Fransa rayonlarının siyahısı

Vikipediya, azad ensiklopediya
Jump to navigation Jump to search

Fransa rayonlarının siyahısı — Fransa ərazisi 2011-ci ildə 101 departamentdən ibarət olmuş və departamentlər isə 343 rayona bölünmüşdür. 2009-cu ildə orta statistikaya görə Fransa rayonlarından birinin əhalisi 188.025 nəfərə çatmışdır.

Rayonların siyahısı[redaktə | əsas redaktə]

Departament Rayon Suprefektura Əhali[1]
(2010)
Əhali
км²
Sıxlıq
/км²
Kantonların sayı Kommunların sayı
1 Belle Belle 93 880 1307 71,83 9 107
1 Burk-an-Bres Burk-an-Bres 339 842 3105 109,45 24 219
1 Jeks Jeks 78 644 426 184,61 3 29
1 Nantüa Nantüa 84 975 924 91,96 7 64
2 Şato-Tyerri Şato-Tyerri 72 734 1193 60,97 5 123
2 Lan Lan 166 354 2461 67,60 13 278
2 Sen-Kanten Sen-Kanten 131 526 1071 122,81 9 126
2 Suasson Suasson 102 829 1243 82,73 7 159
2 Verven Verven 67 065 1401 47,87 8 130
3 Monlüson Monlüson 115 882 2328 49,78 12 106
3 Mulen Mulen 106 177 2996 35,44 12 111
3 Vişi Vişi 120 849 2016 59,94 11 103
4 Kastellan Barselonnet 8179 1028 7,96 2 16
4 Kastellan Kastellan 9498 1320 7,20 5 32
4 Din-le-Ben Din-le-Ben 55 791 2465 22,63 10 65
4 Forkalkye Forkalkye 86 681 2112 41,04 13 87
5 Brianson Brianson 34 752 2138 16,25 7 38
5 Qap Qap 102 219 3411 29,97 23 139
6 Qras Qras 557 876 1231 453,19 19 62
6 Nitsa Nitsa 520 853 3067 169,82 33 101
7 Larjatyer Larjatyer 95 239 1928 49,40 10 103
7 Priva Priva 85 303 1742 48,97 11 110
7 Turnon-sür-Ron Turnon-sür-Ron 134 548 1858 72,42 12 126
8 Şarlevil-Mezyer Şarlevil-Mezyer 163 576 1825 89,63 17 160
8 Retel Retel 36 342 1200 30,29 6 101
8 Sedan Sedan 60 875 792 76,86 6 79
8 Vuzye Vuzye 22 457 1412 15,90 8 123
9 Fua Fua 52 421 2078 25,23 9 135
9 Pamye Pamye 71 783 1315 54,59 7 115
9 Sen-Jiron Sen-Jiron 27 834 1497 18,59 6 82
10 Bar-sür-Ob Bar-sür-Ob 29 318 1193 24,58 5 104
10 Nojan-sür-Sen Nojan-sür-Sen 53 435 1277 41,84 6 82
10 Trua Trua 220 574 3534 62,41 22 247
11 Karkason Karkason 159 092 2668 59,63 18 207
11 Limu Limu 44 501 1781 24,99 8 149
11 Narbonna Narbonna 152 874 1690 90,46 9 82
12 Miyo Miyo 70 898 3467 20,45 15 101
12 Rodez Rodez 141 833 3974 35,69 23 139
12 Vilfranş-de-Ruerq Vilfranş-de-Ruerq 64 074 1293 49,55 8 64
13 Eks-an-Provans Eks-an-Provans 419 281 1532 273,68 10 44
13 Arl Arl 197 570 2284 86,50 9 36
13 İstr İstr 306 746 599 512,10 8 18
13 Marsel Marsel 1 048 421 672 1560,15 30 21
14 Bayyö Bayyö 66 883 952 70,26 6 126
14 Kan Kan 410 988 1990 206,53 24 287
14 Lizyö Lizyö 147 872 1650 89,62 13 204
14 Vir Vir 57 362 956 60,00 6 88
15 Oriyak Oriyak 82 679 1937 42,68 12 96
15 Moryak Moryak 26 827 1278 20,99 6 55
15 Sen-Flur Sen-Flur 38 656 2511 15,39 9 109
16 Anqulem Anqulem 194 779 3320 58,67 21 245
