Fayl:COLLECTIE TROPENMUSEUM Katoenen banier met Arabische kalligrafie TMnr 5663-1.jpg

Vikipediya, azad ensiklopediya
Naviqasiyaya keçin Axtarışa keçin

Faylın orijinalı(4.193 × 2.181 piksel, fayl həcmi: 3,58 MB, MIME növü: image/jpeg)

Bu fayl "Vikimedia Commons"dadır
və digər layihələrdə istifadə edilə bilər.
təsvir səhifəsi
təsvir səhifəsi
Faylın təsvir səhifəsinə get

Xülasə

İzah
English: Cotton banner with Arabic calligraphy
Nederlands: Banier. Blauwe banier met Arabisch schrift in wit (kelengan: blauw en wit).

Het centrale motief stelt het tweepuntige zwaard Zulfikar (Dhu al-Fiqar) voor. Mohammed ontving dit magische zwaard van de aartsengel Gabriël en gaf het door aan zijn schoonzoon Ali. Het zwaard is afgebeeld met twee puntige uiteinden om het magische karakter van het zwaard te benadrukken (EI vol. II, p. 233). Tussen beide bladen staat een rij cijfers mogelijk een chronogram. De zoomorphe calligrafie stelt een tijger Ali voor. Dit is een verwijzing naar een van de titels van Ali, "De zegevierende leeuw van de Heer". Aangezien de leeuw in bijna geheel Zuidoost Azie onbekend is werd deze getransformeerd tot een tijger (macan). De tekst waaruit de drie tijgers zijn opgebouwd luidt: "er bestaat geen kracht en macht, behalve met Gods wil, de grootste en machtigste". De kleuren wit en zwart (donkerblauw) verdrijven kwade krachten.

Documentatie Daan van Dartel

Bijgewerkt door Pim Westerkamp, 8 mei 2008 De zoömorf kalligrafie stelt Ali als leeuw voor en verwijst naar zijn titel: "de leeuw van God". Dus is het dier een leeuw. Het uiterlijk is mogelijk ontleend aan de Chinese leeuw. In Cirebon was een Chinese gemeenschap. In de ogen van de grote leeuw en in de stermotieven is de naam van God (Allah) te lezen.

Het Chronogram op de banier van het Textielmuseum verwijst naar het jaartal 1776 AD. Op dit banier staat hetzelfde chronogram. Katoenen banier met Arabische kalligrafie
Tarix 1800/1900
Mənbə
institution QS:P195,Q1131589
Collectie Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen
Müəllif Tropenmuseum

Lisenziya

w:az:Creative Commons
istinad bənzər paylaşma
Bu fayl Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported lisenziyası altında yayımlanır.
Azadsınız:
  • paylaşmaq – əsəri köçürmək, paylamaq və ötürmək üçün
  • remiks etmək – əsəri adaptasiya etmək
Aşağıdakı şərtlərə riayət etməklə:
  • istinad – Müvafiq kredit verməlisiniz, lisenziyaya bir keçid verməlisiniz və dəyişikliklərin olub olmadığını bildirməlisiniz. Bunu hər hansı bir ağlabatan şəkildə edə bilərsiniz, ancaq lisenziyalaşdırıcının sizi və ya istifadənizi təsdiqləməsini təklif edən bir şəkildə deyil.
  • bənzər paylaşma – Əsəri remix edirsinizsə, dəyişdirirsinizsə və ya üzərində iş aparırsınızsa, öz töhfələrinizi orijinalda olduğu kimi eyni və ya uyğun lisenziya altında yayımlamalısınız.

Captions

Add a one-line explanation of what this file represents

Items portrayed in this file

təsvir edir

copyrighted ingilis

MIME type ingilis

image/jpeg

checksum ingilis

66cdc552d129df9fc542bd78994ebe30336258eb

data size ingilis

3.751.708 Bayt

4.193 piksel

Faylın tarixçəsi

Faylın əvvəlki versiyasını görmək üçün gün/tarix bölməsindəki tarixlərə klikləyin.

Tarix/VaxtKiçik şəkilÖlçülərİstifadəçiŞərh
indiki11:37, 31 mart 202111:37, 31 mart 2021 tarixindəki versiyanın kiçildilmiş görüntüsü4.193 × 2.181 (3,58 MB)Shyamalc:User:Rillke/bigChunkedUpload.js:
17:53, 28 iyul 201017:53, 28 iyul 2010 tarixindəki versiyanın kiçildilmiş görüntüsü800 × 429 (78 KB)KITbot== {{int:filedesc}} == {{Information |description={{en|1=Cotton banner with Arabic calligraphy}} <!--{{id|1=To be translated}}--> {{nl|1=Banier. Blauwe banier met Arabisch schrift in wit (kelengan: blauw en wit). Het centrale motief stelt het tweepuntig

Aşağıdakı səhifə bu faylı istifadə edir:

Faylın qlobal istifadəsi

Bu fayl aşağıdakı vikilərdə istifadə olunur: