bir neçə il dünyanın müxtəlif regionlarında missiyalara yollanırlar. İnanılmaz sehrinə görə Nataliya Kiritsuqunun bir neçə qabırğasından istifadə edərək sehrə qarşı güclü dayanıqlılığı olan 66 güllə hazırlayır. Nataliya və Kiritsuqu sancdıqları şəxsləri qulyanbanılara çevirən arıları idarə edən sehrbaz Odd Vorzakı öldürməklə vəzifələndirilirlər. Nataliya Vorzakı Parisdən Nyu-Yorka aparan təyyarə minir, Kiritsuqu isə Vorzakın Nyu-Yorkdakı yoldaşını öldürməyə gedir. Nataliya və Kiritsuqu uğurla hədəflərini məhv edirlər. Lakin məlum olur ki, Vorzak arıları bədənində gizlədibmiş. Nəticədə, bütün ekipaj və sərnişinlər qulyabanıya çevrilirlər. Nataliya özünü kabinaya çatdırıb və Kiritsuqunun planını gözləməyə başlayır. Nataliya və Kiritsuqu radio vasitəsilə yaşadıqları xatirələri yada salırlar. Kiritsuqu epidemiyanın şəhərə yayılmasının qarşısını almaq üçün Stinger ilə təyyarəni havaya uçurur. Tətiyi çəkməzdən qabaq Kiritsuqu onun kimi bir anası olduğuna görə şad olduğunu bildirir. Daha sonra Kirisuqu başqa bir sevdiyi şəxsi itirdiyinə görə ağlamağa başlayır. 
20 7 "Assassinin qayıdışı"
"Ansatsusha no Kikan" (暗殺者の帰還) 
Ato Nonaka Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 19 may 2012 [77][78]
İndiki zamanda Kiritsuqu anbarda xəstə halda olan Ayrisvili ziyarət edir. Ayrisvil ona Ekskalibur qılıncının qını Avalonu verir və müharibə bitəndən sonra qızları İlyanı Yaponiyaya gətirməyi xahiş edir. Mayyadan Seyberin Rayder ilə döyüşməyə getdiyini öyrənən Kiritsuqu Mayyadan Ayrisvili qorumağı xahiş edir və Tokiomini öldürməyə gedir. Eyni zamanda Veyver Seyberlə döyüşüb ona əsl kral olmağın nə demək olduğunu göstərmək istəyən Rayderin manasını doldurmaq üçün meşədə onu çağırdığı yerə gedir. Kariya Berserkerin onunla danışdığı kabus görür və Mato evinin zirzəmisində zəncirlənmiş halda oyanır. Kariyanı sağaltmaq üçün Zoken Mato ona Sakuranın saflığından dadmış soxulcan udmağa məcbur edir. Ayrisvil Mayya ilə onun keçmişi haqqında danışır və Mayyadan müharibədən sonra adi insan kimi yaşamasını istəyir. Ayrisvil bu müharibənin sonuncu olmasını və qızının normal həyat sürməsini arzuladığını bildirir. Tosaka malikanəsinə çatan Kiritsuqu Tokiominin artıq ölü olduğunu kəşf edir. Rayder Ayrisvil və Mayyaya hücum edir. Kiritsuqu Əmr sehrindən istifadə edərək Seyberə Ayrisvilin yanına getməyi əmr edir. Seyber Mayyanın yaralandığını, Ayrisvilin Rayder tərəfindən qaçırıldığını görür və motosikleti ilə onu izləməyə başlayır. Anbara gələn Kiritsuqu Mayyanın ölmək üzrə olduğunu görür. 
21 8 "İki çarxlı cəngavər"
"Sōrin no Kishi" (双輪の騎士) 
Akihiko Uda Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 26 may 2012 [79][80]
Seyber motosikleti ilə Rayderi izləyir və onlara çatır. Lakin Ayrisvilin Rayder və Veyver ilə birlikdə olmadığını görür. Kiritsuqu Rayderin Ayrisvil və Mayyanın qaçırılmasında məsuliyyət daşımadığı və hadisənin arxasında Kariyanın dayandığı nəticəsinə gəlir. Kiritsuqu Kariyanın yerini öyrənmək üçün onun qardaşı Byakuyaya işgəncə edir. Məlum olur ki, Kariya Kirey ilə işləyir və Berserker Kimsənin şərəfi üçün adlı nobl fantazmından istifadə edib Rayder kimi maskalanaraq Ayrisvili qaçırıbmış. Kariya bunun qarşılığında iki Əmr sehri alır və Kirey ona kilsədə Tokiomi ilə duelə çıxacağına söz verir. Kariya gedəndən sonra Zoken gəlir və Kireyə Kariyanın əzablarından neçə zövq aldığını deyir, lakin Kirey onu qovur. Bu zaman Seyber Rayder ilə döyüşür və onun arabasını məhv edərək gedir. Kariya kilsəyə gedir, Tokiominin cəsədi ilə qarşılaşır. Bu zaman Aoy Tosaka kilsəyə girib Kariyanın ərinin qatili olduğunu zənn edir. Kariya vəziyyəti başa salmağa çalışır və Tokiomini ailəsinə göstərdiyi rəftara görə günahlandırır, lakin Aoy onu başa düşmək istəmir. Kariya özündən çıxır və Aoyu boğmağa başlayır. Kariya özünə gələndə Aoyun yerdə hərəkətsiz halda uzandığını görür və çarəsizlik içində büdrəyir. Arçer və Kirey baş verən faciəni kilsənin eyvanından zövq alaraq izləyirlər. 
22 9 "Bütün dünyanın şeytanları"
"Konoyo Subete no Aku" (この世全ての悪) 
Takuya Nonaka Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 2 iyun 2012 [81][82]
Veyver Makenzi daxmasına qayıdır və onu nəvəsi kimi qəbul etməsi üçün sehrlədiyi Qlen Makkenzi (həyat yoldaşı Marta Makenzi ilə) tərəfindən qarşılanır. Qlen bildirir ki, onlar Veyverin onların nəvəsi olmadığını başa düşüblər, lakin bundan çox zöv qalırlar. Kasterin sığınacağında Kiritsuqunun özünə bənzədiyini düşünən Kirey Ayrisvili sorğulayır, lakin Ayrisvil onun kimi boş adamın Müqəddəs qədəhi əbədi dünya sülhü üçün arzulayan Kiritsuqu ilə ortaq heç bir şeyin olmadığını vurğulayır. Əsəbləşən Kirey Ayrisvili öldürür və Kiritsuqunun arzusuna çatmasına mane olacağına and içir. Daha sonra gecə Veyver və Rayder teatr binasının üzərində sehrli fişənglər görürlər və Arçerin Rayderi duelə çağırdığını başa düşürlər. Rayder atı Busefalı çağırır, Veyver Rayderin qələbə qazanması və bütün dünyanı fəth etməsi üçün bütün Əmr sehrlərin istifadə edir və artıq Rayderin ustası olmağa layiq olmadığını düşünür. Lakin Rayder Veyveri dostu kimi gördüyünü və döyüşə onunla getmək istədiyini bildirir. Fişəngləri Kiritsuqu və Seyber də görürlər və bun tələ olduğunu başa düşürlər. Kirey Kiritsuqu ilə döyüşməyə hazırlaşır, buna görə də Berserkeri Seyber ilə, Arçeri isə Rayder ilə döyüşməyə göndərir. Bu zaman Müqəddəs qədəhin içində oyanır. 
23 10 "Dünyanın sonundakı dəniz"
"Saihate no Umi" (最果ての海) 
Key Tsunematsu Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 9 iyun 2012 [83][84]
Kiritsuqu və Seyber müxtəlif yollardan gedib teatra çatırlar. Seyber yeraltı avtomobil dayanacağında Berserkerin hücumuna məruz qalır və aralarında döyüş başlayır. Veyver və Rayder körpüdə Arçer ilə qarşılaşırlar. Döyüşə başlamazdan əvvəl Arçer ilə Rayder qədəh qaldırırlar və Rayder Arçeri dünyanı fəth etmək üçün ordusuna qatılmağı təklif edir, lakin Arçer təklifi nəzakətlə geri çevirir. Seyber Berserkerin silahını məhv edə bilir, lakin onun görünməz qılıncının dəqiq uzunluğunu bildiyini görüb təəccüblənir. Daha sonra Seyber Berserkerin ən çox güvəndiyi cəngavərlərdən biri olan Ser Lanselot olduğunu öyrənib şoka düşür. Eyni zamanda peşmançılıq əzabı çəkən Kariya evinin zirzəmisində son anlarını yaşayır. Rayder İonian Hetairoisini çağırır və ordusu ilə Arçerin üzərinə gəlməyə başlayır. Lakin Arçer Ea qılıncını çəkir və Enuma Eliş adlı nobl fantazmı ilə Rayderin ordusunu məhv edib əsl dünyaya qayıdır. Veyver Rayderin adamlarından biri olmağı qəbul etdikdən sonra Rayder onu atından endirir və ona yaşamağı əmr edir. Sonda Arçer Ea qılıncı ilə Rayderi öldürür və onun hörmətini qazandığını bildirir. Rayderə olan sadəqətinə görə Arçer Veyverin həyatını bağışlayın gedir və Veyver ağlamağa başlayır. Kiritsuqu nəhayət Ayrisvilin bədənini teatr səhnəsinə qoyan Kireyə çatır. 
24 11 "Sonuncu əmr sehri"
"Saigo no Reijū" (最後の令呪) 
Ey Aoki Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 16 iyun 2012 [85][86]