16 Konyak Konyak 91 731 1240 73,98 8 96
16 Konfolan Konfolan 65 067 1396 46,61 6 63
17 Jonzak Jonzak 55 968 1530 36,58 7 114
17 Roşfor Roşfor 184 070 1528 120,46 13 79
17 La-Roşel La-Roşel 203 579 818 248,87 15 57
17 Sent Sent 125 449 1546 81,14 9 107
17 Sen-Jan-d’Anjeli Sen-Jan-d’Anjeli 53 257 1442 36,93 7 115
18 Burj Burj 172 443 2798 61,63 16 131
18 Sent-Aman-Monron Sent-Aman-Monron 67 330 2670 25,22 11 116
18 Vyerzon Vyerzon 71 484 1767 40,46 8 43
19 Briv-la-Qayard Briv-la-Qayard 130 627 1526 85,60 15 99
19 Tül Tül 79 147 2564 30,87 14 118
19 Yussel Yussel 33 777 1766 19,13 8 69
20 Ayaçço Ayaçço 105 369 2195 48,00 14 80
20 Sarten Sarten 38 231 1819 21,02 8 44
21 Bastiya Bastiya 82 208 1382 59,48 16 94
21 Kalvi Kalvi 28 282 861 32,85 4 33
21 Korte Korte 55 603 2423 22,95 10 109
22 Bon Bon 97 487 2118 46,03 10 194
22 Dijon Dijon 365 114 3049 119,75 21 259
22 Monbar Monbar 61 757 3596 17,17 12 254
23 Dinan Dinan 126 864 1755 72,29 12 101
23 Qenqan Qenqan 87 231 1966 44,37 12 90
23 Lanon Lanon 100 953 904 111,67 7 60
23 Sen-Briyo Sen-Briyo 276 593 2252 122,82 21 122
24 Obyusson Obyusson 38 167 2539 15,03 12 118
24 Qere Qere 84 862 3027 28,04 15 142
25 Berjerak Berjerak 110 499 2182 50,64 14 159
25 Nontron Nontron 41 540 1621 25,63 8 80
25 Periqö Periqö 18 075 3337 5,42 18 196
25 Sarla-La-Kaneda Sarla-La-Kaneda 75 035 1921 39,06 10 122
26 Bezanson Bezanson 244 356 2497 97,86 17 316
26 Monbelyar Monbelyar 178 200 1444 123,41 13 193
26 Pontarlye Pontarlye 105 214 1293 81,37 5 85
27 Di Di 41 634 2287 18,20 9 104
27 Non Non 137 019 1722 79,57 7 101
27 Valans Valans 306 062 2521 121,40 20 164
27 Lez-Andeli Lez-Andeli 179 009 1419 126,15 10 156
28 Berne Berne 162 148 2060 78,71 15 239
28 Evrö Evrö 245 386 2561 95,82 18 280
29 Şartr Şartr 204 202 2130 95,87 11 162
29 Şatodön Şatodön 59 759 1439 41,53 5 80
29 Drö Drö 127 497 1501 84,94 9 109
29 Nojan-le-Rotru Nojan-Le-Rotru 37 475 811 46,21 4 52
30 Brest Brest 367 340 1408 260,89 20 80
30 Şatolen Şatolen 85 936 1804 47,64 7 61
30 Morle Morle 128 628 1319 97,52 10 60
30 Kemper Kemper 315 724 2202 143,38 17 82
31 Ales Ales 149 337 1322 112,96 12 101
31 Nim Nim 524 899 3133 167,54 24 177
31 Le-Viqan Le-Viqan 35 464 1398 25,37 10 75
32 Müre Müre 202 263 1639 123,41 11 126
32 Sen-Qondes Sen-Qondes 77 498 2140 36,21 11 236
32 Tuluza Tuluza 963 880 2531 380,83 31 226
33 84 435 2134 39,57 12 154
33 Kondom Kondom 65 482 2437 26,87 11 159
33 Mirand Mirand 38 242 1686 22,68 8 150
34 Arkaşon Arkaşon 136 238 1494 91,19 4 17
34 Blay Blay 83 485 696 119,95 4 55
34 Bordo Bordo 871 737 1522 572,76 25 82
34 Lanqon Lanqon 126 083 2306 54,68 13 169
34 Lespar-Medok Lespar-Medak 82 646 1318 62,71 4 32
