Formula-1 konstruktorların siyahısı

Vikipediya, açıq ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Aşağıda Formula-1 sinifində avtodromda dünya çempionatına qatılan və ya qatılacaq konstruktorların siyahısı verilmişdir.

Bu siyahı 2012-ci il martın 1-dən etibarən düzgündür. Mövcud komandaların daha ətraflı siyahısı 2019 mövsümündə Formula-1 2019 mövsümündə tapıla bilər.

Konstruktorların adları mənşə ölkəsinin dövlət dilinin transkripsiyası ilə verilir.

Konstruktorlar və komandalar[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktorlar Çempionatına qatılan konstruktorlar şassi istehsalçısı və mühərrik istehsalçısından ibarətdir (məsələn, McLaren-Mercedes dizaynerdir). Komanda bir il üçün müxtəlif istehsalçılardan mühərrik istifadə edirsə, şassi-mühərrik birləşmələri kubokda müxtəlif dizaynerlər hesab edilir. Sonuncu hadisə 1991-ci ildə meydana gəldi, Porsche 3.5 litr V12 mühərrik Footwork qrupu üçün problem yaradıb. Mövsümün ortalarından etibarən komanda Cosworth DFR mühərriklərini istifadə edərək geri qayıdıb 1993-cü ildə Designers Cup-Footwork-Porsche və Footwork-Cosworth nəticələrində iki giriş var.

Bir komanda hər yarışa avtomobilləri və yarışçıları gətirən və onları idarə edən bir təşkilatdır (məsələn, McLaren — komanda).

Formula-1 2012 mövsümünün konstruktorları[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Caterham Flag of Malaysia.svg 2010-2012 6 38 0 0 (13) 0 (13) 0 0 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2010
Ferrari Flag of Italy.svg 1950-2012 101 835 (831) 5765,78 216 205 229 653 15 14 Monako Qran-prisi 1950
Force India Flag of India.svg 2008-2012 5 73 150 0 (2) 1 1 1 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2008
HRT Flag of Spain.svg 2010-2012 8 38 (37) 0 0 (13) 0 (18) 0 0 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2010
Lotus Flag of the United Kingdom.svg 2012 0 0 0 0 0 0 0 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2012
Marussia Flag of Russia.svg 2012 0 0 2 0 0 0 0 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2012
McLaren Flag of the United Kingdom.svg 1966-2012 57 707 (703) 4650,5 175 147 149 470 8 12 Monako Qran-prisi 1966
Mercedes Flag of Germany.svg 1954-1955, 2010-2012 10 51 (50) 518,14 9 8 9 20 0 2 Fransa Qran-prisi 1954
Red Bull Flag of Austria.svg 2005-2012 6 127 (126) 1404,5 27 38 22 66 2 2 Avstraliya Qran-prisi 2005
Sauber Flag of Switzerland.svg 1993-2012 20 256 (253) 283 0 (2) 0 (2) 0 0 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1993
Toro Rosso Flag of Italy.svg 2006-2012 8 108 110 1 1 0 1 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2006
Williams Flag of the United Kingdom.svg 1978-2012 39 558 2674 113 126 130 296 9 7 Argentina Qran-prisi 1978

Keçmişin Formula-1 konstruktorları[redaktə | əsas redaktə]