Kirey və Kiritsuqu arasında qızğın döyüş başlayır, bu zaman Seyber Berserkeri öldürür. Kirey və Kiritsuqu bir-birilərinə həlledici zərbəni endirmək istədikləri an Müqəddəs qədəhdən fışqıran qara lil tavandan aşağı axaraq bütün döşəməni bürüyür. Kiritsuqu özünü xəyali dünyada Ayrisvil formasını almış Müqəddəs qədəhlə danışarkən tapır. Müqəddəs qədəh ona arzusundan düzgün istifadə etmədiyini bildirir. Kiritsuqu Müqəddəs qədəhin onun çoxluğu xilas etmək üçün azlığı fəda etmək inancını üzə çıxarmasından və bütün bəşəriyyəti məhv etməmiş dünya sülhü əldə edə bilməyəcəyini deməsindən sonra şoka düşür və Müqəddəs qədəhin əslində şəri təmsil etdiyini anlayır. Müqəddəs qədəh Ayrisvil ilə İlyanın formasını alaraq və həmişə ailəsi ilə yaşayacağı sözü verərək Kiritsuqunun fikrini dəyişdirməyə çalışır. Lakin Kiritsuqu bunu rədd edir, həyat yoldaşını və uşağını öldürür, şəxsi həyatının xoşbəxtliyi üçün bəşəriyyəti fəda etməyəcəyini elan edir. Buna görə Kiritsuqu Müqəddəs qədəh tərəfindən lənətlənir. Kirey Kiritsuqunu Müqəddəs qədəhdən və arzusundan imtina etdiyi üçün qınayır. Kirey Kiritsuqudan həyatdakı mövcudluğunun səbəbini tapmaq üçün arzusunu verməsini yalvarır, lakin Kiritsuqu onu tərəddüdsüz öldürür. Seyber teatr səhnəsinə gedir və orada Arçer ilə rastlaşır. Arçer ondan təslim olmasını və onunla evlənməsini tələb edir. Bu zaman Kiritsuqu peyda olur və iki Əmr sehrindən istifadə edərək Seyberə Ekskalibur ilə Müqəddəs qədəhi məhv etməyi əmr edir. 
25 12 "Tale/Sıfır"
"Feito/Zero" (フェイト/ゼロ) 
Ey Aoki və Key Tsunematsu Akihiro Yoşida, Akira Hiyama, Kazuharu Sato və Takumi Miyacima 23 iyun 2012 [87][88]
Seyber Müqəddəs qədəhi məhv etdikdən sonra teatr binası dağılır və Kiritsuqu Müqəddəs qədəhdən axan qara lilin şəhərin müəyyən hissəsini bürüdüyünü və toxunduğu hər şeyi məhv etdiyini görür. Qara lil Arçeri də udur. Kariya evinin zirzəmisində Rin ilə Sakuranın qovuşduğunu xəyal edir, lakin əslində nərdivanlardan yıxılıb soxulcanlar tərəfindən yeyilir. Kirey oyanıb Müqəddəs qədəhin onun diriltdiyini və Arçerə ölümlü bədən verdiyini görür. Destruksiya arzusunun yerinə yetdiyini görən Kirey əsəbi şəkildə gülür və həyatdakı məqsədinin daha artıq olduğunu başa düşür, Arçer onu izləməyə razı olur. Müqəddəs qədəhin törətdiyi dəhşət başa çatandan sonra Kiritsuqu çarəsizlik içində dağıntılar içində sağ qalanları axtarmağa başlayır və sağ qalmış bir oğlan taparaq sevinir. Növbəti gün Veyver Qlen və Martadan dünya səyahətinə çıxmaq üçün lazım olan pulu qazanana qədər onlarla qalmağa icazə vermələrini xahiş edir. Tokiominin cənazəsindən sonra Kirey Rin və sağ qalmış, lakin beynindən aldığı xəsarətlərə görə həyat yoldaşının öldüyünü dərk edə bilməyən Aoy ilə görüşür. Kirey Rinə Azot xəncərini verir və onların kədərindən zövq alır. Seyber əsl həyatında döyüş meydanından son anlarını yenidən yaşayır və Lanselotun ölməzdən əvvəl ona dediyi sözləri xatırlayır. Seyber heç kimi başa düşmədiyini dərk edir və əslində heç kral olmamalı olduğunu başa düşür. Kiritsuqu dəfələrlə ailəsini ziyarət etməyə çalışır, lakin ailənin başçısı Yubstahayt fon Ayntsbern Müqəddəs qədəhlə qayıtmadığına görə ona icazə vermir və Kiritsuqu İlyanı bir daha görə bilməyəcəyini başa düşür. Əvəzində Fuyuki şəhərində xilas etdiyi Şiro adlı oğlanla yaşamağa qərar verir. Beş il sonra bir yay gecəsində Kiritsuqu Şiroya bir dəfə qəhrəman olmağı arzuladığını deyir. Şiro Kiritsuquya bu arzusunu yerinə yetirəcəyinə söz verir. 