34 Liburn Liburn 149 056 1283 116,18 9 129
35 Bezye Bezye 296 898 2987 99,40 19 152
35 Lodev Lodev 89 265 1211 73,71 5 72
35 Monpelye Monpelye 658 395 1904 345,80 25 119
36 Fujer-Vitre Fujer 172 972 999 173,15 6 57
36 Redon Redon 101 905 1335 76,33 7 53
36 Renn Renn 559 110 3483 160,53 31 179
36 Sen-Malo Sen-Malo 154 153 958 160,91 9 63
37 Le-Blan Le-Blan 32 883 1761 18,67 6 56
37 Şatoru Şatoru 128 689 2524 50,99 11 82
37 La-Şatr La-Şatr 33 529 1323 25,34 5 58
37 İsudön İsuden 36 075 1182 30,52 4 51
38 Şinon Şinon 85 780 1694 50,64 7 87
38 Loş Loş 50 837 1803 28,20 6 67
38 Tur Tur 453 898 2629 172,65 24 123
39 Qrenobl Qrenobl 741 088 4715 157,18 39 297
39 La-Tur-dü-Pen La-Tur-dü-Pen 257 893 1479 174,37 11 137
39 Vyen Vyen 207 393 1237 167,66 8 99
40 Dol Dol 83 843 1180 71,05 10 130
40 Lon-le-Sonye Лон-ле-Сонье 125 966 2817 44,72 19 344
40 Sen-Klod Sen-Klod 51 725 1003 51,57 5 71
41 Daks Daks 210 108 3194 65,78 13 153
41 Mon-de-Marsan Mon-de-Marsan 174 212 6048 28,80 17 178
42 Blua Blua 169 887 2565 66,23 14 136
42 Romoranten-Lantene Romoranten-Lantene 89 452 2059 43,44 7 48
42 Vandom Vandom 70 740 1719 41,15 9 107
43 Monbrizon Monbrizon 181 427 1959 92,61 10 138
43 Roann Roann 157 319 1780 88,38 11 115
43 Sent-Etyen Sent-Etyen 410 201 1041 394,05 19 74
44 Briud Briud 46 385 1529 30,34 9 100
44 Le-Püi-an-Vele Le-Pün-an-Vele 95 089 2288 41,56 17 116
44 İsenjo İssenjo 82 532 1160 71,15 9 44
45 Anseni Anseni 60 044 791 75,91 5 29
45 Şatobrian Şatobrian 123 322 2148 57,41 10 53
45 Nant Nant 789 704 2118 372,85 29 82
45 Sen-Nazer Sen-Nazer 308 982 1758 175,76 15 57
46 Montarji Montarji 168 695 2631 64,12 12 126
46 Orlean Orlean 425 643 2946 144,48 24 122
46 Pitivye Pitivye 61 767 1198 51,56 5 86
47 Kaor Kaor 76 531 2179 35,12 13 135
47 Fijak Fijak 53 934 1550 34,80 9 120
47 Qurdon Qurdon 44 113 1487 29,67 9 85
48 Ajen Ajen 118 310 1013 116,79 12 71
48 Marmand Marmand 82 521 1388 59,45 10 98
48 Nerak Nerak 39 149 1400 27,96 7 58
48 Vilnöv-sür-Lo Vilnöv-sür-Lo 91 143 1560 58,43 11 92
49 Florak Florak 13 185 1687 7,82 7 50
49 Mand Mand 63 897 3479 18,37 18 135
50 Anje Anje 388 400 2127 182,60 17 112
50 Şole Şole 199 336 1646 121,10 9 78
50 Somür Somür 135 896 2229 60,97 10 112
50 Seqre Serqe 61 178 1164 52,56 5 61
51 Avranş Avranş 123 032 1762 69,83 16 160
51 Şerbur-Oktevil Şerbur-Oktevil 191 400 1639 116,78 15 189
51 Kutans Kutans 84 096 1301 64,64 10 130
51 Sen-Lo Sen-Lo 100 219 1235 81,15 11 123
52 Şalon-an-Şampan Şalon-An-Şampan 101 691 1778 57,19 8 100
52 Eperne Eperne 110 568 2156 51,28 10 164
52 Reyms Reyms 291 497 1702 171,27 17 175
52 Sent-Menu Sent-Menu 14 051 1021 13,76 3 67
52 Vitre-le-Fransua Vitri-Le-Fransua 47 500 1504 31,58 6 113