A[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Adams Flag of the United States.svg 1950-1951 4 2(1) 0 0 (27) 0 (17) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
AFM Flag of Germany.svg 1952-1953 7 4 0 0 (9) 0 (9) 0 0 0 0 İsveç Qran-prisi 1952 İtaliya Qran-prisi 1953
AGS Flag of France.svg 1986-1991 10 80(47) 2 0 (6) 0 (10) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1986 İspaniya Qran-prisi 1991
Alfa Romeo Flag of Italy.svg 1950-1951, 1963, 1965, 1979-1985 19 113 (112) 214 10 12 14 26 0 2 Böyük Britaniya Qran-prisi 1950 Avstraliya Qran-prisi 1985
Alta Flag of the United Kingdom.svg 1950-1952 4 5 0 0 (9) 0 (12) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1950 Böyük Britaniya Qran-prisi 1952
Amon Flag of New Zealand.svg 1974 2 4 (1) 0 0 (NF) 0 (20) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1974 İtaliya Qran-prisi 1974
Andrea Moda Flag of Italy.svg 1992 2 9 (1) 0 0 0 (26) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1992 Belçika Qran-prisi 1992
Apollon Flag of Switzerland.svg 1977 1 1 (0) 0 0 (KVO) 0 (KVO) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1977 İtaliya Qran-prisi 1977
Arrows[1] Flag of the United Kingdom.svg 1978-1990, 1997-2002 29 296 (290) 142 0 (2) 1 1[2] 8 0 0 Braziliya Qran-prisi 1978 İtaliya Qran-prisi 2002
Arzani Volpini Flag of Italy.svg 1955 1 1 (0) 0 0 (NS) 0 (NS) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1955 İtaliya Qran-prisi 1955
Aston Flag of the United Kingdom.svg 1952 2 4 (2) 0 0 (НФ) 0 (15) 0 0 0 0 Belçika Qran-prisi 1952 İtaliya Qran-prisi 1952
Aston Martin Flag of the United Kingdom.svg 1959-1960 3 6 (5) 0 0 (6) 0 (2) 0 0 0 0 Niderland Qran-prisi 1959 Böyük Britaniya Qran-prisi 1960
ATS Flag of Italy.svg 1963 2 5 0 0 (11) 0 (13) 0 0 0 0 Belçika Qran-prisi 1963 Meksika Qran-prisi 1963
ATS Flag of Germany.svg 1977-1984 14 107 (89) 7 0 (5) 0 (4) 0 0 0 0 Argentina Qran-prisi 1978 Portuqaliya Qran-prisi 1984

B[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
BAR Flag of the United Kingdom.svg 1999-2005 7 118 (117) 227 0 (2) 2 0 15 0 0 Avstraliya Qran-prisi 1999 Çin Qran-prisi 2005
Bardazon Flag of the United States.svg 1950-1951 3 2 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
Behra-Porsche Flag of France.svg 1959-1960 3 3 (2) 0 0 (10) 0 (14) 0 0 0 0 Monako Qran-prisi 1959 İtaliya Qran-prisi 1960
Bellasi Flag of Switzerland.svg 1970-1971 1 6 (2) 0 0 (NF) 0 (22) 0 0 0 0 Niderland Qran-prisi 1970 İtaliya Qran-prisi 1971
Benetton[3] Flag of the United Kingdom.svg-Flag of Italy.svg 1986-2001 17 260 861,5 27 15 36 102 1 2 Braziliya Qran-prisi 1986 Yaponiya Qran-prisi 2001
BMW[4] Flag of Germany.svg 1952, 1969, 2006-2009 12 76 (75) 308 1 1 2 17 0 0 Almaniya Qran-prisi 1952 Əbu-Dabi Qran-prisi 2009
Boro Flag of the Netherlands.svg 1976-1977 2 8 (6) 0 0 (8) 0 (13) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1976 İtaliya Qran-prisi 1977
Brabham Flag of the United Kingdom.svg 1962-1992 86 402 (394) 983 35 39 42 124 2 4 Almaniya Qran-prisi 1962 Macarıstan Qran-prisi 1992
Brawn Flag of the United Kingdom.svg 2009 2 17 172 8 5 4 15 1 1 Avstraliya Qran-prisi 2009 Əbu-Dabi Qran-prisi 2009
BRM Flag of the United Kingdom.svg 1951-1977 71 208 (197) 537,5 17 11 15 61 1 1 Böyük Britaniya Qran-prisi 1951 İtaliya Qran-prisi 1977
Bromme Flag of the United States.svg 1950-1954 6 5 (4) 0 0 (22) 0 (11) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1954
BRP Flag of the United Kingdom.svg 1963-1964 2 14 (13) 11 0 (4) 0 (7) 0 0 0 0 Belçika Qran-prisi 1963 Meksika Qran-prisi 1964
Bugatti Flag of France.svg 1956 1 1 0 0 (NF) 0 (18) 0 0 0 0 Fransa Qran-prisi 1956 Fransa Qran-prisi 1956