Media[redaktə | əsas redaktə]

Yaponca buraxılış[redaktə | əsas redaktə]

Yaponiyada animenin iki Blu-ray boks-seti buraxılmışdır. Hər iki boks-set 7 diskdən ibarətdir.[11][12] İkinci boks-setə animenin iki 13 seriyası üçün xülasə təşkil edən iki hissəlik "Fate/Zero Remix" adlı anime əlavə olunmuşdur.[12]

Aniplex (Yaponiya, Region 2)
Boks-set Seriyalar DVD buraxılış tarixi Blu-ray buraxılış tarixi
I hissə 1–13 Yoxdur 7 mart 2012[11]
II hissə 14–25 Yoxdur 9 sentyabr 2012[12]

İngiliscə buraxılış[redaktə | əsas redaktə]

Aniplex of America animeni Şimali Amerikada iki Blu-ray boks-seti şəklində buraxmışdır.[20] Aniplex of America daha sonra animeni ingilis dilinə dublaj edib 2013-cü ildə iki BD/DVD boks-setində buraxmışdır.[23] 2016-cı ilin avqustunda boks-setləri 25 oktyabr 2016-cı ildə yenidən buraxacağını açıqlamışdır.[89] Bundan əlavə, "Fate/Zero" Böyük Britaniyada MVM Films tərəfindən,[33] AvstraliyaYeni Zelandiyada isə Madman Entertainment tərəfindən buraxılmışdır.[29]

Aniplex of America (Şimali Amerika, Region 1)
Boks-set Seriyalar DVD buraxılış tarixi Blu-ray buraxılış tarixi
I hissə (import) 1–13 Yoxdur 3 mart 2012[21]
II hissə (import) 14–25 Yoxdur 19 sentyabr 2012[22]
I hissə 1–13 11 may 2013[26] 11 may 2013[25]
II hissə 14–25 31 dekabr 2013[28] 31 dekabr 2013[27]
MVM Films (Avropa, Region 2)
Boks-set Seriyalar DVD buraxılış tarixi Blu-ray buraxılış tarixi
I hissə 1–13 18 aprel 2014[36] 12 may 2014[34]
II hissə 14–25 26 may 2014[37] 23 iyun 2014[35]
I hissə (Collector's Edition ) 1–13 28 aprel 2014[90] Yoxdur
Madman Entertainment (Avstralasiya, Region 4)
Kolleksiya Seriyalar DVD buraxılış tarixi Blu-ray buraxılış tarixi
I hissə 1–13 19 fevral 2014[91] 19 fevral 2014[92]
II hissə 14–25 16 aprel 2014[93] 16 aprel 2014[94]

Fransızca buraxılış[redaktə | əsas redaktə]

Anime Kazé tərəfindən Fransada iki BD/DVD boks-seti şəklində buraxılmışdır (fransızca subtitrlarla). Birinci boks-set 4 diskdən, ikinci boks-set 1 diskdən ibarətdir.[95]