53 Şomon Şomon 66 369 2476 26,80 11 160
53 Lanqr Lanqr 45 581 2163 21,07 10 158
53 Sen-Dizye Sen-Dizye 72 089 1571 45,89 11 114
54 Şato-Qontye Şato-Qonte 63 426 1270 49,94 7 71
54 Laval Laval 153 717 1812 84,83 13 88
54 Mayenn Mayenn 89 194 2094 42,60 12 102
55 Briye Briye 164 237 1143 143,69 10 130
55 Lünevil Lünevil 79 767 1451 54,97 9 164
55 Nansi Nansi 420 052 1509 278,36 20 188
55 Tul Tul 68 151 1143 59,62 5 112
56 Bar-le-Dük Bar-le-Dük 61 803 1451 42,59 9 109
56 Kommersi Kommersi 44 917 1932 23,25 7 136
56 Verden Verden 87 203 2829 30,82 15 253
57 Loryan Loryan 306 444 1489 205,81 15 60
57 Pontivi Pontivi 123 816 2399 51,61 10 78
57 Van Vann 291 397 2935 99,28 17 123
58 Bule-Mozel Bule-Mozel 79 392 722 109,96 3 96
58 Şato-Salen Şato-Salen 29 927 974 30,73 5 128
58 Forbak Forbak 169 183 561 301,57 7 73
58 Mets-şəhərətrafı Mets 221 219 1047 211,29 9 142
58 Mets-şəhər Mets 120 738 42 2874,71 4 1
58 Sarbur Sarbur 64 417 993 64,87 5 102
58 Sarqemin Sarqemin 100 518 936 107,39 6 83
58 Şərqi-Tonvil Tonvil 139 047 686 202,69 6 75
58 Qərbi-Tonvil Tonvil 120 625 255 473,04 6 30
59 Şato-Şinon Şato-Şinon 26 811 1929 13,90 6 72
59 Klamsi Klamsi 26 158 1464 17,87 6 93
59 Kon-Kur-sür-Luar Kon-Kur-sür-Luar 45 204 1403 32,22 7 64
59 Never Never 121 411 2020 60,10 13 83
60 Aven-sür-Alp Aven-sür-Elp 232 692 1408 165,26 12 151
60 Kambre Kambre 161 209 902 178,72 7 116
60 Due Due 248 609 477 521,19 7 64
60 Dünkerk Dünkerk 376 890 1443 261,19 16 115
60 Lill Lill 1 207 749 879 1374,00 28 124
60 Valansyen Valansen 349 621 635 550,58 9 82
61 Bove Bove 221 941 2100 105,69 14 258
61 Klermon Klermon 127 728 1142 111,85 7 146
61 Kompyen Kompyen 179 814 1275 141,03 10 156
61 Sanlis Sanlis 274 112 1344 203,95 10 133
62 Alanson Alanson 100 601 1710 58,83 11 133
62 Arjantan Arjantan 118 759 2432 48,83 17 226
62 Mortan-о-Perş Mortan-о-Perş 72 282 1961 36,86 12 146
63 Arras Arras 261 112 2519 103,66 17 369
63 Betün Betyun 284 499 674 422,11 14 99
63 Bulon-sür-Mer Bulon-sür-Mer 162 212 640 253,46 8 75
63 Kale Kale 118 022 310 380,72 5 28
63 Lans Lans 361 081 278 1298,85 17 43
63 Montröy Montrör-sür-Mer 112 688 1160 97,14 8 164
63 Sent-Omer Sent-Omer 161 773 1090 148,42 8 116
64 Amber Amber 27 157 1188 22,86 8 55
64 Klermon-Ferran Klermon-Ferran 368 762 1796 205,32 25 119
64 İssuar İssuar 61 569 1820 33,83 9 116
63 Riom Riom 117 959 2300 51,29 13 137
64 Tyer Tyer 56 864 866 65,66 6 43
65 Bayonna Bayonna 275 975 2270 121,57 19 123
65 Oloron-Sent-Mari Oloron-Sent-Mari 74 586 2885 25,85 12 155
65 Po Po 302 954 2490 121,67 21 269
66 Arjeles-Qazost Arjele-Qazo 39 411 1300 30,32 6 89
66 Banyer-de-Biqor Banyer-de-Biqor 46 562 1676 27,78 9 160