C[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Cantarano Flag of the United States.svg 1950 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Christensen Flag of the United States.svg 1959-1960 2 2 0 0 (18) 0 (14) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1959 500 mil İndianapolis 1960
Christie Flag of the United States.svg 1953 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1953
Cisitalia Flag of Italy.svg 1952 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1952 İtaliya Qran-prisi 1952
Clemons Flag of the United States.svg 1953 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1953
Coloni[5] Flag of Italy.svg 1987-1991 8 65 (13) 0 0 (8) 0 (15) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1987 Avstraliya Qran-prisi 1991
Connaught Flag of the United Kingdom.svg 1952-1959 29 18 (17) 17 0 (3) 0 (5) 0 1 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1952 ABŞ Qran-prisi 1959
Connew Flag of the United Kingdom.svg 1972 1 2 (1) 0 0 (NF) 0 (25) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1972 Avstriya Qran-prisi 1972
Cooper Flag of the United Kingdom.svg 1950-1969 114 129 494,5 16 11 14 58 2 2 Monako Qran-prisi 1950 Monako Qran-prisi 1969
Cornis Flag of the United States.svg 1959 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1959 500 mil İndianapolis 1959
Curtis Flag of the United States.svg 1956-1960 1 5 (1) 0 0 (15) 0 (21) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1956 500 mil İndianapolis 1960

D[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Dallara Flag of Italy.svg 1988-1992 6 80 (78) 15 0 (3) 0 (3) 0 2 0 0 Braziliya Qran-prisi 1988 Avstraliya Qran-prisi 1992
De Tomaso Flag of Italy.svg 1961-1963, 1970 9 15 (10) 0 0 (НF) 0 (9) 0 0 0 0 Fransa Qran-prisi 1961 ABŞ Qran-prisi 1971
Deidt Flag of the United States.svg 1950-1953 9 4 (3) 10 0 (2) 0 (3) 0 2 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1953
Del Roy Flag of the United States.svg 1953 1 1 0 0 (32) 0 (33) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1953
Derrington-Francis Flag of the United Kingdom.svg 1964 1 1 0 0 (НF) 0 (19) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1964 İtaliya Qran-prisi 1964
Dunn Flag of the United States.svg 1957-1960 3 4 (3) 0 0 (13) 0 (23) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1957 500 mil İndianapolis 1960

E[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Eagle Flag of the United States.svg 1966-1969 7 26 (25) 17 1 0 (2) 2 2 0 0 Belçika Qran-prisi 1966 Kanada Qran-prisi 1969
Eifelland Flag of Germany.svg 1972 1 8 0 0 (10) 0 (14) 0 0 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1972 Avstriya Qran-prisi 1972
Elder Flag of the United States.svg 1959 1 1 0 0 (23) 0 (32) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1959 500 mil İndianapolis 1959
Emeryson Flag of the United Kingdom.svg 1956, 1961-1962 8 8 (4) 0 0 (11) 0 (19) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1956 İtaliya Qran-prisi 1962
EMW Flag of Germany.svg 1953 1 1 0 0 (НF) 0 (24) 0 0 0 0 Almaniya Qran-prisi 1953 Almaniya Qran-prisi 1953
ENB Flag of the United Kingdom.svg 1962 1 1 0 0 (16) 0 (25) 0 0 0 0 Almaniya Qran-prisi 1962 Almaniya Qran-prisi 1962
Ensign Flag of the United Kingdom.svg 1973-1982 26 134 (98) 19 0 (4) 0 (3) 1 0 0 0 Fransa Qran-prisi 1973 Sizars-pelas Qran-prisi 1982
Epperly Flag of the United States.svg 1959 13 6 (5) 44 2 0 (7) 2 5 0 0 500 mil İndianapolis 1955 500 mil İndianapolis 1960
ERA Flag of the United Kingdom.svg 1950-1952 7 7 0 0 (6) 0 (10) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1950 Niderland Qran-prisi 1952
EuroBrun Flag of Italy.svgFlag of Switzerland.svg 1988-1990 5 46 (14) 0 0 (11) 0 (15) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1988 İspaniya Qran-prisi 1990
Ewing Flag of the United States.svg 1950-1956, 1960 11 8 (2) 0 0 (17) 1 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1960

F[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Ferguson Flag of the United Kingdom.svg 1961 2 1 0 0 (НF) 0 (20) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1961 Böyük Britaniya Qran-prisi 1961
Fittipaldi[6] Flag of Brazil.svg 1975-1982 7 120 (103) 44 0 (2) 0 (5) 0 3 0 0 Argentina Qran-prisi 1975 Sizars-pelas Qran-prisi 1982
Fondmetal Flag of Italy.svg 1991-1992 4 29 (19) 0 0 (10) 0 (10) 0 0 0 0 ABŞ Qran-prisi 1991 İtaliya Qran-prisi 1992
Footwork[1] Flag of Japan.svg 1991-1996 11 97 (91) 25 0 (3) 0 (6) 0 1 0 0 ABŞ Qran-prisi 1991 Yaponiya Qran-prisi 1996
Forti Flag of Italy.svg 1995-1996 4 27 (21) 0 0 (7) 0 (19) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1995 Böyük Britaniya Qran-prisi 1996
Frazer-Nash Flag of the United Kingdom.svg 1952 2 4 3 0 (4) 0 (7) 0 0 0 0 İsveç Qran-prisi 1952 Niderland Qran-prisi 1952
Fry Flag of the United Kingdom.svg 1959 1 1 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1959 Böyük Britaniya Qran-prisi 1959
FWRC[7] Flag of the United Kingdom.svg 1972-1976 17 61 (58) 2 0 (6) 0 (10) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1972 Yaponiya Qran-prisi 1976

G[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Gdula Flag of the United States.svg 1950-1951 2 2 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
Gerhardt Flag of the United States.svg 1960 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
Gilby Flag of the United Kingdom.svg 1961-1963 2 6 (3) 0 0 (15) 0 (19) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1961 İtaliya Qran-prisi 1963
Gordini Flag of France.svg 1950-1956 26 48 (47) 30,14 0 (3) 0 (3) 1 2 0 0 Monako Qran-prisi 1950 İtaliya Qran-prisi 1956

H[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Hesketh Flag of the United Kingdom.svg 1974-1978 15 60 (52) 48 1 0 (2) 1 7 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1974 Belçika Qran-prisi 1978
Hill Flag of the United Kingdom.svg 1975 6 11 (10) 3 0 (5) 0 (6) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1975 ABŞ Qran-prisi 1975
Hill Flag of the United States.svg 1951 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1951
Hillegass Flag of the United States.svg 1959 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1959 500 mil İndianapolis 1959
Honda Flag of Japan.svg 1964-1968, 2006-2008 8 88 156 3 2 2 9 0 0 Almaniya Qran-prisi 1964 Braziliya Qran-prisi 2008
HWM Flag of the United Kingdom.svg 1951-1955 15 16 (14) 2 0 (5) 0 (6) 0 0 0 0 İsveç Qran-prisi 1951 Monako Qran-prisi 1955

J[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Jaguar[8] Flag of the United Kingdom.svg 2000-2004 8 85 49 0 (3) 0 (2) 0 2 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2000 Braziliya Qran-prisi 2004
JBW Flag of the United Kingdom.svg 1959-1961 1 6 (5) 0 0 (13) 0 (7) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1959 İtaliya Qran-prisi 1961
Johnson Flag of the United States.svg 1953 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1953
Jordan Flag of the United Kingdom.svg 19912005 30 250 291 4 2 2 19 0 0 ABŞ Qran-prisi 1991 Çin Qran-prisi 2005

K[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Kauhsen Flag of Germany.svg 1979 1 2 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1979 Belçika Qran-prisi 1979
Klenk Flag of Germany.svg 1954 1 1 0 0 (НФ) 0 (21) 0 0 0 0 Almaniya Qran-prisi 1954 Almaniya Qran-prisi 1954
Koehnle Flag of the United States.svg 1952 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1952 500 mil İndianapolis 1952
Kojima Flag of Japan.svg 1976-1977 3 2 0 0 (11) 0 (10) 1 0 0 0 Yaponiya Qran-prisi 1976 Yaponiya Qran-prisi 1977
Kupiec Flag of the United States.svg 1952 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1952 500 mil İndianapolis 1952
Kurtis Kraft Flag of the United States.svg 1950-1960 128 12 131 5 6 7 16 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1960
Kuzma Flag of the United States.svg 1951-1960 41 10 24 1 0 (2) 0 3 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1960