Kazé (Fransa, Region 2)
Boks-set Seriyalar DVD buraxılış tarixi Blu-ray buraxılış tarixi
I hissə 1–13 3 oktyabr 2012[96] 3 oktyabr 2012[96]
II hissə 14–25 2 yanvar 2013[97] 2 yanvar 2013[97]

Fate/Zero: Onegai! Einzbern Soudanshitsu[redaktə | əsas redaktə]

"Fate/Zero: Onegai! Einzbern Soudanshitsu" (お願い!アインツベルン相談室?, azərb. Tale/Sıfır: Buyurun! Ayntsbern məsləhətxanası) Kinoko Nasunun ssenaristliyi ilə Ufotable tərəfindən istehsal olunmuş bonus seriyalardır. Blu-ray boks-setləri ilə birlikdə buraxılmışdır. Birinci boks-setə ilk 3 seriya, ikinci boks-setə isə qalan 3 seriya daxil edilmişdir.[98][99]

Görünən personajlar[a] Buraxılış tarixi
1 Ayrisvil və Tayqa   7 mart 2012
Ayntsbern yaddaşını itirmiş Tayqaya müəllimi olacağına söz verir və Tayqa bunu sevinclə qəbul edir. Ayrisvil ona Müqəddəs qədəhin necə ortaya çıxdığını, müharibənin necə başladığını və qaydaların necə formalaşdığını başa salır. 
2 Ayrisvil, Tayqa və Assassin   7 mart 2012
Ayrisvil sehrbazlar və sehrbazlıq ənənələri haqqında söz açır. Daha sonra niyə xidmətçilərin öz əsl şəxsiyyətlərini gizlətdiklərini açıqlayır. 
3 Ayrisvil, Tayqa və Assassin   7 mart 2012
Ayrisvilin məsləhətxanasına Assassin gəlir. Assassin yaşadığı bəzi narahatçılıqları dilə gətirir. Assassin getdikdən sonra Tayqa Ayrisvilin ona öyrətdiklərini bir daha danışır. 
4 Tayqa, Ayrisvil və Kaster   19 sentyabr 2012
Məsləhətxanaya bu dəfə Kaster gəlir və Janna d'Arkla bağlı suallar verir. Kaster gedəndən sonra Ayrisvil Tayqaya xidmətçilərin nobl fantazmları haqqında danışır. 
5 Ayrisvil, Tayqa və Lanser   19 sentyabr 2012
Lanser Ayrisvilin məsləhətxanasını döyüş meydanı zənn edərək məsləhətxanaya gəlir. Onlar Lanserin kədərli keçmişini müzakirə edirlər. Lanser getdikdən sonra Ayrisvil Tayqaya bu gün yorulduğunu və dərs verə bilməyəcəyini bildirir. 
6 Tayqa, Ayrisvil və Berserker   19 sentyabr 2012
Ayrisvil xidmətçilərin sinifləri, Seyber və digər xidmətçilərin gücləri haqqında söhbət açır. Daha sonra Berserker gəlir, onlar müxtəlif mövzularda söhbət edirlər. 

Qeydlər[redaktə | əsas redaktə]