66 Tarb Tarb 143 485 1488 96,43 19 225
67 Sere Sere 71 887 954 75,35 5 40
67 Perpinyan Perpinyan 334 031 1317 253,63 20 86
67 Prad Prad 42 625 1845 23,10 6 100
68 Aqno Aqno 130 254 666 195,58 3 56
68 Molsem Molsem 98 041 745 131,60 5 69
68 Savern Savern 93 625 1003 93,34 6 127
68 Selesta-Ersten Selesta 152 343 981 155,29 7 101
68 Strasburq-Kampan Strasburq 281 484 684 411,53 8 104
68 Strasburq-şəhər Strasburq 271 782 78 3484,38 10 1
68 Visambur Visambur 68 376 598 114,34 5 68
69 Altkirş Altkirş 68 591 655 104,72 4 111
69 Kolmar Kolmar 148 523 666 223,01 6 62
69 Qebviller Qebviller 83 116 584 142,32 4 47
69 Müluz Moluz 317 614 634 500,97 9 73
69 Riboville Riboville 50 822 462 110,00 4 32
69 Tann Tann 81 116 525 154,51 4 52
70 Lion Lion 1 529 529 1746 876,02 43 162
70 Vilfranş-sür-Son Vilfranş-sür-Son 195 648 1503 130,17 11 131
71 Lür Lür 109 742 1848 59,38 13 194
71 Vezul Vezul 129 806 3512 36,96 19 351
72 Otön Otön 88 349 1900 46,50 11 83
72 Şalon-sür-Son Şalon-Sür-Son 198 688 1726 115,11 15 151
72 Şarol Şarol 100 735 2500 40,29 13 136
72 Luan Luan 54 836 1248 43,94 8 79
72 Makon Makon 113 055 1200 94,21 10 124
73 La-Fleş La-Fleş 151 967 1588 95,70 7 71
73 Mamer Mamer 150 437 1615 93,15 10 134
73 Le-Man Le-Man 261 114 3002 86,98 23 170
74 Albervil Albervil 110 894 2466 44,97 9 82
74 Şamberi Şamberi 259 486 1586 163,61 22 161
74 Sen-Jan-de-Moryen Sen-Jan-de-Moryen 44 579 1976 22,56 6 62
75 Ansi Ansi 261 305 1262 207,06 10 93
75 Bonvil Bonvil 179 193 1558 115,01 10 61
75 Sen-Jülyen-an-Jenevua Sen-Jülyen-an-Jenevua 163 200 660 247,27 7 72
75 Tonon-le-Ben Tonon-le-Ben 134 390 908 148,01 7 68
76 Paris Paris[2] 2 243 833 105 21 369,84 [3] 1
77 Dyep Dyep 235 296 3055 77,02 20 350
77 Qavr Qavr 395 512 1330 297,38 20 176
77 Ruan Ruan 619 603 1893 327,31 29 219
78 Fontenblo Fontenblo 148 113 1227 120,71 6 87
78 Mo Mo 273 412 1400 195,29 9 146
78 Melön Melön 342 933 1336 256,69 11 113
78 Proven Proven 159 780 1651 96,78 7 125
78 Torsi Torsi 400 627 302 1326,58 10 43
79 Mant-la-Joli Mant-la-Joli 275 350 825 333,76 8 117
79 Rambuye Rambuye 224 453 953 235,52 5 81
79 Sen-Jermen-an-Le Sen-Jermen-an-Le 553 208 341 1622,31 16 45
79 Versal Versal 355 754 165 2156,08 10 19
80 Bressüir Bressüir 95 295 1623 58,72 7 62
80 Nyor Nyor 209 510 2792 75,04 18 166
80 Partene Partene 64 465 1585 40,67 8 77
81 Abvil Abvil 135 256 1589 85,12 12 169
81 Amyen Amyen 299 807 2465 121,63 21 313
81 Mondidye Mondidye 55 538 916 60,63 5 132
81 Peronn Peronn 80 140 1200 66,78 8 169
82 Albi Albi 183 811 2732 67,28 23 170
82 Kastr Kastr 191 568 3026 63,31 23 154
83 Kastelsarrazen Kastelsarrazen 74 696 1602 46,63 12 103
83 Montoban Montoban 167 002 2117 78,89 18 92