L[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Lamborghini Flag of Italy.svg 1991 2 16 (6) 0 0 (7) 0 (17) 0 0 0 0 ABŞ Qran-prisi 1991 Avstraliya Qran-prisi 1991
Lancia Flag of Italy.svg 1954-1955 4 5 (4) 9 0 (2) 2 1 1 0 0 İspaniya Qran-prisi 1954 İtaliya Qran-prisi 1955
Langley Flag of the United States.svg 1950 1 1 0 0 (16) 0 (31) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Larrousse Flag of France.svg 1992-1994 9 48 6 0 (5) 0 (9) 0 0 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1992 Avstraliya Qran-prisi 1994
LDS Flag of South Africa.svg 1962-1963, 1965, 1967-1968 3 5 0 0 (11) 0 (14) 0 0 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1962 Cənubi Afrika Qran-prisi 1968
LEC Flag of the United Kingdom.svg 1977 1 5 (3) 0 0 (13) 0 (19) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1977 Böyük Britaniya Qran-prisi 1977
Lesovsky Flag of the United States.svg 1950-1960 22 11 (9) 10 0 (3) 1 1 1 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1960
Leyton House Flag of the United Kingdom.svg 1990-1991 3 32 (30) 8 0 (2) 0 (7) 0 1 0 0 ABŞ Qran-prisi 1990 Avstraliya Qran-prisi 1991
Life Flag of Italy.svg 1990 2 14 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 ABŞ Qran-prisi 1990 İspaniya Qran-prisi 1990
Ligier[9] Flag of France.svg 1976-1996 28 330 (325) 388 9 9 9 50 0 0 Braziliya Qran-prisi 1976 Yaponiya Qran-prisi 1996
Lola Flag of the United Kingdom.svg 1962-1963, 1967-1968, 1974-1975, 1985-1991, 1993, 1997 30 154 (149) 43 0 (2) 1 0 3 0 0 Niderland Qran-prisi 1962 Avstraliya Qran-prisi 1997
Lotus Flag of the United Kingdom.svg 1958-1994 125 493 (491) 1514 79 107 71 172 7 6 Monako Qran-prisi 1958 Avstraliya Qran-prisi 1994
Lyncar Flag of the United Kingdom.svg 1974-1975 1 2 (1) 0 0 (17) 0 (26) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1974 Böyük Britaniya Qran-prisi 1975

M[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Maki Flag of Japan.svg 1974-1976 3 8 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1974 Yaponiya Qran-prisi 1976
March Flag of the United Kingdom.svg 1970-1978, 1981-1982, 1987-1990, 1992 53 210 (197) 185 3 5 7 21 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1970 Avstraliya Qran-prisi 1992
Marchese Flag of the United States.svg 1950-1951 2 2 0 0 (11) 0 (16) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
Martini Flag of France.svg 1978 1 7 (4) 0 0 (9) 0 (18) 0 0 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1978 Niderland Qran-prisi 1978
Maserati Flag of Italy.svg 1950-1960 104 77 (70) 313,42 9 10 17 37 0 2 Böyük Britaniya Qran-prisi 1950 ABŞ Qran-prisi 1960
Matra Flag of France.svg 1966-1972 8 63 (62) 184 9 4 12 21 1 1 Almaniya Qran-prisi 1966 ABŞ Qran-prisi 1972
McGuire Flag of Austria.svg 1972 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1972 Böyük Britaniya Qran-prisi 1972
Merzario Flag of Italy.svg 1978-1979 3 31 (9) 0 0 (НКL) 0 (20) 0 0 0 0 Argentina Qran-prisi 1978 ABŞ Qran-prisi 1979
Meskowski Flag of the United States.svg 1960 2 1 0 0 (8) 0 (21) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1960 500 mil İndianapolis 1960
Meyer Flag of the United States.svg 1950-1952 4 3 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1952
Midland Flag of Russia.svg 2006 2 18 0 0 (9) 0 (14) 0 0 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2006 Braziliya Qran-prisi 2006
Milano Flag of Italy.svg 1950-1951 2 2 (1) 0 0 (НФ) 0 (15) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1950 Fransa Qran-prisi 1951
Miller Flag of the United States.svg 1950-1951 5 2 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1951
Minardi[10] Flag of Italy.svg 1985-2005 37 346 (340) 38 0 (4) 0 (2) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1985 Çin Qran-prisi 2005
Moore Flag of the United States.svg 1950-1951, 1953-1954, 1959-1960 8 6 (3) 0 0 (6) 0 (7) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1960