  1. Görünmə ardıcıllığı ilə. Əgər eyni anda görünüblərsə, ilk danışan birinci göstərilir.

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,0 1,1 "Çəkiliş heyəti" (ingilis). Fate/Zero (rəsmi ABŞ saytı). Arxivləşdirilib: [1] saytından 23 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/6mSdp. İstifadə tarixi: 23 iyul 2016.
  2. "Fate/Zero Tokyo MX" (yapon). Tokyo MX (rəsmi sayt). Arxivləşdirilib: [2] saytından 24 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/ykrLW. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  3. "Fate/Zero" (ingilis). Aniplex Channel. Arxivləşdirilib: [3] saytından 24 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/YKTvY. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  4. "Introduction" (ingilis). Fate/Zero: Aniplex of America. Arxivləşdirilib: [4] saytından 24 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/Vo8gY. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  5. "Fate/Zero Novel Gets Ufotable Anime Along With Manga (Update 6)" (ingilis). Anime News Network. 21 dekabr 2011. https://www.animenewsnetwork.com/news/2010-12-21/fate/zero-novel-gets-anime. İstifadə tarixi: 23 iyul 2016.
  6. "Good Smile & Nitroplus Focus Panel" (ingilis). ANN. 4 iyul 2011. https://www.animenewsnetwork.com/convention/2011/anime-expo/26. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  7. "On Air - information" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [5] saytından 25 iyul 2015 tarixində. https://archive.is/aWUzh. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 "作品情報(シリーズ)" (yapon). MediaArts. http://mediaarts-db.jp/an/anime_series/14543. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  9. "Fate/Zero BD Box Release to Add Cut Scenes" (ingilis). ANN. 6 oktyabr 2011. https://www.animenewsnetwork.com/news/2011-10-06/fate/zero-bd-box-release-to-add-cut-scenes. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  10. "作品情報(シリーズ)" (yapon). MediaArts. http://mediaarts-db.jp/an/anime_series/18197. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  11. 11,0 11,1 11,2 "『Fate/Zero』 Blu-ray Disc Box Ⅰ(完全生産限定版)" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [6] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/fzu71. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  12. 12,0 12,1 12,2 12,3 "『Fate/Zero』 Blu-ray Disc Box Ⅱ(完全生産限定版)" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [7] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/ZCQTg. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  13. "DVD rental" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [8] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/YRapc. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  14. "Aniplex to Stream Fate/Zero Worldwide in 8 Subbed Languages" (ingilis). ANN. 20 sentyabr 2011. https://www.animenewsnetwork.com/news/2011-09-20/aniplex-to-stream-fate/zero-worldwide-in-8-languages. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  15. "NY Anime Fest to Host U.S. Premieres of Guilty Crown, Fate/Zero" (ingilis). ANN. 20 sentyabr 2011. https://www.animenewsnetwork.com/news/2011-09-20/ny-anime-fest-to-host-u.s-premieres-of-guilty-crown-fate/zero. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  16. "Fate/Zero Anime's 2nd Season to Screen at Sakura-Con" (ingilis). ANN. 2 aprel 2012. https://www.animenewsnetwork.com/news/2012-04-02/fate/zero-anime-2nd-season-to-screen-at-sakura-con. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  17. "Crunchyroll to Simulcast Working'!!/Wagnaria!! 2nd Season" (ingilis). ANN. 5 oktyabr 2011. https://www.animenewsnetwork.com/news/2011-10-05/crunchyroll-to-simulcast-working. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  18. "North American Stream List: March 19-25" (ingilis). ANN. 25 mart 2012. https://www.animenewsnetwork.com/news/2012-03-25/north-american-stream-list/march-19-25. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  19. "Animax to Stream Kurozuka Series on Crackle" (ingilis). ANN. 17 yanvar 2012. https://www.animenewsnetwork.com/news/2012-01-17/animax-to-stream-kurozuka-series-on-crackle. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  20. 20,0 20,1 "Aniplex Confirms U.S. Release of Fate/Zero BD Boxes" (ingilis). ANN. 1 dekabr 2012. https://www.animenewsnetwork.com/news/2011-12-01/aniplex-confirms-u.s-release-of-fate/zero-bd-boxes. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  21. 21,0 21,1 "Fate/Zero Blu-ray Box I (while supplies last)" (ingilis). Fate/Zero: Aniplex of America. Arxivləşdirilib: [9] saytından 24 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/8jjC1. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  22. 22,0 22,1 "Fate/Zero Blu-ray Box II (while supplies last)" (ingilis). Fate/Zero: Aniplex of America. Arxivləşdirilib: [10] saytından 24 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/Y08hH. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  23. 23,0 23,1 "Fate/Zero Anime to Get English Dub, Will Stream on Neon Alley" (ingilis). ANN. 6 fevral 2013. https://www.animenewsnetwork.com/news/2013-02-06/fate/zero-anime-to-get-english-dub-will-stream-on-neon-alley. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  24. "Neon Alley Previews Accel World Dub in Video" (ingilis). ANN. 13 mart 2013. https://www.animenewsnetwork.com/news/2013-04-13/neon-alley-previews-accel-world-dub-in-video. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  25. 25,0 25,1 "Fate/Zero LIMITED EDITION Blu-ray Box Set I" (ingilis). Fate/Zero: Aniplex of America. Arxivləşdirilib: [11] saytından 24 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/ZFLOK. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  26. 26,0 26,1 "Fate/Zero DVD - COMPLETE 1st SEASON -" (ingilis). Fate/Zero: Aniplex of America. Arxivləşdirilib: [12] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/Vf54K. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  27. 27,0 27,1 "Fate/Zero LIMITED EDITION Blu-ray Box Set II" (ingilis). Fate/Zero: Aniplex of America. Arxivləşdirilib: [13] saytından 24 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/sxNAI. İstifadə tarixi: 24 iyul 2016.