84 Brinol Brinol 142 122 2260 62,89 9 61
84 Draqinyan Draqinyan 306 088 2417 126,64 12 58
84 Tulon Tulon 559 973 1296 432,08 22 34
85 Apt Apt 125 146 1377 90,88 6 56
85 Avinyon Avinyon 290 031 924 313,89 10 37
85 Karpantra Karpantra 127 928 1266 101,05 8 58
86 Fontene-le-Kont Fontene-le-Kont 130 330 2129 61,22 9 107
86 La-Roş-sür-Yon La-Roş-sür-Yon 273 013 2495 109,42 11 92
86 Le-Sabl-d’Olon Le-Sabl-d’Olon 231 435 2096 110,42 11 83
87 Şatelro Şatelro 112 286 2065 54,38 12 96
87 Monmoriyon Monmoriyon 74 802 3000 24,93 11 98
87 Puatye Puatye 240 105 1926 124,67 15 87
88 Bellak Bellak 40 321 1780 22,65 8 63
88 Limoj Limoj 298 483 2945 101,35 28 108
88 Roşeşuar Roşeşuar 37 387 795 47,03 6 30
89 Epinal Epinal 225 239 3098 72,70 15 251
89 Nöşato Nöşato 59 624 1611 37,01 7 174
89 Sen-Dye-de-Voj Sen-Dye-de-Voj 94 861 1166 81,36 9 90
90 Oser Oser 182 170 3515 51,83 22 196
90 Avallon Avallon 49 241 2209 22,29 10 149
90 Sans Sans 111 099 1704 65,20 10 108
91 Belfor Belfor 142 911 609 234,67 15 102
92 Etamp Etamp 137 330 876 156,77 6 79
92 Evri Evri 505 928 469 1078,74 17 52
92 Palezo Palezo 572 082 459 1246,37 19 65
93 Antoni Antoni 414 431 49 8457,78 12 12
93 Bulon-Biyankur Bulon-Biyankur 316 227 46 6874,50 9 9
93 Nanter Nanter 841 832 81 10 392,99 24 15
94 Bobinyi Bobinyi 580 320 66 8792,73 17 15
94 Le-Rensi Le-Rensi 537 813 123 4372,46 13 16
94 Sen-Deni Sen-Deni 403 915 47 8593,94 10 9
95 Kretey Kretey 683 173 146 4679,27 25 23
95 L’Ai-le-Roz L’Ay-le-Roz 256 918 35 7340,51 9 10
95 Nojan-sür-Marn Nojan-syur-Marn 387 641 63 6153,03 15 14
96 Arjantöy Arjantöy 229 866 53 4337,09 7 7
96 Pontuaz Pontuaz 490 175 828 592,00 17 117
96 Sarsel Sarsel 451 120 364 1239,34 15 61
97 Bas-Ter Bas Ter 192 595 854 225,52 17 18
97 Puent-а-Pitr Puent-а-Pitr 210 760 774 272,30 23 14
97 For-de-Frans For-de-Frans 164 107 171 959,69 16 4
97 Le-Maren Le-Maren 121 511 409 297,09 13 12
97 Sen-Pyer Sen-Pyer 23 563 210 112,20 5 8
97 La-Trinite La-Trinite 84 992 338 251,46 11 10
98 Kayenna Kayenna 155 192 42 589 3,64 16 14
98 Sen-Loran-dü-Maroni Sen-Loran-dü-Maroni 73 848 40 945 1,80 3 8
99 Sen-Benua Sen-Benua 120 272 736 163,41 9 6
99 Sen-Deni Sen-Deni 197 394 423 466,65 14 5
99 Sen-Pol Sen-Pol 210 224 467 450,16 10 5
99 Sen-Pyer Sen-Pyer 293 246 878 333,99 16 8

Həmçinin bax[redaktə | əsas redaktə]

İstinadlar[redaktə | əsas redaktə]

  1. "Populations légales en vigueur à compter du 1er janvier 2013" (pdf) (French). Institut national de la statistique et des études économiques - INSEE. İstifadə tarixi: 1 October 2013.
  2. Не подразделяется на округа
  3. Париж не подразделяется на кантоны. Париж подразделяется на 20 муниципальных округов