O[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Olson Flag of the United States.svg 1950 1 1 0 0 (23) 0 (30) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Onyx[11] Flag of the United Kingdom.svg 1989-1990 4 26 (17) 6 0 (3) 0 (11) 0 1 0 0 Braziliya Qran-prisi 1989 Macarıstan Qran-prisi 1990
OSCA Flag of Italy.svg 1951-1953, 1958 5 7 (4) 0 0 (9) 0 (10) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1951 Monako Qran-prisi 1958
Osella[12] Flag of Italy.svg 1980-1990 17 172 (129) 5 0 (4) 0 (8) 0 0 0 0 Argentina Qran-prisi 1980 Avstraliya Qran-prisi 1990

P[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Pacific Flag of the United Kingdom.svg 1994-1995 5 33 (22) 0 0 (8) 0 (19) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1994 Avstraliya Qran-prisi 1995
Pankratz Flag of the United States.svg 1952-1955 4 4 (2) 0 0 (17) 0 (7) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1952 500 mil İndianapolis 1955
Parnelli Flag of the United States.svg 1974-1976 1 16 6 0 (4) 0 (3) 0 0 0 0 Kanada Qran-prisi 1974  1976
Pawl Flag of the United States.svg 1951-1955 6 5 (3) 0 0 (16) 0 (13) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1955
Penske Flag of the United States.svg 1974-1977 7 41 (40) 23 1 0 (2) 0 3 0 0 Kanada Qran-prisi 1974 Kanada Qran-prisi 1977
Phillips Flag of the United States.svg 1954-1960 3 7 7 0 (3) 0 (6) 0 1 0 0 500 mil İndianapolis 1954 500 mil İndianapolis 1960
Porsche Flag of Germany.svg 1957-1964 15 35 (32) 50 1 1 0 5 0 0 Almaniya Qran-prisi 1957 Almaniya Qran-prisi 1964
Prost Flag of France.svg 1997-2001 9 83 35 0 (2) 0 (3) 0 3 0 0 Avstraliya Qran-prisi 1997 Yaponiya Qran-prisi 2001
Protos Flag of the United Kingdom.svg 1967 2 1 0 0 (НF) 0 (23) 0 0 0 0 Almaniya Qran-prisi 1967 Almaniya Qran-prisi 1967

R[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
R Miller Flag of the United States.svg 1950, 1952 2 2 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1952
Rae Flag of the United States.svg 1950, 1952 2 2 (1) 0 0 (22) 0 (29) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1952
RAM Flag of the United Kingdom.svg 1983-1985 8 44 (31) 0 0 (8) 0 (14) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1983 Avropa Qran-prisi 1985
Rassey Flag of the United States.svg 1951 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1951
Rebaque Flag of Mexico.svg 1979 1 3 0 0 (НФ) 0 (22) 0 0 0 0 İtaliya Qran-prisi 1979 ABŞ Qran-prisi 1979
Renault Flag of France.svg 1977-1985, 2002-2011 20 303 (300) 1318 35 51 31 100 2 2 Böyük Britaniya Qran-prisi 1977 Braziliya Qran-prisi 2011
Rial Flag of Germany.svg 1988-1989 6 32 (20) 6 0 (4) 0 (12) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1988 Avstraliya Qran-prisi 1989
Rounds Flag of the United States.svg 1950 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Russo/Nichels Flag of the United States.svg 1950, 1952 4 3 (2) 0 0 (9) 0 (4) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1954

S[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Scarab Flag of the United States.svg 1960 4 5 (2) 0 0 (10) 0 (15) 0 0 0 0 Monako Qran-prisi 1960 ABŞ Qran-prisi 1960
Schroeder Flag of the United States.svg 1951-1957 17 7 (4) 2 0 (5) 0 (4) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1957
Scirocco Flag of the United Kingdom.svg 1963-1964 3 7 (5) 0 0 (8) 0 (18) 0 0 0 0 Belçika Qran-prisi 1963 Almaniya Qran-prisi 1964
Scopa Flag of the United States.svg 1950-1952, 1955 4 4 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1955
Shadow Flag of the United Kingdom.svg 1973-1980 21 112 (104) 68,5 1 3 2 7 0 0 Cənubi Afrika Qran-prisi 1973 Fransa Qran-prisi 1980
Shannon Flag of the United Kingdom.svg 1966 1 1 0 0 (НФ) 0 (18) 0 0 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1966 Böyük Britaniya Qran-prisi 1966
Shilala Flag of the United States.svg 1957 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1957 500 mil İndianapolis 1957
Silnes Flag of the United States.svg 1951, 1954, 1956 3 5 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1956
Silnes/Sherman Flag of the United States.svg 1951-1953, 1955 3 4 (2) 3 0 (4) 0 (13) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1955
Simtek Flag of the United Kingdom.svg 1994-1995 7 21 (20) 0 0 (9) 0 (14) 0 0 0 0 Braziliya Qran-prisi 1994 Monako Qran-prisi 1995
Snowberger Flag of the United States.svg 1950, 1952-1953, 1957-1958 6 5 (1) 0 0 (26) 0 (22) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1958
Spirit Flag of the United Kingdom.svg 1983-1985 3 25 (23) 0 0 (7) 0 (13) 0 0 0 0  1983 San-Marino Qran-prisi 1985
Spyker Flag of the Netherlands.svg 2007 4 17 1 0 (8) 0 (19) 0 0 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2007 Braziliya Qran-prisi 2007
Stebro Flag of Canada.svg 1963 1 1 0 0 (7) 0 (21) 0 0 0 0 ABŞ Qran-prisi 1963 ABŞ Qran-prisi 1963
Stevens Flag of the United States.svg 1950-1956 17 7 0 0 (8) 1 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1956
Stewart Flag of the United Kingdom.svg 1997-1999 4 49 47 1 1 0 5 0 0 Avstraliya Qran-prisi 1997 Yaponiya Qran-prisi 1999
Super Aguri Flag of Japan.svg 2006-2008 5 39 4 0 (6) 0 (10) 0 0 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2006 İspaniya Qran-prisi 2008
Surtees Flag of the United Kingdom.svg 1970-1978 39 119 (116) 54 0 (2) 0 (2) 3 2 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1970 Kanada Qran-prisi 1978
Sutton Flag of the United States.svg 1959 1 1 0 0 (30) 0 (31) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1959 500 mil İndianapolis 1959
Szalai Flag of the United States.svg 1951 1 1 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1951

T[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Talbot-Lago Flag of France.svg 1950-1951 18 13 25 0 (3) 0 (4) 0 2 0 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1950 İspaniya Qran-prisi 1951
Tec-Mec Flag of the United States.svg 1959 1 1 0 0 (НФ) 0 (17) 0 0 0 0 ABŞ Qran-prisi 1959 ABŞ Qran-prisi 1959
Tecno Flag of France.svg 1969, 1972-1973 4 14 (11) 1 0 (6) 0 (12) 0 0 0 0 Almaniya Qran-prisi 1969 Avstriya Qran-prisi 1973
Templeton Flag of the United States.svg 1955-1956 2 2(0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1955 500 mil İndianapolis 1956
Theodore Flag of Thailand.svg 1978, 1981-1983 10 51 (33) 2 0 (6) 0 (11) 0 0 0 0 Argentina Qran-prisi 1978 Avropa Qran-prisi 1983
Token Flag of the United Kingdom.svg 1974 3 4 (3) 0 0 (14) 0 (20) 0 0 0 0 Belçika Qran-prisi 1974 Avstriya Qran-prisi 1974
Toleman[13] Flag of the United Kingdom.svg 1981-1985 9 70 (57) 26 0 (2) 1 2 3 0 0 San-Marino Qran-prisi 1981 Avstraliya Qran-prisi 1985
Toyota Flag of Japan.svg 2002-2009 9 140 (139) 278,5 0 (2) 3 3 13 0 0 Avstraliya Qran-prisi 2002 Əbu-Dabi Qran-prisi 2009
Trevis Flag of the United States.svg 1951-1955, 1960 5 5 (4) 1 0 (6) 0 (7) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1951 500 mil İndianapolis 1960
Trojan Flag of the United Kingdom.svg 1974 1 8 (6) 0 0 (10) 0 (19) 0 0 0 0 İspaniya Qran-prisi 1974 İtaliya Qran-prisi 1974
Turner Flag of the United States.svg 1953-1954 2 2 (1) 0 0 (21) 0 (23) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1954
Tyrrell[14] Flag of the United Kingdom.svg 1970-1998 47 434 (430) 711 23 14 20 77 1 2 Cənubi Afrika Qran-prisi 1970 Yaponiya Qran-prisi 1998