  28. 28,0 28,1 "Fate/Zero -COMPLETE 2nd SEASON-" (ingilis). Fate/Zero: Aniplex of America. Arxivləşdirilib: [14] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/Jt5SL. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  29. 29,0 29,1 "Madman Entertainment Acquires Fate/Zero" (ingilis). ANN. 14 aprel 2013. https://www.animenewsnetwork.com/news/2013-04-14/madman-entertainment-acquires-fate/zero. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  30. "Weekend Wrapup: 14/Apr - 20/Apr" (ingilis). ANN. 21 aprel 2013. https://www.animenewsnetwork.com/news/2013-04-22/weekend-wrapup/14/apr-20/apr. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  31. "Madman Announces New Weekly Streaming Schedule" (ingilis). ANN. 30 iyul 2013. https://www.animenewsnetwork.com/news/2013-07-30/madman-announces-new-weekly-streaming-schedule. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  32. "Fate/zero The Holy Grail War Continues". Madman Entertainment. Arxivləşdirilib: [15] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/RZKck. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  33. 33,0 33,1 "MVM to Release Fate/Zero in 2014" (ingilis). ANN. 25 iyul 2016. https://www.animenewsnetwork.com/news/2013-07-30/mvm-to-release-fate/zero-in-2014. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  34. 34,0 34,1 "Fate/Zero Part 1 (15) Blu-Ray" (ingilis). Anime-on-Line. Arxivləşdirilib: saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/5AqCt. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  35. 35,0 35,1 "Fate/Zero Part 2 (15) Blu-Ray" (ingilis). Anime-on-Line. Arxivləşdirilib: [16] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/nhUla. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  36. 36,0 36,1 "Fate/Zero Part 1 (15) DVD" (ingilis). Anime-on-Line. Arxivləşdirilib: [17] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/0Thiq. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  37. 37,0 37,1 "Fate/Zero Part 2 (15) DVD" (ingilis). Anime-on-Line. Arxivləşdirilib: [18] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/hQO4M. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  38. 38,0 38,1 38,2 "Openings and Endings" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [19] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/5oNak. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  39. "第一話 「英霊召喚」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [20] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/zw0Tm. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  40. "Episode 1: Summoning the Epic Heroes" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [21] saytından 14 avqust 2014 tarixində. https://archive.is/VjHsC. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  41. "第二話 「偽りの戦端」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [22] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/FVsK9. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  42. "Episode 2: The Fake First Shot" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [23] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/nEnAj. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  43. "第三話 「冬木の地」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [24] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/UPrZd. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  44. "Episode 3: Fuyuki City" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [25] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/GmKQB. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  45. "第四話 「魔槍の刃」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [26] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/bOLeF. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  46. "Episode 4: Spearhead" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [27] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/TARsa. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  47. "第五話 「凶獣咆吼" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [28] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/DxpFp. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  48. "Episode 5: A Wicked Beast's Roar" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [29] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/ujtfk. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  49. "第六話 「謀略の夜」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [30] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/uTovv. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  50. "Episode 6: A Night of Schemes" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [31] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/5INQF. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  51. "第七話 「魔境の森」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [32] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/9qH8V. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  52. "Episode 7: Dark Forest" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [33] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/TWNEG. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  53. "第八話 「魔術師殺し」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [34] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/A9mzF. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  54. "Episode 8: The Mage-Slyer" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [35] saytından 28 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/ixs3l. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  55. "第九話「主と従者」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [36] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/8XJNQ. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  56. "Episode 9: Master and Servant" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [37] saytından 28 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/ka61C. İstifadə tarixi: 28 iyul 2016.
  57. "第十話「凛の冒険」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [38] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/aKkKS. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  58. "Episode 10: Rin's Big Adventure" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [39] saytından 28 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/P4pu8. İstifadə tarixi: 28 iyul 2016.
  59. "第十一話「聖杯問答」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [40] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/IIXfM. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  60. "Episode 11: Discussing the Grail" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [41] saytından 28 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/YpHAG. İstifadə tarixi: 28 iyul 2016.
  61. "第十二話「聖杯の招き」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [42] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/0KVvV. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  62. "Episode 12: The Grail Beckons" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [43] saytından 28 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/sdF2O. İstifadə tarixi: 28 iyul 2016.
  63. "第十三話「禁断の狂宴」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [44] saytından 27 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/vByYK. İstifadə tarixi: 27 iyul 2016.
  64. "Episode 13: The Forbidden Feast" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [45] saytından 28 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/V1EuW. İstifadə tarixi: 28 iyul 2016.
  65. "第十四話「未遠川血戦」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [46] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/KDeq1. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  66. "Episode 14: The Mion River Battle" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [47] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/FSTID. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  67. "第十五話「黄金の輝き」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [48] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/doxSs. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  68. "Episode 15: Golden Shine" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [49] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/pDwpw. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  69. "第十六話「栄誉の果て」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [50] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/a0uMI. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  70. "Episode 16: The End of Honor" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [51] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/1MMXc. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  71. "第十七話「第八の契約」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [52] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/3o8Dv. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  72. "Episode 17: The Eighth Contract" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [53] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/WgKPn. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  73. "第十八話「遠い記憶」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [54] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/yfL6k. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  74. "Episode 18: Distant Memories" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [55] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/baJ3r. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  75. "第十九話「正義の在処」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [56] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/W1K86. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  76. "Episode 19: Where Justice Can Be Found" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [57] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/XiIKm. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  77. "第二十話「暗殺者の帰還」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [58] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/jenr1. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  78. "Episode 20: Return of the Assassin" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [59] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/F0Gqy. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  79. "第二十一話「双輪の騎士」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [60] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/TijYj. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  80. "Episode 21: The Two-Wheeled Knight" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [61] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/9OESG. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  81. "第二十二話「この世全ての悪(アンリマユ)」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [62] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/PRBRS. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  82. "Episode 22: All of This World's Evil (Angra Mainyu)" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [63] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/jb7JX. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  83. "第二十三話「最果ての海」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [64] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/NtyL8. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  84. "Episode 23: The Sea at the End of the World" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [65] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/FpehQ. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  85. "第二十四話「最後の令呪」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [66] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/ZZuUs. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  86. "Episode 24: The Last Command Seal" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [67] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/kZcVX. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  87. "第二十五話「Fate/Zero」" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [68] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/wVsoF. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  88. "Episode 25: The Last Command Seal" (ingilis). Fate/Zero Aniplex USA (official site). Arxivləşdirilib: [69] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/0zbz4. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  89. "Aniplex Of America Brings Back "Fate/zero" Box Sets" (ingilis). Crunchyroll. 16 avqust 2016. http://www.crunchyroll.com/anime-news/2016/08/16-1/aniplex-of-america-brings-back-fatezero-box-sets. İstifadə tarixi: 16 avqust 2016.
  90. "Fate/Zero Part 1 Collector's Edition" (ingilis). Anime-on-Line. Arxivləşdirilib: [70] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/gMoAZ. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  91. "Fate/zero Collection 01" (ingilis). Madman Entertainment. Arxivləşdirilib: [71] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/96h2e. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  92. "Fate/zero Collection 01 (Blu-Ray)" (ingilis). Madman Entertainment. Arxivləşdirilib: [72] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/9b6Pa#selection-1303.1-1303.34. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  93. "Fate/zero Collection 02" (ingilis). Madman Entertainment. Arxivləşdirilib: [73] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/bjcjE. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  94. "Fate/zero Collection 02 (Blu-Ray)" (ingilis). Madman Entertainment. Arxivləşdirilib: [74] saytından 25 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/HHeBl#selection-1303.1-1303.34. İstifadə tarixi: 25 iyul 2016.
  95. "Fate Zero" (fransız). Kazé (official site). Arxivləşdirilib: [75] saytından 29 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/er0Qq. İstifadə tarixi: 29 iyul 2016.
  96. 96,0 96,1 "Fate Zero - BOX 1/2" (fransız). Kazé Anime (official site). Arxivləşdirilib: [76] saytından 29 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/v6jaM. İstifadə tarixi: 29 iyul 2016.
  97. 97,0 97,1 "Fate Zero - BOX 2/2" (fransız). Kazé Anime (official site). Arxivləşdirilib: [77] saytından 29 iyul 2016 tarixində. https://archive.is/C6dbh. İstifadə tarixi: 29 iyul 2016.
  98. "Fate/Zero Blu-ray Disc Box Ⅰ 新規特典映像■ (脚本:奈須きのこ)先行Trailer" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [78] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/TY7ZX. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.
  99. "「お願い! アインツベルン相談室(脚本:奈須きのこ)」先行Trailer" (yapon). Fate/Zero (official site). Arxivləşdirilib: [79] saytından 6 avqust 2016 tarixində. https://archive.is/XfAPF. İstifadə tarixi: 6 avqust 2016.

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]