V[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Vanwall Flag of the United Kingdom.svg 1954-1960 12 29 (28) 108 9 7 6 13 1 0 Böyük Britaniya Qran-prisi 1954 Fransa Qran-prisi 1960
Veritas Flag of Germany.svg 1951-1953 15 6 0 0 (7) 0 (7) 0 0 0 0 İsveç Qran-prisi 1951 Almaniya Qran-prisi 1953
Virgin Flag of the United Kingdom.svgFlag of Russia.svg 2010-2011 6 38 0 0 (14) 0 (16) 0 0 0 0 Bəhreyn Qran-prisi 2010 Braziliya Qran-prisi 2011
Voelker Flag of the United States.svg 1953 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1953 500 mil İndianapolis 1953

W[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Watson Flag of the United States.svg 1951-1953, 1956-1960 15 9 36 3 2 1 5 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1960
Watts Flag of the United States.svg 1957 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1957 500 mil İndianapolis 1957
Weidel Flag of the United States.svg 1950 1 1 (0) 0 0 (НКВ) 0 (НКВ) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Wetteroth Flag of the United States.svg 1950 2 1 0 0 (24) 0 (28) 0 0 0 0 500 mil İndianapolis 1950 500 mil İndianapolis 1950
Wolf Flag of Canada.svg 1977-1979 4 48 (47) 79 3 1 2 13 0 0 Argentina Qran-prisi 1977 ABŞ Qran-prisi 1979

Z[redaktə | əsas redaktə]

Konstruktor Ölkə Mövsümlər Yarışçılar Qran-pri
(startlar)
Xallar Qələbələr
(LF)
Poullar
(LS)
Sürətli
dairələr
Podiumlar Kuboklar Çempionlar Birinci
qran-pri
Axırıncı
qran-pri
Zakspeed Flag of Germany.svg 1985-1989 7 74 (53) 2 0 (5) 0 (13) 0 0 0 0 Portuqaliya Qran-prisi 1985 Avstraliya Qran-prisi 1989

Şəxsi komandalar[redaktə | əsas redaktə]

Aşağıda öz şassi tikilməmiş və bu səbəbdən konstruktor olmayan qruplar göstərilmişdir:

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. 1,0 1,1 Footwork — yeni sahibinə satılan və yenidən adlandırılan Oklar. 1996-cı ilin mövsümünün sonunda komanda əvvəlki sahibinə satılmışdı və Oxlar adını qaytarıb.
  2. Rəsmi olaraq, 1980-ci ildə Monako QPsinin ən yaxşı dövrü Oklar pilotu Riccardo Patrese ilə, ancaq bəzi qaynaqlar yolda hava şərtlərinə uyğun gəlmədikləri üçün bu nəticəni tanımırlar.
  3. 1986-cı ildən 1995-ci ilədək Benetton 1996-cı ildən 2001-ci ilədək Britaniya lisenziyası ilə lisenziyalaşdırılmışdır.
  4. Balsa BMW Eigenbau, BMW Eigenbau, Greifzu BMW, Heck BMW Eigenbau və Reif BMW şirkətlərinin xüsusi şassi və 2006-2009-cu illərdə Sauber komandasının bazasında tikilmiş BMW zavod komandasının çıxışları nəzərə alınır.
  5. Koloni daha sonra Andrea Moda kimi çıxış etdi
  6. Avtomobil Fittipaldi 1975-79-cu illərdə bəzi qaynaqlarda ayrı bir konstruktor Copersucar'a aid sayılır.
  7. Frank Williams Racing Cars konstruktorlara Polyoys (1972), Iso Marlboro (1973-1974) və Wolf-Williams (1976) kimi avtomobillər fəaliyyət göstərir. 1972-ci ilə qədər bu komanda 1976-cı ildən sonra müştəri avtomobillərində çıxış etdi Wolf.
  8. позднее команда Ягуар выступала как Ред Булл Рейсинг
  9. позднее команда Лижье была куплена Аленом Простом и была переименована в «Prost»
  10. команда Минарди позднее выступала как Scuderia Toro Rosso
  11. Автомобили конструктора Onyx на двух последних гонках выставлялись под маркой Monteverdi.
  12. команда Озелла также известна как Фондметал
  13. Sonra Toulmen Benetton kimi iştirak etdi, daha sonra isə Renault iştirak etdi
  14. Sonra Tyrrell BAR komandasına çevrildi, sonda Honda komandası kimi iştirak etdi

Xarici keçidlər[redaktə | əsas redaktə]